Ultima editie tiparita in format pdf

Se deschide Târgul cu Bunătăți și Dichisuri, la Sinaia, pentru Paşti şi 1 mai


Pe cei care au ales să petreacă Sfintele Sărbători de Paști și 1 Mai la munte, pe Valea Prahovei, îi înştiinţăm că, la Sinaia, se vor desfășura două ediții ale Târgului cu Bunătăți și Dichisuri. Prima va începe miercuri, 25 aprilie și va ține până sâmbătă seara, 28 aprilie, când producătorii și artiștii Târgului vor pleca spre casele lor pentru a petrece alături de familiile lor, însă se vor întoarce pe 1 mai, pentru a sărbători de data aceasta prin muncă, până dumincă, 5 mai. Turiștii își vor putea satisfice poftele degustând din bunătățile din târg și cu siguranță își vor cumpăra și câteva amintiri speciale, însă sinăienii vor fi cu adevărat privilegiați, putându-și face cumpărăturile pentru masa de Paști sau o vor putea îmbogăți cu delicatese gourmet și cu decorațiuni lucrate manual
..Citeste mai departe..

50.188 de turişti au venit pe meleaguri prahovene în cea de-a zecea lună a anului precedent

Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna octombrie 2018, au pus la dispoziția turiştilor o capacitate de cazare de 12.323 locuri‐pat, valoare mai mică cu 0,5% comparativ cu luna octombrie 2017, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. În numărul total de structuri de primire turistică deschise în luna octombrie 2018 (316 unități), pensiunile turistice urbane au deținut cea mai mare pondere, respectiv 37,3%, urmate de hoteluri (25,6%), vile turistice (13,3%), pensiuni agroturistice (12,0%), etc. Numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna octombrie 2018, a fost de 50.188 persoane, din care 43.685 turişti români (87,0%) şi 6.503 turişti străini (13,0%)
..Citeste mai departe..

Cutremur de 4,4 pe scara Richter simţit şi la Ploieşti

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter s-a produs miercuri după-amiaza (9 ianuarie), la ora locală 13:36, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 119 kilometri, informează Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (37 km), Buzău (48 km), Râmnicu Sărat (53 km), Odobeşti (54 km) şi Covasna (55 km). Din ceea ce am simţit, cutremurul a durat, din fericire, foarte puţin, în jur de 3 secunde. În luna ianuarie 2019, în România s-au produs şapte cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,2 pe Richter.
..Citeste mai departe..

Caz revoltător la un spital din Ploieşti!

Rudele unui bărbat de 71 de ani, decedat în spital, susţin că acesta a murit din cauză că a fost scăpat de pe targă Caz extrem de dramatic la un spital din Ploieşti, un bărbat, în vârstă de 71 de ani, decedând la câteva zile după ce a fost operat pe creier, însă rudele acestuia susţin că decesul a avut loc în spital după ce bărbatul a fost scăpat de pe targă de către angajaţi ai spitalului. Nicolae D., în vârstă de 71 de ani, a fost internat în urmă cu două luni și operat pe creier. După intervenție pacientul se simțea bine și făcea progrese, însă la doar câteva zile a murit. Familia a depus o plângere și au aflat în urma autopsiei că bărbatul a murit după ce a fost scăpat în cap de pe targă
..Citeste mai departe..

Amenzi de 297.500 lei de la ISU Prahova

În luna decembrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat 40 de activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la categoriile de obiective unde este preconizat un aflux mare de persoane, cum ar fi unități de cazare (hoteluri, pensiuni turistice și agroturistice, cabane montane), unități de alimentație publică unde au fost organizate mese festive, precum și la spații comerciale de tipul supermarketuri, mall-uri sau hipermarket-uri. Pe timpul verificărilor au fost depistate 130 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 61 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni.

..Citeste mai departe..

Artificii pierdute în ceață la Revelionul 2019 din Ploiești

Dacă anul trecut, articolul despre Revelionul petrecut în stradă de către ploieșteni avea titlul „Ce s-a văzut pe cerul Ploieștiului în noaptea de Revelion!”, ei bine acum, în 2019, cea mai potrivită exclamare ar suna în felul următor: „Ce nu s-a putut vedea pe cerul Ploieștiului în noaptea de Revelion!”. Aici nu ne referim neapărat la spectacolul de artificii – care oricum a fost mai slăbuț decât cel de anul trecut – ci la ceața groasă ce s-a abătut asupra Ploieștiului chiar în perioada când aveam nevoie o atmosferă limpede, pentru a încerca să vedem ceva artificii. Chiar și așa, numeroși au fost ploieștenii care au ieșit din case pentru sărbătorii trecerea în noul an pe stradă, unii dornici să spargă sticle și să facă show din cauza beției, alții doar ca să vadă spectacolul pirotehnic.

Ploieșteni, nu fiți supărați că nu s-a organizat spectacol artistic în aer liber de Revelion!Bani din bugetul local nu au mai intrat, astfel, în contul „divelor”!
Poate că cei mai mulți concetățeni sunt supărați pe autoritățile locale că nu au organizat un spectacol artistic în aer liber în noaptea de Revelion, cum de altfel s-a organizat în fiecare an de după decembrie 1989.
..Citeste mai departe..

Cezar Ouatu vine la Balul Filarmonicii

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești împreună cu Primăria Municipiului Ploieşti, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Prahova, sponsorii şi partenerii instituţiei, organizează sâmbătă, 22 decembrie 2018, ora 18.00, cea de-a doua ediţie a „Balului Filarmonicii”, la Sala Coloanelor a Palatului Culturii. „Balul Filarmonicii”, eveniment cultural prin excelenţă, devine unul cu tradiţie pentru ploieşteni, fiind găzduit de o clădire emblematică a municipiului Ploieşti, capodoperă arhitecturală ce reprezintă o mică parte a centrului vechi. Programul artistic va permite invitaţilor noştri reîntâlnirea cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii, care se va afla sub bagheta dirijorală a maestrului Ilarion Ionescu-Galați, și renumiţii solişti Cezar Ouatu (contratenor) și Nicoleta Tudorache (țambal), precum și cu Ploiești Jazz Trio (Sorin Zlat - pian, Răzvan Cojanu - contrabas și Laurențiu Ștefan - tobe), care o vor avea alături pe Luiza Zan, una dintre cele mai bune voci ale jazz-ului românesc
..Citeste mai departe..

Accident rutier în Prahova, pe A3, în zona localităţii Brazi

Un număr de opt autoturisme au fost implicate, joi dimneaţa, într-un accident rutier care a avut loc pe A3 Bucureşti-Ploieşti, în zona localităţii prahovene Brazi. În urma accidentului, o persoană a fost uşor rănită, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), citată de Agerpres. „Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, la kilometrul 55, în zona localităţii Brazi, judeţul Prahova, s-au produs coliziuni între 8 autovehicule, din cauza poleiului depus pe carosabil. În urma impactului, o persoană a suferit leziuni uşoare. Traficul rutier este blocat pe sensul de mers spre Ploieşti, însă se deviază la kilometrul 43, în zona localităţii Gherghiţa", a precizat IGPR
..Citeste mai departe..

Tablou hibernal în Ploieşti, fără ploaie!

După câteva tentative, iată că Ploieştiul are parte de zăpadă fără ca ninsorile să fie urmate de ploi. Şi, ce poate fi mai frumos în prag de Crăciun, decât să fie zăpadă pe uliţele oraşului, în parcuri, iar tabloul hibernal este şi mai atrăgător când vezi că şi copacii au crengile îmbogăţite cu albul omătului. Sunt şanse ca zăpada să mai persiste în Ploieşti, pentru că meteorologii anunţă vrerme rece şi fără ploi, dar cu temperaturi cuprinse între -1 şi -6 grade Celsius. Doar spre sfârşitul săptămânii, temperaturile vor mai creşte umpic, ajungându-se şi la 8 grade duminică, fără precipitaţii de data asta.

..Citeste mai departe..

La sfârşitul lunii septembrie, în Prahova, câştigul salarial mediu net a fost de 2.461 lei/salariat

Efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii septembrie a.c., a fost de 183.251 persoane, în creştere cu 4.374 persoane față de luna septembrie 2017. Câştigul salarial mediu net din județul Prahova a fost de 2.461 lei/salariat, mai mare cu 256 lei față de luna septembrie 2017. Indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o creştere de 6,3%, ne anunţă Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramura servicii şi comerț (2.564 lei/salariat) iar sub media județului în ramurile agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.086 lei/salariat) respectiv în industrie şi construcții (2.356 lei/salariat)
..Citeste mai departe..

Au crescut exporturile!

Indicele producției industriale în luna septembrie 2018, față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova a fost de 98,0%, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Aceeşi sursă precizează că, în luna septembrie a acestui an, față de luna corespunzătoare din anul 2017, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 113,6%. Exporturile de bunuri din județul Prahova, în luna iulie 2018, au însumat 204.388 mii euro
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7