Ultima editie tiparita in format pdf

De la „Ai carte, ai parte” la „Ai tabletă, ai parte” în învăţământul românesc!


Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, atrage atenţia asupra pericolului utilizării şcolii on line pe termen lung, spunând că „autorităţile ar trebui să spună clar şi precis că normalitatea este şcoala faţă în faţă şi nu şcoala online. Dacă nu scoatem în evidenţă acest aspect temporar riscăm să dăm impresia că această criză se va prelungi la infinit” 

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, lasă să se înţeleagă, prin ieşirile sale publice (mai mult sau mai puţin „aranjate”, dar se pare că mai mult) faptul că este adepta învăţământului on line şi doreşte ca şcoala să continue tot aşa şi din toamnă, când începe un nou an şcolar!
Ea recomandă ca fiecare elev să deţină aparatură modernă, gen telefon, tabletă sau laptop pentru a face şcoală.
Vroiam să folosim „a face carte”, dar în acest context cartea este scoasă din ecuaţie prin felul în care gândesc oficialii de la MEC
..Citeste mai departe..

S-a schimbat „prefixul” promovabilităţi la Definitivatul din Prahova, după contestaţii

De la 68,37%, cât era iniţial, la 70,75% după recorectarea unor lucrări După soluţionarea contestaţiilor de la Definitivare, procentul de promovabilitate a examenului (sesiunea 2020), este 70,75%, în creștere cu doar 2,33% faţă de rezultatele inițiale, 68,37%. Astfel, din totalul de 215 candidați cu note la proba scrisă, 152 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8, media minimă de promovare a acestui examen. Înainte de contestaţii au fost declarați promovați 147 de candidați. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național
..Citeste mai departe..

Nici măcar trei sferturi dintre candidaţi nu au luat Def-ul în Prahova!

Cu masca pe figură atâtea ore este greu să te poţi concentra la un astfel de examen

În judeţul Prahova, procentul de promovabilitate la concursul pentru obţinerea definitivării în învăţământ este de 68,37%, înainte de contestaţii.
Candidatul, pentru a fi declarat admis, trebuie să obţină medii mai mari sau egale cu 8. Patru candidați au obținut nota 10. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 147 de candidați cu medii între 8 și 10.
În această sesiune, 231 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 225 de candidați (97,40%), însă 10 candidați s-au retras.
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, se afișează la centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro, în data de 4 august 2020
..Citeste mai departe..

Gata şi cu proba scrisă a Titularizării

Se aşteaptă primele rezultate

La proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 29 iulie, în patru centre de examen, s-au prezentat 858 de candidaţi (89.09 %) din cei 963 candidaţi înscriși. Din promoţia de absolvenţi ai anului 2020, au fost prezenţi 155 de candidaţi.
71 (7.37%) dintre candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen. Primele rezultate vor fi afișate în data de 4 august, la sediul Inspectoratului Şcolar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00.
..Citeste mai departe..

Proba scrisă pentru Titularizare, gata de start

Miercuri, 29 iulie, va avea loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020. Proba va începe la ora 9:00.
Candidații trebuie să fie prezenți în sală cel mai târziu la ora 8:15.
După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situații speciale (pentru candidații nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere).
În aceste situații, comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului asigură condiții de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective
..Citeste mai departe..

Miercuri, 29 iulie, primele rezultate ale testării profesorilor!

La proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, au fost prezenţi 225 de candidaţi, dintr-un total de 231 câţi erau înscrişi. Au absentat 6 candidaţi şi 10 alţi candidaţi au decis să se retragă din concurs.
În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 215 de teze.
Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro.
Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12:00.
Rezultatele finale se afișează în centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020
..Citeste mai departe..

Umbrele cu... bere în curtea ISJ Prahova

Pentru ca elevii să fie protejaţi de razele soarelui, două umbrele imense au fost instalate în curtea ISJ Prahova. Apariţia acestora îţi dădeau impresia că ISJ şi-ar fi deschis terasă, asta pentru că umbrelele galbene conţineau numele unei firme producătoare de bere!

Ce lege permite ca o instituţie de învăţământ să aibă materiale promoţionale la alcool, fie şi în curte?

Traversăm, într-adevăr, o perioadă ciudată a existenţei omenirii. Atât de ciudată încât ceea ce se întâmplă te face să te întrebi dacă nu cumva s-a întors lumea cu dosul în sus. 
..Citeste mai departe..

Sute de locuri rămase vacante în învăţământul primar prahovean!

În condiţiile în care oamenii sunt „bombardaţi” zilnic cu ştiri înspăimântătoare despre viitor, parcă nici nu-ţi mai vine să-ţi înscrii copilul la şcoală!

În prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, în judeţul Prahova au fost admise 5.101 de cereri.
În total, numărul locurilor disponibile era de 6.005.
Astfel, pentru etapa dedicată înscrierilor, mai sunt disponibile 904 locuri în învăţământul primar.
În condiţiile în care actuala putere legislativă din România transmite numai ştiri negative cu privire la covid, să ne mai mirăm de ce lumea nu prea se mai înghesuie să-şi înscrie copilul la şcoală?
În a doua etapă (21-31 iulie) este asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive
..Citeste mai departe..

972 de candidaţi pentru proba scrisă a concursului de Titularizare

Pentru proba scrisă a Concursului organizat în vederea ocupării posturilor/ catedrelor vacante din învăţământul preuniversitar s-au înscris 972 de candidaţi. În total, ar fi vorba despre 1.044 de persoane înscrise, însă 46 participă la repartizări în baza notelor obţinute în anii precedenţi şi 26 vor participa doar pentru detaşare. Sunt scoase la concurs 1.614 posturi, dintre caree 160 cu contract încheiat pe perioadă nedeterminată, adică titularizabile. Vacante sunt 1.218, iar rezervate 396 posturi. De asemenea, sunt 752 posturi complete şi 862 incomplete. Proba scrisă a Titularizării va avea loc pe 29 iulie. Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august.
..Citeste mai departe..

Unde mai sunt locuri libere în învăţământul liceal prahovean

După repartizarea computerizată a absolvenţilor de liceu care au susţinut Evaluarea Naţională, în judeţul Prahova mai sunt disponibile 99 de locuri. Acestea sunt: 3 la Liceul Teoretic Azuga; 9 la Liceul Tehnologic „Carol I” Valea Doftanei; 18 la Colegiul „Ion Kalinderu” din Buşteni; 8 la Liceul Teoretic „Şerban Vodă” Slănic; 9 la Liceul Tehnologic „Gheorghe Lazăr” Plopeni; 6 la Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești; 14 la Liceul Tehnologic „Tase Dumitrescu” Mizil; 22 la Liceul Tehnologic „Gheorghe Lazăr” Plopeni. Reamintim că, în prima etapă de Admitere, după repartizare computerizată, 276 de elevi nu au prins niciun loc în liceu. Au fost repartizați 4.823 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 2.555 candidați la filiera teoretică și 2.268 candidați la filiera tehnologică. Elevii nerepartizaţi vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională
..Citeste mai departe..

Începe testarea profesorilor!

Miercuri, 22 iulie, la Colegiul National Pedagogic „Regina Maria” din Ploieşti, are lor proba scrisă a examenului de definitivat, sesiunea 2020.
Accesul candidaţilor în centrul de examen se va face între orele 8.00 şi 8.30, doar pe baza unui act de identitate valid (CI / BI, paşaport).
Persoanele care de la înscriere (octombrie 2019) şi până în prezent şi-au schimbat numele de familie, vor avea asupra lor acte doveditoare (certificat căsătorie, act divorţ etc.).
În sesiunea 2020 a examenului, nota obţinută la examen se calculează după formula: ND=(2NI+NP+7NS)/10, unde: ND este nota la definitivat, NI este nota la inspecție (respectiv cea mai mare dintre notele la cele două inspecții de specialitate obținute de candidatul care a susținut ambele inspecții), NP este nota la portofoliu, NS este nota la proba scrisă, toate notele fiind obținute de candidat în sesiunea de examen curentă.
Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt)
..Citeste mai departe..

1 2 3 4