Ultima editie tiparita in format pdf

Seară furtunoasă la... guvernare!


Premierul Grindeanu a rămas fără sprijin politic!
După cinci luni de la instalarea la Palatul Victoria, Executivul compus din miniștri din coaliția PSD-ALDE, condus de Sorin Grindeanu, a fost înlăturat de la guvernare chiar de coaliția care l-a numit și susținut. În ședința Comitetului Executiv Național al PSD (CEx) din seara de 14 iunie s-a decis în unanimitate retragerea sprijinului politic premierului Grindeanu și guvernului pe care-l conducea, cerându-se și demisia premierului, pe motiv că programul de guvernare, asumat de PSD-ALDE, nu are parcursul dorit, nerezolvându-se o bună parte din măsuri, deși, altfel spus, măsurile din programul de guvernare aveau finalizare peste 4 ani! Înainte de decizia Comitetului Executiv Național PSD, miniștri ALDE erau deja deciși să-și dea demisia, la fel ca și cei din PSD, după cum avea să declare președintele PSD, Liviu Dragnea. Anumite surse precizează, însă, că adevărul motiv al înlocuirii lui Grindeanu nu stă în programul de guvernare, ci din cauză că ar fi subordonat anumitor persoane, ignorând partidul care l-a susținut și din care făcea parte. Această criză politică vine într-un moment în care România are cea mai mare creștere economică din Europa!
..Citeste mai departe..

Noi percheziții în Prahova

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează în această dimineață 22 de percheziții în municipiul București și județul Prahova la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane bănuite de tentativă de înșelăciune, falsuri în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2016 – 2017, persoanele bănuite ar fi falsificat contracte privind drepturi de autor în scopul obținerii în mod nelegal al indemnizației de creștere a copilului. În cazul în care bănuiții ar fi reușit finalizarea activității de inducere în eroare a funcționarilor publici, ar fi fost prejudiciat bugetul statului cu peste 600.000 lei.

..Citeste mai departe..

Se dă alarma, în Ploieşti!

După cea mai mare Sărbătoare a creştinităţii, Paştele, ploieştenii vor avea parte de un exerciţiu de alarmare publică, eveniment anunţat de Primăria Municipiului Ploiești, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență şi care se desfăşoară în perioada 18-21 aprilie a.c., în intervalul orar 10:00-15:00. Scopul exercițiului este de testare și verificare a sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, astfel că pe timpul exercițiului se vor acționa mijloacele de alarmare acustică a populației din municipiul Ploiești. Semnalele de alarmare a populației sunt: alarma aeriană, alarma la dezastre, prealarma aeriană și încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute, astfel: - Alarma aeriană se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele; - Alarma la dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele; - Prealarma aeriană se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele; - Încetarea alarmei se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute
..Citeste mai departe..

Îngrijiri medicale pentru patru elevi de la o şcoală din Ploieşti după ce un panou a căzut peste ei

ISJ Prahova a trimis directorilor unităţilor de învăţământ o adresă prin care se solicită transmiterea rezultatului reevaluării stării de siguranţă şi să se ia măsuri pentru prevenirea incidentelor

Patru elevi de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti, două fete şi doi băieţi de clasa a XI-a, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce un panou aflat în clasa în care învăţau a căzut pe ei, lovindu-i la cap.
..Citeste mai departe..

Minori depistaţi la cerşit

În cursul nopţii de joi, 30.03.2017, în jurul orei 22.30, un echipaj din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti s-a autosesizat cu privire la faptul că în zona semaforului şi a unităţilor de alimentaţie publică de pe strada Gheorghe Lazăr se aflau mai mulţi minori, care apelau la mila publică. La faţa locului, poliţiştii locali au depistat patru copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 15 ani, toţi cu domiciliul în Ploieşti. În cazul a doi dintre aceştia, la sediul Poliţiei Locale s-au prezentat părinţii, care au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 100 de lei, potrivit Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

..Citeste mai departe..

Fântânile, pregătite de primăvară de SGU Ploieşti

În perioada 27-31 martie a.c., SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL a efectuat mai multe lucrări pe domeniul public.

..Citeste mai departe..

Protest al salariaților de la TCE Ploiești

Mai mulți salariați ai societății Transport Călători Expres au protestat astăzi, în fața Prefecturii, iar alți colegi ai lor au fost prezenți la ședința Consiliului Local Ploiești. Ei au anunțat protestul cu câteva zile în urmă și au obținut autorizație pentru a manifesta. Folosind fluiere, vuvuzele și având asupra lor pancarte, anagajații de la TCE și-au arătat nemulțumirea față de situația pe care o traversează societatea în care lucrează.

..Citeste mai departe..

Românii pot merge fără viză în Canada

Începând cu 1 decembrie 2017, toţi cetăţenii români vor putea merge în Canada fără viză, a anunţat, joi, ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, în cadrul unei conferinţe pe tema proiectelor urbane de tip Smart City. De asemenea, românii care deţin o viză validă pentru SUA sau au primit o viză pentru Canada în ultimii 10 ani vor putea călători fără vize de la 1 mai. „Vreau să disociez acordul de liber schimb UE-Canada de chestiunea vizelor. Sunt chestiuni complementare, dar nu identice.
..Citeste mai departe..

Poliţiştii corupţi nu se potolesc: Un angajat al Serviciului Înmatriculări auto, prins în flagrant când lua mită

Direcţia Generală Anticorupţie Prahova a trimis, din nou, un poliţist suspect de corupţie în faţa anchetatorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Mihai Brănescu, agent de poliţie în cadrul Secţiei nr. 3, detaşat din luna septembrie a anului trecut în cadrul Serviciului de Înmatriculări Auto Prahova, a fost prins în flagrant în timp ce primea mită de  la un cetăţean chiar în parcarea din imediata apropiere a sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova

..Citeste mai departe..

99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Cu prilejul aniversării a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, luni 27 martie, în Parcul Memorial Constantin Stere, au avut loc o serie de manifestări culturale dedicate promovării identităţii naţionale, valorilor tradiţionale şi spiritualităţii româneşti. Activităţile au debutat cu alocuţiuni susţinute de reprezentanţi ai administraţiei publice locale, parlamentari de Prahova, oameni de cultură, continuând cu depuneri de flori pe Aleea Scriitorilor şi la statuia patriotului, savantului şi scriitorului Constantin Stere.

..Citeste mai departe..

Percheziții la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda „Accidentul”

La această oră, polițiștii din Ploiești, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 6 percheziții la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda ”accidentul”. 7 mandate de aducere vor fi puse în executare. 

La data de 21 martie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. efectuează 6 percheziții în județul Prahova, la persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6