Ultima editie tiparita in format pdf

Primarul Volosevici vrea redeschiderea Oborului


Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, va iniţia un proiect de hotărâre care să permită desfăşurarea activităţilor comerciale în cadrul obiectivului Obor. Proiectul de act normativ va fi supus analizei şi votului forului legislativ local, respectiv Consiliul Local Ploieşti, în următoarea şedinţă ordinară, care va avea loc joi, 26 noiembrie 2020. “Dacă votul va fi favorabil în Consiliul Local vom putea redeschide PIAŢA MIXTĂ OBOR, începând chiar din acest week-end.
..Citeste mai departe..

„Pandemia”... restricţiilor!

O nouă lovitură pentru creştinitate! După ce s-a interzis accesul oamenilor la Slujba de Înviere, în acest an, iată că acum se pregăteşte şi „carantinarea” Crăciunului, precum şi a Paştelui din 2021! În acelaşi timp, însă, românii sunt chemaţi la vot, pe 6 decembrie!

Peste tot, de dimineaţa şi până seara, se aude cuvântul „pandemie”! Practic, viaţa noastră, a pământenilor, este agasată de acest cuvânt ce pişcă la urechi precum un vânt din vremurile geroase. Nu mai există altceva de făcut pe această Planetă decât să se discute despre „pandemia de covid”.
Deşi este o chestiune medicală, ea este expusă în spaţiul public de parcă ar fi ceva ce ţine de militarizare.
După ce s-a răspândit frica şi teroarea, lumea speriată de moarte pare să accepte orice, din păcate, inlcusiv să fie pe post de cobai. Să stea cu masca pe figură, să stea închisă în casă, că aşa au auzit la TV că este bine să se protejeze de virus. Fals! De altfel, nu există niciun studiu care să spună că acest covid dispare dacă stai cu mască sau dacă stai în casă
..Citeste mai departe..

Bărbat ars pe 40% din suprafața corpului și balcon smuls de suflul unei explozii

În data de 24.10.2020, ora 13:12, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 s-a primit un anunţ despre producerea unei explozii neurmată de incendiu, la o locuinţă particulară situată pe strada Sondelor din municipiul Ploiești. După executarea recunoaşterii s-a stabilit că a avut loc o acumulare de gaze de la instalația care alimenta aragazul, iar la faţa locului s-au deplasat patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.
..Citeste mai departe..

Avem sărbătoare în Ploieşti, pe 25 octombrie! Cu sau fără mască?

Armata înfruntă covidul!

Chiar dacă ne aflăm într-o perioadă în care peste tot auzi rostindu-se „pandemie de covid”, iar lumea pare tot mai speriată din cauza a ceea ce se prezintă pe la televizor (o adevărată psihoză în masă!), iată că, pe 25 octombrie, se organizează, totuşi, manifestări prilejuite de sărbătoarea „Zilei Armatei Române”, ceea ce este foarte bine.
Ne întrebăm, însă, cum vor sta militarii în pluton, unii lângă alţii (aşa cum este normal) sau la distanţă de 2 metri unul faţă de altul (cum este anormal)? Categoric, nu credem că poate să lipsească celebra mască neconformă de pe feţele militarilor, deşi aceasta nu face parte din uniforma oficială a militarilor!
Este perfect că autorităţile se ţin de respectarera tradiţiilor şi să sperăm că vor păstra şi datina străbună în ce priveşte sărbătoarea Crăciunului, când creştinitatea sărbătoreşte Naşterea Domnului Isus, pe 25 decembrie.
..Citeste mai departe..

Consilierii județeni au depus jurământul

Consilierii județeni aleși la data de 27 septembrie a.c. au depus vineri, 23 octombrie, jurământul pentru noul mandate, în cadrul ședinței de constituire a noului Consiliu Județean Prahova. Evenimentul a avut loc în prezența prefectului Cristian Ionescu și a fost încărcat de emoție pentru cei care au devenit în premieră aleși județeni. Și noul președinte al CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus jurământul, spunând că își dorește ca în cei patru ani de mandat să facă din Prahova o forță economică a României
..Citeste mai departe..

Doi turiști salvați de pe munte după 14 ore

20 de salvamontişti din echipele Prahova, Buşteni şi Sinaia au intervenit, timp de 14 ore, pentru salvarea a doi turişti care au căzut, miercuri seară, aproape 200 de metri din zona Acele Morarului spre Valea Cerbului. Victimele au fost preluate de ambulanţe şi duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, cele două victime au suferit politraumatisme, au fost aduse de un elicopter pe stadionul din Buşteni au apoi au fost fost preluate de echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi SMURD.
..Citeste mai departe..

PNL Prahova a depus candidaturile pentru alegerile parlamentare

Organizația județeană Prahova a Partidului Național Liberal a depus azi dosarele de candidați pentru alegerile parlamentare care ar urma să aibă loc la data de 6 decembrie a.c. La Camera Deputaţilor, primii pe listă sunt Cătălin Predoiu - ministrul Justiţiei, George Ionescu, Mircea Roşca şi Răzvan Prişcă. La Senat, actualul deputat Roberta Anastase deschide lista PNL Prahova, ea fiind urmată de Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor.
..Citeste mai departe..

Bărbat reținut pentru falsificarea de bancnote

Cercetările efectuate de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au fost extinse cu privire la o altă persoană, pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de monede, prevăzut de articolul 310 alin. 1 Cod Penal, în legătură cu activitatea unei grupări infracţionale implicate în falsificarea de bancnote din cupiură de 200 de lei și plasarea acestora pe raza județelor Brașov, Prahova, Argeș, Buzău, Covasna și Bacău.
..Citeste mai departe..

Un bărbat a murit căzând într-o prăpastie lângă Vf. Omu

Salvamontiştii încep, luni, 19 octombrie, manevrele de extragere a bărbatului care a murit, duminică după-amiază, după ce a căzut într-o râpă în zona Vârful Omu, un elicopter fiind aşteptat la faţa locului în funcţie de condiţiile meteo. Potrivit datelor furnizate de Salvamont Buşteni, în acest moment încep manevrele de extragere spre potecă a trupului, care va fi tras la mână pe o distanţă de peste o sută de metri de echipele de intervenţie. Ulterior, în funcţie de condiţiile meteo, acesta va fi preluat de un elicopter sau va fi urcat spre Vârful Omu de către salvamontişti, acţiune care ar putea dura încă două-trei ore. La faţa locului acţionează echipe din cadrul Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova.
..Citeste mai departe..

Meşteşugari mascaţi au „invadat” Ploieştiul!

S-a deschis cea de-a patra ediţie a Târgului Meşteşugurilor Tradiţionale

Începând vineri, 16 octombrie, şi până duminică, 18 octombrie, la Ploieşti se desfăşoară ediţia a IV-a a Târgului Meşteşugurilor Tradiţionale.
Evenimentul are loc în parcarea situată între Palatul Culturii şi Palatul Administrativ.
Sunt prezenţi meşteşugari din Buzău, Suceava, Galaţi, Brașov, Cluj, Neamț, Vâlcea şi Dâmbovița. Aceştia oferă demonstraţii de meşteşug autentic din domeniile: olărit, țesut, broderii, confecționarea opincilor, sculptură în lemn, pictură pe sticlă, la realizarea colajelor din paie.
Bineînţeles că nu puteau să lipsească afişele cu „Poartă mască”!, deşi activitatea se desfăşoară în aer liber şi nu există nicio Lege organică prin care oamenii sunt obligaţi să poarte „botniţa” în aer liber
..Citeste mai departe..

Ce bun pare covidul pentru unii, dar şi starea de alertă! Le bagă stimulente financiare în... buzunare!

Stimulente de risc de covid şi pentru salariaţii din învăţământ, într-o perioadă în care ne cam plângem de bani pe la televizor!

După angajaţii sistemului medical, iată că şi cei care lucrează în învăţământ vor putea beneficia de bonusuri în numele covidului. Ce bun e covidul pentru unii!
Camera Deputaţilor a adoptat, pe 13 octombrie, proiectul de lege care prevede acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ pe întreaga durată a stării de alertă şi urgenţă, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor cu 158 de voturi pentru, 1 vot contra, 77 de abţineri şi o persoană care nu a votat, conform informaţii de pe site-ul Camerei Deputaţilor.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7