Ultima editie tiparita in format pdf

Cea de-a opta ediţie a concursurilor pentru elevi Romanian Business Challenge şi Târgul firmelor de exercițiu – rezultate, declaraţii, păreri


Firmele de exercițiu, o şansă reală pentru dezvoltarea economică

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Municipiul Ploiești a organizat şi în acest an cele două concursuri de antreprenoriat, anume Târgul firmelor firmelor de exercițiu şi Romanian Business Challenge, ajunse la cea de-a 8-a ediţie. Parteneri au fost Primăria Municipiului Ploiești, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Camera de Comerţ și Industrie Prahova, Universitatea Petrol Gaze Ploiești, agenți economici, bănci și alte instituţii, promotor şi coordonator al acestei activităţi tradiţionale fiind prof. ec. Simona Lupu – director al Colegiului Economic „Virgil Madgearu”
..Citeste mai departe..

Weekend cu Olimpiade şcolare în Prahova

În acest sfârşit de săptămână, la mai multe discipline de învăţământ se desfăşoară etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare. Astfel, Olimpiada de Limba şi Literatura Română, atât pentru gimnaziu, cât şi pentru liceu, se va desfăşura sâmbătă, 25 februarie. Elevii de la învăţământul gimnazial, în jur de 400, vor susţine olimpiada la Şcoala Gimnazială „Sfântul Vasile” din Ploiesti, iar cei de la învăţământul liceal la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” din Ploieşti. Elevii vor fi prezenţi în centrul de concurs în intervalul orar 9.00-9.30, proba începând la ora 10.00. Olimpiada de Fizică, bineînţeles etapa judeţeană, este programată a avea loc tot pe 25 februarie, la Colegiul „Spiru Haret” Ploieşti, cu începere de la ora 9:00, elevii trebuind să fie în săli la ora 8:30. Este perioada olimpiadelor şcolare şi pentru disciplinele incluse în aria curriculară tehnologii: Mecanică; Construcţii instalaţii şi lucrări publice; Electric, electrotehnic, electromecanic;
..Citeste mai departe..

Procesul Kovesi – Antena 3, amânat azi de Curtea de Apel Ploiești

Curtea de Apel Ploiești a amânat, astăzi, pentru 4 aprilie, judecarea procesului dintre procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și postul de televiziune Antena 3 și mai mulți jurnaliști, scrie Agerpres.

La acest prim termen de la Curtea de Apel Ploiești, a fost prezentă Kovesi, celelalte părți lipsind. Instanța a dispus amânarea judecății în acest dosar, având în vedere cererile formulate de Antena 3 și celelalte părți, care au invocat fie necesitatea angajării unui avocat, fie lipsa acestuia sau nevoia studierii actelor

..Citeste mai departe..

Compartiment nou la Spitalul Vălenii de Munte

Vineri, 17 februarie,  în prezenţa Ministrului Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, a avut loc inaugurarea compartimentului de Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală din cadrul Spitalului Orăşenesc Vălenii de Munte.

Noul sediu al compartimentului de Balneofizioterapie a fost ridicat cu fonduri de la consiliul local în valoare de 1.100.000 de lei şi dotat cu aparatură medicală şi mobilier în valoare de 400.000 de lei, cu aceeaşi sursă de finanţare

..Citeste mai departe..

Un om de afaceri din Comarnic, judecat pentru evaziune fiscală, a pus punct carierei procurorului DNA Mircea Negulescu

Săptămână agitată la DNA Ploieşti, unde unul dintre cei mai cunoscuţi procurori din Prahova, Mircea Negulescu, a fost nevoit să demisioneze din această structură de Parchet şi ulterior din Magistratură. Motivul, o înregistrare audio în care Negulescu purta o conversaţie cu soţia lui Vlad Constantin, cunoscut în zona Valea Prahovei, drept „Şomerul” din Comarnic. În aceast dialog, Negulescu aducea acuze grave la adresa superiorilor şi colegilor săi din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti (PCA), acolo unde a activat până în anul 2015, când a venit la DNA.

Este deja de notorietate că Mircea Negulescu a folosit apelative de genul „zdranţă” sau „jegos”, referindu-se la Ionuţ Botnaru, procuror general al Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, dar şi la Cătălin Lefter şi Luminiţa Cristea, procurori în cadrul aceluiaşi Parchet.

..Citeste mai departe..

Vasile Pascale, bărbatul care şi-a ucis iubita în vara anului trecut, condamnat la ani grei de închisoare

Vasile Pascale, bărbatul care, în vara anului trecut, şi-a omorât iubita după care a abandonat-o pe un câmp aflat la ieşire din Ploieşti spre Braşov, a fost condamnat la 16 ani şi 8 luni de închisoare. În plus, instanţa a decis ca inculpatul să plătească despăgubiri soţului şi fiului victimei în valoare de 100.000 de lei pentru fiecare în parte, cu titlu de daune morale.

Vasile Pascale a fost găsit vinovat pentru infracţiunea de omor, faptă pentru care a primit 16 ani de închisoare, dar şi pentru furt, pentru care a afost pedepsit la 2 ani de închisoare. În final, conform unui algoritm, bărbatul va executa pedeapsa cea mai grea la care se adaugă un spor de pedeapsă de 8 luni. Decizia aparţine Tribunalului Prahova şi nu este definitivă.

Pe rolul aceleiaşi instanţe se mai află în fază de judecată un alt dosar penal în care acelaşi Pascale este acuzat de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. El a ajuns să fie acuzat şi de această faptă, după ce procurorii au descoperit că bărbatul i-a folosit ilegal cardurile victimei sale, Tatiana Tudor.

..Citeste mai departe..

Au vrut să ajungă în ţări exotice, dar s-au ales doar cu odorizante auto

Excursii de vis în Africa şi Asia s-au transformat în coşmarul vieţii lor

Aproape 100 de persoane, printre care se află şi mai mulţi prahoveni, au rămas cu o gaură de mii de euro după ce agenţia de unde au cumpărat mai multe pachete turistice şi-a închis peste noapte porţile. Administratorii societăţii nu mai răspund nici la mailuri şi nici la telefon, iar la sediul din Bucureşti uşile sunt zăvorâte.

Paguba este estimată la câteva sute de mii de euro, având în vedere că agenţia de turism incriminată, Funtrip World, era specializată pe excursii în Africa şi Asia, iar preţul pentru o astfel de călătorie pornea de la cel puţin 1000 de euro de persoană. Oamenii au făcut plângere la organele de control, dar şansele să-şi recupereze banii sau să plece în aventura vieţii lor sunt aproape nule.

Printre turiştii păgubiţi se află şi Silviu Clinceanu, un prahovean care a visat să ajungă împreunuă cu prietena lui în Asia, mai exact în Japonia.

..Citeste mai departe..

Lucian Jianu, medic din Sinaia, acuzat de luare de mită

Medicul Lucian Jianu, singurul specialist în medicina muncii din Sinaia, a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Doctorul fusese denunţat, înainte, de cel de la care urma să ia banii pentru a-i întocmi documentele necesare pentru a se retrage din activitate pe caz de boală. Despre medicul Jianu existau informaţii încă de acum doi ani că obişnuieşte să ceară bani în mod nelegal pentru a-şi oferi serviciile.

Luni seară, la policlinica din Sinaia, acolo unde îşi desfăşura activitatea doctorul Jianu, dar şi la domiciliul acestuia, au avut loc mai multe percheziţii. Acesta a fost scos din biroul său însoţit de jandarmi şi dus la audieri la Ploieşti, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

..Citeste mai departe..

Procurorul Negulescu și-a dat demisia de la DNA!

“Având în vedere apariția în spațiul public a unei înregistrări audio conținând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiești (n.n. Mircea Negulescu) și unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Această cerere a fost transmisă Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competentă soluționare”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul DNA.

..Citeste mai departe..

Valeriu Zgonea, la DNA Ploiești

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, a ajuns în această dimineață la sediul DNA din Ploiești. El a venit însoțit de un avocat și nu a dorit să facă declarații înainte de a fi audiat de procurori. Surse judiciare susțin că acesta are calitatea de suspect într-un dosar care vizează fapte de corupție.

..Citeste mai departe..

16 ani de închisoare pentru că și-a ucis concubina

Vasile Pascale, bărbatul care și-a omorât iubita în vara anului trecut, a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Decizia aparține Tribunalului Prahova și nu este definitivă.

Vasile Pascale a fost arestat în luna august 2016, după ce a omorât-o pe Tatiana Tudor, femeia cu care avea o relație extraconjugală. După comiterea crimei, Pacale a fugit stațiunea Mamaia unde a fost prins de către polițiști, fiind dat de gol de hainele pătate cu sânge. Pascale se află în acest moment în arest preventiv.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7