Ultima editie tiparita in format pdf

Ziua Naţională a României, la Ploieşti


De la comemorare la distracţie!

Vremea rece şi umedă de afară se pare că a reprezentat un factor esenţial în decizia multor ploieşteni de a sta în case şi a nu onora cu prezenţa activităţile organizate cu ocazia împlinirii a 101 ani de la Marea Unire. Era, totuşi, 1 decembrie, Ziua Naţională a României! Chiar dacă numărul participanţilor nu a fost prea mare, se cuvine a consemna prezenţa a foarte mulţi copii, ce aveau în mâini steguleţe cu tricolorul românesc. Toate activitatea din prima parte a zilei de 1 decembrie a fost concentrată în zona Catedralei „Sf. Ioan Botezătorul” din Ploieşti unde au fost prezente şi persoane oficiale (oficialități locale, veterani de război, parlamentari de Prahova, cadre militare active, în rezervă și retragere).
..Citeste mai departe..

Pensiunile turistice urbane, la mare căutare printre turiştii meleagurilor prahovene

În numărul total de structuri de primire turistică deschise în luna mai 2019 (300 unități), pensiunile turistice urbane au deținut cea mai mare pondere, respectiv 37,3%, urmate de hoteluri (26,0%), vile turistice (13,0%), pensiuni agroturistice (12,3%), etc. Numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna mai 2019, a fost de 45.136 persoane, din care 37.051 turişti români (82,1%) şi 8.085 turişti străini (17,9%). Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 91247 în luna mai 2019, în scădere cu 2,7% față de aceeaşi lună a anului 2018. Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din județul Prahova în luna mai 2019, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o creştere cu 5,4%, iar ale turiştilor străini o scădere cu 27,8%.
..Citeste mai departe..

În luna mai, în Prahova, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie a fost de 97,4%

Indicele producției industriale, în luna mai 2019, față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova a fost de 99,4%, ne precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. În luna mai a.c, față de luna corespunzătoare din anul 2018, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 97,4%, aminteşte aceeaşi sursă. Exporturile de bunuri din județul Prahova, în luna martie 2019 au însumat 174.573 mii euro. Comparativ cu luna martie 2018, exporturile au scăzut cu 25,7%. În luna martie 2019 importurile de bunuri (CIF) din județul Prahova au însumat 233.717 mii euro. Comparativ cu luna martie 2018, importurile au scăzut cu 27,7%.
..Citeste mai departe..

154 de autorizații de construire eliberate, în Prahova, în luna mai

În luna mai a acestui an, în județul Prahova s‐au eliberat 154 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creştere cu 30,5% față de mai 2018. Autorizațiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din județul Prahova, în luna mai 2019, dețin o pondere de 3,7 din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale din România, ceea ce ne conferă, într‐un clasament național din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale, locul 8 după: Ilfov (400 autorizații de construire), Suceava (259 autorizații de construire), Timiş (243 autorizații de construire), Iaşi (224 autorizații de construire), Argeş (167 autorizații de construire), Constanța (165 autorizații de construire) şi Cluj (162 autorizații de construire)
..Citeste mai departe..

Un nou focar de pestă porcină în Prahova

Ca urmare a suspiciunii apariţiei unui nou focar de pestă porcină africană în comuna Gorgota, sat Crivina, a avut loc, sub conducerea subprefectului Emil Drăgănescu, şedinţa Centrului Local de Combatare a Bolilor Prahova.

Localităţile din zona de protecţie şi de supraveghere a focarului, stabilite de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, sunt:

 - zona de protecţie: comuna Gorgota (satele Crivina, Gorgota, Poienarii Apostoli, Fanari).

..Citeste mai departe..

Admitere 2019 la UPG Ploieşti

Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti îi aşteaptă pe absolvenţii de bacalaureat să devină studenţi ai unei prestigioase instituţii de învăţământ superior. Cu diplome recunoscute pe toate meridianele globului, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti are disponibile locuri la admitere pentru toate specializările din cadrul Facultăţilor: Ingineria Petrolului şi Gazelor; Inginerie Mecanică şi Electrică; Tehnologia Petrolului şi Petrochimie; Litere şi Ştiinţe; Ştiinţe Economice.

Marile companii din ţară şi străinătate sunt la un pas de tine după ce obţii diploma de absolvent la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti. Detalii pe www.upg-ploiesti.ro  

..Citeste mai departe..

Pesta porcină s-a extins în Prahova!

Virusul pestei porcine africane s-a extins şi în alte localităţi din judeţul Prahova, primul focar de boală fiind confirmat pe 10 iulie în gospodăria unui cetăţean din localitatea Poienarii Rali.

In dupa amiaza zilei de 11 iulie, au mai fost confirmate, prin Buletine de Analize emise de IDSA Bucuresti, alte 4 focare la porci domestici si 1 focar la porc mistret, astfel:

-3 focare la porci domestici in gospodarii din comuna Poienarii Burchii (1 in satul Poienarii Vechi – fiind evaluati si ucisi 2 porci, 1 in satul Podul Văleni – fiind evaluati  si ucisi 29 de porci si 1 in satul Cărbunari – fiind evaluati si ucisi 10 porci)

..Citeste mai departe..

Ploieştiul, acoperit de munţi de gunoaie!

Cartierele ploieştene, dar şi centrul municipiului, au ghenele şi tomberoanele arhipline, gunoiul nefiind ridicat de foarte mult timp

Ploieştenii riscă să aibă de aface cu apariţia unui focar de infecţie

Pe lângă insuportabila caniculă, ploieştenii sunt nevoiţi să îndure şi munţii de gunoaie, resturi menajere ce nu au mai fost ridicate de ceva vreme de la ghene şi tomberoane. În toate cartierele, dar şi în "buricul" oraşului, vezi, la tot pasul, pungi de gunoaie aruncate pe lângă tomberoane, pentru că acestea sunt arhipline iar cetăţenii sunt nevoiţi să pună gunoiul alături, că doar nu-l pot ţine în casă. Unii îşi aruncă şi mobila veche, alţii crengile de copaci tăiate după bunul plac! Banalitatea constă în faptul că cei care sunt prinşi că-şi aruncă resturile menajere în alt loc decât în cel stabilit sunt amendaţi! Ups
..Citeste mai departe..

Neputinţă sau batjocură!

În continuare, multe zone din Ploieşti arată înfiorător, iar mirosul gunoiului se simte şi în apartamentele oamenilor

Uitaţi cum arată, în 2019, în oraşul european numit Ploieşti, un spaţiu destinat gunoiului menajer, spaţiu aflat între blocuri, în cartierul Ienăchiţă Văcărescu! Şi nu e singurul loc de acest gen care arată aşa de înfiorător, numeroase zone din Ploieşti sunt... acoperite de gunoiul care tot aşteaptă să fie ridicat de cei specializaţi să facă acest lucru. Sunt aproape două săptămâni de când, în acea zonă, nu a fost zărit vreun camion în care să se pună gunoiul. Imaginea prezentată este mai mult decât sugestivă. Mirosul specific gunoiului se simte până şi în casele oamenilor şi vă daţi seama cum este pe timp de caniculă.
..Citeste mai departe..

Cozi kilometrice pe DN 1 din cauza unui sens giratoriu

Acesta, în loc să fluidizeze traficul, îi încurcă şi mai tare pe şoferi

O lucrare de reconfigurare a Centurii de Vest a Ploieştiului a dat peste cap circulaţia pe DN1 din cauza unui sens giratoriu care nu poate prelua valorile de trafic intens. Luni dimineaţă, la intrare în Ploieşti, s-au format cozi de zece kilometri pe sensul de mers spre Bucureşti, pe ambele benzi de circulaţie.

Biroul de Presă al Poliţiei Prahova a anunţat luni dimineaţă (ora 8.11) că pe DN1, pe sensul de mers către Bucureşti, se circulă în coloană din dreptul localităţii Băicoi (km 76) şi până la sensul giratoriu nou construit (km 66). Coloana de maşini se întindea pe o distanţă de zece kilometri. Poliţia Prahova recunoaşte că noul sens giratoriu nu poate prelua efcient valorile de trafic intens.

Reconfigurarea Centurii de Vest a Ploieştiului este un proiect al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Lucrarea a fost inaugurată în luna mai a acestui an, în prezenţa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

..Citeste mai departe..

Povestea primului spital construit la Ploiești

Cine a fost Gheorghe Boldescu, cel care a dat numele primei unități medicale din oraș

La începutul secolului al XIX-lea, Ploieştiul, cum de altfel întreaga zonă a Prahovei, nu avea un aşezământ de tratare a bolnavilor săraci. Criza medicilor exista şi atunci, astfel că un singur specialist deservea mai multe localităţi şi vizita punctual, la domiciliu, cazurile grave.

Primul spital înfiinţat la Ploieşti a fost construit în prima jumătate a secolului al XIX-lea, mai exact în anul 1831. Nu administraţia publică s-a îngrijit de această urgenţă a comunităţii, ci un filantrop, culcerul Gheorghe Boldescu, un mare boier care provenea dintr-o familie înstărită din zona Boldeşti. Gestul nobil al marelui boier nu s-a redus doar la construirea unei simple clădiri care să deserevească îngrijirii bolnavilor fără venituri. Culcerul Gheorghe Boldescu a rupt din moşia sa o bucată însemnată de teren situată în zona de Est a Ploieştiului, în apropiere de pârâul Dâmbu.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7