Ultima editie tiparita in format pdf

Rezultate interesante la evaluarea competenţelor digitale de la „Bac”


Mulţi candidaţi s-au dovedit doar de nivel mediu la utilizarea PC-ului şi foarte puţini experimentaţi

Au fost făcute publice rezultatele înregistrate, în Prahova, de absolvenţii de liceu la proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului naţional de Bacalaureat. Se ştie faptul că tinerii sunt cei care folosesc foarte mult Internetul şi se deduce că au ceva cunoştinţe digitale, însă iată că examenul este, totuşi, examen şi rezultatele arată că numărul candidaţilor declaraţi „experimentaţi” este mai mic decât al celor care au primit calificativele „nivel avansat” şi „nivel mediu”.
..Citeste mai departe..

Evaluarea formativă a directorilor şi a profesorilor

Evaluarea formativă a resursei umane din orice domeniu de activitate aduce numai beneficii acelei instituţii. În învăţământ, acest tip de evaluare reprezintă un factor important pentru asigurarea calităţii educaţiei. În acest context, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova este implicat în proiectul european ERASMUS + “EVALUATION OF SCHOOL LEADERSHIP AND TEACHING PRACTICE” (EOSLATP)din septembrie 2015. Coordonatorul proiectului este Inspectoratul Şcolar General din Ţara Bascilor şi avem ca parteneri alte trei inspectorate din Portugalia, Lithuania şi Bolzano.
..Citeste mai departe..

Menţiuni şi medalii pentru trei elevi ploieşteni la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei

La etapa naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei, care a avut loc la Ploieşti, în perioada 18-21 mai, judeţul Prahova s-a ales cu două menţiuni şi trei medalii (două de argint şi una de bronz). Performeri sunt: Victor Bertalan (clasa a X-a la C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti) – menţiune şi medalie de argint; Emanuel George Vintilă (clasa a XI-a la C. N. „Alexandru Ioan Cuza” Ploieşti) – menţiune şi medalie de argint; George Andrei Iosif (clasa a XII-a la C.N. „Alexandru Ioan Cuza” Ploieşti) – medalie de bronz.

..Citeste mai departe..

Elevii de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi la Bursa de valori educaţionale

Bursa de valori educaţionale se desfăşoară în perioada 22-25 mai

Astăzi, 22 mai, la Sala Coloanelor din cadrul Palatului Copiilor Ploieşti s-a deschis cea de-a XVII-a ediţie a „Bursei de valori educaţionale”, activitate înscrisă în cadrul „Săptămânii de excelenţă pentru elevi”, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ) – coordonator, prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi activităţi extraşcolare,
..Citeste mai departe..

Şcoala altfel, şcoala iniţierii în viaţă, pentu elevii de la Ceptura!

Nu mai este un secret faptul că săptămâna cea mai iubită şi cea mai aşteptată de elevi este este cea imperativă, intitulată „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Atelierele de lucru constituite la propunerile venite din partea elevilor Şcolii Gimnaziale „Nichita Stănescu” Ceptura, ca şi parteneri ai procesului educaţional, au avut specific instructiv-educativ, cultural, ecologic, de voluntariat şi bineînţeles sportiv. În săptămâna 15-21 mai a.c., promovând mişcarea, având drept mentor pe profesorul de sport Constantin Panait, elevii din ciclul gimnazial au participat la întrecerile din cadrul Cupei Metigla la baschet interşcolar - 2017, organizată de Asociaţia „Un Strop de Fericire” Ploieşti, având ca sponsor principal o societate comercială din localitate.
..Citeste mai departe..

Începe, la Ploieşti, etapa naţională a Olimpiadei de tehnologia informaţiei

Municipiul Ploieşti găzduieşte etapa naţională a Olimpiadei de tehnologia informaţiei, dedicată elevilor de liceu. Deschiderea are loc joi, 18 mai, la Sala Europa din Palatul Administrativ, iar festivitatea de premiere urmând să se desfăşoare duminică, 21 mai. Cu această ocazie, municipalitatea ploieșteană va acorda premii în bani elevilor ploieșteni, câștigători ai olimpiadei. Probele se susţin în mai multe unităţi de învăţământ din municipiu, care deţin tehnologia necesară bunei desfăşurări a evenimentului.


..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru „titularizare”

La Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova au început ieri, 16 mai a.c., înscierile pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor, cunoscut şi sub denumirea de Concurs de Titularizare. Perioada înregistrării dosarelor de înscriere a candidaților se încheie pe 22 mai. Perioadele 23-29 mai, respectiv 6-10 iulie sunt pentru validarea înscrierii, prin semnătură, de către candidați sau împuterniciții acestora prin procură notarială în original, conform graficului stabilit de comisia de organizare şi desfășurare a concursului (neprezentarea la validare a absolvenţilor din promoţiile anterioare, atrage după sine anularea înscrierii la concurs), pentru absolvenții promoției 2017/absolvenţii 2017 ai programelor de pregătire psihopedagogică oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/ departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic.
 
..Citeste mai departe..

„Săptămâna de excelenţă pentru elevi”, între 22 şi 25 mai

În acea perioadă se organizează şi „Bursa de valori educaţionale”, pentru elevii clasei a VIII-a, la Palatul Culturii

În perioada 22-25 mai a.c., Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ) organizează, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti şi Fundaţia Prais, "Săptămâna de excelenţă pentru elevi”. În cadrul evenimentului se va desfăşura şi ,,Bursa de valori educaţionale”, la Sala coloanelor din cadrul Palatului Culturii Ploieşti. Pentru buna organizare a evenimentului, prof. Cristina Petre - inspector şcolar pentru activităţi educative din cadul ISJ Prahova, a invitat coordonatorii educativi din şcoli să participe la o întâlnire de lucru, vineri, 12 mai a.c.. la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. Astfel, s-a comunicat, printre altele, că vor fi amenajate 26 de standuri la „Bursa de valori educaţionale”, în care unităţi de învăţământ din Ploieşti şi Bărcăneşti îşi vor etala, fiecare în stilul său original, oferta educaţională valabilă pentru anul şcolar 2017-2018, în atenţia absolvenţilor de clasa a VIII-a.
..Citeste mai departe..

Atenţie, absolvenţi de clasa a VIII-a! A apărut Ghidul candidatului, cu informaţii utile despre Admiterea la liceu, învăţământ profesional şi dual

Repartizarea computerizată este prevăzută pentru 12 iulie
A fost făcută publică broşura ce cuprinde date foarte importante despre Admiterea la liceu, la şcoala profesională, precum şi la învăţământul dual şi special 2017-2018, cunoscută sub denumirea de „Ghidul candidatului”. Până când broşura ajunge să fie tipărită şi trimisă către şcoli, elevii şi părinţii pot culege informaţii despre Admitere de pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova (http://www.isj.ph.edu.ro/), unde este publicat, în format digital, Ghidul candidatului
..Citeste mai departe..

Cadrele didactice din Ploieşti, faţă în faţă cu expertul internaţional în educaţia copiilor şi în educaţia de excelenţă, prof. Dr. Florin Colceag

Acesta a susţinut, la Sala Europa, Conferinţa „Valori educaţionale”, în prezenţa a sute de profesori

Renumitul prof. Dr. Florin Colceag s-a aflat zilele trecute în Ploieşti, pentru a susţine Conferinţa „Valori educaţionale – cu rol în crearea unei personalităţi armonioase”. Organizat de Casa Corpului Didactic Prahova şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, evenimentul a avut loc la Sala Europa din cadrul Palatului Administrativ Ploieşti şi s-a bucurat de un interes enorm, sala devenind neîncăpătoare pentru sutele de cadre didactice care şi-au dorit să asiste la conferinţă. Florian Colceag este expert internaţional în educaţia copiilor şi în educaţia de excelenţă, antrenor al olimpicilor la matematică, fondator al unei organizaţii pentru copiii supradotaţi şi mentor al acestora.
..Citeste mai departe..

C.N. „Jean Monnet” din Ploieşti a câştigat etapa judeţeană a Olimpiadei Naţionale de Argumentare, Dezbatere şi Gândire Critică „Tinerii Dezbat”

Echipa Colegiului Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti a reuşit să devină câştigătoare a etapei judeţene a Olimpiadei Naţionale de Argumentare, Dezbatere şi Gândire Critică „Tinerii Dezbat”, ediţia 2017. Competiţia a avut loc sâmbătă, 6 mai a.c., la Colegiul Tehnic „Elie Radu” din Ploieşti, fiind destinată secţiunii „Începători”. Secţiunea „avansaţi” va avea loc tot la Colegiul Tehnic „Elie Radu” din Ploieşti, în data de 27 mai a.c. Revenind la secţiunea „începători”, aici au participat echipe reprezentând 26 de licee din judeţul Prahova, care s-au întrecut pe parcursul a 6 runde: 3 runde preliminarii şi alte 3 eliminatorii: sferturile de finală, semifinalele şi finală.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5