Ultima editie tiparita in format pdf

Poliţia Locală a făcut curăţenie... în Bereasca!


În cursul zilei de luni, 16 octombrie 2017, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Serviciului Ordine Publică au desfășurat, în Cartierul Bereasca, o acțiune privind salubrizarea municipiului, cu verificarea stării de curățenie a domeniului public. În urma monitorizărilor și controalelor întreprinse, la intersecția străzilor Crâșmărițelor, Cuptoarelor și Lucernei, pe un teren neîngrădit, au fost depistate aproximativ 500 kg deșeuri din sticlă și peste 850 kg deșeuri din plastic.
 
..Citeste mai departe..

Medic din Prahova, trimis în judecată pentru înşelăciune într-un dosar cu un prejudiciu de 900.000 lei

Maria Ghinea, un medic oftalmolog din Prahova, a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscriscuri sub semnătură privată. Împreună cu medicul au fost deferiţi justiţiei alţi 17 prahoveni, acuzaţi că au beneficat de ajutoare sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi în baza unor documente false emise de Maria Ghinea.

Prejudiciul în dosar depăşeşte suma de 900 000 de lei, iar  banii, spun procurorii, au fost acordaţi ca indemnizaţii de handicap unor persoane sănătoase care nu aveau dreptul să primească ajutor de la stat.

Conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în perioada 2006 – 2012, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpata Ghinea Maria, în calitate de medic specialist oftamolog, a eliberat un număr de 34 de referate medicale de specialitate prin care a atestat în fals existenţa unor afecţiuni oftalmologice, în scopul obţinerii certificatelor de încadrare în grad de  handicap grav cu indemnizaţie de însoţitor sau accentuat.

..Citeste mai departe..

Seară furtunoasă la... guvernare!

Premierul Grindeanu a rămas fără sprijin politic!
După cinci luni de la instalarea la Palatul Victoria, Executivul compus din miniștri din coaliția PSD-ALDE, condus de Sorin Grindeanu, a fost înlăturat de la guvernare chiar de coaliția care l-a numit și susținut. În ședința Comitetului Executiv Național al PSD (CEx) din seara de 14 iunie s-a decis în unanimitate retragerea sprijinului politic premierului Grindeanu și guvernului pe care-l conducea, cerându-se și demisia premierului, pe motiv că programul de guvernare, asumat de PSD-ALDE, nu are parcursul dorit, nerezolvându-se o bună parte din măsuri, deși, altfel spus, măsurile din programul de guvernare aveau finalizare peste 4 ani! Înainte de decizia Comitetului Executiv Național PSD, miniștri ALDE erau deja deciși să-și dea demisia, la fel ca și cei din PSD, după cum avea să declare președintele PSD, Liviu Dragnea. Anumite surse precizează, însă, că adevărul motiv al înlocuirii lui Grindeanu nu stă în programul de guvernare, ci din cauză că ar fi subordonat anumitor persoane, ignorând partidul care l-a susținut și din care făcea parte. Această criză politică vine într-un moment în care România are cea mai mare creștere economică din Europa!
..Citeste mai departe..

Fostul vicepreşedinte ANAF, Romeo-Florin Nicolae, achitat de Tribunalul Prahova într-un dosar în care a fost acuzat de trafic de influenţă

Romeo Florin Nicolae, fostul vicepreşedinte ANAF şi fost director general al Direcţiei Generală Antifraudă Fiscală,  a fost achitat de Tribunalul Prahova pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Sentinţa nu este definitivă, astfel că DNA poate face contestaţie la Curtea de Apel Ploieşti.

"În baza art. 396 alin.1 şi 5 cod procedura penală rap.la art. 16 lit.a cod procedură penală achită inculpatul NICOLAE ROMEO FLORIN pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 alin.1. cod penal , rap.la art. 7 lit.c. din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 5 cod penal, faptă din luna iulie 2010.

..Citeste mai departe..

Încep emoţiile pentru Admiterea la liceu

Primul obstacol de trecut, Evaluarea Naţională, 19-21 iunie

Absolvenţii învăţământului gimnazial vor susţine luni, 19 iunie, prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, anume la Limba şi literatura română, după care, pe 21 iunie, urmează proba la Matematică, ambele probe fiind scrise. Media obţinută are o pondere de 80% din calculul mediei de admitere, faţă de 75% cât era până în acest an, Evaluarea Naţională având un rol foarte important pentru Admiterea la liceu
..Citeste mai departe..

Patru zile de sărbătoare, la Ploiești, pentru Ziua Internațională a Copilului

Patru zile de distracție și spectacole au fost organizate de municipalitatea ploieșteană și de alte instituții pentru a marca Ziua Internațională a Copilului. Începând cu dimineața zilei de 1 iunie și până pe 4 iunie seara, copiilor, dar și părinților lor, le-au fost oferite numeroase programe distractive, cu o pleiadă de activități care mai de care mai atractive, mai ceva ca la Zilele Ploieștiului! După ce copilăria a... inundat „Bătrânul Bulevard” (parada micuților artiști de la Palatul Culturii pe Bulevardul Independenței), a urmat deschiderea Festivalului Ploieşti –Magie, Feerie şi Poveşti – cu fanfară, paradă de păpuşi gigant, marionete, statui vivante, artişti pe picioroange.
..Citeste mai departe..

„Spărgătorii” de tomberoane au invadat Ploieştiul!

Cartierul Ienăchiţă Văcărescu, una din „ţintele” preferate ale „afaceriştilor” cu peturi

Cartierul Ienăchiţă Văcărescu din Ploieşti tinde să devină o zonă de haos, în care tot mai multe personaje îşi fac de cap, fără să le pese că mai sunt oameni în jurul lor sau că există o legislaţie ce trebuie respectată. Contribuie din plin la acest „tablou” sinistru clanuri de indivizi, individe şi odraslele lor care vin, aproape zi de zi, la ghenele de gunoi pentru a-şi umple sacii şi căruţele cu peturi, iar ce rezultă din „invazia” acestora vă puteţi imagina! Se întâmplă în parcul din spatele blocurilor 141, aflate pe strada Zimbrului, locul cu pricina fiind vecin cu o mică parcare.
..Citeste mai departe..

Să-i sărbătorim pe copii de ziua lor!

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, în Ploieşti vor avea loc,în primele patru zile ale lunii iunie, o serie de activităţi diversificate dedicate celor mici: spectacole cu muzică şi dans, teatru, concerte susţinute de artişti binecunoscuţi, concursuri, sport, ateliere de pictură, origami, aeromodele, şah etc.
Dar iată care este programul complet al acestor activităţi dedicate copiilor:
1 iunie – joi 10.00 -13.00 - Copilăria Inundă Bătrânul Bulevard - editia XXI; Palatul Culturii, scenă: ora 17.30 - Deschiderea Festivalului Ploieşti –Magie, Feerie şi Poveşti – fanfară, paradă păpuşi gigant, marionete, statui vivante, artişti pe picioroange; ora 18.00 – Spectacol muzical susţinut de artiştii Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti; ora 19.00 – „Frumoasa şi bestia” – Teatrul „Toma Caragiu” secţia pentru copii „Ciufulici”
..Citeste mai departe..

Jaf în stil mafiot în Prahova

Două femei, atacate de mascaţi în apartament de unde au furat 70.000 de euro

Jaf în stil mafiot în oraşul prahovan Urlaţi. Două femei, mamă şi fiică, au fost atacate în propriul apartament de mai multe persoane rămase până în prezent neidentificate. Tâlharii au reuşit să fure din casa celor două victime 70.000 de euro, bani proveniţi din vânzarea unor terenuri. În cauză a fost deschis un dosar penal, iar poliţiştii încearcă să dea de urma vinovaţilor.

Atacul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar hoţii au intrat în casă după ce au forţat cu o rangă metalică geamul de la bucătăria apartamentului situat la parterul unui bloc din centrul oraşului Urlaţi.

Unul dintre hoţi, despre care victimele susţin că era o femeie, a bruscat-o pe fiica bătrânei pe care a şi forţat-o să spună unde sunt ascunşi banii.

..Citeste mai departe..

La mulţi ani, Ploieşti!

Numeroase activităţi au fost puse la dispoziţia ploieştenilor pentru a sărbătorii Zilele Oraşului. De vineri şi până duminică seara, Ploieştiul s-a aflat sub…asediul spectacolelor, cu muzică şi dansuri pentru toate gusturile, plus serii de acţiuni distractive susţinute atât în centrul civic, cât şi în Parcul Tineretului de la Sala Sporturilor Olimpia. Ploaia torenţială de sambătă după-masa i-a încurcat umpic pe organizatori, care s-au văzut nevoiţi să renunţe la unele acţiuni palnificate pentru acea zi şi oră. Sărbătoarea a fost deschisă, vineri, de o paradă a portului popular din oraşele înfrăţite: Hânceşti, Harbin, Asproyrgos, Lefkada, Amaroussion, după care, pe scena amplasată în zona Palatului Culturii, au început spectacolele, la care şi-au adus contribuţia artişti şi cântăreţi renumiţi din ţară.
..Citeste mai departe..

Comuna Adunați din Prahova fierbe. Cheloo de la Paraziții, condamnat să muncească la școala din sat

Cătălin Ștefan Ion, solistul trupei Paraziți, cunoscut publicului după porecla Cheloo, s-a transformat peste noapte în subiectul principal de discuții al micii comunități din localitatea prahoveană Adunați, după ce s-a aflat că vedeta va trebui să presteze muncă neremunerată, timp de o sută de zile, la școala generală din comună. Cheloo a fost condamnat, săptămâna trecută, în dosarul în care a fost acuzat pentru trafic și consum de droguri, cauză instrumentată de procurorii DIICOT Ploiești.

 De fapt a fost vorba despre un acord de recunoaștere, procedură a Noului Cod Penal, care permite inculpatului să-și recunoască și să-și asume vina pentru o ilegalitate comisă de el. Concret, Cheloo a bătut palma cu procurorul de caz, a acceptat încradrarea juridică de trafic și consum de droguri și a acceptat pedeapsa propusă de doi ani de închisoare cu suspendare, 180 de zile de amendă penală, care se traduce în bani la suma de 4500 de lei, și la interzicerea unor drepturi.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7