Ultima editie tiparita in format pdf

„Notificare” înainte de blocarea roţilor! Next level!


Băieţii de la SGU, de la departamentul ce se ocupă de blocarea roţilor maşinilor parcate pe trotuar, aplică acum o nouă metodă în speţa respectivă?
Se ştia că se trecea direct la blocarea unei roţi, dar iată că acum se arată că îţi ataşează, întâi, o hârtie sub ştergător (dar dacă maşina nu are ştergător?) prin care te înştiinţeză că ai parcat necorespunzător şi te somează că, dacă nu iei măsuri, atunci îţi blochează o roată! Păi, nu puteaţi proceda aşa şi înainte, în toate cazurile, şi să nu vă aruncaţi din prima cu blocatul roţilor
..Citeste mai departe..

Lucrări de refacere a marcajelor rutiere la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești a demarat activitatea de execuție a marcajelor rutiere în oraș. Pentru a nu se perturba traficul rutier, lucrările respective se efectuează pe perioada nopții. Reamintim că, luna aceasta, s-a semnat contractul pentru “Execuție și întreținere marcaje rutiere în municipiul Ploiești”. Câștigătorul licitației este compania M.I.R.A. International, iar contractul este în valoare de 1.131.150,00 lei fără TVA, având termen de valabilitate până la 31.12.2021.
..Citeste mai departe..

Lucrări la Pasajul Omnia

Astăzi, au început lucrările de reparații la pasajul pietonal Omnia din Bulevardul Republicii. Lucrările de finisaje și igienizare (fără afectarea structurii de rezistență) vor consta în înlocuirea și repararea scărilor, pereților, pavajului și a tavanului. Se vor instala corpuri de iluminat, coșuri de gunoi, la nivelul întregului pasaj, urmând ca pe latura dinspre Palatul Culturii să fie amenajată o rampă de acces pentru cărucioare.
..Citeste mai departe..

Weekend pe Bulevardul Castanilor

Primăria Municipiului Ploiești organizează “Weekend pe Bulevardul Castanilor”, un eveniment dedicat ploieștenilor, care se va desfășura doar în zilele sâmbătă și duminică, începând cu 14 august și până în data de 12 septembrie 2021. În perioada celor cinci weekenduri dedicate acestui eveniment, respectiv 14-15 august a.c., 21-22 august a.c., 28-29 august a.c., 4-5 septembrie a.c. și 11-12 septembrie a.c., Bulevardul Independenței (Castanilor) va fi închis circulației autovehiculelor
..Citeste mai departe..

Cu amenzile şi pe şantiere

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții, Afișaj Stradal și Protecția Mediului au desfășurat, în perioada 2-6 august 2021, controale tematice privind respectarea prevederilor legale în executarea lucrărilor de construcții, pe șantierele în lucru de pe străzile Târgoviștei, Th. Aman, Caporal Dumitrescu, Lupeni, Râfov, Bărcănești, Carpați, Țintea, Veniamin Costache. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.500 lei pentru ocuparea domeniului public cu materiale fără autorizările legale, pentru neasigurarea degajării deșeurilor din construcții prin a căror manipulare se produce o cantitate de praf care depășeste concentrația admisă și pentru nemenținerea curățeniei și a ordinii în șantiere.
Controalele pe această temă se vor desfășura în continuare, în vederea asigurării respectării prevederilor legale în materie și a unui mediu curat și sigur pentru cetățeni.

..Citeste mai departe..

Amenzi pentru gunoiul din Ploieşti

Abandonarea deşeurilor menajere, dar şi neefectuarea curățeniei căilor publice de către operatorul serviciului de salubrizare, sancţionate de Poliţia Locală

Cu toate acestea, munţi de gunoaie se mai întâlnesc, încă, în Ploieşti!

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.500 lei, în urma unor controale desfăşurate în perioada 2-6 august a.c. pentru depistarea de fapte contravenționale ce au constat atât în abandonarea de deșeuri menajere și asimilabile acestora, resturi vegetale, resturi de materiale de construcții, electrocasnice și mobilier scos din uz pe domeniul public,
..Citeste mai departe..

Acțiuni pentru respectarea ordinii și liniștii publice în Ploiești

Au fost aplicate amenzi însumând 43.460 lei

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază, în perioada 2 - 8 august 2021, au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică pe raza municipiului, fiind sancționate un număr de 215 persoane care au încălcat normele de conviețuire socială, cu amenzi în valoare totală de 43.460 lei.
De asemenea, au fost efectuate deplasări la fața locului în cazul sesizărilor primite de la cetățeni, monitorizându-se și principalele zone cunoscute a fi frecventate de persoanele care apelează la mila publicului, pentru prevenirea și combaterea fenomenului cerșetoriei.
..Citeste mai departe..

Transporta fier vechi cu un cărucior pentru cumpărături!

În ziua de sâmbătă, 7 august a.c., în jurul orei 20.30, în timp ce efectua serviciul de patrulare, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică și Pază a surprins, la intersecția străzilor Bulevardul Republicii și Colinei, o persoană de sex masculin care împingea un căruț metalic pentru cumpărături.
Polițiștii locali au procedat la legitimarea bărbatului, identificat ca fiind numitul D.C.C., de 41 ani, cu domiciliul în municipiul Ploiești.
..Citeste mai departe..

Sancţiuni contravenţionale în valoare de zeci de mii de lei aplicate de poliţiştii locali în perioada 26-30 iulie

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat, în cursul săptămânii 26 – 30 iulie 2021, un număr de 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 34.200 lei, dintre care 12 amenzi în valoare de 30.000 lei au fost aplicate operatorului de salubritate pentru neasigurarea prestării serviciului de salubrizare conform prevederilor contractuale și regulamentului de salubrizare, pentru nerespectarea graficului de evacuare a deșeurilor menajere și asimilabile acestora, pentru neefectuarea curățeniei și igiena căilor publice, precum și pentru neasigurarea containerelor în funcție de cantitatea de deșeuri generată de producători în urma reamenajării interioare și/sau exterioare a locuințelor
..Citeste mai departe..

Sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.825 lei, aplicate de poliţiştii locali în unele parcuri şi locuri de joacă

Ar fi necesar şi câteva amenzi pentru cetăţenii care îşi aruncă gunoiul pe lângă tomberoane atunci când acesta sunt goale şi celor care au transformat trotuarele în loc de depozitare a pungilor cu gunoi şi cu resturi de mobilier, străzile Elena Doamna şi Rareş Vodă


În urma unor acţiuni desfășurate în perioada 16-18 iulie 2021, care au avut ca scop prevenirea, combaterea, depistarea și sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și a curățeniei localității, polițiștii locali au aplicat 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.825 lei.
..Citeste mai departe..

În Ploieşti, printre „munţi” de gunoaie!

Sunt cam peste tot, însă se pare că sunt unele străzi ce au... centre tradiţionale ce sunt transformate în locuri de depozitare a gunoiului.
Parcă am asista la o expoziţie de gunoaie pe domeniul public! Pe bune! Se dau şi premii?
Pe străzile "Elena Doamna", "Nicolae Titulescu parcă e concurs între cine aruncă mai multe resturi de mobilier şi pungi cu gunoi pe trotuare. Incredibil!
Pe Strada Rareş Vodă, la ghena de gunoi, greu vin muncitorii specializaţi să ridice gunoiul, iar după ce se întâmplă să fie tomberoanele golite tot mai vin unii cetăţeni să îşi lase pungile cu gunoiul menajer lângă tomberoane, că îi doare undeva să-şi întindă braţul şi să pună gunoiul acolo unde trebuie pus, în tomberon! Ce comoditate, domnule
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6