Ultima editie tiparita in format pdf

OMV Petrom, obligată să plătească daune morale părinţilor unui copil omorât de gazele de sondă


Societatea OMV Petrom S.A. a fost găsită vinovată pentru ucidere din culpă în cazul morţii unui copil în vârstă de nouă ani intoxicat cu gaze de sondă. Decizia aparţine Judecătoriei Ploieşti care a hotărât, marţi, să condamnde OMV la plata unei amenzi penale şi a unor daune morale către famila victimei.

Potrivit soluţiei judecătorilor ploieşteni OMV a fost sancţionată cu amendă penală în valoare de 380.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În plus, societatea a fost condamnată să plătească daune morale părinţilor şi fraţilor victimei în valoare de 135.000 de euro. Aceştia din urmă au cerut iniţial daune de un miliard de euro, pentru ca în final să solicite daune în valoare de nouă milioane de euro.

..Citeste mai departe..

Bombă în justiția din Prahova

S-a admis redeschiderea urmăririi penale pentru șefii Parchetului Curții de Apel și DIICOT Ploiești, ai IJP Prahova și ai Politiei Ploiesti, Ionuț Botnaru, Viorel Dosaru, Liviu Matei, Crisitan Manea, Nicolae Zecheru au calitate de făptuitori.

..Citeste mai departe..

Ziua Protecţiei Civile

Sâmbătă, 28 februarie a.c., s-au aniversat 83 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România. Înaltul Decret Regal 468 din 28 februarie 1933 prin care se aprobă Regulamentul apărării pasive contra atacurilor aeriene, ca o necesitate a protejării populaţiei civile, rezultă în urma efectelor devastatoare ale primului război mondial şi constituie primul document scris referitor la organizarea protecţiei civile în ţara noastră. Pe timpul celui de-al doilea război mondial structura a funcţionat sub denumirea de Comandamentul Apărării Pasive, în cadrul Ministerului Aerului şi Marinei.

..Citeste mai departe..

Ziua Mondială a Echităţii Sociale

Vineri, 26 februarie, la sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Prahova, Penitenciarul Ploieşti a organizat o dezbatere dedicată ”Zilei Mondiale a Echităţii Sociale”, la care a participat un grup alcătuit din 15 persoane condamnate, clasificate în regim semideschis. Activitatea a constat în prezentarea de către reprezentantul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Prahova a unor soluţii şi resurse viabile, care să vină în întâmpinarea nevoilor individuale, determinate de revenirea în comunitate a persoanelor private de libertate. Persoanele private de libertate au primit informaţii cu privire la posibilităţile de consiliere profesională, mediere a muncii, formare profesională şi consultanţă pentru începerea unei activităţi independente sau iniţierea unei afaceri.

..Citeste mai departe..

Focuri de armă pentru prinderea unui șofer … fără permis!

Polițiștii din Ploiești au prins ieri un conducător auto care nu a oprit la semnalul regulamentar abia după ce au tras trei focuri de armă!

Întrucât conducătorul auto nu a oprit, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, solicitând sprijin colegilor. Un polițist din echipajele participante a somat conducătorul să oprească, după care a efectuat un foc de avertisment în plan vertical, apoi trei focuri în direcția pneurilor mașinii. Autoturismul și-a continuat deplasarea, polițiștii reușind blocarea acestuia cu autospecialele din dotare. În acel moment, pasagerul din dreapta a schimbat locul cu conducătorul auto.

Cei doi, alături de un al treilea ocupant, au fost duși la sediul poliției. Din verificări, a rezultat faptul că șoferul autovehiculului nu poseda permis de conducere.

..Citeste mai departe..

Haideţi la mărţişoare!

Ploieştenii care ţin la tradiţia mărţişorului pot alege dintr-o gamă largă de mărţişoare expuse pe tarabele din lemn acoperite cu corturi, amplasate pe pasajul din PiaţaVictoriei. Sunt expuse la vânzare diverse modele de mărţişoare, cu preţuri pornind de la 2 lei şi ajungându-se chiar şi la până la 7 lei. Pe lângă mărţişoare, există şi un stand ce expune la vânzare cristale, pietre
semipreţioase şi diverse bijuterii confecţionate din acestea. 


..Citeste mai departe..

Aleșii județeni au mai lăsat proiecte pentru o ședință extraordinară

Ședința de astăzi a Consiliului Județean Prahova, întinsă pe durata a mai bine de două ore, a fost una în care mai mult de jumătate din proiectele de hotărâre au necesitat vii discuții, între grupul politic liberal, al cărui vârf de lance a fost consilierul Adrian Dobre și conducerea CJ Prahova, respectiv grupul politic care asigură majoritatea în legislativ. 

..Citeste mai departe..

Ședință fără „valuri” în Consiliul Local Ploiești

Ședința de astăzi a Consiliului Local Ploiești a fost una liniștită, fără obișnuitele contre între putere și opoziție. Din totalul de 40 de puncte aflate pe ordinea de zi două au fost prorogate (proiectul de hotărâre privind modificarea articolului 4 al Hotărârii 108/2014 a CL privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Ploiești a unor bunuri aferente sistemului de transport public local și cel de validare a manadalui consilierului Gheorghe Cucu), în timp ce alte trei puncte aflate inițial pe ordinea de zi au fost retrase. Ședința de astăzi a durat două ore și jumătate.

..Citeste mai departe..

O CUNOAȘTEȚI?

Polițiștii din Prahova au depistat o femeie, în vârstă de aproximativ 50-60 de ani, a cărei identitate nu se cunoaște. Aceasta are părul vopsit blond, de lungime medie, prins în coadă, înălțime 1,65 - 1,70 m, greutate 75 – 80 kg și este îmbrăcată cu o geacă de culoare neagră, o haină scurtă de culoare bej, pulover de culoare cafenie și papuci de culoare neagră.

Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă identificarea femeii sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă - 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

..Citeste mai departe..

Unde se pot prezenta părinţii cu copiii pentru evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică, valabilă pentru înscrierea în învăţământul primar!

În judeţul Prahova sunt puse la dispoziţie 13 centre pentru evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor care sunt înscrişi la învăţământul primar: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Prahova/Centrul Judeţean de Asistenţă Prihopedagogică Prahova, Grădiniţa nr. 28, Grădiniţa nr. 40, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Boldeşti-Scăeni, Colegiul Naţional „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, Liceul Teoretic „Şerban Vodă” Slănic, Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă” Urlaţi, Şcoala Gimnazială „B.P. Haşdeu” Câmpina, Liceul Tehnologic de Maşini Câmpina, Liceul Tehnologic „Simion Stolnicu” Comarnic, Şcoala Gimnazială „George Enescu” Sinaia, Şcoala Gimnazială „Carol I” Plopeni, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” Mizil.

..Citeste mai departe..

Domiciliile unor ploieșteni, percheziționate de polițiști

Polițiștii de investigații criminale din Ploiești efectuează două percheziții la domiciliile unor persone bănuite de comiterea unui furt calificat.

Din cercetări, se pare că, în perioada 13-15 februarie, aceștia ar fi pătruns în sediul unei societăți comerciale din Ploiești, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 12.000 de lei.

De asemenea, vor fi puse în executare patru mandate de aducere. ..Citeste mai departe..

    48 49 50 51 52 53 54