Ultima editie tiparita in format pdf

Coaliţia parlamentară măreşte impozitul pe locuinţe!


Povară după povară pe umerii românilor! Dar, până când...?

De parcă nu erau destule probleme pe capul românului, politicienii  care alcătuiesc o majoritate în Parlament (PSD, PNL, UDMR) îşi doresc să mai pună încă o povară în plus, anume majorarea impozitului pe locuinţe!
Se întrevede o scumpire şi până la 50% a acestui impozit, ceea ce este horror!
Momentan, decizia coaliţiei de guvernământ a trecut de Senat, dar urmează votul decisiv al deputaţilor, iar dacă trece aşa ceva atunci chiar că putem vorbi despre austeritate în România, adusă, în primul rând, de cei care ar trebui să se afle în slujba cetăţenilor români, nu împotriva lor
..Citeste mai departe..

În ce clasament se află judeţul Prahova pe locul 8 la nivel naţional!

Efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii decembrie 2021, a fost de 184.685 persoane, în creștere cu 4.201 persoane faţă de luna decembrie 2020.
Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.570 lei/salariat, mai mare cu 247 lei faţă de luna decembrie 2020. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 99,3%.
Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramura industrie şi construcţii (3.702 lei/salariat), iar sub media judeţului în ramurile servicii (3.491 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.923 lei/salariat).
..Citeste mai departe..

Primăria a sesizat Garda de Mediu din cauza mirosului insuportabil din oraș

Primăria Municipiului Ploiești a sesizat Garda de Mediu Comisariatul Prahova cu privire la mirosul insuportabil din oraș din aceasta dimineață. Aceeași sesizare a fost transmisa și Instituției Prefectului județului Prahova. Menționăm că sesizarea municipalității include și datele înregistrate la microstațiile de pe raza orașului. Municipalitatea a solicitat celor doua instituții aplicarea masurilor în conformitate cu prevederile legale pentru cei care au poluat olfactiv în această dimineata
..Citeste mai departe..

PNL vine cu amendamente la bugetul Ploieștiului

Președintele organizației Ploiești a PNL, Roberta Anastase, viceprimarul Daniel Nicodim și consilierii locali ai acestei formațiuni politice au fost prezenți astăzi la o conferință de presă, cu două ore înaintea ședinței Consiliului Local Ploiești, în cadrul căreia va fi votat bugetul municipalității, pentru a prezenta amendamentele cu care se vor prezenta în plen.
..Citeste mai departe..

Laborator mobil de măsurare a calității aerului la Ploiești?

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a avut o întâlnire pe reprezentanții ONG-urilor cu activitate în domeniul protecției mediului, în vederea punerii în discuție a achiziționării unui laborator mobil de ultimă generație, pentru monitorizarea calității aerului, la Ploiești. La întâlnire a participat și viceprimarul Magdalena Trofin. Propunerea municipalității - pentru o transparență completă a datelor colectate - este ca măsurătorile și monitorizarea calității aerului, în municipiul Ploiești, să fie realizate de un specialist din cadrul ONG-urilor cu activitate în domeniul protecției mediului
..Citeste mai departe..

Indicele valoric al cifrei de afaceri a fost, în noiembrie 2021, de 85% în judeţul Prahova

Indicele producţiei industriale în luna noiembrie 2021, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova a fost de 64,7%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Aceeaşi sursă spune că, în luna noiembrie 2021, faţă de luna corespunzătoare din anul 2020, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 85%.
Exporturile de bunuri din judeţul Prahova în luna septembrie 2021, au însumat 198.966 mii euro.
Comparativ cu luna septembrie 2020, exporturile au scăzut cu 5,2%.În luna septembrie 2021 importurile de bunuri din judeţul Prahova au însumat 306.559 mii euro.
..Citeste mai departe..

S-a stabilit traseul drumului expres Ploiești-Găești

Traseul final al Drumului Expres Ploieşti – Găeşti a fost aprobat după mai multe runde de discuţii şi negocieri între Consiliul Judeţean Prahova, condus de Iulian Dumitrescu, şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Drumul urmează să fie realizat prin fonduri europene şi lucrările vor fi pornite cel mai târziu în 2024. 
„În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, am stabilit ca prioritate îmbunătăţirea infrastructurii rutiere. De la început, am susţinut că Drumul Expres Ploieşti – Găeşti este o soluţie foarte bună şi mă bucur că, într-un final, susţinut şi de Guvern, acest proiect important va deveni realitate. Discuţiile dintre CJ şi CNAIR au avansat bine şi am aprobat traseul final al acestui drum. Speranţa mea este că acest proiect va prinde contur încă din anul 2024. Este un proiect de anvergură finanţat în cea mai mare proporţie din fonduri europene”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
..Citeste mai departe..

Ministrul Energiei: „Facturile trebuie stornate”!

Anularea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care se plafonau preţurile la energie electrică a dus la o majorare exagerată a facturilor.

Ceea ce îi supără cel mai mult pe români, în această perioadă, o reprezintă categoric preţul exagerat de mărit al facturilor la gaze şi la lumină.
Guvernanţii se comportă de parcă ar fi fost luaţi prin surprindere, deşi prin toată Europa s-au majorat preţurile într-un mod foarte ciudat, dar acele ţări aveau să aplice imediat metode care au pus cât de cât lucrurile pe un făgaş normal.
În România, însă, se alcătuiesc fel de fel de comisii, de anchete, se ceartă unul cu altul, însă, în acelaşi timp, cetăţeanul suferă şi se află în imposibilitatea de a-şi achita acele facturi cu preţuri neruşinate.
..Citeste mai departe..

Camere video în cimitirele din Ploiești

În cadrul demersurilor de modernizare a activității desfășurate în incinta cimitirelor, SGU Ploiesti a achiziționat 105 camere de supraveghere video, de calitate superioară. Acestea au fost amplasate în zonele cele mai sensibile din perimetrul fiecărui cimitir administrat, în scopul identificării, în timp util, a persoanelor care comit acte de vandalism și aplicării măsurilor corespunzătoare, în conformitate cu legislația și procedurile interne în vigoare.
Totodată, prin această achiziție, societatea noastră vine în întâmpinarea solicitărilor concesionarilor, în ceea ce privește îmbunătățirea siguranței acestora în incinta cimitirelor și diminuarea numărului de activități ilicite săvârșite de persoane care nu sunt angajate în cadrul societății, prin supravegherea atentă a comportamentului acestora
..Citeste mai departe..

Judeţul Prahova a coborât pe locul 11 în clasamentul întocmit pe câştigul salarial mediu net la nivel naţional

Efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii octombrie 2021, a fost de 184,841 persoane, în creștere cu 3,825 persoane faţă de luna octombrie 2020, spune Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.264 lei/salariat, mai mare cu 203 lei faţă de luna octombrie 2020. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 98,8%. Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramura servicii (3.328 lei/salariat), iar sub media judeţului în ramurile industrie şi construcţii (3.219 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.544 lei/salariat).
Judeţul Prahova ocupă locul 11 în clasamentul realizat în funcţie de salarial mediu net, părăsind top 10 deţinut mai multă vreme! Mai mult decât atât, în septembrie 2021, judeţul Prahova ocupa locul 8 în acest clasament! Acum, iată, este pe locul 11!
..Citeste mai departe..

Cel puţin 31 de mii de turişti au vizitat judeţul Prahova în luna octombrie 2021

Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova ne anunţă că, în luna octombrie 2021, în judeţul Prahova au fost înregistraţi, în structurile de primire turistică, 31.396 persoane, din care 29.523 au fost turişti români (94,0%) şi 1.873 turişti străini (6,0%). Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 62.433 în luna octombrie 2021, în creştere cu 3,7% faţă de aceeaşi lună a anului 2020.
Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Prahova în luna octombrie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o ușoară creştere, iar cele ale turiştilor străini o creştere cu 74,8%.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6