Ultima editie tiparita in format pdf

La Alianţa Franceză din Ploieşti a fost lansat un proiect de mobilitate în domeniul educaţiei adulţilor


Proiectul se derulează pe o perioadă de 24 de luni, obiectivul central al proiectului fiind formarea competenţelor de lucru cu instrumente digitale de nouă generaţie

Miercuri, 17 octombrie a.c., Asociaţia Alianţa Franceză Ploieşti a avut bucuria şi plăcerea de a face cunoscută publicului francofon ploieştean lansarea proiectului „Le numérique à l’aide de la francophonie (N.A.F.)”, proiect nr. 2018-1-RO01-KA104-048084, depus şi ulterior aprobat în cadrul Apelului naţional la propuneri de proiecte 2018, Programul Erasmus+, Acţiunea Cheie 1 - Proiecte de mobilitate în domeniul educaţiei adulţilor pentru termenul limită 1 februarie 2018.
..Citeste mai departe..

Premieră în Prahova: Condamnat pentru mită electorală

Fostul viceprimar din Brebu va munci fără salariu în cadrul Primăriei

Fostul viceprimar al comunei Brebu, Gabriel Brişcan, a fost găsit vinovat pentru infracţiunea de instigare la coruperea alegătorilor. Sentinţa, dată de Curtea de Apel Ploieşti, este definitivă, astfel că Brişcan va trebui să se supună sentinţei. Judecătorii au decis ca fostul viceprimar să fie condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare. În plus acesta va trebui să presteze muncă în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Brebu, instutuţie pe care a condus-o o perioadă de timp. Pe de altă parte, conform aceleiaşi sentinţe, Brişcan nu mai are voie să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani.

..Citeste mai departe..

Situaţie complicată pentru Vlad Oprea: Candidează la Primăria Sinaia, dar nu are voie să-şi exercite funcţia

Anchetele DNA Ploieşti au ajuns din nou pe Valea Prahovei, de data aceasta la sediul Primăriei din Sinaia. Vineri, cu doar două zile înainte de Florii, Vlad Oprea, edilul celei mai vestite staţiuni de pe Valea Prahovei, a fost citat la Ploieşti în calitate de martor pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie. Şase ore mai târziu, aflam că Vlad Oprea este inculpat în dosar, a fost plasat sub control judiciar şi are interdicţia să-şi mai exercite funcţia, ba chiar să se mai apropie fizic de sediul instituţiei pe care o conduce de 12 ani. În acelaşi dosar au mai fost plasaţi sub control judiciar şi alţi funcţionari din Primăria Sinaia.

Primarul localităţii Sinaia a ajuns, vineri, la sediul DNA puţin după ora zece. A venit în calitate de martor, iniţial, dar însoţit de avocat. În traducere, cei care se prezintă la audieri asistaţi de apărători aleşi, înseamnă că ştiu că li se va schimba calitatea din dosar pe parcursul anchetei.

..Citeste mai departe..

Plantare de arbori în Parcul Cina – acţiune anuală a Lions Club Ploieşti

Joi, 21 aprilie, Lions Club Ploieşti a organizat acţiunea de plantare arbori în Ploieşti, în parcul Cina. Evenimentul se înscrie pe linia acţiunilor derulate de Asociaţia Lions Clubs International şi Asociaţia Lions Clubs District 124 România, privind Ziua Naţională Lions de plantare arbori şi arbuşti.

La acţiune au participat copii din clasa a VIII-a A de la Şcoala Sfântu Vasile Ploieşti. Aceştia au plantat 12 puieţi de frasin,  contribuind astfel la stimularea interesului pentru mediul înconjurător, pentru promovarea biodiversităţii şi obţinerea unui aer mai puţin poluat. Alături de copii au participat la această acţiune mai mulţi membri ai Asociaţiei Lions Club Ploieşti, care s-au ocupat de organizarea evenimentului, având satisfacţia că sprijină o cauză buna, cu impact de lungă durată.

..Citeste mai departe..

Şi-au forţat angajaţii să se îndatoreze la bănci şi le-au luat banii

Închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii pentru trei patroni din Prahova

Georgel Savu, Elena Nadia Savu şi Elena Georgescu sunt trei reprezentanţi ai unor societăţi comerciale care au activat în Prahova din 2004 şi până în 2008, perioadă în care cei trei au încercat să se îmbogăţească, dar nu prin muncă, ci forţându-şi angajaţii, oameni simpli, să ia credite de la bănci. Banii, în total peste opt miliarde de lei vechi, au ajuns în buzunarul patronilor, nu la oamenii care au cotractat creditele.

..Citeste mai departe..

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, la DNA

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, s-a prezentat în această dimineaţă la sediul DNA Ploieşti, însoţit de un avocat, el fiind citat în dosarul în care a fost implicată judecătoarea Ruxandra Popescu de la Judecătoria Sinaia.
Surse judiciare susţin că Oprea are calitatea de suspect în acest dosar, el prezentându-se şi în urmă cu câteva săptămâni la sediul acestei instituţii. 
După ce a fost audiat în timpul dimineţii, primarul Vlad Oprea a fost rechemat la DNA Ploieşti pentru a-i fi adusă la cunoştinţă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile şi interdicţia dreptului de a-şi exercita mandatul de primar.

..Citeste mai departe..

Este Ziua Planetei Pământ!

Astăzi, 22 aprilie, omenirea sărbătoreşte Ziua Pământului. Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de aproximativ 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri. După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al Terrei.

..Citeste mai departe..

Astăzi, în Ploieşti, începe etapa naţională a Olimpiadei şcolare la Limba germană

Începând de astăzi, 19 aprilie, şi până pe 25 aprilie, Municipiul Ploieşti găzduieşte etapa naţională a Olimpiadei şcolare la Limba germană modernă. Sunt prezenţi 190 de elevi, printre care şi 10 care reprezintă judeţul Prahova: Teodora Tenciu (clasa a IX-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploieşti, prof. Rodica Ardeleanu),  Maria Stancu Raluca (clasa IX-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploieşti, prof. Rodica Ardeleanu), Mircea Lazăr Cristescu (clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploieşti, prof. Rodica Ardeleanu), Alina Cristiana Tache (clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploieşti, prof. Carmen Minculescu),

..Citeste mai departe..

“Şcoala Altfel” la Penitenciarul Ploieşti – “Să ştii mai multe, să fii mai bun”

În perioada 18 – 20 aprilie, peste 100 de elevi de la Şcoala Gimnazială “Radu Stanian” Ploieşti, Colegiul Naţional “Jean Monet”, Liceul Tehnologic Administrativ şi de Servicii ”Victor Slăvescu” Ploieşti, însoţiţi de profesoarele Gheorghe Mariana, Apostol Florina, Tudorache Ruxandra, Soare Veronica, Petru Adriana şi Stoica Niculina vor trece pragul Penitenciarului Ploieşti, în cadrul proiectului “Şă ştii mai multe, să fii mai bun”, iniţiat şi organizat de personalul Serviciului de Educaţie şi  Asistenţă Psihosocială, în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Cu această ocazie, elevii prezenţi participă la dezbateri interactive alături de opt persoane private de libertate selecţionate în regim semideschis, aflând, astfel, care sunt rezultatele unui comportament infracţional, în plin proces de dezvoltare a personalităţii, dar şi ce presupune viaţa dincolo de gratii.

..Citeste mai departe..

La Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, găzduită de Buşteni, Zestrea României este de 5 medalii de argint şi 3 de bronz

Recent, la Buşteni, s-a încheiat cea de-a cincea ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, competiţie desfăşurată în premieră pe teritoriul României. Astfel, reprezentantele ţării noastre au izbutit să îmbogăţească zestrea României cu 5 medalii de argint şi 3 de bronz, graţie elevelor Ioana Alexandra Teodorescu, Raluca Cobzaru, Clara Maria Dima, Lenca Iarina Cuturela şi Doina Chiroiu – care au obţinut medaliile de argint, şi elevelor Andreea Dima, Ramona Deaconu şi Ana Maria Radu – care au primit medaliile e bronz. Lotul a fost însoțit de Maria Romina Ivan, fost olimpic internațional, Hajnalka Csapo, profesor la Colegiul Marton Aron din Miercurea Ciuc şi Sena Azis, profesor la Școala Gimnazială 56 din București.

Clasamentul oficial al competiției a fost dominat de Federația Rusă, Statele Unite ale Americii şi Bulgaria. Echipele României s-au clasat pe locurile 10 – 11.  

..Citeste mai departe..

Campania „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt” a ajuns în Prahova

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a lansat campania de prevenire „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”, ce se va desfăşura în perioada aprilie - august 2016. Scopul: informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe.

Pentru fiecare cetăţean locuinţa este spaţiul în care se simte în siguranţă şi orice pătrundere neautorizată generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăşi încălcarea acestui spaţiu intim de siguranţă personală.

Deşi în ultimii ani tendinţa a fost una descrescătoare (de la 35.150 de furturi din locuinţe la nivel naţional în 2012, 31.040 în 2013, 29.925 în 2014, la 28.442 în 2015), prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului rămâne una dintre priorităţile Poliţiei Române.

..Citeste mai departe..

    45 46 47 48 49 50 51