Ultima editie tiparita in format pdf

La Alianţa Franceză din Ploieşti a fost lansat un proiect de mobilitate în domeniul educaţiei adulţilor


Proiectul se derulează pe o perioadă de 24 de luni, obiectivul central al proiectului fiind formarea competenţelor de lucru cu instrumente digitale de nouă generaţie

Miercuri, 17 octombrie a.c., Asociaţia Alianţa Franceză Ploieşti a avut bucuria şi plăcerea de a face cunoscută publicului francofon ploieştean lansarea proiectului „Le numérique à l’aide de la francophonie (N.A.F.)”, proiect nr. 2018-1-RO01-KA104-048084, depus şi ulterior aprobat în cadrul Apelului naţional la propuneri de proiecte 2018, Programul Erasmus+, Acţiunea Cheie 1 - Proiecte de mobilitate în domeniul educaţiei adulţilor pentru termenul limită 1 februarie 2018.
..Citeste mai departe..

În atenţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă! Pe 14 aprilie, Bursa generală a locurilor de muncă

Persoanele interesate să aibă un loc de muncă au şansa să se afle faţă în faţă cu angajatorii cu ocazia desfăşurării Bursei generale a locurilor de muncă. Evenimentul va avea loc, simultan, în Ploieşti şi în Câmpina, joi,14 aprilie. La Ploieşti, Bursa este găzduită de „Best Hotel”, bl. Republicii, nr.154 (Cartier Albert), iar la Câmpina, de Casa de Cultură „Geo Bogza” - str. Grivitei nr. 95, ambele locaţii deschizându-şi porţile începând cu ora 9.00.

Obiectivul principal al acestei măsuri active îl constituie creşterea gradului de ocupare pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condiţiile unei concurente loiale şi transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt.

..Citeste mai departe..

PCRO Prahova şi-a stabilit candidaţii pentru Ploieşti şi şefia Consiliului Judeţean

PCRO Prahova şi-a lansat astăzi candidaţii pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti, în persoana medicului veterinar Mircea Horia Chiriţescu, respectiv preşedintelui Consiliului Judeţean, col.(r) Constantin Moraru. Acesta din urmă este şi candidatul formaţiunii pentru postul de primar al oraşului Breaza, el fiind proaspăt pensionar, după ce a ocupat postul de comandant al Colegiului Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din localitate.

În momentul de faţă, PSRO Prahova are 60 de organizaţii, în 35 dintre acestea având şi candidat pentru postul de primar.

Prezent la evenimentul de lansare a celor doi, liderul naţional Mircea Geoană a afirmat că „este regretabil faptul că cele mai mari formaţiuni politice din România nu prea mai au resurse pentru a propune candidaţi la alegerile locale din acest an”, dând ca principal exemplu municipiul Bucureşti.

..Citeste mai departe..

Premierul Dacian Cioloș a fost azi la Ploiești

Premierul Dacian Cioloș, vicepremierul Costin Borc,  ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm și Daniel Ninivaggi, CEO, Federal-MogulMotorparts și Co-CEO, Federal-Mogul Holdings Corporation au fost prezenți azi în Prahova cu prilejul deschiderii oficiale de către Federal-MogulMotorparts, divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation şi lider mondial în producerea de tehnologii pentru sectorul auto, a celei mai recente fabrici de ultimă generație din România. Cu o suprafață de 12.000 metri pătrați, noua unitate de producţie se alătură astfel fabricii de plăcuțe de frână existente deja la Ploiești. Aceasta va aproviziona constructorii de autovehicule din Europa cu ansambluri și componente de calitate superioară pentru ștergătoare auto.

În ultimii 2 ani, Federal-Mogul a devenit unul dintre cei mai importanți angajatori din județul Prahova, reușind să atragă atât specialiști din regiune cât și absolvenți aflați la începutul carierei.

..Citeste mai departe..

Alarmă în centrul Ploieştiului pentru un exerciţiu de avertizare care a avut loc în Nordul oraşului!

La ora 11.00 fix, în centul Municipiului Ploieşti au fost auzite sirenele de alarmare, pentru un exercitiu de înştiinţare, avertizare care a avut loc nu în „buricul” oraşului, acolo unde au fost auzite sirenele, ci în zona Gara de Nord – Pod rutier str. G-ral Dragalina! Acolo, s-a intervenit pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, inundaţiilor, poluărilor accidentale şi incendiilor.

Un exerciţiu de alarmare va avea loc şi mâine, 14 aprilie (după cum apare specificat într-un anunţ afişat pe uşile Palatului Administrativ), dar de data aceasta în centrul Ploieştiului, pentru care vor suna, eventual, … sirenele de la Nord!

..Citeste mai departe..

A fost aprobat noul regulament - cadru de organizare şi desfăşurare a taberelor, excursiilor, expediţiilor şi a altor activităţi de timp liber în învăţământul preuniversitar

Taberele, excursiile, expediţiile şi alte activităţi de timp liber din învăţământul preuniversitar se vor organiza după un nou Regulament-cadru, care a fost aprobat pe 12 aprilie, de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj. Documentul statuează o serie de reguli şi obligaţii menite să ducă la asigurarea, din partea cadrelor didactice şi a unităţilor de învăţământ preuniversitar, a condiţiilor de siguranţă pentru elevi şi preşcolari pe durata activităţilor. Totodată, regulamentul stipulează o serie de obligaţii şi pentru toţi participanţii la tabere sau excursii: elevi, profesori şi părinţi.

..Citeste mai departe..

Seminar pe teme religioase, la Penitenciarul Ploiești

Miercuri 13 aprilie 2016,  la sediul Penitenciarului Ploieşti, în clubul unității, cu participarea profesorului de religie Ionuț Ivan din cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul” Ploiești și a 12 persoane private de libertate selecționate în regim semideschis,  a avut loc un seminar pe teme religioase. Activitatea s-a desfășurat interactiv, iar profesorul le-a vorbit deținuților privind despre importanța și semnificația postului, a pregătirii în post, a recunoașterii faptelor săvârșite, cu sau fără intenție, despre trăirile sufletești. De asemenea, invitatul le-a expus deținuților și  noțiuni legate de  conștiința umană.

..Citeste mai departe..

Schimb de experienţă România-Norvegia, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova

O delegaţie norvegiană a fost prezentă astăzi, 11 aprilie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ), pentru un schimb de experienţă cu partenerii români din cadrul proiectului intitulat „Centre de incluziune socio-profesională a tinerilor aflaţi în situaţie de risc”. Alături de oaspeţi, la activitate au participat prof. Petre Nachilă – manager proiect, prof. Horia Victor Toma – inspector şcolar general adjunct al  I.S.J. Prahova, prof. Cristina Petre – asistent coordonator al proiectului din partea ISJ Prahova,

..Citeste mai departe..

Dumitru Prunariu şi Iuri Baturin, la Buşteni

Cosmonautul rus Iuri Baturin, însoţit de Dumitru Prunariu şi Natalia Mujennikova, directoarea Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură au sărbătorit sâmbătă, 9 aprilie,  55 de ani de la primul zbor al unui pământean în spaţiul cosmic, la Castelul Cantacuzino din Buşteni.

Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni, i-a întâmpinat pe distinşii oaspeţi cu pâine, sare şi cu buchete de flori în culorile tricolorului. Cosmonautul Baturin a primit cu acest prilej brevetul de ”Ambasador onorific al oraşului Buşteni”.

..Citeste mai departe..

Hora Unirii româno-moldovene pe pasajul suspendat de la Păuleşti

Sâmbătă, 9 aprilie, 430 de primari din Republica Moldova au vizitat, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, mai multe obiective finanţate cu fonduri europene din judeţul nostru. Aceştia au fost întâmpinaţi pe pasajul suspendat în continuarea DJ 102 peste DN 1B unde au dat proba de rezistenţă a acestuia prin traversara cu cele 8 autocare în care au sosit din Republica Moldova.

..Citeste mai departe..

Ghiță a depus garanții mobiliare și imobiliare pentru cauțiune

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus garanţii mobiliare şi imobiliare constând în activele unei firme pe care o controlează, au declarat surse apropiate anchetei pentru Mediafax. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti urmează să decidă dacă admit garanţiile depuse de deputat în contul cauţiunii de 13 milioane de euro pe care Sebastian Ghiță trebuie să o achite. Acesta a refuzat să precizeze, la ieşirea de la sediul DNA Ploieşti, dacă a achitat sau nu cauţiunea impusă de anchetatori, precizând că "DNA va da un comunicat". Parlamentarul avea termen până miercuri, 6 aprilie, pentru a achita cauţiunea însă procurorii i-au admis cererea de prelungire a termenului până luni, 11 aprilie.

..Citeste mai departe..

    46 47 48 49 50 51 52