Ultima editie tiparita in format pdf

„Bătălie” aprigă pentru funcţia de director adjunct la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”


Luni, 21 august, a început un nou episod din tentativa de ocupare a funcţiilor de conducere din şcoli, posturi care au rămas vacante în Prahova după două serii de concurs. S-au înscris 52 de candidaţi pentru testare, de data aceasta fiind vorba doar de proba de interviu, ce curprinde prezentarea planului operaţional şi 3 întrebări din legislaţia şcolară. Cei mai mulţi candidaţi pe post se întâlnesc la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti, unde există patru cadre didactice care îşi doresc să ocupe funcţia de director adjunct a acestei untăţi de învăţământ.
..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru sesiunea a doua a Bac-ului

Marţi, 11 iulie, au început înscrierile pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului, candidaţii având timp până vineri, 14 iulie, să îşi depună dosarele de însciere. Cei care au promovat corigenţele se pot înscrie pe 27 iulie.
Calendar sesiunea a doua:
21 august: Limba şi literatura română – proba Ea) - proba scrisă; 22 august: Limba şi literatura maternă – proba Eb) - proba scrisă; 23 august: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - proba scrisă; 24 august: Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) – proba scrisă; 25 – 28 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A; 29 – 30 august: Evaluarea competenţelor digitale - proba D; 30 – 31 august
..Citeste mai departe..

Avem patru elevi cu media de admitere 10!

Pe 12 iulie a.c. urmează să se efectueze şi repartizarea computerizată a absolvenţilor de gimnaziu pentru Admiterea la liceu. În ierarhia elevilor din judeţul Prahova figurează 5.084 de candiaţi, dintre care 4 au media de admitere 10. Este vorba despre Andra Ioana Apostol (Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ploieşti), Rareş Ştefan Avram (Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” Ploieşti), Antoniu Ştefan Merlă (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti) şi Teodora Renţea (Colegiul Naţional „Nicolae Iorga”, Vălenii de Munte). Cu 9.99 media de admitere figurează doi elevi: Vlad Niţu (Şcoala Gimnazială „Sfântul Vasile” Ploieşti) şi Ilie Mihnea Ştefan (Şcoala Gimnazială „George Enescu” Sinaia).
..Citeste mai departe..

Promovabilitate de 78,18%, în Prahova, după soluţionarea contestaţiilor

Au fost afişate rezultatele contestaţiilor înregistrate după susţinerea primei sesiuni a examenului de Bacalaureat. Astfel, în judeţul Prahova, procentul de promovabilitate s-a majorat la 78,18%, de la 76,58% cât era înainte de contestaţii. Au fost înregistrat 1.500 de lucrări trimise la recorectat, cele mai multe provenind de la proba de Limba şi literatura română (607 lucrări), după care urmează Matematica (293 lucrări), Biologia (184 lucrări). S-au mai înregistrat contestaţii, Logică (85), Fizică (50), Chimie (41) etc.
..Citeste mai departe..

896 de candidaţi pentru proba scrisă a Titularizării

Miercuri, 12 iulie, este ziua emoţiilor şi pentru cadrele didactice care doresc să ocupe locuri în învăţământul prahovean în anul şcolar 2017-2018. Este ziua „Concursului de Titularizare”, cum mai este cunoscut concursul organizat pentru ocuparea posturilor/catedrelor. Iniţial, figurau înscrişi 1.056 de candidaţi. Cei mai mulţi erau pentru catedrele de educatoare, 148 fiind numărul persoanelor înscrise (39 posturi titularizabile), dar şi pentru învăţători, 116 candidaţi (44 posturi titularizabile) şi limba română, cu 119 candidaţi (2 posturi titularizabile şi 38 netitularizabile).
..Citeste mai departe..

1.500 de contestaţii de la Bac-ul de vară!

După afişarea rezultatelor de la examenul de Bacalaureat au apărut, cum era şi de aşteptat, nemulţumiri cu privire la notele obţinute. Astfel, în judeţul Prahova s-au înregistrat 1.500 de contestaţii, cele mai multe provenind de la proba de Limba şi literatura română (607 lucrări), după care urmează Matematica (293 lucrări), Biologia (184 lucrări). S-au mai înregistrat contestaţii, Logică (85), Fizică (50), Chimie (41) etc. Lucrările respective se recorectează în perioada 6 - 9 iulie, iar pe 10 iulie se vor afişa rezultatele finale.
..Citeste mai departe..

Promovabilitate la Bacalaureat de 76,58% în Prahova

Doi candidaţi au media 10, de la specializările mate-info şi ştiinţele naturii

Absolvenţii de liceu au aflat astăzi, 5 iulie, ce rezultate au obţinut la examenul de Bacalaureat. După datele oferite de Ministerul Educaţiei, în judeţul Prahova s-a înregistrat un procent foarte bun de promovabilitate, 76,58%, valabil înainte de rezolvarea contestaţiilor. Dintr-un total de 5.117 candidaţi prezenţi, 3.780 au obţinut medii mai mari de 6, fiind declaraţi admişi. 292 de candidaţi au primit medii, dar şi note între 5 şi 5,99, însă nu acumulat un punctaj total mai mare de 6.
..Citeste mai departe..

Invazie de candidaţi din alte judeţe pentru liceele din Prahova şi Ploieşti

În această perioadă se află în plină desfăşurare înscrierea elevilor pentru repartizarea computerizată din cadrul Admiterii la liceu. Înscrierile se pot efectua până pe 6 iulie, inclusiv, şi pentru elevii care provin din alte judeţe şi vor să urmeze cursurile liceale în judeţul Prahova. Ei bine, dacă în prima zi de înscriere figurau doar 16 candidaţi înscrişi din alte judeţe, în a doua zi, marţi, 4 iulie, numărul acestora a fost mult mai mare, apropiindu-se de 80! Cei mai numeroşi sunt din judeţele apropiate judeţului Prahova, cu precădere din Dâmboviţa, Ilfov, Buzău, Ialomiţa.
..Citeste mai departe..

87,6% este procentul mediilor mai mari de 5 înregistrat la Evaluarea Naţională din Prahova

Avem 9 medii de 10, dar şi multe medii sub 3

La Evaluarea Naţională din acest an, în judeţul Prahova s-a înregistrat un procent de 87,6% al mediilor mai mari de 5, un procent foarte bun, ce situează judeţul nostru printre fruntaşe, unde primul loc este ocupat de Brăila, cu 92,4%. Din cei 467 de elevi care au încheiat evaluarea cu media 10, nouă sunt din Prahova. Cei 9 elevi prahoveni care au obţinut media 10 la evaluarea Naţională din acest an: Alexandra Mihaela Anton (Colegiul Naţional „Jean Monnet” Ploieşti), Andra Ioana Apostol (Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ploieşti), Rareş Ştefan Avram (Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Ploieşti), Mihnea Ştefan Ilie (Şcoala Gimnazială „George Enescu” Sinaia), Antoniu Ştefan Merlă (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti), Sorin Alexandru Popa (Şcoala Gimnazială „Henri Mathias Berthelot” Ploieşti), Martha Cristiana Renţea (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti), Teodora Renţea (Colegiul Naţional „Nicolae Iorga”, Vălenii de Munte) şi Antonia Tuinete Karina (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti)
..Citeste mai departe..

Astăzi, 3 iulie, s-a dat startul înscrierilor candidaţilor pentru admiterea în învăţământul liceal

Atenţie la completarea fişelor de opţiuni!

După ce au scăpat de emoţiile testelor din cadrul Evaluării Naţionale şi a aflării rezultatelor, absolvenţii de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să se înscrie pentru admiterea la liceu, începând de pe 3 şi până pe 6 iulie. Înscrierile pentru admiterea în liceele din judeţul de provenienţă se primesc la şcolile gimnaziale pe care aceştia le-au absolvit (inclusiv pentru absolvenţii din seriile anterioare). Candidaţii care participă la admitere în alte judeţe, se înscriu la Centrul special de înscriere din judeţul în care doresc să fie admişi, în perioada prevăzută de Calendarul admiterii, 3-6 iulie 2017.
..Citeste mai departe..

Vineri, 30 iunie, ultima probă de la „Bac”

Luni, 26 iunie, şi miercuri, 28 iunie, absolvenţii de liceu au suţinut probele scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, la Limba şi literatura română - proba Ea) şi la proba obligatorie a profilului - proba Ec), Matematică/Istorie. La Română, au fost înscrişi 4.726 elevi, din care au absentat 94, la care se adaugă şi un elev eliminat din examen. La cea de-a doua probă scisă, numărul înscrişilor a fost de 4.774, din care care au absentat 120. Şi acum s-a înregistrat un caz de eliminare din examen, la centrul de la Mizil. Cei mai mulţi candidaţi au susţinut examen la Matematică, 4.624 este numărul lor, ceilalţi dând examen la Istorie. Bacalaureatul continuă vineri, 30 iunie, cu proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed).
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5