Ultima editie tiparita in format pdf

Liberalizarea preţurilor la energie şi lipsa subvenţiilor scumpesc facturile, aducând austeritate în România!


Lumea se pregăteşte să iasă în stradă, condamnând politica de austeritate impusă de la Bruxelles şi aplicată în România de către cei ce conduc ţara.

De ce se întâmplă, în România, toată bulversarea asta cu invocarea crizei energetice din moment ce ţara noastră este producătoare de energie electrică? Este o întrebare pe care românii şi-o adresează în aceste zile, miraţi, dar şi suspicioşi, că toate acestea se petrec aşa, cu repeziciune, una după alta.
Ştiţi cum se spunea în 2020-2021, că „avem criză sanitară”, odată cu aşa zisa „pandemie”.
După numai câteva luni de la ridicarea Stării de alertă , hopa că a apărut „criza energetică”, dar se discută şi despre „criza alimentară”! Măi să fie! Dar acum se spune că este din pricina războiului din Ucraina! Serios? Păi cine a impus sancţiuni împotriva Rusiei, care era cea mai exportatoare ţară de gaz, de petrol, de cereale?
..Citeste mai departe..

Contract pentru fabricarea în România a rachetelor interceptoare SkyCeptor

Miercuri, 4 mai 2022, a avut loc semnarea memorandumului de înțelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. și Raytheon Missiles & Defense, la sediul Electromecanica Ploiești, acesta fiind primul pas pentru viitoarea colaborare între Electromecanica Ploiești și Raytheon pentru co-fabricarea în România de rachete interceptoare SkyCeptor. La eveniment au participat Wesley D. Kremer, președintele companiei americane Raytheon, ministrul economiei Florin Spătaru, ministrul apărării naționale, Vasile Dâncu, reprezentanți ai Romarm și Electromecanica S.A.
..Citeste mai departe..

Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova, în februarie, a fost de 3.382 lei

De la Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova aflăm că efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii februarie 2022 a fost de 185.967 persoane, în creștere cu 4.472 persoane faţă de luna februarie 2021.
Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.382 lei/salariat, mai mare cu 224 lei faţă de luna februarie 2021, iar indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 98,7%, spune sursa citată. Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramura servicii (3.473 lei/salariat), iar sub media judeţului în ramurile industrie şi construcţii (3.299 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.613 lei/salariat).
..Citeste mai departe..

Creştere cu 68% a exporturilor din industria prahoveană!

Indicele producţiei industriale, în luna februarie 2022, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 104,9%, ne infomează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
În cea de-a doua lună a acestui an, faţă de luna corespunzătoare din anul 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 120,0%, spune aceeaşi sursă.
Exporturile de bunuri din judeţul Prahova în luna decembrie 2021 au însumat 323.329 mii euro. Comparativ cu luna decembrie 2020, exporturile au crescut cu 68,3%.
În luna decembrie 2021 importurile de bunuri din judeţul Prahova au însumat 326.237 mii euro. Faţă de luna decembrie 2020, importurile au scăzut cu 3,4%.
..Citeste mai departe..

Ministrul Economiei, vizită la Salina Slănic

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a fost prezent joi, 28 aprilie, la Salina Slănic din județul Prahova, unde a declarat că în luna mai a anului viitor compania Salrom va fi listată la Bursa de Valori Bucureşti, în condiţiile în care Fondul Proprietatea, care deţine 49% din acţiuni, a decis să iasă din acest acţionariat. 
 "În mai anul viitor, compania Salrom va fi listată la Bursă. (...) Fondul Proprietatea doreşte să iasă din acţionariatul societăţii şi să intre pe Bursă, să vândă aceste acţiuni pe Bursă. Au venit cu un plan pentru o astfel de tranzacţie care, din estimările noastre, va fi finalizată cam în prima jumătate a anului viitor. Există un acord de principiu din partea celuilalt acţionar, a Ministerului Economiei şi atunci vom lucra împreună ca această listare pe Bursă să se realizeze cu succes şi, bineînţeles, în beneficiul companiei", a afirmat ministrul Economiei. 
La acțiunea de la Slănic au fost prezenți și parlamentarii Rodica Paraschiv, Laura Fulgeanu și Bogdan Toader...Citeste mai departe..

Judeţul Prahova a coborât până pe locul 13 în clasamentul întocmit în funcţie de căştigul salarial mediu net

Efectivul salariaţilor, din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii ianuarie 2022 a fost de 185..630 persoane, în creștere cu 4.697 faţă de luna ianuarie 2021.
Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.291 lei/salariat, mai mare cu 181 lei faţă de luna ianuarie 2021, iar indicele câştigului salarial real, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a fost de 97,7%, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramura industrie şi construcţii (3.353 lei/salariat), iar sub media judeţului în ramurile servicii (3.273 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.658 lei/salariat).
..Citeste mai departe..

Cum s-a... mişcat industria prahoveană în prima lună a acestui an

Indicele producţiei industriale, în luna ianuarie 2022, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova a fost de 104,0%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
În luna ianuarie a.c., faţă de luna corespunzătoare din anul 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 94,6%. Exporturile de bunuri din judeţul Prahova, în luna noiembrie 2021, au însumat 223.883 mii euro. Comparativ cu luna noiembrie 2020, exporturile au crescut cu 0,2%. În luna noiembrie 2021 importurile de bunuri din judeţul Prahova au însumat 316.630 mii euro. Faţă de luna noiembrie 2020, importurile au scăzut cu 4,2%. 
..Citeste mai departe..

Integrarea pe piață a persoanelor cu dizabilități

Pentru a marca Ziua Mondială a Asistenței Sociale, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova organizează sub egida mesajului comun ”Construirea, împreună, a unei noi lumi eco-sociale: o lume care nu lasă pe nimeni fără suport” în colaborare cu Colegiul Național al Asistenților Sociali – Sucursala Teritorială Prahova și cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, un eveniment sub forma unei mese rotunde cu tema INTEGRAREA PE PIAȚA MUNCII A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI.
..Citeste mai departe..

Laboratoare mobile de educație rutieră pentru Poliția Română

Ieri, 16 martie a.c., au fost recepționate 45 de laboratoare mobile de educație rutieră, achiziționate în cadrul proiectului „Educație rutieră – modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”, derulat la nivelul Poliției Române. Valoarea celor 45 de laboratoare mobile este de peste 7,4 milioane de lei (TVA inclus). 
 Autospecialele vor avea dotări tehnice și expoziționale menite să susțină activitatea polițiștilor rutieri, în campaniile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin responsabilizarea cetățenilor, în calitate de participanți la trafic, fie că sunt pietoni sau conducători auto. Laboratoarele mobile au fost distribuite structurilor de poliție rutieră, astfel: 41 pentru serviciile rutiere teritoriale, 3 pentru Brigada Rutieră București și unul 1 pentru Direcția Rutieră.
..Citeste mai departe..

Ce anunţă Statistica despre industria prahoveană!

Indicele producţiei industriale, în luna decembrie 2021 faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 92,3%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova (DJS Prahova).
În luna decembrie 2021 faţă de luna corespunzătoare din anul 2020, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 85,1%.
Exporturile de bunuri, din judeţul Prahova, în luna octombrie 2021, au însumat 204.751 mii euro. Comparativ cu luna octombrie 2020, exporturile au scăzut cu 7,1%.
..Citeste mai departe..

În ce clasament se află judeţul Prahova pe locul 8 la nivel naţional!

Efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii decembrie 2021, a fost de 184.685 persoane, în creștere cu 4.201 persoane faţă de luna decembrie 2020.
Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.570 lei/salariat, mai mare cu 247 lei faţă de luna decembrie 2020. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 99,3%.
Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramura industrie şi construcţii (3.702 lei/salariat), iar sub media judeţului în ramurile servicii (3.491 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.923 lei/salariat).
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5