Ultima editie tiparita in format pdf

Retraşi de la definitivat!


În perioada 8 – 10 ianuarie, candidaţii care s-au înscris pentru examenul de definitivat, sesiunea 2019, au fost programaţi să se prezinte la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, pentru validarea înscrierii. Această procedură era obligatorie, pentru parcurgerea etapelor urmatoare ale susţinerii definitivatului. Pentru respectiva sesiune a definitivatului erau înscrişi, iniţial, 280 de candidaţi, însă, la validare, patru dintre aceştia s-au retras din.. cursă. Conform Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, structura examenului de definitivat este următoarea: etapa I – eliminatorie (cuprinzând susţinerea a două inspecţii de specialitate şi evaluarea portofoliului profesional); etapa a II-a – finală (o probă scrisă)
..Citeste mai departe..

Priorităţile României, în domeniul educaţiei, pentru cele şase luni de preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene: mobilitatea, incluziunea şi excelența

Pe parcursul celor şase luni ale mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, prioritățile în domeniul educației și formării profesionale vizează trei dimensiuni majore: mobilitatea, incluziunea şi excelența. Astfel, în mandatul său, România va face demersuri pentru obținerea acordului privind Recomandarea Consiliului pe tema sistemului de înaltă calitate privind educația și îngrijirea timpurie a copilului. Serviciile de educație și îngrijire a copiilor preșcolari contribuie la consolidarea incluziunii și coeziunii, precum și la întărirea dimensiunii europene, inclusiv prin integrarea familiilor și a copiilor din țări terțe, conform site-ului edu.ro.
..Citeste mai departe..

Andronescu doreşte ca părinţii să nu mai plătească pentru after school

Dacă părinţii sunt încurajaţi să nu mai plătească pentru odrasele lor, atunci de unde credeţi, domnilor şi doamnelor, că se vor găsi bani pentru „reglementările” doamnei ministru cu privire la „after school”. Cumva din bani publici? Haideţi, atunci, să le plătim şi bonele ce au grijă de copii la domiciliu!

Ecaterina Andronescu – ministrul Educaţiei Naţionale, a făcut noi referiri despre noua lege a educaţiei care ar urma sa reglementeze şi programul de after school în şcolile de stat, în aşa fel încât să nu mai fie percepute taxe de la părinţi. „After school-ul încercăm să îl asiguram public. Salariul mic al cadrului didactic l-a determinat sa încerce să mai facă ceva ca sa supravieţuiască.
..Citeste mai departe..

Performanţe ale profesorilor prahoveni în domeniul proiectelor educaţionale europene

Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei – Centru Naţional eTwinning a organizat, în luna decembrie 2018, la Bucureşti, Conferinţa Naţională eTwinning 2018, în cadrul căreia a avut loc ceremonia de premiere a celor mai bune proiecte eTwinning înscrise în competiţie. Evenimentul, aflat în acest an la cea de-a treia ediţie, a reunit peste 130 de personalităţi publice din sectorul educaţional românesc, cadre didactice premiate, ambasadori eTwinning, directori de şcoli şi cercetători. Din cele 91 de proiecte evaluate de ambasadorii eTwinning şi de evaluatorii externi au fost selectate şi premiate cele mai bune 29 de proiecte, care s-au remarcat atât prin rezultate excelente, cât şi printr-o bună colaborare între parteneri.
..Citeste mai departe..

În atenţia candidaţilor pentru definitivat: A început validarea înscrierilor!

Începând de pe data de 8 ianuarie şi până pe 10 ianuarie, inclusiv, candidaţii care s-au înscris pentru examenul de definitivat, sesiunea 2019, trebuie să se prezinte la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova pentru validarea înscrierii. Această procedură este obligatorie, pentru parcurgerea etapelor urmatoare ale susţinerii definitivatului. Validarea are loc între orele 10:00 şi 14:00, în zilele amintite mai devreme. Conform Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, structura examenului de definitivat este următoarea: etapa I – eliminatorie (cuprinzând susţinerea a două inspecţii de specialitate şi evaluarea portofoliului profesional); etapa a II-a – finală (o probă scrisă)
..Citeste mai departe..

Ultima săptămână de vacanţă! De luni, 14 ianuarie, la şcoală!

Elevii mai au încă o săptămână de petrecut din vacanţa de iarnă, după care pe 14 ianuarie se întorc la şcoală. Însă, nu pentru multă vreme, asta pentru că, pe 2 februarie, vor intra din nou în vacanţă, timp de o săptămână, fiind vorba despre vacanţa intersemestrială. Semestrul al II-lea durează între 11 februarie şi 14 iunie 2019. Vacanţa de primăvară este în perioada 20 aprilie – 5 mai 2019, iar vacanţa de vară 15 iunie - 15 septembrie 2019. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019. Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat până pe 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Desfășurarea programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale
..Citeste mai departe..

C.N. „Jean Monnet”, laureat al premiului de excelenţă pentru promovarea spiritului şi valorilor europene

Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti a reuşit să se numere printre laureaţii ediţiei cu numărul IX a Premiilor de Excelență din cadrul Conferința anuale a IER (Institutul European din România). Au mai fost premiate: Colegiul Tehnic Mircea cel Bătrân, Darius Filip, Alin Gabriel Grămescu, Alin Grigore, Liceul Tehnologic Cezar Nicolau, Asociația Studenților la Drept - UAIC Iași, Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia, Liceul Teoretic „Jean Monnet”, Liceul Teoretic „Ioan Petruș”, Otopeni, județul Ilfov, Vlad Măcelaru, SSE-Societatea Studenților Europeniști, Cluj-Napoca. Premiile au fost înmânate de Gabriela Dragan, Director General al IER, dl Victor Negrescu - lect.univ.dr SNSPA, fost ministru delegat pentru Afaceri Europene și Artiom Radu – delegat de tineret la Uniunea Europeană.
..Citeste mai departe..

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a împlinit jumătate de centenar în an centenar !

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a împlinit 50 de ani de existenţă, prilej cu care vineri, 14 decembrie, a fost organizată o activitate festivă foarte frumoasă la Sala Europa din cadrul Consiliului Judeţean Prahova. Au fost prezenţi atât actuali inspectori şcolari, cât şi foşti inspectori şcolari, bineînţeles alături de actuala conducere a ISJ Prahova – prof. Nicolae Angelescu, prof. Liliana Ţenescu, prof. Horia Victor Toma, dar şi de reprezentanţi ai autorităţilor judeţene, ai unor instituţii, cu excepţia Primăriei Ploieşti, care nu şi-a trimis niciun reprezentant la eveniment! Şi tocmai acum, când s-a împlinit jumătate de centenar într-un an centenar
..Citeste mai departe..

De la catedră la Maternitate!

183 de cadre didactic titulare aui beneficiat, în anul şcolar precedent, de concedii pentru creştere şi îngrijire copil

Conform unei statistici aparţinând Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova referitoare la numărul de cadre didactice care au plecat (pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă) din sistemul de învăţământ în anul şcolar trecut, din diferite motive, rezultă că foarte multe cadre didactice titulare au rămas însărcinate sau au născut. Este vorba despre 183 de astfel de cadre didactice, mămici, care au beneficiat de concedii pentru creştere şi îngrijire copil în anul şcolar precedent.
..Citeste mai departe..

Diploma de excelență pentru Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești la Gala Premiilor Edumanager.ro 2018

În cadrul celei de-a VI-a ediţiei a Galei Premiilor Edumanager.ro 2018, care a avut loc la Bucureşti, pe 21 noiembrie, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești, prin proiectul coordonat de prof. Simona Lupu – director al colegiului, a obținut Diploma de excelență la categoria „Inovație în educație”. Gala EduManager.ro a fost precedată de Conferința Națională Management Modern în Educație, care a oferit participanților informații importante legate de aplicații și soluții de comunicare destinate instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, legislație, fonduri europene, management instituțional
..Citeste mai departe..

Despre Centenarul Marii Uniri, la Liceul Tehnologic Administrativ şi de Servicii „Victor Slâvescu” Ploieşti

Literatura, istoria şi dragostea de ţară şi-au dat mâna la Liceul Tehnologic Administrativ şi de Servicii „Victor Slâvescu” Ploieşti pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri. Astfel, joi, 29 noiembrie, la Liceul Tehnologic Administrativ şi de Servicii „Victor Slăvescu” Ploieşti s-a desfăşurat o serie de activităţi dedicate Centenarului Marii Uniri. Ne-am dorit ca elevii sâ aibă o gamă largă de activităţi din care să poată alege şi aă simtă rolul acestei zile importante pentru istoria poporului român. În săptamâna premergatoare activităţii s-au desfaşurat ateliere de creaţie plastică, în care elevii au portretizat figuri marcante ale istoriei şi s-au familiarizat cu o multitudine de texte literare care au redat importanţa momentului istoric 1918
..Citeste mai departe..

1 2 3 4