Ultima editie tiparita in format pdf

Poliția prahoveană urează „La mulți ani, copilărie!”


Sperăm să fie cât mai multe ediții ale evenimentului „Împreună pentru siguranța copiilor”! Să existe continuitate pentru ce este benefic omenirii și țării!

Scriam ieri despre reușita evenimentului organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova intitulat „Împreună pentru siguranța copiilor”, activitate desfășurată pe esplanada de la Palatul Culturii Ploiești și care a marcat Ziua Internațională a Copilului.
Da, a fost, într-adevăr, un eveniment remarcabil, pentru că este un lucru de lăudat atunci când vezi că o instituție, ca cea a Poliției, foarte importantă pentru funcționarea normală a unui Stat de Drept, a ordinii și liniștii publice, se preocupă de copii, inspirându-le educația civică, educația rutieră.
După ceea ce s-a întâmplat în 2020-2021 (fapte ce nu mai trebuie lăsate a se mai abate vreodată asupra omenirii), este foarte bine că există acest, hai să-i spunem, „proiect” de activități dedicate oamenilor, pentru că, nu-i așa, Poliția este în slujba cetățenilor. Și așa trebuie să rămână!
..Citeste mai departe..

Elevi și profesori de la C. N. „I.L. Caragiale” Ploieşti – în Franța, în cadrul unui schimb inteșcolar PLOCAR

Săptămâna trecută, 25 de elevi și trei dascăli ai Colegiului Național „IL Caragiale” din Ploiești au fost la Lycee Honore d Estienne d Orves din Carquefou, 15 kilometri distanță de Nantes, în cadrul deja tradiționalului schimb interșcolar PLOCAR.
Sfârşitul restricţiilor aplicate de autorităţi, legate de aşa zisa „pandemie”, a permis continuarea proiectului lansat acum patru ani, care a luat naștere printr-un program ERASMUS+ desfășurat în localitatea cu 18.000 de locuitori de lângă Nantes, reședința departamentului Loire-Atlantique și capitala regiunii Pays de la Loire.
Carmen Petre, director adjunct al liceului din Carquefou, orășel nu departe de plajele infinite la Atlantic, a fost amfitrioană pentru delegația formată din 25 de elevi și condusă de trei profesoare de limba franceză ale colegiului ploieștean, Laura Moisescu, Elisabeta Toma și Liliana Crețu.
..Citeste mai departe..

În Prahova, aproape trei sferturi din normele didactice sunt ocupare de profesori titulari!

Situația încadrării normelor didactice în județul Prahova, în anul școlar 2022 – 2023

În anul școlar 2022 – 2023, la nivelul județului Prahova, cadrele didactice titulare ocupă 5.252,88 norme didactice, adică 72,62% din totalul normelor.
Profesorii suplinitori cu studii corespunzătoare (calificați) ocupă 904,18 norme didactice, adică 12,15% din total, ne anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova printr-un comunicat de presă.
..Citeste mai departe..

Premii „eTwinning” pentru patru cadre didactice din Prahova!

Au fost acordate, recent, Premiile Naționale „eTwinning 2022” în prima zi a Conferinței Naționale „eTwinning”.
Aplicațiile eligibile au fost evaluate de către ambasadorii eTwinning și de evaluatori externi echipei NSO România, fiind premiate proiectele care au demonstrat, printre altele, un ridicat nivel de colaborare între parteneri, implicarea elevilor și creativitate didactică.
Din județul Prahova au fost premiate:
- Ana Clara Grecu (Liceul Tehnologic „Carol I”, Valea Doftanei) – premiul I la categoria „Premiul pentru unități de învățământ din mediul rural”;
..Citeste mai departe..

Elevele profesoarei Alina Zahariuc, premiul I la Concursul „Star Evolution Dance Festival” de la București

Fetele au mai obşinut şi premii speciale

Componentele Cercului de balet al Palatului Copiilor din Ploieşti, coordonat de prof. Alina Zahariuc, au participat sâmbătă, 25 februarie a.c., la Concursul „Star Evolution Dance Festival”, la București, și a obținut premiul I, dar și două premii speciale ale juriului: - la categoria „Production Balet”, cu cele 27 de balerine ale ansamblului AristoCats.
La categoria solo „Balet” – premiul I pentru Ana Surugiu și 3 premii speciale.
Premiul II pentru Alessia Croitoru la categoria solo Balet.
Premiul II pentru Anastasia Sîrbu, Clara Cojocaru și Ana Maria Duță.
Felicitări întregii echipe, coordonate de prof Alina Zahariuc
..Citeste mai departe..

Înscrierea în învăţământul primar începe pe 3 mai

Ordinul ministrului Educaţiei privind aprobarea calendarului înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2023-2024 a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.
Conform calendarului, înscrierea în învățământul primar în anul școlar 2023 – 2024 cuprinde două etape, prima începând pe 3 mai, când se desfăşoară etapa de completare, depunere și validare a cererilor-tip de înscriere, data limită fiind 18 mai.

Iată ce mai cuprinde Calendarul înscrierii în învăţământul primar:
– 23 – 29 mai: procesarea cererilor-tip de înscriere prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere; admiterea (în limita locurilor disponibile)/respingerea cererilor;
..Citeste mai departe..

118 clădiri de învăţământ figurau, la începutul anului şcolar, încadrate în clasa de risc seismic I!

Printre acestea se afla şi Școala Primară Dâmbu, din Băicoi

După seria de cutremure din Turcia şi Siria, dar şi din România – zona Oltenia, autorităţile şi-au adus aminte că au în atribuţii şi verificarea stării clădirilor şi astfel au trecut la evaluări după evaluări. Dar, până acum, ce aţi aşteptat?
Bun, aşadar, iată că Ministerul Educaţiei ne informează că, în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), în luna septembrie 2022, figurau 118 clădiri de învăţământ ca fiind încadrate în clasa de risc seismic I.
Se precizează că datele sunt introduse la nivelul fiecărei unități de învățământ și că în centralizarea din luna septembrie 2022 figurau clădiri care, în prezent, sunt fie în reabilitare, fie în conservare, nefiind folosite pentru activități didactice.
„În urma reactualizării datelor din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) de către conducerile unităților de învățământ, menționăm că 39 de clădiri sunt încadrate în clasa de risc seismic I, dintre care doar 21 sunt în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 clădiri au destinația săli de clasă/laboratoare, iar 6 clădiri au alte destinații”, se spune într-un comunicat de presă emis de Ministerul Educaţiei.
..Citeste mai departe..

Ediţia 2023 a Competiţiei Naționale „Şcoală Europeană

Ministerul Educaţiei anunţă că 25 aprilie 2023 (data poștei) este termenul-limită pentru trimiterea candidaturilor pe adresa Inspectoratului Școlar Județean Constanța, cu menţiunea „Pentru Competiţia Națională Şcoală Europeană, ediția 2023”.
Pe baza rezultatelor obținute la evaluarea candidaturilor, Ministerul Educației va stabili numărul de școli premiate și va organiza festivitatea de decernare a titlului „Școală Europeană” - ediția 2023.
Rezultatele finale și lista unităților de învățământ preuniversitar declarate câștigătoare ale competiției pentru obținerea certificatului „Școală Europeană”, ediția 2023, vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației, după data de 25 mai 2023.
..Citeste mai departe..

Se modifică şi Statutul elevului! Ce vremuri... schimbătoare trăim!

S-au pus guvernanţii pe modificat mai tot de peste tot, vrând probabil a se crede că ei, cei de acum, ar fi mari reformatori ai României! Dar depinde şi în ce sens.. reformezi.
După ce a apărut Proiectul prin care se doreşte a se modifica şi completa Legea Învăţământului, iată că acum se umblă şi la Statutul elevului şi, astfel, apărură Proiectul de Ordin de ministru pentru modificarea și completarea Statutului elevului.
De reţinut că propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise în următoarele 10 zile calendaristice (de la data publicării, 15 februarie) pe adresa de e-mail rodica.cherciu@edu.gov.ro.
Proiectul îl puteţi vizualiza aici: https://www.edu.ro/sites/default/files/Proiect_Ordin_Statut_elev_2023.pdf
..Citeste mai departe..

„Internetul este, înainte de toate, o resursă. Folosiți-o inteligent!”, atrag atenţia poliţiştii

Activități ale polițiștilor cu elevii de la o şcoală din Ploieşti cu ocazia Zilei Internaționale a Siguranței pe Internet

Ziua siguranței pe internet este marcată în fiecare an în luna februarie, scopul acestui eveniment fiind de a crește atenția acordată utilizării în siguranță a mediului virtual, precum și a folosirii internetului.
Astfel, în cursul săptămânii trecute, mai exact marţi, 7 februarie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Prahova a organizat activități de informare a elevilor claselor a VIII-a ai Școlii Gimnaziale „Sfântul Vasile” din municipiul Ploiești.
Echipe mixte formate din polițiști de prevenire a criminalității și polițiști din cadrul B.C.C.O. Ploiești – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice au realizat prezentări la sălile de clasă pe tema siguranței pe internet
..Citeste mai departe..

Premiile I, II şi III pentru Palatul Copiilor Ploieşti la Concursul Internațional de Pictură intitulat „Fantezie şi îndemânare”

Au sosit, tocmai acum, rezultatele de la Concursul Internațional de Pictură intitulat „Fantezie şi îndemânare”.
Concursul a ajuns la ediţia cu numărul XIX şi a fost găzduit de Clubul Copiilor Lipova, în perioada septembrie - noiembrie 2022. Astfel, reprezentanţii Palatului Copiilor Ploieşti au obţinut următoarele rezultate:
- premiul I – Andreea Păun (clasa a VI-a);
- premiul II - Melissa Vlad (clasa a V-a);
- premiul III – Ecaterina Constantinescu (clasa a IV-a).
Ei sunt coordonaţi, la cercul de pictură al Palatului Copiilor Ploieşti, de către prof. Mihaela Isarie.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6