Ultima editie tiparita in format pdf

Încep emoţiile pentru directorii de şcoli


Gata, a fost decisă data de desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere din şcoli, 15 octombrie. Înscrierile se primesc până pe 26 septembrie.

Începând cu data de 15 septembrie, toți cei ce doresc să ocupe o funcție de conducere într-una din școlile prahovene se pot înscrie pe platforma informatică dedicată, la adresa concursdirectori.edu.ro.
Sunt scoase la concurs posturile de director şi director adjunct din 207 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică.
Perioada de înscriere online este 15-26 septembrie 2021, urmând ca, pe data de 15 octombrie 2021, candidații eligibili să susțină proba scrisă.
Rezultatele finale vor fi validate pe 17 decembrie 2021, numirea în funcție având 10 ianuarie ca dată de începere a activității manageriale
..Citeste mai departe..

Şcoala se transformă, dar nu în bine!

Educaţia, moralitatea, par să fie de domeniul trecutului în Şcoala românească. Cu ce sunt înlocuite? Cu frica de ceva, cu supunerea imediată faţă de „măsuri sanitare” impuse de... sus, cu suspiciuni faţă de colegii de clasă în ce priveşte starea de sănătate, cu dezmăţ, cu pornografie!

Asta nu mai este Şcoală!

Ştiu, oare, guvernanţii, câte cazuri de depresii au fost înregistrate în rândul copiilor începând de anul trecut, odată cu introducerea restricţiilor?

Şcoala tinde să fie schimbată radical de noul val „progresist” ce este impus şi în România, deşi Constituţia ţării spune cu totul altceva. Dar cine mai ţine cont de Constituţie? Nici măcar cei care au jurat că o vor respecta nu o respectă!
Şcoala nu mai este acea instituţie în care copiii se formează ca oameni, în care educaţia, moralitatea, învăţarea istoriei poporului, a geografiei, sportul să fie priorităţi
..Citeste mai departe..

Discriminare după Discriminare, în Educaţie

Se urmăreşte ca doar elevii ce acceptă vaccinarea (experimentală) să beneficieze de şcoala faţă în faţă dacă vor exista „cazuri” de covid în clasă! Dar dacă cel „pozitiv” este deja vaccinat, pe cine mai păstraţi în clasă?

S-a descoperit actul medical pentru care, dacă îl faci, primeşti bani, nu numai mici şi bere! 100 de lei pentru profesorii care acceptă „imunizarea” cu serurile experimentale. Din punct de vedere juridic, cu ce avem de aface?

A apărut Petiţie împotriva discriminării elevilor

Cu cât se apropie mai mult momentul când elevii vor reintra în şcoală, cu atât apar fel de fel de idei bizare în ce priveşte măsurile „pandemice”, luate de către cei ce conduc destinele învăţământului şi sănătăţii româneşti. Incredibil, dar adevărat!
..Citeste mai departe..

Şcoala trebuie să rămână Şcoală, nu locul în care unii fac experimente medicale pe copii! Părinţi, ce faceţi?

Gheorghiţă şi Cîmpeanu doresc să înfiinţeze centre de vaccinare pentru copii, în şcoli, cu „cadouri” pentru părinţi! Aşa ceva...!

A rămas mai puţin de o lună până la începutul unui nou an şcolar. Faţă de anul trecut, de data aceasta autorităţile centrale sunt decise ca şcoala să se facă faţă în faţă, adică elevii să vină la şcoală, nu să se mai stea pe online, chiar dacă populaţia era ameninţată cu „valul IV” pentru la toamnă încă din prima lună de vară!
Dar de ce, aşa dintr-o dată, nu le mai place unora online şi vor „faţă în faţă”? Păi, dând un pic timpul înapoi putem deduce ce se urmăreşte, de fapt.
Colonelul de Armată, Gheorghiţă – cel însărcinat să se ocupe de înţeparea populaţiei, inclusiv a copiilor!, dar şi ministrul Educaţiei, Cîmpeanu, au lansat public ideea ca în şcoli să existe centre de vaccinare pentru elevi! Şi mai mult decât atât se vorbeşte despre oferirea de stimulente pentru părinţii care îşi lasă copiii la vaccinare!
..Citeste mai departe..

Elevi care nu aţi fost repartizaţi până acum, învăţământul profesional şi dual vă aşteaptă!

Pe 19 august, repartizarea pe locurile din învăţământul profesional şi dual. Comisia judeţeană de admitere a ISJ Prahova vă rezolvă situaţiile speciale!

Pe data de 19 august a.c, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ), se desfăşoară repartizarea, pentru învăţământul profesional şi dual, a absolvenţilor de clasa a VIII-a care nu au participat sau nu au fost admişi la etapele anterioare sau au fost admişi dar nu au confirmat locurile ocupate prin dosarele de înscriere.
Comisia judeţeană de admitere a ISJ Prahova rezolvă şi următoarele situaţii:
- Situaţiile speciale ale absolvenţilor de învăţământ gimnaziala care au studiat în străinătate;
- Situaţiile candidaţilor care au fost admişi la calificări pentru care nu s-au întrunit condiţiile minime de constituire a formaţiunilor de studiu.
..Citeste mai departe..

A început cea de-a doua sesiune a Bac-ului

S-a dat despre Take, Inake şi Cadîr la română!

Aproape 39.000 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului național de bacalaureat 2021, începând de luni, 16 august. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 24.988 de candidați provin din promoţia 2020 - 2021, iar 13.958 de candidați din promoţiile anterioare. Astăzi, 16 august, a avut loc prima probă, cea la Limba şi literatura română. La primul subiect s-a dat să se analizeze anumite cerinţe dintr-un fragment din volumul Amintiri şi evocări despre Eugen Lovinescu, de Cella Serghi. Primul subiect este cotat cu 50 de puncte - are două părți, A și B, iar la A sunt de obicei 5 cerințe, notate fiecare cu câte 6 puncte. B-ul are 20 de puncte. La subiectul I este dat un fragment la prima vedere, iar cerințele de la punctul A verifică în ce măsură elevul a înțeles despre ce este vorba în text.
..Citeste mai departe..

În atenţia celor care vor să ocupe catedre în învăţământul prahovean

A apărut Calendarul de mobilitate, valabil de pe 17 august şi până pe 10 septembrie

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a publicat, pe site-ul instituţiei, Calendarul mişcării personalului didactic din învăţământul preuniversitar din judeţul Prahova, valabil pentru perioada 17.08.2021 - 10.09.2021.

Iată cuprinsul acestui calendar:

Detaşarea la cerere prin continuitate (în baza notelor obținute la concursul național din anii 2020, 2019) și pe baza notelor obținute la concursul național din 2021
- 23 august, ora 13:00 – 13:30: soluționarea cererilor pentru detașare la cerere prin continuitate;
- 23 august, ora 14:00 – 14:30: soluționarea cererilor pentru detașare la cerere în baza notelor obținute la concursul național din 2021.
..Citeste mai departe..

Județul Prahova, locul III pe țară în privința rezultatelor de la Titularizare!

De remarcat faptul că 3 candidați au obținut nota 10, iar 389 de candidați au obținut note între 7 și 9,99. În condițiile în care sunt vacante 160 de posturi cu contract pe perioadă nedeterminată (cele mai multe din țară), avem de unde alege cadre didactice pentru perioada următoare, dar depinde și de specializare dar și de preferințele lor!

Rezultate slabe înregistrate la Concursul de Titularizare din acest an, doar 49,24% dintre cadrele didactice prahovene reușind să obțină notă mai mare sau egală cu 7, notă cu care candidatul are pretenția să ocupe un post cu contract pe perioadă nedeterminată.
Totuși, dacă în județul Prahova a fost cum a fost, ei bine la nivel național situația este și mai ciudată, în sensul că doar 44,47% au luat peste 7!
În aceste condiții, Prahova are procentaj mai bun, peste media națională (ca de obicei), și se situează pe locul III în țară în privința procentajului notelor mai mari sau egale cu 7
..Citeste mai departe..

15 elevi de nota 10 din Ploiești, premiați de Consiliul Local

Primăria Municipiului Ploiești a premiat 15 elevi ploieșteni care au obținut media 10 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021. Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a acordat aceste premii în plenul Consiliului Local Ploiești, reunit în ședință ordinară. 
 Efortul și rezultatele deosebite ale celor 15 elevi de nota 10 au fost apreciate și aplaudate de reprezentanții municipalității și de către consilierii locali ploieșteni. Elevilor le-au fost oferite flori și premii în valoare totală de 15.000 lei.
..Citeste mai departe..

A început „bătălia” pentru titularizare!

Miercuri, 21 iulie, se defăşoară proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2021, cunoscut sub denumirea de Concurs de Titularizare.
Proba a început la ora 9:00 şi se susţine în patru centre de concurs aflate în municipiul Ploiești, la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale”, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul, Colegiul „Spiru Haret” şi la Şcoala Gimnazială „Radu Stanian”.
Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 1081 de candidați, dintre care 186 provin din promoția curentă. Sunt scoase la concurs 1.189 de coduri, însemnând în jur de 1.000 de norme didactice
..Citeste mai departe..

Cu cât a crescut, în Prahova, procentul de promovabilitate la „Bac” după soluţionarea contestaţiilor

A contestat nota de la proba susţinută la psihologie (9.4) şi a primit 10, notă care i-a adus şi media generală 10, devenind al 7-lea candidat din Prahova care a obţinut media maximă la prima sesiune a Bacalaureatului

După rezolvarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, în judeţul Prahova, s-a majorat cu 2%, devenind 72,85%. De asemenea, după contestaţii, a crescut şi numărul celor care au obţinut media 10, în loc de 6 candidaţi cu media 10, acum sunt 7.
Un elev de la Colegiul „Spiru Haret” a depus contestaţie pentru nota ce i-a fost acordată la proba de la psihologie (9.4) şi iată că avea să fie extrem de inspirat, pentru că, la recorectare, nota i s-a modificat şi a obţinut 10, notă care i-a adus şi media generală 10, devenind al 7-lea candidat din Prahova care a obţinut media maximă la prima sesiune a Bacalaureatului.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5