Ultima editie tiparita in format pdf

Judeţul Prahova, pe locul 12 în clasamentul câştigului salarial mediu net la nivel naţional


Efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii iulie 2018, a fost de 183.366 persoane, în creştere cu 48.36 persoane față de luna iulie 2017. Câştigul salarial mediu net din județul Prahova a fost de 2.489 lei/salariat, mai mare cu 298 lei față de luna iulie 2017. Indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o creştere de 8,6%. Cei din comerţ au avut câştiguri salariale peste media județului (2.581 lei/salariat), iar cei din agricultură, silvicultură şi piscicultură au avut salarii sub media pe judeţ (2.136 lei/salariat), precum şi cei din industrie şi construcții (2395 lei/salariat).

..Citeste mai departe..

Ne-a părăsit unul dintre cei mai apreciaţi şi îndrăgiţi români, Cristian Ţopescu

Fostul mare comentator sportiv, îndrăgitul Cristian Ţopescu, a decedat astăzi, 15 mai, el suferind de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet. Cristian George Țopescu s-a născut la 26 martie 1937, în București și este licențiat al Institutului de Educație Fizică și Sport (1970). A făcut sport de performanță la Clubul Sportiv Steaua București, între 1953-1964, unde a practicat hipismul. Dragostea pentru cai a moștenit-o, evident, de la tatăl său. A cucerit titlurile de campion național în proba de sărituri peste obstacole în 1960 și 1962. După retragerea din activitatea competițională a devenit, din 1964, reporter sportiv la Televiziunea Română, calitate în care a participat la șase ediții ale Jocurilor Olimpice de vară și patru ale Jocurilor Olimpice de iarnă.
..Citeste mai departe..

Sâmbătă, 19 mai – Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor, eveniment de succes desfăşurat la nivel internaţional, a ajuns anul acesta la a 14-a ediţie.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, prezent la acest eveniment prin secţiile sale muzeale încă de la prima ediţie, vă invită în seara de 19 mai 2018, în intervalul orar 19.00 – 01.00 – intrarea gratuită -, să luaţi parte la următoarele evenimente:

 Secţii muzeale în Ploieşti:

·   Muzeul de Istorie şi Arheologie, str Toma Caragiu, nr. 10, ora 19 - Cinema muzeu

·   Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, str Nicolae Simache, nr. 1, ora 19 - Spectacol de muzică, film şi poezie: „Strada maeștrilor ceasornicari”

·   Muzeul „Ion Luca Caragiale”, str. Kutuzov nr. 1, ora 19 - Expoziţie de grafică: „Eroii lui Caragiale”

..Citeste mai departe..

Doi elevi de la C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti s-au calificat pentru Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii Theodor Cucu (12M1) şi Matei Banu (11M3), de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti au obţinut premiul I, respectiv premiul III, la etapa naţională a Olimpiadei de Lingvistică şi, astfel, s-au calificat pentru Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Ei sunt pregătiţi, la liceu, de prof. Carmen Olteanu – la Limba română şi de Radu Simion şi Nicolae Angelescu – la matematică. Aşadr, pentru al doilea an consecutiv, echipa României este alcăutită, în proporţie de 50%, de elevi din CN „Mihai Viteazul” Ploieşti. Anul trecut ei s-au întors de la Olimpiada Internaţională de Lingvistică de la Dublin cu medalie de aur, respectiv de bronz
..Citeste mai departe..

Absolvenţii din anul 2018 trebuie să cunoască aceste informaţii!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova reaminteşte absolvenţilor că, pentru a beneficia de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurăilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, trebuie să se înregistreze la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, ori la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă
..Citeste mai departe..

Cursuri pentru şomeri

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, prin Centrul Formare Profesională anunţă deschiderea următoarelor cursuri gratuite pentru şomeri:
Consilier pentru dezvoltare personală (studii superioare) – 4 săptămâni durata cursului;
Lucrător în lăcătuşerie mecanică structuri (8 clase) – 10 săptămâni durata cursului;
Cameristă (8 clase) - 10 săptămâni durata cursului;
Recepţioner de hotel (bacalaureat) -10 săptămâni durata cursului;
Limba engleză (8 clase) – 8 săptămâni durata cursului;
Lucrător în comerţ (8 clase) – 8 săptămâni durata cursului;
 Agent de securitate (8 clase) – 8 săptămâni durata cursului
..Citeste mai departe..

Control la tarabe, fără... tarabe!

Doamnelor şi domnilor! Suntem în măsură să vă prezentăm, în câteva rânduri, un caz de-a dreptul şocant. Chiar nu putem scrie prea multe, pentru că aşa ceva te lasă, pur şi simplu, fără... cuvinte! Este de-a râsu`-plânsu`! S-a făcut mai multe se sesizări, fiind chiar şi articole de presă, cu privire la modul în care se comercializează, la tarabele din corturi, anumite produse alimentare în zona intrării principale în Halele Centrale. O perioadă destul de lungă de timp s-au aflat acolo anumiţi indivizi şi individe care, sub corturi, la tarabe, vindeau oamenilor carne, preparate din carne, brânză, dulciuri, fără ca acestea să fie protejate contra prafului, a gazelor de eşapament (foarte aproape aflându-se o arteră de circulaţie destul de aglomerată), mai bine zis fără repectarea unor condiţii de igienă.
..Citeste mai departe..

Se deschide Bursa de valori educaţionale 2018, dedicată absolvenţilor de învăţământ gimnazial

Începând de pe data de 7 şi până pe 10 mai, Sala Coloanelor din cadrul Palatului Culturii Ploieşti găzduieşte cea de-a XVIII-a ediţie a Bursei de valori educaţionale”, activitate înscrisă în cadrul „Săptămânii de excelenţă pentru elevi”, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ) – coordonator, prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi activităţi extraşcolare, în parteneriat cu Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova. Joi, 3 mai a.c., la sediul ISJ Prahova a avut loc o întâlnire a profesorilor coordonatori din şcoli cu prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi activităţi extraşcolare, în vederea stabilirii detaliilor organizării acestui eveniment care a ajuns la o „vârstă” respectabilă.
..Citeste mai departe..

Pe 2 mai, prahovenii vor auzi „glasul” sirenelor!

Nu intrați în panică, este vorba doar despre un exercițiu de alarmare publică

Miercuri, 2 mai a.c., între orele 10.00 – 11.00, sirenele de alarmare publică vor fi acționate în întreg județul Prahova, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova pe site-ul său. Cu această ocazie, pompierii prahoveni vor executa controale inopinate la nivelul localităților în scopul obținerii unor informații reale privind funcționarea sau nefuncționarea echipamentelor dedicate, a timpilor de acționare și a modului de cooperare a autorităților și a populației pe timpul desfășurării exercițiului
..Citeste mai departe..

Panică pe „Republicii”!

Bulevardul Republicii din Ploiești a fost, vineri, 27 aprilie, închis o perioadă de timp pe prima bandă, în sensul de mers spre Centru. Pompierii militari de la ISU Prahova aveau să intervină cu o autospecială la un bloc aflat vis-a-vis de Monumentul lui Mihai Viteazul, pentru a îndepărta bucăți de tencuială ce puteau pica pe trotuarul din fața blocului. Pericolul de accidentare a pietonilor era foarte mare, ținând cont că destulă lume circulă pe în acea zonă și, mai ales, că blocul cu pricina este situat în dreptul unei stații de autobuz.


..Citeste mai departe..

O prahoveancă de 45 de ani, acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa minoră!

Mihaela Ioana Dima, o prahoveancă în vârstă de 45 de ani, de fel din comuna Vâlcăneşti, a fost trimisă în judecată în stare de libertate de către procurorii DIICOT din Ploieşti sub acuzaţiile de incest, pornografie infantilă şi act sexual cu un minor. Femeia este acuzată că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiica ei minoră, în vârstă de 17 ani la data săvârşirii faptelor.

Potrivit unor surse judiciare, Mihaela Dima şi fiica ei s-au filmat în impostaze indecente, iar imaginile erau realizate cu scopul de a fi promovate pe site-uri de specialitate. Aceleaşi surse au precizat că mama victimei ar fi fost şantajată de un bărbat care deţinea la rândul lui imagini compromiţătoare pe care ameninţa că le va face publice, în caz că femeia nu se supunea solicitărilor lui. Acesta se pare că ar fi fost motivul pentru care Mihaela Dima a acceptat să compromită viitorul fiicei sale, obligând-o să participe ca protagonistă în filme pentru adulţi. 

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7