Ultima editie tiparita in format pdf

Lăsaţi-ne Combinatele şi Termocentralele în pace!


Dacă tot acuzaţi că sunt instalaţii învechite, atunci permiteţi a se face investiţii în modernizarea lor, nu să se spună că cel mai bine ar fi să se renunţe la sistemul centralizat de încălzire şi să se cumpărare de centrale de apartament, că nu toţi ne permitem să plătim o grămadă de bani pe consumul de gaz şi de curent electric!

Se vede clar cum sunt luate în vizor termocentralele din România pentru a dispare, pur şi simplu, de pe hartă!
Mintia nu este unica de a păţit ce a păţit! Nu a fost, încă, ştearsă, pentru că o armată de avocaţi, dar şi unii politicieni naţionalişti, încearcă să o salveze.
Noi, prahovenii, sperăm că nu vom avea parte de asemenea lucruri, deşi observăm cum se pistonează, cu oaresce declaraţi, asupra CET Brazi, combinat care oferă Ploieştiului apă caldă şi agent termic.
S-au trezit unii, de la un partiduleţ ce se consideră... în acţiune, să declare că cel mai bine ar fi să se organizeze un Referendum pentru ca ploieştenii să decidă dacă mai vor să aparţină sau nu, din punct de vedere termic, de CET Brazi, că oricum „instalaţiile de acolo sunt învechite”! Cum, mă?
Dar ce vă veniră să aruncaţi voi o asemenea propunere? A, şi tot ei se gândesc să se ofere nişte bani populaţiei care se debranşează pentru a-şi achiziţiona centrală de apatament! Aha, deci asta e şmecheria!
Are careva vreo afacere cu comercializarea acestor centrale? Hm!
..Citeste mai departe..

Două noi parcări supraterane în Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a aprobat inițierea procedurilor de achiziție publică, aferente elaborării documentațiilor legale necesare construirii a două obiective de investiții importante pentru ploieșteni, respectiv parcări supraterane în cartierul Malu Roșu – strada Dealul cu Piatră și în zona Democrației. Anunțurile de participare și documentațiile de atribuire, aferente acestor achiziții publice, au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). 
Municipalitatea ploieșteană a inițiat, astfel, următoarele proceduri de achiziție publică în vederea atribuirii următoarelor contracte de prestări servicii: “SF Parcare supraterană zona Democrației” – n.n. SF (Studiu de fezabilitate); “PUD Parcare supraterană zona Democrației”- n.n. PUD (Plan Urbanistic de Detaliu); “SF Parcare supraterană zona Malu Roșu – str. Dealul cu Piatră”.
..Citeste mai departe..

Lucrări la străzi din Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești va continua lucrările de reparații și întreținere străzi, începând de marți, 24 mai 2022. Administrația publică ploieșteană va executa lucrările amintite începând cu ora 06.30, pe străzile Panduri și Veronica Micle, la nivelul acestora urmând să se închidă circulația rutieră. Activitățile menționate vor fi executate de către S.C. CONI S.R.L., în baza contractului subsecvent încheiat.
..Citeste mai departe..

Lucrări de modernizare a rețelei de apă

Primăria municipiului Ploiești modernizează rețeaua de apă potabilă în cartierul Pictor Rosenthal. Lucrările stabilite în cadrul obiectivul de investiții “Rețea apă potabilă și branșamente strada Pictor Rosenthal – tronson 1, strada Pârâului, strada Berceni, strada Moara Nouă, strada Românești, strada Cătunu” vor demara săptămâna aceasta. Acestea se vor derula în conformitate cu programul de investiții aprobat de Consiliul Local Ploiești prin Hotărârea nr. 117/31.03.2022.
..Citeste mai departe..

Contract pentru fabricarea în România a rachetelor interceptoare SkyCeptor

Miercuri, 4 mai 2022, a avut loc semnarea memorandumului de înțelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. și Raytheon Missiles & Defense, la sediul Electromecanica Ploiești, acesta fiind primul pas pentru viitoarea colaborare între Electromecanica Ploiești și Raytheon pentru co-fabricarea în România de rachete interceptoare SkyCeptor. La eveniment au participat Wesley D. Kremer, președintele companiei americane Raytheon, ministrul economiei Florin Spătaru, ministrul apărării naționale, Vasile Dâncu, reprezentanți ai Romarm și Electromecanica S.A.
..Citeste mai departe..

Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova, în februarie, a fost de 3.382 lei

De la Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova aflăm că efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii februarie 2022 a fost de 185.967 persoane, în creștere cu 4.472 persoane faţă de luna februarie 2021.
Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.382 lei/salariat, mai mare cu 224 lei faţă de luna februarie 2021, iar indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 98,7%, spune sursa citată. Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramura servicii (3.473 lei/salariat), iar sub media judeţului în ramurile industrie şi construcţii (3.299 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.613 lei/salariat).
..Citeste mai departe..

Creştere cu 68% a exporturilor din industria prahoveană!

Indicele producţiei industriale, în luna februarie 2022, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 104,9%, ne infomează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
În cea de-a doua lună a acestui an, faţă de luna corespunzătoare din anul 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 120,0%, spune aceeaşi sursă.
Exporturile de bunuri din judeţul Prahova în luna decembrie 2021 au însumat 323.329 mii euro. Comparativ cu luna decembrie 2020, exporturile au crescut cu 68,3%.
În luna decembrie 2021 importurile de bunuri din judeţul Prahova au însumat 326.237 mii euro. Faţă de luna decembrie 2020, importurile au scăzut cu 3,4%.
..Citeste mai departe..

Ministrul Economiei, vizită la Salina Slănic

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a fost prezent joi, 28 aprilie, la Salina Slănic din județul Prahova, unde a declarat că în luna mai a anului viitor compania Salrom va fi listată la Bursa de Valori Bucureşti, în condiţiile în care Fondul Proprietatea, care deţine 49% din acţiuni, a decis să iasă din acest acţionariat. 
 "În mai anul viitor, compania Salrom va fi listată la Bursă. (...) Fondul Proprietatea doreşte să iasă din acţionariatul societăţii şi să intre pe Bursă, să vândă aceste acţiuni pe Bursă. Au venit cu un plan pentru o astfel de tranzacţie care, din estimările noastre, va fi finalizată cam în prima jumătate a anului viitor. Există un acord de principiu din partea celuilalt acţionar, a Ministerului Economiei şi atunci vom lucra împreună ca această listare pe Bursă să se realizeze cu succes şi, bineînţeles, în beneficiul companiei", a afirmat ministrul Economiei. 
La acțiunea de la Slănic au fost prezenți și parlamentarii Rodica Paraschiv, Laura Fulgeanu și Bogdan Toader...Citeste mai departe..

Judeţul Prahova a coborât până pe locul 13 în clasamentul întocmit în funcţie de căştigul salarial mediu net

Efectivul salariaţilor, din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii ianuarie 2022 a fost de 185..630 persoane, în creștere cu 4.697 faţă de luna ianuarie 2021.
Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.291 lei/salariat, mai mare cu 181 lei faţă de luna ianuarie 2021, iar indicele câştigului salarial real, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a fost de 97,7%, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramura industrie şi construcţii (3.353 lei/salariat), iar sub media judeţului în ramurile servicii (3.273 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.658 lei/salariat).
..Citeste mai departe..

Cum s-a... mişcat industria prahoveană în prima lună a acestui an

Indicele producţiei industriale, în luna ianuarie 2022, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova a fost de 104,0%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
În luna ianuarie a.c., faţă de luna corespunzătoare din anul 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 94,6%. Exporturile de bunuri din judeţul Prahova, în luna noiembrie 2021, au însumat 223.883 mii euro. Comparativ cu luna noiembrie 2020, exporturile au crescut cu 0,2%. În luna noiembrie 2021 importurile de bunuri din judeţul Prahova au însumat 316.630 mii euro. Faţă de luna noiembrie 2020, importurile au scăzut cu 4,2%. 
..Citeste mai departe..

Integrarea pe piață a persoanelor cu dizabilități

Pentru a marca Ziua Mondială a Asistenței Sociale, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova organizează sub egida mesajului comun ”Construirea, împreună, a unei noi lumi eco-sociale: o lume care nu lasă pe nimeni fără suport” în colaborare cu Colegiul Național al Asistenților Sociali – Sucursala Teritorială Prahova și cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, un eveniment sub forma unei mese rotunde cu tema INTEGRAREA PE PIAȚA MUNCII A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5