Ultima editie tiparita in format pdf

Primarul Andrei Volosevici vrea Stare de Alertă la Ploiești din cauza deșeurilor menajere!


Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Ploiești, convoacămiercuri, 16.06.2021, de la ora 12.00, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, în ședință extraordinară, pentru a se analiza situația creată în Municipiul Ploiești ca urmare a incapacității operatorului de salubritate de a colecta deșeurile menajere de la populație și pentru a se constata iminența amenințării sănătății și siguranței cetățenilor. 
..Citeste mai departe..

Sprijin financiar pentru apicultori

Apicultorii vor primi în cursul anului 2016 sprijin financiar în sumă de 30,204 milioane de lei prin Programul naţional apicol pentru perioada 2014-2016, din care 15,102 milioane de lei alocate de la bugetul de stat, iar 15,102 milioane de lei din fonduri europene, conform unei hotărâri adoptate miercuri de Guvern.

Scopul de bază al Programului este sprijinirea apicultorilor pentru achiziţionarea de medicamente, funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi antivarooa, de mătci, roiuri pe faguri şi/sau familii de albine, precum şi pentru decontarea analizelor fizico-chimice care să ateste calitatea mierii. Valoarea totală a sprijinului financiar acordat prin acest program în perioada 2014-2016 este de 44,8 milioane de lei, din care 50% din fonduri europene şi 50% din fonduri naţionale. În primii doi ani de aplicare, de sprijinul financiar au beneficiat aproximativ 5.500 de apicultori, persoane fizice şi juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale.

..Citeste mai departe..

Şeful APIA: Fermierii au depus peste 386.000 de cereri

Fermierii au depus la centrele judeţene şi locale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) peste 386.000 de cereri pentru o suprafaţă eligibilă de aproximativ 1,4 milioane hectare, în campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2016, a declarat, luni, directorul general al APIA, Ioan Merca, într-o conferinţă de presă.

"Din monitorizările pe care le avem deja, s-au depus la centrele judeţene şi locale APIA un număr de 386.828 cereri de plată, pentru o suprafaţă eligibilă de aproximativ 1,4 milioane hectare. Fermierii vor putea să depună cererile fără penalităţi până la data de 16 mai, după care încă 25 de zile calendaristice, până în 10 iunie, dar cu o penalitate de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. Sigur după data de 16 iunie cererile vor fi excluse de la plată. Un fermier poate să depună o singură cerere chiar dacă deţine terenuri în mai multe UAT-uri (unităţi administrativ teritoriale - n. r.) sau în mai multe judeţe", a spus Merca.

..Citeste mai departe..

Ajutor de minimis pentru promovarea exporturilor

Guvernul a discutat, în şedinţa de miercuri, un  memorandum referitor la trei scheme de ajutor de minimis pentru a susţine operatorii economici în promovarea exporturilor.

Prin aceste scheme de ajutor de minimis, estimate a avea valabilitate până la 31 decembrie 2018 şi a atrage peste 4.000 de beneficiari, Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri propune acoperirea costurilor de participare la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni economice organizate în străinătate, precum şi a costurilor aferente studiilor de piaţă şi pe produse.

Schemele de ajutor propuse de Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri vor susţine acţiunile din Programul de promovare a exportului, finanţat de la bugetul de stat, şi constau în acordarea de granturi pentru acoperirea cheltuielilor declarate eligibile.

..Citeste mai departe..

Strategia Naţională Anticorupţie 2016-2020, lansată spre dezbatere publică în luna mai

Ministerul Justiţiei a prezentat Guvernului concluziile preliminare privind implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015, precum şi stadiul şi calendarul elaborării proiectului Strategiei Naţionale Anticorupţie 2016-2020. 

La baza noii Strategii Naţionale Anticorupţie 2016-2020 vor sta concluziile şi recomandările făcute de evaluatori independenţi, care vor examina obiectivele Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015, impactul, eficienţa şi eficacitatea măsurilor de implementare, durabilitatea rezultatelor. De asemenea, Ministerul Justiţiei a început consultările pentru implicarea instituţiilor publice centrale şi locale, a mediului de afaceri şi a societăţii civile în elaborarea noii Strategii Naţionale Anticorupţie 2016-2020 şi estimează că în luna mai noul proiect va fi lansat spre dezbatere publică, urmând ca în iunie să fie adoptat de Guvern.

..Citeste mai departe..

Dragoş Doroş, numit preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

Prim-ministrul Dacian Cioloş, la propunerea Ministerului Finanţelor Publice, l-a numit pe Dragoş Doroş în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

..Citeste mai departe..

Kovesi, propusă pentru un nou mandat la DNA

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a propus-o astăzi pe Laura Codruţa Kovesi pentru un nou mandat de trei ani la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Conducerea D.N.A. a prezentat astăzi bilanţul activităţii din ultimul an, unul care a dus la anchetarea unor persoane cu "greutate" din peisajul politico-economic autohton.

..Citeste mai departe..

Rompetrol Rafinare a consemnat anul trecut un profit net consolidat de peste 62 milioane de dolari

Rompetrol Rafinare a înregistrat, anul trecut, un rezultat net consolidat în valoare de 62,17 milioane de dolari, marcând astfel trecerea pe profit a rafinăriilor Petromidia şi Vega, un record istoric al ultimilor 11 ani.

..Citeste mai departe..

Certificarea unităţilor şi instituţiilor din sistemul naţional de cercetare-dezvoltare

Executivul a aprobat, printr-o Hotărâre, normele metodologice pentru evaluarea unităţilor şi instituţiilor din sistemul naţional de cercetare-dezvoltare, acest act normativ fiind reanalizat şi reavizat, odată cu învestirea noului guvern. 

Prin actul normativ, se introduc criterii de evaluare care ţin seama de aspecte privind capacitatea şi performanţa în plan ştiinţific şi/sau tehnic, precum şi impactul şi eficienţa economică a activităţilor de cercetare-dezvoltare desfăşurate. 

..Citeste mai departe..

Sprijin acordat agricultorilor pentru achiziţionarea motorinei

Sprijinul acordat agricultorilor pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorizei utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, va fi aplicat şi în acest an.

..Citeste mai departe..

OMV Petrom ia în calcul reduceri de personal

OMV Petrom va implementa o serie de măsuri care urmăresc limitarea cheltuielilor de capital şi reducerea costurilor operaţionale, care ar putea duce la reduceri de personal, în contextul preţului scăzut al petrolului, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii companiei.

"În contextul curent de piaţă, cu un preţ nefavorabil al ţiţeiului care se estimează să persiste pentru o perioadă mai îndelungată, compania a anunţat o serie de măsuri care urmăresc limitarea cheltuielilor de capital şi reducerea costurilor operaţionale.

..Citeste mai departe..

    8 9 10 11 12 13