Ultima editie tiparita in format pdf

„Nichita Stănescu” a rămas fără carte!


Din parcul ce poartă numele celebrului poet ploieştean au fost demontate acele căsuţe din lemn în care se comercializau cărţi

Librăriile încep să fie cât mai puţine în Ploieşti, în schimb au „înflorit” multe farmacii!

În urma dispozițiilor municipalității ploieştene, angajații societății SGU Ploieşti intervin, în cursul acestei săptămâni, pentru a demonta acele căsuţe din lemn, module, amplasate în perimetrul foișoarelor din zona pietonală aferentă Parcului „Nichita Stănescu”. Acea zonă a Centrul Civic era recunoscută ca fiind zona în care se comercializau multe cărţi. Era o zonă a anticariatului în care ploieştenii, dornici de carte, îşi puteau cumpăra cărţi din toate domeniile şi cu apariţii mai vechi. Din păcate, autorităţile locale au decis să demonteze acele căsuţe din lemn. Motivul? Păi vom vedea motivul în funcţie de ce o să se instaleze acolo, că poate le stătea unora cartea în calea... progresului
..Citeste mai departe..

Încep evaluările copiilor de la clasele mici. Luni, 23 mai, prima probă

În perioada imediat următoare, elevii de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a susţin evaluări la finalul anului şcolar. Copiii de clasa a II-a vor fi testaţi la scris, citit şi la matematică, elevii de a IV-a vor fi testaţi la română şi la matematică, iar clasele a VI-a vor fi evaluaţi la limba română şi la limba modernă, precum şi la matematică, fizică şi biologie.

Luni, 23 mai, elevii de clasa a VI-a vor susţine prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, anume la Limbă şi comunicare, după care, pe 24 mai, vor participa la probele la Matematică şi Ştiinţe ale naturii.

Tot în această lună, dar pe 30, vine rândul elevilor din clasele a IV-a să susţină Evaluarea, întâi la Lima română, după care, pe 31 mai, la Matematică.

..Citeste mai departe..

Un fost senator din Prahova, cercetat pentru implicarea în retrocedare ilegală de terenuri

Un nou dosar penal în care se aduc acuzații grave unor șefi din administrația județeană este instrumentat de procurorii DNA din Ploiești. De data aceasta este vizat un fost parlamentar din Prahova, care a ocupat și funcția de vicepreședinte de Consiliu Județean, dar și despre un fost subprefect și un fost primar, toți acuzați că ar fi retrocedat pe baza unor testamente falsificate o suprafață foarte mare de teren care a aparținut Facultății de Medicină Veterinară.

Este vorba despre Adrian Semcu, actualmente directorul Hidro Prahova SA, de Constantin Stan și de fosta primăriță a comunei Gorgota, Viorica Diaconu. În această cauză procurorii îi acuză de luare de mită.

..Citeste mai departe..

Un elev din Ploieşti a realizat o husă care încarcă telefonul mobil cu ajutorul Soarelui. Alin Daniel Ene este în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Elie Radu”

La Bursa de valori educaţionale, activitate care se află în plină desfăşurare la Sala Coloanelor din incinta Palatului Culturii din Ploieşti, am avut ocazia de a-l întâlni pe Alin Daniel Ene, un elev care se evidenţiează şi prin realizarea unor lucruri foarte interesante. Acum, acesta a uimit asistenţa cu o husă care are rolul de a încărca telefonul mobil cu ajutorul Soarelului. Pentru Alin, astfel de realizări par simple, părând mai mult o joacă, însă vă asigurăm că sunt lucruri extrem de serioase şi migălos realizate.

„Am avut nevoie de un cablu de alimentare, o celula fotovoltaică şi husă în şine”, spunea Alin despre realizarea sa. A atras atenţia şi inspectorului şcolar general al ISJ Prahova, prof. Nicolae Angelescu, acesta felicitându-l pe elev pentru ceea ce a putut face.

..Citeste mai departe..

Modificări privind tarifele de utilizare a rețelei de drumuri naționale

Printr-un proiect de lege adoptat miercuri, Guvernul a modificat și completat Ordonanța 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, în scopul transpunerii în legislația națională a unor prevederi din Directiva europeană de aplicare a taxelor la vehicule grele de transport marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri.

Un aspect important vizat de transpunere constă în stabilirea unor proporții între nivelul anual și cel intermediar al tarifului de utilizare (rovinietei) cu valabilitate de o zi, șapte zile și 30 zile. În acest sens, prin modificarea tarifelor existente în conformitate cu prevederile Directivei 2011/76/UE, se vor aplica următoarele proporții: tariful lunar va reprezenta maximum 10% din tariful anual, tariful săptămânal va fi maximum 5% din tariful anual și tariful zilnic va avea valoarea de 11 de euro, dar nu mai mult de 2% din tariful anual.

..Citeste mai departe..

Reabilitare la „Rază de soare” Băicoi

Consiliul Judeţean Prahova, în calitatea sa de beneficiar al finanţărilor acordate în cadrul Programului Operaţional Regional, a primit valoarea aferentă ultimei cereri de rambursare pentru proiectul „O şansă pentru o nouă rază de soare” – reabilitarea / modernizarea şi echiparea specifică a Complexului de servicii comunitare „Rază de Soare” din Băicoi. Suma rambursată este de 421.447,93 lei şi este aferentă ultimei cererii de rambursare depusă în luna septembrie 2015. Proiectul cu o valoare totală de 2.868.720,32 lei a fost finanţat în cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Sub-domeniul: „Poli de creştere”. Proiectul se află în prezent în perioada de monitorizare post-implementare.

..Citeste mai departe..

Cum a reuşit un medic din Câmpina să îngenuncheze un colos medical din sistemul privat

De ani de zile spitalele din sistemul de stat s-au plecat în faţa unor interese ale unor controversaţi oameni de afaceri extrem de influenţi, multe dintre acestea ajugând în pragul colapsului finanicar, fără ca autorităţilor centrale sau organelor abilitate să oprească astfel de practici sau să le pese într-un fel sau altul. Una dintre aceste instituţii sanitare a fost Spitalul Municipal Câmpina, care a reuşit, după ani de zile de eforturi supraomeneşti, să îngenucheze unul dintre cele mai mari nume din sistemul medical privat: Romgermed, un grup care deţine la nivel naţional un mare lanţ de centre medicale.

..Citeste mai departe..

Sâmbătă, 14 mai, demonstraţia aeronautică „Ploiesti Airshow 2016”

Ploieştenii au mâine, 14 mai, posibilitatea să asiste la un adevărat spectacol aeronautic, Aeroclubul României organizând, la Aeroclubul Teritorial „Gheorghe Bănciulescu” Ploieşti – Strejnicu, o demostraţie aeronautică intitulată „Ploieşti Airshow 2016”. Evenimentul este anunţat a începe la ora 10.00, însă organizatorii au anunţat că, în cazul în care condiţiile meteo nu vor fi favorabile, mitingul aviatic se va desfăşura duminică, 15 mai. Activitatea este prilejuită de aniversarea a 80 de ani de la înfiinţarea Aerodromului de la Strejnicu, iar programul va include acrobaţie aeriană cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, balon cu aer cald, salturi cu paraşuta. Accesul publicului va fi liber.


..Citeste mai departe..

La Târgul Internaţional al firmelor de exercițiu, elevii de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploieşti au obţinut rezulate de prestigiu

Elevii de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești, participanţi la Târgul Internaţional al Firmelor de Exercițiu de la Bucureşti, 12-13 mai a.c., au reuşit din nou să aibă prestaţii deosebite, evoluţia lor fiind încununată cu obţinerea de premii importante. Astfel, elevii firmei exercițiu FE Respawn Center SRL, coordonați de prof. Simona Lupu și prof. Corina Lazăr, au primit Premiul Absolut şi Marele Premiu pentru „Cea mai bună firmă de exercițiu”. Aceeași profesori au coordonat și firmele FE Bio Life Technology (premiată cu premiul I pentru „Cel mai bun catalog”, premiul II pentru „Cel mai bun spot”, premiul III pentru „Cel mai bun negociator); FE Academy of Arts (premiul III pentru „Cel mai bun catalog”) şi FE Lattiffa (mențiune).

..Citeste mai departe..

Oana Iacob, secretarul Primăriei Ploieşti, a mizat pe suporterii FC Petrolul ca să scape cu faţa curată

Oana Cristina Iacob, secretarul Primăriei Ploieşti, mizează pe ajutorul suporterilor echipei FC Petrolul pentru a se apăra în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde se judecă dosarul în care inculpat este şi Iulian Bădescu, fostul edil al municipiului. În apărarea ei, Iacob a mers în instanţă cu listele care curprind cele 15.000 de semnături ale susţinătorilor echipei de fotbal care au solicitat autorităţilor să se premieze sportivii pentru performaneţele obţinute în anul 2013.

..Citeste mai departe..

Şcoala tehnică Urlați, poartă deschisă către companii locale

În anul școlar 2016-2017, Liceul Teoretic Brâncoveanu Vodă Urlați continuă Programul de învățământ tehnic dezvoltat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Prahova și agenți economici locali, pe baza nevoilor de calificare identificate. Absolvenții vor avea o calificare foarte căutată pe piața muncii, diploma fiind recunoscută la nivel european. De asemenea, elevii vor avea o bursă de studii lunară de 200 de lei de la stat și 200 de lei de la companiile partenere (Procter&Gamble Urlați, Plstipack), în cazul în care aceștia sunt selectați de către companii.

..Citeste mai departe..

    72 73 74 75 76 77 78