Ultima editie tiparita in format pdf

Cea de-a opta ediţie a concursurilor pentru elevi Romanian Business Challenge şi Târgul firmelor de exercițiu – rezultate, declaraţii, păreri


Firmele de exercițiu, o şansă reală pentru dezvoltarea economică

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Municipiul Ploiești a organizat şi în acest an cele două concursuri de antreprenoriat, anume Târgul firmelor firmelor de exercițiu şi Romanian Business Challenge, ajunse la cea de-a 8-a ediţie. Parteneri au fost Primăria Municipiului Ploiești, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Camera de Comerţ și Industrie Prahova, Universitatea Petrol Gaze Ploiești, agenți economici, bănci și alte instituţii, promotor şi coordonator al acestei activităţi tradiţionale fiind prof. ec. Simona Lupu – director al Colegiului Economic „Virgil Madgearu”
..Citeste mai departe..

Procurorul Mircea Negulescu nu scapă de ancheta Inspecției Judiciare, chiar dacă și-a dat demisia din magistratură

Mircea Negulescu, fostul procuror DNA Ploiești, ar putea să nu scape de ancheta Inspecției Judiciare, în urma scandalului apărut în urma difuzării în mass media a unor înregistrări compromițătoare în care magistratul prahovean își jignea superiorii.

Lia Savonea (foto), membru CSM, prezent la ședința de bilanț a Curții de Apel Ploiești, a declarat că, pentru Consiliul Superior al Magistraturii este important să se stabilească dacă Negulescu a încălcat sau nu Statutul Magistratului.

 

..Citeste mai departe..

Percheziții la persoane bănuite de proxenetism

În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române efectuează două percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti şi în localitatea Bărcănești, judeţul Prahova, la persoane bănuite de proxenetism.

Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, persoanele în cauză ar fi comis acte de proxenetism pe raza municipiului Ploieşti. Poliţiştii vor pune în aplicare două mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. La activitate participă și luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova. 

..Citeste mai departe..

Gabriel Trifu, patronul Vigafon din Ploieşti, a fost arestat preventiv într-un dosar de evaziune fiscală

Gabriel Trifu (35 de ani), patronul unuia dintre cele mai mari magazine online specializat în comerţul de telefoane mobile şi accesorii pentru telefonia mobilă, a fost arestat preventiv de Tribunalul Prahova într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul a fost evaluat la suma de 5 milioane de lei. În acelaşi dosar, instrumentat de DIICOT Ploieşti, mai sunt cercetaţi Ştefana Trifu, mama patronului Vigafon, dar şi alte 11 persoane. Familia Trifu, dar şi ceilalţi inculpaţi, sunt acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat profilat pe comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală, cu scopul de a favoriza din punct de vedere fiscal o societate pe care o administra inculpatul Trifu Gabriel, prin crearea aparenţei achiziţionării de pe piaţa internă a unor mărfuri care în realitate proveneau din achiziţii intracomunitare.

Surse judiciare susţin că Trifu ar fi aflat că este vizat de o anchetă penală şi a încercat să fugă din România, cu puţin timp înainte ca procurorii să-l cheme pentru a fi audiat. Acesta a fost prins în data de 23 februarie, la volanul unui bolid Mercedes, în timp ce încerca să treacă graniţa de la Giurgiu spre Bulgaria.

..Citeste mai departe..

Flori, muzică şi poezie pentru doamnele şi domnişoarele din Buşteni

Ca în fiecare an, doamnele şi domnişoarele din Buşteni au avut parte de multe surprize, pregătite în mod special de autorităţile locale cu ocazia Mărţişorului.

Nae Savel, viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului Buşteni, a oferit ghivece cu flori şi mărţişoare doamnelor şi domnişoarelor care s-au aflat în faţa Primăriei Buşteni. Gestul frumos de a dărui flori de Ziua Internaţională a Femeii a devenit tradiţie la Buşteni şi va continua şi pe 8 Martie.

Tot de 1 Martie, Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a găzduit un savuros spectacol de umor, muzică şi poezie, oferit tuturor doamnelor şi domnişoarelor de către Primăria Buşteni. Evenimentul, desfăşurat sub denumirea ”Doamnă, cu drag, un mărţişor”, a fost susţinut de Grupul Vouă, care pe 8 Martie 2017 împlineşte 35 de ani de la înfiinţare.

..Citeste mai departe..

După un an de zile, Primarul din Sinaia scapă de controlul judiciar

Vlad Oprea, primarul din Sinaia, scapă, după aproape un an de zile, de controlul judiciar impus, în aprilie 2016, de procurorii DNA Ploieşti care îl acuză de fapte de corupţie. Curtea de Apel Ploieşti a admis, în data de 6 martie, să revoce măsura preventivă. Decizia nu este una definitivă, pentru că procurorii au posibilitatea să conteste decizia instanţei de fond la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 48 de ore.

Vlad Oprea a încercat pe toate căile să scape de controlul judiciar în condiţiile în care măsura preventivă venea la pachet cu interdicţia de a intra în sediul Primăriei Sinaia, dar şi să ia legătura pe orice cale cu mai mulţi angajaţi ai instituţiei. Chiar şi în acest condiţii, Vlad Oprea a fost reales în funcţia de primar şi a fost nevoit să depună jurământul în altă parte decât în sediul instituţiei pe care o conduce!

..Citeste mai departe..

Un vameş de la Aeroportul Henri Coandă, anchetat în dosarul furtului inelelor cu diamante din Paris

Un agent de poliţie din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă a fost trimis în judecată în  cazul furtului inelelor cu diamante în valoare de peste 5 milioane de euro dintr-un bagazin specializat din capitala Franţei. Vameşul, prieten cu Geroge Ploscaru, suspectul furtului, l-a ajutat pe acesta să pătrundă în Bucureşti fără să fie deranjat de poliţişti. Agentul de poliţie este acuzat acum de săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi la divulgarea de informaţii confidenţiale, spun aceleaşi surse.

Procurorii DIICOT Ploieşti, cei care l-au identificat drept autor al furtului de diamante, pe George Ploscaru, un bucureştean în vârstă de 40 de ani, au extins cercetările în dosar pentru că nu erau dumiriţi cum de a reuşit bărbatul să ajungă în ţară cu o aşa valoare în buzunare fără să fie prins de Poliţie.

..Citeste mai departe..

Directorul Teamnet și cumnatul lui Sebastian Ghiță, reținuți de DNA Ploiești

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN, reprezentant până în anul 2012 al societăților comerciale S.C. Teamnet Internațional S.R.L. și S.C. Asesoft International S.A. și ulterior deputat în Parlamentul României în perioada 2012 - 2016, pentru săvârșirea infracțiunilor de

- trafic de influență (4 infracțiuni),

- spălare a banilor, în formă continuată (3 infracțiuni) și

- constituire a unui grup infracțional organizat.

De asemenea, s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 februarie 2017, a inculpaților:

..Citeste mai departe..

Peturi confiscate şi căruţaşi amendaţi

În perioada 21 – 23.02.2017, Poliţia Locală Ploieşti a desfăşurat o serie de acţiuni având ca scop depistarea şi sancţionarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală, care nu respectă prevederile legale referitoare la accesul şi deplasarea acestora pe raza municipiului Ploieşti. Acţiunile s-au desfăşurat pe străzile Traian, Nicolae Titulescu, Dealul cu Piatră, Cameliei, Strunga, Zamora, Brumărelelor, Arhip Nicolae, Tazlău, Seciului, Găgeni, Metalurgiştilor, Theodor Aman, B-dul. Bucureşti, Şoseaua Nordului. În consecinţă, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Hotărârii Consiliului Local Ploieşti nr. 444/2011, luându-se totodată şi măsura complementară de confiscare a unui atelaj hipo, care transporta peturi.

..Citeste mai departe..

Bărbat căzut într-o fântână la Lipănești

În intervalul 1 -2 martie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au desfăşurat 48 de misiuni, dintre care: 22 de misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, o misiune de asigurare zonă accident rutier, 35 de incendii, doua alte situații de urgență şi 3 misiuni de verificare în teren a unor obiective cu aglomerări de persoane din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, produse la terenuri situate în localitățile Ploiești, Florești și Lipănești.

..Citeste mai departe..

Finanţare pentru Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor

Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, obiectivele şi finanţarea etapei a XVIII-a 2017 a Programului de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor pentru perioada 2010-2024. Etapa din acest an a Programului va beneficia de fonduri în sumă de 121 milioane lei, din care 100 milioane de lei credite de angajament şi 21 milioane de lei credite bugetare. Fondurile sunt asigurate prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

Printre obiectivele etapei a XVIII-a 2017 a acestui Program se numără şi realizarea de studii, proiecte tehnice, execuţie lucrări, achiziţie echipamente şi dotări pentru „Dezvoltarea capabilităţii de combatere a căderilor de grindină a Unităţii Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova”.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6