Ultima editie tiparita in format pdf

„Fast Food sau cămara bunicii” la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”


În primele şapte luni ale acestui an, la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti s-a desfăşurat activitatea intitulată „Fast Food sau cămara bunicii”, în cadrul proiectului regional Tinerețe și Sănătate, ediția a IV-a, poziția 1821 în CAERI 2019. Coordonatorii proiectului sunt prof. dr. Camelia Stoica și prof. Carmen Matei. Au participat 22 de elevi la secțiunea Afiș, 31 la secțiunea Prezentare powerpoint, cu următoarele teme: Conștientizarea actului alimentar ca factor de sănătate, pe termen lung, odată cu recunoașterea și valorizarea rețetelor tradiționale, implicarea tinerilor activ în schimbarea mentalităților și a obiceiurilor,voluntariat pentru sănătate și semeni; Recunoașterea valorii produselor sănătoase, realizate tradițional, versus produse la modă, rapide; Conștientizarea necesității unei alimentații sanatoase pentru menținerea frumuseții și sănătății; Utilizarea plantelor și a altor ingrediente naturale în scopuri preventive; Conștientizarea universalității dreptului la hrană și sănătate- concurs afișe,sloganuri, prezentări PPT
..Citeste mai departe..

Elevii de zece ai Prahovei

Şase absolvenţi de liceu din Prahova au reuşit performanţa să obţină media zece la BAC în sesiunea din iulie 2019. Este un record al ultimilor ani. Anul trecut, doar trei elevi au reuşit să obţină note maxime la toate materiile de examen.

Anul acesta Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” din Ploieşti este vedeta absolută a examenului de maturitate. Patru elevi ai aceştei şcoli au obţinut media zece la Bacalaureat. Este vorba despre Ioana Miruna Constantin, Dan Petre Drăghici, Valentina Alexandra Irimia şi Diana Andreea Poinăriţa. Alte două medii de zece au fost obţinute de  Elena Bianca Sandu, absolventă a Colegiului Naţional Militar ”Dimitrie Constantin” din Breaza şi de Andrei Bogdan Leca, elev al Colegiului ”Al.I. Cuza” din Ploieşti.

În sesiunea de Bac iulie 2019 s-au înscris 5221 de elevi din judeţul Prahova, dar dintre aceştia 197 nu s-au prezentat la examen, iar unul a fost eliminat. Dintre cei 5024 de elevi care s-au prezentat la toate probele de examen, 1442 nu au reuşit să obţină media şase, fiind declaraţi respinşi.

 Alexandra Irimia

 Alexandra Valentina Irimia, absolventă a Colegiului ”Mihai Viteazul” din Ploieşti, este unul dintre elevii care au reuşit să obţină media zece la Bacalaureat în sesiunea din iulie 2019.

..Citeste mai departe..

71,30% este promovabilitatea, în Prahova, la Bac-ul de vară, înainte de contestaţii

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat luni, 8 iulie, primele rezultate ale examenului de Bacalaureat, înainte de contestaţii. Astfel, în judeţul Prahova, procentul de promovabilitate este de 71,30%, promovând examenul 3.582 de candidaţi, dintr-un total de 5.025 prezenţi. Există, în judeţul nostru, 6 elevi care au obţinut media generală 10: Miruna Ioana Constantin (Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești), Petre-Dan Drăghici (Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești), Alexandra-Valentina Irimia (Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești), Bogdan-Andrei Leca (Colegiul Naţional „Al.I. Cuza” Ploieşti), Andreea-Diana Poinărița (Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești) şi Bianca Elena Sandu (Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza). Medii între 9 şi 9,99 au obţinut 883 candidaţi, iar pe celelalte tranşe de medii situaţia se prezintă astfel: 1.125 de elevi cu medii între 8 şi 8,99; 888 elevi cu medii între 7 şi 7,99; 680 elevi cu medii între 6 şi 6,99.
..Citeste mai departe..

Patru elevi din Prahova au media de admitere 10

A fost publicată ierarhia mediilor candidaţilor din judeţul Prahova care participă la prima etapă de Admitere în liceu. Astfel, patru elevi din judeţul nostru au media de admitere 10 (media de la Evaluarea Naţională plus media claselor V-VIII). Este vorba despre Tania Maria Mincu (Colegiul Național „Nicolae Grigorescu”, Municipiul Câmpina), Marina Elena Nedelcu (Colegiul Național „Nichita Stănescu”, Municipiul Ploiești), Maria Cornelia Păunescu (Școala Gimnazială, Comuna Gornet) şi Victoria Vasile (Şcoala Gimnazială nr. 2 Boldești-Scăeni).
..Citeste mai departe..

„Vacanța, bucuria copilăriei mele”

Vacanţa este cea mai frumoasă perioadă a copilăriei, paradisul copilăriei. Copiii doresc să petreacă alături de familie și de prieteni o vacanță de vis. Preșcolari și elevi au demonstrat că iubesc vacanțele, că au vocaţie artistică, spirit competitiv prin participarea la concursul „Vacanța, bucuria copilăriei mele”, aflat la a VI-a ediție, activitate din cadrul proiectului cu același nume, înscris în C.A.E.R.I. - 2019, organizat de Școala Gimnazială „Carol I” din Plopeni, în data de 8 iunie 2019
..Citeste mai departe..

Logică şi argumentare, disciplina preferată de candiaţi la ultima probă a Bacalaureatului de vară

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an s-a încheiat astăzi, 4 iulie, odată cu desfăşurarea probei la alegere a profilului şi specializării, fiind vorba, în judeţul Prahova, de 16 tipuri de subiecte, cele mai multe fiind de la disciplina Logică şi argumentare. Numărul elevilor înscrişi pentru această probă, în judeţul nostru, a fost de 4.959, dintre care au absentat 142. Cei mai mulţi dintre candidaţi au ales să susţină ultima probă scrisă a examenului de vară la logică şi argumentare – 1.436 de elevi, după care, în preferinţele elevilor, s-a aflat Biologia – 1.194 de candidaţi
..Citeste mai departe..

Ceauşescu, prezent într-unul dintre subiectele Bacalaureatului la proba de Istorie

În cea de-a doua zi a probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, proba obligatorie a profilului, elevilor de la profilul umanist li s-a dat, la istorie evident, un subiect pe cât de interesant, pe atât de curios, anume despre Nicolae Ceauşescu. La subiectul I, liceenii au avut de rezolvat cerinţe pe baza a două texte din volumele: A) - „O istorie sinceră a poporului român” – de Florin Constantiniu” şi B) - „Istoria României” – de M. Bărbulescu, D. Deletant, K. Hitchins, S. Papacostea, ambele puncte despre anumite perioade ale „Epocii de aur”!
..Citeste mai departe..

Aplicaţia ce permite înscrierea elevilor la Admitere în liceu a dat rateuri după rateuri în prima zi de înscrieri

Vina o poartă penele de curent ce au avut loc la Ministerul Educaţiei

Înscriera contează şi pentru Repartizarea computerizată din 12 iulie

Conform calendarului pentru Admiterea la liceu, astăzi, 3 iulie a.c., s-a dat startul perioadei de înscriere pentru absolvenţii învăţământului gimnazial care au participat la Evaluarea Naţională, perioadă care se încheie pe 7 iulie. Înscrierea candidaţilor pentru admiterea în liceele din judeţul de provenienţă se face la şcolile gimnaziale pe care aceştia le-au absolvit (inclusiv pentru absolvenţii din seriile anterioare).
..Citeste mai departe..

Le-a picat poezie la Bac-ul de vară, la Limba română, atât elevilor de la Real, cât şi celor de la Uman

Absolvenţii de învăţământ liceal au susţinut luni, 1 iulie, prima probă scrisă din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea de vară. În judeţul Prahova au fost prezenţi, în sălile de examen, 4.684 de candidaţi, dintr-un total de 4.773 înscrişi. De la profilul Real au fost prezenţi 3.636 absolvenţi de liceu, iar de la profilul Uman 1.048. Absolvenții liceelor teoretice, profilul Real, precum și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale (cu excepția celor de profilul pedagogic) au avut de conceput un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga
..Citeste mai departe..

Săptămână decisivă pentru candidaţii la admiterea în liceu

Elevi, grăbiţi-vă să vă depuneţi fişele de opţiuni la secretariatele şcolilor pe care le-aţi absolvit. Pe 7 iulie se încheie perioada destinată înscrierilor pentru Admiterea la liceu. Repartizarea computerizată, pe 12 iulie.

Absolvenţii de învăţământ liceal care au susţinut Evaluarea Naţională mai au timp până pe 7 iulie a.c., să se înscrie pentru admiterea la liceu, depunerea fişelor de înscriere făcându-se la şcolile pe care fiecare le-a absolvit (inclusiv pentru absolvenţii din seriile anterioare). Candidaţii care participă la admitere în alte judeţe se înscriu la Centrul special de înscriere din judeţul în care doresc să fie admişi, în perioada prevăzută de Calendarul admiterii 3 -7 iulie 2019.
..Citeste mai departe..

886 de candidaţi înscrişi pentru concursul de „titularizare”

Sunt scoase la concurs 169 de posturi titularizabile, numărul total al codurilor posturilor fiind de 1.541

Această lună este una de... foc şi pentru cei care doresc să-şi înceapă o carieră la catedră sau pentru cei care şi-au planificat să-şi continue profesia de cadre didactice prin obţinerea titularizării sau a unor posturi/ ore pe suplinire. Aşadar, este vorba despre Concursul ce se organizează pentru ocuparea posturilor didactie vacante din învăţământul preuniversitar prahovean, cunoscut mai bine sub denumirea de Concurs de Titularizare. Proba scrisă a acestui concurs este prevăzută a avea loc pe data de 17 iulie, în trei centre, la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti şi Colegiul „Spiru Haret” Ploieşti
..Citeste mai departe..

1 2 3 4