Ultima editie tiparita in format pdf

S-a lansat Proiectul „Tineri cu atitudini civice”, cu scopul de a-i aduce pe calea dreaptă pe cei care au comportamente neadecvate în societate


La Casa Corpului Didactic Prahova a avut loc, pe 10 august a.c., conferința de lasare a Proiectului intitulat „Tineri cu atitudini civice”, ce este finanţat de Consiliul Judeţean Prahova, bugetul proiectului fiind de 22.650 lei. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia ARES EL, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga-Ploieşti, Şcoala Gimnazială nr. 2 Boldeşti Scăeni şi Şcoala Gimnazială din comuna Vărbilău
..Citeste mai departe..

50 de unități de învățământ din Prahova nu au, încă, directori sau directori adjuncți!

Nici după cel de-al doilea concurs organizat pentru ocuparea posturilor de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar din Prahova nu s-a reușit completarea posturilor care mai erau vacante după prima... rundă de concurs (care a avut loc în iarnă). Așadar, se pare că nici vara nu este un anotimp benefic pentru mulți dascăli care au candidat pentru a deveni șefi în școli. Din 115 unități de învățământ care mai aveau astfel de posturi libere, 50 au rămas în continuare fie fără director, fie fără director adjunct, în condițiile în care mai este foarte puțin timp până la începutul unui nou an școlar.
..Citeste mai departe..

Elevii cu media 10 de Admitere şi la Bacalaureat, premiaţi de Primăria Ploieşti

Elevii ploieşteni care au obţinut, în acest an, media 10 de admitere la liceu (10 la Evaluarea Naţională şi 10 media claselor V-VIII) şi 10 la sesiunea de vară a Bacalaureatului au fost premiaţi astăzi, 28 iulie, de către Primăria Municipiului Ploieşti. Este vorba despre Andra Ioana Apostol (Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ploieşti), Antoniu Ştefan Merlă (C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti); Rareş Ştefan Avram (C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti) – cu 10 media de admitere, respectiv Teodora Cristina Sima (Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti) – 10 la Bacalaureat. Administraţia ploieşteană a oferit fiecărui elev menţionat mai devreme suma de 1.000 lei.
..Citeste mai departe..

122 de profesori au devenit titulari

După şedinţa publică de repartizare pe posturile titularizabile declarate vacante pentru anul şcolar 2017-2018 în învăţământul prahovean, şedinţă care a avut loc miercuri, 27 iulie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, au mai rămas vacante 61 de posturi, dintr-un total de 183 posturi titularizabile. Astfel, au fost numiţi titulari 122 de cadre didactice. Dintre disciplinele cu posturi ce au rămas vacante enumerăm: 13 posturi libere la învăţători, 6 la educatoare, 5 la fizică, 8 la educaţie fizică de specialitate, 5 la instruire practică, 1 la informatică, 1 la Limba germană, 1 al biologie, precum şi 11 al cluburi ale copiilor.
..Citeste mai departe..

Start pentru repartizările pe posturile titularizabile!

Miercuri, 26 iulie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, are loc repartizarea candidaţilor care au obţinut media 7 şi mai mare de 7 la concursul organizat pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar de stat, valabile pentru anul şcolar 2017-2018. Este vorba despre ocuparea posturilor titularizabile, cu contract încheiat pe perioadă nedeterminată, numărul acestora fiind de 183. Posturile care, pe 26 iulie, nu vor fi ocupate se vor transforma, automat, în posturi netitularizabile, cu perioadă determinată. În total, în judeţul Prahova, sunt disponibile, în total, 1.595 de posturi
..Citeste mai departe..

121 de contestaţii de la Titularizare!

După afişarea primelor rezultate de la proba scrisă a concursului de titularizare, care a avut loc pe 12 iulie, au apărut, cum era şi firesc, şi nemulţumiri ale candidaţilor. Astfel, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova s-au înregistrat 121 de contestaţii, cele mai multe fiind depuse de candidaţii pentru posturile/catedrele de Limba română, Educatoare, Învăţători, cu note sub 5. Au fost şi câteva situaţii de contestaţii provenite d ela candidaţi care au obţinut note peste 8, dar e de înţeles, mai ale că la Limba română nu sunt prera multe posturi şi... bătălia este aprigă! Rezultatele finale se vor afişa pe data de 25 iulie
..Citeste mai departe..

Primele rezultate de la probele orale ale celor care doresc să devină şefi în şcoli!

Au apărut primele rezultate ale probelor de interviu şi de analiză a CV-ului din cadrul concursului organizat pentru ocuparea posturilor de conducere din şcoli. Astfel, în prima zi, pe 19 iulie, după datele prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova pe site-ul său, mai toţi candidaţii prezenţi au luat punctaje de trecere, fiind declaraţi admişi, cu excepţia a două candidate, ambele din Câmpina. Una era pentru funcţia de director de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina şi cealaltă pentru Şcoala Gimanzială Centrală Câmpina. De asemenea, s-au înregistrat trei absenţe. Nu sunt afişate, însă, situaţiile de la şapte candidaţi, dintr-un total de 39, înscrişi pentru prima zi.
..Citeste mai departe..

51,5% dintre candidaţi au primit note mai mari de 7 la Concursul de Titularizare, în Prahova

La proba scrisă din cadrul concursului organizat pentru ocuparea posturilor vacante didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul prahovean, cinci candidaţi au reuşit să obţină nota 10. Este vorba despre: Elena Argentina Nan – pentru postul de învăţător, Erika Teszler – Limba germană, Cristian Niţă – Matematică, Ioana-Gabriela Dima – consiliere psihopedagogică şi Gentiana Claudia Purcărea - Asistenţă medicală generală (maiştri instructori).
..Citeste mai departe..

Şapte profesori au picat proba scrisă a concursului de ocupare a funcţiilor de conducere din şcoli

În această lună se află în plină desfăşurare concursul organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova în vederea ocupării posturilor de conducere (director/director adjunct) din 115 şcoli. Pe 17 iulie a avut loc proba scrisă a concursului, care s-a desfăşurat la Colegiul Tehnic „Toma Socolescu” din Ploieşti şi pentru care s-au înscris 126 de candidaţi. Dintre aceştia, 7 au fost declaraţi respinşi, iar unul nu s-a mai prezentat la examen, anume candidatul pentru postul de director adjunct pentru Liceul Tehnologic Ceraşu.

..Citeste mai departe..

90 de candidaţi la Titularizare au părăsit concursul în timpul probei scrise

Numeroase absenţe au fost înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului de Titularizare din Prahova, fiind vorba despre 114 candidaţi care au preferat să nu se mai prezinte la examen. Tototdată, au mai fost şi 90 de candidaţi care s-au retras din concurs în timpul probei! Astfel, dintr-un total de 896 înscrişi, 692 de teze au fost, în cele din urmă, trimise la corectat.Proba scrisă, pentru posturile din judeţul Prahova, s-au susţinut la C.N. „Ion Luca Caragiale” Ploieşti (învăţători, limba şi literatura română, documentarişti, matematică, informatică); la C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti (educatoare, limba franceză, limba engleză, limba germană, limba spaniolă, limba rromani, fizică, chimie, biologie); la Colegiul „Spiru Haret” Ploieşti (istorie, ştiinţe socio – umane - cultură civică, psihologie, sociologie, economie, filosofie; profesor consilier, geografie, religie, ed. muzicală/muzică instrumentală, ed. plastică/vizuală, ed. Fizică, ed. tehnologică, discipline tehnice, pregătire instruire practică-maiştri, învăţământ special).
..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru sesiunea a doua a Bac-ului

Marţi, 11 iulie, au început înscrierile pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului, candidaţii având timp până vineri, 14 iulie, să îşi depună dosarele de însciere. Cei care au promovat corigenţele se pot înscrie pe 27 iulie.
Calendar sesiunea a doua:
21 august: Limba şi literatura română – proba Ea) - proba scrisă; 22 august: Limba şi literatura maternă – proba Eb) - proba scrisă; 23 august: Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - proba scrisă; 24 august: Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) – proba scrisă; 25 – 28 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A; 29 – 30 august: Evaluarea competenţelor digitale - proba D; 30 – 31 august
..Citeste mai departe..

1 2 3 4