Ultima editie tiparita in format pdf

Români, sunteţi solicitaţi pentru recoltare de zmeură în Portugalia!


EURES România oferă 300 locuri de muncă vacante în Portugalia (Campania 2018) pentru muncă sezonieră în agricultură, la recoltarea zmeurei. Durata contractului este de aproximativ trei luni, timpul de lucru fiind de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcţie de producţie, să se efectueze ore suplimentare. Data estimată de angajare este fârşitul lunii februarie/începutul lunii martie 2018. Cerinţe: sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, avantaj pentru persoanele cu experienţa în agricultură/experienţă în recoltarea zmeurei/experienţă în munca în sere. Beneficii: Angajatorul asigura cazare contra cost – 2 euro/zi. Angajatorul plăteşte transportul către Portugalia, iar costul acestuia va fi dedus din primele salarii. Salariu: 603 – 1.053 euro/brut/lună (săptămâna de lucru 40 oră, 5 zile lucrătoare, 2 zile libere prin rotaţie).
..Citeste mai departe..

Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie

Alegerile locale din acest an vor avea loc în data de 5 iunie, potrivit unei Hotărâri incluse în pachetul legislativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor autorităților administrației publice locale, adoptat ieri de Guvern.

Stabilirea datei de 5 iunie a avut în vedere prevederile legale potrivit cărora data alegerilor se stabilește prin Hotărâre de Guvern cu cel puțin 75 de zile înaintea votării și permite consilierilor locali, județeni și primarilor aleși în scrutinul electoral anterior să își încheie mandatele obținute pentru o perioadă de patru ani.

..Citeste mai departe..

Ursul prins la Ploiești se reîntoarce la Zărnești

Primăria Municipiului Ploiești, prin Administrația Parcului Memorial „Constantin Stere”, informează cetățenii că ursul capturat pe raza municipiului Ploiești, în noaptea de 24 spre 25 decembrie 2015, va fi relocat din Grădina Zoologică Ploiești către Rezervația de urși Zărnești, joi, 11 februarie 2016. Îmbarcarea se va face între orele 07.30 – 08.30.

..Citeste mai departe..

Conferinţă susţinută de Dumitru-Dorin Prunariu în faţa elevilor ploieşteni

Este o mare onoare să te poţi afla în preajma unui asemenea om ca Dumitru-Dorin Prunariu, singurul român care a... păşit dincolo de atmosfera Pământului, în spaţiul cosmic, înconjurând Terra de 125 de ori, în cadrul programului spaţial din care a făcut parte. Ai un sentiment deosebit, aparte, cu vibraţii energetice înalte. Bunul simţ, modestia şi, nu în ultimul rând, inteligenţa sunt aspecte care spun multe despre caracterul său nobil.

..Citeste mai departe..

Accident cu 5 morţi lângă Ploieşti

În această dimineaţă, la ora 6.15, pe Centura de Vest a Ploieştiului a avut loc cel mai grav accident de circulaţie din ultimii ani, în urma căruia şi-au pierdut viaţa cel puţin 5 persoane, patru bărbaţi şi o femeie, toţi adulţi, una dintre ele fiind chiar şoferul autobuzului, care efectua o cursă regulată Măneşti - Ploieşti. Alte câteva zeci sunt rănite. În zonă traficul este blocat, fiind instituit cod roşu de intervenţie. 22 de ambulanţe au fost prezente la faţa locului, 26 de persoane fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. 

Tragedia s-a produs ca urmare a coliziunii între o autobasculantă încărcată cu nisip şi un autobuz cu călători.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova , Marian Popescu, a declarat că „nu putem avansa o cauză a producerii accidentului, ci doar ipoteze”. Pe carosabil nu exista nicio urmă de frânare a autobuzului.

..Citeste mai departe..

Vizită a unui secretar de stat în Prahova

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Adrian Marius Dobre, a efectuat astăzi o vizită de lucru în Judeţul Prahova. Acesta a fost primit la sediul Consiliului Judeţean Prahova de către Radu Ionescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova; Fabioara Ionescu, administratorul public al judeţului; Ludmila Sfîrloagă, consilier judeţean precum şi de către prefectul Judeţului Prahova, Rodica Paraschiv.

După această întrevedere, secretarul de stat a facut o vizită la mai multe centre de plasament din Judeţul Prahova, rebilitate cu fonduri europene şi co-finanţate de Consiliul Judeţean Prahova: Centrul de Plasament Filipeştii de  Târg,  Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Ariceştii Rahtivani (sat Nedelea) şi Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Tătărai 

..Citeste mai departe..

27 de permise de conducere ridicate de polițiști într-o zi

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 13 acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 201 conducători auto și au fost controlate 137 de autovehicule de transport persoane și mărfuri.

Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat o infracțiune și 522 de contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (124 pentru viteză excesivă; 103 pentru abateri ale pietonilor; 42 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.).

..Citeste mai departe..

A fost lansat Proiectul

La Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a fost lansat astăzi, 3 februarie, Proiectul intitulat "Paza bună trece primejdia rea" şi caietul cu tematica în domeniul situaţiilor de urgenţă “Fii isteţ, fii pregătit”, eveniment organizat de Primăria Municipiului Ploieşti în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Casa Corpului Didactic şi Centrul Judeţean de Excelenta Prahova. Obiectivul principal al acestui proiect îl reprezintă pregătirea elevilor din învăţământul primar şi a personalului didactic pentru dobândirea de cunoştinţelor referitoare la prevenirea situaţiilor de urgenţă, pentru formarea unor comportamente adecvate în situaţii deosebite, precum calamităţi sau incendii etc.

..Citeste mai departe..

„Mălai” pentru o notă de trecere la matematică

Profesor universitar de la UPG,condamnat la muncă în folosul comunității

Ilie Ristea, profesor de matematică în cadrul Facultății de Litere și Științe, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității, după ce a fost găsit vinovat de Tribunalul Prahova de luare de mită. Ristea este acuzat că solicita și primea de la studenții săi bani pentru o notă de trecere la examenul de matematică. Profesorul a pledat vinovat, acesta neavând altă variantă având în vedere că a fost filmat chiar în biroul său de la facultate în timp ce negocia și primea sumele de bani de la studenții săi.

..Citeste mai departe..

Zilele oraşului Buşteni 2016

În perioada 4-7 februarie 2016, Buşteniul va găzdui manifestările dedicate „Zilelor Oraşului“, organizate de Primăria oraşului Buşteni.

Seria de evenimente va debuta joi, 4 februarie, începând cu ora 10.00, la Pârtia Kalinderu, unde se va desfăşura Cupa Oraşului Buşteni la Schi Alpin, competiţie dotată cu premii în valoare totală de aproximativ 12.000 de lei. Vineri, 5 februarie, între orele 08.00 - 11.00, se va desfăşura emisiunea ”Neaţa cu Răzvan şi Dani”, ediţie aniversară - 8 ani la Antena 1, transmisă în direct de pe Pârtia Kalinderu.

..Citeste mai departe..

Scandalos. Pedeapsă redusă cu trei ani pentru violatorul de minori de la Provița de Sus

Stanciu Sorin, bărbatul din comuna Provița de Sus, cunoscut opiniei publice după ce în vara anului trecut a violat o fetiță  în vârstă de 11 ani, în timp ce aceasta se întrocea de la școală, a  fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare. Stanciu a fost condamnat pe fond, de Judecătoria Câmpina, la 11 ani de închisoare,  dar pedeapsa i-a fost redusă acum, cu trei ani, în urma apelului declarat la Curea de Apel Ploiești. Practic, violatorul de copii de la Provița de Sus va rămâne în spatele gratiilor 16 ani, pentru că acesta mai are de executat un rest de pedeapsă de 2935 de zile, adică aproximativ opt ani

..Citeste mai departe..

    47 48 49 50 51 52 53