Ultima editie tiparita in format pdf

„Informaţi-vă înainte de a semna contracte sau de a plăti orice fel de comisioane sau taxe!!!”


Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova a emis un comunicat prin care atrage din nou atenţia cu privire la neregulile ce au fost semnalate la încadrarea cetăţenilor români în străinătate. Iată, în cele ce urmează, ce conţine acest comunicat: „Revenim cu atenţionări pentru cetăţenii români aflaţi în căutarea unui loc de muncă în străinătate, în condiţiile în care ne-au fost semnalate nereguli, ilegalităţi în momentul în care aceştia s-au adresat unor firme private de plasare a forţei de muncă, sau chiar persoanelor fizice care s-au interpus activităţii de mediere.
..Citeste mai departe..

Cea de-a opta ediţie a concursurilor pentru elevi Romanian Business Challenge şi Târgul firmelor de exercițiu – rezultate, declaraţii, păreri

Firmele de exercițiu, o şansă reală pentru dezvoltarea economică

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Municipiul Ploiești a organizat şi în acest an cele două concursuri de antreprenoriat, anume Târgul firmelor firmelor de exercițiu şi Romanian Business Challenge, ajunse la cea de-a 8-a ediţie. Parteneri au fost Primăria Municipiului Ploiești, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Camera de Comerţ și Industrie Prahova, Universitatea Petrol Gaze Ploiești, agenți economici, bănci și alte instituţii, promotor şi coordonator al acestei activităţi tradiţionale fiind prof. ec. Simona Lupu – director al Colegiului Economic „Virgil Madgearu”
..Citeste mai departe..

Sebastian Ghita a fost capturat la Belgrad

Fostul deputat avea asupra lui acte false şi era împreună cu fratele sau

Sebastian Ghiţă a fost prins şi reţinut azi-noapte în Belgrad. Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de Poliţia Română. In momentul in care a fost gasit, Sebatian Ghita s-a legitimat cu documente false, cu insemne ale unui stat din uniunea Europeana.

Aducerea in tara a lui Sebastian Ghita ar dura aproximativ o luna, in conditiile in care Romania nu are un acord de extradare cu Serbia, au declarat, vineri, surse judiciare, pentru News.ro. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat, la Digi 24, ca procedurile de extradare vor incepe abia dupa ce autoritatile sarbe vor solutiona dosarul penal deschis lui Ghita pentru ca a prezentat acte false. Pe numele lui Ghita exista doua mandate de arestare, el avand, in Romania, cinci dosare penale.

..Citeste mai departe..

6 ore de şedinţă la CL Ploieşti

Şedinţa extraordinară de luni a Consiliului Local Ploieşti a fost una maraton, care a ţinut mai bine de şase ore, ea fiind  întreruptă de două ori, mai întâi pentru o pauză de consultări în grupurile politice şi a doua oară pentru primirea unui răspuns scris din partea Direcţiilor Juridic, respectiv Economic ale Primăriei Ploieşti în chestiunea care vizează finanţarea Clubului Sportiv Municipal.

După o pauză care a ţinut apro-ximativ o oră, conducerile celor două Direcţii au dat un răspuns scris care nu a validat intenţia aleşilor locali care ar fi dorit să voteze bugetul pentru Clubul Sportiv Municipal Ploieşti în forma agreată de aceştia.

Pe ordinea de zi a şedinţei a mai figurat un punct referitor la situaţia SC Transport Călători Expres, ştiut fiind faptul că angajaţii acesteia au ameninţat cu greva generală şi paralizarea astfel a transportului în comun, dar acesta a fost prorogat.

..Citeste mai departe..

Noi percheziții în Prahova

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează în această dimineață 22 de percheziții în municipiul București și județul Prahova la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane bănuite de tentativă de înșelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2016 – 2017, persoanele bănuite ar fi falsificat contracte privind drepturi de autor în scopul obținerii în mod nelegal al indemnizației de creștere a copilului. În cazul în care bănuiții ar fi reușit finalizarea activității de inducere în eroare a funcționarilor publici, ar fi fost prejudiciat bugetul statului cu peste 600.000 lei.

..Citeste mai departe..

Se dă alarma, în Ploieşti!

După cea mai mare Sărbătoare a creştinităţii, Paştele, ploieştenii vor avea parte de un exerciţiu de alarmare publică, eveniment anunţat de Primăria Municipiului Ploiești, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență şi care se desfăşoară în perioada 18-21 aprilie a.c., în intervalul orar 10:00-15:00. Scopul exercițiului este de testare și verificare a sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, astfel că pe timpul exercițiului se vor acționa mijloacele de alarmare acustică a populației din municipiul Ploiești. Semnalele de alarmare a populației sunt: alarma aeriană, alarma la dezastre, prealarma aeriană și încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute, astfel: - Alarma aeriană se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele; - Alarma la dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele; - Prealarma aeriană se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele; - Încetarea alarmei se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute
..Citeste mai departe..

Îngrijiri medicale pentru patru elevi de la o şcoală din Ploieşti după ce un panou a căzut peste ei

ISJ Prahova a trimis directorilor unităţilor de învăţământ o adresă prin care se solicită transmiterea rezultatului reevaluării stării de siguranţă şi să se ia măsuri pentru prevenirea incidentelor

Patru elevi de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti, două fete şi doi băieţi de clasa a XI-a, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce un panou aflat în clasa în care învăţau a căzut pe ei, lovindu-i la cap.
..Citeste mai departe..

Minori depistaţi la cerşit

În cursul nopţii de joi, 30.03.2017, în jurul orei 22.30, un echipaj din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti s-a autosesizat cu privire la faptul că în zona semaforului şi a unităţilor de alimentaţie publică de pe strada Gheorghe Lazăr se aflau mai mulţi minori, care apelau la mila publică. La faţa locului, poliţiştii locali au depistat patru copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani, toţi cu domiciliul în Ploieşti. În cazul a doi dintre aceştia, la sediul Poliţiei Locale s-au prezentat părinţii, care au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 100 de lei, potrivit Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

..Citeste mai departe..

Fântânile, pregătite de primăvară de SGU Ploieşti

În perioada 27-31 martie a.c., SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL a efectuat mai multe lucrări pe domeniul public.

..Citeste mai departe..

Protest al salariaților de la TCE Ploiești

Mai mulți salariați ai societății Transport Călători Expres au protestat astăzi, în fața Prefecturii, iar alți colegi ai lor au fost prezenți la ședința Consiliului Local Ploiești. Ei au anunțat protestul cu câteva zile în urmă și au obținut autorizație pentru a manifesta. Folosind fluiere, vuvuzele și având asupra lor pancarte, anagajații de la TCE și-au arătat nemulțumirea față de situația pe care o traversează societatea în care lucrează.

..Citeste mai departe..

Românii pot merge fără viză în Canada

Începând cu 1 decembrie 2017, toţi cetăţenii români vor putea merge în Canada fără viză, a anunţat, joi, ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, în cadrul unei conferinţe pe tema proiectelor urbane de tip Smart City. De asemenea, românii care deţin o viză validă pentru SUA sau au primit o viză pentru Canada în ultimii 10 ani vor putea călători fără vize de la 1 mai. „Vreau să disociez acordul de liber schimb UE-Canada de chestiunea vizelor. Sunt chestiuni complementare, dar nu identice.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7