Ultima editie tiparita in format pdf

Conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice!


Aparatele etilotest au înregistrat valori de 0,60; 0,66; 0,70 și 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat

* Pe 25 septembrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești-Biroulu Rutier au fost sesizați despre faptul că pe strada Democrației, din municipiu ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un autoturism.
Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Berceni. Pe motiv că acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
..Citeste mai departe..

Vizită în Ploieşti a ambasadorul Franţei în România!

Primăria Ploieşti a primit astăzi, 26 august, delegaţia Ambasadei Franţei în România, condusă de Excelența Sa, doamna Laurence Auer.
Aceasta a fost întâmpinată de primarul Municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, împreună cu viceprimarii municipiului nostru, domnul Daniel Nicodim și doamna Magdalena Trofin, precum și administratorul public al orașului, doamna Simona Albu. La discuții au fost prezenți și președintele Camerei de Comerț și Industrie a Județului Prahova, Aurelian Gogulescu și directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu” a municipiului Ploiești, Vlad Mateescu, precum și reprezentanți ai Alianței Franceze Ploiești și ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova!
..Citeste mai departe..

Conducătorii auto sunt urmăriţi cu „Blitz-ul”!

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost efectuate, pe 24 august, 3 acțiuni de tip „BLITZ”, Drumul Național 1, pe mai multe tronsoane de drum.
Astfel, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, cei ai Poliției municipiului Ploiești- Biroul Rutier și cei ai Secției Rurale de Poliție Blejoi au acționat pe linie rutieră, în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv, și care reprezintă un real pericol pentru toți participanții la trafic a fost unul dintre obiectivele polițiștilor, în cadrul celor trei acțiuni.
..Citeste mai departe..

Poliţiştii, în mijlocul copiilor!

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalității Prahova au desfășurat, pe 23 august, în municipiul Ploiești, activități preventive cu preșcolarii înscriși la atelierele de vară ale Asociației „Ovidiu Ro”.
Astfel, polițiștii prahoveni au petrecut o oră cu preșcolarii atelierului de vară, fiindu-le oferite informații și sfaturi privind siguranța la școală, siguranța pe drumul către școală sau către casă, precum și despre siguranța în mediul on-line, fiindu-le citită chiar și o poveste.
Totodată, polițiștii le-au explicat copiilor, pe înțelesul lor, câteva reguli elementare de circulație pe care trebuie să le cunoască la vârsta lor, prin jocuri.
..Citeste mai departe..

Accident pe A3, Ploieşti – Bucureşti, la kilometrul 36

Pe autostrada A3, Bucureşti – Ploieşti, a avut loc, în jurul orei 15:00, pe sensul către capitală, la kilometrul 36, un accident între două autoturisme.
Astfel, traficul rutier s-a desfăşurat dirijat pe banda de urgenţă, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române


..Citeste mai departe..

Acțiune de prevenire a furturilor din locuință

Ce vă sfătuiesc poliţiştii!

Săptămâna trecută, mai exact pe 18 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Secției nr.2 de poliție Ploiești, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean au desfășurat o acțiune cu privire la principalele moduri de operare, tipuri de bunuri vizate de infractori, riscurile pentru perioada vacanței și modul în care ne poate afecta o astfel de faptă.
Acțiunea s-a desfășurat în zona de nord a municipiului Ploiești și a vizat persoanele vârstnice, care de cele mai multe ori sunt victime ale infractorilor. Polițiștii le-au prezentat cetățenilor faptul că cele mai cunoscute metode de operare sunt „prin împrietenire” și „folosirea de chei potrivite”, însă nu sunt neglijate nici metodele clasice: prin escaladarea ușilor/ ferestrelor, prin forțarea/tăierea încuietorilor/elementelor de siguranță ale ușilor/ porților cu instrumente dure sau ruperea butucului/sistemelor de închidere.
..Citeste mai departe..

108 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti conducătorilor auto pe 19 august, în Ploieşti

Vineri, 19 august a.c., în intervalul orar 22.30-1.30 polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au organizat și desfășurat, în colaborare cu specialiștii R.A.R., o acțiune în Ploieşti pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.
Tot în data respectivă, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au desfășurat acțiuni pe drumurile naționale din județ pentru verificarea legalității desfăşurării transportului rutier public de marfă și persoane. În perioada menționată au fost controlate 210 autovehicule și au fost efectuate 107 testări cu aparatul etilotest, dar și 10 cu aparatul DrugTest.
..Citeste mai departe..

Vedeţi pe ce străzi din Ploieşti se închide cicrulaţia rutieră duminică!

Ca urmare a unor lucrări ce se efectuează pe Bd. Republicii, pe tronsonul cuprins între Piața „Mihai Viteazul” și „Piața Eroilor”, circulația rutieră va fi închisă duminică, 21 august, între orele 7:00 şi 22:00.
Astfel, traseele 1 și 30 vor circula în sensul Nord – Centru pe străzile: Gheorghe Doja, efectuând stația în P-ța „Mihai Viteazul”, de pe strada „Gheorghe Doja”, apoi dreapta „Văleni”, „Carpați”, și din „Piața Eroilor” traseul cunoscut. Față de cele prezentate, intervalul orar de deviere a circulației mai poate suferi modificări în funcție de indicațiile agenților de poliție rutieră a municipiului Ploiești care vor fi prezenți în zonă
..Citeste mai departe..

Accident rutier produs de un individ care conducea autoturismul sub influenţa băuturilor alcoolice. Respectivul nu deţinea permis de conducere!

Pe Strada Valea Gardului din oraşul Vălenii de Munte a avut loc, pe 16 august, un accident rutier, din care a rezultat avarierea a două autoturisme.
Ca urmare a sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele verificări au constatat faptul că, un bărbat în vârstă de 30 de ani în timp ce de deplasa la volanul unui autoturism, pe strada Valea Gardului din oraș a acroșat un alt autoturism care se afla parcat regulamentar, spărgându-i oglinda retrovizoare. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule!
..Citeste mai departe..

127 de autorizaţii de construire eliberate în Prahova în luna mai

În luna mai a acestui an, în judeţul Prahova s-au eliberat 127 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 26,6% faţă de mai 2021.
Autorizaţiile eliberate pentru clădiri rezidenţiale din judeţul Prahova, în luna mai 2022, deţin o pondere de 3,0% din totalul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale din România, ceea ce ne conferă într-un clasament naţional din totalul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale locul 12.
În luna mai 2022, din totalul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale, 25,2% au fost eliberate în mediul urban şi 74,8% în mediul rural.
Înmatriculările de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris (conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului) în judeţul Prahova, au fost în luna mai 2022 în număr de 10
..Citeste mai departe..

Cel puţin 33 de mii de turişti au vizitat judeţul Prahova în luna mai 2022

Numărul turiştilor sosiţi în structurile de primire turistică, în luna mai 2022 a fost de 33.824 persoane, din care 30.242 turişti români (89,4%) şi 3.582 turişti străini (10,6%). Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 66.566 în luna mai 2022, în creștere cu 32,5% faţă de aceeaşi lună a anului 2021, informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Prahova în luna mai 2022, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o creștere cu 24,4%, iar cele ale turiştilor străini o creştere cu 155,3%.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6