Ultima editie tiparita in format pdf

În urma unei consultări publice a rezultat că temele pentru acasă conduc la neliniște, îngrijorare, stres!


După cum probabil se ştie, Ministerul Educației Naționale (MEN) şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei au organizat, în perioada 7 – 20 noiembrie a.c., o consultare publică, la nivel național, privind rolul temelor pentru acasă. Au participat, completând integral un chestionar on-line, 70.952 de actori din învățământul preuniversitar, dintre care 27.383 părinți (84% - mame), 32.786 de elevi și 10.783 de cadre didactice din toate județele țări, după cum se prezintă într-un comunicat al MEN. În urma analizei răspunsurilor primite, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a elaborat un raport care include rezultatele și concluziile acestei consultări publice. Astfel, conform studiului, temele pentru acasă sunt considerate utile și necesare pentru îmbunătățirea învățării de cei mai mulți dintre respondenți.
..Citeste mai departe..

Să (re)dăm istoriei ce este al istoriei!

Concluzii şi dezbateri la finalul Proiectului „Patrimoniu la răscruce – Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din Primul Război Mondial din judeţul Prahova”

La Inspectoratul Şcolar Judeţean a avut loc vineri, 17 noiembrie, o conferinţă culturală ce a avut rolul să marcheze finalizarea Proiectului „Patrimoniu la răscruce – Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din Primul Război Mondial din judeţul Prahova”, aparţinând Asociaţiei Eurocentrica. Proiectul s-a derulat în perioada martie-noiembrie 2017, în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului din România, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Prahova şi Asociaţia Convergenţe Europene
..Citeste mai departe..

17 noiembrie, ultima zi în care operatorii economici mai pot solicita şcolarizarea în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul şcolar 2018 - 2019

Operatorii economici interesați pot solicita şcolarizarea în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul școlar 2018-2019, până vineri, 17 noiembrie 2017, inclusiv. În acest sens, solicitările pentru învăţământul dual pot fi transmise Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) pe adresa de e-mail vet@tvet.ro. Ulterior, CNDIPT va înainta inspectoratelor școlare judeţene/Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureşti solicitările primite şi se vor face analize pentru identificarea soluţiilor de a răspunde acestor cereri.
..Citeste mai departe..

55.000 de profesori vor fi trimişi la perfecţionare în cadrul unui proiect strategic

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, și ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, au semnat marți, 14 noiembrie, la Palatul Parlamentului, contractul de finanțare privind derularea proiectului strategic „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” (CRED). Proiectul, al cărui obiectiv este abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice din învățământul primar și gimnazial, se va derula în perioada 2017-2021 și are un buget de aproximativ 42 milioane de euro. „Este un proiect ambițios și absolut necesar pentru sistemul de învățământ din România, întrucât a fost aprobat un nou curriculum atât pentru învățământul primar, cât și pentru cel gimnazial, acesta din urmă fiind în curs de implementare. Proiectul atinge toate elementele necesare formării pentru un act de predare de calitate din perspectiva profesorului”, a declarat ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop. „Veștile bune pentru finanțarea sectorului de educație urmează și în luna decembrie, când Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene va lansa finanțări de peste 370 milioane de euro, cu accent pe burse doctorale, A doua șansă pentru tineri și acordarea de subvenții pentru studenții din categoriile dezavantajate”, a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene.
..Citeste mai departe..

Şcolile din Prahova, atrase în continuare de proiecte ce vizează activităţi educative

În perioada 8-10 noiembrie 2017, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova s-au primit dosarele de proiecte ce vor fi cuprinse în CAEJ, CAER/I, CAEN 2018. Astfel, au fost înregistrate 216 astfel de dosare, provenite de la unităţi şcolare din Prahova, activitatea fiind coordonată de prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru activităţi educative, care a avut şi rolul de a verifica dosarele proiectelor educative. Evaluarea dosarelor se efectuează în cursul acestei săptămâni, de către o comisie la nivel judeţean, rezultatele urmând a fi transmise la Ministerul Educaţiei pe 20 noiembrie, aici fiind vorba despre dosarele ce conţin proiecte judeţene.
..Citeste mai departe..

Lectura, muzica gândurilor scrise!

“Citeşte! Numai citind mereu, creierul tău va deveni un laborator nesfârşit de idei şi imaginaţii”. Mihai Eminescu

Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” din Ceptura a fost marți, 7 noiembrie 2017, gazda Cercului pedagogic nr. 4 al profesorilor de limba şi literatura română. Peste 30 de profesori de specialitate au pornit pe drumul vinului, dar și al poeziei, să se bucure măcar pentru câteva ore de frumusețea acestor meleaguri binecuvântate de Dumnezeu, de bogățiile și de belşugul toamnei, de istoria locurilor. Unitatea şcolară le-a oferit activități educative bine gândite și pregătite, pe măsura aşteptărilor
..Citeste mai departe..

Consultare on-line privind rolul temelor pentru acasă

Ministerul Educației Naționale și Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei organizează, în perioada 7 - 20 noiembrie 2017, o consultare națională privind regimul temelor pentru acasă. Demersul se adresează actorilor educaționali din învățământul primar, gimnazial și liceal și presupune completarea unor chestionare on-line, elaborate în funcție de specificul a trei categorii de public: cadre didactice, elevi și părinți. Cercetarea are ca obiective indentificarea unei noi abordări în ceea ce privește rolul acestor activități de învățare, respectiv corectarea unor disfuncționalități semnalate
..Citeste mai departe..

276 de dosare validate, în Prahova, pentru definitivarea în învăţământ

S-a încheiat perioada de validare a dosarelor înscrise pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ (anul şcolar 2017-2018), examen care este programat a se desfăşura pe 18 iulie 2018. Astfel, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova au fost validate 276 de astfel de dosare, cei mai mulţi candidaţi provenind de la învăţământul preşcolar (educatoare) - 76, dar şi de la învăţământul primar – 58. Printre alţi candidaţi, mai întâlnim şi de la educaţie fizică şi sport – 20, Matematică – 10, Limba Română – 9.
..Citeste mai departe..

Grija pentru monumentele istorice prin Proiectul „Patrimoniu la răscruce – Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din Primul Război Mondial din judeţul Prahova”

În cadrul proiectului sunt incluşi şi elevi şi profesori din Prahova şi Ploieşti

Asociaţia Eurocentrica, în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului din România, Direcţia Judeţeană de Cultură Prahova şi Asociaţia Convergenţe Europene, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Prahova şi Asociaţiei Județene „Cultul Eroilor” Prahova, desfăşoară, în acest an, proiectul „Patrimoniu la răscruce – Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din Primul Război Mondial din judeţul Prahova”, care beneficiază de finanţare din partea Ministerului Culturii, prin Administraţia Fondului Cultural Naţional, în cadrul programului „Proiecte Culturale”, secţiunea „Patrimoniu cultural material”
..Citeste mai departe..

Ministrul Educaţiei anunţă că rectificarea din noiembrie va fi pozitivă pentru sistemul de învățământ

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, a susţinut miercuri, 25 octombrie, o videoconferinţă la care au participat inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți din țară, dar și reprezentanți ai asociațiilor de părinți și elevi. Cu acest prilej, ministrul Liviu Marian Pop a anunțat intenția Executivului de a acorda educației, în 2018, cel mai mare buget din ultimii 10 ani, subliniind în context că inclusiv rectificarea bugetară din luna noiembrie va fi pozitivă pentru sistemul de învățământ.
..Citeste mai departe..

Milioane de absenţe în anul şcolar 2016-2017!

O situaţie centralizatoare privind absenţele înregistrate în anul şcolar 2016-2017 de către elevii care învaţă în unităţile şcolare din Ploieşti şi judeţul Prahova ne arată faptul că cele mai multe absenţe au venit din partea elevilor de la învăţământul liceal, anume 1.455.586 de absenţe, urmaţi de cei de la gimnaziu, cu 1.147.182 absenţe!
Iată cum se prezintă situaţia per ansamblu:
Învăţământ primar: 33.416 elevi, 508.473 absenţe, 158.508 motivate;
Învăţământ gimnazial: 27.567 elevi, 1.147.182 absenţe, 535.552 motivate;
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5