Ultima editie tiparita in format pdf

Bătaie între fete, la Liceul din Plopeni


Marţi, 8 octombrie, două eleve de la Liceul „Carol I” din Plopeni s-au luat la bătaie chiar în curtea unităţii de învăţământ. Una este în clasa a XI-a, iar cealaltă este în clasa a XII-a. Noroc de faptul că a intervenit Poliţia Locală, că cine ştie ce urmare putea să aibă „păruiala” dintre cele două liceene. Atât de înverşunate erau una împotriva alteia încât nici la secţia de Poliţie nu s-au potolit în a-şi arăta cât de aprige pot să fie, după cum ne-au relatat unele surse. Conducerea liceului desfăşoară o anchetă internă în acest caz şi să vedem ce pedepse se vor aplica asupra tinerelor... luptătoare!
..Citeste mai departe..

Administratorul unei asociaţii de proprietari din Ploiești a fugit cu banii de întreţinere

Zeci de familii din cartierul ploieştean ”9 Mai” acuză că sunt la un pas să rămână fără apă caldă şi căldură din cauza administratorului asociaţiei de proprietari care a fugit cu banii de întreţinere.

 

Oamenii din mai multe blocuri situate pe strada Călăraşi din Ploieşti spun că, deşi credeau că sunt cu plata facturilor la zi, reprezentanţii societăţii de distribuţie a apei potabilie şi a agentului termic i-au anunţat că furnizarea utilităţilor va fi întreruptă întrucât facturile nu au mai fost plătite de la începutul anului. Furioşi, locatarii din blocurile vizate au mers, luni, 13 mai, să ceară socoteală administratorului asociaţiei de proprietari, dar acesta a refuzat să le deschidă uşa.

Primele informaţii arată că femeia şi-ar fi însuşit toţi banii de întreţinere, aproape 100.000 de lei, şi nu a mai plătit furnizorul de utilităţi din luna ianuarie a acestui an.

..Citeste mai departe..

Băile sărate de la Telega nu se vor deschide în acest sezon. Primăria pune lacăt pe complexul turistic

*După ani de scandal între Primăria Telega şi Virginia Cacarumbas, reprezentantul societăţii care administrează băile sărate din comuna prahoveană, „marea săracilor“, se închide cel puţin pentru acest sezon.

Complexul balnear se află într-o avansată stare de degradare, astfel că administraţia locală nu va mai permite accesul turiştilor la lacul sărat. Este pentru prima dată în istoria de peste o sută de ani a băilor sărate de la Telega, când acestea nu vor mai fi acesibile bolnavilor care au venit aici an de an pentru a-şi trata afecţiunile reumatice.

“Am câştigat în instanţă printr-o decizie definitivă procesul pe care l-am avut cu societatea Oaky SRL, care a administrat în ultimii ani băile sărate. Începând din luna aprilie a acestui an, noi (primăria n.r.) ne ocupăm de lacul sărat.

..Citeste mai departe..

Cadavrul unui bărbat, descoperit în munţii Bucegi!

Descoperire macabră, duminică 19 mai, la Sinaia. Cadavrul unui bărbat, rămas până în acest moment neidentificat, a fost găsit de mai mulţi turişti, care au şi alertat autorităţile. Echipa de criminalişti care a făcut cercetarea la faţa locului a găsit mai multe recipente suspecte în bagajul victimei. Singurul indiciu cert pe care anchetatorii l-au identificat în legătură cu victima descoperită în stare avansată de putrefacţie pe munte este  un bilet de tren pe ruta Carei-Sinaia, emis în data de 4 mai 2019. Cel mai probabil bărbatul, despre care se crede că are cel puţin 60 de ani a plecat în dimineaţa zilei de 4 mai din Satu Mare cu destinaţia Valea Prahovei. Ciudat este că în bagajul omului au fost găsite mai multe recipiente cu insecticid. Nu s-a stabilit deocamdată ce intenţii avea victima şi de ce ar fi urcat echipat de munte, cu acele substanţe în rucsac, până aproape de cota 2000 din Sinaia.

..Citeste mai departe..

Viorica Dăncilă, la Ploiești

Premierul Viorica Dancilă, însoțită de miniștrii Sorina Pintea, Orlando Teodorovici, Radu Oprea și Nicolae Bădălau, a fost astăzi, 15 mai,  la Ploiești unde a participat la semnarea "Contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a activităţii de operare a Staţiei de Sortare a deşeurilor Boldeşti - Scăieni şi a Staţiei de Tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile Ploieşti, între Consiliul Județean Prahova și o companie privată. Cele două investiții ale Consiliului Județean Prahova au fost derulate cu fonduri europene.

Oficialii guvernamentali au și vizitat cele două obiective, iar ulterior au fost în județ pentru a vedea și alte investiții realizate din fonduri Europene.

..Citeste mai departe..

Klaus Iohannis, lansare de carte la Ploiești

Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat ieri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești, cea de-a treia sa carte, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, apărută recent la Curtea Veche Publishing.

Cartea este o invitație la dezbatere, la analiză și cunoaștere, astfel încât să le ofere cititorilor informații de care au nevoie pentru a deveni cetățeni europeni implicați, alături de instrumente care să le contureze o poziție articulată față de Uniune și față de viitorul ei.

Lansarea face parte dintr-o serie de întâlniri cu cititorii în întreaga țară, în unele dintre cele mai importante instituții culturale și educaționale.

..Citeste mai departe..

9 mai, Ziua Independenței de Stat a României a fost sărbătorită şi la Ploieşti

Îndemnuri politice în fața militarilor!

Autorităţile locale ploieştene au organizat joi, 9 mai, activităţi prilejuite de sărbătorirea Zilei Independenței de Stat a României, a Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi a Zilei Europei. Astfel, ceremoniile militare și religioase ocazionate de sărbătorirea celor trei importante evenimente s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud. După sosirea persoanelor oficiale, salutarea Drapelului de luptă și ocuparea locului în dispozitiv s-au intonat Imnul Uniunii Europene și Imnul național a României, momente urmate de ceremonia militară şi alocuţiuni ale oficialităţilor, alocuţiuni care au fost, pe ici pe colo, politizate, mai cu perdeluţă, mai fără perdeluţă, deşi nu-şi aveau deloc locul şi nici rostul. Oricum, în faţa celor care au susţinut alocuţiuni erau decât cadre militare
..Citeste mai departe..

Opt bebeluşi născuţi morţi la Maternitatea din Ploieşti, înhumaţi abia după 10 ani

Mai mulţi bebeluşi care au murit la naştere în perioada 2007-2014 au fost ţinuţi aproape zece ani la morga Spitalului de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti. Copiii nu au putut fi înmormântaţi din cauza birocraţiei şi a indolenţei părinţilor. Este vorba de opt bebeluşi care s-au născut cu afecţiuni incompatibile cu viaţa şi care au fost abandonaţi de părinţi în spital. Pentru că părinţii nu i-au declarat la naştere, autorităţile au avut nevoie de o decizie a instanţei pentru a începe procedurile de înhumare. Nu este clar deocamdată de ce aceste proceduri au durat atât de mult. Abia miercuri, 24 aprilie, bebeluşii au fost înmormântaţi creştineşte.

..Citeste mai departe..

Fiul preotului din Lipăneşti, trimis în judecată pentru omor

Marin Teodor Mina, fiul unui preot din localitatea prahoveană Lipăneşti, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de omor calificat. Tânărul în vârstă de 23 de ani este bănuit că a omorât o vecină cu mai multe lovituri de cuţit, apoi a incendiat casa femeii. Teodor Mina Marin este principalul suspect al crimei care s-a petrecut în noaptea de 3 spre 4 februarie. Tânărul şi-a recunoscut fapta şi a descris în faţa instanţei întreaga scenă care s-a petrecut în casa ororii.

Teo, aşa cum este cuoscut în sat, era vecin cu Liliana, femeia în vârstă de 63 de ani, găsită moartă în casă de către pompierii chemaţi să stingă incendiul care i-a cuprins locuinţa. În seara de 3 februarie, tânărul a mărturisit în faţa judecătorilor că s-a aşezat la calculator în jurul orelor 23.00.

..Citeste mai departe..

Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” a ajuns şi în Ploieşti

Sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova a găzduit luni, 6 mai a.c., lansarea celei de-a doua ediţii a Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”. Proiectul aparţine Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi este derulat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne. Evenimentul de la Sala Europa a fost organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, fiind coordonat de către prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi activităţi extraşcolare din cadrul ISJ Prahova. Au fost prezenţi, în sală, cel puţin 350 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a de la liceele şi colegiile din Ploieşti, împreună cu profesori diriginţi. Cu acest prilej, ministrul interimar al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ștefan-Radu Oprea și subsecretarul de stat Victor Ionescu au discutat cu tinerii prezenți despre importanța informării corecte și eficiente înainte de a lua decizia de a studia în afara granițelor României. Demnitarii s-au referit şi la situațiile de risc cu care se pot confrunta, precum şi la soluțiile pentru a preveni astfel de situații.
..Citeste mai departe..

Măsuri de precauţie necesare sau exces de zel?

Cazul elevei de clasa a XII-a care şi-a bătut prietena studentă revine în actualitate. Inspectorul şcolar general, trimis de Ecaterina Andronescu la şcoala unde învaţă eleva respectivă, deşi era vacanţă, iar evenimentul a avut loc la domiciliul fetei agresoare, nu la şcoală! Sau tranformăm inspectorii şcolari în procurori?

O adolescentă din Ploieşti, elevă în clasa a XII-a, şi-a bătut, în urmă cu ceva timp, una dintre cele mai bune prietene, care este studentă, vorbindu-se, prin mass-media, că ar fi fost vorba despre tentativă de omor, mai ales că și declarația fetei agresate lasă să se înțeleagă acest lucru: „M-a chemat la ea acasă după școală, într-o zi, și mi-a spus că mă roagă să mă întorc cu spatele că are un cadou pentru mine.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7