Ultima editie tiparita in format pdf

Poliția prahoveană urează „La mulți ani, copilărie!”


Sperăm să fie cât mai multe ediții ale evenimentului „Împreună pentru siguranța copiilor”! Să existe continuitate pentru ce este benefic omenirii și țării!

Scriam ieri despre reușita evenimentului organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova intitulat „Împreună pentru siguranța copiilor”, activitate desfășurată pe esplanada de la Palatul Culturii Ploiești și care a marcat Ziua Internațională a Copilului.
Da, a fost, într-adevăr, un eveniment remarcabil, pentru că este un lucru de lăudat atunci când vezi că o instituție, ca cea a Poliției, foarte importantă pentru funcționarea normală a unui Stat de Drept, a ordinii și liniștii publice, se preocupă de copii, inspirându-le educația civică, educația rutieră.
După ceea ce s-a întâmplat în 2020-2021 (fapte ce nu mai trebuie lăsate a se mai abate vreodată asupra omenirii), este foarte bine că există acest, hai să-i spunem, „proiect” de activități dedicate oamenilor, pentru că, nu-i așa, Poliția este în slujba cetățenilor. Și așa trebuie să rămână!
..Citeste mai departe..

„Împreună pentru siguranța copiilor!” – o activitate de nota 10 dedicată, de IPJ Prahova, copiilor

„Împreună pentru siguranța copiilor!” a avut şi de data aceasta darul de a aduce multă bucurie şi multe zâmbete pe feţele copiilor. Desfăşurată pe esplanada Palatului Culturii Ploiești şi organizată impecabil de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, activitatea s-a bucurat şi de participarea celorlalte structuri ale Ministerului Afecerilor Interne , totul fiind dedicat celor mici, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.
Organizatorii au oferit copiilor prilejul de a se distra de minune, prin muzică, prin dans, prin participarea la diverse jocuri interactive cu „super eroi”, nelipsind nici îndrumări despre educaţia rutieră.
..Citeste mai departe..

Poliţia prahoveană vă invită miercuri, 31 mai, la o activitate interactivă initulată „Împreună pentru siguranța copiilor!”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova organizează miercuri, 31 mai a.c., o activitate extrem de interesantă dedicată celor mici, în special.
Este vorba despre cea de-a doua ediţie a evenimentului „Împreună pentru siguranţa copiilor!”, care se desfăşoară în intervalul orar 12:00 – 15:00, pe Esplanada Palatului Culturii din municipiul Ploiești şi care este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.
„Ne dorim să transformăm ziua de 31 mai într-o zi de neuitat pentru cei mici, care se vor bucura de prezența unor super eroi, de facepainting, desene colorate, baloane și multe alte activități interactive”, transmite IPJ Prahova.
Evenimentul este unul în sistem integrat, unde vor fi prezente și celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, de la nivelul județului Prahova

..Citeste mai departe..

„Educație rutieră-Educație pentru viață”, concurs național destinat elevilor

Pentru Prahova, faza județeană s-a desfășurat în parcul Memorial „Constantin Stere” din Bucov, fiind organizată de Serviciul Rutier Prahova/, în colaborare cu Automobil Clubul Român, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și cu sprijinul administrației parcului Bucov

Fără doar și poate, la consolidarea unui climat optim de siguranță rutieră, pe termen lung, una dintre modalitățile educative de maximă eficiență este angrenarea copiilor în întreceri aplicative care vin să le stimuleze acestora interesul pentru cunoașterea și aplicarea normelor rutiere, precizează IPJ Prahova.
În acest context, astăzi, 27 mai a.c., în parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, au organizat faza județeană a concursului național ,,Educație rutieră- Educație pentru viață”.
..Citeste mai departe..

Prime, vouchere în loc de majorări salariale – propunerea Guvernului Ciucă pentru profesori! Sindicatele nu par a accepta aşa ceva...!

De la declanşarea grevei generale în sistemul de învăţământ, guvernanţii încearcă să-i ademenească pe profesori cu prime, cu vouchere, însă nimic despre majorări de salarii!
Poate că politicienii de la Palatul Victoria nu au înţeles bine mesajul sindicatelor, anume că principala revendicare este majorarea salariilor, nu să se acorde vouchere sau prime! Batjocură în toată regula!
De aceea, sindicatele din învăţământ au declarat că vor continua greva generală chiar şi după negocierile de ieri, ce s-au încheiat târziu, aproape de miezul nopţii.
Astăzi, la orele prânzului, este anunţat un protest al salariaţilor din învăţământ în Bucureşti, în Piaţa Victoriei şi acţiunea sindicală pare a nu se încheia decât dacă se obţin majorări de salarii.
..Citeste mai departe..

În timp ce profesorii sunt în grevă generală, ministrul Educaţiei se mândreşte cu votul acordat de parlamentari pentru noile legi ale Învăţământului!

Să vezi şi să nu crezi! Cât cinism!

În timp ce salariaţii din Educaţie se află în grevă generală, ministrul de resort, Ligia Deca, se laudă cu faptul că Legile Educaţiei – ştiţi voi, proiectul acela controversat „România Educată” – a primit votul Senatului, cameră decizională în acest caz, şi urmează ca documentul să fie promulgat de preşedintele României! Ehe! Şi credeţi că nu-l promulgă? Sigur că îl promulgă..!
Atât de „educate” sunt legile... educaţiei încât nici Istoria nu mai este respectată, nici Geografia, nici Biologia, în sensul că se înlocuiesc multe lucruri foarte utile şi necesare omului şi se înlocuiesc cu nişte aberaţii.
Să ai doar câteva rânduri despre Mihai Viteazul în manualul de Istorie este jenant!
..Citeste mai departe..

Săptămâna prevenirii criminalităţii

În cursul zilei de ieri, 22 mai, a debutat „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, eveniment ce constă în organizarea, în perioada 22-26 mai 2023, la nivel național și implicit la nivel teritorial, a unor activităţi informativ-preventive, cu scopul de a fi prezentate diferite tematici (siguranţa copiilor, siguranţa online, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prevenirea dispariţiilor de minori sau a plecărilor voluntare, prevenirea violenţei domestice) în rândul cetăţenilor.
Astfel, ziua de luni, 22 mai a.c., a urmărit „siguranța copiilor”, iar polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Prahova și cei din cadrul Agenţiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane au susținut, în cadrul a șase unități de învățământ din municipiul Ploiești, dezbateri pe această temă.
..Citeste mai departe..

Greva continuă...!

După cum... bate vântul, greava profesorilor continuă şi mâine, 23 mai!
De reţinut că liderii de sindicat au anunţat că nu este obligatoriu ca toată lumea să intre în grevă, cine pofteşte să facă ore să le facă...! După câte se aude, printre cadrele didactice are nu au vrut să ţină cont de apelul sindicatelor de a intra în grevă generală s-a numărat şi soţia preşedintelului României, Carmen Iohannis, care s-a prezentat, azi, la cursuri!
Totuşi, când se obţin rezultate, de ele beneficiează şi cei care nu au protestat, aşa că judecaţi dumneavoastră gestul de a te prezenta la ore ştiind că ai tăi colegi se află în grevă pentru a atrage atenţia asupra slabei salarizări din Educaţiei
..Citeste mai departe..

Sindicaliştii din învăţământ anunţă greva generală!

Offf, dar în 2020-2021 unde aţi fost, de s-a permis a se impune Dictatura sanitară şi în şcoli, încălcându-se drepturile şi libertăţile fundamentale, când profesorii şi elevii erau obligaţi să poarte masca supunerii şi când se cereau a se face anumite acte medicale cu seruri experimentale, când curţile şcolilor erau trasate cu linii arătându-se pe unde să circule copiii, ca în puşcării? Ce batjocură a fost!

Sindicaliştii din învăţământ au reînceput acţiunile de protest, după ceva ani de pauză, ca să nu spunem adormire...!
Faptul că s-a tăcut în 2020-2021 şi nu s-a revoltat niciun sindicat din învăţământ asupra faptelor neconstituţionale săvârşite în numele aşa zisei „pandemii”, asupra personalului din învăţământ şi asupra elevilor este consecinţa a ceea ce se întâmplă acum! S-a tăcut ce s-a tăcut uite unde s-a ajuns!
Dacă nici după greva de avertisment de două ore, de astăzi, 17 mai, nu se vor rezolva revendicările, atunci luni vor declanşa greva generală, riscându-se a se afecta şi examenele naţionale!
..Citeste mai departe..

Nici comunicarea nu mai e ce era...!

Infomările oficiale se transmit, în mod normal, pe Mail sau măcar pe Wats App, nu se afişează pe o reţea socială, doamnelor şi domnilor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova! Altfel, se pierde caracterul de „oficial”!

A devenit, practic, o obsesie, pentru unele instituţii publice, să comunice şi să transmită informaţii oficiale numai pe platforma Facebook!
Să te foloseşti de o reţea socială pentru a transmite informaţii oficiale este bezna minţii!
Păi, în felul acesta, tot ce transmiteţi voi, bugetari din instituţii publice, doar pe Facebook nu are niciun caracter oficial! Nu poate să aibă aşa ceva, pentru că acea platformă nu este una proprie, a voastră, ci a unui particular ce a lansat el o reţea socială! Nu este ca pe Mail sau pe Wats App, să ai adresa ta, respectiv numărul tău de telefon (în cazul Wats App) şi să se expedieze acolo mesaje cu conţinut oficial şi să aibă acces la acele informaţii doar persoana titulară de cont pe Mail sau de Wats App. Se înţelege sau nu?
..Citeste mai departe..

Sărbătoare la Liceul Tehnologic „1 Mai” Ploieşti! 150 de ani – povestea continuă!

A fost odată …așa începe și povestea noastră, ca orice poveste…

A fost odată un loc unde s-a împlinit un vis, prima „Școală de Arte și Meserii”. Un început sfios în 1872, cu doar 44 de elevi, dar care au avut alături profesori dedicați și maiștri iscusiți.
În cele 15 decenii care au trecut, liceul a avut mai multe denumiri: Școala de Arte și Meserii, Școala Inferioară de Meserii, Liceu Industrial de Băieți, Grup Școlar Industrial „1 Mai”, Liceul Tehnologic „1Mai”.
A rezistat războaielor, iar din 1970 s-a mutat în locația de astăzi pe bulevardul Petrolului. 150 de ani de poveste! Nu sunt 5, nici 50, ci 150 de ani, sărbătoriți de către elevii noștri prin mentorii lor, profesori ai acestei instituții, într-un mod inedit, un adevărat spectacol pus în scenă cu multă măiestrie.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4