Ultima editie tiparita in format pdf

Gata cu interdicţia asupra consumării apei potabile în Ploieşti!


Analizele efectuate de Apa Nova şi de Direcţia de Sănătate Publică Prahova spun că apa nu prezintă nicio modificare anormală 

O avarie majora a avut loc sâmbătă, 9 februarie, la nivelul sistemului de aprovizionare cu apă potabilă din zona de nord şi centrală a Ploieştiului şi, ca urmare, calitatea apei a avut serios de suferit. Având în vedere cele întâmplate, Direcţia de Sănătate Publică Prahova (DSP) a emis un comunicat de presă în care precizează faptul că a luat decizia de interzicere a consumului de apă pentru băut, gătit, spălat pe dinţi, spălat pentru consumatorii care sunt branşaţi la reţeaua de distribuţie a apei din zonele afectate (Cartier Nord, Cartier Republicii, străzile Gheorghe Doja şi Splaiului, zona dintre străzile Zidari şi Deltei) din Ploieşti.
..Citeste mai departe..

La sfârşitul lunii septembrie, în Prahova, câştigul salarial mediu net a fost de 2.461 lei/salariat

Efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii septembrie a.c., a fost de 183.251 persoane, în creştere cu 4.374 persoane față de luna septembrie 2017. Câştigul salarial mediu net din județul Prahova a fost de 2.461 lei/salariat, mai mare cu 256 lei față de luna septembrie 2017. Indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o creştere de 6,3%, ne anunţă Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramura servicii şi comerț (2.564 lei/salariat) iar sub media județului în ramurile agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.086 lei/salariat) respectiv în industrie şi construcții (2.356 lei/salariat)
..Citeste mai departe..

Au crescut exporturile!

Indicele producției industriale în luna septembrie 2018, față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova a fost de 98,0%, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Aceeşi sursă precizează că, în luna septembrie a acestui an, față de luna corespunzătoare din anul 2017, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 113,6%. Exporturile de bunuri din județul Prahova, în luna iulie 2018, au însumat 204.388 mii euro
..Citeste mai departe..

Turismul prahovean a înregistrat 52.655 persoane care au vizitat judeţul în luna septembrie

Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna septembrie 2018, au pus la dispoziția turiştilor o capacitate de cazare de 12.355 locuri‐pat, valoare mai mică cu 0,8% comparativ cu luna septembrie 2017. În numărul total de structuri de primire turistică deschise în luna septembrie 2018 (317 unități), pensiunile turistice urbane au deținut cea mai mare pondere, respectiv 37,2%, urmate de hoteluri (25,6%), vile turistice (13,2%), pensiuni agroturistice (12,0%), etc.. Numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna septembrie 2018, a fost de 52.655 persoane, din care 44.241 turişti români (84,0%) şi 8.414 turişti străini (16,0%)
..Citeste mai departe..

Andreea Cosma, condamnată la închisoare cu executare în dosarul ”Ciuperceasca”, decizia nefiind definitivă

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat, marți,  în dosarul dosarul de corupție în care deputatul  Andreea Cosma este inculpată pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, faptă care ar fi fost comisă în calitate de notar.

În acest dosar, procurorii DNA Ploiești au stabilit un prejudiciu de aproape 18 milioane de lei. 

Andreea Cosma a fost trimisă în judecată în noiembrie 2015. În aceeaşi cauză a fost deferit justiţiei și Florin Anghel, fost deputat și fost preşedinte al Consiliului Județean Prahova în perioada 2004 şi 2008.

..Citeste mai departe..

1 decembrie 1918 – 1 decembrie 2018, 100 de ani de la Marea Unire a României

România sărbătoreşte, la 1 decembrie 2018, 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Cu cât ne apropiam mai mult de acest eveniment, cu atât emoţiile sunt mai puternice şi gândurile ni se îndreaptă spre cei care, prin eroismul lor, au făcut ca România să redevină Mare. De atunci, însă, şi până în prezent, multe lucruri s-au întâmplat prin Europa, frământări după frământări, războaie, conspiraţii, sacrificii, care aveau să ducă şi la... fragmentări de ţări, fapte ce, din păcate, nu aveau să ocolească România. Am trecut prin multe noi, românii, de-a lungul istoriei, iar faptul că acum, în anul de graţie 2018, suntem parcă mai dezbinaţi decât oricând dovedeşte faptul că mai avem multe de învăţat de la strămoşii noştri, mai ales în privinţa dragostei de patrie şi de aproapele nostru. (Mihail Marinescu)
..Citeste mai departe..

Centenarul Marii Uniri, la Ploiești!

Mulți ploieșteni au fost supărați din cauză că autoritățile nu au respectat programul activităților, pierzând parada militară, care s-a desfășurat mult mai devreme decât era anunțată, ora 13:00!

Dacă până acum, autorităţile locale ne-au obişnuit ca ceremoniile militare, religioase şi cuvântările aleşilor, prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale, să aibă loc la Monumentul lui Mihai Viteazul, de pe Bulevardul Republicii, ei bine iată că tocmai în acest an 2018, când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, s-a decis ca aceste activităţi să aibă altă locaţie. Astfel, conform programului stabilit şi publicat şi pe site-ul Primăriei Municipiului Ploieşti, zona din faţa Catedralei „Sf. Ioan Botezătorul” a fost aleasă ca fiind centrul acţiunilor dedicate Marii Uniri.
..Citeste mai departe..

100 de trandafiri pentru 100 de ani ai României reîntregite, la Muzeul Pietrei din Sângeru

Muzeul Pietrei din Sângeru, realizat de poetul Lucian Avramescu, are, de curând, o Alee a Trandafirilor, în care s-au plantat 100 de trandafiri. Această iniţiativă aparţine profesoarei Ileana Militaru – director al Școlii de Flori din Lipănești-Prahova care, astfel, a cinstit cei 100 de ani ai României reîntregite! La evenimentul orgnizat cu acest prilej a participat şi prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru activitatea permanentă şi activităţi extraşcolare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, care a lăudat iniţiativa Ileanei Militaru şi a declarat că a petrecut câteva ore minunate admirând, alături de familia poetului, de elevii şcolii din localitate și minunata interpreta Dominica Sorescu Voicu (însoţită de persoane ce fac parte din Clubul Pensionarilor), cei 100 de trandafiri plantaţi pe aleea respectivă. „Generații și generații de oameni minunați. Felicitari tuturor!”, avea să exclame prof. Cristina Petre.


..Citeste mai departe..

50 de persoane evacuate de la UPG Ploiești

Panică astăzi, Universitatea de Petrol-Gaze din Ploieşti, unde 50 de persoane au fost evacuate de urgenţă din din cauza unui miros iritant, resimţit la etajul 4, două persoane fiind transportate la spital pentru investigaţii, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ploieşti.

"Avem un apel pe 112, referitor la o tânără care prezintă palpitaţii. După ce am ajuns acolo, am constatat că era un miros iritant care se manifesta la etajul 4 al corpului I, după care s-a procedat la evacuarea celor 50 de persoane de la etajul respectiv, s-a aerisit încăperea. Acum s-a luat decizia să se evacueze tot corpul I şi urmează să se stabilească efectiv de la ce a provenit mirosul iritant", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ploieşti, Raluca Vasiloae.

..Citeste mai departe..

Bătrână dată dispărută, găsită de polițiștii locali

În seara zilei de 22 noiembrie 2018, în jurul orelor 20:10, un echipaj al Poliției Locale Ploiești a depistat, în zona Piața Victoriei, o persoană de sex feminin care fusese dată dispărută de la domiciliu, prin apelul unic de urgență 112. Aceasta era îmbrăcată neadecvat condițiilor meteo actuale și se deplasa dezorientată pe stradă. Potrivit datelor și semnalmentelor deținute, persoana a fost identificată ca fiind numita S.M., în vârstă de 88 de ani, domiciliată în Ploiești, zona Sălii Sporturilor. Bătrâna a fost condusă la domiciliu, fiind preluată de fiul său și de lucrătorii Secției 3 de Poliție
..Citeste mai departe..

Am avut din nou cutremur mai mare de 3 pe Richter

Marţi, 20 noiembrie, la ora 1:23, s-a produs un nou cutremur în Vrancea, cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), acest cutremur s-a produs la o adâncime de 70 de kilometri. Cutremurul a avut loc în apropierea oraşelor Odobeşti (37 km), Panciu (39 km), Oneşti (40 km), Tîrgu Ocna (45 km) şi Slănic-Moldova (48 km). După cum vă amintiţi, cel mai puternic seism din acest an a avut loc în noapte de 27 spre 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, fiind foarte bine şi în Prahova.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6