Ultima editie tiparita in format pdf

A fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea şi reabilitarea Şcolii „Florin Comişel” din Ploieşti


Se costruieşte şi Sală pentru practicarea educaţiei fizice şcolare

Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Relații Internaționale, informează că, pe 22 septembrie, a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Modernizare și reabilitare Școala Gimnazială Florin Comișel și construire sală de educație fizică școlară”.
Valoarea totală a proiectului este de 4.220.237,50 lei, finanțare obținută prin Programul Operațional Regional.
..Citeste mai departe..

Poliţiştii prahoveni, în mijlocul copiilor!

Marţi, 20 septembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova-Serviciul Rutier, compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, precum și cei ai Biroului Siguranță Școlară, au efectuat o nouă acțiune informativ preventivă în rândul copiior.
De data aceasta, ei s-au deplasat la Școala Gimnazială Excelsis din municipiul Ploiești.
Cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, cei mai mici au fost învățați cum să circule în siguranță ca pietoni, care este locul lor în autoturism și cum trebuie să fie asigurați în acesta, dar și cum și unde pot folosi bicicleta, rolele sau trotineta.
..Citeste mai departe..

Şcoala nr. 13 şi Şcoala nr. 19 vor fi reabilitate cu fonduri europene

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a semat contractele pentru modernizarea acestor unităţi de învăţământ

Încă două şcoli gimnaziale din Ploieşti vor fi reabilitate cu fonduri europene, ne anunţă Primăria Ploieşti.
Andrei Liviu Volosevici, primarul Ploieştiului, a semnat, pe 13 septembrie, contractele de finanțare pentru modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 13 și a Școlii Gimnaziale nr. 19.
Contractele de finanțare se derulează prin Programul Operațional Regional, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
..Citeste mai departe..

Nici Şcoala nu mai e ce era cândva! 5 septembrie, în loc de 15 septembrie...!

Experimenţe după experimenţe impuse copiilor din partea guvernanţilor!

Să vezi şi să nu crezi, dar nici Învăţământul nu mai e ce era! Niciodată nu s-a început şcoala aşa de devreme, pe 5 septembrie! Acum, la început de septembrie, se pleca în concedii, pe Litoral, că era mai ieftin, însă cineva – şi ştiţi voi cine – s-a gândit că ar fi mai bine să le strice unora planurile şi să se înceapă şcoala cu 10 zile mai devreme decât obicei!
Chiar şi aşa, străzile Ploieştiului au fost luate cu asalt de copii însoţiţi de părinţi şi bunici în drumul lor către şcoală.
Îmbucurător este faptul că, de data asta, s-a permis accesul în clase a părinţilor, după doi ani în care acest drept a fost încălcat de Guvernul României, pe motiv de „pandemie”! „Pandemie” care nu există deloc în documentele oficiale, dar asta e o altă... poveste!
..Citeste mai departe..

Părinţi, însoţiţi-vă copilul în clasă! Este dreptul vostru să intraţi în şcoală!

Nimeni nu are voie să vă interzică a intra în clasa unde învaţă odrasla voastră!

Părinţi, atenţie! Nimeni nu are voie să vă interzică să intraţi în curtea şcolii sau în clase! Nu este emis niciun Ordin de ministru ca părinţi să nu îşi poată însoţii copii în clase. Nu există nicio Stare de alertă! Nu există niciun cadru legal pentru ca părinţii să fie din nou ţinuţi la poartă!
Înţelegeţi că este dreptul vostru să aveţi acces în şcoală, în clasă, pentru că Şcoala este o insituţie întreţinută din banii poporului, este instituţie publică.
Conducerile instituţiilor de învăţământ sunt plătiţi din bani publici.
Cine încearcă să vă împiedice a intra în şcoală comite un abuz şi trebuie să-i faceţi plângere penală! Nu vă lăsaţi intimidaţi aşa cum s-a întâmplat în 2020-2021!
..Citeste mai departe..

Niciun elev nu se mai exmatriculează! Asta doreşte ministrul Cîmpeanu!

Este horror să iei o asemenea decizie, pentru că aşa ceva se aplică, evident, şi în cazul elevilor cu... probleme (cei care aduc droguri în şcoală, cei care violează, cei care fură...), victimele fiind obligate să stea în continuare în mijlocul celor care le-au făcut rău!

Oficialii care, în 2020-2021, au călcat Constituţia României în picioare, prin discriminări, segregări, încălcări ale dreptului persoanei asupra propriului corp, acum, când elimină exmatricularea, declară că dreptul la învăţământ este un drept constituţional! Acum e bună Constiuţia, dar când este vorba despre drepturile şi libertăţile cetăţeneşti se ignoră Constituţia!

Incredibil ce se întâmplă în Învăţământ! Dar, poate că nici nu ar mai trebui să se numească „Învăţământ”, după ce ministrul de resort a anunţat că, începând cu acest nou an şcolar o să existe un nou Regulament!
..Citeste mai departe..

Încă patru Culegeri de Matematică pentru liceeni, concepute de prof. Petre Năchilă

Stimabilul profesor Petre Năchilă, fost inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, a reuşit, de curând, să aibă noi apariţi editoriale, cu patru Culegeri de Matematică.
Una dintre cele trei Culegeri este concepută, de prof. Petre Năchilă, împreună cu fiul său, prof. Călin Eugen Năchilă. Este vorba despre „Trigonometrie – clasele IX-X”.
Aşadar, la Editura Nomina – Piteşti, pe lângă lucrările „Bac M2”, „Bac-Tehnologic” şi „Admitere – Politehnică, matematică-informatică”, apărute în luna martie anul acesta, a mai publicat, recent, încă patru lucrări din seria intitulată „...pentru toţi”. Este vorba despre: „Geometrie – clasele IX, X”, „Trigonometrie – clasele IX-X”, „Analiză matematică – clasa a XI-a” şi „Analiză matematică – clasa a XII-a”. 
..Citeste mai departe..

Primăria Ploieşti oferă rechizite şcolare copiilor înscrişi în clasa I, prin proiectul „Primul Ghiozdan”

Iată că şi anul acesta se continuă cu proiectul intitulat „Primul Ghiozdan”, prin care se acordă rechizite şcolare copiilor înscrişi în clasa I în anul şcolar 2022-2023.
Municipalitatea ploieșteană a recepționat astăzi, 29 august, cele 1.780 de ghiozdane noi, care vor fi distribuite unităților de învățământ ploieștene, în perioada 30 - 31 august 2022, urmând ca acestea să le fie dăruite copiilor la începutul noului an școlar. Ghiozdanele au un design atractiv, atât pentru fete, cât și pentru băieți și vor include și câte un set de rechizite școlare, respectiv: caiete, penar, riglă, acuarele, stilou, creioane și coperți.
Se menționează că bugetul prevăzut pentru derularea acestui program a fost de 160.000 lei.
..Citeste mai departe..

O nouă... invenţie de-a ministrului Educaţiei: Calificative în loc de note pentru trei discipline şcolare!

Ministrul Cîmpeanu argumentează că măsura ar fi pentru „a încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simți presiunea notei”! Cum? Păi învăţământul a devenit opţional, nu mai e obligatoriu?
Dacă vreţi „fără presiune”, atunci scoateţi notele de la Matematică, Chimie, Fizică, nu de la Sport, domnule ministru!

De fapt, ceea ce se urmăreşte este să nu mai fie aşa de muli elevi care să primească burse şcolare datorită mediilor mari, ce rezultau şi din notele mari pe care elevii le primeau la respectivele discipline?

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, face ce face şi mai inventează o ciudăţenie pe care să o introducă în Legea Educaţiei! Astfel, acesta a postat, pe Facebook, faptul că propune o modificare a noului sistem de evaluare a elevilor şi nu se vor mai pune note la disciplinele Educaţie Fizică, la Desen şi la Educaţie Plastică, notele urmând a fi înlocuite cu calificative!
Ministrul îşi argumentează propunerea spunând că această modificare „va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simți presiunea notei”! Oau!
..Citeste mai departe..

Proiectul „România educată” ar trebui intitulat „România stresată”!

Conform noilor modificări în Legea Învăţământului, Colegiile vor avea dreptul de a-şi organiza concurs propriu de Admitere pentru absolvenţii de gimnaziu,  după ce aceştia vor susţine şi Evaluarea Naţională! Sindicatele sunt de acord cu asta! Ups!

Pentru ce încă un examen pe capul elevilor? Pentru ce atâta stres pe capul copiilor şi al părinţilor? Cumva pentru a exista motive de a se da bani pe meditaţii?


Trăim vremuri mai mult decât interesante, în care deseori constatăm că se iau decizii halucinante în ce priveşte soarta omului în mai multe ramauri de activitate.
..Citeste mai departe..

Sfaturi de la poliţişti adresate copiilor pentru ca cei mici să aibă în continuare o vacanţă liniştită

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, dar și cei ai Serviciului Rutier Prahova din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Prahova au desfășurat, pe 19 august a.c., o activitate informativ-educativă, în municipiului Ploiești.
Această activitate s-a desfășurat în cadrul Centrului Educațional Montessori, unde au participat 25 de copii și 5 cadre didactice. Temele dezbătute cu cei mici au fost despre regulile de circulație și siguranța în viața de zi cu zi. Polițiștii prahoveni le-au prezentat acestora câteva reguli, pe care cei mici trebuie să le aibă în vedere, în viata de zi cu zi, pentru a evita victimizarea, respectiv, să nu discute cu necunoscuții și să nu primească daruri de la aceştia, să nu plece însoțiți de persoane necunoscute, să nu se urce în autoturismele străinilor și să nu se îndepărteze de locuință, fără știrea părinților.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4