Ultima editie tiparita in format pdf

Seară furtunoasă la... guvernare!


Premierul Grindeanu a rămas fără sprijin politic!
După cinci luni de la instalarea la Palatul Victoria, Executivul compus din miniștri din coaliția PSD-ALDE, condus de Sorin Grindeanu, a fost înlăturat de la guvernare chiar de coaliția care l-a numit și susținut. În ședința Comitetului Executiv Național al PSD (CEx) din seara de 14 iunie s-a decis în unanimitate retragerea sprijinului politic premierului Grindeanu și guvernului pe care-l conducea, cerându-se și demisia premierului, pe motiv că programul de guvernare, asumat de PSD-ALDE, nu are parcursul dorit, nerezolvându-se o bună parte din măsuri, deși, altfel spus, măsurile din programul de guvernare aveau finalizare peste 4 ani! Înainte de decizia Comitetului Executiv Național PSD, miniștri ALDE erau deja deciși să-și dea demisia, la fel ca și cei din PSD, după cum avea să declare președintele PSD, Liviu Dragnea. Anumite surse precizează, însă, că adevărul motiv al înlocuirii lui Grindeanu nu stă în programul de guvernare, ci din cauză că ar fi subordonat anumitor persoane, ignorând partidul care l-a susținut și din care făcea parte. Această criză politică vine într-un moment în care România are cea mai mare creștere economică din Europa!
..Citeste mai departe..

Doi morți și 8 răniți într-un accident la Bărcănești

Două persoane au decedat, iar alte șapte au fost rănite, în această dimineață, în urma impactului dintre un microbuz și un autocamion, accidentul având loc pe DN 1, în localitatea Bărcănești.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, persoanele decedate sunt doi bărbați cu vârste de 30 și respectiv 45 de ani, fiind vorba despre șoferul autocamionului și cel al microbuzului.

O femeie de 26 de ani, care este grav rănită, a fost preluată de elicopterul SMURD.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, Raluca Brezeanu, a precizat pentru Agerpres că deocamdată nu s-a stabilit mecanismul de producere a accidentului.

..Citeste mai departe..

Balena Albastră, noua pasiune morbidă a adolescenţilor din toată lumea, face victime la Ploieşti

Balena Albastră, un joc morbid, care a omorât deja zeci de tineri în toată lumea, face victime şi în Prahova, unde un tânăr din Ploieşti a ajuns la Poliţie din cauza unui mesaj fals care îl indica drept promoterul acestei activităţi online, pentru adolescenţii prahoveni, pasionaţi de senzaţii tari, dar extrem de periculoase.

Balena Albastră este un joc care cooptează în special adolescenţi naivi, coordonaţi, în mediul online, de aşa zise călăuze. Coordonatorii echipelor solicită „soldaţilor” să execute anumite misiuni în viaţa reală.

..Citeste mai departe..

Un nou mandat de arestare, în lipsă, pentru Sebastian Ghiță

Tribunalul Prahova a dispus, azi, emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploiești pentru trafic de influență, spălare a banilor și constituirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit reprezentanților instanței, magistrații au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data punerii în executare a mandatului.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

..Citeste mai departe..

Comunitatea locală din Brează protestează împotriva demolării Castelului Brâncoveanu

Acţiune inedită în spaţiul prahovean, pentru salvarea de la demolare a unei clădiri cu valoare istorică. Mai mulţi localnici din oraşul Breaza au organizat un miting de protest pentru a determina autorităţile locale să ia măsuri legale în urma cărora Castelul Brâncoveanu, situat în centrul localităţii, în parcul de peste drum de sediul Primăriei, să nu fie demolat.

Construit la finele secolului al XIX-lea, de către Gheorghe Bibescu, domnitorul Ţării Româneşti, şi descendent direct al Brâncovenilor, conacul din Breaza se află acum într-o avansată stare de degradare. Istoria castelului este specifică melagurilor mioritice. Preluat de regimul comunist în anii 60, castelul Brâncoveanu de la Breaza a funcţionat ani buni ca spital TBC, apoi ca şcoală de fete, iar până la începutul anilor 90, ca sediul al OJT-ului.

..Citeste mai departe..

Noi percheziții în Prahova

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 37 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Perchezițiile au loc în municipiul București și județele Ilfov, Hunedoara, Bacău, Prahova, Argeș, Botoșani, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Teleorman și Tulcea.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2013 – 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

..Citeste mai departe..

Primarul din Sinaia a scăpat de controlul judiciar

Decizia aparţine Curţii Supreme şi este definitivă

Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia, s-a întors în primărie începând cu data de 13 martie 2017, zi în care instanţa penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a ridicat controlul judiciar emis pe numele edilului de procurorii DNA exact în urmă cu un an de zile. Decizia este una definitivă, astfel că Oprea îşi poate relua activitatea în condiţiile în care, din aprilie 2016, acesta nu a mai avut voie să se apropie nici măcare de angajaţii primăriei şi nici de sediul acesteia.

“Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti împotriva încheierii din 6 martie 2017 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie, pronunţată în dosarul nr. 379/42/2016/a7, privind pe inculpatul Oprea Vlad Gheorghe. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti rămân în sarcina statului. Definitivă”, conform portalului instanţelor de judecată.

..Citeste mai departe..

Acţiune umanitară la Centrul de Bătrâni din Puchenii Mari

Zece deţinuţi, recital de muzică uşoară la Căminul de Bătrâni Pucheni

Vineri, 10 martie, zece  persoane private de libertate clasificate în regim semideschis au susţinut un recital de muzică uşoară şi populară la Centrul de Bătrâni  Puchenii Mari, cu sprijinul Serviciului Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar şi al Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Socială din Penitenciarul Ploieşti.                  

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femei sărbătorită  în fiecare an  pe data de 8 Martie, funcţionarii publici cu statut special din Penitenciarul Ploieşti prezenţi la eveniment au donat persoanelor vârstnice aflate în cămin, peste 50 de pachete constând în dulciuri şi fructe, dar şi mărţişoare, simboluri ale primăverii.

..Citeste mai departe..

Meleșcanu are cabinet parlamentar la Câmpina

Ministrul de externe al Guvernului, Teodor Meleșcanu, și-a inaugurat astăzi cabinetul parlamentar din municipiul Câmpina, la eveniment fiind prezenți președintele ALDE Prahova, Grațiela Gavrilescu (ministru pentru relația cu Parlamentul în Cabinetul Grindeanu), primari, aleși locali și județeni.

Cu acest prilej, Meleșcanu a spus că România are un parteneriat strategic cu NATO, dar dorește să aibă relații bune și cu vecinii, motiv pentru care printre țările pe care le va vizita se vor afla Ungaria, Serbia sau Croația, iar luna acesta va avea loc o ședință comună de Guvern între România și Republica Moldova.

..Citeste mai departe..

Doliu, din nou, în familia Mădălinei Manole

Este din nou doliu în familia Mădălinei Manole, după ce Eugenia Manole, mama artistei, a încetat din viaţă la sfârşitul săptămânii trecute, după o lungă luptă cu o boală necruţătoare. Un cancer la plămâni, cu multiple metastaze, diagnisticat destul de târziu şi cu o evoluţie galopantă, a răpus-o pe femeia care în acest an ar fi împlinit 72 de ani. Marian, fratele Mădălinei şi singurul copil rămas în viaţă al soţilor Manole, a povestit printre lacrimi că mama lui i s-a stins în braţe, pe un pat de spital.

„Dacă nu meregeam sâmbătă seara la ea să văd cum se simte, murea singură în spital. Mama şi-a dat ultima suflare la mine în braţe. Va rog să mă credeţi că am simţit cum îmi moare mama. O ţineam la piept şi ea mă strângea de mână”, a povestit, Marian.

..Citeste mai departe..

Procurorul Mircea Negulescu nu scapă de ancheta Inspecției Judiciare, chiar dacă și-a dat demisia din magistratură

Mircea Negulescu, fostul procuror DNA Ploiești, ar putea să nu scape de ancheta Inspecției Judiciare, în urma scandalului apărut în urma difuzării în mass media a unor înregistrări compromițătoare în care magistratul prahovean își jignea superiorii.

Lia Savonea (foto), membru CSM, prezent la ședința de bilanț a Curții de Apel Ploiești, a declarat că, pentru Consiliul Superior al Magistraturii este important să se stabilească dacă Negulescu a încălcat sau nu Statutul Magistratului.

 

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7