Ultima editie tiparita in format pdf

Ministrul Energiei: „Facturile trebuie stornate”!


Anularea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care se plafonau preţurile la energie electrică a dus la o majorare exagerată a facturilor.

Ceea ce îi supără cel mai mult pe români, în această perioadă, o reprezintă categoric preţul exagerat de mărit al facturilor la gaze şi la lumină.
Guvernanţii se comportă de parcă ar fi fost luaţi prin surprindere, deşi prin toată Europa s-au majorat preţurile într-un mod foarte ciudat, dar acele ţări aveau să aplice imediat metode care au pus cât de cât lucrurile pe un făgaş normal.
În România, însă, se alcătuiesc fel de fel de comisii, de anchete, se ceartă unul cu altul, însă, în acelaşi timp, cetăţeanul suferă şi se află în imposibilitatea de a-şi achita acele facturi cu preţuri neruşinate.
..Citeste mai departe..

Prime Kapital lansează primul proiect de regenerare urbană de tip mixed-use din Ploiești

Investitorul și dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din România, dar și din Europa Centrală și de Est anunță primul proiect de regenerare urbană de tip mixed-use din Ploiești. Proiectat după modele de regenerare urbană aplicate cu succes în mari orașe europene, proiectul Prime Kapital răspunde nevoii de dezvoltare durabilă a Ploieștiului transformând un amplasament fost industrial de aproximativ 10 hectare din centrul oraşului într-o zonă modernă care integrează armonios funcţiuni comerciale, rezidenţiale şi o serie de funcţiuni suport. 

O nouă destinație de shopping în Ploiești se deschide oficial pe 3 decembrie 

Începând cu 3 decembrie, ploieștenii vor avea o nouă destinație de shopping - Prahova Value Centre care va găzdui o ofertă generoasă de spații comerciale pentru toate categoriile de vârstă și interese, pe o suprafață totală construită de 25.200 metri pătrați și peste 800 de locuri de parcare. Totodată, centrul comercial include un nou hypermarket Carrefour, o galerie comercială și spații de tip strip mall și va deservi astfel atât zona de Sud a orașului Ploiești, cât și localitățile limitrofe, generând peste 600 de noi locuri de muncă. 

 Branduri internaționale și naționale, un food court modern și zeci de surprize îi așteaptă pe vizitatori

 Ploieștenii se vor putea bucura de o selecție de branduri internaționale și naționale precum: Carrefour Hypermarket, Altex, Arsis, Cador Home, Deichmann, dm, Dr. Max, Gymboland, HelpNet, Hervis, Inmedio, Jerry’s Pizza, JYSK, KFC, LC Waikiki, Mesopotamia, New Yorker, Noriel, Optovista, Sinsay, Simigeria Mihai, Spartan, Takko, dar și Mobexpert, Sportisimo sau Maxi Pet – branduri aflate în oraş exclusiv în Prahova Value Centre. Alături de mixul de chiriași, în zona de food court a centrului comercial se vor regăsi restaurante în premieră în Ploiești, precum La Bufet sau Primal Food, dar și 250 de locuri de servit masa (150 la interior și 100 de locuri pe terasă). Prime Kapital a luat toate măsurile de protecție și prevenire a răspândirii COVID-19, astfel încât la Prahova Value Centre siguranța vizitatorilor, angajaților și personalului auxiliar să primeze. Pe lângă verificarea certificatelor verzi, termoscanarea tuturor vizitatorilor și prezența dispenserelor cu dezinfectant, se vor pune la dispoziția ploieștenilor măști de unică folosință în mod gratuit la toate intrările în centrul comercial. Dezinfectarea și igienizarea suprafețelor se va face cu rigurozitate, iar aerul condiționat din spațiile interioare va fi împrospătat în flux continuu, fără recirculare. 

 Cel mai verde ansamblu rezidenţial din Ploieşti 

 Pleiades Residence, componenta rezidenţială a proiectului, este dezvoltată în jurul unui concept modern integrat cu zona comercială ce include zone de acces exclusiv pietonal, şi rezervă 50% din suprafața terenului aferentă componentei rezidenţiale parcurilor şi spațiilor verzi și de promenadă, devenind astfel cel mai verde proiect rezidențial din orașul Ploiești. Cumpărătorii vor putea alege dintre 17 opțiuni de compartimentare, în studiouri duble și apartamente cu 2, 3 și 4 camere, precum și penthouse-uri duplex, care vor oferi vederi incredibile asupra orașului și împrejurimilor. 

 Despre Prime Kapital 

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar, activ în Europa Centrală și de Est. Fondatorii afacerii activează în piața imobiliară din România și din regiune de mai bine de un deceniu și au o reputație neegalată cu privire la calitatea și sustenabilitatea pe termen lung a dezvoltărilor realizate. Prime Kapital are o prezență amplă pe piața din România și este integrat pe verticală, având o echipă de aproximativ 390 de specialiști în domeniul imobiliar, ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziția, designul și construcția proiectelor, la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților. Pentru mai multe detalii, accesați: http://www.primekapital.com/...Citeste mai departe..

Locuri noi de joacă la Ploiești

Ploieștiul va avea 4 noi locuri de joacă, ca umare a unui parteneriat încheiat de municipalitate cu o companie din domeniul petrolier. Investițiile în aceste spații destinate recreerii celor mici sunt derulate prin sponsorizare de către agentul economic amintit, urmând ca locurile de joacă să fie amplasate în strada Gh. Grigore Cantacuzino, strada Triumfului, strada Griviței și strada Cameliei (lângă biserică). 
Noile locuri de joacă vor fi pavate cu dale cauciucate elastice, vor avea mobilier urban modern și echipamente de joacă plăcut colorate, încadrate în standardele de calitate și siguranță în vigoare, respectiv tobogane, balansoare, leagăne, ansambluri de joacă, ș.a.
..Citeste mai departe..

Cum s-a... mişcat industria prahoveană în vara acestui an

Indicele producției industriale, în luna august 2021 față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova a fost de 108,2%.
În luna august 2021 față de luna corespunzătoare din anul 2020, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 89,1%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Aceeaşi sursă anunţă că exporturile de bunuri, din județul Prahova, în luna iunie 2021, au însumat 195.050 mii euro.
Comparativ cu luna iunie 2020, exporturile au crescut cu 4,2%. În luna iunie 2021 importurile de bunuri din județul Prahova au însumat 284.357 mii euro
..Citeste mai departe..

Se plafonează preţurile la utilităţi

Legea a fost votată de Camera Deputaţilor, cu 285 de voturi „pentru” şi unul singur „împotrivă”, iar acum se alfă la preşedintele României, pentru promulgare

TVA scade de la 19% la 5%!

Veste excelentă, dragi români, parlamentarii din Camera Deputaţilor au votat miercuri, 27 octombrie, proiectul de lege prin care se plafonează prețurile la energia electrică și gaze.Legea votată merge acum la preşedintele României, pentru promulgare. Proiectul a fost dezbătut în regim de urgență astfel încât schemă de ajutor de compensare să fie aprobată până la 1 noiembrie. Proiectul a trecut cu 285 de voturi „pentru” și unul „împotrivă”. Prețurile ar urma să fie plafonate atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru spitale (publice și private), unități de învățământ, inclusiv creșe, (publice și private), ONG, furnizori de servicii sociale publici și privați și biserici.
O altă veste bună este că TVA pentru energia și gazele livrate operatorilor economici consumatori finali va fi redusă de la 19% la 5%.
..Citeste mai departe..

Andrei Volosevici: A.D.I. Deșeuri tergiversează rezilierea contractului cu ROSAL Grup

Pentru a treia oară, Asociația de Dezvoltare Intercomunitara „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” amână şedinţa în care trebuie discutată rezilierea contractului cu Rosal pentru ridicarea deşeurilor menajere de la populaţie.
..Citeste mai departe..

Cum se obține cazierul judiciar în pandemie

Având în vedere prevederile HG nr.1130/22.10.2021 cu privire la accesul persoanelor, cu excepţia angajaţilor, în incintele instituţiilor publice centrale şi locale, respectiv la ghișeele de eliberare documente de cazier judiciar, este permis doar celor care: 
 • fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare 
• care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore 
 • rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore • care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
..Citeste mai departe..

Se demolează un turn de răcire al Petrotel Lukoil

S.C. Petrotel -Lukoil va demara, astăzi, la ora 16.00, o acţiune care implică demolarea unuia dintre turnurile de răcire istorice ale companiei. Reprezentanţii S.C. Petrotel –Lukoil au dat asigurări că această operaţiune va fi atent monitorizată împreună cu autorităţile şi se va desfăşura cu o firmă specializată în domeniu.
..Citeste mai departe..

Hidro Prahova are un nou director general

Societatea Hidro Prahova SA are un nou director, numit interimar dupa demisia lui Liviu Ilasi, cel care a condus compania timp de doua luni. Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al societății HIDRO PRAHOVA SA care a avut loc în data de 15 octombrie a.c. 
De profesie inginer, cu specializări în accesarea fondurilor europene, achiziții și investiții publice, Dorin Ilian Lețea are o experiență semnificativă, atât în managementul companiilor de utilități și servicii publice, cât și în administrație, la nivel local și județean.
..Citeste mai departe..

Andrei Volosevici, despre creșterea prețului energiei

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a declarat astăzi într-o conferință de presă, în contextul actual al creșterii prețurilor pe piața energetică la nivel național, că toate inițiativele din Parlament pe această temă trebuie să fie analizate rapid și adoptate o serie de soluții în beneficiul cetățenilor și administrațiilor publice locale. 
Volosevici și-a exprimat public susținerea față de propunerile legate de reducerea T.V.A. la energie de la 19% la 5%, creditele fiscale pentru IMM-uri, subvenționarea CET-urilor și exceptarea de la plata certificatelor verzi.
..Citeste mai departe..

Termen prelungit pentru ajutoarele de încălzire

Termenul pentru depunerea documentelor necesare acordării ajutorului lunar pentru căldură pentru sezonul rece actual s-a prelungit până la data de 20.11.2021. Ministerul Muncii și Protecției Sociale, prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova, a notificat, astăzi, municipalitatea ploieșteană cu privire la faptul căcetățenii pot formula cererea pentru acordarea ajutorului pentru încălzire până la data de 15 octombrie 2021, dar nu mai târziu de 20 noiembrie 2021.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5