Ultima editie tiparita in format pdf

Amendat pentru depozitare de deşeuri în loc nepermis!


O patrulă a Poliției Locale Ploiești a depistat, în cursul acestei săptămâni, o persoană de sex masculin care depozita deșeuri rezultate din construcții pe terenul viran din zona străzii Mircea cel Bătrân, la ieșirea spre localitatea Corlătești. Numitul Z.A., în vârstă de 34 de ani, domiciliat în comuna Lipănești, transportase molozul cu o autoutilitară Ford Transit carosată, proprietate personală, fiind surprins de polițiștii locali chiar în momentul în care abandona deșeurile pe domeniul public. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 300 lei, conform prevederilor legale pentru aprobarea Regulamentului de gospodărire a municipiului, totodată preluând de pe domeniul public resturile abandonate...Citeste mai departe..

Tone de deșeuri reciclabile depistate de polițiști pe strada Găgeni!

Clanuri după clanuri devastează, fără jenă, tomberoanele și își încarcă zilnic căruțele cu peturi. Câtă vreme vom mai asista la această debandadă în Ploiești? Ce fac autoritățile?

Poliția locală Ploiești ne anunță că a confiscat, pe data de 16 martie, o cantitate însemnată de deșeuri reciclabile (peturi), cel puțin 1,5 tone, ce erau depozitate în vecinătatea terminalului de microbuze de pe strada Găgeni. Persoanele depistate la fața locului, au fost identificate ca fiind C.V., C.S. și N.G., acestea fiind sancționate conform prevederilor legale în vigoare, se precizează în comunicatul Poliției Locale
..Citeste mai departe..

Breaza găzduieşte Olimpiada Naţională de Fizică, 2-6 aprilie

În acest an, etapa naţională a Olimpiadei de fizică este găzduită de localitatea prahoveană Breaza. Evenimentul se desfăşoară în perioada 2-6 aprilie, la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”şi la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, organizatorii –Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova – stabilind pentru data de 1 aprilie o festivitate de deschidere. Se aşteaptă participarea a aproximativ 600 de elevi, cărora li se vor adăuga şi cadrele didactice însoţitoare.

..Citeste mai departe..

Codul portocaliu închide, pe 23 martie, şcolile şi în Prahova!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, întreruperea cursurilor şcolare pentru vineri, 23 martie, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de pe teritoriul judeţului Prahova. S-a luat acestă decizie ca urmare a avertizării meteorologice emisă de Autoritatea Naţională de Meteorologie pentru 22 şi 23 martie, cu Cod portocaliu – fenomene meteorologice periculoase (ninsori abundente, viscol şi ger). Într-un comunicat postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, semnat de prof. Nicolae Angelescu – inspector şcolar general, se precizează şi că, prin excepţie, în interesul superior al copilului, consiliile de administraţie ale Grădiniţelor cu Program Prelungit şi ale Centrelor şcolare de Educaţie Incluzivă
..Citeste mai departe..

Bărbatul care şi-a ucis viitoarea soţie cu 34 de lovituri de cuţit, condamnat la 22 de ani de închisoare

Ploieşteanul Alexandru Rusu, care în februarie 2017 şi-a înjunghiat de mai multe ori concubina pe motiv că femeia şi prietenele ei au refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare. Bărbatul nu este la prima condmanare, el fiind anterior încarcerat pentru proxenetism.

Curtea de Apel Ploieşti a decis, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, să sporească cu doi ani pedeapsa primită de Rusu în prima instanţă. Tribunalul Prahova l-a condamnat pe fond la 20 de ani de închisoare cu executare şi la plata unor daune morale către membrii familiei. Curtea de Apel a considerat că ploieşteanul este vinovat şi de tentativă de omor, apreciind că bărbatul a avut intenţia să-l omoare şi pe băiatul minor al femeii pe care a ucis-o. Astfel instanţa a schimbat încadrarea juridică din lovituri şi alte violenţe în tentativă de omor, motiv pentru care anii de închisoare au fost suplimentaţi cu încă doi.

..Citeste mai departe..

OMV Petrom, obligată să plătească daune morale părinţilor unui copil omorât de gazele de sondă

Societatea OMV Petrom S.A. a fost găsită vinovată pentru ucidere din culpă în cazul morţii unui copil în vârstă de nouă ani intoxicat cu gaze de sondă. Decizia aparţine Judecătoriei Ploieşti care a hotărât, marţi, să condamnde OMV la plata unei amenzi penale şi a unor daune morale către famila victimei.

Potrivit soluţiei judecătorilor ploieşteni OMV a fost sancţionată cu amendă penală în valoare de 380.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În plus, societatea a fost condamnată să plătească daune morale părinţilor şi fraţilor victimei în valoare de 135.000 de euro. Aceştia din urmă au cerut iniţial daune de un miliard de euro, pentru ca în final să solicite daune în valoare de nouă milioane de euro.

..Citeste mai departe..

Județul Prahova, locul 10 pe ţară în ce priveşte câştigul salarial mediu net

Efectivul salariaților din județul Prahova a fost de 178.216 persoane la finele lunii decembrie 2017, în creştere cu 1.157 persoane față de luna decembrie a anului 2016. Câştigul salarial mediu brut din județul Prahova, în luna decembrie 2017, a fost de 3.342 lei/salariat, mai mare cu 12,0% față de față de luna decembrie 2016. Câştigul salarial mediu net din județul Prahova a fost de 2.387 lei/salariat, mai mare cu 239 lei față de luna decembrie 2016. Indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o creştere de 7,6%. Câştiguri salariale peste media județului s‐a înregistrat în ramurile: servicii şi comerț (2.458 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.753 lei/salariat),
..Citeste mai departe..

125 de autorizații de construire eliberate în ultima lună a anului trecut

În luna decembrie 2017, în județul Prahova s‐au eliberat 125 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cifră ce reprezintă o creştere cu 66,7% față de luna decembrie 2016. Autorizațiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din județul Prahova, în luna decembrie 2017, dețin o pondere de 4,6% din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale din România, ceea ce ne conferă într‐un clasament național din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale locul 5 după: Ilfov (330 autorizații de construire), Timiş (224 autorizații de construire), Suceava (167 autorizații de construire) şi Iaşi (149 autorizații de construire).
..Citeste mai departe..

Numărul turiştior veniţi în Prahova, în decembrie 2017, mai mare cu 9,9% faţă de decembrie 2016

În luna decembrie 2017, structurile de primire turistică deschise în județul Prahova au pus la dispoziția turiştilor o capacitate de cazare de 12.153 locuri‐pat, valoare mai mare cu 2,3% comparativ cu luna decembrie din 2016. În compoziţia numărului total al structurilor de primire turistică deschise în luna decembrie 2017 (308 unități), pensiunile turistice urbane au deținut cea mai mare pondere, respectiv 37,7%, urmate de hoteluri (26,3%), vile turistice (14,0%), pensiuni agroturistice (11,7%) şi 10,3% celelalte tipuri de structuri de primire turistică ( moteluri, cabane turistice...)
..Citeste mai departe..

Germania şi Rusia, primele două principale partenere în derularea importurilor în Prahova

Indicele producției industriale în luna decembrie 2017, față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova a fost de 104,9%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. În luna decembrie 2017, față de luna corespunzătoare din anul 2016, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 118,5%. Exporturile de bunuri din județul Prahova, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2017, au însumat 1.892.520 mii euro
..Citeste mai departe..

Tragedie în Ploieşti

Băiat de 16 ani, găsit spânzurat cu un fular în scara blocului. El a lăsat şi un bilet în care îşi cere scuze pentru ce a făcut. Poliţia a început o anchetă, verificându-se şi dacă acel scris era sau nu al băiatului

Un băiat în vârstă de 16 ani a fost găsit spânzurat, în dimineaţa acestei zile de 27 februarie, în scara unui bloc din cartierul „Mihai Bravu” din Ploieşti, cei care l-au găsit fiind chiar părinţii săi.
 
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7