Polițiștii prahoveni sunt alături de elevi, pentru un Viitor Fără Umbre


În perioada 20-24 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară au desfăşurat activităţi informative pentru prevenirea consumului de droguri, în cadrul Proiectului educativ de prevenire a consumului de droguri ,,Viitor fără umbre” la nivelul unităților de învățămant din mediul rural și urban, din județ. 
Astfel, prin intermediul a 10 activități, aproximativ 300 de elevi cu vârste cuprinse între 14și 17 ani, dar și 19 cadre didactice au beneficiat de prezența polițiștilor din cadrul Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, care au prezentat aspecte ce țin de factorii favorizanți ai consumului de droguri, tipul de consum și etapele acestuia, creșterea nivelului de conștientizare a riscurilor asociate consumului de droguri legale și ilegale, semnele consumului de droguri și metode de intervenție.
..Citeste mai departe..

O zi altfel la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova!

Ieri, 23 noiembrie a.c., a fost o zi diferită pentru polițiștii prahoveni, care au primit cu încântare vizita unui grup de copii în sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova (IPJ), pentru a-i cunoaște, copiii colorând ziua cu râsetele și cu bucuria lor. 
„Noi suntem cei care vizitează unitățile de învățământ, care prin polițiștii Biroului Siguranța Școlară, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, și nu numai, desfășurăm activități pentru prevenirea victimizării minorilor, fie ei mai mici sau mai mari, în diferite unități de învățământ din județ, însă de această dată, am fost noi vizitați de peste 25 de preșcolari ai Grădiniței Dumbrava Minunată, din municipiul Ploiești.
..Citeste mai departe..

Amenințare cu acte de violență într-o școală din Ploiești

Ceartă între două eleve..! Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești și cei ai Biroului Siguranța Școlară Prahova au fost sesizați marți, 21 noiembrie, de către un cadru didactic al unei unități de învățământ din municipiu, despre faptul că o minoră ar fi fost amenințată de o alta, cu acte de violență. 
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din verificări, stabilindu-se faptul că la data de 20 noiembrie a.c., unei minore în vârstă de 11 ani, din comuna Târgșoru Vechi, i-ar fi fost trimise înregistrări audio care conțineau amenințări cu acte de violență, de la o altă colegă, tot de 11 ani, din comuna Sângeru.
..Citeste mai departe..

Activități ale IPJ Prahova dedicate elevilor din Școlile Gimnaziale „Principesa Maria” și „George Enescu” din Sinaia

Pe parcursul zilei de ieri, 16 noiembrie, polițiștii orașului Sinaia au desfășurat activități informativ-preventive la Școlile Gimnaziale „Principesa Maria” și „George Enescu”, unde au fost prezenți peste 120 de elevi din clasele primare dar și cadrele didactice. Prevenirea implică o colaborare strânsă între polițiști și comunitatea școlară. 
Prin intermediul acestor acțiuni, polițiștii doresc să încurajeze comportamente responsabile în rândul elevilor și să le furnizeze cunoștințe esențiale despre regulile de circulație.
..Citeste mai departe..

Poliția prahoveană, în... acțiune la Școala Gimnazială Liliești!

Au avut loc activități informativ-preventive în fața a cel puțin 240 de elevi

Polițiștii Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului de Ordine Publică au desfășurat marți, 14 noiembrie, activități informativ-preventive la Școala Gimnazială Liliești, unde au fost prezenți peste 240 de elevi din clasele 0-IV, dar și cadrele didactice. 
Polițiștii au prezentat, pe înțelesul micuților, teme precum: siguranța în unitățile de învățământ, în mediul familial, în spații recreaționale, siguranță rutieră, dar și aspecte privind disparițiile minorilor, mesaje fiind adaptate în funcție de vârsta beneficiarilor
..Citeste mai departe..

Bucătărie-Educație-Sănătate-Tradiție (Proiect BEST)

Cu bucurie și entuziasm, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești se pregătește să deschidă porțile unui nou capitol în dezvoltarea educațională a instituției. Miercuri, 8 noiembrie, la ora 11:30, va avea loc inaugurarea oficială a spațiului recent amenajat al cantinei școlare, un moment care va rămâne în amintirea elevilor, profesorilor și comunității școlare deopotrivă. Proiectul "BEST (Bucătărie-Educație-Sănătate-Tradiție)" reprezintă o inițiativă cu adevărat specială, ce a primit o finanțare semnificativă în valoare de 115.184 de lei. 
Această finanțare generoasă a fost obținută în urma participării la concursul de proiecte „Fondul Prahova pentru Educație – ediția a II-a”, un program de finanțare privată.
..Citeste mai departe..

Activități informativ-preventive în cadrul programului „Școala altfel”, desfășurate de polițiștii prahoveni

Biroului de Siguranță Școlară, cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității dar si cei ai Serviciului Rutier Prahova, au desfășurat, pe 27 octombrie, activități educativ-preventive în rândul elevilor din cadrul Școlilor Gimnaziale din comuna Bărcănești. 
Activitățile s-au desfășurat în cadrul Programului Național „Școala Altfel” și au vizat prevenirea portului sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, bulingului, cyberbullyingului, dar și informarea elevilor asupra răspunderii penale a minorilor. 
Astfel, de activitățile desfășurate au beneficiat peste 200 de elevi din cadrul claselor primare a două școli din localitățile Bărcănești și Românești.
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni sunt printre copii, în programul ,,Săptămâna Altfel”

Ieri, 26 octombrie a.c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară, cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, dar și polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, au organizat și desfășurat două acțiuni educativ-preventive în cadrul Școlii Gimnaziale Sfântul Vasile Ploiești și în cadrul Liceului Tehnologic Cioranii de Jos, cu elevi mai mici și mai mari. 
În cadrul activităților au fost abordate mai multe teme, în funcție de vârstă, fiind adresate elevilor de la clasele a III-a și până la a VIII-a. 
Prin laboratorul de educație rutieră, elevii de clasa a V-a, respectiv a a VI-a, ai unității de învățământ din Ploiești au învățat câteva semne noi de circulație, exprimându-și dorința de a obține permisul de conducere la vârsta necesară.
..Citeste mai departe..

În atenția conducerilor școlilor!

Doamnelor directoare și domnilor directori care vă considerați mai presus de Constituția României, să știți că nu aveți dreptul de a interzice părinților accesul în unitățile de învățământ și nici să cereți a se semna vreun contract educațional Școală - Părinte, că Școala nu vă aparține pe persoană fizică! Și din banii acelor părinți este Școala întreținută și vă luați voi salariile și sporurile! 
Unde vă sunt empatia și respectul față de semeni? Asta înseamnă „România educată”? Un sistem educațional ce comite abuzuri?

Preocupările pe care le are Școala acum par total din afara sferei educaționale și îți dau impresia că nu s-a schimbat nimic față de perioada de până în 1990 în ce privește îndoctrinarea copiilor.
..Citeste mai departe..

Printre copii în ,,Săptămâna Altfel”!

Cum afirmam și ieri, polițiștii prahoveni se află printre elevi, cu ocazia programului educațional intitulat „Școala altfel”. 
În acest context, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Bușteni au participat și au desfășurat o activitate „altfel”.  
 Astfel, ieri, 25 octombrie a.c., în parcarea Domeniului „Schiabil Kalinderu”, din Bușteni s-a desfășurat Campania Națională pentru Managementul Eficient al Riscurilor, prin organizarea unei demonstrații în public privind intervenția în cazul unui accident rutier cu două victime, la care au participat polițiști, pompieri și lucrători ai serviciului salvamont.
..Citeste mai departe..

Activități educativ-preventive desfășurate de polițiști în unități de învățământ cu ocazia programului „Școala altfel”!

Săptămâna aceasta, polițiștii prahoveni continuă activitățile educativ-preventive desfășurate în unitățile de învățământ, activități ce au ca scop informarea elevilor și a profesorilor în vederea prevenirii și combaterii cazurilor de delincvență juvenilă, victimizare a minorilor și absenteism școlar, ne anunță IPJ Prahova, printr-un comunicat de presă. 
Astfel, sursa citată declară că sunt desfășurate activități atât în cadrul grupurilor de elevi, cât și în rândul cadrelor didactice, una din temele implementate în cadrul Programului „Școala Altfel” fiind „Prevenirea și reducerea faptelor cu violență, precum și a consumului de droguri, alcool și tutun”.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4