Ultima editie tiparita in format pdf

Bătaie între fete, la Liceul din Plopeni


Marţi, 8 octombrie, două eleve de la Liceul „Carol I” din Plopeni s-au luat la bătaie chiar în curtea unităţii de învăţământ. Una este în clasa a XI-a, iar cealaltă este în clasa a XII-a. Noroc de faptul că a intervenit Poliţia Locală, că cine ştie ce urmare putea să aibă „păruiala” dintre cele două liceene. Atât de înverşunate erau una împotriva alteia încât nici la secţia de Poliţie nu s-au potolit în a-şi arăta cât de aprige pot să fie, după cum ne-au relatat unele surse. Conducerea liceului desfăşoară o anchetă internă în acest caz şi să vedem ce pedepse se vor aplica asupra tinerelor... luptătoare!
..Citeste mai departe..

Pesta porcină s-a extins în Prahova!

Virusul pestei porcine africane s-a extins şi în alte localităţi din judeţul Prahova, primul focar de boală fiind confirmat pe 10 iulie în gospodăria unui cetăţean din localitatea Poienarii Rali.

In dupa amiaza zilei de 11 iulie, au mai fost confirmate, prin Buletine de Analize emise de IDSA Bucuresti, alte 4 focare la porci domestici si 1 focar la porc mistret, astfel:

-3 focare la porci domestici in gospodarii din comuna Poienarii Burchii (1 in satul Poienarii Vechi – fiind evaluati si ucisi 2 porci, 1 in satul Podul Văleni – fiind evaluati  si ucisi 29 de porci si 1 in satul Cărbunari – fiind evaluati si ucisi 10 porci)

..Citeste mai departe..

Ploieştiul, acoperit de munţi de gunoaie!

Cartierele ploieştene, dar şi centrul municipiului, au ghenele şi tomberoanele arhipline, gunoiul nefiind ridicat de foarte mult timp

Ploieştenii riscă să aibă de aface cu apariţia unui focar de infecţie

Pe lângă insuportabila caniculă, ploieştenii sunt nevoiţi să îndure şi munţii de gunoaie, resturi menajere ce nu au mai fost ridicate de ceva vreme de la ghene şi tomberoane. În toate cartierele, dar şi în "buricul" oraşului, vezi, la tot pasul, pungi de gunoaie aruncate pe lângă tomberoane, pentru că acestea sunt arhipline iar cetăţenii sunt nevoiţi să pună gunoiul alături, că doar nu-l pot ţine în casă. Unii îşi aruncă şi mobila veche, alţii crengile de copaci tăiate după bunul plac! Banalitatea constă în faptul că cei care sunt prinşi că-şi aruncă resturile menajere în alt loc decât în cel stabilit sunt amendaţi! Ups
..Citeste mai departe..

Neputinţă sau batjocură!

În continuare, multe zone din Ploieşti arată înfiorător, iar mirosul gunoiului se simte şi în apartamentele oamenilor

Uitaţi cum arată, în 2019, în oraşul european numit Ploieşti, un spaţiu destinat gunoiului menajer, spaţiu aflat între blocuri, în cartierul Ienăchiţă Văcărescu! Şi nu e singurul loc de acest gen care arată aşa de înfiorător, numeroase zone din Ploieşti sunt... acoperite de gunoiul care tot aşteaptă să fie ridicat de cei specializaţi să facă acest lucru. Sunt aproape două săptămâni de când, în acea zonă, nu a fost zărit vreun camion în care să se pună gunoiul. Imaginea prezentată este mai mult decât sugestivă. Mirosul specific gunoiului se simte până şi în casele oamenilor şi vă daţi seama cum este pe timp de caniculă.
..Citeste mai departe..

Cozi kilometrice pe DN 1 din cauza unui sens giratoriu

Acesta, în loc să fluidizeze traficul, îi încurcă şi mai tare pe şoferi

O lucrare de reconfigurare a Centurii de Vest a Ploieştiului a dat peste cap circulaţia pe DN1 din cauza unui sens giratoriu care nu poate prelua valorile de trafic intens. Luni dimineaţă, la intrare în Ploieşti, s-au format cozi de zece kilometri pe sensul de mers spre Bucureşti, pe ambele benzi de circulaţie.

Biroul de Presă al Poliţiei Prahova a anunţat luni dimineaţă (ora 8.11) că pe DN1, pe sensul de mers către Bucureşti, se circulă în coloană din dreptul localităţii Băicoi (km 76) şi până la sensul giratoriu nou construit (km 66). Coloana de maşini se întindea pe o distanţă de zece kilometri. Poliţia Prahova recunoaşte că noul sens giratoriu nu poate prelua efcient valorile de trafic intens.

Reconfigurarea Centurii de Vest a Ploieştiului este un proiect al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Lucrarea a fost inaugurată în luna mai a acestui an, în prezenţa ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

..Citeste mai departe..

Povestea primului spital construit la Ploiești

Cine a fost Gheorghe Boldescu, cel care a dat numele primei unități medicale din oraș

La începutul secolului al XIX-lea, Ploieştiul, cum de altfel întreaga zonă a Prahovei, nu avea un aşezământ de tratare a bolnavilor săraci. Criza medicilor exista şi atunci, astfel că un singur specialist deservea mai multe localităţi şi vizita punctual, la domiciliu, cazurile grave.

Primul spital înfiinţat la Ploieşti a fost construit în prima jumătate a secolului al XIX-lea, mai exact în anul 1831. Nu administraţia publică s-a îngrijit de această urgenţă a comunităţii, ci un filantrop, culcerul Gheorghe Boldescu, un mare boier care provenea dintr-o familie înstărită din zona Boldeşti. Gestul nobil al marelui boier nu s-a redus doar la construirea unei simple clădiri care să deserevească îngrijirii bolnavilor fără venituri. Culcerul Gheorghe Boldescu a rupt din moşia sa o bucată însemnată de teren situată în zona de Est a Ploieştiului, în apropiere de pârâul Dâmbu.

..Citeste mai departe..

Accident de muncă mortal la una dintre cele mai mari companii din Prahova

 Poliția a deschis dosar penal 

 Un bărbat în vârstă de 44 de ani, angajat la una dintre cele mai mari companii din Prahova, a fost găsit mort la locul de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a deschis o anchetă. Accidentul s-a petrecut în data de 6 iunie, în jurul orelor 14.00, la SC Yazaki România, companie din industria componentelor auto. Potrivit unor surse, muncitorului i s-a făcut rău şi a căzut ca secerat la pământ. Medicii legişti au stabilit drept cauză a decesului, stop cardiorespirator. Potrivit Biroului de Presă al IJP Prahova, accidentul nu a fost anunţat la Poliţie. Tragicul eveniment a fost însă confirmat de ITM Prahova care face acum cercetări specifice. 

Ce spune compania despre accidentul de muncă 

Conform unui comunicat de presă, reprezentanţii companiei unde s-a produs accidentul de muncă, urmat de decesul unui muncitor, susţin că bărbatul a acuzat o stare de rău, urmată de leşin. S-a solicitat intervenţia unui echipaj de la Ambulanţă, iar bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Ploieşti.
..Citeste mai departe..

Începe Evaluarea Naţională pentru Admiterea la liceu

Marţi, 18 iunie, absolvenţii de clasa a VIII-a vor susţine prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, la Limba şi literatura română, ddupă care, pe 20 iunie, va avea loc proba la Matematică. În judeţul Prahova, figurează înscrişi 5.553 de elevi pentru Evaluare. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 29 iunie. Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. După probele de la Evaluarea Naţională, absolvenţii de clasa a VIII-a trebuie să urmeze paşii necesarii Admiterii la liceu.
..Citeste mai departe..

Târgul cu Bunătăți și Dichisuri vă aşteaptă, din nou, la Sinaia, 14-17 iunie

Doamnelor şi domnilor, dacă încă nu v-ați făcut planuri pentru zilele libere ce urmează, luați în calcul și varianta de a petrece câteva zile sau doar și măcar câteva ore, la Sinaia, unde, de vineri, 14 iunie până luni, 17 iunie se desfășoară Târgul cu Bunătăți și Dichisuri. La acestă ediție veți găsi brânzeturi și specialităti din branză de oaie și vacă, rețete românești din zona Fundata. Mierea adusă din stupinele din Vrancea stă la loc de cinste alături de covrigii argeșeni sau baclavalele turcești. Pentru pofticioșii de dulce, amintim doar plăcintele boierești cu brânză, vișine, nucă sau dovleac, găluștele cu prune, migdalele și nucile caju trase în caramel, turta dulce și ciocolata de casă sau siropurile de lavandă, mure, trandafir sau soc, perfecte a fi băute cu apă rece, în zilele de vară ce vor urma. Tot în zona dulce, de această dată veți găsi și dulceață din petale de trandafiri de Damasc, culese zilnic, înainte de răsăritul soarelui de pe plantația de 5000 mp de la Teliu - Brașov și care conține doar petale de la cel puțin 2 trandafiri, zahăr din sfeclă și zeamă de lămâie sau dulceața de dovleac plăcintar și vanilie, flori de liliac sau rubarbar. Preparatele din carne de porc și vită – cârnații picanți ușor afumați, slana ținută la baiț cu usturoi, mușchiul afumat vor fi pe placul gurmanzilor.
..Citeste mai departe..

Rezultate parțiale la europarlamentare

PNL a obţinut la alegerile europarlamentare de duminică 26,79% dintre voturi, PSD - 23,38%, iar Alianţa USR PLUS - 21,40%, potrivit rezultatelor provizorii obţinute după centralizarea datelor din 18.705 secţii de votare din ţară din totalul de 18.730.

Totodată, pentru UDMR au votat 5,44% dintre alegători, 6,61% - pentru Pro România, 4,24% - ALDE şi 5,65% - PMP.

În ceea ce priveşte votul în diaspora, după centralizarea datelor din 309 de secţii din cele 441 deschise în străinătate, pe primul loc în preferinţele alegătorilor se află Alianţa USR PLUS - 41,42%, urmată de PNL - 31,34%; PMP - 9,80%; PSD - 3,09%; Pro România - 2,86%; ALDE - 1,22%.

..Citeste mai departe..

Accident cumplit pe Romană

Un teribil accident a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 16:50, pe strada Romană din Ploiești, vis-a-vis de un cabinet dentar. O femeie în etate a fost lovită de un autoturism ce se afla în sensul de mers spre intersecția cu strada Gh. Doja. Femeia era întinsă pe carosabil, nu se mișca, iar pete de sânge putându-se observa pe asfalt, ce curgeau din zona capului. Oamenii strânși la locul faptei strigau că femeia respiră, timp în care se auzeau deja sirenele ambulanțelor ce veneau în viteză spre locul accidentului. Merită apreciată persoana care a apelat la 112 și a făcut, astfel, posibilă venirea ambulanțelor și a polițiștilor. Personalul medical a așezat-o pe femeie pe targă și au urcat-o în ambulanță, acordându-i primul ajutor. În acest timp, tânărul șofer se motiva persoanelor de față spunând că „a încercat să traverseze, ori aici (n.r. locul faptei) nu este trecere pentru pietoni. Este mai încolo trecerea (arătând cu o mână spre trecera de pietoni aflată 20 de metri mai în spate). Mi-a sărit dintr-o dată în față”!
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6