Ultima editie tiparita in format pdf

Târgul cu Bunătăți și Dichisuri vă aşteaptă, din nou, la Sinaia, 14-17 iunie


Doamnelor şi domnilor, dacă încă nu v-ați făcut planuri pentru zilele libere ce urmează, luați în calcul și varianta de a petrece câteva zile sau doar și măcar câteva ore, la Sinaia, unde, de vineri, 14 iunie până luni, 17 iunie se desfășoară Târgul cu Bunătăți și Dichisuri. La acestă ediție veți găsi brânzeturi și specialităti din branză de oaie și vacă, rețete românești din zona Fundata. Mierea adusă din stupinele din Vrancea stă la loc de cinste alături de covrigii argeșeni sau baclavalele turcești. Pentru pofticioșii de dulce, amintim doar plăcintele boierești cu brânză, vișine, nucă sau dovleac, găluștele cu prune, migdalele și nucile caju trase în caramel, turta dulce și ciocolata de casă sau siropurile de lavandă, mure, trandafir sau soc, perfecte a fi băute cu apă rece, în zilele de vară ce vor urma. Tot în zona dulce, de această dată veți găsi și dulceață din petale de trandafiri de Damasc, culese zilnic, înainte de răsăritul soarelui de pe plantația de 5000 mp de la Teliu - Brașov și care conține doar petale de la cel puțin 2 trandafiri, zahăr din sfeclă și zeamă de lămâie sau dulceața de dovleac plăcintar și vanilie, flori de liliac sau rubarbar. Preparatele din carne de porc și vită – cârnații picanți ușor afumați, slana ținută la baiț cu usturoi, mușchiul afumat vor fi pe placul gurmanzilor.
..Citeste mai departe..

Intervenţie a pompierilor la o casă din Ploieşti

Au fost salvate mai multe pisici şi căţeluşi. 

Marţi, 19 februarie, în jurul orei prânzului, pompierii ploieşteni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbuncit la o casă situată pe strada Călimani din Ploiești. Datorită pompierilor, care au acţionat cu două autospeciale, pagubele aveau să fie limitate, neînregistrându-se victime. Din casa respectivă au fost salvate pisici şi căţeluşi. Motivul izbucnirii incendiului a fost, probabil, un scurt-circuit electric.


..Citeste mai departe..

Gata cu interdicţia asupra consumării apei potabile în Ploieşti!

Analizele efectuate de Apa Nova şi de Direcţia de Sănătate Publică Prahova spun că apa nu prezintă nicio modificare anormală 

O avarie majora a avut loc sâmbătă, 9 februarie, la nivelul sistemului de aprovizionare cu apă potabilă din zona de nord şi centrală a Ploieştiului şi, ca urmare, calitatea apei a avut serios de suferit. Având în vedere cele întâmplate, Direcţia de Sănătate Publică Prahova (DSP) a emis un comunicat de presă în care precizează faptul că a luat decizia de interzicere a consumului de apă pentru băut, gătit, spălat pe dinţi, spălat pentru consumatorii care sunt branşaţi la reţeaua de distribuţie a apei din zonele afectate (Cartier Nord, Cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari şi Deltei) din Ploieşti.
..Citeste mai departe..

IPJ Prahova, la bilanţ. Numărul infracţiunilor a scăzut, numărul accidentelor grave a crescut

Din datele prezentate de către conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, caracteristica principală a anului, comparativ cu cel precedent, o constituie creşterea gradului de siguranţă publică, luând în considerare scăderea cu aproape 7% a infracţionalităţii sesizate. În acelaşi context, analiza indicatorilor statistici ai situaţiei operative din perioada 2011-2018 evidenţiază faptul că siguranţa cetăţeanului s-a îmbunătăţit în mod constant, de la an la an, în condiţiile în care infracţionalitatea sesizată s-a redus cu 54%, luând în considerare numai extremele acestui interval. În perioada analizată, au fost efectuate: 34.924 de intervenţii la evenimente; 59 de razii; 2.581 de acţiuni cu efective mărite

..Citeste mai departe..

Avertisment pentru ploieşteni privind apa de la robinet: Să nu fie folosită pentru băut sau preparat mâncare!

Rezultatele efectuate de Apa Nova din data de 9 şi 10 februarie spun că apa nu prezintă nicio modificare anormală

O avarie majora a avut loc sâmbătă, 9 februarie, la nivelul sistemului de aprovizionare cu apă potabilă din zona de nord şi centrală a Ploieştiului şi, ca urmare, calitatea apei a avut serios de suferit. Multe au fosat sesizările către autorităţi din partea cetăţenilor afectaţi de avarie, mai ales că, în urmă cu ceva timp, Bucureştiul a avut parte de un scandal pe tema calităţii apei de la robinet. Având în vedere cele întâmplate, Direcţia de Sănătate Publică Prahova (DSP) a emis un comunicat de presă în care precizează faptul că, în urma sesizărilor primite de la cetăţeni despre calitatea apei potabile, instituţia respectivă a luat decizia de interzicere a consumului de apă pentru băut, gătit, spălat pe dinţi, spălat pentru consumatorii care sunt branşaţi la reţeaua de distribuţie a apei din zonele afectate (Cartier Nord, Cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari şi Deltei) din Ploieşti.
..Citeste mai departe..

Primăvara din... februarie!

După ce au fost alertaţi, la nivel oficial, că există epidemie de gripă şi că trebuie să evite, pe cât posibil, aglomeraţiile (unele instituţii nu au ţinut cont de asta şi au organizat, anumite evenimente care aveau să strângă mai mulţi oameni într-un loc), iată că ploieştenii se confruntă acum, la început de săptămână, cu o altă... anomalie. Mai exact este vorba despre temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă a anului, temperaturi ce se întâlnesc, de obicei, prin luna aprilie. Luni, în jurul orei 14:00, termometrele indicau, la Ploieşti, o temperatură în atmosferă de 17 grade Celsius
..Citeste mai departe..

Fără panică!

În Prahova, şcolile rămân deschise şi se învaţă în continuare, nesemnalându-se cazuri de copii mulţi cu infecţii respiratorii, cu simptome de gripă

Convocat miercuri, 30 ianuarie, de către Instituţia Prefectului Judeţului Prahova, Comitetul pentru situații de urgență a decis ca unităţile de învăţământ din judeţ să rămână deschise şi în perioada următoare, chiar dacă Ministerul Sănătăţii a declarat, oficial, că există epidemie de gripă la nivel naţional. Decizia a fost luată pentru că în nicio şcoală nu s-au înregistrat cazuri de mai mulţi elevi cu infecţii respiratorii şi niciun consiliu de administraţie nu a hotărât suspendarea cursurilor din pricina gripei. Aşadar, stimaţi cetăţeni, nu este cazul să intraţi în panică, gândindu-vă la ce vi se poate întâmpla mai rău. Nu faceţi asta!
..Citeste mai departe..

O profesoară a fost înjunghiată în școală de un fost elev!

Colegiul „Spiru Haret” era recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bine dotate unități, din punct de vedere al pazei, din Ploieşti. Cu toate acestea, un fost elev al colegiului a reușit să se strecoare în școală marți, 29 ianuarie, la orele prânzului, înjunghiind o profesoară în abdomen, chiar în fața cancelariei. Vicitma este profesoară de matematică, în vârstă de 43 de ani și, în acea zi, se pare că era de servici pe școală. Un coleg al doamnei profesoare a apelat la 112 pentru a solicita ambulanța. În urma sesizării, subofiţerul din dispeceratul IJJ Prahova fiind în ascultare a luat legătura cu patrula aflată în serviciu, care se afla în misiunea de menținere a ordinii publice în zona colegiului, care la rândul ei fusese sesizată de paznicul școlii despre faptul că a văzut o persoană ieşind din curtea școlii cu un cuţit în mână
..Citeste mai departe..

Simpozion dedicat Unirii Principatelor Române

Sala Marea Unire din cadrul Palatului Culturii din Ploiești a găzduit miercuri, 23 ianuarie, un Simpozion dedicat Unirii Principatelor sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, intitulat „160 de ani de la Unirea Principatelor Române”. Evenimentul a fost sprijit de către Consiliul Județean Prahova, el desfășurându-se în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, cu unități școlare din municipiul Ploiesti, cu Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Prahova, Garnizoana Ploiesti, Cercul Militar.
..Citeste mai departe..

Profesoară înjunghiată la Liceul Spiru Haret Ploiești!

O profesoară a Liceului Spiru Haret din Ploiești a fost înjunghiată, cu puțin timp în urmă, cu un cuțit în abdomen. Evenimentul s-a întâmplat în fața cancelariei, cuțitul fiind găsit la fața locului.

Din primele date ale IPJ Prahova, autorul este un fost elev al liceului. Potrivit unor surse, autorul este Nițescu Mihai Alexandru, în varsta de 22 ani, fost elev al școlii, care ar fi fost exmatriculat anterior și care se pare că acum este în stare de ebrietate.

..Citeste mai departe..

Creşterea şi decăderea DNA Ploieşti

Lucian Onea şi Mircea Negulescu, la un pas să fie arestaţi preventiv

Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, prin ordonanţa din 9.01.2019, au dispus extinderea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Lucian Onea, fost procuror şef al DNA Ploieşti şi Mircea Negulescu, procuror în cadrul aceleiaşi structuri de Parchet. Aceeaşi secţie, prin Adina Florea, adjunctul procurorului şef al Structurii de investigare a infracţiunilor din justiţie, a solicitat, luni CSM încuviinţarea pentru arestarea preventivă a celor doi procurori ploieşteni. CSM a respins cererea Adinei Florea, astfel că Onea şi Negulescu rămân în libertate pe timpul urmăririi penale.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7