Ultima editie tiparita in format pdf

Lansarea Proiectului „Drepturile copilului”, la Grădiniţa nr. 23 din Ploieşti


Marţi, 28 ianuarie a.c., Grădinița cu Program Prelungit Nr.23 din Ploiești (director – prof. Cristina Luiza Voica) îşi lansează Proiectului educațional județean intitulat ,,Drepturile copilului”. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Grădinița Step by Step Dumbrava Minunată Ploiesti și se evidenţiază cu o participare de 32 cadre didactice și 650 de preșcolari din cele două unități școlare inițiatoare. Sunt invitate să participe grădinițe din județul Prahova. Scopul proiectului: informarea copiilor preșcolari în vederea conștientizării drepturilor și responsabilităților lor, sensibilizarea adulților cu privire la copil și drepturile sale, sporirea gradului de respectare a drepturilor copilului
..Citeste mai departe..

Elogiu Satului Românesc la Colegiul ,,Spiru Haret” din Ploieşti

Pornind de la metafora scriitorului Lucian Blaga, “Veşnicia s-a născut la sat!”, în cadrul Colegiului ,,Spiru Haret’’ Ploiesti s-a desfăşurat, pe 28 noiembrie, activitatea extraşcolară intitulată ,,Elogiul Satului Românesc”. Cu acest prilej, doamnele profesoare au prezentat câteva aspecte din lumea complexă a satului tradiţional românesc, din mai multe perspective: religios-(prof. Cornelia Corciov); etno-folcloric, cu simbolistica culorilor (prof. Ramona Constantin), literar (prof. Ana Maria Dragomir), filozofic (prof. Simona Căldură) şi din punct de vedere al simbolurilor grafice (prof. Maria Frusinoiu). De-a lungul secolelor, satul românesc a tezaurizat o mulţime de valori autentice spiritual, morale şi culturale, care trebuie aduse din nou în actualitate. Prin această activitate s-a încercat, ca principal obiectiv, fixarea celor trei mari valori ale neamului românesc: credinţa în Dumnezeu, iubirea de ţară şi neam şi dragostea pentru semeni.
..Citeste mai departe..

Ziua Naţională a României, sărbătorită şi la Şcoala Măgureni

Duminică, 1 decembrie, la 101 ani de la Marea Unire, elevii Școlii Gimnaziale Măgureni organizează, ca în fiecare an, o serie de evenimente dedicate acestui moment aniversar. Astfel, adunați cu mic, cu mare în centrul comunei Măgureni, în fața monumentului ridicat în cinstea eroilor naționali, alături de oficialitățile locale, primar, preoți, directorii școlii, elevii coordonați de doamnele profesoare Andreescu Roxana, Constantin Florina și Carmen Radu au cântat, au recitat poezii și au marcat prin discursuri această zi deosebit de importantă pentru unitatea națională. Îmbrăcați în costume populare, copiii au intonat Imnul de Stat și au fluturat tricolorul cu mândrie, redeșteptând sentimentul patriotic în sufletul tinerei generații.
..Citeste mai departe..

Medalii internaţionale pentru trei elevi ploieşteni la Turneul Internaţional de Informatică Shumen

Trei elevi din Ploieşti au reuşit să obţină medalii de bronz la cea de-a XI-a ediţie a Turneului Internaţional de Informatică Shumen, competiţie desfăşurată în Bulgaria, în perioada 20-24 noiembrie. Este vorba despre Maria-Alexa Tudose, clasa a XI-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, bronz la seniori, Alexandru Dobleagă, clasa a VII-a la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Ploiești și Ştefan Ţaga, clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploiești – ambii elevi obţinând medaliile de bronz în concursul rezervat juriorilor. Cei trei performeri ploieşteni au făcut parte din echipa României participantă la această competiţie, naţionala cucerind, în total şase medalii (două de argint şi patru de bronz).
..Citeste mai departe..

Autorizaţia de incendiu, de la ARACIP la autorităţile locale

ISU este pregătit să amendeze drastic dacă şcolile nu deţin autorizaţie de incendiu, chiar dacă unităţile de învăţământ vor putea obţine acreditarea ARACIP şi de funcţionare şi fără a deţine autorizaţia de incendiu! Deşi prin unele entităţi mediatice au apărut informaţii cum că unităţile şcolare nu mai au obligaţia să alerge după autorizaţia de incendiu, ei bine lucrurile nu stau deloc aşa. Într-adevăr, în Monitorul Oficial a apărut ceva referitor la acest aspect, însă s-a înţeles eronat. Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământ (ARACIP) obliga şcolile, până acum, să deţină autorizaţia de incendiu pentru a obţine acreditare şi de a funcţiona, însă această cerinţă nu se mai ocupă, de acum înainte, ARACIP. Autorităţile locale împreună cu proprietarii imobilelor vor avea obligaţia să obţină autorizaţia de securitate la incendiu (ISU), dar fără ca aceasta să fie o condiţie pentru acreditare
..Citeste mai departe..

Ce a decis Ministerul Educaţiei în privinţa concursului de Titularizare

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a emis Ordinul privind metodologia examenului de Titularizare 2020. Astfel, cei interesaaţi pot afla că data examenului a fost stabilită pentru 15 iulie. Documentul stabileşte ca profesorii ce nu deţin modulele psihopedagogice finalizate nu vor putea participa la Titularizare! De asemenea, candidaţii care au deja un post şi dau examen de titularizare în sesiunea iulie 2020, obţinând peste 7 la proba scrisă, pot ocupa postul respectiv pe perioadă nedeterminată, însă este necesar ca, în aceste cazuri, consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ să confirme, prin adresă scrisă, că posturile didactice/catedrele respective au o viabilitate estimată de cel putin patru ani şcolari şi pot fi ocupate pe perioada nedeterminată. Ordinul prevede că aceşti candidaţi vor ocupa cu prioritate postul pe data de 29 iulie 2020
..Citeste mai departe..

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti a primit certificatul Label France Education

În cadrul Reuniunii anuale a liceelor bilingve din România, Excelenta Sa, Michèle Ramis, ambasadorul Franței în România, a acordat, oficial, Colegiului National „Mihai Viteazul” din Ploiești certificatul Label France Éducation. Această distinţie reprezintă o marcă a calității învățământului Bilingv Francofon, oferit de Guvernul Franței în urma unui exigent și laborios proces de evaluare, se precizează pe site-ul oficial al CN. „Mihai Viteazul”. Este un certificat de recunoaștere internațională care se atribuie liceelor din afara granițelor Franței pentru calitatea învățământului bilingv din aceste instituții școlare. La ora actuală, Label France Éducation numără 285 de filiere bilingve francofone din 53 de țări, cuprinzând 110.000 elevi. Acest proiect oferă profesorilor și elevilor acces gratuit la rețele digitale de date și informații francofone, stagii de formare pentru profesori și prezenta unui stagiar nativ vorbitor de limba franceza care desfășoară activități cu elevii. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploiești are o lungă tradiție în învățământul bilingv, primele clase cu acest profil au fost înființate în anul 1991, acest colegiu fiind singurul din județul Prahova care face parte din Rețeaua Națională a Liceelor Bilingve Francofone din România.
..Citeste mai departe..

Incident groaznic de care a avut parte un elev din Cosminele

Un elev de clasa a opta de la o şcoală din comuna Cosminele, judeţul Prahova, a păţit un lucru îngrozitor la începutul lunii noiembrie. El a fost mutilat cu acid în timp ce-l ajuta pe tehnicianul şcolii să mute un dulap. Recipientul în care se afla substanţa s-a vărsat, iar elevul a suferit arsuri grave. Băiatul a fost transportat de urgenţă la spital, dar după ce un localnic l-a găsit leşinat şi a apelat la 112, alertat şi de rănile de pe faţa elevului, după cum preciza reporterul Antena 3...Citeste mai departe..

Debirocratizare prin birocratizare!

Monica de la Educaţie doreşte debirocratizarea activităţii didactice prin înfiinţarea unei comisii speciale, deşi inspectorii şcolari şi cadrele didactice din şcoli erau şi sunt obligate de Ministerul Educaţiei să apeleze la birocratizare şi la sute de coli de scris, că doar nu era voinţa proprie a cadrului didactic să întocmească, de exemplu, tone de hârtie înghesuite în mii de dosare! 

Mulţi au fost cei care, devenind şefi ai învăţământului românesc, s-au declarat pentru debirocratizare, însă mai nimeni nu a reuşit să ducă la bun sfârşit... planul. Unii care chiar mişcau ceva în... front erau imediat luaţi la ţintă de anumite forme de viaţă şi anumite instituţii prin acuzaţii care mai de care mai ciudate şi ireale.
..Citeste mai departe..

Campanie de promovare a învăţământului dual

Elevii din învăţământul dual beneficiază, printre altele, şi de susţinere financiară acordată de la bugetul de stat prin intermediul Programului naţional de protecţie socială „Bursa profesională”, prin care fiecare elev primeşte suma de 200 lei

La Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova s-a desfăşurat, la mijlocul lunii noiembrie a.c., tradiţionala Campanie de promovare a învăţământului dual. Evenimentul a fos torganizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova în colaborare cu Instituţia Prefectului Judeţului Prahova, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova. Au participat în jur de 90 de persoane, dintre care 37 erau operatori economici, dar au fost şi cadre didactice, directori de şcoli inspectori şcolari
..Citeste mai departe..

S-a decis cât vor sta elevii la şcoală

A fost, în sfârşit, promulgată legea care prevede reducerea orelor pe care elevii le petrec la şcoală. Legea modifică Legea Educatiei şi arată că numarul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învăţământ va fi: in medie 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar (4 ore/zi), în medie 25 de ore pe săptămână la gimnaziu (5 ore/zi), în medie 30 de ore pe săptămână la liceu (6 ore/zi). Legea aparţine unui fost ministru al Educaţiei şi va intra în vigoare începând cu anul şcolar 2020-2021.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5