Ultima editie tiparita in format pdf

Alarmă cu bombă în centrul Ploieștiului


Aseară, aproape de ora 22, la numărul unic de urgență 112 s-a primit un apel care anunța plasarea unei bombe într-un local din centrul Ploieștiului. Autorul este un bărbat de 32 de ani, din Ploiești, care a fost transportat la o unitate medicală de psihiatrie în vederea acordării unor îngrijiri medicale de specialitate. 
 Față de acesta a fost luată măsura sancționării contravenționale în valoare de 3.000 de lei, conform prevederilor OUG 34/2008, privind organizarea și funcționarea sistemului național unic pentru apeluri de urgență.
..Citeste mai departe..

Accident între trei autoturisme în zona localităţii Movila Vulpii


Un accident rutier a avut loc joi, 20 ianuarie, în zona localităţii Movila Vulpii, în sensul de mers Bucureşti – Braşov.
Au fost implicate trei maşini, iar în urma impactului unul dintre şoferi, în vârstă de 42 de ani, s-a ales cu leziuni în zona picioarelor, anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.
Ceilalţi doi conducători auto au vârsta de 35 de ani.
În autoturismele implicate în accident se aflau cinci persoane adulte şi trei copii.

..Citeste mai departe..

CONVOCATOR


Presedintele ,,Obstei  Mosnenilor  Starchiojdeni si  Batraneni‘’  si  Consiliul  Director  convoaca  Adunarea  Generala  Ordinara a membrilor  Obstei  Mosnenilor  Starchiojdeni  si  Batraneni, pentru data de 03.02.2022, ora  10.00, care se va tine in comuna Starchiojd, sat Starchiojd nr.1, judetul Prahova, avand urmatoarea ordine de zi;

   La adunare pot participa toti membrii, personal sau prin imputernicit, conform dispozitiilor statutare. In cazul in care nu se vor indeplini conditiile legale privind cvorumul si valabilitatea deliberarilor, Adunarea Generala Ordinara a membrilor Obstei Mosnenilor Starchiojdeni si Batraneni, se va tine in data de 04.02.2022, la aceeasi ora, adresa si avand aceeasi ordine de zi.

 Se propune ;

 1.     Validarea / aprobarea modificari art. 27 ;  din Statutul Asociatiei Obstei Mosnenilor Starchiojdeni si Batraneni in sensul ;  Indemnizatiile pentru presedintele Obstei si membrilor  Consiliului Director se vor acorda in luna decembrie pentru anul in curs in baza valorilor din facturile emise pentru vanzare  lemn, incasari valorice de la APIA, precum si alte venituri cu conditia ca obligatiile la stat aferente sa se faca conform legii. Indemnizatiile se acorda in cuantum de 8% din total valori cumulate (vanzare  lemn, incasari APIA, precum si alte venituri) dupa cum urmeaza;

-         12%  presedintele ;

-         88% celor 10 membrii din Consiliu Director impartindu-se in mod egal.

..Citeste mai departe..

Bătaie în Ploieşti, noaptea, între mai multe persoane!

Poliţia a intervenit şi i-a prins pe cei implicaţi în scandal, tineri şi tinere cu vârste între 19 şi 25 de ani, predându-i la Secţia nr. 1 Poliţie

În zona trecerii de pietoni de pe strada Gehorghe Lazăr, din Ploieşti, în dimineaţa zilei de 10 decembrie, în jurul orei 3:15, s-a iscat o altercaţiei între mai multe persoane.
Aflaţi în patrulare, prin zona respectivă, poliţiştii locali, cu sprijinul unui echipaj de la intervenţie rapidă, l-au prins pe unul dintre suspecţi, în zona fostului Cinema „Patria”, identificat în persoana numitului B.F.A., în vârstă de 24 ani.
..Citeste mai departe..

165 conducători auto au fost amendaţi de poliţiştii de la rutieră în primele 12 zile ale lunii decembrie

În pimele 12 zile ale lunii decembrie a.c., polițiștii locali cu atribuții pe linie de circulație rutieră au verificat 202 conducători auto, dintre care 165 au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 35.865 lei.
Au fost asigurate și măsuri specifice în cazul a 6 accidente rutiere soldate cu pagube materiale. Totodată, au fost soluționate 138 sesizări ale cetățenilor, cu efectuarea de verificări la fața locului
..Citeste mai departe..

ISU Prahova, între inundații, incendii și ... urși

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a înregistrat, în perioada 10 – 13 decembrie a.c., 129 de misiuni, din care 67 au fost intervenții în situații de urgență, 59 cazuri SMURD și 3 activități de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 7 incendii, 9 misiuni (măsuri suport COVID), 7 recunoașteri, precum și în alte 13 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, asigurare zonă accidente rutiere etc. În total, 14 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
..Citeste mai departe..

Ofensă adusă creştinităţii! O eroare de tehnoredactare sau intenţie?

„Târg de iarnă”, la Ploieşti, în loc de „Târg de Crăciun”! Cine cerea a nu se mai utiliza numele Crăciun?

În faţa Halelor Centrale, mai exact în spaţiul unde se parcau taxiurile, se organizează ceea ce ştiam a se chema Târg de Crcăiun.
Trecând prin zona respectivă, nu mică ne-a fost mirarea când am zărit că, pe o coală A4, agăţată pe un gard metalic, stătea scris că acolo se amenajează „Târgul de iarnă”!
Aşadar, vedeţi că nu a mai fost folosit cuvântul Crăciun! De ce? Deranjează pe cineva acest obicei, această datină? Deranjează cuvântul Crăciun?
..Citeste mai departe..

Accident mortal la Nedelea

În această seară, un apel la 112 a anunțat un accident rutier pe DJ 144 între Aricești și Nedelea, în care un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 65 de ani ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi intrat în coliziune cu un copac. În urma impactului, bărbatul a fost declarat decedat.
Potrivit presei din Campina (ziarul Oglinda de Azi și campinatv.ro), victima este omul de afaceri Florin Abagiu
..Citeste mai departe..

140 de autorizații de construire eliberate în judeţul Prahova în luna septembrie

De la Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova am aflat că, în luna septembrie 2021, în județul Prahova, s‐au eliberat 140 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 4,8% față de septembrie 2020.
Autorizațiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din județul Prahova, în luna septembrie 2021, dețin o pondere de 2,9% din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale din România, ceea ce ne conferă într‐un clasament național din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale locul 11.
În luna septembrie 2021, din totalul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale, 22,9% au fost eliberate în mediul urban şi 77,1% în mediul rural.
..Citeste mai departe..

2,2%, rata şomajului în Prahova, în septembrie

Numărul şomerilor înregistrați la Agenția Județeană de Ocuparea Forței de Muncă Prahova la sfârşitul lunii septembrie 2021 a fost de 6.384 persoane, din care 3.316 femei, informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Rata şomajului, la sfârşitul lunii septembrie 2021, a fost de 2,2%, în scădere cu 0,9 puncte procentuale față de luna septembrie 2020. Pe sexe, rata şomajului înregistrată pentru bărbați a fost de 1,8% mai mică cu 0,7% față de luna septembrie 2020 şi pentru femei a fost de 2,7% mai mică cu 1,2 puncte procentuale față de luna septembrie 2020. Rata şomajului, din județul Prahova, în luna septembrie 2021 a fost mai mică decât cea înregistrată la nivel național (2,9%), mai spune Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova
..Citeste mai departe..

Cum s-a... mişcat Turismul prahovean luna septembrie 2021

Numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna septembrie 2021 a fost de 44.961 persoane, din care 42.169 turişti români (93,8%) şi 2.792 turişti străini (6,2%), precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 90.515 în luna septembrie 2021, în creştere cu 19,9% față de aceeaşi lună a anului 2020.
Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din județul Prahova în luna septembrie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o creştere cu 14,0%, iar cele ale turiştilor străini o creştere cu 259,5%.
..Citeste mai departe..

În Ploieşti, Constituţia României şi valorile Statului de Drept sunt călcate în picioare!

Sunt comise acte de discriminare şi segregare de către unele centre comerciale, fiind afectate grav demnitatea omului şi egalitatea între cetăţeni

Discriminarea şi segregarea sunt interzise de „dispoziţiile legale în vigoare”, domnilor! Cât credeţi că se mai pot tolera astfel de derapaje?

Asemenea discriminări şi segregări nu au avut loc nici în regimul impus de Ceauşescu! Este inadmisibil să fie acceptate asemenea derapaje de la Constituţie, de la Drepturile omului doar pentru că există nişte presupuneri sau „dacă şi cu parcă”! Toate studiile ştiinţifice spun acelaşi lucru, că şi vaccinaţii se îmbolnăvesc şi pot să răspândească boala, însă, cu toate acestea, se comit acte de segregare fără ca cel ce le comite să fie tras la răspundere!
..Citeste mai departe..

Mai are vreo însemnătate jurământul oferit pentru respectarea Constituţiei şi Drepturile omului?

Nu mai este respectat nici dreptul la sănătate, nici cel la liberă circulaţie, dar reprezentanţii instituţiilor de forţă tot pe bietul cetăţean îl amendează! De ce, că nu... respectă măsurile din hotărârile ce încălcă Legea Supremă? Incredibil!

În perioada 1 – 30 noiembrie 2021, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat în permanență pentru depistarea și sancționarea persoanelor care încalcă normele legale de conviețuire socială și de gospodărire a localității. În urma faptelor contravenționale depistate, au fost întocmite 514 procese-verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 119.065 lei, fiind legitimate 1.715 persoane, se arată într-un comunicat de presă primit de la Poliţia Locală Ploieşti
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6