Ultima editie tiparita in format pdf

Achitări pe bandă rulantă în dosarul în care fostul șef al Poliției Prahova a fost trimis în judecată alături de Sebastian Ghiță și șefii Parchetelor din județ


Viorel Dosar, fostul comandant al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, a fost achitat, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție în care a fost trimis în judecată de DNA Ploiești împreună cu Sebastian Ghiță, dar și cu șefi ai Parchetelor din județ. Decizia instanței de fond nu este definitivă, astfel că procurorii anticorupție pot face contestație la competul de cinci judecători. Astfel, instanța supermă a decis să-l achite pe Liviu Tudose, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, pentru folosire de informații nedestinate publicitații, luare de mită pe motiv că faptele nu există.

Achită pe Dosaru Viorel pentru luare de mită, flosirea de informații nedestinate publicitatii, pe motiv că faptele nu exista

 Achită pe Dosaru Viorel pentru trafic de influență și favorizarea făptuitorului pe motiv că faptele nu sunt prevăzute  de legea penală.

..Citeste mai departe..

Au început înscrierile pentru clasa pregătitoare!

Astăzi, 29 februarie, au început înscrierile pentru clasa pregătitoare, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2016 putând să facă acest lucru până pe 18 martie. Şcolile sunt obligate să primească înscrierile în intervalul orar 8:00-20:00 (de luni până vineri) şi între orele 9:00-13:00 (sâmbătă).După ce au loc înscrierile la şcolile la care elevii sunt arondaţi, pe locurile rămase libere va avea loc înscrierea copiilor care nu locuiesc în acele zone. Dacă numărul de cereri de înscriere din afară circumscripţiei este mai mare decât numărul locurilor rămase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale şi specifice.

..Citeste mai departe..

Patru răniți într-un accident la Ghighiu

În jureul orei 14, pe Centura de Est a municipiului Ploiești, în zona Ghighiu, a avut loc un accident de circulație, în urma căruia patru persoane au fost rănite. Mațina în care acestea se aflau s-a răsturnat în afara părții carosabile, cei 4 răniți fiind transportați la spital.

..Citeste mai departe..

Accident cu o victimă în centrul Ploieştiului

În urmă cu câteva minute, în municipiul Ploieşti, la intersecţia din spatele Hotelului Prahova, a avut loc un accident de circulaţie în care au fost implicate două autoturisme, o persoană fiind rănită şi transportată la spital.
..Citeste mai departe..

Cazierului judiciar, obținut mai ușor de către românii din străinătate

Guvernul a adoptat încă o completare legislativă în scopul operaționalizării procedurii informatizate de obținere a certificatelor de cazier judiciar de către cetățenii români aflați în străinătate. Printr-o Hotărâre, Executivul a aprobat modelul de cerere privind eliberarea de către misiunile diplomatice și oficiile consulare române a adeverinței cu valoarea juridică a unui certificat de cazier judiciar pentru cetățenii români aflați în străinătate, respectiv specimenul acestei adeverințe.

..Citeste mai departe..

Gripa porcină a mai făcut două victime în Prahova

În această dimineață, alte două persoane internate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești au decedat, numărul victimelor acestei boli ajungând astfel la șapte. În spital mai există internați cinci pacienți cu virusul gripei porcine, unul dintre aceștia fiind la ATI.


..Citeste mai departe..

Vicepreședintele CJ Prahova, arestat preventiv pentru 30 de zile

Vicepreşedintele CJ Prahova, Radu Ionescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia nefiind definitivă, după ce a fost reţinut, ieri, pentru 24 de ore de către DNA Ploieşti. Ionescu a fost adus, ieri dimineață, cu mandat la sediul instituţiei. El a fost  audiat în legătură cu fapte de corupţie care ar fi fost comise în mandatul pe care acesta l-a deţinut anterior.

..Citeste mai departe..

Accident cu doi răniţi

În această dimineaţă, la intersecţia dintre drumul DN1D şi Drumul Judeţean 146 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două maşini. În urma impactului, două persoane au fost rănite, poliţiştii efectuând cercetări în legătură cu cauza producerii evenimentului.

..Citeste mai departe..

O primăvară frumoasă!

Ziarul Informaţia Prahovei urează tuturor doamnelor şi domnişoarelor ca aceste zile de primăvară să le aducă împlinirea viselor alături de tot ceea ce poate fi mai pur, mai sincer, mai curat!
..Citeste mai departe..

Amenzi de 372.954 lei aplicate de polițiști

În perioada 26-28 februarie, polițiștii din Prahova au desfășurat 103 acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și a faptelor antisociale pe raza județului. Au fost constatate 31 de infracțiuni și 1.048 de fapte contravenționale, fiind  aplicate sancțiuni în valoare de 372.954 de  lei.

Astfel, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a suplimentat dispozitivul în vederea intensificării acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și sporirea gradului de siguranță publică. 

În perioada menționată, au fost desfășurate 103 acțiuni și controale, în urma cărora polițiștii au constatat 31 de infracțiuni (din care 20 pentru consum de alcool la volan) și 1.048 de fapte contravenționale.

..Citeste mai departe..

Bombă în justiția din Prahova

S-a admis redeschiderea urmăririi penale pentru șefii Parchetului Curții de Apel și DIICOT Ploiești, ai IJP Prahova și ai Politiei Ploiesti, Ionuț Botnaru, Viorel Dosaru, Liviu Matei, Crisitan Manea, Nicolae Zecheru au calitate de făptuitori.

..Citeste mai departe..

    50 51 52 53 54 55 56