Ultima editie tiparita in format pdf

Criză mare de poliţişti


Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina scoate la concurs 2600 de locuri pentru 2018

Din cauza pensionărilor masive din sistem, Ministerul Afacerilor Interne a decis să scoată la concurs încă 2600 de locuri pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina, pentru anul 2018. Va fi pentru prima dată în isotria unităţii când se vor organiza trei sesiuni de admitere într-un singur an, în ianuarie, iulie şi decembrie.

Conform comandantului Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina, comisarul şef Vasile Tache, următoarea sesiune de admitere se va organiza în a doua jumătate a lunii iulie, pentru ca la finalul anului să mai fie organizată o a treia sesiune, spre sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie. Vasile Tache a precizat că în ceea ce priveşte a treia sesiune de examen sunt încă discuţii cu privire la dată, existând şi varianta să fie amânată pentru ianuarie 2019.

..Citeste mai departe..

Asociaţiile de proprietari, în vizorul Poliţiei Locale

În perioada 30 octombrie-2 noiembrie a.c., Polițiștii locali din Ploiești au întreprins o serie de acțiuni în vederea asigurării unui climat de ordine și liniște publică, respectarea curățeniei pe domeniul public, precum și depistarea conducătorilor de autovehicule care nu manifestă o bună conduită în trafic. În urma activităților de patrulare au fost aplicate 167 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 29.660 lei.
*Serviciul Circulație pe Drumurile Publice a acționat pentru fluidizarea traficului rutier în intersecțiile aglomerate și în zonele aferente străzilor unde se execută lucrări de reparații curente ale covorului asfaltic. De asemenea, a desfășurat controale pentru respectarea de către conducătorii auto a semnificației indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea și staționarea interzisă, precum și accesul pe interzis, pe străzile: Gheorghe Doja, Șoseaua Vestului, Cuza Vodă, B.P. Hașdeu, George Coșbuc, Veronica Micle, Bdul Independenței, Mihai Eminescu, Iuliu Maniu, Rudului, Ivan Miciurin, Gabi Dobre, Decebal, Primăverii, C.D. Gherea, Bobâlna, Gh. Grigore Cantacuzino, Ion Maiorescu și Piața 1 Decembrie 1918.
..Citeste mai departe..

Ilie Şerban, eroul de pe Valea Prahovei!

Dacă impiegatul de mişcare nu ar fi oprit trenul ce fumega şi care era plin cu nitrat de amoniu, o mare catastrofă putea să aibă loc pe Valea Prahovei

Ce s-ar fi întâmplat dacă fumul din vagonul trenului de marfă ce transporta nitrat de amoniu pe ruta Tg. Mureş-Ploieşti Triaj nu ar fi fost observat la timp?
..Citeste mai departe..

Pericol de explozie la Breaza din cauza unei scurgeri de nitrat de amoniu dintr-un vagon de marfă

Situație fără precedent în Prahova, un tren de marfă, cu 25 de vagoane pline cu nitrat de amoniu, a devenit un real pericol pentru Breza și localitățile din zonă în seara zilei de 31 octombrie. Dintr-un container situat la jumătatea trenului ieșea fum, incidentul fiind imediat raportat către autorități de către personalul care făcea verificarea standard a trenului oprit într-o Haltă din apropierea Gării Breaza.

..Citeste mai departe..

Povestea tristă a Anei Maria, fetița... câinilor

Ana Maria, o fetiță în vârstă de doi ani și șapte luni, din satul Zănoaga, comuna Dumbrava, a devenit vedetă națională fără să vrea, după ce a trecut prin clipe de coșmar. Copila a fost neglijată de mamă, care a lăsat-o singură, la marginea unei păduri. Fetița a fost apărată câteva ore doar de „Ursu”, un câine care nu s-a dezlipit de micuță cât timp a fost singură, iar un alt câine, de data aceasta un ciobănesc polițist, special antrenat, a găsit-o într-o mlaștină, în albia râului Teleajen. Joi noapte, 26 spre 27 octombrie, a fost alertă în satul Zănoaga din comuna prahoveană Dumbrava, acolo unde o femeie a alertat autoritățile când a descoperit că fetița ei de nici trei ani nu mai era de găsit. Mama copilului era în stare de ebrietate și cu greu a putut da informații coerente polițiștilor și jandarmilor care au venit în sat să caute copilul. Femeia a povestit că, după o ceartă cu soțul său, a decis să plece de acasă. Și-a luat cu ea și fetița, pe Ana Maria, și câteva bagaje.
..Citeste mai departe..

Criminal la 17 ani: Un licean din Prahova şi-a omorât tatăl cu mai multe lovituri de topor

Un licean din comuna prahoveană Păcureţi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind suspect de omor. Ionuţ Barbu este acuzat că şi-a lovit tatăl cu mai multe lovituri de cuţit, apoi a încercat să ascundă fapta, ajutat fiind de mamă. Adolescentul şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, iar acum se pregăteşte să-şi petreacă cei mai frumoşi ani în spatele gratiilor.

Crima s-a întâmplat în noaptea de 21 spre 22 octombrie a.c., dar autorităţile au aflat abia trei zile mai târziu. Mama lui Ionuţ a povestit că băiatul nu se afla în relaţii cordiale cu părintele său, un brăbat violent care devenea extrem de agresiv atunci când consuma băuturi alcoolice.

..Citeste mai departe..

Un student drogat din Braşov, prins de jandarmi într-o gară din Prahova

Au fost anunţaţi poliţiştii de la BCCO

Un tânăr din localitatea Giurgiu, student la o facultate din Braşov, a fost prins cu buzunarele pline cu droguri în timp ce se afla în gara Ploieşti Vest. Studentul a atras atenţia unui echipaj de jandarmi din Prahova din cauza stării euforice în care se afla.

Incidentul s-a petrecut, duminică, pe un peron al Gării de Vest din Ploieşti. Conform Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, la faţa locului a fost solicitată o ambulanţă pentru că tânărul părea că are nevoie de ajutor medical. Până să vină medicii, acesta a recunoscut că a consumat substanţe interzise, mai exact etnobotanice.

„La controlul efectuat asupra acestuia au fost găsite un număr de trei pliculeţe cu substanţe interziste.

..Citeste mai departe..

Indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie a fost de 105,3% în Prahova

Indicele producţiei industriale, în luna august 2017, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 105,4%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Aceeaşi sursă precizează că, în luna august 2017, față de luna corespunzătoare din anul 2016, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 105,3%. Exporturile de bunuri din județul nostru, în primele şase luni din 2017, au însumat 1.106.844 mii euro. Comparativ cu primele şase luni din 2016, exporturile au crescut cu 7,1%
..Citeste mai departe..

La mulţi ani Armatei Române!

Ziua Armatei Române a fost marcată azi, 25 octombrie, şi la Ploieşti. Manifestările au avut loc pe Bulevardul Republicii, mai exact la Statuia lui Mihai Viteazul, evenimentul cuprinzând şi mult apreciata paradă militară, care s-a desfăşurat pe bulevard, din centru până în zona de nord a oraşului. La manifestare au participat şi reprezentanţi ai administraţiei locale, judeţeane, Ministerului de Interne, precum şi directori de instituţii publice, senatori, deputaţi precum şi reprezentanţi ai partidelor politice. Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959
..Citeste mai departe..

Cel puţin 63 de mii de turişti în Prahova în luna august

Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna august 2017, au pus la dispoziția turiştilor o capacitate de cazare de 12.457 locuri‐pat, valoare mai mare cu 2,2% comparativ cu luna august 2016. În structura numărului total al structurilor de primire turistică deschise în luna august 2017 (318 unități), pensiunile turistice urbane au deținut cea mai mare pondere, respectiv 37,1%, urmate de hoteluri (26,1%), vile turistice (13,8%), pensiuni agroturistice (11,6%), moteluri (5,0%) şi 6,4% celelalte tipuri de structuri de primire turistică ( hosteluri, cabane turistice ...)
..Citeste mai departe..

125 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.920 lei aplicate de poliţiştii locali în perioada 23-26 octombrie

Polițiștii locali au desfășurat, în perioada 23 - 26 octombrie a.c., o serie de acţiuni în vederea asigurării unui climat de ordine şi liniște publică, respectarea curățeniei pe domeniul public, precum și depistarea conducătorilor de autovehicule care nu manifestă o bună conduită în trafic. În urma activităților de patrulare au fost aplicate 125 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 26.920 lei.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7