Ultima editie tiparita in format pdf

Încă o rundă de concurs pentru completarea posturilor de conducere din şcolile prahovene


Pentru că nu s-a reuşit, la concursul anterior, completarea tuturor posturilor de conducere din şcoli declarate vacante, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova organizează o nouă rundă de concurs pentru ocuparea acestor posturi de conducere din unităţile de învăţământ.
Este vorba despre 50 de funcţii vacante de director şi 47 de director adjunct, sesiunea de concurs susţinându-se în perioada ianuarie-aprilie a.c.
Dosarele candidaților se încarcă în aplicația informatică dedicată în perioada 19 - 25 ianuarie.
Proba scrisă este programată pentru data de 18 februarie, iar pentru candidații care, la data de 18 februarie se află, eventual, în carantină sau izolare, va avea loc în data de 4 martie.
Proba de interviu se va desfășura în perioada 16 - 25 martie
..Citeste mai departe..

Ziua Educaţiei, ce a fost şi ce a ajuns!

De la pupături, la înţepături cu seruri experimentale!

Când a fost adoptată Ziua Educaţiei, cu ocazia Conferinţei Interguvernamentale speciale desfăşurate la Paris, din anul 1966, cu participarea OIM si UNESCO, minţile luminate de atunci s-au gândit că această zi de 5 octombrie să fie destinată ca semn de apreciere a cadrelor didactice din întreaga lume.
Acum, în 2021, se vede bine treaba cât de „multă” apreciere există, din partea statului român, pentru cadrele didactice!
Atât de multă încât şi-au făcut loc disciminări şi segregări asupra celor care decid să nu se facă experimente medicale, prin înţepături, asupra lor.
Este horror ce se întâmplă acum şi în acest domeniu al Educaţiei, un domeniu car ar trebui să fie pilonul de bază al societăţii, dar a ajuns să fie folosit ca mijloc de propagandă pentru ceva experimental.
..Citeste mai departe..

Ministrul Educaţiei recunoaşte că învăţământul românesc nu este pregătit pentru şcoala online!

Se pare că se vine în continuare la şcoală chiar şi în localităţile unde aşa zisa rată de incidenţă trece de 6/ 1.000

După ce timp de un an şi jumătate, voci din vârful învăţământului, au tot adus cuvinte de laudă la adresa învăţământului online şi s-au făcut, pe ici pe colo, oaresce investiţii în aparatura necesară, iată că acum ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, recunoaşte că Şcoala românească nu este pregătită pentru un învăţământ online, că nu sunt suficienţi profesori pregătiţi în acest sens! Declaraţia a fost făcută la Digi 24, unde domnii din guvern par a se simţii excelent! Asta ca o parantreză.
..Citeste mai departe..

Elevii cu media 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat, premiaţi cu 1.000 şi, respectiv, cu 3.000 de lei fiecare

În clădirea ce adăposteşte şi Inspectoratul Școlar Județean Prahova a avut loc astăzi, 28 septembrie, premierea elevilor prahoveni care au obţinut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021.
Premierea s-a făcut în conformitate cu Ordinul ministrului educației, nr.5185/01.09.2021. Astfel, pentru cei care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională s-a acordat suma de 1.000 de lei de persoană, iar pentru cei cu media 10 la Bac s-a oferit suma de 3.000 de lei.
Au fost premiaţi 8 absolvenţi de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi 7 elevi absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 la Bacalaureat.
Aşa cum se procedează de ceva vreme, din păcate nu ni se oferă posibilitatea să le scriem şi numele acestor performeri!
..Citeste mai departe..

Risc de îmbolnăvire în rândul elevilor din pricina frigului din clase!

Pe lângă măsurile aberante, numite „măsuri de protecţie”, elevii sunt nevoiţi să suporte şi frigul din clase!

Ce credeţi că o să se întâmple cu şcoala, cu clasa dacă mai mulţi elevi vor acuza stări de gripă, de viroză din cauza condiţiilor în care sunt nevoiţi să înveţe? „Scenariul roşu”!

Frigul pare că s-a instalat cam devreme în acest sezon. Cel mai acut se simte în apartamente, dar şi sălile de clasă din şcoli. Aici, pe lângă aberantele „măsuri de protecţie”, elevii sunt nevoiţi să suporte şi temperaturile joase din clasă. Cu măşti pe figură şi în frig, vă daţi seama ce condiţii „bune” au elevii în Şcoala românească?
..Citeste mai departe..

Ce trebuie să ştie cei care doresc să obţină definitivarea în învăţământ!

A fost stabilit Calendarului de organizare și desfășurare a examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar în anul școlar 2021—2022.
O menţiune, totuşi. Ar fi fost indicat ca acest calendar să fie publicat mai devreme pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, pentru că înscrierile au început pe 16 septembrie, ori anunţul cu calendarul însoţit de Metodologie a fost publicat pe 21 septembrie pe isj.ph.edu.ro!
Înscrierea candidaților se efectuează la unitățile de învățământ, până pe 14 octombrie.
Bun, să prezentăm şi celelalte etape cuprinse în calendarul examenului pentru definitivare:
Până pe 3 iunie 2022 se efectuează inspecțiile de specialitate, probă eliminatorie.
În perioada 6-17 iunie 2022 este prevăzută completarea dosarelor și validarea datelor de înscriere existente în aplicația informatică specifică.
..Citeste mai departe..

În atenţia celor care vor să devină directori la şcoală!

Cadrele didactice interesate să candideze pentru a ocupa o funcţie de conducere în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat mai au câteva zile la dispoziţie pentru a-şi depune dosarele de înscrire la concurs. Mai exact, 26 septembrie este data până când se primesc înscrieri pentru concursul de ocupare a posturilor de conducere din unităţile de învăţământ.
Înscrierile se primesc pe platforma informatică dedicată, la adresa concursdirectori.edu.ro.
În judeţul Prahova sunt scoase la concurs posturile de director şi director adjunct din 207 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică
..Citeste mai departe..

Încep emoţiile pentru directorii de şcoli

Gata, a fost decisă data de desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere din şcoli, 15 octombrie. Înscrierile se primesc până pe 26 septembrie.

Începând cu data de 15 septembrie, toți cei ce doresc să ocupe o funcție de conducere într-una din școlile prahovene se pot înscrie pe platforma informatică dedicată, la adresa concursdirectori.edu.ro.
Sunt scoase la concurs posturile de director şi director adjunct din 207 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică.
Perioada de înscriere online este 15-26 septembrie 2021, urmând ca, pe data de 15 octombrie 2021, candidații eligibili să susțină proba scrisă.
Rezultatele finale vor fi validate pe 17 decembrie 2021, numirea în funcție având 10 ianuarie ca dată de începere a activității manageriale
..Citeste mai departe..

Şcoala „Constantin Stere” din Bucov s-a înzestrat cu SmartLab, un laborator digital de nouă generaţie

La inaugurare a fost şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

La început de an şcolar, mai exact pe 14 septembrie, în judeţul Prahova, a fost inaugurat primul laborator cu tehnologie de ultimă generație ce funcţionează într-o unitate din mediul rural. Este vorba despre un SmartLab, acesta funcţionând la Şcoala „Constantin Stere” din Bucov şi a costat cel puţin 100.000 de euro! La eveniment a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Profitând de faptul că se află în Prahova, ministrul a vizitat şi Grădinița cu Program Prelungit și Program Normal din comuna Bucov.
..Citeste mai departe..

Umilitor!

Imagini sinistre la început de an şcolar. Copilaşi cu masca pe figură şi părinţi ţinuţi la gardurile şcolilor, acesta este tabloul „normalităţii” începutului de an şcolar.
Pentru ce să emiţi ordine prin care să impui astfel de restricţii din moment ce oamenii oricum se întâlnesc acasă, copiii s-au văzut şi jucat împreună prin parcuri în timpul vacanţei? Stupid!

Cum şi cât mai suportaţi, părinţi, aceste umilinţe?


Anul şcolar 2021-2022 a început sub imperiul resticţiilor, exact ca şi anul şcolar trecut. Copilaşi cu masca pe figură, părinţii obligaţi să stea la gardul şcolii, fără a avea acces în interior nici măcar cei ai căror copii erau pentru prima dată într-o şcoală! Restricţii aberante, care nu respectă absolut deloc Legea Supremă a ţării, Constituţia, care nu respectă Drepturile Omului. Pentru ce să emiţi ordine prin care să impui astfel de restricţii din moment ce oamenii oricum se întâlnesc acasă, iar copiii s-au întâlnit şi jucat împreună prin parcuri în timpul vacanţei? Pentru ce aceste „măsuri” aplicate de-a dreptul stupid! Da, împiedici răspândirea virusului (?) dar în acelaşi timp îl şi protejezi, nu îl extermini. O epidemie dispare dacă se produce imunitate în rândul oamenilor, imunitate naturală, de subliniat acest aspect!
..Citeste mai departe..

Profesori, încercaţi să rămâneţi profesori şi să nu uitaţi menirea profesiei de dascăl!

Se urmăreşte ca propaganda pentru un anumit act medical să cuprindă şi Şcoala.
Rolul cadrului didactic şi al Şcolii, în general, este altul, nu de a face propagandă unui produs medical aflat în testare!

Haideţi să vedem câte cadre didactice se vor „transforma” în cadre medicale vorbindu-le elevilor şi părinţilor elevilor despre vaccinare la şcoală! Că se procedează aşa cu ocazia unor „întâlniri” cu părinţii sau în cadrul orelor de dirigenţie, cadrele didactice trebuie să conştientizeze că menirea lor este alta, nu cea a unora care fac reclamă unor produse medicale şi care, mai rău decât atât, produsele respective se află în etapă experimentală.
Că vor discuta despre vaccinare profesorii sau profesionişti în ale medicinei, nu este permis a se face publicitate unor astfel de produse, mai ales în şcoală, pentru că prin ceea ce vor transmite oratorii se poate influenţa decizia omului de a alege.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6