Ultima editie tiparita in format pdf

„Grija” omului modern pentru Natură!


L-au luat în casă, l-au împodobit, s-au pozat cu el, iar acum, după sărbători, este aruncat pe caldarâm, ca şi cum ar reprezenta un gunoi! Aşa face omul cu lucrurile ce, într-o anumită perioadă, îi erau utile. Le transformă în gunoi! Cu ce a greşit acest brăduţ din imagine de a ajuns să fie aruncat precum o măsea stricată? Aceasta este grija unora faţă de Natură! Iar Natura răspunde pe măsură. Nu v-aţi convins încă?
..Citeste mai departe..

Priviţi cum se prezintă trotuarele de pe o stradă aflată lângă sediul Poliţiei Judeţene!

Pe strada Victoriei nu mai contează că pietonii nu mai au cum să circule pe trotuare?

Atâta timp cât infrastructura Ploieştiului nu permite o fluidizare a traficului de maşini, restricţiile aplicate nu îşi au rostul, în marea lor parte

Dacă poliţiştii ploieşteni s-au tot pus pe „curăţat” trotuarele de maşini, doar prin anumite zone, iată că în alte locuri situaţia este chiar mai... aglomerată decât, de exemplu, se afla pe Strada Romană.
Ne referim aici la cum pot, mai bine zis nu pot, circula pietonii pe strada Victoriei, stradă aflată foarte aproape de Strada Vasile Lupu, acolo unde se află Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova
..Citeste mai departe..

În Ploieşti se colindă cu DJ-ul, în context epidemiologic!

Dacă tot sunt unii care ne ordonă să avem şi sărbătorile de iarnă atipice (pe motiv că aşa scade răspândirea covidului!) iată că, în acest context, colindătorii au dat dovadă de inspiraţie şi au ales şi ei un mod atipic de a colinda prin Ploieşti.
Astfel, de cântat şi de rostit versurile din colinde se... ocupă o boxă portabilă şi am putea spune că, în Ploieşti, se colindă cu DJ-ul, pentru că cineva, din echipa de colindători, se ocupă să asigure fondul sonor!
Pentru că se tot spune că nu este bine a se cânta, că iese covidul din viziune şi e nasol, atunci oamenii se reorientează şi iată că au găsit alte modalităţi de a duce tradiţia mai departe. Şi bine fac! În afară de modul „atipic” ales pentru fondul sonor, totul arată ca de obicei, costume populare, blană de urs şi diverse accesorii specifice colindatului
..Citeste mai departe..

Controale ale ISU Prahova pentru avizul de securitate la incendiu

În vederea prevenirii și reducerii riscului de manifestare a unor situații de urgență, similare incendiului din data de 14.11.2020 produs la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Prahova a efectuat controale de specialitate la secțiile ATI din cadrul unităților sanitare de la nivelul județului, alături de reprezentanți ai DSP și ISCIR. 
Aspectele avute în vedere, premergător și pe timpul executării controalelor, au vizat: 
• analizarea situației din punct de vedere al avizării-autorizării clădirilor în care se află secțiile ATI;
..Citeste mai departe..

Situaţie înspăimântătoare în apropiere de Ploieşti!

Din pricina ploilor, nivelul râului Teleajen a crescut atât de mult încât s-a rupt un dig din gabioane şi s-a produs o surpare a versantului rampei pe o lungime de 60-70 metri

A plouat, la început de decembrie, aşa cum rareori se poate vedea. Zi de zi, timp de 8 zile, ploua de ziceai că e potopul. Din păcate, ploile abătute pe meleagurile prahovene nu aveau să rămână fără urmări.
Sâmbătă seara, un dig din gabioane ridicat pe malul Teleajenului a cedat pe o lungime de peste 30 de metri şi s-a produs o surpare a versantului rampei pe o lungime de 60-70 metri, punând în pericol terasamentul fostului depozit de deseuri municipale aflat la iesire din Ploiesti, cu acces rutier din DN1 A
..Citeste mai departe..

Explozie la un bloc in centrul Ploiestiului

Într-un apartament situate la etajul 7 al unui bloc din centrul municipiului Ploiești a avut loc luni, 14 decembrie, o explozie urmată de incendiu, o persoană suferind arsuri. Mai multe mașini de pompieri ale ISU Prahova intervin la incidentul produs într-un apartament situat la etajul şapte al unui bloc de pe str. Republicii, în zona Catedralei. ”Sunt focare izolate. O persoană prezintă arsuri. Nu este necesară evacuarea blocului”, a transmis ISU Prahova
..Citeste mai departe..

Şi Ciucă prelungeşte Starea de alertă!

Premierul interimar spune, totuşi, că România nu intră în „lockdown”. Ce uşurare!

Generalul (r) Nicolae Ciucă, premierul interimar, a declarat astăzi că România nu va intra în „lockdown”, analizând proiectul de hotărâre de Guvern prin care se prelungeşte Starea de alertă cu încă 30 de zile!
„Ieri după-amiază a avut loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, s-au analizat şi dezbătut toate aspectele legate de pandemia COVID 19, s-a luat o decizie, domnul secretar de stat a explicat aseară în conferinţa de presă faptul că nu se produc modificări faţă de hotărârea anterioară. Excepţie o face faptul că se va reglementa modul de transport în interiorul telecabinelor, va fi un ordin comun al celor două ministere (n.r. - Sănătate şi Economie ). 
Ca atare, astăzi, în şedinţa de guvern, vom analiza proiectul de hotărâre de guvern prin care se va prelungi starea de alertă.
..Citeste mai departe..

Ce frumos arată, acum, Ploieştiul!

Într-o perioadă tristă a existenţei noastre pe această Planetă numită Terra, periroadă bântuită de multă răutate, duşmănie şi încrâncenare, iată că îşi face loc şi ceva frumos.
Instalaţiile de iluminat montate în centrul Ploieştiului sunt încântătoare şi îţi dau o stare plăcută, de relaxare.
Ce de lumini prin Ploieşti, ce feerie de culori, dar fără negru, că cică nu e bine!
Oraşul pare un mic Las Vegas, mai ales în centrul civic. Este o mare bucurie pentru copii să aibă parte de acest tablou angelic. Este o bucurie pentru toţi ploieştenii care, anul acesta, au fost obligaţi să suporte numai şi numai restricţii
..Citeste mai departe..

CJ Prahova vrea 45 milioane euro bani europeni pentru TransBai

Consiliul Județean Prahova a depus o cerere de finanțare de asistență tehnică pentru un proiect pe fonduri europene nerambursabile în valoare de 45 milioane de Euro în vederea construcției drumului TransBai, care a fost cuprins pe lista de investiții a Consiliului Județean săptămâna trecută, la propunerea președintelui Iulian Dumitrescu.  „TranBaiul este un drum pe care prahovenii și l-au dorit de multă vreme. Pe lângă punerea în valoare a frumuseților naturale de excepție, acest drum va fi un motor al dezvoltării economice într-o zonă cu aproximativ 35.000 de locuitori de pe raza a șapte unități administrativ-teritoriale (Azuga, Bușteni, Valea Doftanei, Bertea, Aluniș, Vărbilău și Gura Vitioarei).
..Citeste mai departe..

Poliţia, semaforul şi patrupedul!

În prima perioadă a zilei de 9 decembrie, semaforizarea aflată la trecerea de pietoni din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti a făcut, din nou, „figuri”.
Ledurile semaforului ba se aprindeau, ba se stingeau, în timp de câteva secunde, apoi nu se aprindeau deloc şi tot aşa! Pentru a asigura un trafic fluent, un echipaj al Poliţiei rutiere a fost plasat la intersecţiile respective.
Până şi un patruped s-a dovedit a fi bun cunoscător al semnelor de circulaţie făcute de domnul poliţist, traversând strada chiar pe trecerea de pietoni şi atunci când era şi legal
..Citeste mai departe..

Amenzi de 22.500 lei aplicate de ISU Prahova

În luna noiembrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat 183 de acţiuni de control la operatori economici şi instituţii din întreg judeţul. De asemenea, în scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, premergător sărbătorilor de iarnă, personalul Inspecţiei de Prevenire efectuează activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la categoriile de obiective unde este preconizat un aflux mare de persoane, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, precum și la spații comerciale de tipul supermarketuri, mall-uri sau hipermarket-uri.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6