Ultima editie tiparita in format pdf

Ne aşteaptă o duminică plină cu mărţişoare... creative!


Duminică, 23 februarie, la The Taste Bistro din Ploieşti, de dimineaţa şi până seara (intervalul orar 9:30 – 19:30) are loc cea de-a doua ediţie a târgului de mărțișoare și cadouri Creativ v.02 - handmade, art, flowers, coffee & taste, unde publicul are ocazia să fie înconjurat de creațiile artiștilor handmade sau de cele ale designerilor de interior și floristici. Acest eveniment constituie un bun prilej pentru a achiziţiona mărțișoare și cadouri autentice, unicat, chic, spectaculoase, lucrate cu pasiune, cu migală și cu pricepere. Cum vi se pare ideea unui mărțișor din licheni vii, piele, lână împâslită, cupru, lemn pictat, hârtie origami, ceramică sau mătase? Dar ideea unui tablou din fir metalic continuu sau din licheni, a unor decorațiuni cu mireasmă de lavandă sau a tabletelor parfumate din ceară, inmiresmate și presărate cu flori uscate?

..Citeste mai departe..

Iohannis – Dăncilă, finala pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale

Preşedintele Klaus Iohannis conduce în primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 36,91% din voturi, fiind urmat de candidatul PSD Viorica Dăncilă - 23,45% şi de candidatul Alianţei USR PLUS Dan Barna - 14,19%, după numărarea voturilor din 18.781 de secţii de votare, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Mircea Preoţescu.

Potrivit acestuia, Iohannis a obţinut 3.162.105 voturi, Dăncilă 2.009.045, iar Barna 1.215.765 de voturi. Următorii clasaţi sunt Mircea Diaconu (Alianţa UN OM) - 9,17% (785.557 voturi), Theodor Paleologu (PMP) - 5,69% (487.785 voturi), Kelemen Hunor (UDMR) - 4,13% (353.578 voturi), Ramona-Ioana Bruynseels (Partidul Puterii Umaniste) - 2,70% (231.642 voturi), Alexandru Cumpănaşu (independent) - 1,47% (126.019), Viorel Cataramă (Dreapta Liberală) - 0,54% (46.232 voturi), Bogdan Stanoevici (independent) - 0,42% (36.383), Cătălin Ivan (Alternativa pentru Demnitate Naţională) - 0,36% (31.192), Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc) - 0,33% (28.486), Sebastian Popescu (Partidul Noua Românie) - 0,33% (28.251), John-Ion Banu (Partidul Naţiunea Română) - 0,30% (25.747 voturi).

..Citeste mai departe..

Crăciunul de... noiembrie!

De ce se s-au grăbit autorităţile locale ploieştene să înceapă împodobirea oraşului pentru Sărbătorile de iarnă mult mai devreme decât de obicei? Se sărbătoreşte Crăciunul în noiembrie?

Chiar dacă mai este ceva vreme până la Sărbătorile de iarnă, în Ploieşti s-a început instalarea şi montarea de beculeţe, ghirlande și diverse figurine luminoase! Autorităţile sunt mai grăbite ca oricând cu... împodobirea oraşului, startul dându-se în săptămâna premergătoare votului pentru primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Total întâmplător...! Cât de mare a fost graba cu care s-a trecut la montarea respectivelor obiecte, cu atât de mare este lenea de a se continua şi finaliza instalarea cu beculeţe, ghirlande etc.
..Citeste mai departe..

Suntem pe locul 18 în clasamentul naţional al eliberării autorizaţiilor de construire

În luna august a acestui an, în județul Prahova s‐au eliberat 80 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 35,5% față de august 2018. Autorizațiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din județul Prahova, în luna august 2019, dețin o pondere de 2,1% din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale din România, ceea ce conferă, într-un clasament național, din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale, locul 18. În luna august 2019, din totalul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale, 26,3% au fost eliberate în mediul urban şi 73,7% în mediul rural
..Citeste mai departe..

România are un nou Guvern

Începând de luni, 4 noiembrie, România are un nou Guvern condus de premierul Ludovic Orban. Validat de Parlament cu 240 de voturi, noul Executiv are următoarea componenţă:

Premier: Ludovic Orban (preşedinte PNL) / Vicepremier: Raluca Turcan (vicepreşedinte PNL)

- Ministerul de Interne: Marcel Vela (senator PNL)

- Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu (actual consilier prezidenţial pentru politică externă şi fost ministru de Externe în Guvernul Ponta)

- Ministerul Apărării Naţionale: Nicolae Ciucă (militar, şeful Statului Major al Armatei României)

..Citeste mai departe..

În Prahova, câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramura servicii

Efectivul salariaților din județul Prahova, la finele lunii august 2019, a fost de 185.330 persoane, în creştere cu 2.195 față de luna august 2018. Câştigul salarial mediu net din județul Prahova a fost de 2.811 lei/salariat, mai mare cu 396 lei față de luna august 2018, ne spune Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 112,0%. Câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramura servicii (2.833 lei/salariat), iar sub media județului în ramurile industrie şi construcții (2.788 lei/salariat) respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.707 lei/salariat)
..Citeste mai departe..

Exporturile de bunuri din județul Prahova, în luna iunie 2019, au însumat 211.833 mii euro

Indicele producției industriale, în luna august 2019, față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova a fost de 92,6%, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. În luna august 2019 față de luna corespunzătoare din anul 2018, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 93,4%. Exporturile de bunuri din județul Prahova în luna iunie 2019 au însumat 211.833 mii euro. Comparativ cu luna iunie 2018, exporturile au crescut cu 4,7%
..Citeste mai departe..

Zeci de mii de turişti au vizitat melagurile judeţului Prahova în luna august din acest an

Numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna august 2019, a fost de 67.312 persoane, din care 56.566 au fost turişti români (84,0%) şi 10.746 turişti străini (16,0%). Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 162.587 în luna august 2019, în scădere cu 2,4% față de aceeaşi lună a anului 2018. Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din județul Prahova în luna august 2019, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o creştere cu 2,4%, iar ale turiştilor străini o scădere cu 23,6%.
..Citeste mai departe..

Trafic îngreunat în intersecţia străzilor Traian – Elena Doamna din pricina semafoarelor nefuncţionale

Sunt cel puţin două săptămâni de când intersecţia străzilor Traian – Elena Doamna din Ploieşti nu mai beneficiează de semaforizare, nu că acestea nu ar mai exista. Pur şi simplu ele nu mai funcţionează şi, din această pricină, traficul din zonă devine, în orele de vârf, infernal. Claxoane după claxoane, înjurături între şoferi, pietoni care încearcă să traverseze strecurându-se printre autoturisme. Credem că vă puteţi da seama, doamnelor şi domnilor, cam ce atmosferă este în zona respectivă. Faptul că, în vecinătate, se află şi o Biserică, nu îi interesează prea mult pe scandalagii, că pe autorităţi am văzut cât le interesează lipsa funcţionării semafoarelor! Nu este pentru prima dată când semafoarele din inbtersecţia străzilor Traian – Elena Doamne fac... figuri, însă de data aceasta se cam întrece măsura
..Citeste mai departe..

Pe 7 noiembrie încep înscrierile pentru permisele de călătorie DiscoverEU

O nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU urmează să fie lansată de Comisia Europeană. Înscrierile vor începe joi, 7 noiembrie a.c., ora 12:00 și se vor încheia joi, 28 noiembrie a.c., ora 12:00. DiscoverEU este o acțiune UE inițiată de Parlamentul European, ce își propune să le ofere tinerilor europeni noi oportunități de călătorie și mobilitate. Candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă 18 ani la data de 31 decembrie 2019; să dețină cetățenia uneia dintre țările membre ale Uniunii Europene; să completeze corect formularul de înscriere on-line. Acest program va fi disponibil pe Portalul european pentru tineret https://europa.eu/youth/discovereu_ro, începând cu 7 noiembrie 2019, ora 12:00 Candidații selectați vor putea călători, în special cu trenul, pe o durată cuprinsă între o zi și cel mult 30 de zile, în intervalul 1 aprilie 2020 - 31 octombrie 2020
..Citeste mai departe..

„Onoare şi respect pentru armata României”

Cercul Militar Ploieşti a găzduit, pe 22 octombrie a.c., Simpozionul intitulat „Onoare şi respect pentru armata României”, în organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova şi Bazei 2 Logistică Valahia Ploieşti. Evenimentul s-a desfăşurat cu ocazia Zilei Armatei Române – 25 octombrie şi s-a dovedit a fi extrem interesant şi plin de vibraţii înalte. Evenimentul a fost onorat de prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale, judeţene, guvernamentale, parlamentare, care au fost alături de militarii din Garnizoana Ploieşti, membri ai Asociaţiei de rezervişti din Ploieşti şi Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor”. Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a fost reprezentat de către prof. Nicolae Oprea Angelescu – inspector şcolar general al ISJ Prahova şi de către prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi activităţi extraşcolare al ISJ Prahova
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7