Ultima editie tiparita in format pdf

Încep înscrierile pentru Evaluarea Naţională


În perioada 2-5 iunie se desfăşoară înscrierile pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a. Până atunci, însă, pe 27 mai 2020, prima zi din noul calendar de admitere, se afișează oferta de școlarizare/de formare profesională, concretizată în profiluri, domenii și calificări profesionale pentru învățământul liceal, filiera tehnologică.

Calendarul Evaluării Naţionale:
2 - 5 iunie: înscrierea elevilor;
5 iunie 2020: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a;
15 iunie: Limba și literatura română - probă scrisă;
17 iunie: Matematică - probă scrisă;
18 iunie: Limba și literatura maternă - probă scrisă;
22 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00);
22 iunie - Depunerea contestațiilor (orele 14:00 - 20:00);
23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor;
27 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
..Citeste mai departe..

Pe 3 iunie încep înscrierile pentru „Bac” 2020

Candidaţii au scăpat de evaluarea competenţelor, probele orale Pentru susţinerea examenului de Bacalaureat, candidaţii se pot înscrie în perioada 3 – 10 iunie, iar în perioada 11 şi 17 iunie 2020 are lor echivalarea şi recunoaşterea competentelor lingvistice şi digitale.

Calendar Bacalaureat 2020
- 22 iunie 2020 are lor proba de Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă,
- 23 iunie 2020 - Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă,
- 24 iunie 2020 - Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă,
- 25 iunie 2020 se desfăşoară Probă la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă
..Citeste mai departe..

Metode din şcoala chinezească, aplicate şi în învăţământul Românesc!

Doamnelor şi domnilor, dacă aţi văzut pe la TV sau pe Net imagini a modului în care se face şcoală în China comunistă, ei bine ar trebui să vă obişnuiţi cu ele, pentru că multe dintre asemenea proceduri vor fi şi în România, ţară democratică şi în care mulţi oameni se declară „de dreapta”, inclusiv cei care acum se află la guvernare! Ceea ce poate nu mulţi cunosc este faptul că, în China, oamenii de mult folosesc măşti de protecţie, din cauza poluării foarte mari, ori eu sunt familiarizaţi cu astfel de metode, inclusiv cu scanarea coprului atunci când pătrund în anumite instituţii. Citiţi ceea ce este publicat pe site-ul edu.ro (site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării din România), unde sunt specificate măsurile ce se vor aplica în şcoli pe timpul Stării de alertă „în contextul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de covid-19”
..Citeste mai departe..

Deşi Constituţia acordă acces la învăţământ tuturor persoanelor, ministrul Anisie a dat ordin că nu vor avea voie să intre în şcoală cei care au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius!

Aşadar, dreptul la învăţătură este încălcat? Cei cu temperatură ar putea să stea într-o încăpere separată, dar nu să fie privaţi de dreptul de a învăţa.

Doamna ministru de la Educaţie, Monca Anisie este numele său, crede că învăţământul se poate conduce numai din ordine de ministru. De când este ministru, a emis la ordine încât cred că nici dânsa nu mai ştie câte s-au strâns. Uitaţi-vă pe site-ul ministerului (edu.ro) să vedeţi cum sunt acolo aliniate şi încolonate ordinele domniei sale!.De existeneţa Parlamentului nu s-a auzit?
..Citeste mai departe..

Uitaţi cum vă puteţi înscrie copilul la clasa pregătitare, după Starea de urgenţă!

A fost publicat, în Monitorul Oficial, Ordinul ministrului Educației și Cercetării privind modificarea și completarea Calendarului și a metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021. Principalele modificări/completări vizează aspecte procedurale și de calendar, după cum urmează:
1. Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, până în data de 7 iulie.
..Citeste mai departe..

O altfel de şcoală!

Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății au aprobat, în conformitate cu prevederile ordinului comun atașat, o serie de măsuri pentru desfășurarea activităților de către persoanele care au acces în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță, în contextul prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu SARS CoV 2. Ordinul cuprinde 16 articole şi a fost emis pentru că, în perioada 2-12 iunie, elevii din clasele terminale se pot prezenta la şcoală pentru a se pregăti în vederea susţinerii examenelor naţionale. Poate că cel care sare mult în evidenţă este Art.9, în care se spune: „Art. 9. — Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar, în termen de 5 zile de la publicarea prezentului ordin, vor elabora şi vor aproba o procedură proprie, prin care stabilesc modalităţile de desfăşurare a activităţilor de pregătire a sesiunilor de examen, propriul circuit de intrare şi de ieşire a elevilor, a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, precum şi modul în care se va realiza igienizarea/dezinfecţia unităţii de învăţământ, asiguându-se ca: a) la intrarea în unitatea de învăţământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic şi a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depăşească 37*C) de către cadrul medical care va asigura asistenta medicală pe întreaga durată a desfăşurării activităţilor;
..Citeste mai departe..

Ce decizii a luat ministrul Educaţiei după aproape două luni de la instituirea Stării de urgenţă!

Tocmai acum se solicită inspectoratelor şcolare să ofere o situaţie a elevilor care nu pot dispune de echipamente electronice pentru învăţământul on line. În continuare se „pompează” bani publici pentru cumpărarea de aparatură specializată! Se mai redeschid, oare, şcolile în România?

Guvernul României a adoptat în ședința de guvern de ieri, 7 mai, la propunerea Ministerului Educației și Cercetării, o hotărâre privind suplimentarea bugetului ministerului cu suma de 150 de milioane de lei pentru anul 2020. Pe site-ul edu.ro, care este site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, se precizează că suma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat
..Citeste mai departe..

Iată cum vă puteţi înscrie copiii la grădiniţă, după Starea de urgenţă!

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit, în sfârşit, calendarul şi procedurile de înscrierea şi reînscrierea copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani în învăţământul preşcolar. Reînscrierile se vor desfășura în perioada 25 mai - 5 iunie. Înscrierile se vor desfășura în două etape: 8 iunie - 3 iulie și 20 iulie - 10 august. Reînscrierile se pot efectua și prin poștă electronică, telefonic sau fax. Pentru înscriere, părinții pot comunica unității de învățământ prin poștă electronică, telefonic sau fax, datele necesare pentru a fi introduse în aplicația specifică din Modulul SIIIR - Înscriere la grădiniță 2020-2021. Cazurile care nu au fost clarificate în cele două etape de înscrieri se pot rezolva în perioada 11 - 31 august. Aici, Minsiterul nu lămureşte cum se vor putea rezolva respectivele cazuri, prin fax, prin telefon , on line sau ca şi până în acest an – adică normal, faţă în faţă! Dar, mai e timp până atunci, perioadă în care se poate schimba inclusiv componenţa sau coloratura unui guvern!
..Citeste mai departe..

Tadiţionalul Târg internațional al firmelor de exercițiu, organizat de Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, a trecut pe on-line!

În zilele de 7 şi 8 mai, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești organizează, on-line, trei activităţi tradiţionale care, până în acest an se desfăşurau fizic. Este vorba despre Târgul internațional al firmelor de exercițiu (ediția a XI-a), Concursul de antreprenoriat Skype Romanian Business Challenge (ediția a XI-a) şi Simpozionul international “Performante prin parteneriate”(ediția a III-a). Scopul acestor competiții este de a dezvolta competențele profesionale ale tinerilor, prin Firma de Exercițiu, dar și a abilităților care să-i transforme în viitori întreprinzători apți să intre pe o piață dinamică și globală, se precizează în comunicatul de presă emis de către conducerea Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti
..Citeste mai departe..

Ce condiţii trebuie să îndeplinească cei care aspiră la şefia inspectoratelor şcolare

În privinţa calendarului, mai aveţi de aşteptat...! Ministerul Educaţiei a aprobat metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic. Astfel, la concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte mai multe condiţii, printre care: este membru al corpului naţional de experţi în management educaţional; este absolvent al învăţământului universitar de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă sau al ciclului I de studii universitare de licenţă şi al ciclului II de studii universitare de master, finalizate cu diplomă de licenţă şi diplomă de master; este cadru didactic de predare titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor; are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 10 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani
..Citeste mai departe..

Senatul României a decis: Interzicerea comportamentelor generatoare de bullying în şcoli

Senatorii au adoptat marţi, 28 aprilie, în şedinţa de plen, prin vot telefonic, propunerea legislativă pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 prin care sunt interzise, în unităţile de învăţământ, „comportamente generatoare de bullying”. Iniţiată de un grup de deputaţi din aproape toate partidele politice, propunerea legislativă vizează creşterea gradului de siguranţă în mediul şcolar prin abordarea proactivă a provocărilor generate de fenomenul bullying în societate. Şedinţa din Senat a fost condusă de preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, asistat de secretarii Ion Ganea şi George Dircă
..Citeste mai departe..

1 2 3 4