Ultima editie tiparita in format pdf

Grota lui Nea Vasile, săpată timp de 12 ani în stâncă, minunea din comuna Tătaru


Inspirat de adăposturile călugărilor care se refugiau în secolul al XVI-lea pe dealurile din localitatea natală, Vasile Şerban, un bărbat în vârstă de 63 de ani din comuna prahoveană Tătaru, a săpat timp de 12 ani în stâncă până ce a reuşit să amenajeze un adevărat castel din piatră. Astfel a ajuns să realizeze principala atractie turistica din zonă, dintr-o simplă ”dambla”, cum singur recunoaşte.

Povestea chiliei a început atunci când familia Şerban a decis să se ocupe de terenul moştenit de la bătrâni într-unul dintre cele mai izolate şi înalte locuri din comuna Tătaru, numit Dealul Alb. Deşi zonă viticolă de tradiţie, terenul era mult prea departe de sat, iar sălbăticiunile nu ar fi permis familiei să aibă o recoltă bogată, aşa că Vasile Şerban a decis să-şi încerce norocul cu o livadă de nuci.

..Citeste mai departe..

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, la Colegiul „Virgil Madgearu” din Ploieşti

Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, astăzi, 15 martie, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Prahova a organizat, la Colegiul Naţional „Virgil Madgearu” din Ploieşti, o dezbatere cu tema „Comerţul on line”, popularizând astfel semnificaţia şi importanţa acestei zile în rândul elevilor.

..Citeste mai departe..

Incendiu la un depozit cu articole pirotehnice

Astăzi, în jurul orei 13:39, dispeceratul ISU Prahova a fost anunţat prin apelul naţional unic de urgenţă 112, despre faptul că în Parcul Industrial Ploiești, a izbucnit un incendiu la un depozit de articole pirotehnice.

La locul intervenției s-au deplasat 8 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 ambulanțe SMURD și 4 autospeciale de primă intervenție și comandă. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la un depozit unde erau depozitate aproximativ 8,5 tone articole pirotehnice.

S-au luat măsurile de stingere a incendiului concomitent cu cele de evacuare a personalului. Simultan s-a lucrat pentru protejarea unei încăperi învecinate, prin răcirea cu apă și evacuarea articolelelor pirotehnice din aceasta. Au ars aproximativ 4 tone de articole pirotehnice și au fost evacuate dintr-un depozit învecinat aproximativ 4,5 tone.

..Citeste mai departe..

Percheziții la persoane bănuite de tâlhărie

În această dimineață, polițiștii de investigații criminale din Ploiești, sprijiniți de luptători S.A.S., efectuează trei percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unei tâlhării. Din cercetări a rezultat că în cursul lunii februarie 2016, persoanele în cauză ar fi participat la comiterea unei tâlhării în municipiul Ploiești.

Vor fi puse în executare 3 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi aduse la sediul poliției pentru audieri. Actiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției de Operatiuni speciale din cadrul I.G.P.R.

..Citeste mai departe..

Două accidente în Prahova

În această dimineață, s-au produs două accidente de circulație, unul fiind soldat cu o victim. Pe DJ 102C, la Gornet Cricov, sat Coserele, în urma impactului dintre două autoturisme, o persoană a fost rănită.

Tot azi, pe strada Democrației din Ploiești, a avut loc un autoaccident rutier, soldat doar cu pagube material.


..Citeste mai departe..

Adrian Semcu, în faţa celui de-al treilea dosar penal de corupţie?

Adrian Semcu, fost deputat PNL, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, în prezent directorul Hidro Prahova, este pe cale să fie anchetat pentru fapte de corupţie în cel de-al treilea dosar penal. Procurorii DNA Ploieşti au cerut, săptămâna trecută, Tribunalului Prahova, redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care vizează retrocedări ilegale de teren. Deocamdată nu avem un răspuns clar privid reluarea anchetei în ceea ce îl priveşte pe Semcu, magistraţii prahoveni declinând judecara cauzei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru că Semcu era deputat la data la care se presupune că acesta ar fi săvârşit faptele.

..Citeste mai departe..

8 martie pentru doamnele trecute de 100 de ani!

În judeţul Prahova ziua de 8 martie nu a trecut fără ca femeile cu vârsta de peste 100 de ani să fie ignorate. În principal de omagierea lor s-au ocupat reprezentanţi ai Armatei României, de la care am primit acest scurt material pe care vi-l şi prezentăm.

Recunoştinţă şi respect

La început de  Mărţişor, dincolo de bucuria primăverii, sărbătorim o zi cu o semnificaţie aparte – 8  Martie, o dată din calendarul sufletelor noastre dedicată omagieri unor cuvinte minunate -  Femeia şi Mama.

..Citeste mai departe..

22 de elevi de la Liceul de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti au obţinut premiul I la etapa zonală a Olimpiadei de interpretare instrumentală

Performanţă extraordinară a elevilor de la Liceul de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti care au participat, recent, la Craiova, la etapa zonală a Olimpiadei de interpretare instrumentală pentru clasele III-VIII. Astfel, din cei 24 de participanţi ai liceului ploieştean, 22 au obţinut premiul I, ceilalţi doi primind premiul II

..Citeste mai departe..

Trei poștași din Prahova acuzați de delapidare. Au furat banii pensionarilor

Zeci de pensionari din Prahova au rămas fără o parte din pensii după ce trei poștași le-au chelutit o parte din venituri. Cele mai multe cazuri au fost reclamate în comuna Bănești, dar astfel de situații au fost descoperite și la Breaza și  Brebu. Poșta Română a sesizat Poliția încă din luna decembrie a anului trecut, iar acum au fost deschise două dosare penale pe numele celor doi factori poștali suspecți de delapidare, fals și uz de fals.

..Citeste mai departe..

Activitatea SGU Ploieşti în perioada 29 februarie-4 martie

În perioada 7-11 martie a.c., SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL a efectuat mai multe lucrări pe domeniul public, după cum urmează:

1.Doborâri - 17 arbori

..Citeste mai departe..

Radu Popescu si-a lansat candidatura la Primarie

Candidatul independent pentru functia de primar al municipiului Ploiesti, Radu Popescu, a facut, ieri, lansarea oficiala a candidaturii la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova. Acesta si-a ales ca slogan de campanie 

..Citeste mai departe..

    46 47 48 49 50 51 52