Ultima editie tiparita in format pdf

Cooperare română-islandeză în activităţi incluse în cadrul Proiectului „Centre de incluziune socio-profesională a tinerilor aflaţi în situaţie de risc”


În perioada 26-29 martie a.c, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a organizat o vizită de lucru în Islanda, la Reycjavik, împreună cu Asociaţia Centrul de Resurse Apollo şi în parteneriat cu Organizaţia Cursus Iceland. Vizita s-a derulat prin finanţarea activităţilor, iniţiativelor şi relaţiilor bilaterale în vederea facilitării contactului, schimbului şi transferului de cunoştinţe, experienţă şi bune practici între Promotorii de Proiect din România şi entităţi din statele Donatoare şi/sau organizaţii internaţionale, pe perioada de implementare a proiectelor, în valoare de 21.661,92 lei
..Citeste mai departe..

„Hai pe net”, la Liceul Tehnologic „1 Mai”din Ploiești

Liceul Tehnologic „1 Mai”din Ploiești participă la campania „Hai pe net 2017” organizată de Fundația EOS România – o campanie care își propune să aducă mai mulți români în spațiul virtual. Campania se desfășoară în perioada 27 martie – 2 aprilie 2017, România răspunzând, pentru al 8-lea an consecutiv, provocărilor adresate de Telecentre-Europe în Campania pan-europeană Get Online Week 2017! Provocați de această acțiune încercăm să oferim cât mai multe instrumente online elevilor pentru a-i ajuta în viitorul ce se anunță din ce în ce mai digitalizat. In același timp dorim să implicăm și colegii profesori prin accesarea cursurilor online cu resursele oferite, astfel încât să ne putem adapta lecțiile cerințelor prezentului – raportate la posibilitățile materiale existente în școală.
..Citeste mai departe..

Cel puţin o mie de locuri mai sunt disponibile la clasa pregătitoare, în Prahova

Înscrierile, în etapa a doua, se pot face până pe 30 martie
După desfăşurarea primei etape de înscieri pentru învăţământul primar, în judeţul Prahova au rămas vacante 1.029 de locuri. Au fost admişi 5.344 de copii, iar numărul total de locuri puse la dispoziţie pentru clasa pregătitoare 2017-2018 a fost de 6.373. Cei care nu şi-au înscris odraslele până acum o pot face până joi, 30 martie a.c., urmând ca rezultatele finale să fie afișate în data de 6 aprilie. Între 7 și 13 aprilie, inspectoratele şcolare județene vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.
..Citeste mai departe..

Mii de corigenţe şi sute de mii de absenţe pe primul semestru, în Prahova!

Situaţia la învăţătură pe niveluri de învăţământ, la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2016-2017, ne arată cifre de-a dreptul uimitoare şi îngrijorătoare în acelaşi timp, în rândul elevilor din judeţul Prahova, în privinţa corigenţelor, situaţiilor şcolare neîncheiate şi al absenţelor. Conform „Raportului privind starea învăţământului prahovean”, făcut public zilele trecute, la învăţământ primar erau 33.600 de elevi înscrişi la început de an şcolar, din care au promovat 31.959 elevi (95,65%). S-au înregistrat 1.044 elevi corigenţi (3,12%), iar 408 (1,22%) au rămas cu situaţia neîncheiată la învăţătură. La învăţământul gimnazial, 28.190 de elevi au început şcoala, din care au reuşit să promoveze 22.217 (81,09%), numărul coregenţilor fiind de 4.299 (15,69%), iar 883 s-au ales cu situaţia şcolară neîncheiată (3,22%).
..Citeste mai departe..

Elevi din Italia şi Bulgaria la Şcoala Gimnazială „Constantin Stere” din Bucov

La Şcoala Gimnazială „Constantin Stere” din Bucov, elevii şi cadrele didactice se pregătesc pentru Activităţile de învăţare, predare, formare, care vor avea loc în perioada 1-7 aprilie în cadrul Proiectului de parteneriat strategic între şcoli, Erasmus +, Un jardin sans frontiere. Que notre esprit fleurisse dans le jardin de l` Europe. De data aceasta, la Şcoala din Bucov vor sosi 22 de elevi împreună 3 profesori din Italia şi 22 de elevi împreună cu 4 profesori din Bulgaria. Elevii şi cadrele didactice din cele două ţări vor participa la cursuri alături de elevii şi cadrele didactice din Bucov, dar şi la activităţi practice organizate în Grădina şcolii, în Grădina Botanică din Bucov, Parcul Memorial „Constantin Stere”, sau în cadrul vizitelor culturale organizate în Ploieşti, Bucureşti, Valea Prahovei.
..Citeste mai departe..

Încă un stres pe capul elevilor din România: Evaluarea Naţională la clasa a II-a!

Pe data de 10 aprilie începe Evaluarea Naţională pentru clasa a II-a, la Limba română şi la Matematică. În luna mai urmează Evaluarea Naţională la clasa a IV-a şi a VI-a, pentru ca pe 7 iunie să înceapă emoţiile pentru elevii de clasa a VIII-a care susţin evaluarea pentru Admiterea la liceu. Dacă pentru clasa a VIII-a există motive reale de susţinere a evaluării, nu ştim în ce măsură este benefică evaluarea pentru clasa a II-a! Îl face pe copil mai inteligent dacă este nevoit să dea examen încă din clasa a II-a sau trebuie să bifăm ca fiind ţara în care elevii sunt cei mai stresaţi din punct de vedere al examenelor?

..Citeste mai departe..

Cifrele de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și superior de stat în anul școlar/universitar 2017-2018

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, în cadrul unei şedinţe desfăşurate zilele trecute, cifrele de școlarizare propuse pentru învățământul preuniversitar și superior de stat în anul școlar/universitar 2017-2018, repartizate pe niveluri de pregătire, forme și tipuri de învățământ. În ceea ce privește cifra de școlarizare totală pentru învățământul preuniversitar, aceasta se menține la nivelul celei aprobate pentru anul școlar precedent, cu mai multe realocări, printre care: •Suplimentarea cu 10.000 de locuri pentru învățământul obligatoriu, nivel primar; •Suplimentarea cu 1.500 de locuri pentru învățământul obligatoriu cu frecvență redusă – nivel primar și gimnazial și programul educațional „A doua șansă”, inclusiv pentru cel organizat în penitenciare; •Suplimentarea cu 1.000 de locuri pentru învățământul profesional; •Suplimentarea cu 500 de locuri pentru învățământul special, educație timpurie;
..Citeste mai departe..

5.375 de cereri depuse, în Prahova, pentru înscrierea la clasa pregătitoare. Mai sunt cel puţin 600 de locuri vacante pentru etapa a doua

S-a încheiat prima etapă dedicată înscrierilor pe locurile de la învăţământul primar şi vă putem anunţa că, în judeţul Prahova, numărul cererilor înregistrate este de 5.375. Reamintim că, în judeţul nostru, erau puse la dispoziţie 5.994 locuri pentru învăţământul primar, dintre care 1.686 în Ploieşti. Interesant este faptul că, la trei dintre unităţile de învăţământ din Ploieşti, numărul cererilor înregistrate îl depăşeşte pe cel al locurilor vacante, astfel că este posibil să se ceară şi să se aprobe înfiinţarea unor noi clase care să găzduiască elevii de la clasa pregătitoare.
..Citeste mai departe..

O nouă lege a învăţământului, în vizorul ministrului Educaţiei. A fost avansat și un calendar de lucru cu mai multe etape

Ministerul Educației Naționale a prezentat miercuri, 15 martie, în cadrul unui eveniment organizat la Academia de Studii Economice din București, intitulat „Învățământul universitar - prezent și viitor”, direcțiile de acțiune privind asumarea opțiunilor majore ale educației și elaborarea proiectului de lege a educației. Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a susținut că se impun reglementări flexibile și coerente pentru cadrul general de organizare și funcționare a Sistemului Național de Educație. „Din cele 365 articole ale actualei legi, au fost modificate 152, ceea ce reprezintă 41% din ansamblul ei. De asemenea, din anumite puncte de vedere, legea arămas în urmă față de realitățile economico-sociale actuale.
..Citeste mai departe..

Două cuvinte din subiectele simulării la română, la mare căutare pe Dex Online, chiar în timpul desfăşurării probei!

După ce în urmă cu puţin timp, un subiect de la etapa judeţeană a olimpiadei de română a avut parte de profunde controverse, iată că o nouă situaţie pare să agite umpic apele în învăţământ. S-a întâmplat în timpul desfăşurării simulării la limba română, care a avut loc luni, 13 martie, când adiministratorii site-ului Dex Online au sesizat că două cuvinte cheie din subiectele de la evaluare au avut sute de căutări la nivel naţional, după cum se precizează pe descopera.ro. Este bine ştiut că elevii nu au voie să poarte asupra lor, la examene/simulări telefoane sau cu alt geen de aparaturi care se pot conecta la Internet, de aceea surprinderea este şi mai mare, mai ales că aceste căutări au fost constatate în intervalul orar 9.00-12.00.
..Citeste mai departe..

Ziua Cadrului Didactic la Buşteni

Profesorii din Buşteni au fost sărbătoriţi, în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a Zilei Cadrului Didactic, eveniment devenit de mult timp tradiţie în localitate. Aproape 50 de dascăli de la instituţiile de învăţământ din oraş, care au obţinut rezultate deosebite în pregătirea elevilor olimpici, au fost recompensaţi, eforturile din ultimul an ale acestora şi munca depusă fiind răsplătite printr-o petrecere unică în peisajul învăţământului românesc, organizată de Primăria oraşului Buşteni.

Ca şi în anii precedenţi, profesorii au primit, într-un cadru festiv, diplome, flori, precum şi premii în bani. Cadrele didactice care au obţinut premiul I au primit 600 de lei, cei aflaţi pe locul II au primit câte 500 de lei, locului  III i-au revenit 400 de lei, iar cei care au obţinut menţiune au primit câte 300 de lei. Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Nae Savel, viceprimar cu atribuţii de primar al oraşului Buşteni.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5