Ultima editie tiparita in format pdf

Alarmă cu bombă în centrul Ploieștiului


Aseară, aproape de ora 22, la numărul unic de urgență 112 s-a primit un apel care anunța plasarea unei bombe într-un local din centrul Ploieștiului. Autorul este un bărbat de 32 de ani, din Ploiești, care a fost transportat la o unitate medicală de psihiatrie în vederea acordării unor îngrijiri medicale de specialitate. 
 Față de acesta a fost luată măsura sancționării contravenționale în valoare de 3.000 de lei, conform prevederilor OUG 34/2008, privind organizarea și funcționarea sistemului național unic pentru apeluri de urgență.
..Citeste mai departe..

Accident între trei autoturisme în zona localităţii Movila Vulpii


Un accident rutier a avut loc joi, 20 ianuarie, în zona localităţii Movila Vulpii, în sensul de mers Bucureşti – Braşov.
Au fost implicate trei maşini, iar în urma impactului unul dintre şoferi, în vârstă de 42 de ani, s-a ales cu leziuni în zona picioarelor, anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.
Ceilalţi doi conducători auto au vârsta de 35 de ani.
În autoturismele implicate în accident se aflau cinci persoane adulte şi trei copii.

..Citeste mai departe..

CONVOCATOR


Presedintele ,,Obstei  Mosnenilor  Starchiojdeni si  Batraneni‘’  si  Consiliul  Director  convoaca  Adunarea  Generala  Ordinara a membrilor  Obstei  Mosnenilor  Starchiojdeni  si  Batraneni, pentru data de 03.02.2022, ora  10.00, care se va tine in comuna Starchiojd, sat Starchiojd nr.1, judetul Prahova, avand urmatoarea ordine de zi;

   La adunare pot participa toti membrii, personal sau prin imputernicit, conform dispozitiilor statutare. In cazul in care nu se vor indeplini conditiile legale privind cvorumul si valabilitatea deliberarilor, Adunarea Generala Ordinara a membrilor Obstei Mosnenilor Starchiojdeni si Batraneni, se va tine in data de 04.02.2022, la aceeasi ora, adresa si avand aceeasi ordine de zi.

 Se propune ;

 1.     Validarea / aprobarea modificari art. 27 ;  din Statutul Asociatiei Obstei Mosnenilor Starchiojdeni si Batraneni in sensul ;  Indemnizatiile pentru presedintele Obstei si membrilor  Consiliului Director se vor acorda in luna decembrie pentru anul in curs in baza valorilor din facturile emise pentru vanzare  lemn, incasari valorice de la APIA, precum si alte venituri cu conditia ca obligatiile la stat aferente sa se faca conform legii. Indemnizatiile se acorda in cuantum de 8% din total valori cumulate (vanzare  lemn, incasari APIA, precum si alte venituri) dupa cum urmeaza;

-         12%  presedintele ;

-         88% celor 10 membrii din Consiliu Director impartindu-se in mod egal.

..Citeste mai departe..

12 permise reținute de polițiștii prahoveni într-o zi

La data de 30 noiembrie a.c., în mai multe intervale orare, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au desfășurat o acțiune cu efective mărite în tot județul Prahova pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. 
În cadrul acțiunii au fost controlate 744 de autoturisme și au fost efectuate 485 de testări cu aparatul etilotest. Au fost aplicate 195 de sancțiuni contravenționale și au fost deschise 4 dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
..Citeste mai departe..

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Unitatea este principala cale spre marea trezire de după lunga adormire!

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, gândurile trebuie să se îndrepte, mai mult decât de obicei, spre cei care, prin eroismul lor, au făcut ca România să redevină, în 1918, Mare și Unită.
Acum, după 103 de ani de la acel act istoric, nu prea mai este vizibilă unitatea, pentru că au avut unii... grijă să îi învrăjbească pe români împotriva românilor sub diverse pretexte aberante.
Mai suntem, oare, o națiune? Mai avem sentimente naționaliste, patriotice, așa cum ar trebui să fie un popor ce are granițe, are Constituție? Mai avem, oare, suveranitate în condițiile în care se pun în practică dorințe (să le spunem, totuși, dorințe!) ale unora din exteriorul țării, în numele globalismului? Mai avem statut de țară independentă?
Să răspundem fiecare, în sinea noastră, acestor întrebări și fie ca de acum înainte să încercăm a nu mai ne certa frate cu frate, soră cu soră, soț cu soție, român cu român, pentru că avem o datorie pe acest pământ, anume să ne iubim necondiționat țara, să ne-o apărăm, să ducem mai departe tradițiile și dragostea creștină față de Isus, de Dumnezeu Tatăl și de Maica Domnului.
..Citeste mai departe..

La Ploiești, în această seară, s-a aprins iluminatul festiv de sărbători

Sute de ploieșteni au fost prezenți, în această seară, în Centrul Civic și s-au bucurat de momentul plin de emoție și veselie al aprinderii iluminatului festiv, care dă, oficial, startul sărbătorilor de iarnă, în orașul nostru. Festivitatea de aprindere a iluminatului public ornamental de sărbători a avut loc în fața sediului municipalității, în prezența ploieștenilor și a primarului Andrei Liviu Volosevici, care a fost însoțit de către cei doi viceprimari, Magdalena Trofin și Daniel Nicodim, precum și de administratorul public al municipiului Ploiești, Simona Albu.
..Citeste mai departe..

Un nou look al pasajului de la Omnia. Lipseşte, însă, rampa ce facilitează deplasarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii!

Pasajul Omnia-Bulevardul Republicii, denumit Pasajul Take Ionescu, are, în marea sa parte, un nou look, fiind efectuate lucrări de reparaţie, de înlocuire, de finisare şi modernizare. Veţi vedea, mai jos, de ce am făcut remarca „în marea sa parte”.
A fost schimbat inclusiv pavajul din subteran şi cel al scărilor. Sistemul de iluminare a fost şi el adaptat schimbărilor.
Toate bune şi frumoase, numai că ceea ce lipseşte acestui pasaj sunt rampele destinate persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Adevărul este că nici înainte de începerea lucrărilor de modernizare nu exista aşa ceva acolo. Dar, totuşi... !
..Citeste mai departe..

Ziua Naţională trebuie să fie pentru toţi românii, nu numai pentru cei cu cod QR!

Pentru asta s-a făcut atunci Unirea, ca românii să fie, după 100 de ani, divizaţi de globalism?

An de an, cu ocazia Zilei Naţionale a României, oamenii se strângeau în centrul oraşelor pentru a vedea ceremonia militară, defilarea arsenalului aparţinând instituţiilor de forţă, pentru a asista, apoi, la diverse spectacole de divertisment organizate, cele mai multe dintre ele, în aer liber.
De anul trecut, lucrurile aveau să se schimbe radical, din pricina restricţiilor puse pe seama situaţiei epidemiologice. Până şi discursuile politicienilor s-a schimbat, fiind transformate în discursuri ce pot aduce panica în populaţie, dar şi propagandistice pentru un act medical experimental! În acest an, situaţia este şi mai în suspans decât era anul trecut.
..Citeste mai departe..

Accident mortal la Zalhanaua

În această dimineață, pe DN1 A, în afara localității Zalhanaua, pe sensul de mers Ploiești către București, a avut loc un accident rutier mortal. 
Un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a surprins și accidentat o femeie de circa 50 de ani, care circula pe partea carosabilă a sensului său de mers. În urma accidentului, pietonul a decedat.
..Citeste mai departe..

Bărbat decedat pe un șantier din Ploiești

În această dimineață, pe Strada Lupeni din municipiul Ploiești, un bărbat în vârstă de 58 de ani ar fi fost accidentat în zona unui șantier de lucru, în timpul serviciului, de o autoutitară condusă de un tânăr în vârstă de 21 de ani care, din primele verificări, se pare că ar fi efectuat o manevră de mers cu spatele.
..Citeste mai departe..

Accident major într-un parc industrial prahovean; din fericire, este doar un exercițiu

În data de 25.11.2021, începând cu ora 10:00, în cadrul S.C. AQUILA PART PROD COM S.R.L. din Parcul Industrial Ploiesti West Park ( PWP) - Bucharest Northse se desfășoară un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă, în situaţia producerii unui accident major. Scenariul exerciţiului de intervenţie se referă la o explozie, urmată de un incendiu în zona buncărului cu recipiente sub presiune care a cuprins un raft metalic pe care se aflau mai multe produse ambalate.
..Citeste mai departe..

Ce au păţit doi indivizi care furau produs petrolier din rezervorul unui autocamion!

Luni, 22 noiembrie a.c,, în jurul orelor 23.30, o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova a surprins în flagrant, pe centura de est a municipiului Ploiești, pe raza localității Moara Nouă, doi bărbați cu vârste de aproximativ 45 de ani, care sustrăgeau din rezervorul unui autocamion produs petrolier cu miros specific de motorina, acesta fiind transferat direct în rezervorul altui autocamion cu ajutorul unui furtun și a unei pompe electrice.
Au fost întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul șăvârșirii infracțiunii de furt iar persoana și bunurile folosite la săvârșirea faptei au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor
..Citeste mai departe..

Cetățean din Giuneea, depistat că stătea ilegal în Prahova

Polițiștii de la Serviciul Imigrări din Prahova au depistat un bărbat, din Guineea, care nu mai îndeplinea condițiile pentru care i se aprobase dreptul de ședere în țara noastră. Acestuia i-a fost revocat dreptul de ședere și emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 30 zile. Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Prahova au efectuat, la data de 18 noiembrie a.c., o acțiune cu forțe proprii pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor pe raza de competență.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7