Ultima editie tiparita in format pdf

Respectaţi tradiţia şi oferiţi mărţişoare şi flori!


Un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranţă sanitară! Unii s-au grăbit să interprepteze în fel şi chip respectivul ordin şi au lansat în spaţiu public un scenariu odios, spunându-se că nu le mai este permis elevilor să ofere mărţişoare şi flori.

Ministrul Educaţiei spune că nu se interzice aşa ceva, motivând că „Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal”. Secretarul de stat, însă, îl contrazice, afirmând că nu pot fi date derogări pentru mărțișoare și flori, iar anul acesta, elevii ar trebui să transmită felicitări și mărțișoare virtuale.

Încă o dovadă de aberaţie din partea celor care, de un an de zile, de deranjează cu restricţii!
Atenţie, aici! Un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranţă sanitară! În această categorie, a obiectelor personale, au fost incluse, de către unele personaje, şi mărţişoarele, dar şi florile, ceea ce este o aberaţie cât Casa Poporului
..Citeste mai departe..

La Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești a început marți, 20 octombrie a.c, Conferința ASR “Sudura 2020”, cu tema Educație, cercetare și inovare în domeniul sudării, evenimentul fiind sponsorizat de către Conpet SA. Modul de organizare al conferinței este unul hibrid, deschiderea festivă și sesiunile plenare având loc la UPG Ploiești, ele fiind transmise online, iar celelalte acțiuni ale conferinței se vor desfășura exclusiv online.
..Citeste mai departe..

Ce schimbări a făcut ministrul Monica Anisie la ISJ Prahova! Ca pe tabla de şah!

Numit de câteva luni la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, prof. Constantin Pisău a fost nevoit să schimbe biroul, fiind trecut adjunct, într-un birou micuţ. În locul său, adică acolo unde este biroul mai mare şi cu vedere la stradă, a fost numită, prin ordin de ministru, o foarte tânără profesoară, dar de mare perspectivă, Ilona Cornelia Rizea!

În acest an, parcă mai mult decât în alte dăţi, s-a dovedit cât de mult sunt râvnite funcţiile de conducere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.
Ei bine, ce se întâmplă când sunt numite persoane în funcţii de conducere ale instituţiilor deconcentrate fără a se susţine concurs? Poate că se întâmplă ca la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, adică să se schimbe „generalii”, dintr-un birou în altul, ca pionii pe tabla de şah
..Citeste mai departe..

Microbuz cu elevi, implicat într-un accident în Ploieşti

Miercuri, 7 octombrie, un microbuz în care se aflau elevi preşcolari a fost implicat într-un accident care a avut loc în Ploieşti. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, microbuzul a intrat în coliziune cu un autoturism. Ca urmare a celor întâmplate, un copil a suferit un atac de panică, iar şoferul autoturismului a avut parte de asistenţă medicală


..Citeste mai departe..

Calendarul etapelor si actiunilor pentru stabilirea cifrei de scolarizare în învatamântul dual si în învatamântul profesional

A fost publicat ordinul privind aprobarea Calendarului etapelor şi acţiunilor pentru stabilirea cifrei de şcolarizare în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul şcolar 2021-2022, precum şi a modelelor pentru avizarea de către Comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi unitatea administrativteritorială a Proiectului cifrei de şcolarizare în învăţământul dual şi în învăţământul profesional.
Astfel, până la 13 noiembrie, operatorii economici transmit la Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) solicitările de şcolarizare în învăţământul dual
..Citeste mai departe..

Nu mai daţi vina pe Şcoală pentru „cazurile de covid”!

În condiţiile în care copiii şi profesorii poartă mască, li se ia temperatura de fiecare dată când intră în şcoală, sunt verificaţi tot timpul şi au o grămadă de restricţii pe cap, iar sălile sunt igienizate, de unde să apară „cazurile de covid”?

Înseamnă că măsurile, restricţiile nu sunt bune şi ele ar trebui eliminate!

Cele peste două mii de „cazuri noi de covid” raportate de autorităţile naţionale pentru ultima zi a lunii septembrie nu ar trebui să mire prea mult, asta pentru că secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat prezicea, încă de la începutul verii că, în toamnă, „vom sării de 2.000 de cazuri”! Ce bun prezicător avem! Nu ne spune şi nouă numerele de la loto pentru acastă lună? Culmea este că se arată cu degetul către şcoli, argumentându-se că din cauza faptului că s-au redeschis şcolile au apărut aceste multe cazuri! Chiar şi asta a fost pronosticată, cu ceva timp înainte de 14 septembrie! O altă aberaţie
..Citeste mai departe..

Un nou an universitar la UPG Ploiești

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și-a deschis joi, 1 octombrie, porțile pentru un nou an universitar, manifestarea fiind organizată în condiții speciale generate de pandemia de coronavirus. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai mediului de afaceri, autorităților publice locale, ai instituțiilor deconcentrate, Camerei de Comerț și Industrie Prahova, ai corpului diplomatic acreditat la București, ai parteneri instituționali și, bineînțeles, studenților. Printre invitații speciali ai evenimentului de deschidere a anului universitar 2020-2021 s-a numărat și fostul mare campion al României, Ivan Patzaichin.
..Citeste mai departe..

Generaţia cu mască pe faţă doreşte să fie educată sexual de către Şcoală!

Dragi elevi, Şcoala a fost concepută pentru a vă învăţa carte, nu să vă arate profesorii, în public, ce să faceţi voi, la clasele primare, cu organele genitale din dotare sau să se spună cum se concep copiii! O astfel de educaţie se face de către părinţi, că voi sunteţi copiii lor, ai părinţilor, nu ai statului! Este vorba despre intimitatea fiecăruia, dacă ştiţi ce înseamnă!

Într-o perioadă în care întreaga societate este abuzată de tot felul de restricţii, iată ce grijă au organizaţiile de elevi!

Pas cu pas spre distrugere sufletului şi spre promovarea desfrâului încă de la cele mai fragede vârste!

O informaţie foarte interesantă, dar şi alarmantă, a apărut astăzi în peisajul mediatic românesc. Se afirmă că mai multe organizaţii de elevi îi cer şefului statului, Klaus Iohannis, să retrimită în Parlament Legea privind educaţia sexuală, exprimându-şi, ce să vezi, dezamăgirea faţă de decizia CCR care a stabilit că prevederile privind înlocuirea educaţiei sexuale cu educaţia sanitară sunt constituţionale
..Citeste mai departe..

Alianţa Părinţilor spune „Nu” măştilor în şcoli

Printr-o Notificare trimisă şcolilor, Alianța Părinților nu îşi dă acordul pentru obligativitatea purtării măștilor de către copii, pentru termometrizare, pentru aplicarea de „substanțe dezinfectante” şi pentru alte măsuri incluse în ordinul comun al Ministerului Sănătăţii – Ministerul Educaţiei

De curând, Alianța Părinților a trimis o notificare pentru școli în care anuță motivele pentru care nu-și vor da cordul pentru dispozițiile referitoare la obligativitatea folosirii măștii de protecție în unitățile de învățământ, la folosirea dezinfectanților, termometrizarea, vaccinare, precum nici pentru administrarea de medicamente.
În Notificare se precizează că aceste măsuri au fost luate fără consultarea prealabilă a părinților şi consimțământul expres al acestora, încălcându-se astfel autoritatea părintească
..Citeste mai departe..

Brambureala din Educaţie continuă!

„Cazuri de covid” în chiar prima zi de şcoală!
Când au avut timp elevii şi profesorii să-şi dea seama că ar fi „infectaţi”, că prezintă măcar unul dintre zecile de simptome?
Când a fost timp să se facă teste?
Când a fost timp să se analizeze testele şi să se dea şi rezultatele? Totuşi, vorbim de prima zi de şcoală!
Dacă persoanele care purtau mască s-au îmbolnăvit de covid (în şcoli este obligatoriu să porţi mască), înseamnă că acea mască nu protejează, iar rezultatul „pozitiv” a ieşit, probabil, din pricina purtării măştilor, pentru că nu este asigurat circuitul normal al respiraţiei!

Încă din prima zi de şcoală, Prefecturile şi Comitetele pentru Situaţii de Urgenţă de prin anumite judeţe s-au grăbit să anunţe că deja există „cazuri de infectare cu coronavirus în şcoli”, în rândul cadrelor didactice şi a elevilor! Nu vi se pare cam ciudat acest lucru
..Citeste mai departe..

Începutul anului şcolar, „păzit” de poliţişti şi jandarmi cu bastoane! Ne mirăm că nu s-a adus şi armata!

Prezenţa masivă a poliţiştilor şi jandarmilor la fiecare şcoală te făcea să te întrebi dacă Şcoala mai este Şcoală sau s-a transformat în altceva!

„Fluturându-se” lozinca „în context actual epidemiologic” sunt aplicate măsuri extrem de ciudate şi care pot fi foarte periculoase pentru Democraţie şi îi pot traumatiza pe copii!

Tradiţia spune că prima zi de şcoală trebuie să fie un moment unic şi de neuitat pentru un copil, în sensul bun al cuvântului.
Din păcate, în acest an, autorităţile naţionale şi locale nu au ţinut cont de asta şi au adus în jurul elevilor poliţişti şi jandarmi înarmaţi cu bastoane, tansformând acel moment „unic”, într-o mascaradă de prost gust.
În numele covidului se aplică nişte măsuri extrem de ciudate şi foarte periculoase pentru Democraţie şi pentru bunul mers al societăţii în general
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6