Ultima editie tiparita in format pdf

Coaliţia parlamentară măreşte impozitul pe locuinţe!


Povară după povară pe umerii românilor! Dar, până când...?

De parcă nu erau destule probleme pe capul românului, politicienii  care alcătuiesc o majoritate în Parlament (PSD, PNL, UDMR) îşi doresc să mai pună încă o povară în plus, anume majorarea impozitului pe locuinţe!
Se întrevede o scumpire şi până la 50% a acestui impozit, ceea ce este horror!
Momentan, decizia coaliţiei de guvernământ a trecut de Senat, dar urmează votul decisiv al deputaţilor, iar dacă trece aşa ceva atunci chiar că putem vorbi despre austeritate în România, adusă, în primul rând, de cei care ar trebui să se afle în slujba cetăţenilor români, nu împotriva lor
..Citeste mai departe..

Se plafonează preţurile la utilităţi

Legea a fost votată de Camera Deputaţilor, cu 285 de voturi „pentru” şi unul singur „împotrivă”, iar acum se alfă la preşedintele României, pentru promulgare

TVA scade de la 19% la 5%!

Veste excelentă, dragi români, parlamentarii din Camera Deputaţilor au votat miercuri, 27 octombrie, proiectul de lege prin care se plafonează prețurile la energia electrică și gaze.Legea votată merge acum la preşedintele României, pentru promulgare. Proiectul a fost dezbătut în regim de urgență astfel încât schemă de ajutor de compensare să fie aprobată până la 1 noiembrie. Proiectul a trecut cu 285 de voturi „pentru” și unul „împotrivă”. Prețurile ar urma să fie plafonate atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru spitale (publice și private), unități de învățământ, inclusiv creșe, (publice și private), ONG, furnizori de servicii sociale publici și privați și biserici.
O altă veste bună este că TVA pentru energia și gazele livrate operatorilor economici consumatori finali va fi redusă de la 19% la 5%.
..Citeste mai departe..

Andrei Volosevici: A.D.I. Deșeuri tergiversează rezilierea contractului cu ROSAL Grup

Pentru a treia oară, Asociația de Dezvoltare Intercomunitara „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” amână şedinţa în care trebuie discutată rezilierea contractului cu Rosal pentru ridicarea deşeurilor menajere de la populaţie.
..Citeste mai departe..

Cum se obține cazierul judiciar în pandemie

Având în vedere prevederile HG nr.1130/22.10.2021 cu privire la accesul persoanelor, cu excepţia angajaţilor, în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, respectiv la ghișeele de eliberare documente de cazier judiciar, este permis doar celor care: 
 • fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare 
• care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore 
 • rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore • care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
..Citeste mai departe..

Se demolează un turn de răcire al Petrotel Lukoil

S.C. Petrotel -Lukoil va demara, astăzi, la ora 16.00, o acţiune care implică demolarea unuia dintre turnurile de răcire istorice ale companiei. Reprezentanţii S.C. Petrotel –Lukoil au dat asigurări că această operaţiune va fi atent monitorizată împreună cu autorităţile şi se va desfăşura cu o firmă specializată în domeniu.
..Citeste mai departe..

Hidro Prahova are un nou director general

Societatea Hidro Prahova SA are un nou director, numit interimar dupa demisia lui Liviu Ilasi, cel care a condus compania timp de doua luni. Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al societății HIDRO PRAHOVA SA care a avut loc în data de 15 octombrie a.c. 
De profesie inginer, cu specializări în accesarea fondurilor europene, achiziții și investiții publice, Dorin Ilian Lețea are o experiență semnificativă, atât în managementul companiilor de utilități și servicii publice, cât și în administrație, la nivel local și județean.
..Citeste mai departe..

Andrei Volosevici, despre creșterea prețului energiei

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a declarat astăzi într-o conferință de presă, în contextul actual al creșterii prețurilor pe piața energetică la nivel național, că toate inițiativele din Parlament pe această temă trebuie să fie analizate rapid și adoptate o serie de soluții în beneficiul cetățenilor și administrațiilor publice locale. 
Volosevici și-a exprimat public susținerea față de propunerile legate de reducerea T.V.A. la energie de la 19% la 5%, creditele fiscale pentru IMM-uri, subvenționarea CET-urilor și exceptarea de la plata certificatelor verzi.
..Citeste mai departe..

Termen prelungit pentru ajutoarele de încălzire

Termenul pentru depunerea documentelor necesare acordării ajutorului lunar pentru căldură pentru sezonul rece actual s-a prelungit până la data de 20.11.2021. Ministerul Muncii și Protecției Sociale, prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova, a notificat, astăzi, municipalitatea ploieșteană cu privire la faptul căcetățenii pot formula cererea pentru acordarea ajutorului pentru încălzire până la data de 15 octombrie 2021, dar nu mai târziu de 20 noiembrie 2021.
..Citeste mai departe..

Sancțiuni pentru abandonarea deșeurilor menjere pe domeniul public

În perioada 4 - 8 octombrie 2021, polițiștii locali ploieșteni din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 14.000 lei. Astfel, au fost efectuate zilnic acțiuni de monitorizare pe raza municipiului Ploiești, pentru prevenirea și combaterea faptelor ce constituie contravenție la regimul protecției mediului și salubrizării municipiului, dându-se curs unui număr de 28 sesizări prin efectuarea de verificări la fața locului, cu luarea măsurilor care s-au impus.
..Citeste mai departe..

Ce a spus Cîţu pentru a recîştiga... simpatia parlamentarilor!

Ce să vezi, Florin Cîţu, premierul demis al României, se gândeşte, acum, la popor şi spune că vrea să plafoneze preţurile la utilităţi! Însă, pentru asta, „este nevoie ca guvernul să fie cu drepturi depline”, spuse Cîţu.
Păi, domnule dragă, până mai ieri ai fost şeful unui guvern cu drepturi depline. De ce nu ai apelat la plafonare cât timp guvernul a avut drepturi depline?
Ba mai mult de atât, doamnelor şi domnilor, chiar el, Florin Cîţu era cel care se opunea, într-o primă fază, plafonărilor, spunând că nu poate fi vorba despre aşa ceva.
..Citeste mai departe..

România...clocoteşte!

Azi a fost rândul transportatorilor să protesteze în faţa Guvernului, iar sâmbătă, pe 2 octombrie, cu mic, cu mare, se vine la Bucureşti, unde toate asociaţiile civice se unesc pentru a susţine un foarte mare protest în Piaţa Victoriei

Transportatorii români au venit azi, 29 septembrie, în Piața Victoriei pentru a protesta în faţa Guvernului faţă de situaţia grea în care a ajuns România, creşteri nejustificate ale RCA, ale combustibilului, creşteri de taxe.
..Citeste mai departe..

    2 3 4 5 6 7 8