Ultima editie tiparita in format pdf

Conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice!


Aparatele etilotest au înregistrat valori de 0,60; 0,66; 0,70 și 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat

* Pe 25 septembrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești-Biroulu Rutier au fost sesizați despre faptul că pe strada Democrației, din municipiu ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un autoturism.
Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Berceni. Pe motiv că acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
..Citeste mai departe..

Primăria Ploiești consideră că „preluarea a serviciului public de alimentare cu energie termică de către RASP, aşa cum propune preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, este una ilegală”

Ei se ceartă și se contrazic, noi suferim!

Având în vedere propunerea președintelui Consiliului Judeţean Prahova, de preluare de către RASP Ploieşti a prestării serviciului de termie de la CET Brazi – producere şi distribuție primară energie termică – Primăria Ploiești a solicitat specialiștilor din cadrul regiei să își exprime punctul de vedere cu privire la propunerea domnului Iulian Dumitrescu.
De asemenea, s-au purtat discuții cu juriștii şi cu specialiștii în domeniul achizițiilor publice din cadrul primăriei pentru a găsi cadrul legal prin care se poate face o astfel de preluare.
..Citeste mai departe..

Restricționări circulație pe strada Gheorghe Doja

Ca urmare a unor lucrări efectuate de către Distrigaz Sud Reţele, pentru modernizarea sistemului de distribuire a gazelor anturale pe Strada Gheeorghe Doja, tronsonul străzii Gh. Doja, cuprins între intersecția cu strada Văleni și sensul giratoriu Caraiman, va fi închis circulației rutiere în următoarele patru sâmbete, respectiv în zilele: 30 iunie, 6 august, 13 august și 20 august 2022.
Municipalitatea recomandă utilizarea rutelor ocolitoare în zona amintită și mulțumește cetățenilor pentru înțelegere
..Citeste mai departe..

Vineri, 29 iulie, Ziua Imnului Naţional

Ziua Imnului Național al României, „Deșteaptă-te române!”, simbol al unității Revoluției de la 1848, este sărbătorită, pe 29 iulie, şi la Ploieşti.
Primăria Municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează,vineri, 29 iulie, o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Imnului Național al României, începând cu ora 10.00, pe esplanada Palatului Administrativ. Activitățile vor debuta cu ceremonialul ce implică salutul Drapelului de luptă și se vor desfășura în prezența oficialităților locale și comandantului garnizoanei.
De asemenea, se va oficia un serviciu religios, slujbă de binecuvântare și rugăciune pentru poporul român. Ulterior, reprezentanții autorităților și instituțiilor publice locale vor susține alocuțiuni cu privire la importanța celebrării acestui simbol național.
..Citeste mai departe..

Ce a păţit soferul unui autobuz, în Ploieşti, la ceas de seară! Jandarmeria a intervenit

Luni, 25 iulie a.c., în jurul orei 22:25, printr-un apel telefonic la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, conducătorul unui autobuz de pe linia „35B” care circula în zona Păltiniş din municipiul Ploiești, a sesizat tulburarea ordinii publice în mijlocul de transport în comun de către un grup de tineri.
La fața locului a fost direcționat un echipaj de jandarmi, care a constatat faptul că trei tineri tulburau ordinea publică în mijlocul de transport în comun aparținând T.C.E. Ploiești, prin proferarea de injurii, expresii jignitoare și vulgare la adresa conducătorului auto și a celorlalte persoane din autobuz, provocând indignarea acestora.
..Citeste mai departe..

Restricţii de circulaţie, valabile pentru 27 iulie, pentru autovehiculele mai grele de 7,5 tone!

Se spune că e din cauza căldurii!

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, potrivit informării primite de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, mâine 27 iulie 2022, în intervalul orar 12:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național din județele: Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.
Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR S.A. traficul se va desfășura în condiții normale.
Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură persistent.
..Citeste mai departe..

Hai, că am trecut şi peste „Apocalipsa climatică” anunţată pentru week-end! Ce mai urmează?

Duminică seara, cerul Ploieştiului avea să fie acoperit de nori ce anunţau o ploaie substanţială, dar, curios, a plouat foarte puţin! Ce bizar! Şi ce nevoie este de ploaie!

Iată că am trecut şi peste canicula din week-end şi nu a fost nicio „Apocalipsă” – aşa cum anunţau pe la TV arătându-se hărta de culoare roşu-grena!
Da, a fost destul de cald, dar să nu uităm că este vară, că este luna iulie şi că această lună este denumită, popular, „Luna lui cuptor”! Adică este o lună... arzătoare!
..Citeste mai departe..

Pentru a se reduce disconfortul cauzat de caniculă, în Ploieşti se vor monta corturi cu dozatoare cu apă rece. Aşa da!

Surse cu apă potabilă sunt puse la dispoziţia cetăţenilor în toate piețele agroalimentare din municipiu

Primăria Municipiului Ploiești face o serie de recomandări cu caracter general pentru reducerea, pe cât posibil, a disconfortului cauzat de temperaturile ridicate. Citiţi-le, că e pentru binele vostru, ploieşteni!

Ţinând cont de faptul că, pentru perioada 22-24 iulie, Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare de vreme caniculară, axistând şi disconfort termic din pricina temperaturilor ridicate, Primăria Municipiului Ploiești informează că se vor lua o serie de măsuri speciale prin care să protejeze ploieștenii față de efectele temperaturilor ridicate.
..Citeste mai departe..

Activități preventive, desfășurate de polițiștii, în curtea Bisericii Sfinții Voievozi din Urlați

Totul pentru ca elevii să se bucure în siguranţă de vacanţă!

Marţi, 19 iulie a.c., dimineaţa, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, alături de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au organizat si desfășurat o acțiune de prevenire a victimizării minorilor.
Acţiunea a avut loc în curtea Bisericii Sfinții Voievozi, din orașul Urlați, care găzduiește o școală de vară.. La această activitate au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. Scopul principal al activității a fost acela de îndrumare și consiliere a minorilor, astfel încât aceștia să se bucure de o vacanță în siguranță, să conștientizeze riscurile la care se expun dacă aleg să încalce regulile de conviețuire socială și în special, reprezentând o categorie vulnerabilă de participanți la trafic, regulile de circulație rutieră.
..Citeste mai departe..

Încă o anomalie a apărut în centrul Ploieştiului!

Pentru ce să se facă o astfel de... campanie într-o ţară ca România despre care se ştie că poluează cel mai puţin dinte ţările membre UE?

Despre procesul de fotosinteză aţi auzit? Nu ştiaţi că vegetaţia este cea care absoarbe dioxidul de carbon pentru a oferii Oxigen?

Cum au unii grijă de plămânii oamenilor când este vorba de poluare, dar când exista obligaţia de a se purta masca pe figură nu mai se exprima îngrijorarea despre sănătatea plămânilor românilor! Ce paradox!


În această perioadă, mai bine zis din 2020 încoace, se umblă la psihicul oamenilor aşa cum nu s-a umblat vreodată.
Sunt oameni care rezistă acestor presiuni psihice, însă alţii par că nu fac faţă şi cedează, că-i vedem şi acum cum umblă cu masca pe figură, de exemplu, deşi e caniculă afară! 
..Citeste mai departe..

Trei zile... medievale la Ploieşti!

Au fost trei zile de sărbătoare în Ploieşti, cu atmosferă medievală, asta datorită organizării, de către Primăria Ploieşti, a Festivalului „Ploiești, Târg Domnesc”, ajuns la cea de-a treia ediţie.
Foarte mulţi ploieşteni au ţinut să asiste la acest festival, dovadă că era mare „sete” de festivaluri organizate fără aberaţiile alea de restricţii discriminatorii din perioada 2020-2021. Oamenii sunt făcuţi să fie liberi, domnilor, nu să stea ca într-o colivie! Festivalul a început vineri, cu Parada costumelor medievale, punctul de plecare fiind Centrul Civic spre Bulevardul Independenței. Au fost şi dansuri medievale pe Bulevardul Castanilor, dansuri susținute de Asociația Paladinii de Terra Medieş.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6 7