Ultima editie tiparita in format pdf

Un șofer de autocar a rupt barierele lăsate la o trecere la nivel cu calea ferată


Un şofer de autocar a rupt barierele lăsate la o trecere de cale ferată, în judeţul Prahova, îincidentul fiind surprins de camerele de luat vederi amplasate în zonă. Potrivit oficialilor CFR Infrastructură, incidentul a avut loc marţi, 26 octombrie 2021, la ora 14.15, la trecerea la nivel cu calea ferată de la kilometrul 45+200, situată între staţiile Crivina - Brazi, în judeţul Prahova.
..Citeste mai departe..

Acțiuni pentru respectarea ordinii și liniștii publice în Ploiești

Au fost aplicate amenzi însumând 43.460 lei

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază, în perioada 2 - 8 august 2021, au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică pe raza municipiului, fiind sancționate un număr de 215 persoane care au încălcat normele de conviețuire socială, cu amenzi în valoare totală de 43.460 lei.
De asemenea, au fost efectuate deplasări la fața locului în cazul sesizărilor primite de la cetățeni, monitorizându-se și principalele zone cunoscute a fi frecventate de persoanele care apelează la mila publicului, pentru prevenirea și combaterea fenomenului cerșetoriei.
..Citeste mai departe..

Transporta fier vechi cu un cărucior pentru cumpărături!

În ziua de sâmbătă, 7 august a.c., în jurul orei 20.30, în timp ce efectua serviciul de patrulare, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază a surprins, la intersecția străzilor Bulevardul Republicii și Colinei, o persoană de sex masculin care împingea un căruț metalic pentru cumpărături.
Polițiștii locali au procedat la legitimarea bărbatului, identificat ca fiind numitul D.C.C., de 41 ani, cu domiciliul în municipiul Ploiești.
..Citeste mai departe..

Sancţiuni contravenţionale în valoare de zeci de mii de lei aplicate de poliţiştii locali în perioada 26-30 iulie

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat, în cursul săptămânii 26 – 30 iulie 2021, un număr de 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 34.200 lei, dintre care 12 amenzi în valoare de 30.000 lei au fost aplicate operatorului de salubritate pentru neasigurarea prestării serviciului de salubrizare conform prevederilor contractuale și regulamentului de salubrizare, pentru nerespectarea graficului de evacuare a deșeurilor menajere și asimilabile acestora, pentru neefectuarea curățeniei și igiena căilor publice, precum și pentru neasigurarea containerelor în funcție de cantitatea de deșeuri generată de producători în urma reamenajării interioare și/sau exterioare a locuințelor
..Citeste mai departe..

Sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.825 lei, aplicate de poliţiştii locali în unele parcuri şi locuri de joacă

Ar fi necesar şi câteva amenzi pentru cetăţenii care îşi aruncă gunoiul pe lângă tomberoane atunci când acesta sunt goale şi celor care au transformat trotuarele în loc de depozitare a pungilor cu gunoi şi cu resturi de mobilier, străzile Elena Doamna şi Rareş Vodă


În urma unor acţiuni desfășurate în perioada 16-18 iulie 2021, care au avut ca scop prevenirea, combaterea, depistarea și sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și a curățeniei localității, polițiștii locali au aplicat 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.825 lei.
..Citeste mai departe..

În Ploieşti, printre „munţi” de gunoaie!

Sunt cam peste tot, însă se pare că sunt unele străzi ce au... centre tradiţionale ce sunt transformate în locuri de depozitare a gunoiului.
Parcă am asista la o expoziţie de gunoaie pe domeniul public! Pe bune! Se dau şi premii?
Pe străzile "Elena Doamna", "Nicolae Titulescu parcă e concurs între cine aruncă mai multe resturi de mobilier şi pungi cu gunoi pe trotuare. Incredibil!
Pe Strada Rareş Vodă, la ghena de gunoi, greu vin muncitorii specializaţi să ridice gunoiul, iar după ce se întâmplă să fie tomberoanele golite tot mai vin unii cetăţeni să îşi lase pungile cu gunoiul menajer lângă tomberoane, că îi doare undeva să-şi întindă braţul şi să pună gunoiul acolo unde trebuie pus, în tomberon! Ce comoditate, domnule
..Citeste mai departe..

Copil de 10 ani căzut într-un fost baraj

Pompierii prahoveni au încheiat cu succes, aseară, o operaţiune dificilă pentru salvarea unui copil de 10 ani căzut într-un fost baraj. Un adult a intrat în apă şi l-a susţinut, dar debitul apei era foarte mare, însă, din fericire, pompierii au reuşit să scoată din apă ambele persoane. Potrivit ISU Prahova, cele două persoane erau la aproximativ 50 de metri faţă de mal. ”Intervenţia este dificilă din cauza debitului foarte mare al apei în contextul fenomelor hidrologice”, au transmis pompierii
..Citeste mai departe..

Trafic blocat în Bușteni din cauza aluviunilor

În această dimineață, traficul rutier a fost blocat pe DN 1, în orașul Busteni, zona Penny, km 130, în urma precipitațiilor abundente, înregistrându-se scurgeri de apă și aluviuni de pe străzile din amonte). Echipajul de poliție prezent la fața locului a luat decizia ca traficul să fie deviat prin zona Zamora.
PS. După circa două ore traficul a revenit la normal. 
..Citeste mai departe..

Au început să ruginească panourile publicitare stradale care erau folosite în propaganda pentru purtarea măştilor!

Uitaţi cum arată un panou publicitar stradal situat chiar în centrul municipiului Ploieşti, în faţa blocului „7 etaje”!
Se observă cum a ruginit şi se... preling materiale din el! Aşa ceva reprezintă un pericol pentru populaţie, mai ales pe timp de vijelie putându-se desprinde bucăţi de tablă şi să-i rănească pe cei aflaţi în preajma sa.
Dar nici maşinile din zonă nu sunt sigure, acolo fiind şi o parcare.
De ce panourile publicitare nefolosite şi aflate într-o stare vizibilă de degradare mai sunt ţinute în... picioare?
Ne aducem aminte că acest panou cu pricina era folosit, de către autorităţi, pentru a face propagandă măştilor, scriind „Poartă mască. Fii responsabil”!
Sigur că da, dacă ar fi fost atât de bună masca supunerii ar fi dispărut mai de mult covidul!
Iată că de la atâta purtat de mască s-a ruginit... faţa panoului! Sperăm că sesizaţi metafora
..Citeste mai departe..

Parcometre cu... probleme!

SGU răspunde că „au fost câteva probleme, în cursul dimineţii (n.r. 16 iulie), care au fost rezolvate...”

Ceva nefiresc s-a întâmplat cu parcometrele, în Ploieşti! De exemplu, în parcarea de la Halele Centrale, cetăţenii nu primeau bon fiscal pentru suma achitată, bon care să justifice plata aferentă! Era cam naşpa treaba asta!
Ei bine, dacă un nene nu achită locul unde îşi parchează maşina i se blochează autovehicolul, că aşa scrie pe site-ul SGU (sguploiesti.ro): „Neachitarea tarifului de parcare, conform actelor normative locale, are drept consecinţă aplicarea măsurii de blocare a autovehiculului”!
..Citeste mai departe..

Fenomenul „recoltării” peturilor din tomberoane revine, în Ploieşti!

Pe lângă insuportabila caniculă, ploieştenii sunt nevoiţi să îndure şi munţii de gunoaie şi resturi menajere ce sunt prezente peste tot, pe trotuare, pe lângă ghene, pe lângă tomberoane.
Mirosul specific gunoiului se simte până şi în casele oamenilor şi vă daţi seama cum este pe timp de caniculă!
Acest tablou este completat de către o anumită categorie de persoane care vin fie cu căruţele, fie cu un căruţ mai mare şi... culeg peturi pentru a le pune în saci şi a le vinde.
Pentru a ajunge la peturi, indivizii ăştia mai cotrobăie şi prin sacii cu gunoi, împrăştiind mizeria prin zona respectivă. Dacă îndrăzneşti să le reproşezi ceva sar cu gura lor mare şi eşti nevoit să le auzi înjurăturile specifice.
..Citeste mai departe..

    3 4 5 6 7 8 9