Ultima editie tiparita in format pdf

Întâlnire de lucru cu mediatorii școlari din județul Prahova


Inspectoratul Școlar Județean Prahova a organizat joi, 2 februarie a.c., o întâlnire de lucru cu mediatorii școlari din județul Prahova.
Au participat directori si mediatori școlari din 19 unități de învățământ, fiind abordate probleme de ordin administrativ referitoare la desfășurarea activității mediatorilor.
În cadrul acestei întâlniri s-a prelucrat legislația aplicabilă în cazul mediatorilor școlari, cu accent pe OM 1539/2007, privind normele de încadrare și de activitate ale mediatorului școlar. În prezent, mediatorii școlari își desfășoară activitatea în 16 unități de învățământ, urmând ca, în următoarele săptămâni, să mai fie angajați încă trei.
..Citeste mai departe..

Sindicatele din învăţământ ies în stradă, pentru bani, pentru a cere personal calificat la catedră!

Şi banii sunt extrem de importanţi, dar ne gândeam că poate se protestează şi împotriva unor aberaţii din proiectul de modificare al Legii Învăţământului, dar şi împotriva unor ideologii ciudate ce se pregătesc a fi introduse în şcoală, dar...!
Din moment ce nu s-a protestat nici împotriva dictaturii sanitare din învăţământ, în 2020-2021, împotriva discriminării, segregării şi a promovării unor acte medicale în şcoală, ce să mai credem...!

Sindicatele din Învăţământ anunţă că ies la proteste în faţa Palatului Victoria, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, organizând miercuri, 1 februarie, începând cu ora 12.00, pichetarea sediului Guvernului.
..Citeste mai departe..

Elevii încep anul şcolar 2023-2024 pe 11 septembrie, conform Proiectului privind structura anului şcolar

Ministerul Educaţiei a publicat Proiectul de ordin de ministru privind structura anului şcolar 2023 - 2024.
Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise în următoarele 10 zile calendaristice (de la data publicării, 27 ianuarie) pe adresa de e-mail mihaela.alexandru@edu.gov.ro.
Aşadar, conform proiectului, anul şcolar 2023-2024 începe la data de 1 septembrie 2023, se încheie la data de 31 august 2024 şi are o durată de 36 de săptămâni de cursuri.
Cursurile anului şcolar 2023 - 2024 încep la data de 11 septembrie 2023.
Prin excepţie, se stabilesc următoarele:
a) pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 7 iunie 2024;
..Citeste mai departe..

Doliu în învăţământul prahovean. A încetat din viaţă prof. Virginia Năchilă

O veste tristă a cuprins învăţământul prahovean!
A încetat din viață prof. Virginia Năchilă, eminentă profesoară de chimie, fost inspector școlar pentru perfecționare și formare continuă, în perioada 15 martie 2003 – 15 aprilie 2007.
Dumnezeu să-i Lumineze calea spre Dimensiunea tărâmului veşnic!
Este o pierdere grea pentru învăţământ, pentru ce a însemnat cu adevărat învăţământul, educaţia!
..Citeste mai departe..

Acțiuni ale polițiștilor în școlile din Ploieşti şi din judeţ

În perioada 16-20 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea a Criminalității, cei ai Serviciului Rutier, însoțiti de preprezentanții Agenției Naționale Antidrog și de cei ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Prahova au organizat și desfășurat noi activități preventive în şcoli din trei localități din județ.
Unitățile de învățământ vizate au fost: Colegiul Național „I. L. Caragiale” din Ploiești, Liceul Tehnologic ,,1 Mai” din Ploiești, Școala Gimnazială din Comuna Măgurele și Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” din comuna Ceptura.
..Citeste mai departe..

Începe procesul de achiziție de manuale școlare pentru anul școlar 2023 - 2024

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), a lansat licitația având ca obiectiv achiziția de manuale școlare, elaborate în conformitate cu programele școlare în vigoare.
Procedura de achiziție cuprinde 120 de loturi de manuale școlare pentru disciplinele studiate în clasele I-a, a II-a și a VI-a. Aceste loturi includ manuale elaborate în limba română, respectiv în limba de predare a minorităților naționale.
Documentația aferentă licitației poate fi consultată de către toate editurile interesate în SEAP, termenul de depunere a ofertelor fiind 14.03.2023.
..Citeste mai departe..

Aşa se îndoctrinează copiii şi se încearcă a se forma „omul nou”! Prin şcoală, cu tot felul de teorii globaliste despre „schimbările climatice”!

Mare grijă, părinţi! Nu mai contează Geografia, Biologia, Istoria, ci doar propaganda despre climă.
De la „şcoala verde” se trece la „microbuzul verde”..! Totul e cu „verde”, ca să atragă mai uşor adepţi. Să înţelegem că urmează „omul verde”?

România este, mai de mult timp, aleasă pentru a se depozita şi arunca aici tot felul de deşeuri toxice din Europa, însă liderii României ne fac nouă teorie despre „schimbările climatice” şi despre „poluare”! Cât cinism!
Şi cu deşeurile toxice cum rămâne, domnilor?

Am avertizat că acest an o să fie anul propagandei despre climă şi iată că se confirmă! Planul globaliştilor este binecunoscut. Vor să ne schimbe total obiceiurile din cotidian, să ne transforme în nişte... obiecte şi să ne folosească doar cât suntem buni de muncă, după care....! Pentru a ne transforma aşa cum visează ei, trebuie să ne convingă că există frică de ceva şi să ne ţină tot timpul captivi în faţa TV-ului, că acolo se spală cel mai uşor creierii!
..Citeste mai departe..

Ministrul Educaţiei doreşte a nu le mai permite părinţilor accesul în şcoală! Aşa trebuie să arate „România educată”?

De ce? Şcoala este întreţinută din bani publici, la fel ca şi sistemul de învăţământ, nu e şcoala pe persoană fizică a doamnei ministru şi nici a domnului preşedinte de ţară, aşa că în ea are dreptul să intre cine doreşte. Iar copiii, al fel, nu sunt copiii Statului, ci sunt ai părinţilor, care au tot dreptul să-şi vadă copilul în clasă!
Lăsaţi copiii românilor în pace, „reformiştilor”!

Dacă până acum, schimbările din Educaţie au fost mai... domoale, ei bine să vedeţi de acum înainte ce o să fie...! Ceva ce nici Parisul nu a văzut, cum se spune!
Din 1990 încoace se tot lansează „reforme” după „reforme”, practic fiecare politician ce era pus în vârful Ministerului Educaţiei venea cu ideile proprii sau mai puţin proprii şi bulversa un întreg sistem de învăţământ!
Dar, parcă nicio „reformă” de până acum nu se compară cu ciudatul Proiect „România educată”, pe care îl tot doreşte pus în practică preşedintele Klaus Iohannis! S-a scris şi s-a vorbit mult despre conţinutul acestui proiect foarte controversat, însă trebuie subliniat faptul că acum, în primăvară, proiectul o să fie supus dezbaterii în Parlament. Doar pe surse mai se poate afla ceva, ceva în privinţa conţinutului şi e cam horror, doamnelor şi domnilor!
..Citeste mai departe..

Medalii de argint şi de bronz, 17 premii și mențiuni la Fizică și Astronomie, cucerite de elevi ai Colegiului ,,Ferdinand I” din Măneciu

Elevi din toată țara au participat, în perioada 3-7 ianuarie 2023, la Tabăra Națională de Fizică, Astronomie și Astrofizică, „Marin Dacian Bica”, organizată la Voroneț, în judeţul Suceava.
Tabăra a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Societatea Știinţifică „Cygnus” – centru UNESCO, în parteneriat cu Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
La finalul taberei de pregătire, au fost organizate trei concursuri naționale, de fizică, astronomie și astrofizică. Tabăra și concursurile sunt înscrise în calendarul Ministerului Educației în acest an școlar.
Aproximativ 200 de elevi de toate vârstele, împreună cu profesorii lor, veniți din toate județele țării, au lucrat împreună în cele 12 ateliere organizate în cadrul taberei – Astroclub, Prejuniori începători, Prejuniori avansați, Juniori începători, Juniori avansați, Seniori începători, Seniori avansați, Performanță și Mentori (olimpicii internaționali și elevi recunoscuți pe plan național).
..Citeste mai departe..

Minimarket-uri şcolare în cadrul unui proiect în care sunt implicate 10 unităţi de învăţământ din judeţul Prahova

În luna decembrie 2022, în județul Prahova, grupul țintă format din elevi de clasa a VIII-a de la 10 unităţi școlare din judeţul nostru, participante în proiectul Zest4edu – O nouă perspectivă în educație – au realizat, în cadrul activităților de educație antreprenorială, produsele Handmade în vederea realizării Minimarket-ului școlii de care aparțin.
Proiectul durează până în luna mai 2023. Manager de proiect este prof. Ilona Rizea, iar prof. Maria Gheorghe se ocupă de două discipline în cadrul proiectului, de Educaţie pentru cetăţenie şi de Educaţie antreprenorială.
..Citeste mai departe..

Elevi, profesori, nu sunteți obligați să purtați masca și nici să vă lăsați controlați cu termometrul la intrarea în școală!

Nu vă lăsați păcăliți și manipulați de niște ordine sau de ceea ce vedeți și auziți pe la TV-uri mainstream, pentru că măsurile de așa zisă prevenție au caracter de RECOMANDARE, nu de obligație!
Nu există cadrul legal pentru a vă obliga să vă lăsați din nou supuși, cum s-a întâmplat în 2020-2021.

Elevii se întorc luni, 9 ianuarie, la cursuri, însă din nou sunt stresați cu știri, cu informați și cu „măsuri” de așa zisă prevenție luare ca urmare a unui număr mare, zic oficialii, de cazuri de viroză!
Ceea ce trebuie să conștientizați, oameni buni, este că toate măsurile acestea, luate acum, sunt cu caracter de RECOMANDARE, nu sunt obligatorii. Ori recomandarea nu înseamnă obligație, nu înseamnă supunere!
..Citeste mai departe..

1 2 3 4