Ultima editie tiparita in format pdf

Se redeschid şcolile?


După mult timp de aşteptare, Instituţia Avocatul Poporului cere Ministerului Educaţiei un punct de vedere în privinţa redeschiderii şcolilor. Că o fi „un punct” sau mai multe, important este ca elevii să fie lăsaţi să se întoarcă în clase şi ca şcolile să fie deschise nu numai pentru votare!

După multe Memorii, proteste şi acţiuni legale în Instanţele judecătoreşti, dar şi după recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iată că, în sfârşit, Instituţia Avocatul Poporului se sesizează şi cere Ministerului Educaţiei un punct de vedere în privinţa redeschiderii unităţilor de învăţământ, ca şcoala să se facă faţă în faţă, nu online
..Citeste mai departe..

Profesorul de Matematică, Petre Năchilă, îşi continuă seria apariţiilor editoriale

Binecunoscutul profesor de matematică, Petre Năchilă – fost inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, a publicat, în acest an „Teste pentru bacalaureat” şi „Geometrie pentru toţi” (clasa a VI-a). Aceste culegeri sunt au apărut la Editura Nomina. Până la sfârşitul anului 2020 vor mai apare şi ,,Ora de matematică”, pentru clasa a XII-a şi „Geometrie pentru toţi”, pentru clasele a VII-a şi a VIII-a. Cei interesaţi pot să comande lucrările prin poştă, la telefon 0757020442 sau online pe siteul www.edituranomina.ro. De remarcat şi faptul că anul trecut, tot la aceeaşi editură, au apărut şi ,, Ora de matematică” – pentru clasa a IX-a, clasa a X-a şi clasa a XI-a
..Citeste mai departe..

Parteneriat între Ministerul Educaţiei din România şi două companii specializate şi în platforme digitalizate. De abia acum?

Deşi din luna martie învăţământul românesc s-a „mutat” pe on line, de abia acum, în septembrie, s-a găsit o cale pentru a facilita accesul gratuit al şcolilor la platforme educaţionale!
Ministerul Educaţiei a semnat un parteneriat cu două companii specializate în sistemul digital, anume Google şi Microsoft, asta cu câteva zile înainte de revenirea elevilor la şcoală!
Prin acest parteneriat, cadrele didactice și unitățile de învățământ au acces, în mod gratuit, la toate platformele educaționale dezvoltate de cele două companii, inclusiv la programele-suport și la resursele educaționale dezvoltate de acestea. Astfel, platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365 A1 pot fi utilizate în procesul de predare, cu interfață în limba română
..Citeste mai departe..

Un nou nomenclator al domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și al structurii instituțiilor de învățământ superior

Executivul a adoptat în ședința de ieri, 31 august, proiectul de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 299/2020 privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și al structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2020 - 2021.
Noul act normativ repertoriază schimbările aduse unor structuri ale instituțiilor de învățământ superior, la solicitarea acestora, în baza hotărârilor senatelor universitare, rectificări ale unor specializări școlarizate în cadrul instituțiilor de învățământ superior, conform rapoartelor agențiilor de asigurare a calității din țară sau din străinătate, înregistrate în Registrul European pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (EQAR), precum și noi specializări evaluate de către agențiile de asigurare a calității, din țară sau din străinătate (în perioada 16.04.2020 - 25.07.2020)
..Citeste mai departe..

Sondaj: Cum vor părinții să se desfășoare cursurile în noul an școlar

Peste 45% dintre angajaţii care au copii îşi doresc ca noul an şcolar să se desfăşoare normal, în pofida contextului epidemiologic actual, iar elevii să înceapă cursurile direct din băncile şcolii, arată un sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs. Alţi 29% preferă un sistem de învăţământ hibrid, care să îmbine orele în sala de clasă cu cele online, de acasă, şi numai 25% cred că şcoala ar trebui să se desfăşoare deocamdată exclusiv online, pentru siguranţa elevilor şi a familiilor acestora
..Citeste mai departe..

Gata cu probele scrise de la Bacalaureat

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. Bac-ul de vară-toamnă a continuat, ieri, 26 august, cu cea de a treia probă scrisă, anume la proba la alegere a profilului şi specializării În județul Prahova au participat 790 de candidați, din 968 înscriși. Cele mai multe lucrări,482, au fost la biologie iar 143 de candidați au susținut proba la logică. Nu s-au prezentat la această probă 178 de candidați. Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie
..Citeste mai departe..

A crescut numărul absenţilor de la Bac!

De la Matematică şi Istorie au lipsit 194 de candidaţi, în timp ce luni, în prima probă, la Română, au absentat 83 de candidaţi.

La cea de a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2020), proba E).c), desfăşurată marţi, 25 august 2020, în județul Prahova, au participat 698 de candidați, din 892 înscriși.
Au absentat, aşadar, 194 de candidaţi, mult mai mulţi decât în prima probă, ceea ce poate reprezenta un semnal de alarmă pentru organizatori.
Dintre cei prezenţi, 650 au susținut proba la matematică și 48 la istorie. Un candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar: 26 august: proba la alegere a profilului și specializării - E.d); 27 august: proba la Limba și literatura maternă - proba E.b)
..Citeste mai departe..

A fost stabilit „traseul” covidului prin şcoli!

Cutiile cu geamuri de plastic, montate pe fiecare bancă, sunt sugestive pentru progresul unora în ce priveşte logica. Se pare că, după unii, virusul atacă doar prin faţă şi pe flancuri!

Uşor, uşor, Şcoala românească începe să nu mai semene deloc a Şcoală.
În numele unui virus intitulat SARS-COV-2, guvernanţii iau tot felul de decizii care mai de care mai bizare şi care te duc cu gândul la altceva decât la vreun sistem de protecţie împotriva virusului.
De curând,acestora le-a venit ideea, inspirându-se probabil din imaginile transmise de televiziuni din China, să monteze pe fiecare bancă o cutie cu geamuri din plastic, astfel încât elevul să fie „protejat” din faţă şi din lateral dreapta-stânga, mai bine zis din... părţi
..Citeste mai departe..

60,25% dintre candidaţii la Titularizare au obţinut note mai mari de 7

Nota 7 îţi permite să aspiri la posturi titularizabile. Totul e să ai şi ce posturi să alegi!

În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovabilitate s-a modificat uşor. Astfel, procentul de promovabilitate este de 86,88%, cu 0,16% față de cea inițială (86,62%). În acest an, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 139. În cazul a 136 de contestații (97,84%), notele au fost modificate astfel: pentru 92 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 44 de lucrări notele inițiale au fost micșorate
..Citeste mai departe..

De la „Ai carte, ai parte” la „Ai tabletă, ai parte” în învăţământul românesc!

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, atrage atenţia asupra pericolului utilizării şcolii on line pe termen lung, spunând că „autorităţile ar trebui să spună clar şi precis că normalitatea este şcoala faţă în faţă şi nu şcoala online. Dacă nu scoatem în evidenţă acest aspect temporar riscăm să dăm impresia că această criză se va prelungi la infinit” 

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, lasă să se înţeleagă, prin ieşirile sale publice (mai mult sau mai puţin „aranjate”, dar se pare că mai mult) faptul că este adepta învăţământului on line şi doreşte ca şcoala să continue tot aşa şi din toamnă, când începe un nou an şcolar!
Ea recomandă ca fiecare elev să deţină aparatură modernă, gen telefon, tabletă sau laptop pentru a face şcoală.
Vroiam să folosim „a face carte”, dar în acest context cartea este scoasă din ecuaţie prin felul în care gândesc oficialii de la MEC
..Citeste mai departe..

S-a schimbat „prefixul” promovabilităţi la Definitivatul din Prahova, după contestaţii

De la 68,37%, cât era iniţial, la 70,75% după recorectarea unor lucrări După soluţionarea contestaţiilor de la Definitivare, procentul de promovabilitate a examenului (sesiunea 2020), este 70,75%, în creștere cu doar 2,33% faţă de rezultatele inițiale, 68,37%. Astfel, din totalul de 215 candidați cu note la proba scrisă, 152 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8, media minimă de promovare a acestui examen. Înainte de contestaţii au fost declarați promovați 147 de candidați. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6