Ultima editie tiparita in format pdf

La sfârşitul lunii septembrie, în Prahova, câştigul salarial mediu net a fost de 2.461 lei/salariat


Efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii septembrie a.c., a fost de 183.251 persoane, în creştere cu 4.374 persoane față de luna septembrie 2017. Câştigul salarial mediu net din județul Prahova a fost de 2.461 lei/salariat, mai mare cu 256 lei față de luna septembrie 2017. Indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o creştere de 6,3%, ne anunţă Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramura servicii şi comerț (2.564 lei/salariat) iar sub media județului în ramurile agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.086 lei/salariat) respectiv în industrie şi construcții (2.356 lei/salariat)
..Citeste mai departe..

Accident cu o victimă în centrul Ploieştiului

În urmă cu câteva minute, în municipiul Ploieşti, la intersecţia din spatele Hotelului Prahova, a avut loc un accident de circulaţie în care au fost implicate două autoturisme, o persoană fiind rănită şi transportată la spital.
..Citeste mai departe..

Cazierului judiciar, obținut mai ușor de către românii din străinătate

Guvernul a adoptat încă o completare legislativă în scopul operaționalizării procedurii informatizate de obținere a certificatelor de cazier judiciar de către cetățenii români aflați în străinătate. Printr-o Hotărâre, Executivul a aprobat modelul de cerere privind eliberarea de către misiunile diplomatice și oficiile consulare române a adeverinței cu valoarea juridică a unui certificat de cazier judiciar pentru cetățenii români aflați în străinătate, respectiv specimenul acestei adeverințe.

..Citeste mai departe..

Gripa porcină a mai făcut două victime în Prahova

În această dimineață, alte două persoane internate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești au decedat, numărul victimelor acestei boli ajungând astfel la șapte. În spital mai există internați cinci pacienți cu virusul gripei porcine, unul dintre aceștia fiind la ATI.


..Citeste mai departe..

Vicepreședintele CJ Prahova, arestat preventiv pentru 30 de zile

Vicepreşedintele CJ Prahova, Radu Ionescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia nefiind definitivă, după ce a fost reţinut, ieri, pentru 24 de ore de către DNA Ploieşti. Ionescu a fost adus, ieri dimineață, cu mandat la sediul instituţiei. El a fost  audiat în legătură cu fapte de corupţie care ar fi fost comise în mandatul pe care acesta l-a deţinut anterior.

..Citeste mai departe..

Accident cu doi răniţi

În această dimineaţă, la intersecţia dintre drumul DN1D şi Drumul Judeţean 146 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două maşini. În urma impactului, două persoane au fost rănite, poliţiştii efectuând cercetări în legătură cu cauza producerii evenimentului.

..Citeste mai departe..

O primăvară frumoasă!

Ziarul Informaţia Prahovei urează tuturor doamnelor şi domnişoarelor ca aceste zile de primăvară să le aducă împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi mai pur, mai sincer, mai curat!
..Citeste mai departe..

Amenzi de 372.954 lei aplicate de polițiști

În perioada 26-28 februarie, polițiștii din Prahova au desfășurat 103 acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și a faptelor antisociale pe raza județului. Au fost constatate 31 de infracțiuni și 1.048 de fapte contravenționale, fiind  aplicate sancțiuni în valoare de 372.954 de  lei.

Astfel, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a suplimentat dispozitivul în vederea intensificării acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și sporirea gradului de siguranță publică. 

În perioada menționată, au fost desfășurate 103 acțiuni și controale, în urma cărora polițiștii au constatat 31 de infracțiuni (din care 20 pentru consum de alcool la volan) și 1.048 de fapte contravenționale.

..Citeste mai departe..

Bombă în justiția din Prahova

S-a admis redeschiderea urmăririi penale pentru șefii Parchetului Curții de Apel și DIICOT Ploiești, ai IJP Prahova și ai Politiei Ploiesti, Ionuț Botnaru, Viorel Dosaru, Liviu Matei, Crisitan Manea, Nicolae Zecheru au calitate de făptuitori.

..Citeste mai departe..

Ziua Protecţiei Civile

Sâmbătă, 28 februarie a.c., s-au aniversat 83 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România. Înaltul Decret Regal 468 din 28 februarie 1933 prin care se aprobă Regulamentul apărării pasive contra atacurilor aeriene, ca o necesitate a protejării populaţiei civile, rezultă în urma efectelor devastatoare ale primului război mondial şi constituie primul document scris referitor la organizarea protecţiei civile în ţara noastră. Pe timpul celui de-al doilea război mondial structura a funcţionat sub denumirea de Comandamentul Apărării Pasive, în cadrul Ministerului Aerului şi Marinei.

..Citeste mai departe..

Ziua Mondială a Echităţii Sociale

Vineri, 26 februarie, la sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Prahova, Penitenciarul Ploieşti a organizat o dezbatere dedicată ”Zilei Mondiale a Echităţii Sociale”, la care a participat un grup alcătuit din 15 persoane condamnate, clasificate în regim semideschis. Activitatea a constat în prezentarea de către reprezentantul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Prahova a unor soluţii şi resurse viabile, care să vină în întâmpinarea nevoilor individuale, determinate de revenirea în comunitate a persoanelor private de libertate. Persoanele private de libertate au primit informaţii cu privire la posibilităţile de consiliere profesională, mediere a muncii, formare profesională şi consultanţă pentru începerea unei activităţi independente sau iniţierea unei afaceri.

..Citeste mai departe..

    55 56 57 58 59 60 61