Ultima editie tiparita in format pdf

ISU Prahova, 58 de intervenții de urgență în weekend


În perioada 7-10 august, peste 200 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

În perioada menționată, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 139 de misiuni, din care 58 au fost intervenții în situații de urgență.

În cele trei zile, 80 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 2 persoane au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite.

Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 9 incendii, 17 arderi necontrolate (incendii de vegetație uscată), precum și în alte 19 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane/animale, fenomene meteorologice. Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere în urma cărora 8 victime au fost transportate la spital

..Citeste mai departe..

Vicepreședintele CJ Prahova, arestat preventiv pentru 30 de zile

Vicepreşedintele CJ Prahova, Radu Ionescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia nefiind definitivă, după ce a fost reţinut, ieri, pentru 24 de ore de către DNA Ploieşti. Ionescu a fost adus, ieri dimineață, cu mandat la sediul instituţiei. El a fost  audiat în legătură cu fapte de corupţie care ar fi fost comise în mandatul pe care acesta l-a deţinut anterior.

..Citeste mai departe..

Accident cu doi răniţi

În această dimineaţă, la intersecţia dintre drumul DN1D şi Drumul Judeţean 146 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două maşini. În urma impactului, două persoane au fost rănite, poliţiştii efectuând cercetări în legătură cu cauza producerii evenimentului.

..Citeste mai departe..

O primăvară frumoasă!

Ziarul Informaţia Prahovei urează tuturor doamnelor şi domnişoarelor ca aceste zile de primăvară să le aducă împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi mai pur, mai sincer, mai curat!
..Citeste mai departe..

Amenzi de 372.954 lei aplicate de polițiști

În perioada 26-28 februarie, polițiștii din Prahova au desfășurat 103 acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și a faptelor antisociale pe raza județului. Au fost constatate 31 de infracțiuni și 1.048 de fapte contravenționale, fiind  aplicate sancțiuni în valoare de 372.954 de  lei.

Astfel, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a suplimentat dispozitivul în vederea intensificării acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și sporirea gradului de siguranță publică. 

În perioada menționată, au fost desfășurate 103 acțiuni și controale, în urma cărora polițiștii au constatat 31 de infracțiuni (din care 20 pentru consum de alcool la volan) și 1.048 de fapte contravenționale.

..Citeste mai departe..

Bombă în justiția din Prahova

S-a admis redeschiderea urmăririi penale pentru șefii Parchetului Curții de Apel și DIICOT Ploiești, ai IJP Prahova și ai Politiei Ploiesti, Ionuț Botnaru, Viorel Dosaru, Liviu Matei, Crisitan Manea, Nicolae Zecheru au calitate de făptuitori.

..Citeste mai departe..

Ziua Protecţiei Civile

Sâmbătă, 28 februarie a.c., s-au aniversat 83 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România. Înaltul Decret Regal 468 din 28 februarie 1933 prin care se aprobă Regulamentul apărării pasive contra atacurilor aeriene, ca o necesitate a protejării populaţiei civile, rezultă în urma efectelor devastatoare ale primului război mondial şi constituie primul document scris referitor la organizarea protecţiei civile în ţara noastră. Pe timpul celui de-al doilea război mondial structura a funcţionat sub denumirea de Comandamentul Apărării Pasive, în cadrul Ministerului Aerului şi Marinei.

..Citeste mai departe..

Ziua Mondială a Echităţii Sociale

Vineri, 26 februarie, la sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Prahova, Penitenciarul Ploieşti a organizat o dezbatere dedicată ”Zilei Mondiale a Echităţii Sociale”, la care a participat un grup alcătuit din 15 persoane condamnate, clasificate în regim semideschis. Activitatea a constat în prezentarea de către reprezentantul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Prahova a unor soluţii şi resurse viabile, care să vină în întâmpinarea nevoilor individuale, determinate de revenirea în comunitate a persoanelor private de libertate. Persoanele private de libertate au primit informaţii cu privire la posibilităţile de consiliere profesională, mediere a muncii, formare profesională şi consultanţă pentru începerea unei activităţi independente sau iniţierea unei afaceri.

..Citeste mai departe..

Focuri de armă pentru prinderea unui șofer … fără permis!

Polițiștii din Ploiești au prins ieri un conducător auto care nu a oprit la semnalul regulamentar abia după ce au tras trei focuri de armă!

Întrucât conducătorul auto nu a oprit, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, solicitând sprijin colegilor. Un polițist din echipajele participante a somat conducătorul să oprească, după care a efectuat un foc de avertisment în plan vertical, apoi trei focuri în direcția pneurilor mașinii. Autoturismul și-a continuat deplasarea, polițiștii reușind blocarea acestuia cu autospecialele din dotare. În acel moment, pasagerul din dreapta a schimbat locul cu conducătorul auto.

Cei doi, alături de un al treilea ocupant, au fost duși la sediul poliției. Din verificări, a rezultat faptul că șoferul autovehiculului nu poseda permis de conducere.

..Citeste mai departe..

Haideţi la mărţişoare!

Ploieştenii care ţin la tradiţia mărţişorului pot alege dintr-o gamă largă de mărţişoare expuse pe tarabele din lemn acoperite cu corturi, amplasate pe pasajul din PiaţaVictoriei. Sunt expuse la vânzare diverse modele de mărţişoare, cu preţuri pornind de la 2 lei şi ajungându-se chiar şi la până la 7 lei. Pe lângă mărţişoare, există şi un stand ce expune la vânzare cristale, pietre
semipreţioase şi diverse bijuterii confecţionate din acestea. 


..Citeste mai departe..

Aleșii județeni au mai lăsat proiecte pentru o ședință extraordinară

Ședința de astăzi a Consiliului Județean Prahova, întinsă pe durata a mai bine de două ore, a fost una în care mai mult de jumătate din proiectele de hotărâre au necesitat vii discuții, între grupul politic liberal, al cărui vârf de lance a fost consilierul Adrian Dobre și conducerea CJ Prahova, respectiv grupul politic care asigură majoritatea în legislativ. 

..Citeste mai departe..

    86 87 88 89 90 91 92