Ultima editie tiparita in format pdf

Încă o rundă de concurs pentru completarea posturilor de conducere din şcolile prahovene


Pentru că nu s-a reuşit, la concursul anterior, completarea tuturor posturilor de conducere din şcoli declarate vacante, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova organizează o nouă rundă de concurs pentru ocuparea acestor posturi de conducere din unităţile de învăţământ.
Este vorba despre 50 de funcţii vacante de director şi 47 de director adjunct, sesiunea de concurs susţinându-se în perioada ianuarie-aprilie a.c.
Dosarele candidaților se încarcă în aplicația informatică dedicată în perioada 19 - 25 ianuarie.
Proba scrisă este programată pentru data de 18 februarie, iar pentru candidații care, la data de 18 februarie se află, eventual, în carantină sau izolare, va avea loc în data de 4 martie.
Proba de interviu se va desfășura în perioada 16 - 25 martie
..Citeste mai departe..

De ce chemaţi copiii la şcoală pe 3 ianuarie din moment ce anunţaţi că pe 15 ianuarie „vine valului V”?

Virusul este „programat” în „episoade” ca un serial de pe Netflix! Din păcate, nu e ficţiune, e realitate!

Nicio epidemie de pe Pământul acesta nu a avut atâtea „reveniri”! Asta ar trebui să spună multe.

Vechiul şi, totodată, noul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a decis ca şcoala să se reia imediat după Revelion, pe 3 ianuarie 2022! De un astfel de... calendar, învăţământul românesc nu a avut niciodată parte. Dar are acum, în „noua normalitate”! Dar de ce se grăbeşte aşa de tare ministrul? Cică este pentru a se recupera materia „pierdută” din cele două săptămâni de vacanţă forţată! Păi cine i-a băgat pe elevi şi pe profesori în vacanţă forţată, domnule ministru, nu cumva tot dumnevoastră? Mda, când se impunea şcoala online nu mai era domnul ministru îngrijorat de materie, că numai şcoală de calitate nu se făcea în online.
Gândiţi-vă un pic, oameni buni, la ceva şi puneţi în... gândire următorul aspect. Şcoala se începe pe 3 ianuarie 2022, iar pe 15 ianuarie cică „vine valul V de covid”, că aşa a anunţat noul ministru al Sănătăţii, domnul acela ce era pe la OMS până să fie pus pe primul loc pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor, Alexandru Rafila.
..Citeste mai departe..

Profesori transformaţi în asistente medicale?

Ministerul Educaţiei are de gând să însărcineze cadrele didactice să administreze teste de salivă elevilor, deşi un control medical trebuie efectuat de cadre medicale, nu de profesori!

De ceva timp, multe lucruri ne-au făcut să exclamăm „incredibil, dar adevărat”. Iată că, din păcate, incredibilul continuă şi ne întrebăm cât mai durează această perioadă sinistră în care normalul devine anormal şi anormalul devine normal.
Recent, minţile „luminate” din Ministerul Educaţiei s-au gândit ele cum să procedeze pentru a exista un control mai drastic asupra elevilor, că varianta cu luatul temperaturii la intrarea în unităţile şcolare pare că nu era suficientă!
..Citeste mai departe..

Protest în faţa Inspectoratului Şcolar!

Au dat o lecţie de curaj şi de moralitate tuturor părinţilor, elevilor şi profesorilor din România prin acţiunea lor.

Miile de protestatari au cerut autărităţilor ridicarea tuturor restricţiilor şi măsurilor abuzive

Sucevenii au dat ieri, 10 noiembrie, o lecţie de curaj, de moralitate tuturor părinţilor, elevilor şi profesorilor din România prin acţiunea lor.
Grupuri alcătuite din părinţi şi copii au plecat în marş din satele în care locuiesc şi s-au strâns cu miile în faţa Inspectoratului Şcolar, unde au scandat mesaje prin care se cer respectarea Drepturilor omului, respectarea Constituţiei, respectarea dreptului de merge la şcoală, de a respira normal, nu prin mască.
..Citeste mai departe..

Anul şcolar 2021-2022 are o nouă structură! Ajunul Crăciunui îl petreceţi la şcoală, dragi elevi şi profesori!

Vacanţa de iarnă, 24 decembrie – 2 ianuarie! Aţi înţeles, elevi şi profesori?
În Ajunul Crăciunului veniţi la şcoală, iar imediat după Revelion hopa în băncuţe, asta dacă nu mai le vine unora vreo altă idee până atunci!

În urmă cu puţin timp, Ministerul Educaţiei a publicat din nou structura anului şcolar 2021-2022, ţinându-se cont de cele mai recente idei de restricţii ce le vin unora din când în când!
Pentru semestrul I, structura arată, acum, astfel:
- Cursuri, 8 noiembrie 2021 - 23 decembrie 2021: cursurile se reiau și se desfășoară potrivit măsurilor de ordin sanitar;
- Vacanță, 24 decembrie 2021 - 2 ianuarie 2022: vacanța de iarnă pentru clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal;
- Vacanță, 24 decembrie 2021 - 6 ianuarie 2022: vacanța de iarnă pentru clasele din învățământul preșcolar și primar;
- Cursuri, 3 - 14 ianuarie 2022 (clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal);
- Cursuri, 10 - 14 ianuarie 2022 (clasele din învățământul preșcolar și primar).
..Citeste mai departe..

Şantaj asupra personalului din învăţământ!

Prin vocea preşedintelui Iohannis, profesorii sunt anuţaţi că trebuie să se vaccineze pentru ca şcoala să se reia fizic, deşi nu există nicio lege care să ceară aşa ceva!
Prin această presiune, se încalcă drepturile constituţionale, se încalcă dreptul la liberă alegere. Fiecare om este stăpân pe corpul său, nu statul! Constituie infracţiune în a se condiţiona pe motive medicale prezenţa la locul de muncă.
În loc să existe preocupare în a se aduce medicamente pentru români, iată că se lansează restricţii şi condiţionări! Aberant şi foarte ciudat!


Totuşi, se începe sau nu şcoala luni, pe 8 noiembrie? Este întrebarea pe care şi-o pun mulţi dintre cei angrenaţi în sistemul de învăţământ.
Ieri, preşedintele Iohannis a avut un discurs foarte ciudat referitor la redeschiderea şcolilor, spunând că şcoala fizică se reia în funcţie de rata de vaccinare din rândul personalului didactic! „Vacanţa nu va fi prelungită şi, începând de luni, acolo unde condiţiile sanitare şi epidemiologice o permit, elevii se vor putea intoarce fizic la şcoală.
..Citeste mai departe..

Ce urmează după cele două săptămâni de vacanţă forţată?

Elevii şi profesorii nu ştiu nici acum în ce condiţii se reîncepe şcoala luni, o noiembrie, dacă se reîncepe atunci!

Luni, 8 noiembrie, ar trebui ca elevii şi cadrele didactice să se întoarcă la şcoală, că aşa a stabilit Ministerul Educaţiei. Remintim că învăţământul românesc a fost din nou oprit, dându-se vacanţă forţată de două săptămâni, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de gripă (denumită şi covid-19), deşi copiii au imunitate solidă chiar şi în faţa acestui virus, că aşa spun studiile ştiinţifice, nu noi.
Până şi OMS a recunoscut acest fapt! Dar, în România, se aplică nişte metode foarte ciudate din punct de vedere medical.
Deşi mai este foarte puţin timp până luni, ministrul Educaţiei ştie doar că se reîncepe şcoala, dar nu şi în ce condiţii.
El, ministrul, ştie să uzeze de celebra lozincă „vacccinarea” de ai impresia că oamenii ăştia au avut de învăţat o poezie şi pe aceea trebuie să o repete la infinit. Helooo!
..Citeste mai departe..

Totuşi, iată că sunt cadre didactice care vor să ocupe funcţii de conducere în şcoli chiar şi în aceste vremuri ciudate

317 candidaţi înscrişi pentru şcolile din Prahova, dintre care 227 au fost declaraţi admişi

Au fost afişate rezultatele finale, după contestaţii, de la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
227 candidați au fost declarați admiși, iar un număr de 74 de candidați au fost declarați respinși. La această probă au fost înscriși 317 candidați, dintre care 316 titulari din județul Prahova și un candidat titular în alt județ.
Au absentat 11 candidați, dintre care 5, aflați în „izolare”, fiind amânați. Au fost contestate rezultatele a 12 lucrări. În urma reevaluării acestor lucrări, nu s-au înregistrat modificări ale notelor inițiale.
..Citeste mai departe..

UPG Ploiești trece în regim exclusiv online

Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești a decis ca toate cursurile să se desfășoare, începând de joi, 21 octombrie, în sistem exclusiv online. Măsura a fost luată în contextul pandemiei de coronavirus.
..Citeste mai departe..

Azi catalogul electronic, mâine profesorul electronic!

Atenţie, profesori!

Au început a se purta discuţii pentru ca şcoala românească să apeleze la electronică şi în vederea catalogului! Să se adopte un proiect referitor la implementarea catalogului electronic! La Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a avut loc o astfel de discuţie, purtată între managerul unei şcoli private (!) şi oficiali din cadrul instituţiei amintite.
Argumentul, în favoarea introducerii acestei forme de catalog, ar fi acela că se doreşte ca sistemul de educație să se dezvolte din ce în ce mai mult și să se realizeze tot ceea ce este mai bun pentru viitorul copiilor! Pe bune?
Cum adică „să realizăm tot ce mai bun pentru viitorul copiilor copiilor”? Dacă se apelează în continuare la catalogul clasic înseamnă că aceşti copii nu mai au vitor? Este nevoie de catalog electronic ca să existe viitor? Doamne fereşte!
Azi catalogul electronic, mâine profesorul electronic! Şi uite aşa vor rămâne profesorii fără catedre, fără job-uri, crezând că tot ce se face acum este pentru binele comun! Nu, nu pare deloc aşa.
..Citeste mai departe..

De ce statisticile prezentate de diverse instituţii publice nu prezintă şi numărul de persoane vindecate de covid-19?

Este inadmisibil ce se întâmplă, la nivel informaţional, cu relatările despre „noi cazuri” de C-19, despre „pandemie” în general! Deschizi televizorul – vezi şi auzi despre covid şi vaccinare, deschizi radioul – tot despre covid şi vaccinare, accesezi site-uri de ştiri – tot despre covid şi vaccinare! Mă, dar altceva nu mai se întâmplă pe Globul ăsta?
Ceva informaţii care să bucure omul nu ştiţi să daţi? Aha, vreţi să îi speriaţi şi mai mult pe oameni? Ca să ce? Să se supună în continuare regulilor hidoase, totalitariste? Uite că de data asta, faţă de anul trecut, nu prea mai merge treaba cu sperietura, că mulţi oameni aveau să îşi dea seama cam cum stau lucrurile.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5