Ultima editie tiparita in format pdf

Se deschide Târgul cu Bunătăți și Dichisuri, la Sinaia, pentru Paşti şi 1 mai


Pe cei care au ales să petreacă Sfintele Sărbători de Paști și 1 Mai la munte, pe Valea Prahovei, îi înştiinţăm că, la Sinaia, se vor desfășura două ediții ale Târgului cu Bunătăți și Dichisuri. Prima va începe miercuri, 25 aprilie și va ține până sâmbătă seara, 28 aprilie, când producătorii și artiștii Târgului vor pleca spre casele lor pentru a petrece alături de familiile lor, însă se vor întoarce pe 1 mai, pentru a sărbători de data aceasta prin muncă, până dumincă, 5 mai. Turiștii își vor putea satisfice poftele degustând din bunătățile din târg și cu siguranță își vor cumpăra și câteva amintiri speciale, însă sinăienii vor fi cu adevărat privilegiați, putându-și face cumpărăturile pentru masa de Paști sau o vor putea îmbogăți cu delicatese gourmet și cu decorațiuni lucrate manual
..Citeste mai departe..

Primăvara din... februarie!

După ce au fost alertaţi, la nivel oficial, că există epidemie de gripă şi că trebuie să evite, pe cât posibil, aglomeraţiile (unele instituţii nu au ţinut cont de asta şi au organizat, anumite evenimente care aveau să strângă mai mulţi oameni într-un loc), iată că ploieştenii se confruntă acum, la început de săptămână, cu o altă... anomalie. Mai exact este vorba despre temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă a anului, temperaturi ce se întâlnesc, de obicei, prin luna aprilie. Luni, în jurul orei 14:00, termometrele indicau, la Ploieşti, o temperatură în atmosferă de 17 grade Celsius
..Citeste mai departe..

Fără panică!

În Prahova, şcolile rămân deschise şi se învaţă în continuare, nesemnalându-se cazuri de copii mulţi cu infecţii respiratorii, cu simptome de gripă

Convocat miercuri, 30 ianuarie, de către Instituţia Prefectului Judeţului Prahova, Comitetul pentru situații de urgență a decis ca unităţile de învăţământ din judeţ să rămână deschise şi în perioada următoare, chiar dacă Ministerul Sănătăţii a declarat, oficial, că există epidemie de gripă la nivel naţional. Decizia a fost luată pentru că în nicio şcoală nu s-au înregistrat cazuri de mai mulţi elevi cu infecţii respiratorii şi niciun consiliu de administraţie nu a hotărât suspendarea cursurilor din pricina gripei. Aşadar, stimaţi cetăţeni, nu este cazul să intraţi în panică, gândindu-vă la ce vi se poate întâmpla mai rău. Nu faceţi asta!
..Citeste mai departe..

O profesoară a fost înjunghiată în școală de un fost elev!

Colegiul „Spiru Haret” era recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bine dotate unități, din punct de vedere al pazei, din Ploieşti. Cu toate acestea, un fost elev al colegiului a reușit să se strecoare în școală marți, 29 ianuarie, la orele prânzului, înjunghiind o profesoară în abdomen, chiar în fața cancelariei. Vicitma este profesoară de matematică, în vârstă de 43 de ani și, în acea zi, se pare că era de servici pe școală. Un coleg al doamnei profesoare a apelat la 112 pentru a solicita ambulanța. În urma sesizării, subofiţerul din dispeceratul IJJ Prahova fiind în ascultare a luat legătura cu patrula aflată în serviciu, care se afla în misiunea de menținere a ordinii publice în zona colegiului, care la rândul ei fusese sesizată de paznicul școlii despre faptul că a văzut o persoană ieşind din curtea școlii cu un cuţit în mână
..Citeste mai departe..

Simpozion dedicat Unirii Principatelor Române

Sala Marea Unire din cadrul Palatului Culturii din Ploiești a găzduit miercuri, 23 ianuarie, un Simpozion dedicat Unirii Principatelor sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, intitulat „160 de ani de la Unirea Principatelor Române”. Evenimentul a fost sprijit de către Consiliul Județean Prahova, el desfășurându-se în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, cu unități școlare din municipiul Ploiesti, cu Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Prahova, Garnizoana Ploiesti, Cercul Militar.
..Citeste mai departe..

Profesoară înjunghiată la Liceul Spiru Haret Ploiești!

O profesoară a Liceului Spiru Haret din Ploiești a fost înjunghiată, cu puțin timp în urmă, cu un cuțit în abdomen. Evenimentul s-a întâmplat în fața cancelariei, cuțitul fiind găsit la fața locului.

Din primele date ale IPJ Prahova, autorul este un fost elev al liceului. Potrivit unor surse, autorul este Nițescu Mihai Alexandru, în varsta de 22 ani, fost elev al școlii, care ar fi fost exmatriculat anterior și care se pare că acum este în stare de ebrietate.

..Citeste mai departe..

Creşterea şi decăderea DNA Ploieşti

Lucian Onea şi Mircea Negulescu, la un pas să fie arestaţi preventiv

Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, prin ordonanţa din 9.01.2019, au dispus extinderea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Lucian Onea, fost procuror şef al DNA Ploieşti şi Mircea Negulescu, procuror în cadrul aceleiaşi structuri de Parchet. Aceeaşi secţie, prin Adina Florea, adjunctul procurorului şef al Structurii de investigare a infracţiunilor din justiţie, a solicitat, luni CSM încuviinţarea pentru arestarea preventivă a celor doi procurori ploieşteni. CSM a respins cererea Adinei Florea, astfel că Onea şi Negulescu rămân în libertate pe timpul urmăririi penale.

..Citeste mai departe..

Salarii peste media judeţului Prahova în servicii şi în comerţ

Efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii octombrie 2018 a fost de 183.376 persoane, în creştere cu 4.405 persoane față de luna octombrie 2017. Câştigul salarial mediu net din județul Prahova a fost de 2.499 lei/salariat, mai mare cu 288 lei față de luna octombrie 2017, iar indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o creştere de 8,4%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramura servicii şi comerț, fiind de 2.616 lei/salariat, iar sub media județului în ramurile agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.055 lei/salariat), respectiv în industrie şi construcții (2.380 lei/salariat). Județul Prahova ocupă locul 10 după câştigul salarial mediu net: Municipiul Bucureşti (3.481 lei), Cluj (3.144 lei), Ilfov (2.932 lei), Timiş (2.873 lei), Sibiu (2.834 lei), Iaşi (2.696 lei), Braşov (2.612 lei), Olt (2.527 lei), Mureş (2.504 lei) şi Sălaj (2.504 lei)
..Citeste mai departe..

Onea și Negulescu, audiați la Parchetul General

Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea s-a prezentat în această dimineaţa (11 ianuarie a.c.) la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de complicitate la favorizarea făptuitorului şi cercetare abuzivă. La intrarea în sediul Parchetului General, Lucian Onea le-a spus jurnaliştilor că nu doreşte să facă declaraţii. Tot azi, 11 ianuarie, la Parchetul General ar urma să vină şi fostul procuror Mircea Negulescu, scrie Agerpres. DNA a cerut joi, 10 ianuarie, CSM revocarea lui Onea din funcţia de procuror, pe motiv că acesta şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile. De asemenea, în aceeaşi zi, au fost transmise Secţiei de procurori a CSM cererile de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti a procurorilor Giluela Deaconu, Alfred Virgiliu Savu, Elena Cerasela Răileanu.
..Citeste mai departe..

133 de autorizații de construire eliberate în judeţul nostru în octombrie anul trecut

În luna octombrie 2018, în județul Prahova, s‐au eliberat 133 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creştere 19,8% față de octombrie 2017, ne comuncă Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Autorizațiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din județul Prahova, în luna octombrie 2018, dețin o pondere de 3,6% din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale din România, ceea ce ne conferă într‐un clasament național din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale locul 8 după: Ilfov (406 autorizații de construire), Timiş (264 autorizații de construire), Iaşi (204 autorizații de construire), Cluj (188 autorizații de construire), Suceava (169 autorizații de construire), Constanța (151 autorizații de construire) şi Bihor (145 autorizații de construire)
..Citeste mai departe..

În judeţul Prahova, indicele producției industriale a fost de 99,9% în octombrie 2018

Indicele producției industriale, în luna octombrie 2018 față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova a fost de 99,9%. În luna octombrie 2018, față de luna corespunzătoare din anul 2017, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 117,9%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Aceeaşi sursă precizează că exporturile de bunuri din județul Prahova, în luna august 2018, au însumat 171.182 mii euro. Comparativ cu luna august din anul 2017, exporturile au crescut cu 3,0%. Țările partenere situate pe primele 6 locuri în derularea exporturilor din luna august 2018 (reprezentând 55,3% din total exporturi) au fost: 1. Italia (14,5%), 2. Egipt (11,6%), 3. Germania (9,6%), 4. Republica Moldova (8,4%), 5. Regatul Unit (5,7%), 6. Franța (5,5%)
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6