Ultima editie tiparita in format pdf

Rezultate modeste la simularea Evaluării Naţionale şi în Prahova


Cum abordau elevii probele simulării dacă s-ar fi precizat ca notele să fie trecute obligatoriu în catalog?!

Au fost centralizate şi în judeţul Prahova rezultatele finale înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a, desfășurată în perioada 11- 13 martie. La această simulare au participat, în premieră, și elevii claselor a VII-a. Astfel, la clasa a VIII-a, procentul celor care au obţinut note egale sau mai mari de 5 este de 59,2%. La proba de la Limba română, 74,75% dintre cei prezenţi au primit note egale sau mai mari de 5, iar la Matematică doar 43,66% s-au ales cu note peste 5. Au fost prezenţi 6.337 de elevi la Limba română (din 6.594 înscrişi) şi 6.273 la Matematică (din 6.594 înscrişi)
..Citeste mai departe..

Elevi, vreţi calculatoare? 19 aprilie, termenul limită pentru depunerea cererilor în programul „Euro 200”

Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că Programul „Euro 200”, pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare, se desfășoară şi în anul acesta, termenul-limită pentru depunerea cererilor fiind 19 aprilie 2019, inclusiv. Beneficiarii acestui program sunt elevii/studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie. Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat.
..Citeste mai departe..

4.103 cereri de înscriere în învățământul primar depuse, în Prahova, înainte de încheierea primei etape

Conform situației centralizate de Ministerul Educației Naționale, în intervalul 4-15 martie din prima etapă (4 - 22 martie 2019) a calendarului de înscriere în învățământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 au fost introduse, în judeţul Prahova, 4.103 cereri în baza de date. Dintre acestea, 3.655 sunt pentru copii cu vârsta de 6 ani împliniți până la data de 31 august 2019, inclusiv, iar 448 sunt pentru copii cu vârsta de 6 ani, împliniți în perioada 1 septembrie –31 decembrie 2019, inclusiv. La nivel naţional, numărul cererilor depuse este de 122.220, dintre care 106.779 de cereri (87,4%) vizează copii cu vârsta de șase ani (împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 15.441 de cereri (12,6%), copii cu vârsta de șase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv)
..Citeste mai departe..

A început simularea Bac-ului

Dacă săptămâna trecută a fost rezervată simulării Evaluării Naţionale, pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, iată că această săptămână aparţine simulării examenului de Bacalaureat, vizaţi fiind elevii claselor terminale ale liceului a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, dar şi din clasele a XI-a zi și a XII-a seral/ frecvență redusă, învățământ de masă. Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a susţin simularea examenului de Bacalureat începând cu 18 martie, astfel: 18 martie – Limba şi literatura română – proba scrisă; 19 martie – Limba şi literatura maternă – proba scrisă; 20 martie – Proba obligatorie a profilului – proba scrisă; 21 martie – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba scrisă
..Citeste mai departe..

Balerinele de la Palatul Copiilor Ploieşti au triumfat şi la Movmnt International Dance din Bulgaria

Talentul şi graţia micuţelor balerine de la Palatul Copiilor Ploieşti, pregătite de prof. Alina Zahariuc, au ieşit în evidenţă şi la o competiţie de specialitate denumită Movmnt International Dance, ce a avut loc la Ruse, în Bulgaria, în perioada 8-10 martie a.c. Elevele Alinei Zahariuc au câştigat două premii I, unul la secţiunea „childrens production”, cu trupa „AristoCats” şi celălalt la secţiunea duet balet/ pointes juniori, graţie surorilor Miruna şi Milena Pîntea.
Felicitari copiilor, echipei şi doamnei profesoare pentru profesionalismul de care dau dovadă oriunde au ocazia să reprezinte Palatul Copiilor, Ploieştiul şi România!
..Citeste mai departe..

2.467 de cereri înregistrate în Prahova în prima săptămână a înscrierilor pentru învăţământul primar

Conform situației centralizate de Ministerul Educației Naționale (MEN), în prima săptămână (4 - 8 martie 2019), din prima etapă (4 - 22 martie 2019) a calendarului de înscriere în învățământul primar pentru anul şcolar 2019-2020, au fost introduse 75.882 de cereri în baza de date, la nivel naţional. Dintre acestea, 68.252 de cereri (89,9%) vizează copii cu vârsta de șase ani (împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 7.630 de cereri (10,1%), copii cu vârsta de șase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv)
..Citeste mai departe..

Fapt fără precedent în învăţământul românesc

Deşi se ştia despre simulările examenelor naţionale de mai multă vreme, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor îi îndeamnă pe elevi, acum, să saboteze simulările naţionale, pe motiv că „probele nu le vor evalua competenţele, ci doar cunoştinţele”! Halucinant! Acesta este, oare, rolul ce-l impune funcţia pe care o ocupă acest tânăr?

Chiar în prima zi a simulărilor Evaluării Naţionale, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Petru Apostoaia, vrea să iasă în evidenţă îndemnând elevii să protesteze şi să predea foile goale deoarece consideră că „probele nu le vor evalua competenţele, ci doar cunoştinţele”. Este noapte minţii, doamnelor şi domnilor! Şi ce dacă le evaluează cunoştinţele? Ce este rău în asta? Cum vor unii să se remarce o pun de un protest.
..Citeste mai departe..

Elevii de la Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu” Ploieşti au grijă de natură

Ei au plantat puieți de stejar pe o suprafață de aproximativ 500 m2 din Gherghiţa Elevii clasei a X-a S7 și ambasadorii juniori ai Colegiului Economic ,,Virgil Madgearu” din Ploieşti au participat, săptămâna trecută, la o acțiune de împădurire a unei suprafețe neregenerate din cadrul Ocolului Silvic Ploiești și au vizitat Fazaneria Gherghița, ambele fiind subunități ale Direcției Silvice Prahova. Organizatorii acțiunii au fost reprezentați prin prof. dr. Camelia Stoica – din partea Colegiului Economic ,,Virgil Madgearu”, dr. ing. Viorel Mihălcioiu – inspector șef al Gărzii Forestiere Ploiești şi ing. George Vasile, șeful Ocolului Silvic Ploiești
..Citeste mai departe..

Încep simulările examenelor naţionale

Atenţie, elevi şi părinţi, notele pot fi trecute în catalog!

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 11 - 13 martie 2019, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019. Calendar Simulare Evaluarea Naţionala 2019 – clasa a VII-a şi clasa a VIII-a 11 martie – Limba şi literatura română – proba scrisă; 12 martie – Matematică – proba scrisă; 13 martie – Limba şi literatura maternă – proba scrisă; 22 martie – Afişarea rezultatelor; Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.
..Citeste mai departe..

Cum şi cine se ocupă de evaluarea dezvoltării psihosomatice pentru înscrierea la clasa pregătitoare!

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare, se precizează în Metodologia de înscriere în învăţământul primar. Tot în documentul respectiv (care poate fi consultat şi pe site-ul edu.ro, dar şi pe isj.ph.edu.ro) părinţii sunt înştiinţaţi despre paşii pe care trebuie să-i urmeze cu privire la evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului/copiilor lor.
Ce precizează Metodolgia
Înscrierea copiilor, menționați mai devreme, în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților/ tutorilor legal instituiți/ împuterniciților legali, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice a acestora, făcută de specialiști, atestă pregătirea copiilor pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare
..Citeste mai departe..

Noutăţi despre înscrierea în învăţământul primar

Au fost făcute publice date referitoare la înscrirerea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020, cuprinzând Metodologia şi Calendarul de înscriere, aprobate de căte Ministerul Educaţiei Naţionale. Astfel copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011. La sediile inspectoratelor școlare județene și la avizierele sau pe site-urile (dacă există) unităților de învățământ trebuie afișate listele cu circumscripțiile școlare, iar părinții trebuie informați cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară în clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului școlar etc.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4