Ultima editie tiparita in format pdf

Grota lui Nea Vasile, săpată timp de 12 ani în stâncă, minunea din comuna Tătaru


Inspirat de adăposturile călugărilor care se refugiau în secolul al XVI-lea pe dealurile din localitatea natală, Vasile Şerban, un bărbat în vârstă de 63 de ani din comuna prahoveană Tătaru, a săpat timp de 12 ani în stâncă până ce a reuşit să amenajeze un adevărat castel din piatră. Astfel a ajuns să realizeze principala atractie turistica din zonă, dintr-o simplă ”dambla”, cum singur recunoaşte.

Povestea chiliei a început atunci când familia Şerban a decis să se ocupe de terenul moştenit de la bătrâni într-unul dintre cele mai izolate şi înalte locuri din comuna Tătaru, numit Dealul Alb. Deşi zonă viticolă de tradiţie, terenul era mult prea departe de sat, iar sălbăticiunile nu ar fi permis familiei să aibă o recoltă bogată, aşa că Vasile Şerban a decis să-şi încerce norocul cu o livadă de nuci.

..Citeste mai departe..

Salvat din incendiu!

În cursul nopții de 15/16 ianuarie 2018, în timp ce se afla pe strada Cuza-Vodă, o patrulă a Poliției Locale a auzit o bubuitură înfundată, destul de puternică. Încercând să afle cauza acesteia, polițiștii locali au constatat că dintr-o anexă subterană aflată în fața unei unități bancare, o persoană striga după ajutor, moment în care au văzut și un fum negru, ce provenea din acel subsol. După ce s-a verificat zona respectivă, polițiștii locali au găsit un bărbat care cerea ajutor. Acesta a fost scos din subsolul în care incendiul începuse să se propage semnificativ și i s-au acodat măsuri de prim ajutor, pentru că deja prezenta tulburări respiratorii, vărsături și grețuri.
..Citeste mai departe..

Accident feroviar în halta Albești. Un bărbat neidentificat deocamdată a fost lovit de tren

Un accident feroviar, soldat cu decesul unei persoane, s-a petrecut duminică seară în judeţul Prahova. Accidentul a avut loc în halta Albeşti Muru. Din primele informaţii se pare că este vorba despre o sinucidere, dar, deocamdată nu se cunosc date despre identitatea victimei și despre motivele care au determinat-o să recurgă la acest gest.

Potrivit Poliţiei TF, un bărbat s-ar fi aruncat în faţa unui tren de persoane (I.R. 1665) care circula, duminică seară, pe ruta Buzău-Bucureşti. În urma impactului, bărbatul a decedat pe loc. Poliția face verificări pentru identificarea victimei, care este un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani. Medicii de la Ambulanța Prahova, solicitați la caz, spun că bărbatul a suferit răni incompatibile cu viața după ce a fost lovit de locomotivă. Practic, bărbatul a avut un picior smuls din șold, iar loviturile din zona capului au făcut imposibilă identificarea victimei.

..Citeste mai departe..

Ce s-a văzut pe cerul Ploieștiului în noaptea de Revelion!

Foarte mulţi oameni au ţinut să petreacă trecerea în noul an în centrul civic al Ploieştiului, mai ales că şi vremea era... blândă, cu temperaturi suportabile, mai bine decât la Revelioanele precedente. Cu cât se apropia mai mult ora 00.00 şi, implicit, momentul întâmpinării anului 2018, cu atât centrul oraşului se umplea de lume, mulţi ploieşteni venind special pentru spectacolul de artifici... și nu au avut ce regreta! Lansate din zona Parcului „Toma Socolescu” (din faţa Halelor Centrale), artificiile au făcut deliciul mulţimii, care şi-a arătat entuziasmul prin urale și aplauze. Am asistat la un spectacol pirotehnic superb, artificiile luminând cerul Ploieștiului în diferite culori, timp de 12 minute, atât durând întreg... arsenalul! Pe lângă spectaculoasele focuri de artificii, autoritățile locale au organizat, pentru petrecăreţi, şi un concert special, pe scena amplasată pe esplanada din fața Palatului Culturii urcând artiști ca Andreea Bănică, Dorian Popa, Amna și trupa Alb și Negru.
La mulți ani, ploieșteni! Bine ai venit, 2018!
..Citeste mai departe..

111 autorizaţii de construire eliberate în octombrie, în Prahova

În luna octombrie 2017, în judeţul Prahova s‐au eliberat 111 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 29,1% față de octombrie 2016, ne anunţă Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Autorizaţiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din judeţul Prahova, în luna octombrie 2017, deţin o pondere de 2,9% din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidenţiale din România, ceea ce ne conferă într‐un clasament național din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale locul 11 după: Ilfov (563 autorizații de construire), Timiş (286 autorizații de construire), Iaşi (195 autorizații de construire),
..Citeste mai departe..

În Prahova, în luna octombrie 2017,numărul turiştilor străini, în scădere faţă de octombrie 2016

Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna octombrie 2017, au pus la dispoziția turiştilor o capacitate de cazare de 12.387 locuri‐pat, valoare mai mare cu 4,5% comparativ cu luna octombrie 2016. În structura numărului total al structurilor de primire turistică deschise în luna octombrie 2017 (315 unităţi), pensiunile turistice urbane au deținut cea mai mare pondere, respectiv 37,1%, urmate de hoteluri (26,0%), vile turistice (14,0%), pensiuni agroturistice (11,4%) şi 11,5% celelalte tipuri de structuri de primire turistică (moteluri, cabane turistice ...).
..Citeste mai departe..

În primele opt luni ale anului trecut,exporturile de bunuri, din judeţul Prahova, au însumat 1.462.032 mii euro

Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova ne informează că, în luna octombrie 2017, indicele producției industriale, față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului a fost de 108,4%, iar indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie a fost de 126,0%. Exporturile de bunuri din județul Prahova, în primele opt luni ale anului trecut au însumat 1.462.032 mii euro. Comparativ cu primele opt luni ale anului 2016, exporturile au crescut cu 9,8%. Țările partenere situate pe primele 5 locuri în derularea exporturilor din perioada 1 ianuarie – 31 august 2017 (reprezentând 49,0% din total exporturi) au fost:Italia (19,3%),Germania (12,0%),Franța (6,7%),Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (6,0%),Republica Moldova(5,0%).
..Citeste mai departe..

Rămas bun, Majestate!

16 decembrie 2017 este o dată care poate fi considerată ca find una dintre cele mai triste din istoria României. Este data la care poporul român şi-a luat rămas bun, pentru totdeauna, de la Majestate Sa Regele Mihai I al României, decedat pe data de 5 decembrie. Am putut să fim martori la ceremonii impresionante, organizarea fiind ireproşabilă şi, văzând câtă lume a ţinut să fie prezentă şi să-l conducă pe ultimul drum pe Regele Mihai I, ne întrebam cum ar fi fost România dacă, după 1989, devenea, constituţional, Monarhie. A fost emoţionat să vezi sute de mii de oameni asistând, fie de pe marginea şoselei, fie în spatele cortegiului, la acest eveniment istoric.
..Citeste mai departe..

O femeie cu probleme psihice a ameninţat cu cuţitul ploieştenii într-un autobuz TCE

O femeie, în vârstă de 44 de ani, din comuna prahoveană Şoimari, a fost reţinută de poliţiştii din Ploieşti după ce a ameninţat cu cuţitul mai mulţi călători care se aflau în autobuzul care circula pe traseul nr.2. Una dintre victime, o adolescentă în vârstă de 16 ani, a decis să depună o plângere la Poliţie, astfel că oamenii legei au declanşat imediat o anchetă. Agresiunea s-a întâmplat la doar două zile după ce, la metroul din Capitală, o tânără a murit după ce a fost împinsă pe şinele de cale ferată de o femeie cu probleme psihice.

..Citeste mai departe..

Un poliţist din Prahova, trimis în judecată pentru luare de mită, condamnat la închisoare cu executare

Dumitru Nicolae Burduja, fost poliţist în cadrul Postului de Poliţie din localitatea Filipeşti de Pădure, a fost condamnat de la închisoare cu executare într-un dosar de corupţie. Burduja a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni şi interdicţia de a-şi mai exercita funcţia pe o perioadă de doi ani. Sentinţa a fost dată vineri, 15 decembrie, de Tribunalul Prahova şi nu este definitivă.

Conform instanţei, fostul poliţist, în prezent pensionar, nu va mai avea voie să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat precum, pentru o perioadă de 2 ani începând de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

..Citeste mai departe..

Omagiu pentru Regele Mihai I al României

Numeroşi oameni au ţinut să fie prezenţi la Palatul Regal din Bucureşti pentru a întâmpina cortegiul funerar şi de a-i aduce un ultim omagiu celui care a fost Regele Mihai I al României. Unii au dovedit că ştiu să se poarte civilizat, însă alţii au lăsat de dorit. Din păcate, pe timpul parcurgerii traseului Arcul de Triumf-Palatul Regal de către cortegiul funerar, unii tineri, nepricepând nimic din solemnitatea evenimentului, se plimbau cu bicicletele şi cu trotinetele prin apropierea cortegiului, chiar pe carosabiul, filmând cu telefoanele, în vâzul şi în nepăsarea oamenilor de... ordine!

Miercuri, 13 decembrie, sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I a fost adus în România, cu un avion ce a aterizat pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" (Otopeni), fiind întâmpinat, pe pistă, de şeful Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, a principelui Radu şi a membrilor Familiei Regale - Irina Walker, principesa Maria, Nicolae de Roumanie Medforth Mills, Karina de Roumanie.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7