Ultima editie tiparita in format pdf

Verificări și marcaje rutiere la Pasajul de la Sud, între străzile Depoului și Mimiului


Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că se vor executa lucrări de verificare/inspecție în exploatare a tablierului metalic, precum și activități de refacere a marcajelor rutiere deteriorate, la Pasajul de trecere între străzile Depoului și Mimiului, în perioada 9-25 aprilie 2021. Lucrările respective vor fi derulate de S.C. Europan Prod S.A., în calitate de executant al obiectivului de investiții amintit.


..Citeste mai departe..

Incendiu la un agent economic din Vălenii de Munte

Pompierii prahoveni au acționat miercuri, în jurul orei 13:54, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbuncit la un compresor aflat în incinta unei operator economic din localitatea Vălenii de Munte, care are ca obiect de activitate fabricarea elementelor de dulgherie și tâmplărie pentru construcții. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la un compresor și la izolația unui perete pe aproximativ 4 mp.
..Citeste mai departe..

Consultare publică pentru o stradă cu sens unic în Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din Ploiesti a constatat că este necesar, pentru desfășurarea traficului în condiții de siguranță,să se stabilească sens unic de circulaţie pe strada Codrul Cosminului, pe sensul dinspre strada Malu Roșu spre strada Ion Neculce. 
 Ca atare, Primăria Municipiului Ploieşti invită cetăţenii să îşi exprime opinia cu privire la acest aspect, cei intersați putând să transmită opinia, până la data de 26.03.2021, la adresa de e-mail: comisie.circulație@ploiești.ro.
..Citeste mai departe..

4800 de persoane au fost verificate în weekend de polițiștii prahoveni

Prelungirea stării de alertă a adus şi modificarea intervalului de limitare a deplasărilor doar din motive justificate în intervalul orar 22:00-05:00, aseară fiind organizată o acțiune la nivelul județului Prahova ce a avut ca scop informarea cetățenilor cu privire la noile modificări legislative. În ultimele 48 de ore, peste 800 de cadre au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul COVID-19. 
În cadrul activităților au fost legitimate peste 4.800 de persoane, fiind verificate peste 680 de autovehicule. În intervalul menționat, au fost verificate peste 240 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.
..Citeste mai departe..

Proiectul de Lege privind funcţionarea Poliţiei Militare afectează grav Democraţia!

Se urmăreşte înzestrarea militarilor cu atribuţii aberante, periculoase pentru bunul mers al societăţii, cu implicarea militarilor pentru controlul mulţimilor şi implicarea în viaţa civililor care nu execută ordinele! Cine nu se supune, riscă să aibă parte de „tratamentele” instituţilor de forţă!

La 31 de ani de la Revoluţia împotriva Dictaturii comuniste, în România pare să se arunce la gunoi, pas cu pas, drepturile şi libertăţile recâştigate în decembrie 1989!

Cine sunt duşmanii Poliţiei Militare? Cumva cei care refuză vaccinarea? Cumva cei care critică abuzurile făcute de unii în numele unui virus gripal? Cumva cei care nu poartă mască? Cumva cei care ies să protesteze împotriva încălcării drepturilor omului?

Nu scoateţi Armata din matca ei firească!

Proiectul de Lege privind atribuţiile, organizarea şi funcţionarea Poliţiei Militare, o „invenţie” a ministrului Nicolae Ciucă, şi-a încheiat dezbaterile publice. Dacă devine Lege organică, atunci cetăţenii români ce nu respectă măsurile impuse de guvernanţi, spunându-se pentru situaţii speciale (ca Stare de urgenţă, Stare de alertă, situaţie epidemiologică) vor fi, în cel mai bun caz, amendaţi şi de poliţiştii militari
..Citeste mai departe..

Copaci în pericol să cadă la Sinaia

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova intervin, in această dimineaţă, pentru îndepărtarea unor copaci care sunt în pericol să cadă pe DN 1, pe raza staţiunii Sinaia. 
 Se acţionează pe DN 1, unde trei pomi sunt în pericol să cadă pe partea carosabilă, dar şi pe Bulevardul Carol şi pe strada Cumpătu din staţiune, unde sunt copaci căzuţi. 
 Zona montană a judeţului Prahova este sub Cod portocaliu de viscol...Citeste mai departe..

Incendiu stins de un pompier aflat în timpul liber

În perioada 11 – 12 martie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 33 de misiuni, din care 11 au fost intervenții în situații de urgență, 18 urgențe medicale și 4 activități de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 2 incendii, o recunoaștere, 2 exerciții de antrenament, precum și în alte 6 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, transport vaccinuri la centre etc. 
În aceste cazuri, 18 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere produse în localitățile Cepura și Bușteni și municipiul Ploiești, în urma cărora nu au fost victime.
..Citeste mai departe..

Incendiu la hală de produse inflamabile la Florești

Incendiul care a izbucnit, miercuri dimineaţă, la o hală de depozitare produse inflamabile - uleiuri, diluanţi - situată în localitatea prahoveană Floreşti a fost lichidat. Un incendiu a izbucnit, miercuri dimineaţă, la o hală de depozitare produse inflamabile - uleiuri, vopseluri, diluanţi - situată în localitatea prahoveană Floreşti. Potrivit ISU Prahova, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de 2.000 metri pătraţi, dar cu flacără deschisă ardea pe 500 metri pătraţi..Citeste mai departe..

Turismul continuă să sufere din pricina restricţiilor impuse

Numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna decembrie 2020 a fost de 22.857 persoane, din care 22.414 turişti români (98,1%) şi 443 turişti străini (1,9%).
Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 46.098 în luna decembrie 2020, în scădere cu 53,8% față de aceeaşi lună a anului 2019, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din județul Prahova în luna decembrie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o scădere cu 52,0%, iar cele ale turiştilor străini o scădere cu 72,5%
..Citeste mai departe..

Prahova are doi suprefecti noi

Guvernul României a anunțat numele celor doi subprefecți pe care îi va avea județul Prahova după încetarea mandatelor tuturor conducătorilor Prefecturilor din țară, ca urmare a modificărilor aduse legii fucționarilor publici. Astfel, prefect va rămâne Cristian Ionescu, iar subprefecți au fost numiți, prin hotorâri publicate în Monitorul Oficial, Felix Bulearcă și Florin Alexandru Vane.
..Citeste mai departe..

143 de autorizații de construire eeliberate în decembrie 2020

În luna decembrie 2020, în județul Prahova, s‐au eliberat 143 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creştere cu 38,8% față de decembrie 2019.
Autorizațiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din județul Prahova, în luna decembrie 2020, dețin o pondere de 4,1% din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale din România, ceea ce ne conferă într‐un clasament național din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale locul 8. În luna decembrie 2020, din totalul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale, 17,5% au fost eliberate în mediul urban şi 82,5% în mediul rural
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6