Ultima editie tiparita in format pdf

OMV Petrom, obligată să plătească daune morale părinţilor unui copil omorât de gazele de sondă


Societatea OMV Petrom S.A. a fost găsită vinovată pentru ucidere din culpă în cazul morţii unui copil în vârstă de nouă ani intoxicat cu gaze de sondă. Decizia aparţine Judecătoriei Ploieşti care a hotărât, marţi, să condamnde OMV la plata unei amenzi penale şi a unor daune morale către famila victimei.

Potrivit soluţiei judecătorilor ploieşteni OMV a fost sancţionată cu amendă penală în valoare de 380.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În plus, societatea a fost condamnată să plătească daune morale părinţilor şi fraţilor victimei în valoare de 135.000 de euro. Aceştia din urmă au cerut iniţial daune de un miliard de euro, pentru ca în final să solicite daune în valoare de nouă milioane de euro.

..Citeste mai departe..

Scandal și proteste la ședința CL Ploiești

Ședința de ieri a Consiliului Local Ploiești nu a fost ocolită de dicuții aprinse. După lungi dezbateri, consilierii locali au prorogat proiectul legat de validarea lui Gheorghe Cucu, din partea PP-DD, care a fuzionat cu UNPR. Postul a devenit vacant după ce mandatul de consilier local al lui Raul Petrescu, fost viceprimar, a încetat. În cadrul discuțiilor, consilierul local Radu Socoleanu a susținut că dacă proiectul va fi aprobat își rezervă dreptul de a ataca la Prefectura Prahova.

..Citeste mai departe..

Zece polițiști de la Rutieră, aduși la Tribunal

Zece agenți ai Poliției Rutiere, din judeţul Prahova, au fost aduşi la audieri în această dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, fiind acuzaţi de luare de mită.

 Polițiștii suspectați de încălcarea legii își desfășurau activitatea pe DN 1 și pe autostrada A3 București-Ploiești. Mulți dintre ei lucrau la posturi orășănești de pe Valea Prahovei și sunt acuzați că încasau bani de la șoferii pe care ar fi trebuit să-i amendeze sau să le ridice permisele auto.

..Citeste mai departe..

Cheloo, audiat de DIICOT Ploiești

Procurorii DIICOT Ploiești efectuează, în această  dimineață, zece percheziții într-un dosar de trafic de droguri de risc, una dintre acestea vizând domiciliul rapperului Cătălin Ștefan Ion, cunoscut sub numele de Cheloo, au declarat surse judiciare.

Potrivit acestora, perchezițiile au loc în Prahova și în municipiul București, iar 90 de persoane, între care traficanți de droguri și consumatori, vor fi aduse la audieri la sediul DIICOT Ploiești.

..Citeste mai departe..

23 de cupluri din Bușteni au sărbătorit 50 de ani de căsătorie

Zi emoționantă de Bunavestire la Bușteni, acolo unde cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, dar și văduvele sau văduvii care ar fi împlinit această vârstă au avut parte de o petrecere pe cinste. Anul acesta au fost sărbătorite 23 de cupluri și 29 de văduve și văduvi. Fiecare dintre aceștia au primit diplome, buchete de flori și sume de bani - 1000 de lei pentru fiecare cuplu și 500 de lei persoanele văduve, iar atmosfera a fost întreținută de interpreți de muzică lăutărească.

..Citeste mai departe..

Percheziții la hoți de piese ai vagoanelor de marfă

La această oră, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi București și ai Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova efectuează patru percheziții la domiciliile unor persoane din comunele prahovene Brazi și Bărcănești. Acestea sunt bănuite de sustragerea de piese componente ale vagoanelor de transport marfă. Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2015, persoanele în cauză ar fi sustras 88 de distribuitoare de aer de la vagoane de marfă garate în stațiile C.F. Ploiești – Triaj, Ploiești Sud, Brazi și Ghighiu. Prejudiciul creat în urma activității infracționale este estimat la 700.000 lei.


..Citeste mai departe..

Zi de doliu şi în Ploieşti în memoria victimelor atentatelor teroriste de la Bruxelles

Ca semn de omagiu şi solidaritate cu cetăţenii belgieni şi în memoria victimelor atentatelor din Bruxelles, 24 martie a fost declarată şi în România zi de doliu naţional. În Municipiul Ploieşti, instituţiile au arborat drapelul românesc coborându-l în bernă sau având ataşată o panglică neagră.

Atentatele care au lovit marţi, 22 martie, Bruxelles-ul, la aeroport şi la metrou, s-au soldat cu 31 de morţi şi cel puţin 270 de răniti. Procurorul federal al Belgiei a anunţat că cei doi kamikaze autori ai atacului de la aeroportul Zaventem au fost identificaţi ca fiind fraţii Khalid şi Brahim El Bakraoui, culmea, chiar cetăţeni belgieni! Al treilea suspect, care s-a panicat şi a fugit de pe aeroport, fără însă a mai detona bomba pe care o avea asupra sa, nu a fost, deocamdată, identificat.

..Citeste mai departe..

Înşelaţi prin metoda Caritas

Zeci de pensionari din Valea Doftanei aşteaptă de doi ani să li se facă dreptate. Peste 40 de persoane din Valea Doftanei, în mare parte pensionari, aşteaptă cu sufletul la gură verdicul judecătorilor care trebuie să se pronunţe în, poate, cel mai complex dosar care s-a aflat pe rolul instanţei penale din cadrul Judecătoriei Câmpina în ultimii ani. Este vorba despre un dosar de înşelăciune în care prejudiciul depăşeşte suma de 100.000 de lei. Suma nu pare mare la prima vedere, dar având în vedere că vorbim despre economiile de viaţă ale unor bătrâni atraşi într-un circuit financiar de genul celebrului Caritas, ne dăm seama cât de gravă este situaţia. Mai mult, printre victime se află şi doi preoţi din comună, care au pierdut sume importante din donaţiile enoriaşilor, în speranţa că parohia pe care o păstoresc se va îmbogăţi peste noapte.

..Citeste mai departe..

Cutremur în Sinaia: Primarul Vlad Oprea, citat la DNA Ploieşti

Cutremur pe Valea Prahovei,după ce porcurorii anticorupţie au declanşat o amplă anchetă care vizează şefii Poliţiei din Sinaia, dar şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, au ajuns acum şi la sediul Primăriei din staţiune. Săptămâna trecută a fost rândul primarului Vlad Oprea să fie citat la sediul DNA din Ploieşti, în calitate de martor, într-un dosar care vizează fapte de corupţie. Împreună cu Oprea, au dat declaraţii în faţa procurorilor şi alţi doi funcţionari din cadrul Primăriei Sinaia. Este vorba despre Beatrice Rădulescu, secretarul instituţiei condusă de Oprea, dar şi despre o altă persoană, angajată cel mai probabil la Serviciul Contabilitate. 

..Citeste mai departe..

DNA Ploiești, noi urmăriri penale

Astăzi, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții Volosevici Andrei Liviu, la data faptelor primar al municipiului Ploiești, în prezent senator, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu având drept consecință obținerea unui folos necuvenit pentru altul și luare de mită; Mazâlu Maria Magdalena, secretarul municipiului Ploiești, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având drept consecință obținerea unui folos necuvenit pentru altul și Albu Simona, șef al Serviciului Juridic în cadrul Direcției Juridice a Primăriei municipiului Ploiești, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având drept consecință obținerea unui folos necuvenit pentru altul.

..Citeste mai departe..

„Informează-te complet, angajează-te corect!” a ajuns şi în Ploieşti, împreună cu ambasadorul Olandei

Ambasada Olandei, cu sprijinul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, a organizat astăzi, 22 martie, un eveniment sub îndemnul „Informează-te complet, angajează-te corect!”Activitatea a avut loc la Hotel Central, Sala Beta, şi ea a avut două reuninuni. În prima parte, evenimentul s-a adresat autorităţilor locale, organizaţiilor neguvernamentale, sindicatelor, patronatelor şi agenţiilor de recrutare, pentru a creşte accesul la informaţii al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în Olanda.

..Citeste mai departe..

    43 44 45 46 47 48 49