Ultima editie tiparita in format pdf

Ne aşteaptă o duminică plină cu mărţişoare... creative!


Duminică, 23 februarie, la The Taste Bistro din Ploieşti, de dimineaţa şi până seara (intervalul orar 9:30 – 19:30) are loc cea de-a doua ediţie a târgului de mărțișoare și cadouri Creativ v.02 - handmade, art, flowers, coffee & taste, unde publicul are ocazia să fie înconjurat de creațiile artiștilor handmade sau de cele ale designerilor de interior și floristici. Acest eveniment constituie un bun prilej pentru a achiziţiona mărțișoare și cadouri autentice, unicat, chic, spectaculoase, lucrate cu pasiune, cu migală și cu pricepere. Cum vi se pare ideea unui mărțișor din licheni vii, piele, lână împâslită, cupru, lemn pictat, hârtie origami, ceramică sau mătase? Dar ideea unui tablou din fir metalic continuu sau din licheni, a unor decorațiuni cu mireasmă de lavandă sau a tabletelor parfumate din ceară, inmiresmate și presărate cu flori uscate?

..Citeste mai departe..

Prahova, în „top 10” al eliberărilor autorizaţiilor de construire

În luna noiembrie 2019, în județul Prahova, s‐au eliberat 115 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creştere cu 42,0% față de noiembrie 2018. Autorizațiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din județul Prahova, în luna noiembrie 2019, dețin o pondere de 3,4% din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale din România, ceea ce ne conferă într‐un clasament național din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale locul 9. În luna noiembrie 2019, din totalul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale, 18,3% au fost eliberate în mediul urban şi 81,7% în mediul rural
..Citeste mai departe..

Gripă în rândul elevilor, în Prahova

A nu se confunda cu gripa chinezească! Temperaturile deosebit de ridicate în această perioadă pot favoriza apariţia cu uşurinţă a gripei.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a fost anunţat, de către şcolile din judeţ şi din Ploieşti, că se confruntă cu cazuri de gripă – a nu se confunda cu gripa chinezească, fiind vorba, în total, de 79 de elevi gripaţi. Raportarea s-a făcut până în cursul zilei de luni, 27 ianuarie. Din cele 79 de astfel de cazuri, 36 se află în unităţile de învăţământ cu clasele I-VIII. Respectivii copii au fost trimişi acasă şi urmează tratament specific. Această gripă, să-i spunem românească, este firească atâta timp cât ne aflăm în plin sezon al apariţiei acesteia şi, mai ales, gripa este favorizată şi de temperaturile neobişnuit  de ridicate pentru ianuarie-februarie. Aşadar, oameni buni, nu vă panicaţi.
..Citeste mai departe..

Motivul pentru care aeronave de război au survolat marţi deasupra Ploieştiului, la altitudine joasă

S-a aflat motivul pentru care mai multe aeronave de război au survolat cerul Ploieştiului marţi, 21 ianuarie. Ei bine, Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” a găzduit o activitate interesantă a Forţelor Aeriene Române, reprezentanţii acestei instituţii venind în mijlocul elevilor pentru a promova cariera militară. Din programul activităţii a făcut parte şi acţiunea de survolare a unor aeronave de lupă pe deasupra liceului şi, implicit, a Ploieştiului. Toate bune şi frumoase, însă ar fi fost mult mai în regulă dacă exista şi o informare prealabilă a opiniei publice, pentru a nu exista speculaţii. Atât de jos au survolat acele aeronave de război încât puteai crede că e vorba de altceva decât de o demonstraţie, mai ales că suntem într-o perioadă în care amininţările şi conflictele armate există pe lângă ţărişoara noastră.
..Citeste mai departe..

Aeronave de luptă deasupra Ploieştiului!

Cerul Ploieştiului a fost survolat marţi, 21 ianuarie, de o serie de avioane şi elicoptere de luptă. Întâi şi-au făcut apariţia vreo trei avioane mari, militare, care au zburat la o altitudine destul de joasă, atât de aproape de sol încât dădeau impresia că urmăresc ceva sau pe cineva! După câteva minute au apărut şi elicopterele, ce survolau în formaţie de patru, în forma unui romb, după cum se poate observa şi din imaginea alăturată. Zgomotul produs de motoarele grele ale acestor aparate de zbor a fost destul de puternic, mai ales că avioanele erau foarte aproape de sol. Oricum, a fost un... episod interesant! Cel mai probabil, respectivele aeronave aparţin Aerodromului de la Boboc, acolo unde se ştie că există Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene
..Citeste mai departe..

Ce sancţiuni au mai aplicat poliţiştii locali

În perioada 13-19 ianuarie a.c., polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au efectuat o serie de acțiuni pentru constatarea și sancționarea contravențiilor săvârșite pe mijloacele de transport în comun, precum și asigurarea unui climat de ordine și siguranță în desfășurarea transportului public local. Astfel, polițiștii locali au legitimat un număr de 19 persoane, dintre care 11 au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 1350 lei – în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 433/2015 pentru aprobarea Regulamentului privind constatarea și sancționarea contravențiilor la transportul public local de persoane în municipiul Ploiești, celelalte persoane fiind atenționate verbal.
..Citeste mai departe..

De ziua lui Eminescu

Mai multe instituţii din Ploieşti au ţinut să organizeze, pe 15 ianuarie, activităţi dedicate Zilei Culturii Naționale şi în cinstea poetului nepereche Mihai Eminescu. Este vorba despre Primăria Municipiului Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga”, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Asociația „Cultul Eroilor” Prahova, Teatrul „Toma Caragiu”, Filarmonica „Paul Constantinescu” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ploiești. Manifestările au început cu depuneri de flori la monumentul poetului Mihai Eminescu, situat în zona centrală a orașului, în vecinătatea Casei de Cultură a Sindicatelor.
..Citeste mai departe..

Studenţi români! Germania vă aşteaptă să munciţi în hoteluri

Agenția Națională a Ocupării Forței de Muncă anunţă că, pe 13 ianuarie a început perioada de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de vară (minim 2 luni). Pentru anul 2020, sunt disponibile 30 de posturi în domeniul hotelier – gastronomic, ȋn gastronomia de sistem (fast-food), ȋn producția industrială și ȋn domeniul serviciilor. Pot aplica studenții cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limba germană
..Citeste mai departe..

Ce au în comun Nicolae Iorga, Cehov, Al Capone şi Cassius Clay!

Deşi Nicolae Iorga, Cehov, Al Capone şi Cassius Clay s-au născut în ani diferiţi şi a avut fiecare personalitatea sa, remarcându-se prin lucruri cât de cât diferite, ei bine aceste patru persoane, foarte bine cunoscute, au ceva în comun. Ce legătură ar putea să fie între doi dramaturgi, un mafiot şi un boxer? Ei bine, acest punct comun este data naşterii, 17 ianuarie. Nicolae Iorga s-a născut în 1871 şi a fost istoric, critic literar, dramaturg, memorialist, dar şi politician, devenind ministru, parlamentar, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi prim-ministru. Iorga avea să transforme orașul prahovean Vălenii de Munte într-un centru academic și cultural. A fost adversar al Partidului Național Liberal și al Partidul Național Român, opunându-se grupării fasciste Garda de Fier. A rămas o voce independentă a opoziției după ce Garda a instaurat Statul Național-Legionar, fiind în cele din urmă asasinat de un comandou legionar.
..Citeste mai departe..

Orban: Am hotărât împreunp cu Președintele că anticipatele sunt bune pentru România

Premierul Ludovic Orban a anunţat, astăzi, că a hotărât împreună cu preşedintele Klaus Iohannis că pentru România cel mai bine este să fie organizate alegeri anticipate.

"Preşedintele României şi cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate", a spus Orban, pentru Agerpres, după întâlnirea cu şeful statului de la Palatul Cotroceni. În schimb, premierul nu a dorit să facă precizări privind strategia pentru declanşarea alegerilor anticipate.

..Citeste mai departe..

S-a întâmplat chiar de Bobotează, în Ploieşti! Pompierii, solicitaţi să se... lupte cu bucăţele de tencuială!

Un echipaj de pompieri a intervenit luni, 6 ianuarie, cu o autospecială la un bloc situat pe Strada Ştefan Greceanu din Ploieşti, la faţa locului sosind şi o ambulanţă Smurd. Nu era fum, nu era foc, nimeni nu se agita..., dar ce era? Păi, cineva a sesizat că bucăţele din tencuiala unui balcon de la etajul 6 pică pe trotuarul din faţa blocului şi acel cineva a considerat că cel mai bine ar fi să apeleze la pompieri! Ups! Ajunşi la locul cu pricina, pomierii au constatat că proprietarul imobilului respectiv nu era acasă (în jurul orei 15:30), după care au îndepărtat bucăţelele de tencuială de pe carosabil. Să soliciţi intervenţia pompierilor, dar şi a ambulanţei, pentru aşa ceva..., e cam absurd, dar şi riscant, pentru că, în acel moment, se putea întâmpla ceva mult mai grav prin oraş sau prin judeţ şi atunci chiar era nevoie de intervenţia pomierilor şi a Smurd-ului.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5