Ultima editie tiparita in format pdf

„Nichita Stănescu” a rămas fără carte!


Din parcul ce poartă numele celebrului poet ploieştean au fost demontate acele căsuţe din lemn în care se comercializau cărţi

Librăriile încep să fie cât mai puţine în Ploieşti, în schimb au „înflorit” multe farmacii!

În urma dispozițiilor municipalității ploieştene, angajații societății SGU Ploieşti intervin, în cursul acestei săptămâni, pentru a demonta acele căsuţe din lemn, module, amplasate în perimetrul foișoarelor din zona pietonală aferentă Parcului „Nichita Stănescu”. Acea zonă a Centrul Civic era recunoscută ca fiind zona în care se comercializau multe cărţi. Era o zonă a anticariatului în care ploieştenii, dornici de carte, îşi puteau cumpăra cărţi din toate domeniile şi cu apariţii mai vechi. Din păcate, autorităţile locale au decis să demonteze acele căsuţe din lemn. Motivul? Păi vom vedea motivul în funcţie de ce o să se instaleze acolo, că poate le stătea unora cartea în calea... progresului
..Citeste mai departe..

Delegaţie din China la CCI Prahova

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a găzduit, în această dimineaţă, Forumul de Afaceri Româno – Chinez, care s-a desfăţurat pe fondul vizitei în ţara noastră a unei delegaţii de afaceri reprezentând Camera de Comerţ şi Industrie Shanghai Jinhua. Scopul evenimentului, la care au fost prezenţi oameni de afaceri, reprezentanţi ai autorităţilor publice, dar şi E.S. Dl. Feihong Xu, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, l-a constituit identificarea unor noi perspective de cooperare bilaterală la nivel economic, comercial, investiţional şi administrativ.

..Citeste mai departe..

Bacalaureatul a continuat astăzi cu una dintre cele mai dificile probe din examen, cea obligatorie a profilului. Avem subiectele de la Matematică şi Istorie

Absolvenţii de liceu au susţinut astăzi, 6 iulie a.c., cea de-a doua probă de la examenul de Bacalaureat 2016, proba obligatorie a profilului, cea mai grea din examen. Absolvenţii de la real au dat examen la Matematică, cu precizarea că cei de la „mate-info” au dat un examen mai dificil, problemele specifice Modulului 1 (M1).

..Citeste mai departe..

Eliminat din examen din cauza telefonului, care a sunat chiar în timpul susţinerii probei la Matematică!

Mare ghinion pentru un elev din Ploieşti care susţinea astăzi, 29 iunie, proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale. Era ultima probă, ultimul hop, însă tocmai acum, probabil şi din pricina emoţiilor, elevul a uitat să renunţe la mobil pe perioada susţinerii probei. Telefonul... buclucaş a sunat chiar în momentul când elevul susţinea examenul, iar profesorii care se aflau în sală, supraveghetori, au luat măsura legală şi l-au sancţionat pe elev, eliminându-l din sală.

..Citeste mai departe..

Matematica a dat, din nou, bătăi de cap la Evaluarea Națională. Procentul mediilor egale sau mai mari de 5.00 este, în Prahova, de 86%, cu opt medii de 10

Tradiția s-a respectat și la Evaluarea din acest an, candidații obținând rezultate mult mai bune la proba de Limba și literatura română decât la cea de la matematică. În județul Prahova, la proba de matematică, procentul notelor mai mari sau egale cu 5.00 a fost de 81%, în timp ce la Limba română de 92%. La Evaluarea din județul nostru, au participat 5.87 de candidați, absolvenți ai clasei a VIII/a, dintr-un total de 5.279 înscriși.

..Citeste mai departe..

Informatizare cu... bâlbâieli în educaţie!

Zi grea astăzi, 1 iulie, pentru absolvenţii claselor a VIII-a care au susţinut, zilele trecute, Evaluarea Naţională. Ei au aflat rezultatele de la cele două probe, Limba română şi Matematică, însă lungă le-a fost aşteptarea... . Deşi Metodologia spunea clar că rezultatele trebuie să fie afişate până la ora 16:00, ei bine au fost unităţi de învăţământ care au afişat rezultatele chiar şi aproape de ora 17:00, întârzierea survenind ca urmare a sistemului informatizat impus de Ministerul Educaţiei pentru prima dată la Evaluarea Naţională, totul depinzând de o anumită aplicaţie.

..Citeste mai departe..

„Aplicaţia” pune la încercare răbdarea elevilor şi părinţilor care aşteaptă de ore bune rezultatele de la Evaluarea Naţională!

Bulversare totală în învăţământul românesc şi în ce priveşte noua metodă ministerială aplicată Evaluării Naţionale.

..Citeste mai departe..

Fost prim-procuror din Sinaia, la DNA Ploieşti

Fostul prim-procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, Iulian Văduvan, a fost adus în această dimineaţă cu mandat la sediul DNA Ploieşti în calitate de suspect într-un dosar de corupţie.

Potrivit unor surse judiciare, se pare că este vorba despre  suspiciuni de luare de mită.

Vom reveni.

..Citeste mai departe..

Bogdan Andrei Toader este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova

Bogdan Andrei Toader este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, acesta fiind ales astăzi, cu 22 de voturi pentru (din 37) în detrimentul liberalului Iulian Dumitrescu, care a întrunit 14 voturi.

..Citeste mai departe..

Marea săracilor, în ruină

Hexi Medical Farma a cumpărat complexul hotelier de la Băile Telega

Supranumit Marea săracilor sau locul unde scapi de toate bolile de oase, lacul sărat de la Telega a atras atenţia unuia dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa medicală din România. Este vorba despre Hexi Medical Farma, societatea devenită celebră în urma scandalului legat de dezinfectanţii diluaţi folosiţi în spitalele din România, care a achiziţionat la un preţ derizoriu complexul hotelier situat în imediatat apropiere a Băilor Mienerale Telega.

În ciuda faptului că recunoscutele calităţi curative ale acestui lac au ademenit afacerişti cu potenţial financiar, zona de agrement şi tratament de la Telega este o ruină, iar turiştii care aleg să se relaxeze aici o fac pe riscul lor. Din cauza lipsurilor legate de igienă, siguranţa clienţilor, datoriile către stat şi adminsitraţia locală, Primăria Telega a refuzat să mai elibereze autorizaţia de funcţionare pentru ocietatea Oaky, cea care a concesionat lacul şi baza de tratament de la Consiliul Local Telega pe o perioadă de 50 de ani.

..Citeste mai departe..

La Proviţa de Sus, un drum comunal a costat cât un kilometru de autostradă!

O invstiţie de câteva milioane de euro, care ar fi trebuit să scoată din anonimat una dintre cele mai sărace comune din Prahova, s-a transformat în motiv de dispută între foştii şi actualii reprezentanţi ai administraţiei publice locale din Proviţa de Sus. Un drum de 900 de metri, care leagă judeţul Prahova cu Dâmboviţa, este considerat de majoritatea oamenilor din comună inutil, ba chiar mai mult, un moft de care chiar nu aveau nevoie atâta vreme cât cei mai mulţi locuitori înoată la propriu în noroaie în perioadele ploioase din an.

Proviţa de Sus, o cumună care se află la 15 kilometri de Câmpina şi la doar 10 kilometri distanţă faţă de DN1, se luptă să iasă din sărăcie de ani buni încercând să atragă investitori care să fie interesaţi de zona agroturismului.

..Citeste mai departe..

    67 68 69 70 71 72 73