Ultima editie tiparita in format pdf

Grota lui Nea Vasile, săpată timp de 12 ani în stâncă, minunea din comuna Tătaru


Inspirat de adăposturile călugărilor care se refugiau în secolul al XVI-lea pe dealurile din localitatea natală, Vasile Şerban, un bărbat în vârstă de 63 de ani din comuna prahoveană Tătaru, a săpat timp de 12 ani în stâncă până ce a reuşit să amenajeze un adevărat castel din piatră. Astfel a ajuns să realizeze principala atractie turistica din zonă, dintr-o simplă ”dambla”, cum singur recunoaşte.

Povestea chiliei a început atunci când familia Şerban a decis să se ocupe de terenul moştenit de la bătrâni într-unul dintre cele mai izolate şi înalte locuri din comuna Tătaru, numit Dealul Alb. Deşi zonă viticolă de tradiţie, terenul era mult prea departe de sat, iar sălbăticiunile nu ar fi permis familiei să aibă o recoltă bogată, aşa că Vasile Şerban a decis să-şi încerce norocul cu o livadă de nuci.

..Citeste mai departe..

Aveţi grijă unde staţionaţi cu maşina!

Blocarea benzilor de circulaţie, sancţionată de poliţiştii locali cu amenzi usturătoare

Polițiștii locali cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti au desfășurat miercuri, 7 februarie a.c., acțiuni specifice pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale referitoare la oprirea și staționarea voluntară a autovehiculelor în locuri nepermise. Au fost vizate arterele aglomerate ale municipiului, în vederea prevenirii blocării benzilor de circulație. În acest sens, în intervalul orar 15.30-18.00, polițiștii locali au depistat și verificat un număr de 16 conducători auto care nu au respectat semnificația indicatoarelor rutiere, fiindu-le aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.480 lei - în conformitate cu mențiunile O.U.G. privind circulația pe drumurile publice. Acțiunile s-au desfășurat pe străzile: „Jurnalist Gabi Dobre”, „Tache Ionescu”, „Cuza Vodă”, „Vasile Lupu”, „Carpați, Gheorghe Doja”, „Emile Zola”, „Vasile Milea”, „George Coșbuc”, „Ștefan Greceanu”, „Constantin Dobrogeanu Gherea” şi zona complexului comercial „Big Sud”.
..Citeste mai departe..

„Defila” noaptea pe străzi, deşi avea interdicţie de a părăsi locuinţa!

Poliţiştii informează că persoana respectivă prezenta o stare de agitaţie, ceea ce le-a atras atenţia pentru a-l legitima

Un comunicat primit din partea Poliţiei Locale Ploieşti precizează că, în dimineața zilei de miercuri, 31 ianuarie a.c., în jurul orei 04.50, un echipaj al Poliției Locale Ploiești, ce efectua activități specifice de patrulare, „a observat, pe strada 1 Mai, o persoană de sex masculin, care a devenit brusc agitată”. Din documentul respectiv am mai aflat că, în urma legitimării și a verificărilor întreprinse, polițiștii locali au stabilit că numitul R.F., de 28 ani, „avea interdicție de a părăsi locuința, aflându-se în perioada de arest la domiciliu”! Cercetările în acest caz au fost preluate de lucrătorii Secției nr. 4 Poliție, unde bărbatul a fost predat de polițiștii locali
..Citeste mai departe..

Minorul din Păcureţi care şi-a ucis tatăl, trimis în judecată

Ionuţ Florin Barbu, elevul de 17 ani din comuna prahoveană Păcureţi, arestat la sfârşitul anului trecut ca principal suspect într-un dosar de omor, a fost trimis în judecată. Ionuţ este acuzat că şi-a omorât tatăl cu mai multe lovituri de topor, după care a încercat să ascundă urmele crimei. Împreună cu Ionuţ Barbu a fost trimis în judecată un alt tânăr, Ionuţ Viorel Diaconu, acuzat de favorizarea infractorului. Acesta din urmă este acuzat că, deşi ştia de faptul că prietenul său îşi omorâse tatăl, nu a anunţat autorităţile.

Crima s-a petrecut, în luna octombrie 2017, dar autorităţile au aflat de ea câteva zile mai târziu de la săvârşirea faptei, şi asta pentru că medicul de familie din comună a fost vigilent şi nu a emis certificatul de deces până ce nu a făcut propriile verificări.

..Citeste mai departe..

Fostul vicepreşedinte ANAF, prahoveanul Romeo Florin Nicolae, achitat definitiv într-un dosar de corupţie

Fostul vicepreşedinte ANAF, prahoveanul Romeo-Florin Nicolae, a fost achitat definitiv într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Ploieşti. Decizia aparţine instanţei penale a Curţii de Apel din Ploieşti şi este una definitivă şi irevocabilă. Nicolae a fost achitat şi pe fond de către instanţa penală a Tribunalul Prahova.

Curtea de Apel Ploieşti, a decis, joi, 25 ianuarie, să-l achite printr-o decizie definitivă pe fostul vicepreşedinte ANAF într-un dosar în care fusese deferit justiţiei de procurorii DNA din Ploieşti sub acuzaţiile de trafic de inlfluenţă. Astfel, Curtea de Apel a menţinut decizia Tribunalul Prahova, care a apreciat, în august 2017, că Nicolae nu poate fi condamnat pe motiv că fapta nu există. În schimb, în sentinţa Curţii de Apel Ploieşti, fostul vicepreşedinte ANAF a dost achitat pe motiv că la dosar nu există suficient de multe probe care să dovedească vinovăţia.

..Citeste mai departe..

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită și la Colegiul Național „Al.I. Cuza” Ploiești

Colegiul Național „Al.I. Cuza” din Ploiești își păstrează tradiția și a organizat și în acest an 2018 activități dedicate Zilei Unirii Principatelor Române. Pentru colegiul amintit, ziua de 24 ianuarie are o semnificație deosebită, pentru că poartă numele domnitorului sub conducerea căruia s-a înfăptuit celebrul act istoric în 1859, Unirea Principatelor Române. Manifestarea a început în jurul orei11.00, în curtea colegiului, unde este situat monumentul domnitorului Cuza, oficialitățile administrației publice locale, împreună cu comandamentul garnizoanei Ploiești trecând în revistă garda de onoare.
..Citeste mai departe..

Criză mare de poliţişti

Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina scoate la concurs 2600 de locuri pentru 2018

Din cauza pensionărilor masive din sistem, Ministerul Afacerilor Interne a decis să scoată la concurs încă 2600 de locuri pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina, pentru anul 2018. Va fi pentru prima dată în isotria unităţii când se vor organiza trei sesiuni de admitere într-un singur an, în ianuarie, iulie şi decembrie. Conform comandantului Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina, comisarul şef Vasile Tache, următoarea sesiune de admitere se va organiza în a doua jumătate a lunii iulie, pentru ca la finalul anului să mai fie organizată o a treia sesiune, spre sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie

..Citeste mai departe..

Unirea Principatelor Române, la Ploiești!

Cu ocazia aniversării „Zilei Unirii Principatelor Române”, 24 ianuarie, autoritățile locale ploieștene organizează manifestări tematice în două locații, ca de obicei putem spune, la Colegiul Național „Al.I. Cuza” Ploiești și la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova. La C.N. „Al.I. Cuza”, manifestarea este anunțată a începe la ora 11:05, cu intonarea Imnului de Stat al României, după care urmează alocuțiuni și depuneri de coroane de flori la monumentul domnitorului Al. I Cuza, aflat în curtea colegiului, totul urmând a se încheia cu Hora Unirii. După participarea la acțiunea de la C.N. „Al.I. Cuza”, „alaiul” personalităților locale se deplasează la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, unde activitatea este programată a începe la ora 12:05, cu intonarea Imnului de Stat al României. Și aici vor fi rostite alocuțiuni și se vor depune coroane de flori, după care, din nou, Hora Unirii
..Citeste mai departe..

Bărbatul din Breaza care a dormit aproape un an alături de cadavrul surorii sale s-a sinucis

Constantin Istrate (58 de ani), bărbatul din localitatea prahovenă Breaza reţinut de Poliţie după ce a fost prins că a dormit în acelaşi pat alături de cadavrul surorii sale moarte de un an, s-a sinucis. Procurorii nu au luat nicio măsură preventivă pe numele acestuia, dar au decis să-l interneze pentru evaluare psihiatrică la Spitalul Voila din Câmpina unde a rămas internat doar câteva săptămâni. Istrate s-a întors în locuinţa groazei, dar se pare că nu a putut să depăşească faptul că a rămas fără veniturile pe care le câştiga de pe urma surorii sale.

Bărbatul a fost descoperit în ştreang de către un echipaj al Poliţiei Locale din Breaza care avea misiunea să-l verifice pe Constantin Istrate, dat fiind suspiciunile că suferă de anumite afecţiuni psihice. Cadavrul său a fost găsit chiar în locuinţa în care a dormit alături de sora sa moartă timp de un an.

..Citeste mai departe..

Polițistă acroșată cu mașina în timp ce-și exercita atribuțiile de serviciu!

În timp ce își exercita atribuțiile de serviciu în ziua de 18 ianuarie, un echipaj al Serviciului Circulație pe Drumurile Publice din cadrul Poliției Locale Ploiești a depistat, în jurul orei 12:00, pe strada „Jurnalist Gabi Dobre”, un autovehicul marca Volkswagen Eos, înmatriculat în județul Dâmbovița, ce era parcat neregulamentar. Șoferul a refuzat să prezinte documentele, iar în momentul în care polițistul local, Mariana Buzia, a încercat să fotografieze numărul de înmatriculare al mașinii, acesta a demarat cu viteză, acroșând-o cu partea dreaptă a autovehiculului
..Citeste mai departe..

Un medic din Spitalul Băicoi a refuzat internarea unui pacient cardiac pe motiv că “nu-i merge pixul”

Anchetă la spitalul orășenesc din Băicoi după ce un medic de la Camera de Gardă a refuzat internarea unui pacient cu probleme cardiace. Doctorul și-a justificat decizia invocând faptul că “nu-i merge pixul”, după care a rupt mai multe documente medicale care aparțineau pacientului. Întreaga conversație a fost însă înregistrată de către ruda bolnavului, iar filmarea a fost postată pe internet, a ajuns și la autoritățile locale care fac acum verificări.

Incidentul s-a petrecut în ziua de 6 ianuarie. Așa cum se vede în filmarea realizată de ruda pacientului, medicul Marta Coman, de gardă la Spitalul din Băicoi în acea seară, refuză să interneze un bolnav care avea trimitere în acest sens de la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6