Ultima editie tiparita in format pdf

Măsuri drastice în şcoli împotriva coronavirusului


Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu diverse virusuri, Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Școlare Județene prin care a solicitat să se transmită unităților de învățământ următoarele măsuri:
Limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate. În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul școlar are obligația de a informa Direcția județeană de sănătate publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinație, durata deplasării și numele persoanei/persoanelor. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase
..Citeste mai departe..

S-a întâmplat chiar de Bobotează, în Ploieşti! Pompierii, solicitaţi să se... lupte cu bucăţele de tencuială!

Un echipaj de pompieri a intervenit luni, 6 ianuarie, cu o autospecială la un bloc situat pe Strada Ştefan Greceanu din Ploieşti, la faţa locului sosind şi o ambulanţă Smurd. Nu era fum, nu era foc, nimeni nu se agita..., dar ce era? Păi, cineva a sesizat că bucăţele din tencuiala unui balcon de la etajul 6 pică pe trotuarul din faţa blocului şi acel cineva a considerat că cel mai bine ar fi să apeleze la pompieri! Ups! Ajunşi la locul cu pricina, pomierii au constatat că proprietarul imobilului respectiv nu era acasă (în jurul orei 15:30), după care au îndepărtat bucăţelele de tencuială de pe carosabil. Să soliciţi intervenţia pompierilor, dar şi a ambulanţei, pentru aşa ceva..., e cam absurd, dar şi riscant, pentru că, în acel moment, se putea întâmpla ceva mult mai grav prin oraş sau prin judeţ şi atunci chiar era nevoie de intervenţia pomierilor şi a Smurd-ului.
..Citeste mai departe..

Pleiadă de artificii deasupra Ploieştiului

Cei care au ales să întâmpine noul an în centrul Ploieștiului au putut admira un spectacol pirotehnic magnific. Odată cu apropierea de ora ce anunța trecerea în noul an, în Centrul Ploieștiului aveau să sosească mulțimi de oameni din diverse zone ale orașului sau din localurile unde își petreceau Revelionul. Nu a fost așa de multă lume ca în anii precedenți, însă majoritatea s-a comportat civilizat. Pe ici pe colo mai vedeai câte un disperat căruia îi venise pofta să iasă în evidență prin diverse gesturi de mahala sau unii cărora alcoolul li se urcase la cap. Lansate din zona Parcului „Toma Socolescu” (din fața Halelor Centrale), artificiile aveau să constituie punctul principal de atracție al trecerii în noul an, în lipsa concertelor ce erau organizate de municipalitate, pe bani publici, de Revelion.
..Citeste mai departe..

Conceptul de regenerare urbană la Ploieşti, în viziunea specialiştilor

Sufocat de traficul tot mai aglomerat dar şi, la propriu, de poluarea industrială, Ploieştiul are totuşi resurse substanţiale de a se transforma într-un oraş prietenos cu mediul şi locuitorii săi, cu condiţia aplicării inteligente a conceptului de regenerare urbană.

Ca şi alte oraşe încadrate la momentul 1989 în categoria aşezărilor preponderent industriale, Ploieştiul este astăzi nevoit să se reinventeze şi să valorifice eficient din toate punctele de vedere spaţiile abandonate ale fabricilor în care în perioada comunistă lucrau zeci de mii de oameni.

Pentru aceasta, spun specialiştii consultaţi de noi, administraţia locală trebuie să colaboreze îndeaproape cu potenţialii investitori, asigurându-le acestora infrastructura necesară realizării proiectelor de regenerare urbană.

“Ploieştiul trebuie să speculeze faptul că are atât spaţiu disponibil. Tendinţa este aceasta oricum, dacă ne gândim la fostele fabrici “Flacăra” sau „1 Mai”, în locul cărora au fost construite centre comerciale”– spune Corneliu Moraru, fondatorul Asociaţiei “Iubesc Ploiestii”, adăugând că “zonele unde s-a intervenit până acum au dus la creşterea economică a cartierelor prin deschiderea de mici magazine/afaceri în preajma centrelor comerciale“.

..Citeste mai departe..

11 persoane au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit, în zona stației CF Ploieşti Triaj

Un accident feroviar grav s-a produs miercuri după amiază, în jurul orei 15.39, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj. Un tren de călători și un tren de marfă al unui operator privat au intrat în coliziune. La momentul accidentului, în trenul Regio 5008 care circula pe ruta Buzău-Ploiești Sud-București Nord se aflau aproximativ 50 de persoane.

În urma impactului, 11 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, toate au fost conștiente, 10 dintre acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Ploiești, iar cea de-a 11-a la un spital din capitală cu elicopterul SMURD.

Alte 37 de persoane (din care 3 minori), din trenul de călători, au fost evaluate medical, însă au refuzat transportul la spital. La dispoziția acestora a fost pusă o garnitura de tren care i-a dus la destinație.

..Citeste mai departe..

Feerie de lumini în Ploieşti

Este pentru prima dată, după foarte mult timp de... beznă, în care Ploieştiul are parte de un „spectacol” luminos magnific specific sărbătorilor de iarnă

Dacă în anii trecuţi, ploieştenii nu prea erau încântaţi de cum era organizat iluminatul festiv de sărbătorile de iarnă – şi aveau motive să fie nemulţumiţi – ei bine iată că, în acest an, autorităţile par se întreacă pe ei înşişi şi să ne surprindă extrem de plăcut. Au fost amplasate în parcuri figurine tematice luminate cu leduri, copacii sunt împodobiţi cu beculeţe în diverse culori, perdele luminoase, ghirlande luminoase interesante instalate deasupra bulevardului principal, pe tot traseul. În alţi ani, vedeam împodobită doar zona din faţa Palatului Administrativ, de parcă numai acolo trebuia să existe spiritul Crăciunului, iar cum făceai paşi spre zonele învecinate te cuprindea bezna... !
..Citeste mai departe..

Atenţie, şoferi! Există portal fals pentru achiziţionarea rovinietei

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) avertizează utilizatorii cu privire la existenţa unui portal fals pentru achiziţia rovinietei. Potrivit unui comunicat al Companiei de Drumuri, remis marţi AGERPRES, în mediul online există un site care nu este autorizat de CNAIR, www.rovinietaro.ro, şi care oferă servicii de vânzare a rovinietei. Prin urmare, CNAIR îndeamnă şoferii să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizaţi, ale căror puncte de distribuţie sau portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al instituţiei. CNAIR nu îşi asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate, avertizează compania
..Citeste mai departe..

Încă opt autobuze noi au sosit în Ploieşti

Aglomaraţie mare de maşini şi de autobuze, luni dimineaţa, în zona sediului în care îşi desfăşoară, de ceva vreme, activitatea Primăria Ploieşti. Trecătorii au putut observa o serie de autobuze albe ce se chinuiau să-şi facă loc în micuţa parcare şi pe aleea din preajma Primăriei, încurcând oarecum circulaţia din zonă. De ce această forfotă? Păi, în Ploieşti, au sosit opt autobuze noi, dintr-un total de 50, în urma unui acord-cadru semnat de Primăria Ploieşti şi de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Acest „pachet” de opt autobuze era prevăzut a fi livrat Ploieştiului până la mijlocul lunii decembrie, ceea ce s-a şi întâmplat, ba chiar mai devreme cu câteva zile. Înainte au mai fost livrate, în Ploieşti, 10 astfel de autobuze, iar pentru anul 2020, Primăria promite că vor mai apare încă 12 autobuze noi, astfel încât să fie 30 de autobuze noi. Este de aşteptat, totuşi, să se completeze numărul de 50 de autobuze
..Citeste mai departe..

Ce se întâmplă dacă îţi pierzi iPhon-ul într-un parc? Dacă ai noroc ţi-l găseşte Poliţia, dacă nu... !

În cursul zilei de duminică, 8 decembrie 2019, în jurul orei 18.00, un echipaj al Poliției Locale Ploiești, care se afla în timpul executării serviciului de patrulare în incinta Parcului Municipal Vest, a observat pe spațiul verde, în apropierea unei alei, un telefon mobil marca iPhone 7 Plus. Polițiștii locali au efectuat verificări în zonă, în vederea găsirii proprietarului, identificând-o pe numita G.F.G., de 45 ani. Aceasta a confirmat faptul că telefonul respectiv îi aparține, ce a fost deblocat cu ajutorul amprentei digitale. Telefonul mobil a fost înmânat păgubitei, pe bază de proces-verbal de predare primire
..Citeste mai departe..

Ziua Naţională a României, la Ploieşti

De la comemorare la distracţie!

Vremea rece şi umedă de afară se pare că a reprezentat un factor esenţial în decizia multor ploieşteni de a sta în case şi a nu onora cu prezenţa activităţile organizate cu ocazia împlinirii a 101 ani de la Marea Unire. Era, totuşi, 1 decembrie, Ziua Naţională a României! Chiar dacă numărul participanţilor nu a fost prea mare, se cuvine a consemna prezenţa a foarte mulţi copii, ce aveau în mâini steguleţe cu tricolorul românesc. Toate activitatea din prima parte a zilei de 1 decembrie a fost concentrată în zona Catedralei „Sf. Ioan Botezătorul” din Ploieşti unde au fost prezente şi persoane oficiale (oficialități locale, veterani de război, parlamentari de Prahova, cadre militare active, în rezervă și retragere).
..Citeste mai departe..

O nouă clădire pentru Grădiniţa nr. 38 din Ploieşti

Autorităţile locale ploieştene au parafat contractul de finanțare pentru construirea Grădiniței cu program prelungit de pe strada Poștei, nr. 23. Construcţia se va realiza pe terenul liber existent in incinta actualei Grădinițe nr. 38, care funcționează într-o clădire care nu mai corespunde normelor actuale de securitate, eficienţă energetică și protecția mediului, nu beneficiază de un loc de joacă modern, dotările existente fiind minimale. Realizarea noii construcții pentru Grădinița de copii cu program prelungit se va realiza fără a se afecta funcționarea normală a grădiniței existente, pe perioada executării lucrărilor la noua clădire, se precizează într-uncomunicat de presă al Primăriei Ploieşti
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6