Ultima editie tiparita in format pdf

Un șofer de autocar a rupt barierele lăsate la o trecere la nivel cu calea ferată


Un şofer de autocar a rupt barierele lăsate la o trecere de cale ferată, în judeţul Prahova, îincidentul fiind surprins de camerele de luat vederi amplasate în zonă. Potrivit oficialilor CFR Infrastructură, incidentul a avut loc marţi, 26 octombrie 2021, la ora 14.15, la trecerea la nivel cu calea ferată de la kilometrul 45+200, situată între staţiile Crivina - Brazi, în judeţul Prahova.
..Citeste mai departe..

De ce să pui gunoiul la rădăcina copacilor?

Astfel de imagini, cu pungi de gunoaie depozitate pe spaţiul verde, la baza copacilor, pot să fie văzute săptămânal în faţa blocurilor turn de pe Strada Ştefan Greceanu, din Ploieşti, dar nu numai aici. Nu înţelegem de ce educaţia unor semeni a coborât atât de jos!
În spatele acelor blocuri există ghenă de gunoi şi, cu toate astea, unii cetăţeni preferă să îşi arunce gunoiul lângă copaci! Multă lene!
Este incredibil în ce hal a ajuns omul să îşi bată joc de Natură!
Să ude rădăcina copacilor nu, dar să pună gunoi da!  Aşa ceva te face să concluzionezi că unii oameni ori nu înţeleg ce rost vital are vegetaţia pentru omenire, ori sunt total dezinteresaţi de ce e în jurul lor.
Nu poţi spune că este doar o întâmplare, aruncatul gunoiului pe spaţiul verde, la rădăcina copacilor, că aşa ceva, iată, se întâmplă destul de des, din păcate
..Citeste mai departe..

La volan, testat pozitiv la substanțe cu efect psihoactiv

În această noapte, în jurul orelor 04:20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Ștrandului din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat. 
 Întrucât conducătorul auto avea un comportament agitat, a fost testat cu aparatul DrugTest care a rezultat o valoare pozitivă, indicând prezența unor substanțe ce pot avea efect psihoactiv în organism, motiv pentru care a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice
..Citeste mai departe..

„Nu depozitaţi gunoiul aici!!!”

Unii ploieşteni s-au săturat de gunoiul aruncat pe trotuar, la baza stâlpilor şi copacilor, şi au găsit o metodă simplă de a îi anunţa pe făptaşi „Nu depozitaţi gunoiul aici!!!”
Pe Strada Elena Doamna se poate vedea acest anunţ.
Haideţi să vedem dacă ţine cineva cont de mesajul transmis, dar şi cam cât durează până ca el să fie rupt, că nu ne-ar mira să vedem şi aşa ceva
..Citeste mai departe..

4 mașini implicate într-un accident la Ariceștii Rahtivani

Cu puțin timp în urmă, pe DN 72, în localitatea Ariceștii Rahtivani, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate 4 autoturisme. 
Un minor în vârstă de 11 ani a fost transportat la spital, iar traficul este restricționat pe sensul către Ploieşti.

..Citeste mai departe..

Au început lucrările de renovare ale pasajului Omnia-Bulevardul Republicii

Acestea vor dura până în a doua decadă a lunii noiembrie

La scurt timp după ce am evidenţiat mizeriile de pe pereţii pasajului Omnia-Bulevardul Republicii, Primăria Ploieşti a dat startul lucrărilor de renovare a locului respectiv. Coincidenţă sau nu, important este ca Ploieştiul să redevină un oraş curat şi bine întreţinut, iar mâzgălelile de pe pereţii clădirilor să dispară, că nu fac deloc cinste municipiului reşedinţă a judeţului Prahova. Lucrările vor cuprinde reparaţii, înlocuire finisaje şi igienizare, fără a se afecta structura de rezistenţă.
Se vor schimba inclusiv scările, care erau şi ele foarte mult afectate mai mult de rolele puştanilor aventuroşi decât decât de alţi factori.
Lucrările sunt prevăzute a se finaliza pe 23 noiembrie 2021, ele începând, oficial, pe 23 august, deşi încă de săptămâna trecută s-au instalat acolo garduri de protecţie

..Citeste mai departe..

Lucrări de refacere a marcajelor rutiere la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești a demarat activitatea de execuție a marcajelor rutiere în oraș. Pentru a nu se perturba traficul rutier, lucrările respective se efectuează pe perioada nopții. Reamintim că, luna aceasta, s-a semnat contractul pentru “Execuție și întreținere marcaje rutiere în municipiul Ploiești”. Câștigătorul licitației este compania M.I.R.A. International, iar contractul este în valoare de 1.131.150,00 lei fără TVA, având termen de valabilitate până la 31.12.2021.
..Citeste mai departe..

Lucrări la Pasajul Omnia

Astăzi, au început lucrările de reparații la pasajul pietonal Omnia din Bulevardul Republicii. Lucrările de finisaje și igienizare (fără afectarea structurii de rezistență) vor consta în înlocuirea și repararea scărilor, pereților, pavajului și a tavanului. Se vor instala corpuri de iluminat, coșuri de gunoi, la nivelul întregului pasaj, urmând ca pe latura dinspre Palatul Culturii să fie amenajată o rampă de acces pentru cărucioare.
..Citeste mai departe..

Weekend pe Bulevardul Castanilor

Primăria Municipiului Ploiești organizează “Weekend pe Bulevardul Castanilor”, un eveniment dedicat ploieștenilor, care se va desfășura doar în zilele sâmbătă și duminică, începând cu 14 august și până în data de 12 septembrie 2021. În perioada celor cinci weekenduri dedicate acestui eveniment, respectiv 14-15 august a.c., 21-22 august a.c., 28-29 august a.c., 4-5 septembrie a.c. și 11-12 septembrie a.c., Bulevardul Independenței (Castanilor) va fi închis circulației autovehiculelor
..Citeste mai departe..

Cu amenzile şi pe şantiere

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții, Afișaj Stradal și Protecția Mediului au desfășurat, în perioada 2-6 august 2021, controale tematice privind respectarea prevederilor legale în executarea lucrărilor de construcții, pe șantierele în lucru de pe străzile Târgoviștei, Th. Aman, Caporal Dumitrescu, Lupeni, Râfov, Bărcănești, Carpați, Țintea, Veniamin Costache. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.500 lei pentru ocuparea domeniului public cu materiale fără autorizările legale, pentru neasigurarea degajării deșeurilor din construcții prin a căror manipulare se produce o cantitate de praf care depășeste concentrația admisă și pentru nemenținerea curățeniei și a ordinii în șantiere.
Controalele pe această temă se vor desfășura în continuare, în vederea asigurării respectării prevederilor legale în materie și a unui mediu curat și sigur pentru cetățeni.

..Citeste mai departe..

Amenzi pentru gunoiul din Ploieşti

Abandonarea deşeurilor menajere, dar şi neefectuarea curățeniei căilor publice de către operatorul serviciului de salubrizare, sancţionate de Poliţia Locală

Cu toate acestea, munţi de gunoaie se mai întâlnesc, încă, în Ploieşti!

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.500 lei, în urma unor controale desfăşurate în perioada 2-6 august a.c. pentru depistarea de fapte contravenționale ce au constat atât în abandonarea de deșeuri menajere și asimilabile acestora, resturi vegetale, resturi de materiale de construcții, electrocasnice și mobilier scos din uz pe domeniul public,
..Citeste mai departe..

    2 3 4 5 6 7 8