Ultima editie tiparita in format pdf

Mai puţini elevi în învăţământul preşcolar, dar mai mulţi la cel gimnazial


Conform datelor prezentate în Raportul de activitate al învăţământului prahovean valabil pentru anul şcolar 2016-2017, situaţia numerică a populaţiei şcolare cuprinsă în diferite forme de învăţământ (pe fiecare nivel de şcolarizare), învăţământ de masă, s-a prezentat astfel: la învăţământ preşcolar 16.135 elevi (faţă de 16.869 câţi erau în anul şcolar 2015-2016); învăţămâ.nt primar 33.600 elevi (34.679 în anul şcolar trecut); învăţământ gimnazial 28.190 elevi (27.957 în anul şcolar precedent); liceal de zi 20.890 elevi (23.365 anul trecut); învăţământ liceal - seral rută directă 1.427 elevi; învăţământ liceal – frecvenţă redusă rută directă 385 elevi; învăţământ profesional 2.764 elevi (2.219 în anul şcolar trecut); şcoala postliceală 1.864 cu finanţare de la buget şi 70 – taxă; şcoala de maiştri 251 elevi–buget şi 23 cu taxă; stagii de pregătire practică 27 elevi.
..Citeste mai departe..

A început „maratonul” repartizărilor pe posturile netitularizabile!

În această zi, 28 august, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, se desfăşoară şedinţa publică de repartizare pe posturile/catedrele vacante pe perioadă determinată a candidaţilor care au obţinut, la concursul din acest an, cel puţin media 7. Astfel, de la ora 10:00 au intrat la repartizări profesorii pentru posturile de Limbă română, Limbă engleză, Limbă franceză şi Limbă germană, după care urmează: orele 13:00-15:00: Matematică, Informatică, Fizică, Fizică-chimie, Chimie, Biologie, Filosofie, Profesor consilier;
..Citeste mai departe..

Hopa! Apare Super Manualul cu 296 de pagini

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că pe 11 septembrie a.c., dată când începe noul an şcolar, va apărea Super Manualul cu 296 de pagini. Respectivul manual are menirea să cuprindă toate materiile la care nu există manuale şcolare pentru elevii claselor a V-a. Elevii vor trebui să înveţe după acest Super Manual timp de 8 săptămâni, până când vor ajunge în şcoli manualele aflate încă în curs de tipărire. „Sunt 177.000 de copii care urmează să intre în clasa a V-a şi care au fost sacrificaţi”, a mărturisit Liviu Pop, citat de portalinvatamant.ro.
..Citeste mai departe..

„Bătălie” aprigă pentru funcţia de director adjunct la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”

Luni, 21 august, a început un nou episod din tentativa de ocupare a funcţiilor de conducere din şcoli, posturi care au rămas vacante în Prahova după două serii de concurs. S-au înscris 52 de candidaţi pentru testare, de data aceasta fiind vorba doar de proba de interviu, ce curprinde prezentarea planului operaţional şi 3 întrebări din legislaţia şcolară. Cei mai mulţi candidaţi pe post se întâlnesc la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti, unde există patru cadre didactice care îşi doresc să ocupe funcţia de director adjunct a acestei untăţi de învăţământ.
..Citeste mai departe..

Început de săptămână... furtunos în Educaţie!

Luni, 21 august, se anunţă un început de săptămână... furtunos în învăţământ, vizaţi fiind candidaţii pentru funcţiile de conducere din şcoli, dar şi cei care participă la sesiunea a doua a Bacalaureatului.

21, 22 – concursul directorilor de şcoli
Să le luăm pe rând şi să precizăm că, pentru concursul directorilor, există 50 de unităţi de învăţământ care au rămas cu posturi de conducere vacante, fie de director, fie de director adjunct. S-au înscris 52 de candidaţi, care vor susţine o nouă testare, pe 21 şi 22 august,dar de data aceasta fiind vorba doar de proba de interviu, ce curprinde prezentarea planului operaţional şi 3 întrebări din legislaţia şcolară, posturile urmând a fi date cu delegaţie.
..Citeste mai departe..

S-a lansat Proiectul „Tineri cu atitudini civice”, cu scopul de a-i aduce pe calea dreaptă pe cei care au comportamente neadecvate în societate

La Casa Corpului Didactic Prahova a avut loc, pe 10 august a.c., conferința de lasare a Proiectului intitulat „Tineri cu atitudini civice”, ce este finanţat de Consiliul Judeţean Prahova, bugetul proiectului fiind de 22.650 lei. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia ARES EL, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga-Ploieşti, Şcoala Gimnazială nr. 2 Boldeşti Scăeni şi Şcoala Gimnazială din comuna Vărbilău
..Citeste mai departe..

50 de unități de învățământ din Prahova nu au, încă, directori sau directori adjuncți!

Nici după cel de-al doilea concurs organizat pentru ocuparea posturilor de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar din Prahova nu s-a reușit completarea posturilor care mai erau vacante după prima... rundă de concurs (care a avut loc în iarnă). Așadar, se pare că nici vara nu este un anotimp benefic pentru mulți dascăli care au candidat pentru a deveni șefi în școli. Din 115 unități de învățământ care mai aveau astfel de posturi libere, 50 au rămas în continuare fie fără director, fie fără director adjunct, în condițiile în care mai este foarte puțin timp până la începutul unui nou an școlar.
..Citeste mai departe..

Elevii cu media 10 de Admitere şi la Bacalaureat, premiaţi de Primăria Ploieşti

Elevii ploieşteni care au obţinut, în acest an, media 10 de admitere la liceu (10 la Evaluarea Naţională şi 10 media claselor V-VIII) şi 10 la sesiunea de vară a Bacalaureatului au fost premiaţi astăzi, 28 iulie, de către Primăria Municipiului Ploieşti. Este vorba despre Andra Ioana Apostol (Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ploieşti), Antoniu Ştefan Merlă (C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti); Rareş Ştefan Avram (C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti) – cu 10 media de admitere, respectiv Teodora Cristina Sima (Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti) – 10 la Bacalaureat. Administraţia ploieşteană a oferit fiecărui elev menţionat mai devreme suma de 1.000 lei.
..Citeste mai departe..

122 de profesori au devenit titulari

După şedinţa publică de repartizare pe posturile titularizabile declarate vacante pentru anul şcolar 2017-2018 în învăţământul prahovean, şedinţă care a avut loc miercuri, 27 iulie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, au mai rămas vacante 61 de posturi, dintr-un total de 183 posturi titularizabile. Astfel, au fost numiţi titulari 122 de cadre didactice. Dintre disciplinele cu posturi ce au rămas vacante enumerăm: 13 posturi libere la învăţători, 6 la educatoare, 5 la fizică, 8 la educaţie fizică de specialitate, 5 la instruire practică, 1 la informatică, 1 la Limba germană, 1 al biologie, precum şi 11 al cluburi ale copiilor.
..Citeste mai departe..

Start pentru repartizările pe posturile titularizabile!

Miercuri, 26 iulie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, are loc repartizarea candidaţilor care au obţinut media 7 şi mai mare de 7 la concursul organizat pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar de stat, valabile pentru anul şcolar 2017-2018. Este vorba despre ocuparea posturilor titularizabile, cu contract încheiat pe perioadă nedeterminată, numărul acestora fiind de 183. Posturile care, pe 26 iulie, nu vor fi ocupate se vor transforma, automat, în posturi netitularizabile, cu perioadă determinată. În total, în judeţul Prahova, sunt disponibile, în total, 1.595 de posturi
..Citeste mai departe..

121 de contestaţii de la Titularizare!

După afişarea primelor rezultate de la proba scrisă a concursului de titularizare, care a avut loc pe 12 iulie, au apărut, cum era şi firesc, şi nemulţumiri ale candidaţilor. Astfel, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova s-au înregistrat 121 de contestaţii, cele mai multe fiind depuse de candidaţii pentru posturile/catedrele de Limba română, Educatoare, Învăţători, cu note sub 5. Au fost şi câteva situaţii de contestaţii provenite d ela candidaţi care au obţinut note peste 8, dar e de înţeles, mai ale că la Limba română nu sunt prera multe posturi şi... bătălia este aprigă! Rezultatele finale se vor afişa pe data de 25 iulie
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6