Ultima editie tiparita in format pdf

S-a definit... Definitivarea!


Aproape de 80% este promovabilitatea, în Prahova, la Examenul de Definitivare în învăţământ

După rezolvarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate la Examenul de Definitivat s-a majorat la 79,17%, în judeţul Prahova, de la 74, 53%, cât se înregistra înainte de contestaţii. Astfel, în loc de 161 de candidaţi care au primit note egale sau mai mari de 8, acum sunt 171. Examenul s-a susţinut la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti. Opt candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă: Irina Ion (proba de concurs: asistentă medicală generală - maiştri instructori, specialitate şi metodica predării acesteia); Iulia Ecaterina Ţacă (Limba şi literatura româna şi Matematică, metodica predarii acestora, învăţământ primar în limba română); Mariana-Andreea Dragomiroiu (psihopedagogie specială – pentru profesori, specialitate şi metodica predării acesteia); Alexandru Călin (educaţie fizică şi sport, specialitate şi metodica predării acesteia),
..Citeste mai departe..

Cea de-a XIV ediţie a Festivalului Copilăriei „Frunză de stejar”

La finele lunii mai a.c., mai exact pe 31 mai, Grădiniţa cu Program Normal şi Program Prelungit „Frunză de stejar” din Plopeni a organizat ediţia a XIV-a a Festivalului Copilăriei „Frunză de stejar”, gazdă fiind Casa de Cultură din localitate. Coordonator al proiectului este profesor pentru învățământul preșcolar Ecaterina-Cristina Chiriţă – director Grădiniţa cu Program Normal şi Program Prelungit „Frunză de stejar” Plopeni
..Citeste mai departe..

Evaluarea Naţională 2018

Elevilor le-au picat „Incocenţii”!

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 11 iunie, prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, anume la Limba şi Literatura Română. În judeţul Prahova, numărul candidaţilor prezenţi la această probă a fost de 4.915, dintr-un total de 5.105 înscrişi. După proba la Limba şi Literatura Română, miercuri, 13 iunie, absolvenţii e învăţământ gimnazial susţin proba la Matematică. Rezultatele se vor afişa pe data de 19 iunie, până la ora 12:00, după cum arată calendarul Evaluării Naţionale.
..Citeste mai departe..

Școala Gimnazială „H.M. Berthelot” a pus și anul acesta Ploieștiul pe harta Eco-Școlilor din lume

Școala Gimnazială „H.M. Berthelot” din Ploiești, prin eforturile comunitații colectivului de profesori, elevilor, părinților şi familiilor acestora, a reușit să obțină și în acest an titlul de Eco-Școală, în urma reevaluării din cadrul Programul Mondial ECO- Schools. Programul Mondial Eco-Şcoala reprezintă un program educaţional prin intermediul căruia elevii conştientizează problemele de mediu, precum şi eforturile comunităţii locale privind protecţia şi conservarea mediului, oferind soluţii concrete de implicare activă în rezolvarea unora dintre acestea, prin studiu în clasă şi acţiuni în cadrul şcolii şi comunităţii
..Citeste mai departe..

Luni, 11 iunie, începe Evaluarea naţională

Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar repartizarea computerizată, pe 9 iulie

Elevii de clasa a VIII-a susţin luni, 11 iunie a.c., prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, anume la Limba şi Literatura Română. Cealaltă probă, la Matematică, se desfăşoară miercuri, 13 iunie. În judeţul Prahova sunt aşteptaţi să participe la examen aproximativ 5.300 de candidaţi. Rezultatele se vor afişa pe data de 19 iunie, până la ora 12:00, după cum arată calendarul Evaluării Naţionale.Tot în ziua respectivă, urmează să se primească şi eventualele contestaţii, în intervalul orar 14:00 – 19:00.
..Citeste mai departe..

Guvernul a majorat la 250 de lei plafonul maxim pentru beneficiarii eligibili ai programului „Euro 200”

Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare se va desfășura şi în acest an. Astfel, Executivul a aprobat, printr-o Hotărâre care modifică normele metodologice de aplicare a Legii nr. 269/2004, indexarea plafonului de venit brut lunar pe membru de familie de la 150 de lei la 250 de lei, în corelație cu indicele total de creștere a prețurilor de consum în anul 2018. Prin această măsură, numărul potențialilor beneficiari crește, asigurând astfel accesul la informația digitalizată și premisele pentru dezvoltarea competențelor TIC în rândul acestor beneficiari.
..Citeste mai departe..

Alte două titluri de „Școală europeană” au ajuns în județul Prahova

Sala „Nicolae Iorga” a Palatului Parlamentului din Bucuresti a găzduit, pe 24 mai, festivitatea de premiere a celor 61 de unități de învățământ câștigătoare ale celei de-a XV-a ediții a competiției pentru obținerea Certificatului „Școală europeană”. Prestigiosul titlu a fost obținut de două unități de învățământ din județul Prahova: Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești și de Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza. Distinctiile au fost acordate de către Ionel-Florian Lixandru – secretar de stat și de Liviu-Marian Pop – senator și președinte al Comisiei pentru Învățământ, Știintă, Tineret și Sport.
..Citeste mai departe..

Trei sferturi dintre candidaţi au promovat sesiunea specială a Bacalaureatului

Un singur candidat a obținut media 10, însă numele lui ne este ascuns, fiind declarat confidențial, motivându-se că așa ar spune noua  legislația privind protecția datelor cu caracter personal! Poate se interzice și botezul, să nu mai avem deloc nume!

La sesiunea specială de Bacalaureat, care a avut loc luna trecută, la C.N. „Mihai Viteazul” din Ploiești, procentul de promovabilitate a fost de 75,59%, un număr de 96 de candidați, dintr-un total de 127 înscriși, promovând examenul.
..Citeste mai departe..

Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” a fost și în Ploiești

În perioada 10 mai-27 iunie, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni organizează o serie de întâlniri de informare cu reprezentanții sistemului de învățământ preuniversitar și superior, în cadrul unei Campanii Naționale intitulate „Informare acasă! Siguranță în lume!”. În cadrul acestor întâlniri, reprezentanți ai autorităților publice centrale vor prezenta informații pentru elevii și studenții care au intenția de a se deplasa în străinătate, fie pentru continuarea studiilor, fie pentru muncă sau din alte motive
..Citeste mai departe..

„Tendințe moderne în educația parentală”, la Grădinița Drăgănești

Pe data de 5 mai a.c., la Școala Gimnazzială Drăgănești – Grădinița PN Drăgănești a avut loc Simpozionul „Tendințe moderne în educația parentală”, cu dezbatere a trei teme: „Acordați atenție copilului”; „Recompense”; „A spune nu și a interzice”. Concursul județean „Tendințe moderne în educația parentală” se desfășoară în cadrul Proiectului Educațional Județean „Tendințe moderne în educația parentală”, ediția I, aflat în C.A.E.J. PRAHOVA, „Domeniul cultural-artistic, arte vizuale” la poziția 102. Pentru a asigura realizarea unei colaborări reale și eficiente între copil și părinte, actualul proiect își propune să aprofundeze și responsabilizeze relația biunivocă dintre actorii participanți la actul educational, prin iubire. Cele mai importante reguli ale familiei sunt cele care determină ceea ce înseamnă a fi o fiinţă umană.
..Citeste mai departe..

145 de ani de existență a învățământului tehnnic prahovean

În cadrul seriei de evenimente prilejuite de aniversarea a 145 de ani de existență a învățământului tehnic prahovean, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, în colaborare cu Instituția Prefectului Județului Prahova, Consiliul Județean Prahova și Camera de Comerț și Industrie a Județului Prahova, a organizat vineri, 18 mai a.c., la Liceului Tehnologic „1Mai” din Ploiesti, campania de promovare a învatamântului dual. Evenimentul și-a propus a fi o reală dezbatere, atât a legislației care reglementează această formă de învățământ profesional, cât a modalităților concrete prin care este posibilă implementarea învățământului dual.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6