Ultima editie tiparita in format pdf

„Notificare” înainte de blocarea roţilor! Next level!


Băieţii de la SGU, de la departamentul ce se ocupă de blocarea roţilor maşinilor parcate pe trotuar, aplică acum o nouă metodă în speţa respectivă?
Se ştia că se trecea direct la blocarea unei roţi, dar iată că acum se arată că îţi ataşează, întâi, o hârtie sub ştergător (dar dacă maşina nu are ştergător?) prin care te înştiinţeză că ai parcat necorespunzător şi te somează că, dacă nu iei măsuri, atunci îţi blochează o roată! Păi, nu puteaţi proceda aşa şi înainte, în toate cazurile, şi să nu vă aruncaţi din prima cu blocatul roţilor
..Citeste mai departe..

Prins după ce a furat cablu de cupru din incinta fostei Uzine „1 Mai”

Luni, 30 august 2021, în jurul orelor 12:40, în timp ce desfășurau activitatea de patrulare, polițiștii locali au observat pe strada Lupeni, o persoană de sex masculin care se deplasa cu o bicicletă pe care transporta cablu de cupru rezultat din demolări. Urmare verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul, identificat ca fiind numitul D.B., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în municipiul Ploiești, a escaladat gardul împrejmuitor și a sustras aproximativ 40 kg. cablu de cupru, din incinta fostei Uzine „1 Mai” Ploiești! Persoana în cauză a fost predată polițiștilor din cadrul Secției nr. 4 Ploiești, în vederea continuării cercetărilor
..Citeste mai departe..

Bărbat decedat în propria locuință după un incendiu

Un bărbat de 60 de ani și-a pierdut viața luni, în jurul orei 11:15, în urma unui incendiu care i-a mistuit locuința din localitatatea Vadu Săpat. La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul se manifesta generalizat, la întreaga locuință pe o suprafață de aproximativ 30 mp. La locul evenimentului au fost mobilizate operativ două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Echipajele de pompieri au găsit un bărbat carbonizat pentru care din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Flăcările au pornit din cauza unui aparat de gătit improvizat...Citeste mai departe..

Paznici găsiți dormind în post!

Pe tot parcursul zilei de ieri, 3 septembrie a.c., începând cu ora 7.00 până la ora 24.00, polițiștii prahoveni au acționat pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei virusului SarsCov2, verificarea restricțiilor impuse de starea de alertă în zona societăților comerciale precum și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acțiunea a continuat până azi-noapte în jurul orei 4.00. Peste 60 de polițiști din cadrul Polițiilor municipale Câmpina și Ploiești, orașelor Băicoi, Mizil și Urlați dar și din cadrul Secțiilor rurale Apostolache, Valea Călugărescă și Drajna au legitimat 441 de persoane, au controlat 330 de autovehicule, 37 de societăți comerciale. dar și 32 de unități comerciale cu pază umană.
Cu acest prilej au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 37.020 de lei.
..Citeste mai departe..

Depistat băut la volan, după un accident rutier

Cu puțin timp în urmă, pe strada Democrației din Ploiești, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Unul dintre acestea era condus de un conducător auto în vârstă de 82 de ani, care a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un alt bărbat de 52 de ani. 
Bărbatul de 82 de ani a fost transportat la spital, iar conducătorul auto de 52 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
..Citeste mai departe..

PSD Prahova, critici la nivel local și național

Filiala Prahova a Partidului Social Democrat a criticat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, activitatea Guvernului, despre care senatorul Radu Oprea a spus că "trebuie să plece", dar și a conducerii administrației municipiului Ploiești și a Consiliului Județean Prahova. 
Dacă fostul șef al administrației județene, Bogdan Toader (președintele PSD Prahova), s-a arătat contrariat de modul de atribuire a banilor către localități din județ "doar cu conducere liberală", Radu Oprea a cerut conducerii Primăriei Ploiești să aloce rapid fonduri pentru punerea în funcțiune a compartimentului de radio-terapie de la Spitalul Municipal, pentru că "foarte mulți ploieșteni și prahoveni au nevoie de acesta"
Și subiectul legat de cesionarea mărcilor echipei de fotbal Petrolul Ploiești a fost criticat de către consilierul local George Botez, acesta susținând că "ar fi păcat ca spiritul Petrolul să dispară". 
În ceea ce privește criza din coaliția de guvernare, social-democrații prahoveni sunt de părere că "actualul Guvern și-a dovedit incapacitatea de a gestiona problemele țării și trebuie să plece. Vom depune o moțiune de cenzură atunci când suntem siguri că ea va trece". 
..Citeste mai departe..

De ce să pui gunoiul la rădăcina copacilor?

Astfel de imagini, cu pungi de gunoaie depozitate pe spaţiul verde, la baza copacilor, pot să fie văzute săptămânal în faţa blocurilor turn de pe Strada Ştefan Greceanu, din Ploieşti, dar nu numai aici. Nu înţelegem de ce educaţia unor semeni a coborât atât de jos!
În spatele acelor blocuri există ghenă de gunoi şi, cu toate astea, unii cetăţeni preferă să îşi arunce gunoiul lângă copaci! Multă lene!
Este incredibil în ce hal a ajuns omul să îşi bată joc de Natură!
Să ude rădăcina copacilor nu, dar să pună gunoi da!  Aşa ceva te face să concluzionezi că unii oameni ori nu înţeleg ce rost vital are vegetaţia pentru omenire, ori sunt total dezinteresaţi de ce e în jurul lor.
Nu poţi spune că este doar o întâmplare, aruncatul gunoiului pe spaţiul verde, la rădăcina copacilor, că aşa ceva, iată, se întâmplă destul de des, din păcate
..Citeste mai departe..

La volan, testat pozitiv la substanțe cu efect psihoactiv

În această noapte, în jurul orelor 04:20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Ștrandului din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat. 
 Întrucât conducătorul auto avea un comportament agitat, a fost testat cu aparatul DrugTest care a rezultat o valoare pozitivă, indicând prezența unor substanțe ce pot avea efect psihoactiv în organism, motiv pentru care a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice
..Citeste mai departe..

„Nu depozitaţi gunoiul aici!!!”

Unii ploieşteni s-au săturat de gunoiul aruncat pe trotuar, la baza stâlpilor şi copacilor, şi au găsit o metodă simplă de a îi anunţa pe făptaşi „Nu depozitaţi gunoiul aici!!!”
Pe Strada Elena Doamna se poate vedea acest anunţ.
Haideţi să vedem dacă ţine cineva cont de mesajul transmis, dar şi cam cât durează până ca el să fie rupt, că nu ne-ar mira să vedem şi aşa ceva
..Citeste mai departe..

4 mașini implicate într-un accident la Ariceștii Rahtivani

Cu puțin timp în urmă, pe DN 72, în localitatea Ariceștii Rahtivani, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate 4 autoturisme. 
Un minor în vârstă de 11 ani a fost transportat la spital, iar traficul este restricționat pe sensul către Ploieşti.

..Citeste mai departe..

Au început lucrările de renovare ale pasajului Omnia-Bulevardul Republicii

Acestea vor dura până în a doua decadă a lunii noiembrie

La scurt timp după ce am evidenţiat mizeriile de pe pereţii pasajului Omnia-Bulevardul Republicii, Primăria Ploieşti a dat startul lucrărilor de renovare a locului respectiv. Coincidenţă sau nu, important este ca Ploieştiul să redevină un oraş curat şi bine întreţinut, iar mâzgălelile de pe pereţii clădirilor să dispară, că nu fac deloc cinste municipiului reşedinţă a judeţului Prahova. Lucrările vor cuprinde reparaţii, înlocuire finisaje şi igienizare, fără a se afecta structura de rezistenţă.
Se vor schimba inclusiv scările, care erau şi ele foarte mult afectate mai mult de rolele puştanilor aventuroşi decât decât de alţi factori.
Lucrările sunt prevăzute a se finaliza pe 23 noiembrie 2021, ele începând, oficial, pe 23 august, deşi încă de săptămâna trecută s-au instalat acolo garduri de protecţie

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5