Ultima editie tiparita in format pdf

Asta ce mai e?


Desen provocator la Sala de sport situată în curtea unui colegiu naţional din Ploieşti! Ai impresia că e club de noapte acolo..!

Cel ce a desenat picioarele „balerinei” este acelaşi care a desenat şi partea superioară? Că par diferenţe mari dintre cele două... părţi!

Vă vine să credeţi că aşa arată acum o sală de sport situată în curtea unei instituţii de învăţământ? În desen pare a fi o dansatoare, o balerină, cu rochiţa ridicată de se vede şi lenjeria intimă!
Partea de jos a corpului este desenată altfel de cum este desenată partea superioară, de îţi dă impresia că artistul a lucrat doar la partea superioară şi că altcineva ar fi continuat... lucrarea desenând, mai stilizat, forma picioarelor! Şi în parte de jos, în stânga, ce se vede, cumva un copil? Ce e harababura asta?
..Citeste mai departe..

Au început probele scrise pentru absolvenţii de liceu

Despre „Doamna Elena Cuza”, de Nicolae Iorga, la unul dintre subiectele de la Limba română!


Săptămână de... foc pentru absolvenţii de liceu, ei având de susţinut probele scrise din cadrul Examenului de Bacalaureat, sesiunea de vară 2022.
Primul hop a fost la Limba şi literatura română. Examenul a început la ora 9:00, candidaţii având la dispoziţie 3 ore pentru a răspunde la cerinţele din subiecte.
Primul subiect a constat într-un text la prima vedere din opera „Doamna Elena Cuza”, de Nicolae Iorga. La al doilea subiect, candidaţii au avut de scris despre perspectiva narativă a unui text din opera „Întunecare”, scrisă de Cezar Petrescu, iar al treilea subiect le-a cerut candidaţilor să scrie un eseu de 400 de cuvinte despre particularităţile unei comedii studiate.
..Citeste mai departe..

Gata şi cu proba la Matematică!

Primele rezultate se vor afişa pe 23 iunie

Elevii absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 16 iunie, proba la Matematică, pentru cei mai mulţi candidaţii aceasta fiind ultima probă a Evaluării. Mai este, pe 17, proba pentru Limba maternă.
La primul punct de la proba de matematică, elevii au avut de rezolvat 6 subpuncte tip grilă cu exerciții de aritmetică, în timp ce la subiectul 2 sunt tot șase subpuncte de geometrie. Al treilea subiect a fost compus din exerciții în care elevii trebuie să prezintă și modul de rezolvare a respectivelor exerciţii.
Rezultatele se vor afişa pe 23 iunie (până la ora 14:00). Contestaţiile se pot depune pe 23 iunie (orele 16:00 – 19:00) şi pe 24 iunie (orele 8:00 – 12:00).
Afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 30 iunie.
..Citeste mai departe..

„Toate pânzele sus”, la Evaluarea Naţională!

Ce le-a picat elevilor de clasa a VIII-a la proba de la Limba şi literatura română

Primul subiect, punctul numărul 1, a fost compus dintr-un text din „Toate pânzele sus” de Radu Tudoran. Aici, elevilor li s-a cerut, printre altele, să noteze două obiecte din cala vasului, ori cine era persoana responsabilă cu punerea mesei.
Punctul 2 a cuprins un text din „Frânturi din viața lui Delavrancea”, de Cella Delavrancea, din care elevii au trebuit să noteze din ce rasă canină este Șmil sau unde se afla casa familiei Delavrancea.
..Citeste mai departe..

Au început emoţiile pentru absolvenţii clasei a VIII-a

Astăzi, 14 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a au început probele din cadrul Evaluării Naţionale, odată cu examernul la Limba şi literatura română.
Conform situației centralizate de către Ministerul Educației pe baza informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, 155.820 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului. Proba la Matermatică se susţine joi, 16 iunie, iar pe 17 iunie va avea loc proba la Limba și literatura maternă.
Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).
..Citeste mai departe..

Trei şcoli din Prahova au primit titulatura de „Şcoală Europeană”!

Miercuri, 8 iunie a.c., la Palatul Parlamentului a avut loc premierea celor 90 de unități de învățământ preuniversitar câştigătoare la a XVII-a ediţie a Competiției Naționale „Şcoală Europeană.
Printre şcolile premiate se numără şi trei unităţi de învăţământ din judeţul Prahova: Liceul Tehnologic „Carol I” Valea Doftanei (164 de puncte), Școala Gimnazială Puchenii Mari (164 de puncte) şi Liceul Tehnologic „Toma N. Socolescu” Ploiești (163 de puncte). La ediţia curentă s-au înscris 131 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de județe și din Municipiul București. Pe primele 5 locuri s-au clasat Școala Gimnazială „George Vâlsan” din Amara (196 de puncte), Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia (195 de puncte), Școala Gimnazială nr. 10 Suceava (193 de puncte), Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret (191 de puncte) și Școala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui (190 de puncte). 
..Citeste mai departe..

Au început emoţiile pentru absolvenţii de liceu

Astăzi, 6 iunie, s-a dat startul sesiunii de vară a examenului naţional de Bacalaureat, odată cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A, care se desfăşoară până pe 8 iunie.
Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B, se desfăşoară în zilele de 8 şi 9 iunie 2022. Evaluările continuă cu verificarea competențelor digitale — proba D, 8-10 iunie, şi cu verificarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C, 14-16 iunie.
Probele scrise vor începe pe 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română.
Calendarul primei sesiuni a Bacalaureatului mai cuprinde:
- 21 iunie: Proba obligatorie a profilului;
- 22 iunie: Proba la alegere a profilului și specializării;
- 23 iunie: Limba și literatura maternă.
Primele rezultate vor fi afişate pe 27 iunie (până la ora 12:00).
..Citeste mai departe..

Gata şi cu clasa a VIII-a! Încep emoţiile examenelor!

Elevii claselor a VIII-a au încheiat şi ei şcoala, mai bine zis ciclul gimnazial. Ei se pregătesc, acum, pentru patru ani de liceu, însă înainte de asta trebuie să treacă prin... focul examenelor din cadrul Evaluării Naţionale, examene ce vor decide, într-o măsură, media de admitere pe baza căreia elevul să fie repartizat la liceu.
Prima probă a Evaluării Naţionale este anuţată pentru 14 iunie, fiind la Limba şi literatura română. Proba la Matematică se susţine pe 16 iunie, iar pe 17 iunie la Limba şi Literatura Maternă, în zonele unde este cazul de aşa ceva.
Rezultatele se vor afişa pe 23 iunie (până la ora 14:00).
Contestaţiile se pot depune pe 23 iunie (orele 16:00 – 19:00) şi pe 24 iunie (orele 8:00 – 12:00). Afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 30 iunie.
..Citeste mai departe..

La mulţi ani, copii!

După doi ani de mult cenuşiu, Ploieştiul a căpătat, iată, multă culoare, ori asta se datorează copiilor, care au venit în număr foarte mare în centrul oraşului pentru a se bucura de ziua lor, Ziua Internaţională a Copilului

Copilăria reprezintă cea mai frumoasă perioadă din viaţa omului pe acest Pământ, din parcurgerea acestei dimensiuni astrale. Nu poţi uita zâmbetele ştrengăreşti, puritatea sufletului, energia, prieteniile!
Copilăria este şi trebuie să rămână a copiilor, mai ales acum, când anumite entităţi, cu sprijin politic, încearcă să introducă în minţile copiilor diverse ideologii numite, foarte prost, „progresiste”, dar care sunt, de fapt, ideologii ce fac atingere tocmai purităţii copilului. Nu, aşa ceva nu trebuie lăsat a pătrunde nici în minţile şi nici în sufletul copiilor, pentru că este toxic pentru copilărie, este toxic pentru societate în general.
..Citeste mai departe..

Pe 1 iunie, Ploieştiul o să fie invadat de copii!

După un timp de... pauză, pricinuită de gama de restricţii sanitare dictatoriale impuse de autorităţi asupra oamenilor în 2020 şi în 2021, iată că şi Festivalul de dans „Copilăria inundă bătrânul bulevard” îşi reia... activitatea.
Astfel, pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a copilului, elevii claselor de balet de la Şcoala Populară de Arte de la Palatul Culturii Ploieşti, prof. Marilena Eftemie şi Gabriela Eftemie, vor participa la o defilare a costumelor pe Bulevardul Independenţei, zis şi castanilor.
Se pleacă, la ora 10:00, de la Gara de Sud, din zona Monumentului Vânătorilor, spre centrul civic al Ploieştiului, pentru ca, în jurul orei 12:00, să se susţină un spectacol artistic de către copiii ce au participat la defilare. Spectacolul are ca locaţie esplanada Palatului Culturrii.
..Citeste mai departe..

Absolvenţii claselor a XII-a şi-au luat adio de la liceu!

Pentru ei, de acum, urmează o altă etapă a vieţii, una în care vor face pasul către maturitate şi către responsabilitate

După ceva timp în care elevilor li s-au impus să stea cu masca pe figură şi distanţaţi unii faţă de alţii (ce idioţenie de reguli!), iată că acum elevii se pot bucura de libertate, libertate faţă e care nimeni nu avea dreptul a se atinge, pentru că este dată de Dumnezeu, nu de politicieni!
Astfel, acum, la final de liceu, curţiele unităţilor de învăţământ au răsunat din nou a sărbătoare.
Festivitatea de premiere a absolvenţilor claselor a XII-a poate fi considerată o sărbătoare. Elevii şi-au luat „la revedere” de la cei patru ani petrecuţi în liceu, de la diriginţi, de la profesori, de la colegi. Sunt momente emoţionante, atât pentru elevi, cât şi pentru părinţii şi bunicii lor.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6