Ultima editie tiparita in format pdf

Un premiu III, o menţiune şi 7 medalii, dintre care una este de aur – bilanţul elevilor prahoveni la etapa naţională a olimpiadei de matematică


La etapa naţională a olimpiadei de matematică, ce a avut loc la Timişoara, elevii prahoveni au obţinut un premiu III, o menţiune şi 7 medalii, dintre care una este de aur. Premiul III, dar şi medalia de aur, au intrat în posesia elevului Cezar Mihai Alexandru, clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, prof. Dorin Vasile. Menţiune şi medalie de argint a primit de eleva Analisa Maria Damoc, clasa a V-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, prof. Mălina Stegăroiu. Celelalte medalii au fost de bronz şi au fost obţinute de: Alexandru Daniel Dumitru (clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, prof. Gabriel Ţaga), Mihnea Vîrlan (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, prof. Tiberiu Pătran), Mihai Daniel Mincu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, prof. Mălina Stegăroiu), Alexandru Mircea Gabriel Ilie (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, prof. Radu Simion) şi Adrian Gabriel Căpraru (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, prof. Radu Simion).
..Citeste mai departe..

Două cuvinte din subiectele simulării la română, la mare căutare pe Dex Online, chiar în timpul desfăşurării probei!

După ce în urmă cu puţin timp, un subiect de la etapa judeţeană a olimpiadei de română a avut parte de profunde controverse, iată că o nouă situaţie pare să agite umpic apele în învăţământ. S-a întâmplat în timpul desfăşurării simulării la limba română, care a avut loc luni, 13 martie, când adiministratorii site-ului Dex Online au sesizat că două cuvinte cheie din subiectele de la evaluare au avut sute de căutări la nivel naţional, după cum se precizează pe descopera.ro. Este bine ştiut că elevii nu au voie să poarte asupra lor, la examene/simulări telefoane sau cu alt geen de aparaturi care se pot conecta la Internet, de aceea surprinderea este şi mai mare, mai ales că aceste căutări au fost constatate în intervalul orar 9.00-12.00.
..Citeste mai departe..

Ziua Cadrului Didactic la Buşteni

Profesorii din Buşteni au fost sărbătoriţi, în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a Zilei Cadrului Didactic, eveniment devenit de mult timp tradiţie în localitate. Aproape 50 de dascăli de la instituţiile de învăţământ din oraş, care au obţinut rezultate deosebite în pregătirea elevilor olimpici, au fost recompensaţi, eforturile din ultimul an ale acestora şi munca depusă fiind răsplătite printr-o petrecere unică în peisajul învăţământului românesc, organizată de Primăria oraşului Buşteni.

Ca şi în anii precedenţi, profesorii au primit, într-un cadru festiv, diplome, flori, precum şi premii în bani. Cadrele didactice care au obţinut premiul I au primit 600 de lei, cei aflaţi pe locul II au primit câte 500 de lei, locului  III i-au revenit 400 de lei, iar cei care au obţinut menţiune au primit câte 300 de lei. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Nae Savel, viceprimar cu atribuţii de primar al oraşului Buşteni.

..Citeste mai departe..

Înghesuială pe locurile pentru clasa pregătitoare la şcoli din Ploieşti. Sunt şanse să se înfiinţeze noi clase!

Până la data de 14 martie a.c., în judeţul Prahova au fost înregistrate 4.310 cereri de înscriere în învățământul primar valabile pentru anul şcolar 2017-2018. Dintre acestea, 3.826 provin de la solicitanţi din circumscripţie, iar 484 de la cei aflaţi în afara circumscripţiei. Interesant este faptul că, la trei dintre unităţile de învăţământ din Ploieşti, numărul cererilor înregistrate îl depăşeşte pe cel al locurilor vacante, astfel că este posibil să se ceară şi să se aprobe înfiinţarea unor noi clase care să găzduiască elevii de la clasa pregătitoare. Această situaţie este întâlnită la Şcoala „Sf. Vineri”, Şcoala „Sf. Vasile” şi la Şcoala „I.A. Bassarabescu”.
..Citeste mai departe..

Principele Radu, alături de militarii Invictus, la Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Ploieşti

Joi, 9 martie a.c., Alteţa Sa Regală Principele Radu a vizitat Colegiul Naţional I.L. Caragiale din Ploieşti, fiind însoţit de doi dintre militarii Invictus, colonelul Dorin Petruţ şi plutonierul adjutant principal Eugen Mănăilă, soldaţi români, răniţi în teatrele de operaţii militare, care vor participa la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto. România va fi pentru prima oară participantă la competiția Invictus Games, de la Toronto, în septembrie 2017, în care vor lua parte 550 militari sportivi din 14 țări. Astfel, 15 militari veterani se vor întrece în 7 probe sportive diferite, după cum se specifică pe http://casa-regala.blogspot.ro.
..Citeste mai departe..

Încep simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Luni, 13 martie a.c., încep siumările pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a şi pentru Bacalaureat, clasele a XI-a şi a XII-a. Testele vor avea loc pe o perioada de 4 zile, urmând ca rezultatele să fie afişate pe 31 martie. Calendar simulare Evaluare Naţională şi Bacalaureat 2017: 13 martie – Limba şi literatura română – probă scrisa (clasa a VIII-a) – proba E)a) (bacalaureat) – probă scrisă – Limba şi literatura română 14 martie – Limba şi literatura maternă – probă scrisă (clasa a VIII-a) – proba E)b) (bacalaureat) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă 15 martie – Matematica – probă scrisă (clasa a VIII-a) – proba E)c) (bacalaureat) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului 17 martie – Proba la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă (numai pentru elevii clasei a XII-a).
..Citeste mai departe..

Au fost aprobate noile programe școlare pentru ciclul gimnazial

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe 7 martie, ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a anunţat că a aprobat, prin ordin, noile programe şcolare pentru ciclul gimnazial. „Programele pentru gimnaziu continuă abordarea dezvoltării curriculare din învățământul primar şi se axează pe formarea competenţelor-cheie. Opţiunea pentru utilizarea competenţelor-cheie ca repere în stabilirea profilului de formare a reprezentat o decizie de politică educaţională în acord cu Legea Educației și cu tendințele europene în domeniu”, a declarat ministrul Pavel Năstase
..Citeste mai departe..

S-au dat drept inspectori şcolari şi acum sunt cercetaţi de poliţişti. Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și constituire de grup infracțional organizat

Pe adresa Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ) a sosit o factură în valoare de 200 de mii de lei de la o firmă care pretinde că s-ar fi făcut o comandă de către această instituţie pentru nişte cărţi! Cei din ISJ Prahova au fost foarte surprinşi când au văzut aşa ceva, spunând că nimeni din inspectorat nu avea voie să facă asta. Cel mai probabil, a fost vorba despre nişte indivizi care s-au dat drept inspectori şcolari la ISJ Prahova, prezentând acte false pentru a se face cât mai credibili în faţa reprezentanţilor acelei firme şi să pună mâna pe... afacere, totul petrecându-se prin anul 2015! Se vorbeşte şi de o şpagă pe care indivizii ar fi cerut-o pentru nişte favoruri
..Citeste mai departe..

S-a stabilit structura anului școlar 2017-2018

Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a aprobat, recent, ordinul referitor la structura anului şcolar 2017-2018. Astfel, potrivit ordinului de ministru, cursurile anului şcolar 2017-2018 încep luni, 11 septembrie și însumează 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni). Structura anului școlar cuprinde: semestrul I (11 septembrie 2017 - 2 februarie 2018) şi semestrul al II-lea (12 februarie 2018 - 15 iunie 2018). Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (23 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018), vacanţă intersemestrială (3-11 februarie 2018), vacanţa de primăvară (31 martie – 10 aprilie 2018) şi vacanţa de vară (16 iunie – 9 septembrie 2018).
..Citeste mai departe..

Începe etapa naţională a Concursului „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”. Gazdă, Colegiul Naţional „Jean Monnet” Ploieşti

În perioada 4-7 martie a.c., la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti va avea loc etapa naţională a Concursului „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”. Participă 68 de elevi din 35 de judeţe. Concursul cuprinde două secţiuni, Istorie şi Socio Umane, cu câte 2 subsecţiuni - pagini web şi soft educaţional. Preşedinte al concursului este prof. lector dr. Ioniţă Liviu, de la UPG Ploieşti, iar Ministerul va fi reprezentat prof. dr. Doru Dumitrescu şi prof. Eugen Stoica. Competiţia se desfăşoară cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova, Primăriei Municipiului Ploieşti, Ministerului Afacerilor Externe, Parlamentului European - Biroul de informare în România, Institutului Român pentru Drepturile Omului, Universităţii Petrol Gaze Ploieşti, Societăţii de Ştiinţe Istorice - Filiala Prahova, Agenţiei de Turism Gerada Tur, Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti, Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova,
..Citeste mai departe..

„Subiectele de la Olimpiada de Română nu au fost elaborate în Prahova”, transmite ISJ Prahova

Referitor la controversatul subiect al II-lea de la etapa judeţeană a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română, de care au avut parte elevii de clasa a XII-a din judeţele Bistriţa, Cluj şi Prahova, Inspectoratul Şcolar Județean Prahova (ISJ) transmite că “ne-am însuşit punctual de vedere al Ministerului Educaţiei, care a considerat că formularea acelui subiect a fost neadecvată. De asemenea, vom transmite cadrelor didactice implicate în elaborarea de subiecte în orice tip de evaluare că, pe lângă respectarea programei în vigoare, să aibă în vedere şi adaptarea de cerințe specifice vârstei, pentru a se evita apariția unor situații care pot lăsa loc de interpretări, ce nu au legătură cu mediul şcolar”
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6