Ultima editie tiparita in format pdf

Primăria Ploieşti a achiziționat două sisteme profesionale de nebulizare


Primăria Ploieşti prcizează, pe site-ul său, că, pe data de 2 aprilie a achiziționat cele două sisteme profesionale de nebulizare, necesare pentru dezinfecția ambulanțelor după transportarea pacienților suspecți sau confirmați cu COVID-19. Totodată, s-au achziționat și 4 litri de dezinfectant microfloră, urmând ca, în perioada următoare, municipalitatea să intre în posesia a încă 11 litri de dezinfectant de acest gen. Cele două aparate de tip KOX Basic și dezinfectantul (NOCOLYSE) sunt în conformitate cu cerințele și recomandările Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile și au fost predate, astăzi, Serviciului de Ambulanță Județean Prahova. Se reaminteşte, astfel, că bunurile respective au fost achiziționate de municipalitatea ploieșteană și predate Serviciului de Ambulanță Județean Prahova în baza Hotărârii nr.6/ 13.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești.
..Citeste mai departe..

Atenţie, câine rău!

Incident pe strada Mărăşeşti din cauza unui câine lăsat nesupravegheat

În cursul săptămânii trecute, mai precis joi, 27 februarie, în jurul orei 16.20, un echipaj al Poliției Locale Ploiești s-a deplasat pe strada Mărășești, ca urmare a unei sesizări înregistrate la dispeceratul instituției, prin care era semnalat faptul că o femeie a fost atacată și mușcată de un câine. Echipajul care s-a deplasat la fața locului a constatat prezența unei persoane de sex feminin, în vârstă de 83 ani, ce era mușcată de gamba piciorului drept, de către un câine de talie medie care ieșise din curtea unui imobil de pe strada respectivă. Deoarece victima acuza dureri, polițiștii locali au apelat numărul unic de urgență 112, iar un echipaj al Serviciului de Ambulanță Prahova s-a prezentat pentru acordarea de îngrijiri medicale, femeia fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe în vederea efectuării de investigații
..Citeste mai departe..

Măsuri drastice în şcoli împotriva coronavirusului

Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Școlare Județene prin care a solicitat să se transmită unităților de învățământ următoarele măsuri:
Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase
..Citeste mai departe..

Ne aşteaptă o duminică plină cu mărţişoare... creative!

Duminică, 23 februarie, la The Taste Bistro din Ploieşti, de dimineaţa şi până seara (intervalul orar 9:30 – 19:30) are loc cea de-a doua ediţie a târgului de mărțișoare și cadouri Creativ v.02 - handmade, art, flowers, coffee & taste, unde publicul are ocazia să fie înconjurat de creațiile artiștilor handmade sau de cele ale designerilor de interior și floristici. Acest eveniment constituie un bun prilej pentru a achiziţiona mărțișoare și cadouri autentice, unicat, chic, spectaculoase, lucrate cu pasiune, cu migală și cu pricepere. Cum vi se pare ideea unui mărțișor din licheni vii, piele, lână împâslită, cupru, lemn pictat, hârtie origami, ceramică sau mătase? Dar ideea unui tablou din fir metalic continuu sau din licheni, a unor decorațiuni cu mireasmă de lavandă sau a tabletelor parfumate din ceară, inmiresmate și presărate cu flori uscate?

..Citeste mai departe..

Volosevici candidează la Primăria Ploieşti din partea PNL

PNL Prahova l-a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, pe Andrei Volosevici ca fiind candidatul cu care doreşte să câştige alegerile din luna iunie pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti, iar actualul edil, Adrian Dobre, va fi pe listele partidului pentru alegerile parlamentare.

Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a spus că acum Andrei Volosevici este „un alt Andrei, mai matur, mai încercat. Eu şi Andrei suntem foarte apropiaţi, am ţinut legătura, iar împreună avem proiecte mari pentru Prahova şi Ploieşti, urmând să formăm un tandem la alegerile locale”. 

La rândul său, Volosevici, care a mai fost primarul Ploieştiului între 2008-2012, a spus că „este o onoare faptul că m-am întors la PNL. Vom miza de acum încolo pe construcţie. Pe mine nu mă veţi mai vedea făcând politică, pentru că mă voi apleca mai mult asupra problemelor administraţiei, a proiectelor din administraţie”.

..Citeste mai departe..

Unde poate duce gelozia...!

O fată în vârstă de 17 ani, din comuna Gura Vitioarei, Prahova, a cazut victima geloziei iubitului ei. Aceasta a fost înjunghiată de iubit, după ce a fost prinsă cu un alt băiat la un restaurant din comună. Tragicul eveniment s-a întâmplat joi, 6 februarie, chiar în restaurantul din Gura Vitioarei, acolo unde fata de 17 ani a fost prinsă în flagrant de iubitul gelos. Tânăra se afla la masă cu un alt băiat, despre care iubitul a crezut că ar fi amantul. Martorii au sunat disperaţi la numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului s-au deplasat poliţiştii, dar şi un echipaj medical. Tânăra rănită a fost transportată la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, iar potrivit unor surse se află în afara oricărui pericol. Agresorul, respectiv iubitul gelos, a ajuns şi el la Spitalul Judeţean Ploieşti, după ce i s-a făcut rău
..Citeste mai departe..

A venit iarna, în februarie, şi a închis şcolile din Prahova

În urma întrunirii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţile prahovene au decis suspendrea cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ din Schiuleşti (Izvoarele), Sinaia, Cheia, Drăgăneşti, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Se ştie că, în noaptea de 5 spre 6 februarie, vremea a fost destul de aspră, iarna făcându-şi simţită prezenţa prin viscol puternic şi zăpadă. S-au raportat copaci rupţi, cabluri electrice picate etc. În Ploieşti, situaţia este cu totul alta decât în zonele semnalate, dar şi faţă Bucureşti, de exemplu, în capitală existând un strat de zăpadă consistent! Un urbea lui Caragiale nici măcar nu a fulguit, de parcă Ploieştiul s-ar afla pe un alt continent! A fost doar viscol şi, din fericire, nu atât de puternic precum pe Valea Prahovei. Situaţia aceasta - cu zăpadă multă într-o localitate şi deloc în altă localitate aflată în aproiere - poate fi trecută în capitolul anomaliilor climatice.
..Citeste mai departe..

OZN-uri pe cerul Ploieştiului!

Nave extraterestre sau sateliţii lui Elon Musk?

30 ianuarie 2020, în jurul orei 19:00, mai mulţi cetăţeni au observat că cerul Ploieştiului a fost asaltat cu numeroase apariţii de obiecte zburătoare neidentificate (OZN). Erau sfere luminoase ce zburau deasupra Pământului venind din direcţia N-V şi se deplasau spre S-E, înşirate una după alta. Pentru „ufologi”, acea seară poate reprezenta una de neuitat, iar pentru ceilalţi poate doar o oarecare teamă. Au existat, de-a lungul timpului, mai multe apariţii misterioase pe cer, însă de fiecare dată se avea grijă să se intervină, ulterior, cu teorii care să confirme că a fost altceva decât ceea ce iniţial ne imaginam! Şi în acest caz există această... teorie. Se precizează că, în acea perioadă calendaristică, din Statul Florida (SUA), Compania SpaceX, aparţinând bogătaşului Elon Musk, ar fi lansat cea de-a 4-a tranşă de 60 de sateliţi din cadrul constelaţiei Starlink. Asta se întâmpla pe 29 ianuarie
..Citeste mai departe..

Guvernul Orban a picat!

Moţiunea denumită „Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti” a primit miercuri, 5 februarie, 261 de voturi favorabile, mult mai multe decât era nevoie pentru ca Executivul condus de Ludovic Orban să pice. Moţiunea a fost iniţiată după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Ţinând cont de prevederile legale, niciun act normativ nu poate fi modificat cu un an mai devreme de exercitarea votului. Mai pe înţeles, nu se schimbă regula jocului în timpul jocului. Guvernul Orban intră în istoria României ca fiind guvernul care a stat cel mai puţin la Palatul Victoria, după cel condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Marţi, fostul Guvern Orban, s-a aflat în şedinţă de guvern, la Palatul Victoria de data aceasta, până în noapte târziu, pentru a adopta 25 de Ordonanţe de Urgenţă, lucru fără precedent în România! De reţinut faptul că multe din Ordonanţele respective nu deţienau avizele Consiliului Legislativ și ale Consiliului Economic și Social, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a legii.
..Citeste mai departe..

S-au bătut în troleibuzul 44

Un individ din Şirna, în vârstă de 22 de ani, a crezut că e mai presus de toată lumea şi şi-a încercat forţa într-un troleibuz, agresând două persoane. “Aventura” puştiului avea să se încheie, însă, în braţele poliţiştilor!

O patrulă a Poliției Locale Ploiești s-a autosesizat cu privire la faptul că, în stația T.C.E. 13 Decembrie, din troleibuzul care circula pe traseul 44 au coborât îmbrâncindu-se și lovindu-se două persoane de sex masculin. Unul dintre cei doi bărbați a părăsit în fugă locația, fiind urmărit și prins de polițiștii locali la intersecția Bulevardului Independenței cu strada Ana Ipătescu. Individul a fost identificat în persoana numitului C.S.A., în vârstă de 22 de ani, cu domiciliul în comuna Șirna
..Citeste mai departe..

Cifre interesante ale industriei prahovene

Indicele producției industriale, în judeţul Prahova, în luna noiembrie 2019, față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, a fost de 92,1%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. În luna noiembrie 2019 față de luna corespunzătoare din anul 2018, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 95,9%, precizează aceeaşi sursă. De asemenea, exporturile de bunuri din județul nostru, în luna septembrie 2019, au însumat 236.382 mii euro. Comparativ cu luna septembrie 2018, exporturile au crescut cu 6,3%. În luna septembrie 2019 importurile de bunuri (CIF) din județul Prahova au însumat 309.955 mii euro. Comparativ cu luna septembrie 2018, importurile au scăzut cu 2,6%.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7