Ultima editie tiparita in format pdf

Bătaie între fete, la Liceul din Plopeni


Marţi, 8 octombrie, două eleve de la Liceul „Carol I” din Plopeni s-au luat la bătaie chiar în curtea unităţii de învăţământ. Una este în clasa a XI-a, iar cealaltă este în clasa a XII-a. Noroc de faptul că a intervenit Poliţia Locală, că cine ştie ce urmare putea să aibă „păruiala” dintre cele două liceene. Atât de înverşunate erau una împotriva alteia încât nici la secţia de Poliţie nu s-au potolit în a-şi arăta cât de aprige pot să fie, după cum ne-au relatat unele surse. Conducerea liceului desfăşoară o anchetă internă în acest caz şi să vedem ce pedepse se vor aplica asupra tinerelor... luptătoare!
..Citeste mai departe..

6 incendii de vegetație uscată într-o zi; unul dintre ele a afectat circulația trenurilor

Miercuri, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a șase incendii de vegetație uscată în localitățile Blejoi, Berceni, Florești (2), Sângeru și Bărcănești. Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 2,5 ha vegetație uscată.

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit, miercuri seară la ora 18:16, la Corlătești, comuna Berceni. Incendiul se manifesta lângă calea ferată, motiv pentru care circulația trenurilor a fost oprită pe linia secundară pentru marfare. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 5000 mp și s-a propagat și la traversele din lemn ale căii ferate.

Atenție: incendiile de vegetație uscată se pot propaga la gospodăriile populației, punând în pericol viața și bunurile cetățenilor!

..Citeste mai departe..

Sinistrul de lângă noi!

Autorităţi, când aveţi de gând să eradicaţi golăneala din Ploieşti?

Îi vedem cum se bălăcesc aproape zilnic în fântânile arteziene aflate chiar în „buricul” municipiului. Unii sunt în chiloţi, alţii sunt goi aşa cum au fost şi născuţi şi pur şi simplu te întrebi dacă nu cumva ai folosit vreo maşină a timpului şi ai nimerit într-o perioadă preistorică atunci când vezi astfel de imagini groteşti. Nimeni nu are de gând să le reproşeze ceva, de parcă a devenit ceva normal să nu mai existe spirit civic în Ploieşti sau le este teamă să nu fie acuzaţi de rasism! Parcă este „sat fără câini”! Chiar în faţa unui hotel situat în centrul Ploieştiului se pot vedea astfel de imagini, cu unii ce se scaldă în fântânile arteziene tocmai în ceasul prânzului, şi vă daţi seama ce impresie „bună” îşi pot face oaspeţii cazaţi în respectivul hotel despre Ploieşti.
..Citeste mai departe..

Crimele din spatele dispariţiilor de persoane

Mihaela şi Ioana, victime ale indolenţei oamenilor care ar fi trebuit să ne apere

Oamenii sunt anunţaţi că reclamaţia ”este dată în lucru”, iar asta înseamnă că fotografia şi datele de identitate ale dispărutului sunt consemnate într-un registru. Rar se întâmplă ca un echipaj al poliţiei să înceapă căutările efective, în teren. Nu puţine au fost însă cazurile când în spatele unei dispariţii aparent banale se afla o crimă, iar poliţia să nu ştie luni de zile despre acest lucru

..Citeste mai departe..

Transport ilegal de persoane la Ploiești

În cursul zilei de marți, 6 august, polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea transportului ilegal de persoane pe raza municipiului Ploiești, ocazie cu care au depistat trei conducători auto care au efectuat, în mod repetat, transport rutier de persoane, contra cost, fără a deține autorizații taxi. Au fost întocmite procese-verbale de constatare a contravenţiei, în conformitate cu prevederile legale, polițiștii dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculelor pe o perioadă de 6 luni, respectiv reţinerea certificatelor de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor de înmatriculare
..Citeste mai departe..

Câtă nesimţire!

Uitaţi cum procedează unii ploieşteni din cartierul Ienăchiţă Văcărescu când este vorba să arunce gunoiul la... ghenă. Deşi locul cu pricina a fost, într-o anumită zi, curăţat şi cu excavatorul, după doar o jumătate de oră erau vizibile pungi cu gunoaie aruncate pe jos, lângă acele cutii cu capac instalate special pentru a se pune gunoiul în ele, locul beneficiind de platformă subterană de colectare a deşeurilor. Culmea e că acele pungi sunt aruncate parcă special pentru a nu permite pătrunderea pe platformă, ca oamenii normali la cap să pună gunoiul în acele cutii. Le este greu, unora, să ridice un capac şi să pună punga cu gunoi în cutie, aşa că le aruncă de parcă alţii ar fi obligaţi să calce pe gunoiul lor şi să le miroasă mizeriile. Ori e lene, ori e nesimţire! Sau şi una şi alta
..Citeste mai departe..

Pensiunile turistice urbane, la mare căutare printre turiştii meleagurilor prahovene

În numărul total de structuri de primire turistică deschise în luna mai 2019 (300 unități), pensiunile turistice urbane au deținut cea mai mare pondere, respectiv 37,3%, urmate de hoteluri (26,0%), vile turistice (13,0%), pensiuni agroturistice (12,3%), etc. Numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna mai 2019, a fost de 45.136 persoane, din care 37.051 turişti români (82,1%) şi 8.085 turişti străini (17,9%). Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 91247 în luna mai 2019, în scădere cu 2,7% față de aceeaşi lună a anului 2018. Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din județul Prahova în luna mai 2019, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o creştere cu 5,4%, iar ale turiştilor străini o scădere cu 27,8%.
..Citeste mai departe..

În luna mai, în Prahova, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie a fost de 97,4%

Indicele producției industriale, în luna mai 2019, față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova a fost de 99,4%, ne precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. În luna mai a.c, față de luna corespunzătoare din anul 2018, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 97,4%, aminteşte aceeaşi sursă. Exporturile de bunuri din județul Prahova, în luna martie 2019 au însumat 174.573 mii euro. Comparativ cu luna martie 2018, exporturile au scăzut cu 25,7%. În luna martie 2019 importurile de bunuri (CIF) din județul Prahova au însumat 233.717 mii euro. Comparativ cu luna martie 2018, importurile au scăzut cu 27,7%.
..Citeste mai departe..

154 de autorizații de construire eliberate, în Prahova, în luna mai

În luna mai a acestui an, în județul Prahova s‐au eliberat 154 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creştere cu 30,5% față de mai 2018. Autorizațiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din județul Prahova, în luna mai 2019, dețin o pondere de 3,7 din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale din România, ceea ce ne conferă, într‐un clasament național din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale, locul 8 după: Ilfov (400 autorizații de construire), Suceava (259 autorizații de construire), Timiş (243 autorizații de construire), Iaşi (224 autorizații de construire), Argeş (167 autorizații de construire), Constanța (165 autorizații de construire) şi Cluj (162 autorizații de construire)
..Citeste mai departe..

Un nou focar de pestă porcină în Prahova

Ca urmare a suspiciunii apariţiei unui nou focar de pestă porcină africană în comuna Gorgota, sat Crivina, a avut loc, sub conducerea subprefectului Emil Drăgănescu, şedinţa Centrului Local de Combatare a Bolilor Prahova.

Localităţile din zona de protecţie şi de supraveghere a focarului, stabilite de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, sunt:

 - zona de protecţie: comuna Gorgota (satele Crivina, Gorgota, Poienarii Apostoli, Fanari).

..Citeste mai departe..

Admitere 2019 la UPG Ploieşti

Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti îi aşteaptă pe absolvenţii de bacalaureat să devină studenţi ai unei prestigioase instituţii de învăţământ superior. Cu diplome recunoscute pe toate meridianele globului, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti are disponibile locuri la admitere pentru toate specializările din cadrul Facultăţilor: Ingineria Petrolului şi Gazelor; Inginerie Mecanică şi Electrică; Tehnologia Petrolului şi Petrochimie; Litere şi Ştiinţe; Ştiinţe Economice.

Marile companii din ţară şi străinătate sunt la un pas de tine după ce obţii diploma de absolvent la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti. Detalii pe www.upg-ploiesti.ro  

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5