Ultima editie tiparita in format pdf

Se redeschid şcolile?


După mult timp de aşteptare, Instituţia Avocatul Poporului cere Ministerului Educaţiei un punct de vedere în privinţa redeschiderii şcolilor. Că o fi „un punct” sau mai multe, important este ca elevii să fie lăsaţi să se întoarcă în clase şi ca şcolile să fie deschise nu numai pentru votare!

După multe Memorii, proteste şi acţiuni legale în Instanţele judecătoreşti, dar şi după recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iată că, în sfârşit, Instituţia Avocatul Poporului se sesizează şi cere Ministerului Educaţiei un punct de vedere în privinţa redeschiderii unităţilor de învăţământ, ca şcoala să se facă faţă în faţă, nu online
..Citeste mai departe..

Degeaba s-a dat vina pe elevi!

Numărul „cazurilor” a crescut, deşi elevii nu sunt la şcoală!

Redeschideţi şcolile şi permiteţi populaţiei să-şi facă testul rapid de anticorpi!

Redaţi oamenilor normalul lăsat de Dumnezeu!

Vă mai aduceţi aminte, doamnelor şi domnilor, cum au fost elevii învinovăţiţi că ei ar fi cei care ar răspândi covidul şi, astfel, s-a decis ca şcolile să fie închise? Ei bine, iată că după atâta timp de când şcolile stau închise, numărul „cazurilor” nu a scăzut deloc, ba chiar avea să crească, ajungându-se la 4/1.000.
Mda, autorităţile române calculează la mia de locuitori, deşi Uniunea Europeană recomandă a se face calculul la 100.000 de locuitori, tocmai pentru a nu se comite abuzuri în privinţa carantinărilor!
Se pare că, în România, se ţine cont de recomandări numai când este vorba despre restricţii
..Citeste mai departe..

Se cere intervenţia Justiţiei pentru a se reda dreptul elevilor la o educaţie normală

Avocaţii solicită redeschiderea şcolilor şi eliminarea măsurilor de aşa zisă protecţie: mască, termoscanare, dezinfectaresa toxică, online etc.

O echipă de avocați a depus o acţiune în instanța judecătorească prin care se cere anularea Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării nr 5487/1494/2020, asociat cu impunerea obligativității purtării măştilor în incinta claselor, cu școala online, cu dezinfectarea toxică, cu termoscanarea, precum și cu celelalte norme de igienă și de protecție instituite în școlile din România care încalcă dreptul copiilor la o educație normală.
În urmă cu mai bine de o lună de zile, Ministerului Educaţiei i-a fost adresată o plângere făcută de aceeaşi echipă de avocaţi, însă reprezentanţii instituţiei nu au formulat niciun răspuns
..Citeste mai departe..

Elevii de 10 ai judeţului Prahova, premiaţi cu diplome şi bani în Sala Europa!

Ei au fost premiaţi de către Andrei Volsevici, primarul Ploieştiului

Cei 29 de elevi prahoveni care au obţinut, în vara acestui an, media 10 la Evaluarea Naţională şi la Examenul de Bacalaureat au fost premiaţi de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. Activitatea a avut loc vineri, 6 noiembrie, în interior, în Sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova, diplomele fiind înmânate de primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici. Premiile au fost acordate în baza Hotarârii Guvernului nr. 714/27.08.2020 şi a OMEN 5503/ 02.09.2020. Elevii cu 10 la Evalaurea Naţională au primit 1.000 de lei fiecare, iar cei cu 10 de la Bacalaureat au primit câte 3.000 de lei fiecare
..Citeste mai departe..

Omagiu, virtual, conducătoarei iubite!

Dovadă de servilism sau de iubire sinceră, necondiţionată, pe pagina de Facebook a ISJ Prahova la adresa Moncăi Anisie?

Faptul că ministrului Educaţiei, Monica Anisie, îi place mult să fie în centrul atenţiei, să aibă parte de laude, de aplauze,nu este niciun secret pentru nimeni.
De când a fost instalată la şefia Educaţiei româneşti, Anisie şi-a făcut un obicei în a se folosi de site-ul şi de pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei pentru a-şi posta poze cu ea, cu diverse ocazii, în care să se vadă şi că scrie funcţia, imprimată cu litere în culori galben-albastru, ca nu cumva să uite că ea este ministru! A râvnit mult pentru acestă funcţie din moment ce avea să ocupe spaţiul virtual cu „tablourile” sale!
Ei bine, vineri, 6 noiembrie a.c., Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a postat, pe pagina sa de Facebook, un material însoţit, evident, de o fotografie a doamnei ministru.
În respectiva postare, Monica Anisie se laudă cu ce a făcut ea la Ministerul Educaţiei într-un an de zile de când este ministru. Noroc de faptul că e curent, să vadă şi omenirea ce realizări are Anisie. Dacă nu e curent, să se uite la TV!
..Citeste mai departe..

Festivitate pentru elevii de 10!

Au apărut, pe pagina de Facebook a ISJ Prahova, numele elevilor în loc de coduri, deşi în vară, la afişarea rezultatelor, ISJ Prahova ne-a transmis că nu este permis a se publica nume de elevi!

Acţiunea se susţine în interior, la Sala Europa, în context epidemiologic! Nu mai ne este teamă că se răspândeşte covidul?

Deşi a trecut ceva timp de la afişarea rezultatelor Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat, iată că tocmai acum, în noiembrie, s-a găsit posibilitatea a se organiza o festivitate de premiere a elevilor care au obţinut media 10 la acele examene! Este vorba despre 29 de elevi (12 de la Evaluarea Naţională şi 17 de la Bacalaureat).
Dar de ce aşa de târziu? Ne luăm după principiul exprimat de curând de către o personalitate distinsă cum că vacanţa de vară să fie de Crăciun?!
..Citeste mai departe..

De ce tac sindicatele?

Dacă până în acest an, sindicatele din învăţământ erau foarte vocale, inclusiv prin 2017, după ce se majorase de două ori salariile în sistem, iată că acum, în anul de graţie 2020, vocea sindicatelor nu s-a auzit mai deloc, deşi motive erau şi mai sunt suficiente pentru a se protesta.
Nu s-a revoltat niciun lider de sindicat cu privire la obligativitatea purtării măştilor de către elevi, profesori, o măsură aberantă, care nu face altceva decât să slăbescă sistemul imunitar al omului.
Nici măcar juriştii sindicatelor nu au sesizat acest aspect, că este ilegal să obligi pe cineva să aplice un act medical. Nu am auzit niciun sindicalist bociferând pentru cum au ajuns şcolile să semene cu puşcăriile, cu linii trasate prin curte, pe holuri, cu semne pe unde să păşească elevii, pe unde să circule profesorii etc. Nimeni nu a spus nimic!
Atunci, dragi români, vă meritaţi soarta şi ceea ce urmează a vi se întâmpla din partea ăstora pe care îi lăsaţi să-şi facă de cap, pe banii contribuabililor!
Să înţelegem că sindicatele au glas numai atunci când este vorba despre majorări de salarii
..Citeste mai departe..

La Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești a început marți, 20 octombrie a.c, Conferința ASR “Sudura 2020”, cu tema Educație, cercetare și inovare în domeniul sudării, evenimentul fiind sponsorizat de către Conpet SA. Modul de organizare al conferinței este unul hibrid, deschiderea festivă și sesiunile plenare având loc la UPG Ploiești, ele fiind transmise online, iar celelalte acțiuni ale conferinței se vor desfășura exclusiv online.
..Citeste mai departe..

Ce schimbări a făcut ministrul Monica Anisie la ISJ Prahova! Ca pe tabla de şah!

Numit de câteva luni la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, prof. Constantin Pisău a fost nevoit să schimbe biroul, fiind trecut adjunct, într-un birou micuţ. În locul său, adică acolo unde este biroul mai mare şi cu vedere la stradă, a fost numită, prin ordin de ministru, o foarte tânără profesoară, dar de mare perspectivă, Ilona Cornelia Rizea!

În acest an, parcă mai mult decât în alte dăţi, s-a dovedit cât de mult sunt râvnite funcţiile de conducere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.
Ei bine, ce se întâmplă când sunt numite persoane în funcţii de conducere ale instituţiilor deconcentrate fără a se susţine concurs? Poate că se întâmplă ca la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, adică să se schimbe „generalii”, dintr-un birou în altul, ca pionii pe tabla de şah
..Citeste mai departe..

Microbuz cu elevi, implicat într-un accident în Ploieşti

Miercuri, 7 octombrie, un microbuz în care se aflau elevi preşcolari a fost implicat într-un accident care a avut loc în Ploieşti. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, microbuzul a intrat în coliziune cu un autoturism. Ca urmare a celor întâmplate, un copil a suferit un atac de panică, iar şoferul autoturismului a avut parte de asistenţă medicală


..Citeste mai departe..

Calendarul etapelor si actiunilor pentru stabilirea cifrei de scolarizare în învatamântul dual si în învatamântul profesional

A fost publicat ordinul privind aprobarea Calendarului etapelor şi acţiunilor pentru stabilirea cifrei de şcolarizare în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul şcolar 2021-2022, precum şi a modelelor pentru avizarea de către Comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi unitatea administrativteritorială a Proiectului cifrei de şcolarizare în învăţământul dual şi în învăţământul profesional.
Astfel, până la 13 noiembrie, operatorii economici transmit la Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) solicitările de şcolarizare în învăţământul dual
..Citeste mai departe..

1 2 3 4