Ultima editie tiparita in format pdf

Români, sunteţi solicitaţi pentru recoltare de zmeură în Portugalia!


EURES România oferă 300 locuri de muncă vacante în Portugalia (Campania 2018) pentru muncă sezonieră în agricultură, la recoltarea zmeurei. Durata contractului este de aproximativ trei luni, timpul de lucru fiind de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcţie de producţie, să se efectueze ore suplimentare. Data estimată de angajare este fârşitul lunii februarie/începutul lunii martie 2018. Cerinţe: sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, avantaj pentru persoanele cu experienţa în agricultură/experienţă în recoltarea zmeurei/experienţă în munca în sere. Beneficii: Angajatorul asigura cazare contra cost – 2 euro/zi. Angajatorul plăteşte transportul către Portugalia, iar costul acestuia va fi dedus din primele salarii. Salariu: 603 – 1.053 euro/brut/lună (săptămâna de lucru 40 oră, 5 zile lucrătoare, 2 zile libere prin rotaţie).
..Citeste mai departe..

Cel puţin 63 de mii de turişti în Prahova în luna august

Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna august 2017, au pus la dispoziția turiştilor o capacitate de cazare de 12.457 locuri‐pat, valoare mai mare cu 2,2% comparativ cu luna august 2016. În structura numărului total al structurilor de primire turistică deschise în luna august 2017 (318 unități), pensiunile turistice urbane au deținut cea mai mare pondere, respectiv 37,1%, urmate de hoteluri (26,1%), vile turistice (13,8%), pensiuni agroturistice (11,6%), moteluri (5,0%) şi 6,4% celelalte tipuri de structuri de primire turistică ( hosteluri, cabane turistice ...)
..Citeste mai departe..

125 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.920 lei aplicate de poliţiştii locali în perioada 23-26 octombrie

Polițiștii locali au desfășurat, în perioada 23 - 26 octombrie a.c., o serie de acţiuni în vederea asigurării unui climat de ordine şi liniște publică, respectarea curățeniei pe domeniul public, precum și depistarea conducătorilor de autovehicule care nu manifestă o bună conduită în trafic. În urma activităților de patrulare au fost aplicate 125 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 26.920 lei.
..Citeste mai departe..

Nemulţumiţi că nu mai primesc prime de vacanţă şi tichete de masă, angajaţii de la o firmă de transport călători ameninţă cu greva generală!

Zeci de angajaţi de la o societate comercială pe acţiuni care se ocupă de transport călători în Ploieşti şi care se află în subordinea Consiliului Local au pichetat ieri, 23 octombrie, Palatul Administrativ din Ploieşti, în cadrul protestului declanșat, la nivel de ţară, de Blocul Naţional Sindical. Nemulţumirea angajaţilor a constat în faptul că au primit o decizie prin care erau înştiinţaţi că nu mai primesc tichete de masă şi nici prime de vacanţă! Liderul de sindicat, Ion Mişcă, avea să ameninţe că, începând cu ziua de luni, vor declanşa greva generală!
..Citeste mai departe..

Poliţia Locală a făcut curăţenie... în Bereasca!

În cursul zilei de luni, 16 octombrie 2017, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Serviciului Ordine Publică au desfășurat, în Cartierul Bereasca, o acțiune privind salubrizarea municipiului, cu verificarea stării de curățenie a domeniului public. În urma monitorizărilor și controalelor întreprinse, la intersecția străzilor Crâșmărițelor, Cuptoarelor și Lucernei, pe un teren neîngrădit, au fost depistate aproximativ 500 kg deșeuri din sticlă și peste 850 kg deșeuri din plastic.
 
..Citeste mai departe..

Bunica Anei Maria Pătru, citată la DNA Ploieşti

Ioniţa Simionescu, bunica Anei Maria Pătru, a venit miercuri la DNA Ploieşti, citată fiind în calitate de martor. Bătrâna în vârstă de 90 de ani va da declaraţii în dosarul nepoatei sale, urmărită penal într-un nou dosar în care este acuzată că a luat mită 600 mii euro de la un om de afaceri. Bătrâna a venit la Ploieşti însoţită de nepoata sa. La DNA Ploieşti a fost solicitată şi prezenţa unei ambulanțe pentru a interveni în caz că Ioniţa Simionescu va avea nevoie, dat fiind vârsta înaintată. La intrare în sediul DNA Ploieşti, bătrâna a declarat că ştie de ce se află la DNA, instituţie pe care o acuză că i-a nenorocit copilul. (D.F.)

..Citeste mai departe..

Procuror DNA, audiat la... DNA!

Mihaiela Iorga Moraru, procuror anticorupţie din cadrul DNA structura centrală, a fost citată să se prezinte la audieri la DNA Ploieşti. Magistratul a declarat că a fost chemată în calitate de martor într-un dosar în care se fac cercetări de fals intelectual şi favorizarea infractorului. Iorga a precizat că nu ştie cu exactitate despre ce dosar este vorba, dar sunt surse care susţin că ancheta are legătură cu un dosar care îl privește și pe omul de afaceri Florian Walter. Concret, Iorga Moraru a avut în cercetare o cauză care îl privea pe Walter, însă aceasta ar fi tergiversat ancheta.

..Citeste mai departe..

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, acuzată că a cerut mită un milion de euro

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, este acuzată de luare de mită într-un nou dosar de corupție. Procurorii DNA din Ploiești, unde miercuri au avut loc audieri în cauză, susțin că Pătru ar fi cerut un milion de euro de la reprezentanții unei societăți private. În schimbul banilor fosta șefă a AEP ar fi promis că intervine pentru soluționarea favorabilă a unei anchete care privea firma respectivă.

600.000 de euro dintr-un milion cerut spun procurorii DNA din Ploiești că ar fi primit Ana Maria Pătru de la reprezentanții unei societăți cu profil IT. În schimbul banilor Pătru ar fi promis că îl va determina pe directorului unei instituții publice cu atribuții de control să soluționeze în mod favorabil o investigație care privea firma respectivă. Banii au fost primiți de Pătru, spun anchetatorii, în mai multe tranșe, în perioada 2013-2014.

..Citeste mai departe..

Ploieşteni! S-a deschis „Târgul de toamnă”

După atâtea şi atâtea festivaluri organizate în Ploieşti în acest an, iată că a venit rândul, odată cu sosirea toamnei, şi celebrului „Târg de toamnă”, ajuns la a XVI-a ediţie, un târg mult aşteptat de ploieştenii care vor să-şi aprovizioneze cămările cu tot felul de produse de sezon. Bani să fie! În cele 85 de căsuţe din lemn amenajate în Parcul „Toma Socolescu”, din faţa Halelor Centrale, întâlnim tot felul de produse, atât cele de sezon, cum ar fi legume, struguri, vin, must, ţuică, cât şi carne şi preparate din carne, în special cele afumate. De asemenea, nu lipsesc produsele de cofetărie, cu delicioasele feluri de ciocolată sau soiuri de bomboane.
..Citeste mai departe..

Șefa Arestului Poliției Prahova amenințată de un deținut recidivist

Comisarul Daniela Enache, șeful Centrului de Reținere și Prevenție al Inspectoratului Județean de Poliție  Prahova, a fost amenințată că va fi violată de către un bărbat arestat pentru furt, cunoscut în lumea interlopă din zona Florești. Agresorul, Ionuț Pietraru, este știut pentru actele sale de violență, acesta fiind implicat în mai multe scandaluri care au izbucnit în Arestul de la Câmpina și în care victime au fost chiar Sorin Blejnar, fostul șef ANAF și Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta.  Atât Blejnar cât și Herțanu au avut ghinionul să fie încarcerați, după ce au fost arestați în dosare de corupție, în aceeași celulă cu Pietraru. În cauză, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a deschis o anchetă pe numele interlopului, pe care l-a și deferit justiției sub aspectu săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Scandalul din Arestul IJP Prahova a izbucnit din cauza condițiilor de detenție. Conform unor surse apropiate de anchetă, Pietraru ar fi cerut polițiștilor din Arest apă caldă pentru a-și prepara o cană cu cafea, asta în condițiile în care persoanele arestate beneficiază de luxul de a avea acces la apă caldă doar două zile pe săptămână.

..Citeste mai departe..

Criza de poliţişti

Ministerul de Interne dublează locurile la şcolile de profil şi organizează sesiuni de admitere extraordinare

Pentru prima dată în istoria postdecembristă a Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina un candidat a reuşit să obţină maximul de puncte la examenul de admitere. Diana Florina David, din Botoşani, absoleventă a Colegiului Mihai Eminescu, a rezolvat corect toate cele 90 de cerinţe şi astfel a distrus mitul că la unitatea de învăţământ a Ministerului de Interne nu ajung cei mai buni.

Nu a fost singurul record care s-a obţinut în sesiunea de admitere august-septembrie 2017. În urma corectării lucrărilor, nu mai puţin de 481 de candidaţi dintr-un total de 1400 au obţinut peste 80 de puncte, iar aproape 900 au obţinut peste 70 de puncte, ultimul punctaj cu care a fost admis un candidat fiind de 67, enorm, dacă este să comparăm cu rezultatele anilor trecuţi, când erau declaraţi admişi chiar şi cei care obţinuseră 50 de puncte, minimum necesar.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5