Ultima editie tiparita in format pdf

Misterioasa dispariţie a lui Salvatore Popescu. Două săptămâni fără veşti


Au trecut mai bine de două săptămâni de la misterioasa dispariţie în Istanbul a lui Salvatore Popescu, inginerul ploieştean, iar familia sa nu are nicio veste de la autorităţile turce. Nimeni nu ştie unde ar putea fi bărbatul, dacă mai este sau nu în viaţă. Misterul este cu atât mai mare cu cât pe imagile suprinse de camerele de luat vederi din faţa palatului Topkapî, acolo unde a fost văzut ultima dată Salvatore, poliţiştii din Istanbul nu l-au identificat pe bărbat. Pur şi simplu pare că a intrat în pământ.

Veştile, unele rele, au venit pentru familia lui Salvatore Popescu din România. Reprezentanţii companiei de stat unde lucra inginerul, au anunţat-o pe soţia acestuia că vor desface contractul de muncă pentru că angajatul lor nu s-a prezentat la serviciu la final de concediu. Ioana Dima, soţia bărbatului dispărut, a precizat că a încercat să prelungească ea concediul de odihnă al soţului ei, însă departamentul de Resurse Umane al companiei i-au refuzat solicitarea pe motiv că aceasta trebuie depusă personal de către angajat.

..Citeste mai departe..

Liberalii din Prahova somează autorităţile să ia măsuri în cazul gripei care a ucis patru oameni

PNL Prahova îşi manifestă îngrijorarea faţă de maniera în care autorităţile judeţene gestionează criza gripei care a ucis, în ultimele zile, patru oameni internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, alţi pacienţi care prezintă simptome similare fiind internaţi în stare gravă la aceeaşi unitate spitalicească.

„Cerem Prefecturii şi Consiliului Judeţean să se asigure, prin instituţiile subordonate, că bolnavii afectaţi de gripă primesc cea mai bună îngrijire medicală, precum şi să ia măsuri ferme de limitare a contagiunii, astfel încât să prevenim apariţia unei epidemii.

..Citeste mai departe..

Săptămână de foc în procesul Iulian Bădescu – FC Petrolul

40 de consilieri locali și funcționari din Primărie, chemați al Înalta Curte de Casație și Justiție

Exact la un an de la momentul în care Iulian Bădescu, primarul demisionar al municipiului Ploiești a fost arestat preventiv de procurorii DNA pentru fapte de corupție, începe, la Înalta Curte de Casație și Justiție, audierea celor 40 de martori acceptați de instanță. Printre aceștia se numără consilierii locali din mandatul primarului Bădescu, funcționari din Primărie, oameni de afaceri, apropiați ai fostului primar, dar și reprezentanți ai clubului FC Petrolul Ploiești.

..Citeste mai departe..

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu Boldeşti” – 30 de ani de existență

La data de 15 februarie, s-au împlinit 30 de ani de existenţă a Şcolii  de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu Boldeşti.

La evenimentul desfăşurat la sediul prestigioasei instituţii de învăţământ, gazdele - cadrele didactice şi elevi - s-au bucurat de prezenţa foştilor comandanţi ai Corpului Pompierilor Militari, comandanţilor şcolilor militare din cadrul M.A.I. şi M.Ap.N., reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţi locale şi ofiţeri din cadrul structurilor de intervenţie.

..Citeste mai departe..

Acțiuni de monitorizare a zonei pârâului Dâmbu

Poliția Locală Ploiești, prin polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și cei care își desfășoară activitatea în schimburi, aparținând Serviciului Ordine Publică, monitorizează permanent zona Dâmbu, pentru a depista persoanele care aruncă în albia pârâului deșeuri menajere sau provenite din construcții.

Totodată, dată fiind începerea operațiunilor de curățenie a pârâului Dâmbu, Poliția Locală a intensificat aceste acțiuni de monitorizare, în scopul prevenirii și sancționării faptelor care contravin normelor de conviețuire socială.

..Citeste mai departe..

Incendiu de proporţii la Valea Călugărească!

Un puternic incendiu a avut loc astăzi, 22 februarie, la Valea Călugărească, mistuind întregul depozit de pubele ecologice din zona Staţiei de Epurare. Din pricina vântului, focul s-a întins cu repeziciune şi a cuprins două hectare de vegetaţie uscată, la faţa locului deplasându-se trei autospeciale din cadrul ISU Prahova, pompierii luptându-se cu focul violent timp de mai bine de oră.

..Citeste mai departe..

Anunţ umanitar

Daniela Albeanu – bibliotecară la Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” din Mizil, trece printr-o perioadă grea a vieţii sale. Recent, ea a fost diagnosticată, în urma unui control medical, cu cancer cu metastază osoasă de gradul IV.

..Citeste mai departe..

Accident pe DN1, la Movila Vulpii

Pe DN1, în dreptul localităţii Movila Vulpii, s-a produs, cu puţin timp în urmă, un accident rutier în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism.  

Din cei 12 pasageri ai microbuzului, trei (două femei şi un minor) au rămas la locul evenimentului pentru a primi îngrijiri medicale, în vreme ce o femeie însărcinată din autoturism a fost transportată la Serviciul Primiri Urgenţe al Spitalului Judeţean Ploieşti. 

..Citeste mai departe..

Atenţie la valabilitatea actului de identitate!

În cazul expirării termenului de valabilitate a actului de identitate cetățenii se pot prezenta la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința cu cel mult 180 de zile înainte, dar nu mai puțin de 15 zile, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate.

Există posibilitatea păstrării de către titular a vechiului act de identitate aflat în termen de valabilitate, până la emiterea noii cărți de identitate.

..Citeste mai departe..

Primarul interimar al sectorului 1, citat la DNA Ploiești

Primarul interimar al Sectorului 1 al Capitalei, Vasile Moţoc, a fost citat astazi la sediul DNA Ploieşti , în dosarul de corupţie al fostului edil al Primăriei Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, Moţoc este suspectat că ar fi primit mită pe vremea când deţinea funcţia de consilier local.

Alte două persoane din Consiliul Local al Sectorului 1 au primit citaţii în acelaşi sens, având calitatea de suspecţi.

Vasile Moțoc a preluat Primăria Sectorului 1 după ce Andrei Chiliman şi-a dat demisia, în urma acuzaţiilor de corupţie.

..Citeste mai departe..

Cum obţii tichetul social pentru grădiniţă?

Primăria Municipiului Ploiești, prin Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare,  informeaza cetaţenii, ca incepand cu data de 29.02.2016, va derula activitatea de distribuire a formularelor de cerere si declaraţie pe propria raspundere pentru acordarea stimulentului educational, sub forma de tichet social, pentru anul scolar 2015 – 2016,  in conformitate  cu prevederile Legii nr. 248/2015 privin stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor proveniti din familii defavorizate la sediul din Ploiesti, str.Postei, nr. 6 prin Serviciul  Prestatii Sociale.

..Citeste mai departe..

    54 55 56 57 58 59 60