Ultima editie tiparita in format pdf

Câtă nesimţire!


Uitaţi cum procedează unii ploieşteni din cartierul Ienăchiţă Văcărescu când este vorba să arunce gunoiul la... ghenă. Deşi locul cu pricina a fost, într-o anumită zi, curăţat şi cu excavatorul, după doar o jumătate de oră erau vizibile pungi cu gunoaie aruncate pe jos, lângă acele cutii cu capac instalate special pentru a se pune gunoiul în ele, locul beneficiind de platformă subterană de colectare a deşeurilor. Culmea e că acele pungi sunt aruncate parcă special pentru a nu permite pătrunderea pe platformă, ca oamenii normali la cap să pună gunoiul în acele cutii. Le este greu, unora, să ridice un capac şi să pună punga cu gunoi în cutie, aşa că le aruncă de parcă alţii ar fi obligaţi să calce pe gunoiul lor şi să le miroasă mizeriile. Ori e lene, ori e nesimţire! Sau şi una şi alta
..Citeste mai departe..

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu Boldeşti” – 30 de ani de existență

La data de 15 februarie, s-au împlinit 30 de ani de existenţă a Şcolii  de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu Boldeşti.

La evenimentul desfăşurat la sediul prestigioasei instituţii de învăţământ, gazdele - cadrele didactice şi elevi - s-au bucurat de prezenţa foştilor comandanţi ai Corpului Pompierilor Militari, comandanţilor şcolilor militare din cadrul M.A.I. şi M.Ap.N., reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţi locale şi ofiţeri din cadrul structurilor de intervenţie.

..Citeste mai departe..

Acțiuni de monitorizare a zonei pârâului Dâmbu

Poliția Locală Ploiești, prin polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și cei care își desfășoară activitatea în schimburi, aparținând Serviciului Ordine Publică, monitorizează permanent zona Dâmbu, pentru a depista persoanele care aruncă în albia pârâului deșeuri menajere sau provenite din construcții.

Totodată, dată fiind începerea operațiunilor de curățenie a pârâului Dâmbu, Poliția Locală a intensificat aceste acțiuni de monitorizare, în scopul prevenirii și sancționării faptelor care contravin normelor de conviețuire socială.

..Citeste mai departe..

Incendiu de proporţii la Valea Călugărească!

Un puternic incendiu a avut loc astăzi, 22 februarie, la Valea Călugărească, mistuind întregul depozit de pubele ecologice din zona Staţiei de Epurare. Din pricina vântului, focul s-a întins cu repeziciune şi a cuprins două hectare de vegetaţie uscată, la faţa locului deplasându-se trei autospeciale din cadrul ISU Prahova, pompierii luptându-se cu focul violent timp de mai bine de oră.

..Citeste mai departe..

Anunţ umanitar

Daniela Albeanu – bibliotecară la Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” din Mizil, trece printr-o perioadă grea a vieţii sale. Recent, ea a fost diagnosticată, în urma unui control medical, cu cancer cu metastază osoasă de gradul IV.

..Citeste mai departe..

Accident pe DN1, la Movila Vulpii

Pe DN1, în dreptul localităţii Movila Vulpii, s-a produs, cu puţin timp în urmă, un accident rutier în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism.  

Din cei 12 pasageri ai microbuzului, trei (două femei şi un minor) au rămas la locul evenimentului pentru a primi îngrijiri medicale, în vreme ce o femeie însărcinată din autoturism a fost transportată la Serviciul Primiri Urgenţe al Spitalului Judeţean Ploieşti. 

..Citeste mai departe..

Atenţie la valabilitatea actului de identitate!

În cazul expirării termenului de valabilitate a actului de identitate cetățenii se pot prezenta la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința cu cel mult 180 de zile înainte, dar nu mai puțin de 15 zile, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate.

Există posibilitatea păstrării de către titular a vechiului act de identitate aflat în termen de valabilitate, până la emiterea noii cărți de identitate.

..Citeste mai departe..

Primarul interimar al sectorului 1, citat la DNA Ploiești

Primarul interimar al Sectorului 1 al Capitalei, Vasile Moţoc, a fost citat astazi la sediul DNA Ploieşti , în dosarul de corupţie al fostului edil al Primăriei Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, Moţoc este suspectat că ar fi primit mită pe vremea când deţinea funcţia de consilier local.

Alte două persoane din Consiliul Local al Sectorului 1 au primit citaţii în acelaşi sens, având calitatea de suspecţi.

Vasile Moțoc a preluat Primăria Sectorului 1 după ce Andrei Chiliman şi-a dat demisia, în urma acuzaţiilor de corupţie.

..Citeste mai departe..

Cum obţii tichetul social pentru grădiniţă?

Primăria Municipiului Ploiești, prin Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare,  informeaza cetaţenii, ca incepand cu data de 29.02.2016, va derula activitatea de distribuire a formularelor de cerere si declaraţie pe propria raspundere pentru acordarea stimulentului educational, sub forma de tichet social, pentru anul scolar 2015 – 2016,  in conformitate  cu prevederile Legii nr. 248/2015 privin stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor proveniti din familii defavorizate la sediul din Ploiesti, str.Postei, nr. 6 prin Serviciul  Prestatii Sociale.

..Citeste mai departe..

Al treilea deces din cauza gripei porcine în Prahova

În această după amiază, în Prahova s-a înregistrat un nou deces provocat de gripa porcină. Este vorba de un bărbat în vârstă de 78 de ani, care se alătură astfel celorlalte două victime existente până astăzi dimineață pentru care buletinele de analiză de la Institutul Cantacuzino au confirmat îmbolnăvirea cu gripă porcină.

În săptămâna 8.02.2016 – 14.02.2016 s-au înregistrat la nivel național 319 cazuri de gripă/ILI, comparativ cu 272 cazuri înregistrate în S 06/2015.  

..Citeste mai departe..

Furt de produse petroliere şi evaziune fiscală

Poliţişti de ordine publică şi investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au efectuat 14 percheziţii la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din judeţete Prahova şi Buzău. Activităţile sunt derulate într-un dosar penal aflat în instrumentarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de furt de produse petroliere şi evaziune fiscală. 

..Citeste mai departe..

    64 65 66 67 68 69 70