Păi așa vreți să aduceți mai mulți bani la buget, luând mai mulți bani de la cei care oricum sunt săraci?


Clasa de mijloc, din ce în ce mai taxată de Guvernul Ciolacu!

Prin majorarea taxelor și impozitelor, prin scăderea puterii de cumpărare, prin taxarea cu un procent mult mai mare a firmelor private, a IMM-urilor față de taxele cerute corporațiilor (doar 1% impozit au corporațiile de plătit!) consideră Guvernul că o să aducă mai mult bani la buget! 
Este impardonabil ce se întâmplă și cum toate deciziile ce se iau la nivel înalt se iau parcă în defavoarea omului, în defavoarea clasei de mijloc, cea care asigurări, de obicei, stabilitate într-o economie.
..Citeste mai departe..

Indicele valoric al cifrei de afaceri a fost, în noiembrie 2021, de 85% în judeţul Prahova

Indicele producţiei industriale în luna noiembrie 2021, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova a fost de 64,7%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Aceeaşi sursă spune că, în luna noiembrie 2021, faţă de luna corespunzătoare din anul 2020, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 85%.
Exporturile de bunuri din judeţul Prahova în luna septembrie 2021, au însumat 198.966 mii euro.
Comparativ cu luna septembrie 2020, exporturile au scăzut cu 5,2%.În luna septembrie 2021 importurile de bunuri din judeţul Prahova au însumat 306.559 mii euro.
..Citeste mai departe..

S-a stabilit traseul drumului expres Ploiești-Găești

Traseul final al Drumului Expres Ploieşti – Găeşti a fost aprobat după mai multe runde de discuţii şi negocieri între Consiliul Judeţean Prahova, condus de Iulian Dumitrescu, şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Drumul urmează să fie realizat prin fonduri europene şi lucrările vor fi pornite cel mai târziu în 2024. 
„În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, am stabilit ca prioritate îmbunătăţirea infrastructurii rutiere. De la început, am susţinut că Drumul Expres Ploieşti – Găeşti este o soluţie foarte bună şi mă bucur că, într-un final, susţinut şi de Guvern, acest proiect important va deveni realitate. Discuţiile dintre CJ şi CNAIR au avansat bine şi am aprobat traseul final al acestui drum. Speranţa mea este că acest proiect va prinde contur încă din anul 2024. Este un proiect de anvergură finanţat în cea mai mare proporţie din fonduri europene”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
..Citeste mai departe..

Ministrul Energiei: „Facturile trebuie stornate”!

Anularea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care se plafonau preţurile la energie electrică a dus la o majorare exagerată a facturilor.

Ceea ce îi supără cel mai mult pe români, în această perioadă, o reprezintă categoric preţul exagerat de mărit al facturilor la gaze şi la lumină.
Guvernanţii se comportă de parcă ar fi fost luaţi prin surprindere, deşi prin toată Europa s-au majorat preţurile într-un mod foarte ciudat, dar acele ţări aveau să aplice imediat metode care au pus cât de cât lucrurile pe un făgaş normal.
În România, însă, se alcătuiesc fel de fel de comisii, de anchete, se ceartă unul cu altul, însă, în acelaşi timp, cetăţeanul suferă şi se află în imposibilitatea de a-şi achita acele facturi cu preţuri neruşinate.
..Citeste mai departe..

Camere video în cimitirele din Ploiești

În cadrul demersurilor de modernizare a activității desfășurate în incinta cimitirelor, SGU Ploiesti a achiziționat 105 camere de supraveghere video, de calitate superioară. Acestea au fost amplasate în zonele cele mai sensibile din perimetrul fiecărui cimitir administrat, în scopul identificării, în timp util, a persoanelor care comit acte de vandalism și aplicării măsurilor corespunzătoare, în conformitate cu legislația și procedurile interne în vigoare.
Totodată, prin această achiziție, societatea noastră vine în întâmpinarea solicitărilor concesionarilor, în ceea ce privește îmbunătățirea siguranței acestora în incinta cimitirelor și diminuarea numărului de activități ilicite săvârșite de persoane care nu sunt angajate în cadrul societății, prin supravegherea atentă a comportamentului acestora
..Citeste mai departe..

Judeţul Prahova a coborât pe locul 11 în clasamentul întocmit pe câştigul salarial mediu net la nivel naţional

Efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii octombrie 2021, a fost de 184,841 persoane, în creștere cu 3,825 persoane faţă de luna octombrie 2020, spune Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.264 lei/salariat, mai mare cu 203 lei faţă de luna octombrie 2020. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 98,8%. Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramura servicii (3.328 lei/salariat), iar sub media judeţului în ramurile industrie şi construcţii (3.219 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.544 lei/salariat).
Judeţul Prahova ocupă locul 11 în clasamentul realizat în funcţie de salarial mediu net, părăsind top 10 deţinut mai multă vreme! Mai mult decât atât, în septembrie 2021, judeţul Prahova ocupa locul 8 în acest clasament! Acum, iată, este pe locul 11!
..Citeste mai departe..

Cel puţin 31 de mii de turişti au vizitat judeţul Prahova în luna octombrie 2021

Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova ne anunţă că, în luna octombrie 2021, în judeţul Prahova au fost înregistraţi, în structurile de primire turistică, 31.396 persoane, din care 29.523 au fost turişti români (94,0%) şi 1.873 turişti străini (6,0%). Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 62.433 în luna octombrie 2021, în creştere cu 3,7% faţă de aceeaşi lună a anului 2020.
Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Prahova în luna octombrie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o ușoară creştere, iar cele ale turiştilor străini o creştere cu 74,8%.
..Citeste mai departe..

În luna octombrie 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industria prahoveană a fost de 81,1%

Indicele producţiei industriale, în luna octombrie 2021, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova a fost de 81,9%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
În luna octombrie 2021 faţă de luna corespunzătoare din anul 2020, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 81,1%.
Exporturile de bunuri din judeţul Prahova, în luna august 2021, au însumat 177.622 mii euro. Comparativ cu luna august 2020, exporturile au crescut cu 4,7%, ne comunică aceeaşi sursă.
..Citeste mai departe..

4 mașini noi pentru SGU Ploiești

În scopul îmbunătățirii serviciilor prestate în interes public, SGU Ploiești a achiziționat 4 autoutilitare noi, destinate curățeniei zonelor verzi. Acestea vor fi utilizate la ridicarea și transportul resturilor vegetale, rezultate în urma activităților de întreținere a zonelor verzi administrate.
Fondurile necesare achiziției provin din sumele aferente majorării capitalului social al societății și reprezintă contribuția municipalității, având ca obiectiv îmbunătățirea serviciilor prestate în interes public
..Citeste mai departe..

Delegație Rompetrol, la Primăria Ploiești

O delegație a companiei Rompetrol (Grupul KMG International), condusă de directorul de dezvoltare corporativă, Iskander Abdibaitov, a fost prezenta la sediul Primariei municipiului Ploiești, unde a fost primita de primarul Andrei Liviu Volosevici, împreună cu viceprimarul Daniel Nicodim și administratorul public, Simona Albu, la reuniune fiind prezent și președintele Camerei de Comerț si Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu. Directorul de dezvoltare corporativă al companiei Rompetrol, Iskander Abdibaitov, a declarat că dorește să dezvolte parteneriatul cu administrația publică ploieșteană, printr-o implicare activă și consecventă, într-o serie de proiecte desfășurate la nivelul localității noastre.
..Citeste mai departe..

Gratuitate la parcare pentru cei cu mașini electrice, la Ploiești

În urma aprobării Hotărârii nr. 454/25.11.2021, de către Consiliul Local al municipiului Ploiești, deținătorii de autovehicule acționate integral electric, care au domiciliul/sediul în municipiu beneficiază de gratuitate în toate parcările publice cu plată, administrate de către municipalitate. Astfel, persoanele care doresc să obțină un abonament pentru această categorie de autovehicule trebuie să completeze formularul tipizat, care se află pe pagina de internet a S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L., la adresa: https://sguploiesti.ro/about-2/formulare-tip/ .
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7