Ultima editie tiparita in format pdf

Ziua Naţională a României, la Ploieşti


De la comemorare la distracţie!

Vremea rece şi umedă de afară se pare că a reprezentat un factor esenţial în decizia multor ploieşteni de a sta în case şi a nu onora cu prezenţa activităţile organizate cu ocazia împlinirii a 101 ani de la Marea Unire. Era, totuşi, 1 decembrie, Ziua Naţională a României! Chiar dacă numărul participanţilor nu a fost prea mare, se cuvine a consemna prezenţa a foarte mulţi copii, ce aveau în mâini steguleţe cu tricolorul românesc. Toate activitatea din prima parte a zilei de 1 decembrie a fost concentrată în zona Catedralei „Sf. Ioan Botezătorul” din Ploieşti unde au fost prezente şi persoane oficiale (oficialități locale, veterani de război, parlamentari de Prahova, cadre militare active, în rezervă și retragere).
..Citeste mai departe..

UPG Ploieşti, un nou an universitar

Deschiderea anului universitar 2019-2020 la Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti a fost marcată de prezenţa premierului Viorica Dăncilă, absolventă a acestei instituţii în anul 1988. Dăncilă a declarat, marţi, la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, că aşteptările pe care le are pentru acest an universitar sunt legate de confirmarea măsurilor guvernamentale de integrare pe piaţa muncii a absolvenţilor.

"Revin cu bucurie şi emoţie în această unitate de învăţământ care şi-a pus puternic amprenta asupra formării mele. Aşteptările mele pentru anul universitar 2019-2020 sunt legate de o confirmare prin rezultate a măsurilor pe care le-am luat până acum pentru integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii.

..Citeste mai departe..

212 autorizații de construire eliberate în luna iulie 2019

În luna iulie a.c., în județul Prahova s‐au eliberat 121 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, mai puţine cu 12,3% față de iulie 2018. Autorizațiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din județul Prahova, în luna iulie 2019, dețin o pondere de 2,9% din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale din România, ceea ce ne conferă într‐un clasament național din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale locul 11. În luna iulie 2019, din totalul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale, 37,2% au fost eliberate în mediul urban şi 62,8% în mediul rural
..Citeste mai departe..

Caz şocant în Prahova

S-a spânzurat după ce şi-a înjunghiat soţia

Un bărbat de 39 de ani şi-a înjunghiat soţia pe stradă, femeia ajungând la spital cu mai multe leziuni, iar apoi s-a spânzurat, a informat, miercuri, 25 septembrie, IPJ Prahova. „În seara zilei de 24 septembrie 2019, în jurul orelor de 22,20, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Comarnic au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, despre faptul că o femeie a fost înjunghiată pe strada Secăriei din oraşul Comarnic. În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care a găsit o femeie în vârstă de 31 de ani, care prezenta mai multe leziuni la nivelul corpului, fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti”, precizează IPJ Prahova, citat de antenta3.ro. S-a stabilit faptul că evenimentul ar fi avut loc pe fondul unor neînţelegeri conjugale între aceasta şi soţul ei, care au degenerat
..Citeste mai departe..

Adevăr sau acuzaţii exagerate despre asistentul medical Viorel Dohotaru?

Recent, în spaţiul public, a apărut o informaţie potrivit căreia un aistent medical de la CSM Ploieşti ar fi acuzat de o fată în vârstă de 13 ani de hărţuire sexuală! Pe domnul Viorel Dohotaru, căci despre dânsul este vorba, îl cunoaşte toată suflarea sportivă din Ploieşti şi din judeţ ca fiind un om serios, care ştie să-şi facă bine profesia, nedând senzaţia că s-ar preta vreodată la diverse fapte specificate în acuzare. De când este în lumea medicinii sportive, nimeni nu s-a plâns de el, nici măcar vreo fetiţă! O fetiţă de 13 ani, care activa de puţin timp în echipa de junioare III a clubului ploieştean, l-a acuzat pe medicul Dohotaru de nişte lucruri cutremurătoare. Dacă aceste fapte precizate în acuzaţie s-ar dovedi reale, atunci se poate spune că am avea de aface cu abuz, însă până la elucidarea cazului de către organele de anchetă, nu putem să acuzăm omul şi să se pună eticheta de „abuz sexual”, mai ales că respectivul om este recunoscut ca fiind o persoană foarte serioasă şi nimeni până acum nu s-a plâns de el.
..Citeste mai departe..

25 de ani de „Sinaia Forever”

A fost sărbătoare mare la Sinaia, în perioada 13-15 septembrie desfăşurându-se cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Sinaia Forever. În acest an, festivalul a purtat titulatura „Un oraş-o comunitate”. Locuitorii oraşului Sinaia şi turiştii sosiţi în staţiune au putut asista la numeroase activităţi interesante, organizatorii punându-le la dispoziţie show-uri grandioase. De la muzică populară la concerte rock şi muzică jazz, balet, momente artistice interpretate de actori ai Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti şi ai Teatrului Masca, parade de costume de epocă, dansuri sportive şi de societate, jocuri sportive şi activităţi interactive pentru copii, bibliotecă interactivă, laborator şcolar mobil – aşadar trei zile de mare sărbătoare în Sinaia. Printre artiştii invitaţi s-a numărat şi celebra cântăreaţă Mirabela Dauer. Evenimente au avut loc în mai multe zone din Sinaia: Bd. Carol I, Muzeul oraşului Sinaia, Esplanda Complexului Carpaţi, Esplanda Parc, Casinoul din Sinaia, pe scena din Parcul „D. Ghica”.
..Citeste mai departe..

6 incendii de vegetație uscată într-o zi; unul dintre ele a afectat circulația trenurilor

Miercuri, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a șase incendii de vegetație uscată în localitățile Blejoi, Berceni, Florești (2), Sângeru și Bărcănești. Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 2,5 ha vegetație uscată.

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit, miercuri seară la ora 18:16, la Corlătești, comuna Berceni. Incendiul se manifesta lângă calea ferată, motiv pentru care circulația trenurilor a fost oprită pe linia secundară pentru marfare. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 5000 mp și s-a propagat și la traversele din lemn ale căii ferate.

Atenție: incendiile de vegetație uscată se pot propaga la gospodăriile populației, punând în pericol viața și bunurile cetățenilor!

..Citeste mai departe..

Sinistrul de lângă noi!

Autorităţi, când aveţi de gând să eradicaţi golăneala din Ploieşti?

Îi vedem cum se bălăcesc aproape zilnic în fântânile arteziene aflate chiar în „buricul” municipiului. Unii sunt în chiloţi, alţii sunt goi aşa cum au fost şi născuţi şi pur şi simplu te întrebi dacă nu cumva ai folosit vreo maşină a timpului şi ai nimerit într-o perioadă preistorică atunci când vezi astfel de imagini groteşti. Nimeni nu are de gând să le reproşeze ceva, de parcă a devenit ceva normal să nu mai existe spirit civic în Ploieşti sau le este teamă să nu fie acuzaţi de rasism! Parcă este „sat fără câini”! Chiar în faţa unui hotel situat în centrul Ploieştiului se pot vedea astfel de imagini, cu unii ce se scaldă în fântânile arteziene tocmai în ceasul prânzului, şi vă daţi seama ce impresie „bună” îşi pot face oaspeţii cazaţi în respectivul hotel despre Ploieşti.
..Citeste mai departe..

Crimele din spatele dispariţiilor de persoane

Mihaela şi Ioana, victime ale indolenţei oamenilor care ar fi trebuit să ne apere

Oamenii sunt anunţaţi că reclamaţia ”este dată în lucru”, iar asta înseamnă că fotografia şi datele de identitate ale dispărutului sunt consemnate într-un registru. Rar se întâmplă ca un echipaj al poliţiei să înceapă căutările efective, în teren. Nu puţine au fost însă cazurile când în spatele unei dispariţii aparent banale se afla o crimă, iar poliţia să nu ştie luni de zile despre acest lucru

..Citeste mai departe..

Transport ilegal de persoane la Ploiești

În cursul zilei de marți, 6 august, polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea transportului ilegal de persoane pe raza municipiului Ploiești, ocazie cu care au depistat trei conducători auto care au efectuat, în mod repetat, transport rutier de persoane, contra cost, fără a deține autorizații taxi. Au fost întocmite procese-verbale de constatare a contravenţiei, în conformitate cu prevederile legale, polițiștii dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculelor pe o perioadă de 6 luni, respectiv reţinerea certificatelor de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor de înmatriculare
..Citeste mai departe..

Câtă nesimţire!

Uitaţi cum procedează unii ploieşteni din cartierul Ienăchiţă Văcărescu când este vorba să arunce gunoiul la... ghenă. Deşi locul cu pricina a fost, într-o anumită zi, curăţat şi cu excavatorul, după doar o jumătate de oră erau vizibile pungi cu gunoaie aruncate pe jos, lângă acele cutii cu capac instalate special pentru a se pune gunoiul în ele, locul beneficiind de platformă subterană de colectare a deşeurilor. Culmea e că acele pungi sunt aruncate parcă special pentru a nu permite pătrunderea pe platformă, ca oamenii normali la cap să pună gunoiul în acele cutii. Le este greu, unora, să ridice un capac şi să pună punga cu gunoi în cutie, aşa că le aruncă de parcă alţii ar fi obligaţi să calce pe gunoiul lor şi să le miroasă mizeriile. Ori e lene, ori e nesimţire! Sau şi una şi alta
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6