Ultima editie tiparita in format pdf

La sfârşitul lunii septembrie, în Prahova, câştigul salarial mediu net a fost de 2.461 lei/salariat


Efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii septembrie a.c., a fost de 183.251 persoane, în creştere cu 4.374 persoane față de luna septembrie 2017. Câştigul salarial mediu net din județul Prahova a fost de 2.461 lei/salariat, mai mare cu 256 lei față de luna septembrie 2017. Indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o creştere de 6,3%, ne anunţă Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramura servicii şi comerț (2.564 lei/salariat) iar sub media județului în ramurile agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.086 lei/salariat) respectiv în industrie şi construcții (2.356 lei/salariat)
..Citeste mai departe..

Percheziții la 31 de persoane, suspecte de furt

Polițiștii de investigații criminale din Inspectoratul Județean de Poliție Prahova au efectuat 17 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de furturi din autovehicule și din societăți comerciale. Perchezițiile au vizat locații din județele Prahova și Dâmbovița. Din cercetări, se pare că persoanele bănuite, începând cu luna decembrie a anului trecut, ar fi săvârșit 40 de furturi din autovehiculele de transport marfă și depozitele unei societăți comerciale. Prejudiciul creat este estimat la aproximativ 200.000 lei.

..Citeste mai departe..

Deputatul Sorin Teju s-a întors la PNL Prahova şi va candida la Primăria Vălenii de Munte

Deputatul Sorin Teju a revenit  în organizaţia PNL Prahova, după ce vreme de un an şi jumătate activase în ALDE. Acesta va candida din partea PNL pentru funcţia de primar al oraşului Vălenii de Munte.

„Am fost mereu fidel locuitorilor Văii Teleajenului, cei care m-au trimis în Parlament.

..Citeste mai departe..

Flori de la Andrei Volosevici

Senatorul Andrei Liviu Volosevici, candidatul PNL pentru Primăria Ploiești, și-a început ziua de 8 Martie cu un gest care a fost apreciat de către toți cei care l-au întâlnit. El a mers în mai multe zone ale orașului și a împărțit flori doamnelor și domnișoarelor, fiind cel mai matinal politician local din acest punct de vedere.

..Citeste mai departe..

Zece note de 10 la Limba română. Matematica dă, în continuare, bătăi de cap, doar 38% dintre elevii prahoveni prezenţi la simularea Evaluării Naţionale obţinând note egale sau mai mari de 5.

Din datele centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, date referitoare la simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, rezultă că, la nivelul judeţului nostru, procentul notelor egale sau mai mari de 5 obţinute la Limba şi literatura română este de 68%, înregistrându-se şi zece note de 10.

..Citeste mai departe..

PNL Prahova: ”Salutăm reîntoarcerea în PNL a primarului din Floreşti, Eugen David”

Eugen David, edilul localităţii Floreşti şi unul dintre cei mai performanţi primari din judeţul Prahova, se întoarce în Partidul Naţional Liberal.

Într-un comunicat de presă al PNL Prahova se arată că “decizia primarului David de a candida la alegerile locale, ce vor avea loc în iunie, din partea PNL este îmbucurătoare şi suntem convinşi că va obţine cu uşurinţă al patrulea mandat la conducerea Primăriei Floreşti. În cei 12 ani petrecuţi în slujba locuitorilor din Floreşti, primarul Eugen David a demonstrat că este un exemplu demn de urmat pentru toţi primarii din ţară şi rezultatele sale vorbesc de la sine.

..Citeste mai departe..

A început simularea Bac-ului!

Astăzi, 7 martie, elevii claselor a XI-a şi a XII-a susţin prima probă din cadrul simulării Examenului Naţional de Bacalaureat, anume la Limba şi literatura română. Simularea “Bac-ului” continuă, pe 9 martie, cu proba obligatorie a profilului, iar pe 10 martie - exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării. Toate probele sunt scrise. Rezultatele se pot cunoaşte de către elevi pe data de 18 martie.

Simulările au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de Bacalaureat naţional, respectiv optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.

..Citeste mai departe..

Primele rezultate la simulare. 91% procent al notelor peste 5 la Limba şi Literatura română la Şcoala “Sf. Vasile”

Au început să apară primele rezultate obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale, deşi o statistică oficială urmează să ne fie oferită la începutul săptămânii viitoare, după cum precizau surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. De reţinut că fiecare şcoală încarcă rezultatele obţinute de elevi direct pe o aplicaţie pe care o deţine Ministerul Educaţiei, nu şi inspectoratele şcolare judeţene, de aceea survenind şi această, să-i spunem, tărăgănare a emiterii rezultatelor.

 

..Citeste mai departe..

Procuror din Sinaia, urmărit penal

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Bucur Daniel, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, judeţul Prahova, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă si luare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În luna februarie 2015, suspectul Bucur Daniel, în calitate de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, a pretins de la două persoane (martori denunţători) şi a beneficiat din partea acestora de executarea unor lucrări de amenajare, în valoare de aproximativ 1.000 lei, la un imobil pe care magistratul îl deţine în oraşul Comarnic.

..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare!

Astăzi, 29 februarie, au început înscrierile pentru clasa pregătitoare, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2016 putând să facă acest lucru până pe 18 martie. Şcolile sunt obligate să primească înscrierile în intervalul orar 8:00-20:00 (de luni până vineri) şi între orele 9:00-13:00 (sâmbătă).După ce au loc înscrierile la şcolile la care elevii sunt arondaţi, pe locurile rămase libere va avea loc înscrierea copiilor care nu locuiesc în acele zone. Dacă numărul de cereri de înscriere din afară circumscripţiei este mai mare decât numărul locurilor rămase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale şi specifice.

..Citeste mai departe..

Patru răniți într-un accident la Ghighiu

În jureul orei 14, pe Centura de Est a municipiului Ploiești, în zona Ghighiu, a avut loc un accident de circulație, în urma căruia patru persoane au fost rănite. Mațina în care acestea se aflau s-a răsturnat în afara părții carosabile, cei 4 răniți fiind transportați la spital.

..Citeste mai departe..

    54 55 56 57 58 59 60