Ultima editie tiparita in format pdf

Criză mare de poliţişti


Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina scoate la concurs 2600 de locuri pentru 2018

Din cauza pensionărilor masive din sistem, Ministerul Afacerilor Interne a decis să scoată la concurs încă 2600 de locuri pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina, pentru anul 2018. Va fi pentru prima dată în isotria unităţii când se vor organiza trei sesiuni de admitere într-un singur an, în ianuarie, iulie şi decembrie.

Conform comandantului Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina, comisarul şef Vasile Tache, următoarea sesiune de admitere se va organiza în a doua jumătate a lunii iulie, pentru ca la finalul anului să mai fie organizată o a treia sesiune, spre sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie. Vasile Tache a precizat că în ceea ce priveşte a treia sesiune de examen sunt încă discuţii cu privire la dată, existând şi varianta să fie amânată pentru ianuarie 2019.

..Citeste mai departe..

Locuri de muncă sezonieră în agricultura, în Spania

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova reamintește persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în Spațiul Economic European despre oferta de locuri de muncă în domeniul agricol din Spania. Se oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania – firma Surexport (400 de femei și 200 de cupluri) - sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, vârsta 18 – 50 ani), pentru recoltarea căpşunilor, campania 2018 (nu se solicită experiență). Selecția va avea loc pe data de 11 decembrie 2017, în municipiul Ploieşti. Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare este 15 februarie 2018.
..Citeste mai departe..

Un asteroid cu diametrul de cinci kilometri se va apropia de Pâmânt cu câteva zile înainte de Crăciun

Un asteroid gigant va trece pe lângă Pământ pe 16 decembrie. Acesta a fost denumit „3200 Phaethon”, după semizeul grec, care ar fi fost pe punctul de a incendia întregul Pământ. Conform Mirror, asteroidul a fost clasificat ca potenţial periculos de către Minor Planet Center. Însă, în ciuda numelui, „3200 Phaethon” nu constituie un pericol pentru omenire. Va trece la peste 10,460 milioane de kilometri de Pământ, în termeni spaţiali distanţa fiind relativ mică. Cercetătorii din cadrul Jet Propulsion Laboratory al NASA plănuiesc să utilizeze oportunitatea pentru a obţine modele 3D detaliate ale asteroidului, care are o formă neregulată. Conform măsurătorilor realizate de specialişti, asteroidul are un diametru de 4,82 de kilometri.
..Citeste mai departe..

Exporturile de bunuri din judeţul Prahova au crescut cu 10,2% în primele şapte luni ale acestui an

Indicele producției industriale în luna septembrie 2017, față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 106,7%, ne precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Aceeşi sursă mai anunţă că, în luna septembrie a.c., față de luna corespunzătoare din anul 2016, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie, pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 109,5%.Exporturile de bunuri din județul Prahova, în primele şapte luni ale acestui an, au însumat 1.298.767 mii euro. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, exporturile au crescut cu 10,2%.
..Citeste mai departe..

Participare-record la consultarea publică privind rolul temelor pentru acasă

S-a încheiat perioada destinată consultării publice la nivel naţional privind rolul temelor pentru acasă, organizată de Ministerul Educaţiei şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, pentru 7-20 noiembrie a.c. Demersul a suscitat un interes deosebit şi a generat o participare-record, chestionarele on-line fiind completate de 32.921 de părinți, 37.032 de elevi şi 12.487 de cadre didactice. În funcție de mediul de rezidență, 77,33% din totalul de respondenți provin din mediul urban, iar 22,67% din mediul rural. Pe categorii de respondenți, situația este următoarea: cadre didactice (63,72% - urban, 36,28% - rural), elevi (80,29% - urban, 19,71% - rural) și părinți (88% - urban, 12% - rural).
..Citeste mai departe..

Grija pentru natură

Cel puţin o mie de elevi vor planta sâmbătă, 25 noiembrie, în jur de 10.000 de puieţi de arţar, stejar auriu şi salcâm în cadrul Campaniei de împădurire „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine”

În perioada 15-30 noiembrie a.c. se derulează cea de-a II-a ediţie a Campaniei de împădurire „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine”, al cărei prim obiectiv este acela al extinderii „perdelei vezi”, create prin acţiunile de plantare , în octombrie 2016.
..Citeste mai departe..

Scandal în liceul Cuza din Ploieşti: Doi elevi au fost tunşi de dirigintă în clasă, chiar în timpul orei!

Scandal fără precedent la Colegiul Alexandru Ioan Cuza din Ploieşti, acolo unde doi elevi din clasa a VII-a au fost tunşi în clasă chiar de către diriginta lor, profesor de matematică. Părinţii elevilor, nemulţumiţi de faptul că profesorul a umilit copiii în faţa colegilor, au cerut socoteală conducerii unităţii de învăţământ.

Magda Vasile, profesor de matematică în cadrul colegiului Al.I. Cuza din Ploieşti, dirigintă la clasa a VII-a, a tuns câte o şuviţă din părul a doi băieţi chiar în timpul orei de dirigenţie care a avut loc vineri, 10 noiembrie.

..Citeste mai departe..

Administratorul Allianso Group, dezvoltatorul Ploieşti West Prark, condamnat pentru evaziune

Lokere Ivan Filipo, administratorul  Allianso Group, dezvoltatorul Ploieşti West Park, unul dintre cele mai mare parcuri industriale din România, a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Cetăţeanul belgian a fost găsit vinovat într-un dosar în care prejudiciul a fost calculat la suma de peste jumătate de milion de euro.

Tribunalul Prahova a decis să-l condamne pe Ivan Lokere la trei ani de închisoare cu suspendare şi doi ani interzicerea unor drepturi. Aceeaşi instanţă a hotărât să-l achite pe administratorul Allianso Group pentru infracţiunile de spălare de bani şi folosire cu rea – credinţă a creditului societăţii.

Conform portatului instanţelor de judecată, în cauză “prejudiciul a fost acoperit integral. În baza art 217 alin 6 Cpp cu aplicarea art 5 Cp, dispune restituirea cauţiunii în cuantum de 500.000 euro echivalent la moneda naţională la data depunerii acesteia, (…), achitată în numele inculpatului Lokere Ivan Filip Odiel”.

..Citeste mai departe..

Români, sunteţi solicitaţi pentru recoltare de zmeură în Portugalia!

EURES România oferă 300 locuri de muncă vacante în Portugalia (Campania 2018) pentru muncă sezonieră în agricultură, la recoltarea zmeurei. Durata contractului este de aproximativ trei luni, timpul de lucru fiind de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcţie de producţie, să se efectueze ore suplimentare. Data estimată de angajare este fârşitul lunii februarie/începutul lunii martie 2018. Cerinţe: sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, avantaj pentru persoanele cu experienţa în agricultură/experienţă în recoltarea zmeurei/experienţă în munca în sere. Beneficii: Angajatorul asigura cazare contra cost – 2 euro/zi. Angajatorul plăteşte transportul către Portugalia, iar costul acestuia va fi dedus din primele salarii. Salariu: 603 – 1.053 euro/brut/lună (săptămâna de lucru 40 oră, 5 zile lucrătoare, 2 zile libere prin rotaţie).
..Citeste mai departe..

În atenţia agenţilor economici, beneficiari de subvenţii

Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova anunţă toţi agenţii economici care sunt beneficiari de subvenții că termenul de depunere a declaraţiei D112 şi a situaţiilor lunare pentru subvenţii pentru luna decembrie este joi, 21 decembrie 2017. Aceştia trebuie să prezinte declaraţia privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate pentru luna precedentă D112.

..Citeste mai departe..

Crescătorii de animale din Comarnic au blocat DN1 în semn de protest împotriva urşilor

Zeci de crescători de animale din Comarnic au protestat pe marginea DN1 împotriva atucurilor urşilor. Oamenii sunt supăraţi că autorităţile nu intervin pentru a rezolva problema animalelor sălbatice care atacă aproape în fiecare seară în gospodăriile din zona Valea Prahovei. “Avand în vedere atacurile repetate şi pagubele făcute de animalele sălbatice în gospodăriile din Comarnic, Asociaţia Crescătorilor de Animale Comarnic împreună cu Asociaţia Crescatorilor de Animale, Păsări şi Producatorilor Agricoli „Pleşuva” au decis să ia atitudine. “Prin acest miting se doreşte atragerea atenţiei autorităţilor, cu privire la problema animalelor sălbatice, care pare a fi scăpata de sub control.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6