Ultima editie tiparita in format pdf

Elevii de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploieşti au dominat şi ediţiile jubileu ale Târgului Internațional al Firmelor de Exercițiu şi Concursului Romanian Business Challenge


Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiești a organizat, în perioada 4-5 aprilie 2019, ediția jubiliară a Târgului Internațional al Firmelor de Exercițiu, Concursul de antreprenoriat Romanian Business Challenge și editia a II-a a Simpozionului internațional Performante prin parteneriate. Concursul „Romanian Business Challenge” şi Simpozionului internațional s-au desfăşurat pe 4 aprilie, la Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, iar Târgul internațional al firmelor de exercițiu a avut loc vineri, 5 aprilie, la Palatul Culturii, în Sala Coloanelor. Au participat reprezentanţi de la 121 de firme de exerciţiu şidouă întreprinderi simulate, dintre care 15 firme de exerciţiu din USA, Spania, Cehia, Republica Moldova şi Slovacia. Cele trei competiţii au avut ca scop dezvoltarea capacităţilor tinerilor pentru antreprenoriat, dar şi a abilităţilor care să îi transforme în viitori întreprinzători apţi să intre pe piaţa dinamică şi globală
..Citeste mai departe..

Înşelaţi prin metoda Caritas

Zeci de pensionari din Valea Doftanei aşteaptă de doi ani să li se facă dreptate. Peste 40 de persoane din Valea Doftanei, în mare parte pensionari, aşteaptă cu sufletul la gură verdicul judecătorilor care trebuie să se pronunţe în, poate, cel mai complex dosar care s-a aflat pe rolul instanţei penale din cadrul Judecătoriei Câmpina în ultimii ani. Este vorba despre un dosar de înşelăciune în care prejudiciul depăşeşte suma de 100.000 de lei. Suma nu pare mare la prima vedere, dar având în vedere că vorbim despre economiile de viaţă ale unor bătrâni atraşi într-un circuit financiar de genul celebrului Caritas, ne dăm seama cât de gravă este situaţia. Mai mult, printre victime se află şi doi preoţi din comună, care au pierdut sume importante din donaţiile enoriaşilor, în speranţa că parohia pe care o păstoresc se va îmbogăţi peste noapte.

..Citeste mai departe..

Cutremur în Sinaia: Primarul Vlad Oprea, citat la DNA Ploieşti

Cutremur pe Valea Prahovei,după ce porcurorii anticorupţie au declanşat o amplă anchetă care vizează şefii Poliţiei din Sinaia, dar şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, au ajuns acum şi la sediul Primăriei din staţiune. Săptămâna trecută a fost rândul primarului Vlad Oprea să fie citat la sediul DNA din Ploieşti, în calitate de martor, într-un dosar care vizează fapte de corupţie. Împreună cu Oprea, au dat declaraţii în faţa procurorilor şi alţi doi funcţionari din cadrul Primăriei Sinaia. Este vorba despre Beatrice Rădulescu, secretarul instituţiei condusă de Oprea, dar şi despre o altă persoană, angajată cel mai probabil la Serviciul Contabilitate. 

..Citeste mai departe..

DNA Ploiești, noi urmăriri penale

Astăzi, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Volosevici Andrei Liviu, la data faptelor primar al municipiului Ploiești, în prezent senator, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu având drept consecință obținerea unui folos necuvenit pentru altul și luare de mită; Mazâlu Maria Magdalena, secretarul municipiului Ploiești, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având drept consecință obținerea unui folos necuvenit pentru altul și Albu Simona, șef al Serviciului Juridic în cadrul Direcției Juridice a Primăriei municipiului Ploiești, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având drept consecință obținerea unui folos necuvenit pentru altul.

..Citeste mai departe..

„Informează-te complet, angajează-te corect!” a ajuns şi în Ploieşti, împreună cu ambasadorul Olandei

Ambasada Olandei, cu sprijinul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, a organizat astăzi, 22 martie, un eveniment sub îndemnul „Informează-te complet, angajează-te corect!”Activitatea a avut loc la Hotel Central, Sala Beta, şi ea a avut două reuninuni. În prima parte, evenimentul s-a adresat autorităţilor locale, organizaţiilor neguvernamentale, sindicatelor, patronatelor şi agenţiilor de recrutare, pentru a creşte accesul la informaţii al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în Olanda.

..Citeste mai departe..

Lumea mare a materialelor minuscule!

La Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova a fost inaugurată, la mijlocul luni martie, în prezenţa multor tineri, o nouă expoziţie. Una despre nanomateriale! În acest context au fost desfăşurate diferite activităţi formale şi non-formale în cadrul unei Comunităţi de Învățare alcătuită din reprezentanţi ai mediului educaţional (şcoli, licee, universitate), de cercetare, muzeal şi economic din judeţele Dâmboviţa şi Prahova.

Înainte de toate trebuie precizat că nanomaterialele sunt substanţe chimice sau materiale fabricate şi utilizate la scară foarte redusă. Structurile lor variază între aproximativ 1 și 100 nm, în cel puţin o dimensiune.

..Citeste mai departe..

Judecătoare din Sinaia, audiată la DNA

Judecătoarea Ruxandra Popescu, magistrat în cadrul Judecătoriei Sinaia a fost adusă marţi cu mandat la sediul DNA din Ploieşti pentru a fi audiată de procurorii anticorupţie. Potrivit unor surse judiciare, magistratul este acuzat că ar fi dat o hotărâre nelegală într-un dosar de pe urma căreia a beneficiat Marin Tudorică, fostul şef al Poliţiei Sinaia, arestat deja într-o altă cauză, în care este acuzat de trafic de influenţă şi efectuarea de activităţi ilegale incompatibile cu funcţia.

Judecătoarea ar fi primit de la Tudorică o haină de blană în valoare de 500 de euro. În schimbul acestui cadou, considerat mită de către procurori, magistratul a dat o hotărâre într-un dosar civil în urma căreia CL Sinaia a fost prejudiciat cu suma de 240.000 de euro.

..Citeste mai departe..

Radu Ionescu, vicepreşedintele CJ Prahova, trimis în judecată

Procurorii DNA din Ploieşti s-au mişcat extrem de repede în cazul fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Radu Ionescu, pe care l-au trimis în judecată la nici o lună de zile de la momentul în care a fost audiat în calitate de suspect. Ionescu a fost deferit justiţiei, luni, 21 martie, sub acuzaţia de luare de mită.

..Citeste mai departe..

S-a lansat proiectul „Tineri împotriva violenței”

Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti a găzduit azi  conferința de lansare a proiectului „Tineri împotriva violenţei”, acesta urmând a se desfăşura în perioada martie – aprilie 2016.

Proiectul are drept scop formarea unei atitudini civice, în rândul tinerilor, care să limiteze violenţa la nivel familial, cu participarea a  250 de tineri, cu vîrste cuprinse între 15 si 20 de ani, elevi ai Colegiului de Arta „Carmen Sylva” din Ploieşti.

..Citeste mai departe..

Cristian Ganea, candidatul PSD la Primăria Ploieşti

PSD a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti în persoana actualului edil interimar Cristian Ganea.
Tot astăzi a fost făcut public faptul că primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, a revenit la PSD după 12 ani şi va fi coordonatorul de campanie la nivelul judeţului.
..Citeste mai departe..

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURTURI DE PRODUSE PETROLIERE

Polițiștii de ordine publică efectuează două percheziții la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi sustras produse petroliere. Vor fi puse în executare trei mandate de aducere

La această oră, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din I.J.P. Prahova, sprijiniți de luptători S.A.S., efectuează două percheziții la domiciliile unor persoane din orașul Băicoi bănuite de furt calificat.

 

..Citeste mai departe..

    55 56 57 58 59 60 61