Ultima editie tiparita in format pdf

Ministrul Energiei: „Facturile trebuie stornate”!


Anularea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care se plafonau preţurile la energie electrică a dus la o majorare exagerată a facturilor.

Ceea ce îi supără cel mai mult pe români, în această perioadă, o reprezintă categoric preţul exagerat de mărit al facturilor la gaze şi la lumină.
Guvernanţii se comportă de parcă ar fi fost luaţi prin surprindere, deşi prin toată Europa s-au majorat preţurile într-un mod foarte ciudat, dar acele ţări aveau să aplice imediat metode care au pus cât de cât lucrurile pe un făgaş normal.
În România, însă, se alcătuiesc fel de fel de comisii, de anchete, se ceartă unul cu altul, însă, în acelaşi timp, cetăţeanul suferă şi se află în imposibilitatea de a-şi achita acele facturi cu preţuri neruşinate.
..Citeste mai departe..

Ajutor de minimis pentru promovarea exporturilor

Guvernul a discutat, în şedinţa de miercuri, un  memorandum referitor la trei scheme de ajutor de minimis pentru a susţine operatorii economici în promovarea exporturilor.

Prin aceste scheme de ajutor de minimis, estimate a avea valabilitate până la 31 decembrie 2018 şi a atrage peste 4.000 de beneficiari, Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri propune acoperirea costurilor de participare la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni economice organizate în străinătate, precum şi a costurilor aferente studiilor de piaţă şi pe produse.

Schemele de ajutor propuse de Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri vor susţine acţiunile din Programul de promovare a exportului, finanţat de la bugetul de stat, şi constau în acordarea de granturi pentru acoperirea cheltuielilor declarate eligibile.

..Citeste mai departe..

Strategia Naţională Anticorupţie 2016-2020, lansată spre dezbatere publică în luna mai

Ministerul Justiţiei a prezentat Guvernului concluziile preliminare privind implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015, precum şi stadiul şi calendarul elaborării proiectului Strategiei Naţionale Anticorupţie 2016-2020. 

La baza noii Strategii Naţionale Anticorupţie 2016-2020 vor sta concluziile şi recomandările făcute de evaluatori independenţi, care vor examina obiectivele Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015, impactul, eficienţa şi eficacitatea măsurilor de implementare, durabilitatea rezultatelor. De asemenea, Ministerul Justiţiei a început consultările pentru implicarea instituţiilor publice centrale şi locale, a mediului de afaceri şi a societăţii civile în elaborarea noii Strategii Naţionale Anticorupţie 2016-2020 şi estimează că în luna mai noul proiect va fi lansat spre dezbatere publică, urmând ca în iunie să fie adoptat de Guvern.

..Citeste mai departe..

Dragoş Doroş, numit preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

Prim-ministrul Dacian Cioloş, la propunerea Ministerului Finanţelor Publice, l-a numit pe Dragoş Doroş în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

..Citeste mai departe..

Kovesi, propusă pentru un nou mandat la DNA

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a propus-o astăzi pe Laura Codruţa Kovesi pentru un nou mandat de trei ani la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Conducerea D.N.A. a prezentat astăzi bilanţul activităţii din ultimul an, unul care a dus la anchetarea unor persoane cu "greutate" din peisajul politico-economic autohton.

..Citeste mai departe..

Rompetrol Rafinare a consemnat anul trecut un profit net consolidat de peste 62 milioane de dolari

Rompetrol Rafinare a înregistrat, anul trecut, un rezultat net consolidat în valoare de 62,17 milioane de dolari, marcând astfel trecerea pe profit a rafinăriilor Petromidia şi Vega, un record istoric al ultimilor 11 ani.

..Citeste mai departe..

Certificarea unităţilor şi instituţiilor din sistemul naţional de cercetare-dezvoltare

Executivul a aprobat, printr-o Hotărâre, normele metodologice pentru evaluarea unităţilor şi instituţiilor din sistemul naţional de cercetare-dezvoltare, acest act normativ fiind reanalizat şi reavizat, odată cu învestirea noului guvern. 

Prin actul normativ, se introduc criterii de evaluare care ţin seama de aspecte privind capacitatea şi performanţa în plan ştiinţific şi/sau tehnic, precum şi impactul şi eficienţa economică a activităţilor de cercetare-dezvoltare desfăşurate. 

..Citeste mai departe..

Sprijin acordat agricultorilor pentru achiziţionarea motorinei

Sprijinul acordat agricultorilor pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorizei utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, va fi aplicat şi în acest an.

..Citeste mai departe..

OMV Petrom ia în calcul reduceri de personal

OMV Petrom va implementa o serie de măsuri care urmăresc limitarea cheltuielilor de capital şi reducerea costurilor operaţionale, care ar putea duce la reduceri de personal, în contextul preţului scăzut al petrolului, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii companiei.

"În contextul curent de piaţă, cu un preţ nefavorabil al ţiţeiului care se estimează să persiste pentru o perioadă mai îndelungată, compania a anunţat o serie de măsuri care urmăresc limitarea cheltuielilor de capital şi reducerea costurilor operaţionale.

..Citeste mai departe..

Modificări privind determinarea preţurilor de referinţă pentru masa lemnoasă din fondul forestier proprietate publică

Guvernul a modificat şi completat Regulamentul de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, în sensul clarificării modului în care se determină preţurile de referinţă şi preţurile de pornire. Principalele modificări aduse de Hotărârea adoptată de Guvern au în vedere:

-           Definiţia termenului de ”preţuri de referinţă pentru fiecare an de producţie.

..Citeste mai departe..

39 de mii de turişti pe meleagurile prahovene în noiembrie 2015

Structurile de primire turistică deschise în judeţul Prahova, în luna noiembrie 2015, au pus la dispoziţia turiştilor o capacitate de cazare de 11.971 locuri-pat, valoare mai mare cu 7% comparativ cu luna noiembrie din 2014. În structura numărului total al structurilor de primire turistică deschise în luna noiembrie 2015 (296 de unităţi), pensiunile turistice urbane au deţinut cea mai mare pondere, respectiv 36,5%, urmate de hoteluri (27,4%), vile turistice (13,2%), pensiuni agroturistice (10,8%) şi 12,1% celelalte tipuri de structuri de primire turistică (moteluri, cabane turistice ...).

..Citeste mai departe..

    12 13 14 15 16 17