Ultima editie tiparita in format pdf

Lăsaţi-ne Combinatele şi Termocentralele în pace!


Dacă tot acuzaţi că sunt instalaţii învechite, atunci permiteţi a se face investiţii în modernizarea lor, nu să se spună că cel mai bine ar fi să se renunţe la sistemul centralizat de încălzire şi să se cumpărare de centrale de apartament, că nu toţi ne permitem să plătim o grămadă de bani pe consumul de gaz şi de curent electric!

Se vede clar cum sunt luate în vizor termocentralele din România pentru a dispare, pur şi simplu, de pe hartă!
Mintia nu este unica de a păţit ce a păţit! Nu a fost, încă, ştearsă, pentru că o armată de avocaţi, dar şi unii politicieni naţionalişti, încearcă să o salveze.
Noi, prahovenii, sperăm că nu vom avea parte de asemenea lucruri, deşi observăm cum se pistonează, cu oaresce declaraţi, asupra CET Brazi, combinat care oferă Ploieştiului apă caldă şi agent termic.
S-au trezit unii, de la un partiduleţ ce se consideră... în acţiune, să declare că cel mai bine ar fi să se organizeze un Referendum pentru ca ploieştenii să decidă dacă mai vor să aparţină sau nu, din punct de vedere termic, de CET Brazi, că oricum „instalaţiile de acolo sunt învechite”! Cum, mă?
Dar ce vă veniră să aruncaţi voi o asemenea propunere? A, şi tot ei se gândesc să se ofere nişte bani populaţiei care se debranşează pentru a-şi achiziţiona centrală de apatament! Aha, deci asta e şmecheria!
Are careva vreo afacere cu comercializarea acestor centrale? Hm!
..Citeste mai departe..

Ce a spus Cîţu pentru a recîştiga... simpatia parlamentarilor!

Ce să vezi, Florin Cîţu, premierul demis al României, se gândeşte, acum, la popor şi spune că vrea să plafoneze preţurile la utilităţi! Însă, pentru asta, „este nevoie ca guvernul să fie cu drepturi depline”, spuse Cîţu.
Păi, domnule dragă, până mai ieri ai fost şeful unui guvern cu drepturi depline. De ce nu ai apelat la plafonare cât timp guvernul a avut drepturi depline?
Ba mai mult de atât, doamnelor şi domnilor, chiar el, Florin Cîţu era cel care se opunea, într-o primă fază, plafonărilor, spunând că nu poate fi vorba despre aşa ceva.
..Citeste mai departe..

România...clocoteşte!

Azi a fost rândul transportatorilor să protesteze în faţa Guvernului, iar sâmbătă, pe 2 octombrie, cu mic, cu mare, se vine la Bucureşti, unde toate asociaţiile civice se unesc pentru a susţine un foarte mare protest în Piaţa Victoriei

Transportatorii români au venit azi, 29 septembrie, în Piața Victoriei pentru a protesta în faţa Guvernului faţă de situaţia grea în care a ajuns România, creşteri nejustificate ale RCA, ale combustibilului, creşteri de taxe.
..Citeste mai departe..

Seniorii Petrotel-Lukoil, excursie in Delta Dunării

După ce, cu puțin timp in urma, o parte dintre seniori au participat la Ziua Petrolistului și la sărbătorirea a 30 de ani de la înființarea companiei Lukoil,la mijlocul săptămânii trecute au petrecut trei zile in unica Delta Dunării. Conducerea Clubului Seniorilor a pregătit din timp ce urma să se întâmple în această excursie, ca totul să fie pe placul participanților. Și așa avea să fie! Grupul de seniori a pornit din Ploiești cu speranța ca timpul probabil să nu le strice buna dispoziție. Și vremea a ținut cu ei in toate cele trei zile.
..Citeste mai departe..

Ajutoare sociale de la UE pentru ploieșteni

Primăria Municipiului Ploiești, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare, informează cetățenii cu domiciliul în Ploiești – beneficiari finali de ajutoare europene finanțate din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane că, în perioada 17.09.2021 – 01.11.2021, se va proceda la distribuirea pachetelor cu produse alimentare, pe liste inițiale, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.84/2020, pentru stabilirea unor masuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD.
..Citeste mai departe..

Incendiu la un fast food în Ploiești

Azi - noapte, în jurul orei 00:12, în Piața 1 Decembrie din muncipiul Ploiești, a izbucnit un incendiu la un fast food. La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta cu flacără și degajare de fum la un aparat de gătit. Flăcările au cuprins o suprafață de aproximativ 5 mp, cu posibilități de extindere la întreaga construcție. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui aparat de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit...Citeste mai departe..

De ce vreţi să scumpiţi viaţa românilor?

De parcă nu erau de ajuns suferinţele cauzate de restricţiile de ordin sanitar, cu tot tabloul sinistru din „situaţia epidemiologică”, acum se introduc şi scumpiri exagerate pentru utilităţi!

După ce că timp de un an şi jumătate oamenii au fost asaltaţi cu tot felul de restricţii aberante pe motive medicale, încălcându-se drepturile şi libertăţile constituţionale, iar afacerile multor investitori români au avut de suferit, iată că acum, în toamnă, românilor li se pregătesc, pentru sezonul rece, şi alte lucruri extrem de îngrozitoare
..Citeste mai departe..

Au sosit și ultimele 3 troleibuze la Ploiești

La Ploiesti au sosit, la finalul săptămânii trecute, ultimele trei troleibuze noi, care fac parte din lotul de 20 de troleibuze achiziționate prin intermediul proiectului „Achiziție mijloace de transport public – troleibuze 12 m, Ploiești, Tg. Jiu” Cod SMIS 128120, care este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. 
 Cele 20 de troleibuze noi vor fi operate pe următoarele rute: ruta traseu 44 Ploiești – 11 troleibuze; ruta traseu 202 Ploiești – 9 troleibuze. 
 Troleibuzele, în lungime de cca. 12 m fiecare, au o capacitate de minim 70 de pasageri, din care 30 pe scaune.
..Citeste mai departe..

Stații pentru monitorizarea aerului la Ploiești

Primăria municipiului Ploiești a semnat cu firma S.C. Elconet S.R.L. contractul ”Implementare Rețea de Microstații cu senzori pentru determinarea/monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului în Municipiul Ploiești”. Cele 16 microstații vor asigura monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului în perioada alocată implementării măsurilor/proiectelor asumate în Planul Integrat de Calitate a Aerului (2021-2022), achiziția de date din zone neacoperite de Rețeaua națională de monitorizare a calității aerului (RNMCA), precum și verificarea conformării cu cerințele legale și legislația specifică.
..Citeste mai departe..

Documentație de Avizare pentru 4 investiții din Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Tehnic, Investiții, anunță finalizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (D.A.L.I.) pentru patru investiții importante, în orașul nostru. Astfel, joi, 26 august a.c., cele patru documentații vor fi supuse, spre analiză, Comisiei tehnico-economice de avizare din cadrul municipalității, urmând ca, ulterior, aceste obiective să fie prezentate, spre aprobare, consilierilor locali, în următoarea ședință ordinară a Consiliului Local al municipiului Ploiești.
..Citeste mai departe..

5 troleibuze electrice noi la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, prin S.C. Transport Călători Express S.A., va pune în circulație încă 5 troleibuze noi, care vor circula începând de vineri, 13 august 2021, pe traseele 202 și 44. Troleibuzele au o lungime de circa 12 m fiecare și au o capacitate de minim 70 de pasageri, din care 30 de locuri pe scaune. 
Acestea sunt dotate cu sistem de informare a pasagerilor, cu tracking GPS și anunțarea stației următoare, sistem de climatizare, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, computer gestiune management trafic, display pentru anunțuri și reclame, validatoare.
..Citeste mai departe..

    3 4 5 6 7 8 9