Ultima editie tiparita in format pdf

Cum a stat învăţământul prahovean cu Resursa umană în anul şcolar precedent


Activitatea desfăşurată de compartimentul resurse umane în anul școlar 2017-2018 a avut ca obiectiv principal încadrarea unităţilor de învăţământ cu personal didactic calificat, în condiţiile permise de metodologia în vigoare. În anul școlar 2017-2018, numărul total de posturi, pe toate formele de finanţare, a fost de 9.519,5 (7.196,25 norme didactice, 726,25 posturi didactice auxiliare, 1.582,75 posturi nedidactice). Raportul existent între personaul didactic, didactic-auxiliar şi nedidactic este urmatorul: 7.196,25 norme didactice (723 personal didactic auxiliar = 9,95 cadre didactice la un cadru didactic auxiliar, față de 7,29 cât era în anul precedent); 7.196,25 norme didactice (1.600,25 posturi nedidactice = 4.49 cadre didactice la un post nedidactic, față de 5,48 cât era în anul precedent)
..Citeste mai departe..

S-a definit... Definitivarea!

Aproape de 80% este promovabilitatea, în Prahova, la Examenul de Definitivare în învăţământ

După rezolvarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate la Examenul de Definitivat s-a majorat la 79,17%, în judeţul Prahova, de la 74, 53%, cât se înregistra înainte de contestaţii. Astfel, în loc de 161 de candidaţi care au primit note egale sau mai mari de 8, acum sunt 171. Examenul s-a susţinut la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti. Opt candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă: Irina Ion (proba de concurs: asistentă medicală generală - maiştri instructori, specialitate şi metodica predării acesteia); Iulia Ecaterina Ţacă (Limba şi literatura româna şi Matematică, metodica predarii acestora, învăţământ primar în limba română); Mariana-Andreea Dragomiroiu (psihopedagogie specială – pentru profesori, specialitate şi metodica predării acesteia); Alexandru Călin (educaţie fizică şi sport, specialitate şi metodica predării acesteia),
..Citeste mai departe..

Etica în sistemul educațional

În luna iunie, la Bucureşti, cu aprobarea Ministerului Educaţiei Naţionale, a avut loc întrunirea Consiliului Naţional de Etică din învăţământul preuniversitar. Activitatea a fost onorată de prezenţa ministrului secretar de stat Ion Florian Lixandru, a directorului general Corina Marin, inspectorului şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti – Mihaela Ciho şi consilierului Raluca Sandu. Tema a constat în elaborarea Codului de Etică pentru persoanele din sistemul naţional de învâţământ preuniversitar de stat şi particular, din inspectoratele şcolare, case ale corpului didactic, precum şi din alte unităţi conexe.
..Citeste mai departe..

Proiect internaţional ,,educație interculturală – respect pentru cultura şi tradițiile popoarelor”

În strategia de dezvoltare profesională a Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova se menţionează cu prioritate promovarea unor parteneriate internaţionale, care să faciliteze împărtăşirea cunoştinţelor şi bunelor practici în domeniul managemetului educaţional, familiarizarea cu sistemele educaţionale din alte ţări, conlucrara şi schimbul de opinii, privind modul concret în care se aplică strategiile manageriale în instituţiile de învăţământ. În acest sens, Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Ploieşti i-a solicitat lui Serghiy Martyniuk – şeful Direcţiei de Învăţământ a Consiliului orăşenesc Cernăuţi, încheierea unui acord de parteneriat cu Gimnaziul nr. 6 „Alexandru cel Bun” Cernăuţi,
..Citeste mai departe..

Trei sferturi dintre candidaţii prezenţi la examen au obţinut Definitivarea în Învăţământ

La proba scrisă din cadrul Examenului de Definitivat, în judeţul Prahova s-a obţinut un procent de promovabilitate de 74, 53%, însemnând 161 de candidaţi care au acumulat note egale sau mai mari de 8. În cadrul probei scrise, numărul celor prezenţi a fost de 216, din 246 câţi figurau înscrişi. Examenul s-a susţinut la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti. Opt candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă: Irina Ion (proba de concurs: asistentă medicală generală - maiştri instructori, specialitate şi metodica predării acesteia); Iulia Ecaterina Ţacă (Limba şi literatura româna şi Matematică, metodica predarii acestora, învăţământ primar în limba română); Mariana-Andreea Dragomiroiu (psihopedagogie specială – pentru profesori, specialitate şi metodica predării acesteia);
..Citeste mai departe..

Maria-Alexa Tudose, elevă la C.N. „I.L. Caragiale” Ploiești, medaliată cu argint la Olimpiada Balcanică de Informatică

Eleva Maria-Alexa Tudose, de la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, a reușit să-și adjudece medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori și juniori, ploieșteanca fiind pregătită de prof. Dana Lica. Competiția a fost găzduită de Timișoara, în perioada 7-13 iulie. Loturile olimpice de informatică ale României au obținut, în total, 16 distincții (4 medalii de aur, 8 medalii de argint și 4 medalii de bronz) la această competiție. Printre laureați s-au mai numărat: medalie de aur la seniori: Theodor Pierre Moroianu (Liceul Internațional de Informatică din București), Alexandru Petrescu (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București) și Alexandru Băbălău (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara), în timp ce la juniori s-a impus Alexandru Luchianov (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu” din București);  medalii de argint seniori: Maria-Alexa Tudose (Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești)
..Citeste mai departe..

52% dintre candidați au obținut note mai mari de 7 la Titularizare, în Prahova

Singura notă de 10 aparține unei învățătoare!

La proba scrisă a concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-a înregistrat, în județul Prahova, un procent de promovabilitate de 52%, adică 385 de lucrări au primit note între 7 și 10, dintr-un total de 728 transmise spre evaluare. Avem și o notă de 10, ea fiind obținută de Roxana Brroască, pentru postul de învățătoare. De evidențiat faptul că acest rezultat este peste cel obținut la nivel național, respectiv 47,40%
..Citeste mai departe..

„Crossing Borders”, Erasmus + K.A. 2 2016-2019

În perioada 1 septembrie 2016-31 august 2019, Şcoala Gimnazială „Sfânta Vineri” Municipiul Ploieşti este parteneră în Proiectul Erasmus+ K.A. 2 CROSSING BORDERS, alături de instituţii de învăţământ din: Danemarca (Hunderupskolen, coordonator), Portugalia (Agrupamento de Escolas Professor Paula Nogueira), Italia (Istituto Comprensivo Grottaminarda), Bulgaria (144 Secondary School Narodni buditeli), Turcia (Yamanevler Ortaokulu), Polonia (Gimnazjum im.ks. Stanislawa Konarskiego) şi Regatul Unit al Marii Britanii (Ysgol Beca)
..Citeste mai departe..

Sute de locuri au mai rămas neocupate, în Prahova, la clasa a IX-a

După repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a, pentru ocuparea locurilor din licee, în judeţul Prahova au mai rămas vacante 423 de locuri, dintr-un total de 4.774 puse la dispoziţie pentru anul şcolar 2018-2019. Au fost repartizaţi 4.362 de candiaţi, iar 11 elevi au rămas nerepartizaţi, cel mai probabil din pricina unor erori apărute la completarea fişelor de înscriere. Găsim locuri libere la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Ploiești – 26 locuri la specializarea industrie textilă şi pielărie, tot la acest liceu mai fiind vacante 9 locuri la specializarea estetica şi igiena corpului omenesc.
..Citeste mai departe..

Încă o medie de 10 la Bac, în total trei, în Prahova!

Contestaţiile i-au făcut fericiţi pe 104 elevi, aceştia promovând examenul, deşi, iniţial, au fost declaraţi respinşi

În urma recorectării lucrărilor de la Bacalaureat, 104 candidaţi din judeţul Prahova au reuşit să promoveze examenul, deşi iniţial erau declaraţi respinşi, astfel că procentul de promovabilitate a devenit 70,89%, de la 68,70%, cât se înregistra înainte de contestaţii. După soluţionarea contestaţiei la proba de la Limba şi literatura română, Andreea Mihăilă, de la C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti a primit nota 10 (9.3 era nota iniţială), iar cu celelalte note de 10 la celelalte probe s-a alăturat celorlalte două eleve care aveau deja media 10 la prima sesiune a Bac-ului din acest an, anume Irina Elena Popescu (C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti) şi Miruna Georgiana Voinea (C. N. „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte)
..Citeste mai departe..

68,70% este promovabilitatea la Bacalaureat, în Prahova

Două eleve au obţinut media 10, Irina Elena Popescu (C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti) şi Miruna Georgiana Voinea (C. N. „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte)

Au fost afişate rezultatele, înainte de contestaţii, obţinute de absolvenţii de liceu la prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Astfel, în judeţul Prahova, s-a înregistrat un procent de promovbilitate de 68,70%, reuşind să obţină medii egale sau mai mari de 6.00 un număr de 3.255 elevi, dintr-un total de 4.736 prezenţi (de reţinut că dintre aceştia, 3 au fost eliminaţi din examen)
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6