Ultima editie tiparita in format pdf

Lăsaţi-ne Combinatele şi Termocentralele în pace!


Dacă tot acuzaţi că sunt instalaţii învechite, atunci permiteţi a se face investiţii în modernizarea lor, nu să se spună că cel mai bine ar fi să se renunţe la sistemul centralizat de încălzire şi să se cumpărare de centrale de apartament, că nu toţi ne permitem să plătim o grămadă de bani pe consumul de gaz şi de curent electric!

Se vede clar cum sunt luate în vizor termocentralele din România pentru a dispare, pur şi simplu, de pe hartă!
Mintia nu este unica de a păţit ce a păţit! Nu a fost, încă, ştearsă, pentru că o armată de avocaţi, dar şi unii politicieni naţionalişti, încearcă să o salveze.
Noi, prahovenii, sperăm că nu vom avea parte de asemenea lucruri, deşi observăm cum se pistonează, cu oaresce declaraţi, asupra CET Brazi, combinat care oferă Ploieştiului apă caldă şi agent termic.
S-au trezit unii, de la un partiduleţ ce se consideră... în acţiune, să declare că cel mai bine ar fi să se organizeze un Referendum pentru ca ploieştenii să decidă dacă mai vor să aparţină sau nu, din punct de vedere termic, de CET Brazi, că oricum „instalaţiile de acolo sunt învechite”! Cum, mă?
Dar ce vă veniră să aruncaţi voi o asemenea propunere? A, şi tot ei se gândesc să se ofere nişte bani populaţiei care se debranşează pentru a-şi achiziţiona centrală de apatament! Aha, deci asta e şmecheria!
Are careva vreo afacere cu comercializarea acestor centrale? Hm!
..Citeste mai departe..

Aleșii locali ploieșteni vor vota caietul de sarcini pentru delegarea serviciului de salubritate

Consilierii locali ploiesteni au fost convocați vineri, 21 mai, într-o ședință extrordinară, printre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi fiind și cel referitor la studiul de fundamentare privind oportunitatea delegării serviciului de salubritate pentru căile publice, dar și pentru deszăpezire. Practic, aleșii locali vor vota caietul de sarcini aferent serviciului amintit.
..Citeste mai departe..

Reabilitare a cartierului Râfov

Municipiul Ploieşti a semnat, în data de 06.05.2021, contractul de finanțare nr. 6874 pentru proiectul “REGENERARE URBANĂ ÎN ZONA MARGINALIZATĂ A MUNICIPIULUI PLOIEȘTI - CARTIER RÂFOV”, cod SMIS 1248892, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei (în calitate de Autoritate de Management) și Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (în calitate de Organism Intermediar). 
Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de invesţii 4.3: Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale, Obiecv Specific 4.3. :Îmbunătaţirea regenerării fizice, economice şi sociale a comunităţilor marginalizate în municipiile reşedinţă de judeţ din România.
..Citeste mai departe..

CL Ploiești a reziliat contractul cu Rosal pentru curățenie căi publice

Întruniți vineri, 14 mai a.c., în ședință extraordinară, consilierii locali ploieșteni au avut pe ordinea de zi mai multe proiecte de hotarare, printre acestea numarandu-se si cel care viza demararea procedurilor de reziliere a contractului cu Rosal pentru serviciul de ”curățenie căi publice”. 
După mai multe discuții, aleșii locali au votat rezilierea contractului, cu 21 de voturi pentru si o abtinere. 
In aceeasi sedinta, proiectul de hotatare privind ajustarea tarifelor de curățenie a domeniului public din Ploiești a fost respins de catre alesii locali.
..Citeste mai departe..

Au sosit două troleibuze noi la Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, informează comunitatea locală că au sosit încă două troleibuze noi, în orașul nostru. Acestea fac parte din lotul de 20 de troleibuze noi, achiziționate prin intermediul proiectului "Achiziție mijloace de transport public – troleibuze 12 m, Ploiești, Tg. Jiu” Cod SMIS 128120, care este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Primele 5 troleibuze vor fi livrate până la sfârșitul lunii mai a.c. și vor intra rapid în circulație. Obiectivul general al proiectului sus amintit, derulat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, este îmbunătățirea transportului public, prin achiziția de material rulant de tip troleibuz pe rutele de transport public selectate, printr-o abordare integrată, bazată pe Planul de mobilitate urbană durabilă pentru Polul de Creștere Ploiești ..Citeste mai departe..

Industria prahoveană, în scădere atât pe plan intern, cât şi extern

Indicele producției industriale, în luna februarie 2021, față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova, a fost de 79,1%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
În luna februarie 2021, față de luna corespunzătoare din anul 2020, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 63,4%, spune aceeaşi sursă.
Exporturile de bunuri din județul Prahova ,în luna decembrie 2020, au însumat 193.630 mii euro.
..Citeste mai departe..

Andrei Volosevici a demisionat din Consiliul Director al ADI Deșeuri Prahova

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a demisionat din calitatea de membru al Consiliuluidirector alAsociației de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor - Prahova” (A.D.I. Deșeuri Prahova).
 Volosevici, a sesizat, în cursul acestei zile, și Poliția Municipiului Ploieștiși a solicitat să se verifice evenimentele din noaptea de 26-27 aprilie 2021, când, pe raza municipiului Ploiești, în special în zona centrală, au avut loc acțiuni organizate de împrăștiere a gunoiului pe domeniul public. Adrese similare cu privire la problema deșeurilor din municipiului nostru, situație gestionată de A.D.I. Deșeuri Prahova, au fost transmise de primarul Andrei Liviu Volosevici și în atenția Agenției pentru Protecția Mediului Prahova și Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Prahova.
..Citeste mai departe..

Locul 11 pentru Prahova în privinţa câştigului salarial

Efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii ianuarie 2021, a fost de 181.110 persoane, în scădere cu 2.138 persoane față de luna ianuarie 2020, spune Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Câştigul salarial mediu net din județul Prahova a fost de 3.110 lei/salariat, mai mare cu 175 lei față de luna ianuarie 2020.
Indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 102,9%.
Câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramura servicii (3.229 lei/salariat), iar sub media județului în ramurile industrie şi construcții (2.990 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.500 lei/salariat).
Județul Prahova ocupă locul 11 după câştigul salarial mediu net: Municipiul Bucureşti (4.373 lei), Cluj (3.963 lei), Timiş (3.593 lei), Sibiu (3.525 lei), Iaşi (3.462 lei), Ilfov (3.351 lei), Mureş (3.282 lei), Galați (3.212 lei), Braşov (3.195 lei) şi Argeş (3.173 lei)
..Citeste mai departe..

Cifre îngrijorătoare în Industria prahoveană!

Indicele producției industriale, în luna ianuarie 2021 față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova, a fost de 90,3%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
În luna ianuarie 2021, față de luna corespunzătoare din anul 2020, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 88,6.
Exporturile de bunuri, din județul Prahova, în luna noiembrie 2020, au însumat 223.392 mii euro.
Comparativ cu luna noiembrie 2019, exporturile au scăzut cu 2,4%.
În luna noiembrie 2020, importurile de bunuri din județul Prahova au însumat 328.159 mii euro. Comparativ cu luna noiembrie 2019, importurile au scăzut cu 5,0%.
Deficitul comercial din luna noiembrie 2020 a fost de 104.767 mii euro, mai mic cu 11.576 mii euro (‐9,9%) decât în luna noiembrie 2019
..Citeste mai departe..

RAR: Aproape jumătate din vehiculele controlate în trafic aveau deficiențe

Peste 45,6% dintre cele 64.096 de vehicule verificate în trafic din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase şi au fost declarate neconforme, informează Registrul Auto Român. Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la: instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (27,7%); emisiile poluante (21,1%); punţi, jante, anvelope şi suspensie (12,9%) şi parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%). Neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie.
..Citeste mai departe..

Statistică îngrijorătoare în economia prahoveană!

Exporturile şi importurile, scăderi spectaculoase în octombrie 2020 faţă de octombrie 2019

Indicele producției industriale, în luna decembrie 2020 față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova, a fost de 97,6%, ne precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Aceeaşi sursă spune că, în luna decembrie 2020, față de luna corespunzătoare din anul 2019, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 89,0%.
Exporturile de bunuri, din județul Prahova, în luna octombrie 2020, au însumat 220.595 mii euro.
Comparativ cu luna octombrie 2019, exporturile au scăzut cu 8,4%
..Citeste mai departe..

    5 6 7 8 9 10 11