Ultima editie tiparita in format pdf

52% dintre candidați au obținut note mai mari de 7 la Titularizare, în Prahova


Singura notă de 10 aparține unei învățătoare!

La proba scrisă a concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-a înregistrat, în județul Prahova, un procent de promovabilitate de 52%, adică 385 de lucrări au primit note între 7 și 10, dintr-un total de 728 transmise spre evaluare. Avem și o notă de 10, ea fiind obținută de Roxana Brroască, pentru postul de învățătoare. De evidențiat faptul că acest rezultat este peste cel obținut la nivel național, respectiv 47,40%
..Citeste mai departe..

„Crossing Borders”, Erasmus + K.A. 2 2016-2019

În perioada 1 septembrie 2016-31 august 2019, Şcoala Gimnazială „Sfânta Vineri” Municipiul Ploieşti este parteneră în Proiectul Erasmus+ K.A. 2 CROSSING BORDERS, alături de instituţii de învăţământ din: Danemarca (Hunderupskolen, coordonator), Portugalia (Agrupamento de Escolas Professor Paula Nogueira), Italia (Istituto Comprensivo Grottaminarda), Bulgaria (144 Secondary School Narodni buditeli), Turcia (Yamanevler Ortaokulu), Polonia (Gimnazjum im.ks. Stanislawa Konarskiego) şi Regatul Unit al Marii Britanii (Ysgol Beca)
..Citeste mai departe..

Sute de locuri au mai rămas neocupate, în Prahova, la clasa a IX-a

După repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a, pentru ocuparea locurilor din licee, în judeţul Prahova au mai rămas vacante 423 de locuri, dintr-un total de 4.774 puse la dispoziţie pentru anul şcolar 2018-2019. Au fost repartizaţi 4.362 de candiaţi, iar 11 elevi au rămas nerepartizaţi, cel mai probabil din pricina unor erori apărute la completarea fişelor de înscriere. Găsim locuri libere la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Ploiești – 26 locuri la specializarea industrie textilă şi pielărie, tot la acest liceu mai fiind vacante 9 locuri la specializarea estetica şi igiena corpului omenesc.
..Citeste mai departe..

Încă o medie de 10 la Bac, în total trei, în Prahova!

Contestaţiile i-au făcut fericiţi pe 104 elevi, aceştia promovând examenul, deşi, iniţial, au fost declaraţi respinşi

În urma recorectării lucrărilor de la Bacalaureat, 104 candidaţi din judeţul Prahova au reuşit să promoveze examenul, deşi iniţial erau declaraţi respinşi, astfel că procentul de promovabilitate a devenit 70,89%, de la 68,70%, cât se înregistra înainte de contestaţii. După soluţionarea contestaţiei la proba de la Limba şi literatura română, Andreea Mihăilă, de la C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti a primit nota 10 (9.3 era nota iniţială), iar cu celelalte note de 10 la celelalte probe s-a alăturat celorlalte două eleve care aveau deja media 10 la prima sesiune a Bac-ului din acest an, anume Irina Elena Popescu (C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti) şi Miruna Georgiana Voinea (C. N. „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte)
..Citeste mai departe..

68,70% este promovabilitatea la Bacalaureat, în Prahova

Două eleve au obţinut media 10, Irina Elena Popescu (C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti) şi Miruna Georgiana Voinea (C. N. „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte)

Au fost afişate rezultatele, înainte de contestaţii, obţinute de absolvenţii de liceu la prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Astfel, în judeţul Prahova, s-a înregistrat un procent de promovbilitate de 68,70%, reuşind să obţină medii egale sau mai mari de 6.00 un număr de 3.255 elevi, dintr-un total de 4.736 prezenţi (de reţinut că dintre aceştia, 3 au fost eliminaţi din examen)
..Citeste mai departe..

Performanţe la C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti

Alexandru Niculae, absolvent al Colegiului Naţional „I.L.Caragiale” din Ploieşti este singurul elev din judeţul Prahova căruia i s-a echivalat proba de Informatică de la Bacalaureat cu medalia de argint de la Turneul Internaţional de Informatică de la Schumen. Iată încă o dovadă că, la C.N. „ I.L.Caragiale”, performanţa merge mână în mână cu interesul elevilor şi al profesionalismului profesorilor. „Felicitări doamnei profesor Dana Lică şi sper că va obţine performanţe şi mai mari cu seria de clasa a IX-a pe care o va prelua de la toamnă”, a afirmat prof. Carmen Băjenaru – director al C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti pe pagina sa de Facebook. În imagine, Alexandru Nicolae este alături de încă doi elevi străluciţi, Delia Draghci, care a fost admisă la Universitatea Cambridge şi de Tudor Bonifate – ambii olimpici la Informatică ai aceleiaşi profesoare.
..Citeste mai departe..

9 elevi prahoveni au media de admitere 10

După ce au fost cunoscute şi rezultatele de la contestaţiile apărute la Evaluarea Naţională, iată că, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, au fost afişate şi mediile de admitere, acestea fiind mediile finale cu care elevul intră la liceu, după efectuarea Repartizării computerizate, din 9 iulie. În judeţul Prahova găsim 9 elevi cu media de admitere 10, aceştia fiind: Sebastian Dănescu (Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești), Diana Elena Drăghici (Şcoala Gimnazială „Gheorghe Costescu” Aluniș), Ioana-Alexia Enescu (Colegiul Național „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte)
..Citeste mai departe..

Eseu despre regimul totalitarist la „Bac”

Examenului de Bacalaureat a continuat astăzi, 27 iunie, cu proba obligatorie a profilului, unde candidaţii de la real au susținut proba la Matematică, iar cei de la profil uman proba la Istorie. La Matematică, candidaţii au primit, printre altele, cerinţe legate de matrice, polinom şi ecuaţii exponenţiale. La Istorie, subiectul I, elevii au primit un text despre constituirea României Mari, cerându-se rezolvarea unor cerinţe. Subiectul al II-lea a fost despre domnia lui Ștefan Cel Mare, în timp ce în cel de-al treilea subiect, liceenii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postbelică.
În judeţul Prahova, dintr-un total de 4.881 candidaţi înscişi, au absentat 333, înregistrându-se şi un caz de elev eliminat din examen, de la Mizil.
..Citeste mai departe..

Tinere talente la Concursul Județean de Cultură și Civilizație Engleză

Palatul Copiilor Ploiești a organizat, pe 18 iunie a.c. ediţia a XII-a a Concursului Județean de Cultură și Civilizație Engleză, adresat elevilor ce frecventează instituțiile de învățământ extrașcolar din județul Prahova. S-a înregistrat un număr total de 90 participanți. Juriul a fost format din: prof. Maria Mirabela Șerban-Gurău, prof. Aurelia Filip și prof. Angela Năsulea – preşedinte al juriului. Ediția din acest an a constat în prezentarea unui moment de artă teatrală în limba engleză, iar în urma evaluării, juriul a hotărât acordarea a trei locuri I, acestea fiind obținute de Palatul Copiilor Ploiești, Clubul Copiilor „Martha Bibescu” Comarnic și Clubul Copiilor Slănic
..Citeste mai departe..

Bacalaureat 2018, actul doi!

După susţinerea, iarna, a competenţelor, iată că acum, vara, a venit rândul probelor scrise, examenul de Bacalaureat fiind împărţit în două etape

Luni, 25 iunie a.c., a început cea de-a doua parte a primei sesiuni a Bacalaureatului, odată cu susţinerea probei scrise la Limba şi Literatura Română. După cum se ştie, din acest an, Bacalaureatul este programat a se susţine în două etape, în anotimpuri diferite, iarna – competenţele, iar vara – probele scrise
..Citeste mai departe..

Avem 14 elevi cu media 10 la Evaluarea Naţională

Ministerul Educaţiei Naţionale a făcut cunoscut astăzi, 19 iunie, rezultatele probelor de la Evaluarea Naţională. Absolvenţii de clasa a VIII-a, dar şi pentru părinţii şi bunicii lor, aşteptau cu sufletul la gură să vadă rezultatele, mai ales că site-ul ministerului (edu.ro) a stat mult timp blocat, putândându-se accesa doar după ora 11.30, aproape de ora limită, ora 12.00! Uitându-ne pe rezultatele obţinute de elevii prahoveni, putem observa că sunt 14 care figurează cu media 10 la Evaluarea Naţională, printre care şi o elevă de la Școala Gimnazială „Gheorghe Costescu” din comuna Aluniș.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4