Nu, nu este Revoluție, ci prima zi de școală... în Ploiești!


Nici dacă nu știai că azi, pe 11 septembrie 2023, se începe școala, sigur ți-ai fi dat seama de asta văzând câte mașini sunt bară la bară prin oraș, mai ales pe străduțele din preajma unităților de învățământ. 
Ai fi zis că a ieșit ploieșteanul să facă Revoluție, așa de multe mașini erau în orele dimineții! Ne răsfățăm să ducem copiii la școală, cu mașinile! 
Păi, dacă tot avem mașină, de ce să nu o folosim? Ce contează că este aglomerație și că se pierde foarte mult timp în trafic, important este să te vadă colegii de clasă că sosești la școală cu mașina, nu cu troleul, ca...! 
Offf, ce ți-e și cu cu mândria asta...!
..Citeste mai departe..

Astăzi, întâlniri la vârful Educaţiei pentru elaborarea noul plan-cadru al învăţământului gimnazial

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice organizează astăzi, 16 februarie, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti, o dezbatere având ca temă elaborarea noului plan-cadru pentru învăţământul gimnazial, în prezenţa inspectorilor şcolari generali din teritoriu, printre care şi a prof. Nicolae Angelescu – inspector şcolar general al ISJ Prahova.

Sunt anunţate discuţii referitoare la concluziile consultărilor desfăşurate până acum, recomandările grupului de lucru pe curriculum, precum şi propunerile pentru noul plan-cadru aferent claselor V-VIII. Reamintim că, la finalul anului trecut, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a lansat în dezbatere publică trei propuneri de plan-cadru pentru clasele V-VIII. 

..Citeste mai departe..

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj: „Acordarea şi retragerea titlurilor de doctor vor fi în atribuţia universităţilor. Şcolile doctorale vor fi evaluate internaţional în această vară, cât mai curând posibil.”

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că acordarea şi retragerea titlurilor de doctor vor fi atribuţiile instituţiei organizatoare, adică a universităţilor.


..Citeste mai departe..

Ministrul Educaţiei spune “NU” desfiinţării inspectoratelor şcolare!

Ministrul Educaţiei Naţionale, Adrian Curaj, s-a declarat împotriva eliminării inspectoratelor şcolare, spunând ca a dat aviz negativ proiectului de lege ce prevede descentralizarea prin metoda desfiinţării inspectoratelor şcolare, proiect ce aparţine unui deputat independent. “Poziţia Ministerului Educaţiei a fost “Nu”. Am dat aviz negativ iniţiativei, foarte clar.  

..Citeste mai departe..

777 de elevi pentru etapa judeţeană a olimpiadei de matematică

După susţinerea etapei locale a olimpiadei de matematică, un număr de 777 de elevi s-au calificat pentru faza pe judeţ a olimpiadei la această disciplină. Dintre aceştia, 525 sunt pentru gimnaziu şi 252 sunt pentru liceu. Etapa judeţeană va avea loc pe data de 19 martie a.c., în două locaţii, la Colegiul „Spiru Haret” – pentru liceu, şi la Şcoala „Sf. Vineri” – pentru gimnaziu, ambele unităţi fiind în Ploieşti. În urma desfăşurarii şi a acestei probe se vor cunoaşte elevii care vor reprezenta judeţul Prahova la etapa naţională a olimpiadei de matematică, 11 elevi de la clasele VII-XII şi 3 elevi de la clasele V-VI.

..Citeste mai departe..

Începând din anul şcolar viitor, elevii din învăţământul preuniversitar, dar şi studenţii, ar putea avea o nouă disciplina obligatorie

O propunere legislativă a unui deputat prevede modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale, prin introducerea unei noi materii obligatorii, atât pentru elevi, cât şi pentru studenţi. Disciplina obligatorie propusă este “Educaţie pentru sănătate” şi dacă propunerea va fi adoptată, aceasta va fi inclusă în programa şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar, dar şi universitar. Planul cadru şi programă naţională, precum şi condiţiile ce trebuie îndeplinite de personalul didactic pentru disciplina educaţie pentru sănătate ar trebui aprobate prin ordin comun al Ministrului Educaţiei şi al Ministrului Sănătăţii.

“În România, întreg podiumul cauzelor de deces este ocupat de afecţiunile cardiovasculare, tumorale, boli respiratorii şi digestive, patologie frecvent asociată cu factori de risc cu determinism comportamental precum fumatul, alimentaţia nesănătoasă, sedentarismul, obezitatea, relaţiile sexuale neprotejate ce sunt corectabili prin educaţie.

..Citeste mai departe..

Simulări de examene, sub imperiul camerelor video, dar şi audio!

Lipseşte să se mai introducă aparatura de citit gândurile elevilor...

 În această perioadă, elevii se află în vacanţă intersemestrială, însă doar pentru câteva zile, asta pentru luni, 15 februarie, ei trebuie să se întoarcă la şcoală, atunci urmând să înceapă şi semestrul al doilea al anului şcolar 2015-2016. La doar o săptămână, însă, de la revenirea la şcoală, elevii de clasa a VIII-a, clasa a XI-a şi clasa a XII-a vor fi nevoiţi să facă faţă simulării Evaluării Naţionale, respectiv examenului de Bacalaureat. Simularea Evaluării Naţionale va începe pe 22 februarie, odată cu susţinerea simulării la proba de Limba şi literatura română, după care urmează, pe 23 februarie, simularea probei de matematică. Afişarea rezultatelor este programatã pentru data de 4 martie. 

..Citeste mai departe..

195 de cadre didactice pensionare au primit aprobare pentru continuarea activităţii şi în anul şcolar 2016-2017

Un număr de 195 de cadre didactice pensionare au primit aprobare, din partea consiliilor de administraţie al unităţilor şcolare, să-şi continue activitatea didactică şi în anul şcolar 2016-2017, pe aceleaşi posturi, evident. De fapt, aceasta era şi condiţia ca respecitvul pensionar să rămână în activitate la catedră, anume ca postul pe care l-a ocupat să fie în continuare complet. Din cele 195 de astfel de cadre didactice, 70 se află la prima solicitare de prelungire a activităţii, tot 70 pentru a doua oară şi 55 pentru a treia oară (adică pentru ultima dată, legea nepermiţând decât de trei ori să existe o astfel de solicitare).

Într-o altă ordine de idei, pe data de 17 februarie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova se va afişa lista catedrelor vacante/rezervate complete şi incomplete, urmând ca până pe 19 februarie să fie înregistrate cererilor pentru completarea normei didactice la inspectoratul şcolar.

..Citeste mai departe..

“Popas în universul cunoaşterii”, la Şcoala Gimnazială “B.P. Haşdeu” din Câmpina

Elevi din clasele a III-a şi a IV-a mai au timp până la data de 15 februarie să se înscrie pentru concursul naţional de cultură generală intitulat “Popas în universul cunoaşterii”, concurs aflat la cea de-a VII-a ediţie şi care se va desfăşura la Şcoala Gimnazială “B.P. Haşdeu” din Câmpina, pe 19 martie a.c.

Parteneri ai concursului sunt: Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Casa Corpului Didactic Prahova şi Primăria Câmpina, iar iniţiatori: prof. Coralia Matei – inspector şcolar pentru învăţământul primar, prof. Elena-Adina Săbăngeanu, prof. Maria Ghinea şi prof. Gabriela Dinu. Iniţiatorii concursului “Popas în universul cunoaşterii” îşi propun stimularea interesului micilor şcolari pentru cercetarea ştiinţificǎ a realitǎţii în vederea deschiderii drumului spre marea performanţǎ

..Citeste mai departe..

Trei laboratoare moderne, inaugurate Şcoala „Sf. Vasile” din Ploieşti

Şcoala „Sf. Vasile” din Ploieşti şi-a îmbogăţit zestrea didactică prin ianugurarea, recent, a trei laboratoare moderne, două fiind de informatică şi unul de fonetică. Denumite „Sala Timken”, laboratoarele respective au în dotare aparaturi computerizate, cu tabelete 4 G interactive, cu video proiectoare, care asigură un climat propice învăţării, studierii. S-a ajuns la o astfel de dotare datorită implicării atât a companiei americane mai devreme amintită, dar şi a părinţilor elevilor care studiază în această şcoală şi a municipalităţii locale, după cum ne-a declarat prof. Ovidiu Marian Ionescu – directorul Şcolii „Sf. Vasile” din Ploieşti. 

..Citeste mai departe..

Curaj oblige şcolile să afişeze bugetul de venituri şi cheltuieli!

Adrian Curaj, ministrul Educaţiei, se pare că este nemulţumit de cum se derulează lucrurile prin şcolile patriei în privinţa transparenţei, acesta cerându-le tuturor unităţilor de învăţământ să publice pe site-uri şi la avizierele lor bugetul de venituri şi cheltuieli! Ministrul îndeamnă la transparenţă, în special al transparenţa banilor publici. Adrian Curaj a trimis o notă inspectoratelor şcolare prin care se solicită inspectorilor şcolari să verifice dacă fiecare şcoală a afişat bugetul de venituri şi cheltuieli. “Este respectful şcolii faţă de finanţarea activităţii educaţionale de către administraţia locală, sau atât cât vine de la minister, ori din fonduri europene. Dacă aceste elemente de transparenţă ar veni ca un reflex natural, nu forţat, atunci ar fi mult mai simplu”, a spus ministrul.

..Citeste mai departe..

    101 102 103 104 105 106