Ultima editie tiparita in format pdf

Lucrări de reparații ale unei străzi din Ploiești


Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că se vor executa lucrări de reparații/ întreținere pe strada Vlad Țepeș, pe tronsonul dintre strada Gh. Grigore Cantacuzino și strada Cuza Vodă, în data de 27 februarie 2021, începând cu ora 06.00. Lucrările vor fi executate în baza contractului ce are ca obiect “Delegarea gestiunii serviciului de construire, modernizare, reparare și întreținere rețele stradale, lucrări de artă, parcări (cu excepția celor aflate în administrarea altor entități) aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Ploiești, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban”.
..Citeste mai departe..

Uite protestul, nu e protestul!

Lucrătorii din Poştă au renunţat la protestul anunţat pentru 13 ianuarie. Arta dialogului a... învins!

Sindicaliştii din Poştă au renunţat la protestul ce urma să aibă loc miercuri, 13 ianuarie a.c., pe motiv că s-a ajuns la o înţelegere! E bine aşa!
Ce frumos este când dialogul le rezolvă pe toate sau aproape pe toate! În rest, toate bune şi frurmoase prin Ploieşti!
Principalele nemulțumiri, potrivit organizatorilor, se refereau la tehnica de calcul învechită, dar și dotarea insuficientă cu scanere și scanerele neperformante, care conduc la întârzieri în procesul de prelucrare.
Se anunţa participarea a 30 de persoane vor protesta în fața sediului CN Poșta Română – Sucursala Ploiești – Oficiul Județean de Poștă Prahova, iar alte aproximativ 70 de persoane în curtea interioară a instituției cu sediul în Ploiești.
Protestul trebuia să înceapă la ora 11:00
..Citeste mai departe..

Salvată dintr-un incendiu

În această perioadă rece, pompierii prahoveni intervin tot mai des la incendii care survin în locuințe. Luni, în jurul orei 18:00, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor ale ISU Prahova au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea prahoveană Gornet-Cricov. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 50 mp și în bucătărie. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură.
..Citeste mai departe..

Măsuri decise în CJSU pentru municipiul Ploiești

În conformitate cu Hotărârea nr. 1/11.01.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgenţă Prahova, Municipiul Ploiești se încadrează în intervalul de referință a incidenţei ratei cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3 cazuri/1000 locuitori, respectiv 1,86. Măsurile specifice, prevăzute de H.G. nr. 1065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3 cazuri/1000 locuitori,care se aplicăîn Municipiul Ploiești pentru perioada 12-25.01.2021: Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.
..Citeste mai departe..

Acțiuni de deszăpezire la Ploiești

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, a demarat, în această dimineaţă, activităţi de deszăpezire a drumurilor principale din oraş, precum şi a zonelor pietonale accesate frecvent. 
Astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii, zeci de angajaţi ai operatorului de salubritate şi beneficiari ai venitului minim garantat au demarat acţiunile de deszăpezire, punându-se accent şi pe străzile secundare de circulaţie. Astfel, sunt utilizate peste 25 de utilaje pentru deszăpezire și un încărcător frontal pentru curăţat parcările din zona Centrului Civic.

..Citeste mai departe..

Avem iarnă cu adevărat în Prahova!

Ninsorile continuă până marţi seara

După atâta timp de aşteptare şi de tentative nereuşite, iată că şi în judeţul Prahova, precum şi în municipiul Ploieşti s-a aşternut zăpada. Putem spune că acum, în iarna lui 2021, avem iarnă cu adevărat. Ştim bine că anul trecut a fost o iarnă uscată, lucru ce nu a fost de bun augur nici pentru sănătatea omului şi nici pentru agricultură. Când te trezeşti dimineaţa şi vezi copaci încărcaţi cu omăt şi totul este alb îţi oferă un sentiment încântător şi de mulţumire că Dumnezeu îţi dă privilegiul să ai parte de o asemenea experienţă frumoasă. Conform datelor meteorologice valabile pentru Ploieşti şi judeţul Prahova, ninsoarea continuă până marţi seara, după care, oameni buni, pregătiţi-vă pentru ger. De la -13 grade Celsius la -16 grade Celsius, temperatură anunţată pentru noaptea de duminică spre luni (17-18 ianuarie)
..Citeste mai departe..

Muniție neexplodată din Al Doilea Război Mondial, găsită la Cocorăștii Misli

Joi, 7 ianuarie a.c., la ora 11.48, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” a desfăşurat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Muniţia a constat în 3 cartușe de infanterie de calibru 9,1 mm, acestea fiind găsite în curtea unei biserici din localitatea Cocorăștii Mislii. Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 500 metri pătraţi şi au acţionat pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea muniţiei în condiţii de siguranţă, aceasta urmând a fi distrus la o dată ulterioară
..Citeste mai departe..

Slujba de Bobotează, cu Poliţia şi Jandarmeria la uşile Bisericilor!

Biserica ortodoxă şi cea catolică sărbătoreşte, pe 6 ianuarie, Boboteaza. Aceasta încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului. În grecește, cuvântul Bobotează este numit Teofanie sau Epifanie, care se traduce prin „Arătarea Domnului”, adică a Sfintei Treimi.
Ortodocşii comemorează botezul lui Iisus în râul Iordan, văzută ca o manifestare către lume a Fiului lui Dumnezeu (Arătarea Domnului), iar catolicii comemorează, în primul rând, dar nu numai, vizita magilor la nașterea Pruncului Iisus și astfel manifestarea fizică a lui Iisus către Neamuri.
Evanghelia relatează că și Iisus a venit din Galileea, pentru a fi botezat de Ioan, care, văzându-l, a spus: „Iată mielul lui Dumnezeu, cel ce spăla păcatul lumii”.
Conform acestei relatări, ieșind din apa Iordanului, Iisus ar fi spus „cerurile s-au deschis și duhul lui Dumnezeu s-a vărsat, coborându-se ca un porumbel și venind peste el. Și glas din ceruri zicând : acesta este Fiul Meu cel iubit întru care am binevoit” (Matei, 3: 16-17)
..Citeste mai departe..

Percheziții la persoane bănuite de proxenetism

La data de 5 ianuarie 2021, polițiștii de investigații criminale din Prahova, împreună cu procurori din cadrul Parchetului pe de lângă Judecătoria Ploiești, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județele Prahova și Brașov, la domiciliile unor persoane bănuite de proxenetism. În acest caz, 11 mandate de aducere au fost puse în executare. Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie 2018 - prezent, persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituției în țară și în străinătate, obținând foloase materiale de pe urma acestor activități. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 300.000 de euro.
..Citeste mai departe..

16 misiuni ale ISU Prahova pe 4 ianuarie

În perioada 4 – 5 ianuarie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 16 misiuni, din care 5 au fost intervenții în situații de urgență și 11 urgențe medicale. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 2 incendii, precum și în alte 3 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, fenomene meteorologiceetc. În toate aceste situații, 11 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la un accident rutier, în comuna Târgșoru Vechi, în care au fost implicate două autoturisme cu cinci ocupanți. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.
..Citeste mai departe..

Care a fost indicele producţiei industriale, în Prahova, în luna octombrie 2020

Indicele producţiei industriale, în luna octombrie 2020 faţă de luna corespunzătoare din anul 2019, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 96,0%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. În luna octombrie din anul trecut, faţă de luna corespunzătoare din anul 2019, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 83,2%. Exporturile de bunuri din judeţul Prahova, în luna august 2020, au însumat 169.176 mii euro. Comparativ cu luna august 2019, exporturile au crescut cu 2,6%. În luna august 2020 importurile de bunuri din judeţul Prahova au însumat 226.698 mii euro. Comparativ cu luna august 2019, importurile au scăzut cu 24,7%. Deficitul comercial din luna august 2020 a fost de 57.522 mii euro, mai mic cu 7.8726 mii euro (‐57,8%) decât în luna august 2019
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7