Ultima editie tiparita in format pdf

Încep emoţiile pentru directorii de şcoli


Gata, a fost decisă data de desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere din şcoli, 15 octombrie. Înscrierile se primesc până pe 26 septembrie.

Începând cu data de 15 septembrie, toți cei ce doresc să ocupe o funcție de conducere într-una din școlile prahovene se pot înscrie pe platforma informatică dedicată, la adresa concursdirectori.edu.ro.
Sunt scoase la concurs posturile de director şi director adjunct din 207 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică.
Perioada de înscriere online este 15-26 septembrie 2021, urmând ca, pe data de 15 octombrie 2021, candidații eligibili să susțină proba scrisă.
Rezultatele finale vor fi validate pe 17 decembrie 2021, numirea în funcție având 10 ianuarie ca dată de începere a activității manageriale
..Citeste mai departe..

Şcoala „Constantin Stere” din Bucov s-a înzestrat cu SmartLab, un laborator digital de nouă generaţie

La inaugurare a fost şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

La început de an şcolar, mai exact pe 14 septembrie, în judeţul Prahova, a fost inaugurat primul laborator cu tehnologie de ultimă generație ce funcţionează într-o unitate din mediul rural. Este vorba despre un SmartLab, acesta funcţionând la Şcoala „Constantin Stere” din Bucov şi a costat cel puţin 100.000 de euro! La eveniment a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Profitând de faptul că se află în Prahova, ministrul a vizitat şi Grădinița cu Program Prelungit și Program Normal din comuna Bucov.
..Citeste mai departe..

Umilitor!

Imagini sinistre la început de an şcolar. Copilaşi cu masca pe figură şi părinţi ţinuţi la gardurile şcolilor, acesta este tabloul „normalităţii” începutului de an şcolar.
Pentru ce să emiţi ordine prin care să impui astfel de restricţii din moment ce oamenii oricum se întâlnesc acasă, copiii s-au văzut şi jucat împreună prin parcuri în timpul vacanţei? Stupid!

Cum şi cât mai suportaţi, părinţi, aceste umilinţe?


Anul şcolar 2021-2022 a început sub imperiul resticţiilor, exact ca şi anul şcolar trecut. Copilaşi cu masca pe figură, părinţii obligaţi să stea la gardul şcolii, fără a avea acces în interior nici măcar cei ai căror copii erau pentru prima dată într-o şcoală! Restricţii aberante, care nu respectă absolut deloc Legea Supremă a ţării, Constituţia, care nu respectă Drepturile Omului. Pentru ce să emiţi ordine prin care să impui astfel de restricţii din moment ce oamenii oricum se întâlnesc acasă, iar copiii s-au întâlnit şi jucat împreună prin parcuri în timpul vacanţei? Pentru ce aceste „măsuri” aplicate de-a dreptul stupid! Da, împiedici răspândirea virusului (?) dar în acelaşi timp îl şi protejezi, nu îl extermini. O epidemie dispare dacă se produce imunitate în rândul oamenilor, imunitate naturală, de subliniat acest aspect!
..Citeste mai departe..

Profesori, încercaţi să rămâneţi profesori şi să nu uitaţi menirea profesiei de dascăl!

Se urmăreşte ca propaganda pentru un anumit act medical să cuprindă şi Şcoala.
Rolul cadrului didactic şi al Şcolii, în general, este altul, nu de a face propagandă unui produs medical aflat în testare!

Haideţi să vedem câte cadre didactice se vor „transforma” în cadre medicale vorbindu-le elevilor şi părinţilor elevilor despre vaccinare la şcoală! Că se procedează aşa cu ocazia unor „întâlniri” cu părinţii sau în cadrul orelor de dirigenţie, cadrele didactice trebuie să conştientizeze că menirea lor este alta, nu cea a unora care fac reclamă unor produse medicale şi care, mai rău decât atât, produsele respective se află în etapă experimentală.
Că vor discuta despre vaccinare profesorii sau profesionişti în ale medicinei, nu este permis a se face publicitate unor astfel de produse, mai ales în şcoală, pentru că prin ceea ce vor transmite oratorii se poate influenţa decizia omului de a alege.
..Citeste mai departe..

30%, rata de promovare a sesiunii a doua a Bac-ului

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august - septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este 30,3%, la nivel naţional.
În aceeași sesiune a anului trecut, înainte de soluționarea contestațiilor, procentul candidaților promovați a fost 31,5%.
Din totalul candidaților promovați (9.703), 6.816 candidaţi provin din promoţia curentă, iar 2.887 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2020 - 2021 este 32,3%.
Pentru promoțiile anterioare, rata de succes a candidaților este 26,3%.
În judeţul Prahova, înainte de contestaţii, au promovat 342 de candidaţi, din 1.088 prezenţi (dar unii dintre aceştia nu au susţinut toate probele).
Cea mai mare medie 8.78, a unui elev de la Colegiul Ucecom „Spiru Haret” Ploieşti
..Citeste mai departe..

Pe 13 septembrie îşi redeschide porţile şi Palatul Copiilor Ploieşti

Vă oferim posibilitatea să aflaţi oferta educaţională, 2021-2022, a acestei instituţii şi, de asemenea, să vedeţi şi când vă puteţi înscrie copilul, copiii pentru a frecventa cursurile

Înscrierile încep pe 2 septembrie

Palatul Copiilor din Ploieşti a făcut cunoscută oferta educaţională valabilă pentru anul şcolar 2021-2022. Cursurile încep pe 13 septembrie, frecventarea lor fiind gratuită.
Vârsta minimă a copiilor care frecventează activitățile organizate în Palatul Copiilor Ploiești în funcție de profilul cercului:
..Citeste mai departe..

„Lăsaţi copiii să respire la şcoală!”

Sute de părinţi au protestat, în faţa sediului Ministerului Educaţiei, cerând guvernanţilor să nu vaccineze copii, să fie desfiinţate centrele de vaccinare din şcoli, să nu mai existe obligativitatea purtării măştilor în şcoală.

A fost semnat şi un Memoriu dedicat principalelor instituţii ale Statului

Câteva sute de oameni, părinţi, s-au strâns ieri, 31 august, în faţa sediului Ministerului Educaţiei pentru a protesta împotriva deciziilor luate de ministrul Sorin Cîmpeanu asupra elevilor ce se vor întoarce, pe 13 septembrie, la şcoală.
Părinţii îi cer ministrului, cer gruvernanţilor să înceteze în a-i mai obliga pe elevi să poarte mască în sălile de curs, să nu vaccineze copiii, să nu facă presiuni pe copii pentru a se vaccina cu serurile experimentale şi să nu îi transfome pe cadrele didactice în propagandişti vaccinişti
..Citeste mai departe..

Redaţi elevilor Sala de sport!

Sala de sport „Octavian Belu” a fost concepută pentru sport şi trebuie redată activităţii sportive, nu să fie în continuare centru de injectare cu serurilor experimentale. Chiar nu se găseşte o cameră pe undeva în care să se desfăşoare acest act medical?

Unde vor mai efectua elevii orele de sport pe timp friguros?

De la începutul anului, sala de sport ce aparţine Colegiului Naţional „Al.I Cuza” nu mai este rezervată sportului şi a fost transformată în centru de vaccinare, unde oameni în halate albe înţeapă populaţia cu seruri aflate în teste până în decembrie 2023!
Se apropie un un nou an şcolar şi bineînţeles că elevii vor trebui să aibă şi ore de sport.
Ei bine, unde vor practica elevii sportul pe timp ploios şi pe timp friguros? În sala de clasă, pe holurile colegiului? Şi Sala de sport? Că doar poartă numele mareului antrenor de gimnastică, Octavian Belu. Poate că se are în vedere a se schimba şi numele sălii dacă tot s-a schimbat profilul acelei săli. Ce, este imposibil?
..Citeste mai departe..

Ministra de la Sănătate doreşte ca elevii şi profesorii să arate precum chirurgii!

Ea spune că o să interzică utilizarea măştilor textile în şcoli şi o să permită folosirea doar a măştilor de uz medical! Ce parodie! Părinţi, acceptaţi aşa ceva?

Mai indicat este, oameni buni, să consumaţi Tinctură de Propolis decât să purtaţi masca aia pe faţă

Ministra de la Sănătate, Ioana Mihăilă, face ce face şi mai inventează nişte ordine ciudate. Recent, aceasta a declarat că măștile textile vor fi interzise în școli și universități, fiind înlocuite de măști de uz medical! Dar de ce? Bineînţeles că nu s-a adus niciun argument logic sau să se spună că s-a făcut vreun studiu din care să reiasă că măştile textile ar fi mai proaste decât celelalte.
Ioana Mihăilă nu a precizat şi din ce bani vor fi asigurate aceste măști mai scumpe pentru familiile cu mulți copii sau în cele cu venituri mici. Păi ce, o interesează
..Citeste mai departe..

Părinţii elevilor sunt îndemnaţi să boicoteze acţiunea de completare şi semnare a unor chestionare dedicate vaccinării copiilor

Îndemnul vine din partea Alianţei Părinţilor, printr-un comunicat de informare.
„Chestionarul pune în discuție (într-o formă disimulată) restricționarea dreptului la muncă al cadrelor didactice și restricționarea dreptului la educație al elevilor pe criterii de vaccinare”, spune Alianţa Părinţilor

Alianța Părinților are o reacţie dură asupra campaniei de vaccinare ce este pregătită de guvern pentru a se derula în unităţile de învăţământ, asupra copiilor ce au împlinit 12 ani
..Citeste mai departe..

Ploieștiul găzduiește Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori

Municipiul Ploiești este gazda Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori, ediția a V-a, eveniment organizat în premieră în țara noastră. Primarul Municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici însoțit de viceprimarii municipiului nostru, doamna Magdalena Trofin și domnul Daniel Nicodim, împreună cu administratorul public al Municipiului Ploiești, doamna Simona Albu, s-au întâlnit, astăzi, la sediul municipalității, cu doamna prof. Daniela Lica, director al Centrului Județean de Excelență Prahova, organizator al acestei competiții educaționale de talie internațională alături de Societatea de Performanță și Excelență în Informatică(SEPI).
..Citeste mai departe..

1 2 3 4