Ultima editie tiparita in format pdf

Atenţie, elevi, cum vă completaţi fişa de opţiuni pentru repartizarea computerizată!


Anul trecut, 148 de elevi au rămas nerepartizaţi, din cauză că nu au bifat suficiente coduri pe fişa de înscriere

În această perioadă se află în plină desfăşurare acţiunea de completare a opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a. Acste fişe de opţiuni sunt valabile pentru participarea la repartizarea computerizată, care va avea loc pe 10 iulie. Completarea listei de opţiuni se face de către candidat în prezenţa părintelui/tutorelui legal instituit şi a dirigintelui clasei. Aceştia vor semna, împreună cu candidatul, fişa de înscriere
..Citeste mai departe..

Se vorbeşte despre sex... la şcoală! Unde este educaţia în... „educaţia sexuală”?

Părinţii erau cei care aveau datoria să le ofere copiilor lor educaţie, inclusiv să le vorbească despre reproducere, atunci când copilul are vârsta potirvită pentru a înţelege anumite lucruri. Acum, însă, unii vor ca statul, prin anumite instituţii, să le spună copiilor anumite variante despre contacte sexuale!

În ce vreţi să transformaţi şcoala românească?

Preşedintele Klaus Iohannis avea să promulge, pe 3 aprilie 2020, legea care prevede obligativitatea organizării în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, a unor programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii.
..Citeste mai departe..

Întâlnirea elevilor Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria” Ploieşti cu Principele Nicolae al României

Povești din spatele Coroanei Regale

Ziua de 29 mai 2020, pentru noi,elevii și profesorii C.N.P.„Regina Maria” din Ploiești a fost o zi care merită să fie scrisă în istoria colegiului nostru. Pentru noi a fost o adevărată onoare să vorbim „față-în-față” cu Alteța Sa, Principele Nicolae, în cadrul proiectului „Istoria Regalităţii în şcoli”, într-o întâlnire pe Skype. Ne-a surprins faptul că nu a fost o discuție „rece”,ci una caldă, liberă, cu întrebări diverse, din care am învățat despre istoria României, în care ne-am cunoscut și unde, cu siguranță am legat prietenii! Au fost doar două ore, dar au fost două ore de vis!
..Citeste mai departe..

Iată că şi „liberalii” oferă transport gratuit elevilor!

În ședința de Guvern de joi, 28 mai a.c., a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se reglementează procedura de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi. Astfel, elevii vor beneficia în mod gratuit de transport local, transport cu trenul, pe tot parcursul anului calendaristic, naveta între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați fiind, astfel, asigurată pe toată perioada anului școlar, scrie pe site-ul Ministerului Educaţiei. Ceva este neclar aici. Ori pe tot parcursul anului calendaristic, ori pe toată perioada anului şcolar? Hotărâţi-vă, domnilor de la minister, că apar confuzii. Una e una, alta e alta!
De asemenea, pe de o parte se face loby pentru învăţământul de la distanţă, cel on line, iar pe de altă parte se oferă, iată, gratuitate elevilor pe mijloacele de transport, că e pe tot anul calendaristic sau doar în perioada anului şcolar se pare că doamna Monica Anisie - căruia Parlamentul i-a spus să plece acasă, nu s-a decis
..Citeste mai departe..

Preşedintele României îi etichetează „bolnavi” pe elevii care au febră!

Iohannis nu le permite acestora să intre la examene şi spune că, pentru ei, se organizează o a doua sesisune

Ce studiu ştiinţific arată că febra mai mare de 37,3 grade Celsius este cauzată de prezenţa virusului covid-19 în sânge? Niciunul! Atunci, de ce continuă această isterie, mai ales în România?

Într-o declaraţie publică ce a avut ca temă principală relatarea de măsuri „de relaxare” impuse după data de 1 iunie 2020, preşedintele Klaus Werner Iohannis a spus, printre altele, că şcolarii aflaţi în carantină, în izolare sau care sunt depistaţi cu temperatură înaintea intrării în unităţile de învăţământ nu vor putea susţine probele de examen.
..Citeste mai departe..

Simpozion on line la Grădiniţa Drăgăneşti

Grădiniţa cu Program Normal din Drăgăneşti organizează, pe 3 iunie, on line, prin intermediul platformei ZOOM, Simpozionul „Tendinţe moderne în educaţia parentală – arta de a fi părinte”, ajuns la cea de-a IV-a ediţie. Lucrările cadrelor didactice participante vor fi publicate în volumul cu ISSN nr. 2559-6098, ISSN-L=2559-6098. Întâlnirea, on line, are loc miercuri, 3 iunie, ora 16:00. Evenimentul se va bucura de prezenţa doamnelor inspector şcolar pentru educaţie timpurie, de la ISJ Prahova, prof. Mariana Ilie, prof. Maria Carmen Costeleanu. Sunt invitaţi profesori universitari de la UPG Ploiești şi parteneri
..Citeste mai departe..

Şedinţă publică pentru soluţionarea restrângerilor de activitate, la ISJ Prahova

Conform calendarului Mobilităţii personalului didactic, sesiunea 2020, joi, 28 mai, va avea loc, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, şedinţa publică pentru soluţionarea restrângerilor de activitate. Aceasta începe la ora 10:30, cu disciplinele educatoare, învăţători. După aceea, gazdele vor avea activitate de dezinfectare, timp de o jumătate de oră, a sălii în care se desfăşoară evenimentul. Pentru celelalte discipline, şedinţa se derulează după ora 13.00

..Citeste mai departe..

Încep înscrierile pentru Evaluarea Naţională

În perioada 2-5 iunie se desfăşoară înscrierile pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a. Până atunci, însă, pe 27 mai 2020, prima zi din noul calendar de admitere, se afișează oferta de școlarizare/de formare profesională, concretizată în profiluri, domenii și calificări profesionale pentru învățământul liceal, filiera tehnologică.

Calendarul Evaluării Naţionale:
2 - 5 iunie: înscrierea elevilor;
5 iunie 2020: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a;
15 iunie: Limba și literatura română - probă scrisă;
17 iunie: Matematică - probă scrisă;
18 iunie: Limba și literatura maternă - probă scrisă;
22 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00);
22 iunie - Depunerea contestațiilor (orele 14:00 - 20:00);
23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor;
27 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
..Citeste mai departe..

Pe 3 iunie încep înscrierile pentru „Bac” 2020

Candidaţii au scăpat de evaluarea competenţelor, probele orale Pentru susţinerea examenului de Bacalaureat, candidaţii se pot înscrie în perioada 3 – 10 iunie, iar în perioada 11 şi 17 iunie 2020 are lor echivalarea şi recunoaşterea competentelor lingvistice şi digitale.

Calendar Bacalaureat 2020
- 22 iunie 2020 are lor proba de Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă,
- 23 iunie 2020 - Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă,
- 24 iunie 2020 - Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă,
- 25 iunie 2020 se desfăşoară Probă la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă
..Citeste mai departe..

Metode din şcoala chinezească, aplicate şi în învăţământul Românesc!

Doamnelor şi domnilor, dacă aţi văzut pe la TV sau pe Net imagini a modului în care se face şcoală în China comunistă, ei bine ar trebui să vă obişnuiţi cu ele, pentru că multe dintre asemenea proceduri vor fi şi în România, ţară democratică şi în care mulţi oameni se declară „de dreapta”, inclusiv cei care acum se află la guvernare! Ceea ce poate nu mulţi cunosc este faptul că, în China, oamenii de mult folosesc măşti de protecţie, din cauza poluării foarte mari, ori ei sunt familiarizaţi cu astfel de metode, inclusiv cu scanarea coprului atunci când pătrund în anumite instituţii. Citiţi ceea ce este publicat pe site-ul edu.ro (site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării din România), unde sunt specificate măsurile ce se vor aplica în şcoli pe timpul Stării de alertă „în contextul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de covid-19”
..Citeste mai departe..

Deşi Constituţia acordă acces la învăţământ tuturor persoanelor, ministrul Anisie a dat ordin că nu vor avea voie să intre în şcoală cei care au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius!

Aşadar, dreptul la învăţătură este încălcat? Cei cu temperatură ar putea să stea într-o încăpere separată, dar nu să fie privaţi de dreptul de a învăţa.

Doamna ministru de la Educaţie, Monica Anisie este numele său, crede că învăţământul se poate conduce numai din ordine de ministru. De când este ministru, a emis la ordine încât cred că nici dânsa nu mai ştie câte s-au strâns. Uitaţi-vă pe site-ul ministerului (edu.ro) să vedeţi cum sunt acolo aliniate şi încolonate ordinele domniei sale!.De existeneţa Parlamentului nu s-a auzit?
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6