Ultima editie tiparita in format pdf

Încep emoţiile pentru directorii de şcoli


Gata, a fost decisă data de desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere din şcoli, 15 octombrie. Înscrierile se primesc până pe 26 septembrie.

Începând cu data de 15 septembrie, toți cei ce doresc să ocupe o funcție de conducere într-una din școlile prahovene se pot înscrie pe platforma informatică dedicată, la adresa concursdirectori.edu.ro.
Sunt scoase la concurs posturile de director şi director adjunct din 207 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică.
Perioada de înscriere online este 15-26 septembrie 2021, urmând ca, pe data de 15 octombrie 2021, candidații eligibili să susțină proba scrisă.
Rezultatele finale vor fi validate pe 17 decembrie 2021, numirea în funcție având 10 ianuarie ca dată de începere a activității manageriale
..Citeste mai departe..

Noutăţi despre Titularizare 2021

Prahova este judeţul cu cele mai multe posturi titularizabile scoase la concurs!

A mai rămas o săptămână până când se susţine concursul naţional pentru ocuparea posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate în învăţământul preuniversitar, concurs cunoscut sub denumirea, mai scurtată, de Concurs de Titularizare. Acesta este programat a se desfăşura pe 21 iulie. Rezultatele vor fi afişate pe 27 iulie, iar cei nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii pe 27 şi pe 28 iulie. Rezultatele finale se vor afişa pe 3 august.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).
Pentru a participa la tot procesul ocupării posturilor, catedrelor vacante/ rezervate, din învăţământul prahovean, s-au înscris, 1.184 de candidaţi. Dintre aceştia, 1.083 sunt înscrişi pentru proba scrisă, de pe 21 iulie.
..Citeste mai departe..

„România educată”, cu ideologii ciudate ce sunt introduse cu forţa în şcoală, în societate!

După vreo cinci ani de stat la naftalină, proiectul „România educată” a fost readus la... lumină şi grăbit să fie implementat! De ce tocmai acum? Să fie acest proiect o garanţie că vor veni banii de la Bruxelles pentru PNRR?

„România normală” şi „România educată” sunt două dintre „proiectele” cu care actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, a „defilat” prin campanii electorale!
Despre cât de multă „normalitate” este în România de vreo 7 ani, nu are rost să comentăm, pentru că fiecare dintre cetăţenii acestei ţări le ştie pe ale sale şi poate să concluzioneze dacă e sau nu bine.
„România educată”, însă, este proiectul ce a fost readus la... viaţă după vreo 5 ani de stat prin sertarele unor birouri
..Citeste mai departe..

Colegiul „Spiru Haret” din Ploieşti, unul dintre colegiile de prestigiu din învăţământul local şi naţional, îşi prezintă oferta educaţională pentru 2021-2022

Colegiul Spiru „Haret Ploieşti” este unul dintre liceele ploiștene care se bucură de un prestigiu în continuă creștere în rândul liceenilor prahoveni.
Colegiul este amplasat foarte aproape de Gara Sud Ploiești, cu o poziție retrasă față de artera principală a orașului. Colegiul deţine o curte spatioasă, de asemenea un cămin cu cantină pentru elevii navetiști, cabinet medical, o bibliotecă spațioasă și bine dotată. Oferta colegiului este foarte variată.
Este un colegiu care oferă specializări multiple printre care: matematică-informatică, filologie, științe ale naturii, electronică automatizări, având două filiere: filiera teoretică cu profil real și umanist și filiera tehnologică tehnică.
Filiera tehnologică are două domenii: mecanică și electronică automatizări.
Domeniul mecanic pregătește elevii pentru următoarele specializări: tehnician mecatronist și tehnician proiectant CAD. Domeniul electronică automatizări pregătește elevii pentru specializarea tehnician în automatizări.
..Citeste mai departe..

Şase medii de zece şi la Bac în Prahova. Exact ca la Evaluarea Naţională!

Patru dintre aceşti elevi care au obţinut respectiva performanţă sunt de la C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti. La Evaluarea Naţională, trei din şase au fost de la C.N. „Mihai Viteazul”.

Au fost publicate rezultatele obţinute de candidaţi la examenul naţional de Bacalaureat, valabile înainte de rezolvarea contestaţiilor.
Statistica, la nivelul judeţului Prahova, indică faptul că şase elevi au reuşit să obţină media 10. De remarcat că tot şase a fost şi cifra elevilor din Prahova care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională!
Revenind asupra rezultatelor primei sesiuni a Bac-ului, să spunem că cei mai mulţi dintre cei care au obţinut media 10 sunt de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, patru elevi.
Lista celor şase cu media 10 este completată de un elev de la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti şi altul de la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti
..Citeste mai departe..

Al doilea an consecutiv când se ascund numele şi prenumele elevilor la afişarea rezultatelor de la examene!

Într-o perioadă în care oamenii sunt verificaţi, controlaţi dacă au făcut sau nu un anumit act medical şi filmaţi aproape peste tot cu camerele de supraveghere, unii sunt preocupaţi să ascundă numele elevilor pe motiv că aşa se protejează datele cu caracter personal! Stupid!

Ciudat este faptul că, la festivităţile de premiere organizate de autorităţi, mai ales dacă este şi în preajma alegerilor, se publică numele elevilor premianţi! Unde mai este protejarea datelor cu caracter personal?

Este al doilea an când asistăm la bătaia de joc legată de publicarea unor coduri în loc de nume şi prenume elevilor atunci când se afişează rezultatele de la examene.
..Citeste mai departe..

Din ce în ce mai mulţi absenţi de la „Bac”!

La proba la alegere a profilului și a specializării din cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, probă desfășurată pe 30 iunie, au participat 4.927 de candidați (97%).
Pentru susținerea acestei probei scrise la una dintre următoarele discipline (Biologie vegetală și animală, Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie) s-au înscris 5.091 de candidați, neprezentându-se 164 de candidați! Nu au fost eliminați candidați pentru fraudă sau tentativă de fraudă
..Citeste mai departe..

Fără candidaţi eliminaţi din examen!

În cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat, candidaţii au avut de susţinut proba la Matematică sau Istorie, în funcţie de profilul fiecăruia. În județul Prahova au fost prezenți 4.887 de candidați, dintre care 4.542 candidați din promoția curentă, respectiv 345 din promoțiile anterioare.
Au absentat 152 de candidați. Proba de la Matematică a fost susţinută de 3.826 de candidați, dintre care 3.495 din promoția curentă, iar proba la Istorie a fost susţinută de 1.061 de candidați, dintre care 1.047 din promoția curentă.
Niciun candidat nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă
..Citeste mai departe..

Şase elevi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, în Prahova. Trei sunt de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”

În Top 10 se află şi un candidat de la Şcoala din Comuna Gornet, cu media 9.92 

În acest an, Judeţul Prahova a se mândreşte cu un număr de şase elevi care au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională. Trei dintre ei sunt de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi câte unul de la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu”, de la Şcoala Gimnazială „Henri Mathias Berthelot” şi Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Ploieşti.
Mai sunt 3 elevi cu 9.95, dintre care doi tot de la C.N. „Mihai Viteazul”.
În Top 10 găsim şi un elev sau o elevă (că nu apare decât un cod în loc de numele candidatului, că aşa cică e normal acum!) de la Şcoala din Comuna Gornet, cu media 9.92! Bravo lui! Sau bravo ei!
Cea mai mică medie este 1.20 şi aparţine unui candidat de la o şcoală din Mizil.
Rezultatele le puteţi afla de pe evaluare.edu.ro. Fiecare elev trebuie să introducă codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene
..Citeste mai departe..

S-a deschis „Clubul de vacanţă”!

Oferta Palatului Copiilor Ploieşti şi Clubului Copiilor din Băicoi pentru elevi în perioada vacanţei de vară

După atâta timp de stat cu ochii pe ecranele monitoarelor LED, în ceea ce se numea „şcoală online”, copiii au acum posibilitatea să se relaxeze şi să iasă din acea atmosferă încordată odată venirea vacanţei de vară.
Astfel, Palatului Copiilor Ploieşti are o ofertă foarte interesantă pentru cei mici şi pentru adolescenţi, venind în sprijinul acestora cu un program vast în cadrul „Clubului de vacanţă”, începând cu 28 iunie şi până pe 31 august 2021.
Copiii pot să participe la activităţile cercurilor Palatului Copiilor Ploieşti luni-joi, în intervalul orar 8-10, 10-12 şi vineri, între orele 8-10
..Citeste mai departe..

Investiții în unitățile de învățământ din Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești derulează, în această perioadă, o serie de investiții la nivelul liceelor, școlilor și grădinițelor din oraș. Astfel, municipalitatea a demarat programul de amenajare a cabinetelor medicale proprii, la nivelul unităților de învățământ ploieștene, acestea urmând a fi dotate conform normelor legale și vor asigura servicii medicale elevilor sau preșcolarilor, după caz.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6