Ultima editie tiparita in format pdf

Târgul cu Bunătăți și Dichisuri vă aşteaptă, din nou, la Sinaia, 14-17 iunie


Doamnelor şi domnilor, dacă încă nu v-ați făcut planuri pentru zilele libere ce urmează, luați în calcul și varianta de a petrece câteva zile sau doar și măcar câteva ore, la Sinaia, unde, de vineri, 14 iunie până luni, 17 iunie se desfășoară Târgul cu Bunătăți și Dichisuri. La acestă ediție veți găsi brânzeturi și specialităti din branză de oaie și vacă, rețete românești din zona Fundata. Mierea adusă din stupinele din Vrancea stă la loc de cinste alături de covrigii argeșeni sau baclavalele turcești. Pentru pofticioșii de dulce, amintim doar plăcintele boierești cu brânză, vișine, nucă sau dovleac, găluștele cu prune, migdalele și nucile caju trase în caramel, turta dulce și ciocolata de casă sau siropurile de lavandă, mure, trandafir sau soc, perfecte a fi băute cu apă rece, în zilele de vară ce vor urma. Tot în zona dulce, de această dată veți găsi și dulceață din petale de trandafiri de Damasc, culese zilnic, înainte de răsăritul soarelui de pe plantația de 5000 mp de la Teliu - Brașov și care conține doar petale de la cel puțin 2 trandafiri, zahăr din sfeclă și zeamă de lămâie sau dulceața de dovleac plăcintar și vanilie, flori de liliac sau rubarbar. Preparatele din carne de porc și vită – cârnații picanți ușor afumați, slana ținută la baiț cu usturoi, mușchiul afumat vor fi pe placul gurmanzilor.
..Citeste mai departe..

Atenţie, ploieşteni! Este din nou şantier pe strada Elena Doamna!

Dacă suteţi nevoiţi să circulaţi cu autoturismul pe strada Elena Doamna în aceste zile să ştiţi că veţi avea parte de restricţii de circulaţie, asta pentru că, pe această stradă, este din nou şantier! Se circulă de cât pe o bandă, însă nici pentru pietoni nu este o situaţie prea plăcută, asta pentru că unul dintre trotuare este ocupat fie cu pământ, fie cu ustensilele muncitorilor şi, astfel, oamenii sunt nevoiţi să circule pe stradă sau să traverseze pe trotuarul celălalt, însă după minute bune de aşteptare. Aceste lucrări de pe strada Elena Doamna sunt anunţate şi pe site-ul Primăriei Ploieşti, cum că sunt executate de o societate comercială, în baza contractului având ca obiect „Delegarea gestiunii serviciului de construire, modernizare, reparare și întreținere rețele stradale, lucrări de artă, parcări (cu excepția celor aflate în administrarea altor entități) aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Ploiești, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban”
..Citeste mai departe..

Sebastian Ghiță scapă și de ultimul mandat de arestare preventivă. Este liber să vină în România

Curtea de Apel Ploieşti a decis să revocea mandatul de arestare emis în lipsă emis pe numele lui Sebastian Ghiţă în decembrie 2016, atunci când a fugit din ţară. Era ultima măsură preventivă care-l împiedica pe fostul deputat să revină în România. Decizia Curții de Apel este definitivă. Inițial instanța de fond, adică Tribunalul Prahova, a respins cerera fostului deputat și a hotărât să mențină arestul preventiv Sebastian Ghiță a reușit să scape în doi ani de la fuga din România de cinci mandate de arestare preventivă cerute de procurorii DNA din Ploiești. Rând pe rând, atât instanțele de judecată din Prahova, dar și Curtea Supremă au anulat măsurile preventive care l-ar fi trimis pe fostul deputat în spatele gratiilor. Acesta rămâne să afle acum deciziile în dosarele de corupție care se află în diferite stadii de judecată.
..Citeste mai departe..

Au scăpat cu viaţă dintr-un incident cu elicopterul, la Strejnic

Îndemânarea pilotului a făcut ca aparatul de zbor să nu se izbească de pământ cu partea frontală, elicopterul aterizând pe coadă Un incident grav de aviaţie a avut loc în dimineața zilei de vineri, 8 martie, în județul Prahova, un elicopter aterizând forțat pe Aerodromul Strejnic. Din primele informații reiese că ar fi vorba despre un elicopter care ar aparține Școlii de Aviație, la bordul aparatului de zbor aflându-se pilotul împreună cu un cursant. Din fericire, aceştia au scăpat cu viață. Mai multe echipaje medicale au ajuns imediat la fața locului pentru a acorda primele îngrijiri.  Autoritățile urmează să facă cercetări şi să constate dacă s-a înregistrat o defecțiune a elicopter sau dacă a fost o eroare de pilotaj. Din câte se poate observa din imagine, aparatul este distrus în partea din spate, semn că s-a izbit cu coada de pământ, ceea ce ne determină să credem că pilotul a dat dovadă de multă stăpânire de sine, de îndemânare şi de profesionalism din moment ce a reuşit să-l facă pe elicopter să nu se lovească de pământ cu partea frontală sau în poziţie răsturnată, evitând astfel o mare tragedie. În acele momente, ca pilot, nu te gândeşti decât la salvarea vieţilor şi faci tot posibilul să eviţi dezastre.
..Citeste mai departe..

Avem mai mulţi salariaţi, în Prahova

Efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii decembrie 2018, a fost de 182.809 persoane, în creştere cu 4.593 persoane față de luna decembrie 2017, ne precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Câştigul salarial mediu net din județul Prahova a fost de 2.720 lei/salariat, mai mare cu 333 lei față de luna decembrie 2017. Indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o creştere de 10,3%. Câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramurile agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.915 lei/salariat), respectiv servicii şi comerț (2.763 lei/salariat), iar sub media județului în ramura industrie şi construcții (2.658 lei/salariat)
..Citeste mai departe..

Situaţia la învăţătură a elevilor prahoveni pe primul semestru al anului şcolar 2018-2019

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi-a prezentat astăzi, 7 martie, raportul de activitate valabil pentru prima parte a acestui an şcolar, cu titulatura „Starea învăţământului prahovean pe primul semestru al anului şcolar 2018-2019”. Evenimentul a fost găzduit de Sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova. Din bogatul material pus la dispoziţia publicului am selectat, pentru moment, capitolul referitor la situaţia la învăţătură a elevilor prahoveni. Se observă, astfel, că cel mai mic procent de promovabilitate s-a înregistrat la învăţământul profesional, doar 67.22% dintre cei care au continuat studiile reuşind să treacă mai departe în semestrul al doilea.
..Citeste mai departe..

Ce ne spune statistica despre industria prahoveană

În luna decembrie 2018, indicele producției industriale, față de luna corespunzătoare din anul 2017, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova a fost de 97,5%, iar indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total a fost de 93,4%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Aceeaşi sursă precizează că exporturile de bunuri din județul Prahova, în luna octombrie 2018, au însumat 221.568 mii euro. Comparativ cu luna octombrie 2017, exporturile au crescut cu 4,7%. Țările partenere situate pe primele 6 locuri în derularea exporturilor din luna octombrie 2018 (reprezentând 57,4% din total exporturi) au fost: 1. Italia (16,9%), 2. Germania (11,8%), 3. Egipt (9,2%), 4. Republica Moldova (8,3%), 5. Franța (6,2%), 6. Regatul Unit (5,0%).
..Citeste mai departe..

42.889 de turişti în luna decembrie, în Prahova

Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna decembrie 2018, au pus la dispoziția turiştilor o capacitate de cazare de 12.190 locuri‐pat, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. În numărul total de structuri de primire turistică deschise în luna decembrie 2018 (311 unități), pensiunile turistice urbane au deținut cea mai mare pondere, respectiv 37,3%, urmate de hoteluri (26,0%), vile turistice (13,5%), pensiuni agroturistice (11,9%), etc. Numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna decembrie 2018, a fost de 42.889 persoane, din care 39.739 turişti români (92,7%) şi 3.150 turişti străini (7,3%)
..Citeste mai departe..

83 de autorizații de construire eliberate în decembrie 2018, în judeţul Prahova

În luna decembrie 2018, în județul Prahova, s‐au eliberat 83 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 33,6% față de decembrie 2017. Autorizațiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din județul Prahova, în luna decembrie 2018, dețin o pondere de 3,0% din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale din România, ceea ce ne conferă într‐un clasament național din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale locul 12 după: Ilfov (268 autorizații de construire), Constanța (186 autorizații de construire), Timiş (182 autorizații de construire), Arad (170 autorizații de construire), Suceava (159 autorizații de construire), Iaşi (142 autorizații de construire), Cluj (113 autorizații de construire), Argeş (94 autorizații de construire), Bacău (90 autorizații de construire), Dâmbovița (89 autorizații de construire) şi Maramureş (87 autorizații de construire)
..Citeste mai departe..

Un şofer şi o şoferiţă, implicaţi într-un teribil accident de circulaţie în Ploieşti, în ajun de Mărţişor!

Un teribil accident rutier a avut loc joi, 28 februarie, în municipiul Ploieşti, în intersecţia străzilor Neagoe Basarab – Nicolae Bălcescu – Ştefan Greceanu – Dobrogeanu Gherea. Accidentul s-a produs în jurul orei 15:30, între două autoturisme (una condusă de o femeie, iar cealaltă de un bărbat), din pricina, probabil, a neacordării priorităţii. Se pare că ambele maşini circulau pe aceeaşi stradă, iar şoferul uneia dintre ele a virat stânga, timp în care, din banda de pe partea stângă, venea o alt autoturism. Impactul a fost destul de puternic, cele două autoturisme fiind destul de vizibil avariate, iar bucăţi din maşini fiind împrăştiate pe o arie mare din intersecţie
..Citeste mai departe..

ALDE Prahova a atras mai mulți liberali

În cursul acestei dimineți, Biroul Politic Județean al ALDE Prahova a validat înscrierea în formațiunea condusă de Grațiela Gavrilescu a mai multor liberali sau foști liberali. Aceștia sunt: dr. Ion Luchian, dr. Bogdan Nica, Dragoș Gunia, Aurelian Tudor (consilier municipal la Ploiești), Puiu Neagu (consilier local ploieștean), Paula Drăgușin, Cristian Irimescu, Dragoș Pârvan, Mihaela Toma, Mihai Hăineală, Lucian Boitor, Cristian Saiu, Cristina Enache. „Mă bucur că acești oameni de valoare, cu mare parte dintre ei lucrând în PNL, au luat decizia de a veni în ALDE, un partid care face politica pentru cetățean. Vrem să avem un scor bun la europarlamentare, să câștigăm Președinția României cu Călin Popescu Tăriceanu și Primăria Ploiești cu Andrei Volosevici”, a spus liderul ALDE Prahova, Grațiela Gavrilescu
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6