Ultima editie tiparita in format pdf

„Nichita Stănescu” a rămas fără carte!


Din parcul ce poartă numele celebrului poet ploieştean au fost demontate acele căsuţe din lemn în care se comercializau cărţi

Librăriile încep să fie cât mai puţine în Ploieşti, în schimb au „înflorit” multe farmacii!

În urma dispozițiilor municipalității ploieştene, angajații societății SGU Ploieşti intervin, în cursul acestei săptămâni, pentru a demonta acele căsuţe din lemn, module, amplasate în perimetrul foișoarelor din zona pietonală aferentă Parcului „Nichita Stănescu”. Acea zonă a Centrul Civic era recunoscută ca fiind zona în care se comercializau multe cărţi. Era o zonă a anticariatului în care ploieştenii, dornici de carte, îşi puteau cumpăra cărţi din toate domeniile şi cu apariţii mai vechi. Din păcate, autorităţile locale au decis să demonteze acele căsuţe din lemn. Motivul? Păi vom vedea motivul în funcţie de ce o să se instaleze acolo, că poate le stătea unora cartea în calea... progresului
..Citeste mai departe..

Viceprimarul din Podenii Noi, în stare gravă la spital, după ce a fost atacat cu bâtele şi de câinii ciobăneşti

Scandal fără precedent în comuna Podenii Noi, chiar în noaptea de Rusalii. Victoraş Ungureanu, viceprimar încă în funcţie, a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după ce a fost bătut cu bestialitate de un cetăţean din comună, cunoscut pentru agresivitatea sa, dar şi atacat de mai mulţi câini ciobăneşti. Totul a pornit de la discuţii mai vechi, care s-au reaprins în urma alegerilor locale. Motivul disputei, aşa cum susţint mai mulţi oameni din comună, ar fi islazul comunei Podenii Noi, pentru care se luptă mai mulţi crescători de animale, dar cearta are şi un oarecare iz politic.

Potrivit poliţiştilor, Victoraş Ungureanu a mers dumincă seara la stâna unui anume Constantin Bărboi, pentru a-i reproşa că animalele sale pasc pe un teren care nu-i aparţine.

..Citeste mai departe..

Pământul se scufundă!

În zonele foarte reci ale Terrei au apărut cratere de mari dimensiuni, ceea ce poate reprezenta încă o dovadă că suntem contemporani cu un fenomen ce poate fi apocaliptic – Inversarea Polilor Pământului

Faptul că omul s-a schimbat, din mai multe puncte de vedere, nu mai reprezintă nicio noutate, dar de schimbat se schimbă şi Planeta pe care omul o locuieşte, Terra, şi destul de vizibil şi din ce în ce mai accelerat.

De-a lungul ultimelor decenii, un crater ce creştea rapid a zguduit taigaua siberiană, provocând localnicii să creadă că acolo este „o Poartă spre Infern”.

Din moment ce craterul masiv Batagaika s-a deschis brusc spre sfârşitul secolului trecut, acesta se extinde cu câte 19 metri în fiecare an.

..Citeste mai departe..

Exercițiu antitero la un dispozitiv al Conpet

Primul exercițiu de intervenție antiteroristă de mare anvergură a avut loc astăzi la una dintre cele mai mari stații de pompare a țițeiului din Europa. Intervenția specializată, care a avut ca scop gestionarea atacului unei grupări infracționale care amenința cu detonarea unei încărcături explozive amplasate într-un autoturism, s-a desfășurat la Stația Călăreți - CONPET S.A., situată la 50 de kilometri de București.

..Citeste mai departe..

Sprijin financiar pentru susţinerea integrării copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în învăţământul de masă. Judeţul Prahova primeşte 2,09 milioane de lei.

În şedinţa sa de joi, 16 iunie, Guvernul Romaniei a aprobat proiectul iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice privind repartizarea pe judeţe a sumelor pentru finanţarea drepturilor copiilor/elevilor/tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în învăţământul de masă, pentru anul 2016. Astfel, în premieră, a fost alocată suma de 68 milioane lei pentru susţinerea integrării a 27.350 copii aflaţi în această situaţie.

Judeţului Prahova i-a fost alocată suma de 2,09 milioane de lei.

Prin adoptarea acestui act normativ se urmăreşte încurajarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale şi a copiilor cu deficienţe de învăţare sau cu dificultăţi de adaptare/dizabilităţi să frecventeze învăţământul preuniversitar de masă, sporind în acest fel şansele pentru integrarea lor socială şi garantându-le libertatea de a alege parcursul educaţional considerat cel mai potrivit, adaptat nevoilor fiecăruia.

..Citeste mai departe..

Morminte deshumate la Cimitirul „Bolovani” din Ploieşti

În Cimitirul „Bolovani” din Ploiesti a început astăzi, 14 iunie, o acţiune de amploare, anume deshumarea a 236 de morminte în care se afla soldaţi germani căzuţi în cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Rămăşiţele pământeşti vor fi mutate la Iaşi, într-un cimitir dedicat eroilor germani. Acţiunea face parte dintr-un proiect în care obiectivul este acela de a-i grupa pe soldaţii nemţi în două cimitire, la Iaşi şi la Bucureşti, spunându-se că este pentru a facilita comemorarea lor, la dorinţa Germaniei.

După cum probabil se ştie, la Cimitirul Bolovani din Ploieşti există o porţiune ocupata de soldaţii nemţi cazuţi în această zonă în timpul Razboiului Mondial. Cererea ca rămăşiţele lor să fie deshumate a fost făcută în urma cu 20 de ani de statul german. A durat, însă, până când autorităţile române au dat toate avizele necesare acestei operaţiuni de o asemenea amploare.

..Citeste mai departe..

Vizită istorică sâmbătă seară la Buşteni

Reprezentanţii Casei Regale Franceze, în vizită la Castelul Cantacuzino

Aflaţi pentru câteva zile în România, reprezentanţii Casei Regale Franceze au venit în vizită, la finele săptămânii trecute, la Castelul Cantacuzino. Delegaţia a fost formată din cei 19 membri ai Casei Regale Franceze şi a fost condusă chiar de prinţul Charles-Philippe d’Orléans, duce de Anjou.

Oaspeţii au fost primiţi cu pâine şi sare de către primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, apoi au avut ocazia să viziteze sălile şi camerele pentru oaspeţi, dar şi celelalte incinte aflate pe domeniul Cantacuzino. Vizibil impresionaţi de vizita la castel, reprezentanţii Casei Regale Franceze spun că evenimentul a fost unul pe măsură.

..Citeste mai departe..

Stema României a fost modificată. Cum vor arăta noile drapele, sigilii, bancnote şi monede

Săptămâna trecută, deputaţii au adoptat proiectul de lege care prevede readucerea coroanei pe capul acvilei de aur din stema ţării şi impune obligativitatea ca, pâna la 31 decembrie 2018, autorităţile publice să înlocuiască stemele şi sigiliile existente cu cele prevăzute de în lege.

Proiectul a fost adoptat cu 262 voturi „pentru”. 

„Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta, încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschide, ţinând în cioc o cruce ortodoxă de aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan”, prevede proiectul de lege pentru modificarea legii nr. 102/1992 privind stema şi sigiliul statului, adoptat de Camera Deputaţilor.

Până la data de 31 decembrie 2018, an în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, autorităţile publice au obligaţia să înlocuiască stemele şi sigiliile existente în prezent cu noile moodele ale acestora, potrivit dispoziţiilor legii.

..Citeste mai departe..

Protocol politic pentru 4 ani

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, conducerile județene ale PSD și ALDE Prahova au anuțat că a fost semnat un protocol de colaborare între cele două formațiuni politice, care va fi valabil până la viitoarele alegeri locale. Astfel, pentru funcția de președinte al CJ Prahova va fi propus liderul județean social-democrat Bogdan Toader, iar vicepreședinte Vasile Pătrașcu (ALDE), în vreme ce pentru municipiul Ploiești, pentru posturile de viceprimari, au fost propuși Cristian Ganea (PSD) și George Pană (ALDE).

..Citeste mai departe..

Ședință extraordinară la CJ Prahova

Consiliul Județean Prahova s-a reunit astăzi într-o ședință extraordinară, ultima a actualului legislativ. Pe ordinea de zi au figurat două proiecte de hotărâre, ambele fiind aprobate.

Astfel, în prezența reprezentanților OMV Petrom, s-a aprobat trecerea, de principiu, a Muzeului Petrolului în subordinea CJ, iar implementarea sistemului IT pentru agricultură din sudul județului a fost oprită, la solicitarea Ministerului Societății Informaționale.

..Citeste mai departe..

Ieri protest, azi scrisoare deschisă adresată guvernanţilor tehnocraţi!

*Funcţionarii publici de la Protecţia Consumatorilor Prahova continuă să-şi arate, astfel, nemulţumirile legate de modalitatea de salarizare, dar şi cele referitoare la micşorarea numărului de personal

După ce ieri, 7 iunie, s-au aflat într-un protest spontan, în intervalul orar 12.00-13.00 – acţiune declanşată pentru a atrage atenţia asupra “salarizării inacceptabil de mici a funcţionarilor publici din cadrul Comisariatelor Regionale Pentru Protecţia Consumatorilor şi a discordanţelor extrem de mari care există pe plan salarial între aceştia şi ceilalţi funcţionar publici cu atribuţii similare”,

..Citeste mai departe..

    69 70 71 72 73 74 75