Ultima editie tiparita in format pdf

Câtă nesimţire!


Uitaţi cum procedează unii ploieşteni din cartierul Ienăchiţă Văcărescu când este vorba să arunce gunoiul la... ghenă. Deşi locul cu pricina a fost, într-o anumită zi, curăţat şi cu excavatorul, după doar o jumătate de oră erau vizibile pungi cu gunoaie aruncate pe jos, lângă acele cutii cu capac instalate special pentru a se pune gunoiul în ele, locul beneficiind de platformă subterană de colectare a deşeurilor. Culmea e că acele pungi sunt aruncate parcă special pentru a nu permite pătrunderea pe platformă, ca oamenii normali la cap să pună gunoiul în acele cutii. Le este greu, unora, să ridice un capac şi să pună punga cu gunoi în cutie, aşa că le aruncă de parcă alţii ar fi obligaţi să calce pe gunoiul lor şi să le miroasă mizeriile. Ori e lene, ori e nesimţire! Sau şi una şi alta
..Citeste mai departe..

Golănie și înjurături în centrul Ploieștiului, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploiești

Seară de seară, găști de tineri gălăgioși se adună în parcul aflat în fața Casei de Cultură a Sindicatelor pentru a face jonglerii cu bicicletele, rolele, skateboard-uri și devin extrem de violenți dacă cineva îndrăznește să-i... deranjeze, pe domeniul public... ! Ce fac autoritățile?

Ploieștenii care trec prin fața Casei de Cultură a Sindicatelor sunt nevoiți să aibă de aface cu puștani și puștoaice ce se folosesc de acel loc public pentru a executa tot felul de jonglerii cu bicicletele, trotinetele, rolele skateboard-urile. Nici nu mai ai loc de ei. Pavajul arată îngrozitor, ca după bombardament, din cauza acestor petrecăreți
..Citeste mai departe..

Fosta şefă a DNA a primit rolul de inculpat, ea fiind pusă şi sub control judiciar!

Laura Codruța Kovesi a fost pusă, joi seară, de către procurorii Secției de Investigare a Infracțunilor din Justiție, sub control judiciar, fosta şefă a DNA alegându-se şi cu rolul de inculpat. Kovesi a fost audiată în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI, Nicolae Popa. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare. Procurorii SIIJ susţin că Laura Codruţa Kovesi ar fi pretins şi primit, în cursul anului 2011, suma de 268.689 lei de la Sebastian Ghiţă în legătură cu extrădarea fostului director al FNI Nicolae Popa
..Citeste mai departe..

Sebastian Ghiță, oficial un om liber. Curtea de Apel Ploiești a anulat cererea de extrădare

Curtea de Apel Ploieşti a admis marţi, 12 martie, solicitarea formulată de Biroul Executări Penale prin care s-a dispus retragerea cererii de extrădare pe numele lui Sebastian Ghiţă. Fostul deputat a scăpat de toate cele cinci mandatele de arestare preventivă, aşadar nu mai există un motiv pentru ca statul român să solicite aducerea acestuia în ţară.

Sebastian Ghiţă este oficial un om liber începând de marţi, 12 martie. Curtea de Apel a retras cererea de extrădare a fostului deputat invocând faptul că ”nu mai subzistă condiţiile prevăzute de lege pentru a se solicita extrădarea numitului Ghiţă Sebastian Aurelian, în temeiul mandatului de arestare preventivă nr. 2/UP/14.04.2017 emis de Curtea de Apel Ploieşti”, conform portalului instanţelor de judecată.

..Citeste mai departe..

Atenţie, ploieşteni! Este din nou şantier pe strada Elena Doamna!

Dacă suteţi nevoiţi să circulaţi cu autoturismul pe strada Elena Doamna în aceste zile să ştiţi că veţi avea parte de restricţii de circulaţie, asta pentru că, pe această stradă, este din nou şantier! Se circulă de cât pe o bandă, însă nici pentru pietoni nu este o situaţie prea plăcută, asta pentru că unul dintre trotuare este ocupat fie cu pământ, fie cu ustensilele muncitorilor şi, astfel, oamenii sunt nevoiţi să circule pe stradă sau să traverseze pe trotuarul celălalt, însă după minute bune de aşteptare. Aceste lucrări de pe strada Elena Doamna sunt anunţate şi pe site-ul Primăriei Ploieşti, cum că sunt executate de o societate comercială, în baza contractului având ca obiect „Delegarea gestiunii serviciului de construire, modernizare, reparare și întreținere rețele stradale, lucrări de artă, parcări (cu excepția celor aflate în administrarea altor entități) aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Ploiești, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban”
..Citeste mai departe..

Sebastian Ghiță scapă și de ultimul mandat de arestare preventivă. Este liber să vină în România

Curtea de Apel Ploieşti a decis să revocea mandatul de arestare emis în lipsă emis pe numele lui Sebastian Ghiţă în decembrie 2016, atunci când a fugit din ţară. Era ultima măsură preventivă care-l împiedica pe fostul deputat să revină în România. Decizia Curții de Apel este definitivă. Inițial instanța de fond, adică Tribunalul Prahova, a respins cerera fostului deputat și a hotărât să mențină arestul preventiv Sebastian Ghiță a reușit să scape în doi ani de la fuga din România de cinci mandate de arestare preventivă cerute de procurorii DNA din Ploiești. Rând pe rând, atât instanțele de judecată din Prahova, dar și Curtea Supremă au anulat măsurile preventive care l-ar fi trimis pe fostul deputat în spatele gratiilor. Acesta rămâne să afle acum deciziile în dosarele de corupție care se află în diferite stadii de judecată.
..Citeste mai departe..

Au scăpat cu viaţă dintr-un incident cu elicopterul, la Strejnic

Îndemânarea pilotului a făcut ca aparatul de zbor să nu se izbească de pământ cu partea frontală, elicopterul aterizând pe coadă Un incident grav de aviaţie a avut loc în dimineața zilei de vineri, 8 martie, în județul Prahova, un elicopter aterizând forțat pe Aerodromul Strejnic. Din primele informații reiese că ar fi vorba despre un elicopter care ar aparține Școlii de Aviație, la bordul aparatului de zbor aflându-se pilotul împreună cu un cursant. Din fericire, aceştia au scăpat cu viață. Mai multe echipaje medicale au ajuns imediat la fața locului pentru a acorda primele îngrijiri.  Autoritățile urmează să facă cercetări şi să constate dacă s-a înregistrat o defecțiune a elicopter sau dacă a fost o eroare de pilotaj. Din câte se poate observa din imagine, aparatul este distrus în partea din spate, semn că s-a izbit cu coada de pământ, ceea ce ne determină să credem că pilotul a dat dovadă de multă stăpânire de sine, de îndemânare şi de profesionalism din moment ce a reuşit să-l facă pe elicopter să nu se lovească de pământ cu partea frontală sau în poziţie răsturnată, evitând astfel o mare tragedie. În acele momente, ca pilot, nu te gândeşti decât la salvarea vieţilor şi faci tot posibilul să eviţi dezastre.
..Citeste mai departe..

Avem mai mulţi salariaţi, în Prahova

Efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii decembrie 2018, a fost de 182.809 persoane, în creştere cu 4.593 persoane față de luna decembrie 2017, ne precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Câştigul salarial mediu net din județul Prahova a fost de 2.720 lei/salariat, mai mare cu 333 lei față de luna decembrie 2017. Indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o creştere de 10,3%. Câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramurile agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.915 lei/salariat), respectiv servicii şi comerț (2.763 lei/salariat), iar sub media județului în ramura industrie şi construcții (2.658 lei/salariat)
..Citeste mai departe..

Situaţia la învăţătură a elevilor prahoveni pe primul semestru al anului şcolar 2018-2019

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi-a prezentat astăzi, 7 martie, raportul de activitate valabil pentru prima parte a acestui an şcolar, cu titulatura „Starea învăţământului prahovean pe primul semestru al anului şcolar 2018-2019”. Evenimentul a fost găzduit de Sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova. Din bogatul material pus la dispoziţia publicului am selectat, pentru moment, capitolul referitor la situaţia la învăţătură a elevilor prahoveni. Se observă, astfel, că cel mai mic procent de promovabilitate s-a înregistrat la învăţământul profesional, doar 67.22% dintre cei care au continuat studiile reuşind să treacă mai departe în semestrul al doilea.
..Citeste mai departe..

Ce ne spune statistica despre industria prahoveană

În luna decembrie 2018, indicele producției industriale, față de luna corespunzătoare din anul 2017, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova a fost de 97,5%, iar indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total a fost de 93,4%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Aceeaşi sursă precizează că exporturile de bunuri din județul Prahova, în luna octombrie 2018, au însumat 221.568 mii euro. Comparativ cu luna octombrie 2017, exporturile au crescut cu 4,7%. Țările partenere situate pe primele 6 locuri în derularea exporturilor din luna octombrie 2018 (reprezentând 57,4% din total exporturi) au fost: 1. Italia (16,9%), 2. Germania (11,8%), 3. Egipt (9,2%), 4. Republica Moldova (8,3%), 5. Franța (6,2%), 6. Regatul Unit (5,0%).
..Citeste mai departe..

42.889 de turişti în luna decembrie, în Prahova

Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna decembrie 2018, au pus la dispoziția turiştilor o capacitate de cazare de 12.190 locuri‐pat, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. În numărul total de structuri de primire turistică deschise în luna decembrie 2018 (311 unități), pensiunile turistice urbane au deținut cea mai mare pondere, respectiv 37,3%, urmate de hoteluri (26,0%), vile turistice (13,5%), pensiuni agroturistice (11,9%), etc. Numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna decembrie 2018, a fost de 42.889 persoane, din care 39.739 turişti români (92,7%) şi 3.150 turişti străini (7,3%)
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7