Ultima editie tiparita in format pdf

A fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea şi reabilitarea Şcolii „Florin Comişel” din Ploieşti


Se costruieşte şi Sală pentru practicarea educaţiei fizice şcolare

Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Relații Internaționale, informează că, pe 22 septembrie, a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială Florin Comișel și construire sală de educație fizică școlară”.
Valoarea totală a proiectului este de 4.220.237,50 lei, finanțare obținută prin Programul Operațional Regional.
..Citeste mai departe..

Asta ce mai e?

Desen provocator la Sala de sport situată în curtea unui colegiu naţional din Ploieşti! Ai impresia că e club de noapte acolo..!

Cel ce a desenat picioarele „balerinei” este acelaşi care a desenat şi partea superioară? Că par diferenţe mari dintre cele două... părţi!

Vă vine să credeţi că aşa arată acum o sală de sport situată în curtea unei instituţii de învăţământ? În desen pare a fi o dansatoare, o balerină, cu rochiţa ridicată de se vede şi lenjeria intimă
..Citeste mai departe..

Șapte elevi ai Școlii Gimnaziale George Coșbuc Ploiești și un cadru didactic vor avea din toamnă calitatea de peer educator în acordarea primului ajutor

Școala Gimnazială George Coșbuc Municipiul Ploiești, sub coordonarea doamnei profesor de biologie, Daniela Avădanei, a fost una dintre cele 15 școli nominalizate la nivel județean de către Inspectoratul Scolar Județean Prahova, școală care și-a manifestat acordul de colaborare, în vederea participării la Proiectul pilot “Educație Sanitară şi Prim-ajutor în școlile din Prahova”, finanţator: OMV-Petrom SA, implementator: Fundația pentru SMURD, parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Paul Zăgănescu” Boldești, Departamentul pentru Situații de Urgență.
..Citeste mai departe..

A început sesiunea a doua a Bac-ului

Astăzi, 16 august, odată cu proba scirsă la Limba şi Literatura română, a început cea de-a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat.
Miercuri, 17 august, are loc proba obligatorie a profilului, pe 18 august – proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 19 august – Limba şi literatura maternă.
Probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale) sunt programate în intervalul 22 - 29 august (cu excepția zilelor de 27 și 28 august).
Rezultatele vor fi afişate pe 31 august, până la ora 12:00, iar contestaţiile se pot depune în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor vor fi comunicate în data de 3 septembrie
..Citeste mai departe..

Primaria Municipiului Ploiești a depus cerere de finanțare din fonduri europene pentru construire creșă pe strada Cosminele

Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Relații Internaționale, informează comunitatea locală că a fost depusă o nouă solicitare de finanțare din fonduri europene, prin programul PNRR. În cadrul Componentei C15- Educație a fost depus proiectul pentru “Construire creșă medie, proiect tip - Municipiul Ploiești, Strada Cosminele, nr. 11A- Lot 2”.
Amplasată în cartierul Ploiești Vest, în centrul unei zone cu o creștere demografică semnificativă, noua creșă va avea o capacitate de 7 grupe/70 de copii, venind astfel în întâmpinarea nevoilor cetățenilor, prin creșterea capacității infrastructurii învățământului preșcolar.
..Citeste mai departe..

După recorectare, rata notelor mai mari sau egale cu 7 (șapte) a crescut de la 48,68% la 50,73% la Titularizare

Primele şedinţe publice de repartizare, pe 29 iulie şi pe 1 august

După soluţionarea contestaţiilor depuse în urma concursului organizat pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar relevă o majorare de 2,05% a notelor mai mari sau egale cu 7 în raport cu prima afișare (rezultatele inițiale).
Au fost depuse, la nivel naţional, 5.083 de contestații. În cazul a 4.915 contestații (96,69%), notele au fost modificate astfel: pentru 3.062 de lucrări notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.853 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.
Rata notelor mai mari sau egale cu 7 (șapte) a crescut de la 48,68% la 50,73%, în timp ce procentul notelor între 5 și 6.99 este de 32,96% (în scădere comparativ cu anul trecut -35,02%).
..Citeste mai departe..

„Noua normalitate” bate la uşa Educaţiei româneşti! Îi deschideţi sau nu, stimaţi profesori?

Trecerea Palatelor şi Cluburilor Copiilor din custodia Ministerului Educaţiei în subordinea primăriilor, conform unui proiect de lege, naşte controverse şi multe suspiciuni.

Cei care predau în aceste instituţii ce oferă ativităţi extraşcolare îşi pot pierde statutul de cadru didactic!

Ceea ce se vrea a se schimba acum în sistemul de învăţământ se putea anticipa încă din urmă cu mai mulţi ani, dacă exista un pic de voinţă. Dar, poate că din comoditate sau din neîncredere, mulţi din Educaţie au preferat să nu facă nimic pentru a se opune schimbărilor venite sub titulatura de „descentralizare”!
..Citeste mai departe..

Vroiau să devină profesori prin fraudă!

15 candiaţi au fost eliminaţi de la proba scrisă a Titularizării pe motiv de fraudă sau tentativă de fraudă! Ce ruşine să facă aşa ceva tocmai cei care vroiau să stea la catedră predându-le elevilor!

La proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 13 iulie, în 104 centre, s-au prezentat 27.148 de candidaţi (86,10%) dintre cei 31.531 de candidaţi cu drept de participare la această probă. Nu s-au prezentat 4.383 de candidați.
..Citeste mai departe..

Lucrări de renovare, reparaţii în unităţile de învăţământ din Ploieşti

S-a alocat, în acest an, în bugetul local al Municipiului Ploieşti, suma de 6.000,00 mii lei pentru executarea respectivelor lucrări


În Ploieşti se continuă programul de lucrări de reparații curente, derulate la nivelul unităților de învățământ preuniversitar. Anul acesta, s-a alocat în bugetul local al Municipiului Ploieşti suma de 6.000,00 mii lei pentru executarea acestui gen de lucrări. Astfel, până la această dată, au fost realizate următoarele lucrări de reparații curente: Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”: reparație instalație termică și acoperiș cantină; Colegiul Economic „Virgil Madgearu”: reparații instalații sanitare; Colegiul Național „Al. I. Cuza”: reparație instalație iluminat, termică și sanitară - sala de sport; Liceul Tehnologic de Transporturi: reparație instalație electrică; Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”: reparație sală de clasă; Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu”: reparație parțială hidroizolație clădire școală și înlocuire jgheaburi și burlane;
..Citeste mai departe..

Pe 13 iulie, proba scrisă pentru profesori în cadrul Titularizării

Sunt scoase la concurs, în judeţul Prahova, 1.862 de posturi, dintre care 211 sunt titularizabile, pe perioadă nedeterminată

Miercuri, 13 iulie a.c., are loc proba scrisă a Concursului organizat pentru ocupare posturilor/ catedrelor didactice din învăţământul preuniversitar de stat.
În Prahova există, în total, 1.862 posturi, dintre care 211 pe perioadă nedeterminată (adică titularizabile) şi 1.651 pe perioadă determinată (cu 755 complete şi 896 incomplete).
Rezultatele se vor comunica pe 19 iulie. Eventualele contestaţii se pot depune atât pe 19 iulie, cât şi pe 20 iulie.
Până pe 26 iulie este programată soluţionarea contestaţiilor, adică recorectarea lor, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 27 iulie.
..Citeste mai departe..

Educaţie rutieră la „Umbreluţa Norocoasă”

Polițiștii Serviciului Rutier Prahova, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, s-au aflat, pe 6 iulie a.c., printre copiii de la Grădiniţa „Umbreluţa Norocoasă”.
 Întâlnirea, ce a durat în jur de două ore, a avut un scop educativ-preventiv, polițiștii citindu-le copiilor povești ce au avut ca teme atât regulile elementare de circulație în ceea ce privește categoria de participanți la trafic din care ei fac parte, cât și câteva reguli de conduită socială, pe înțelesul lor.
Copiii au participat activ la acestea, punând întrebări privind ideile expuse în discuții de polițiști cum ar fi traversarea străzii, locul unde ei trebuie să stea în mașină, joaca pe stradă sau alte activități la care trebuie să fie atenți.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5