Ultima editie tiparita in format pdf

Criză mare de poliţişti


Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina scoate la concurs 2600 de locuri pentru 2018

Din cauza pensionărilor masive din sistem, Ministerul Afacerilor Interne a decis să scoată la concurs încă 2600 de locuri pentru Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina, pentru anul 2018. Va fi pentru prima dată în isotria unităţii când se vor organiza trei sesiuni de admitere într-un singur an, în ianuarie, iulie şi decembrie.

Conform comandantului Şcolii de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina, comisarul şef Vasile Tache, următoarea sesiune de admitere se va organiza în a doua jumătate a lunii iulie, pentru ca la finalul anului să mai fie organizată o a treia sesiune, spre sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie. Vasile Tache a precizat că în ceea ce priveşte a treia sesiune de examen sunt încă discuţii cu privire la dată, existând şi varianta să fie amânată pentru ianuarie 2019.

..Citeste mai departe..

O femeie cu probleme psihice a ameninţat cu cuţitul ploieştenii într-un autobuz TCE

O femeie, în vârstă de 44 de ani, din comuna prahoveană Şoimari, a fost reţinută de poliţiştii din Ploieşti după ce a ameninţat cu cuţitul mai mulţi călători care se aflau în autobuzul care circula pe traseul nr.2. Una dintre victime, o adolescentă în vârstă de 16 ani, a decis să depună o plângere la Poliţie, astfel că oamenii legei au declanşat imediat o anchetă. Agresiunea s-a întâmplat la doar două zile după ce, la metroul din Capitală, o tânără a murit după ce a fost împinsă pe şinele de cale ferată de o femeie cu probleme psihice.

..Citeste mai departe..

Un poliţist din Prahova, trimis în judecată pentru luare de mită, condamnat la închisoare cu executare

Dumitru Nicolae Burduja, fost poliţist în cadrul Postului de Poliţie din localitatea Filipeşti de Pădure, a fost condamnat de la închisoare cu executare într-un dosar de corupţie. Burduja a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni şi interdicţia de a-şi mai exercita funcţia pe o perioadă de doi ani. Sentinţa a fost dată vineri, 15 decembrie, de Tribunalul Prahova şi nu este definitivă.

Conform instanţei, fostul poliţist, în prezent pensionar, nu va mai avea voie să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat precum, pentru o perioadă de 2 ani începând de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

..Citeste mai departe..

Omagiu pentru Regele Mihai I al României

Numeroşi oameni au ţinut să fie prezenţi la Palatul Regal din Bucureşti pentru a întâmpina cortegiul funerar şi de a-i aduce un ultim omagiu celui care a fost Regele Mihai I al României. Unii au dovedit că ştiu să se poarte civilizat, însă alţii au lăsat de dorit. Din păcate, pe timpul parcurgerii traseului Arcul de Triumf-Palatul Regal de către cortegiul funerar, unii tineri, nepricepând nimic din solemnitatea evenimentului, se plimbau cu bicicletele şi cu trotinetele prin apropierea cortegiului, chiar pe carosabiul, filmând cu telefoanele, în vâzul şi în nepăsarea oamenilor de... ordine!

Miercuri, 13 decembrie, sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I a fost adus în România, cu un avion ce a aterizat pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" (Otopeni), fiind întâmpinat, pe pistă, de şeful Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, a principelui Radu şi a membrilor Familiei Regale - Irina Walker, principesa Maria, Nicolae de Roumanie Medforth Mills, Karina de Roumanie.
..Citeste mai departe..

S-au bătut în autobuz pentru bani furaţi şi s-au ales cu poliţiştii pe cap

Doi indivizi s-au luat la bătaie într-un autobuz în centrul Ploieştiului pentru o sumă de bani ce se afla într-un portofel pe care unul dintre ei l-a furat de la un pasager. Şoferul autobuzului ce efectua traseul 30 a sesizat incidentul unui echipaj al Poliţiei Locale Ploieşti, care îşi efectua patrularea în zona centrală, evenimentul petrecându-se în cursul nopții de miercuri, 13 decembrie a.c., în jurul orei 22.30. Polițiștii locali au procedat la coborârea din autobuz a celor doi indivizi, precum și a unei femei care îi însoțea. Persoanele respective au fost identificate ca fiind A.Liliac, de 38 ani, Ș. Mannix, de 43 ani şi M. Mihaela, de 32 ani, se certau din cauza unei sume de bani.
..Citeste mai departe..

18 decembrie – „Ziua Porţilor Deschise” la AJOFM Prahova

Având în vedere că în data de 10 decembrie 2017, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a împlinit 19 ani de când a fost înfiinţată, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova organizează, pe 18 decembrie a.c., Ziua porţilor deschise”. Cu ocazia acestui eveniment aniversar, AJOFM Prahova va prezenta Pachetul de servicii destinat susţinerii financiare a uceniciei la locul de muncă pentru angajatorii dornici să-şi califice personalul la locul de muncă şi informarea privind aprobarea proiectului de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forței de muncă și pentru modificarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale
..Citeste mai departe..

Coşmarul prin care trece un prahovean plecat la muncă în Anglia pentru a-i oferi o viaţă mai bună copilului său

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna prahoveană Măgurele, sat Coada Malului, a impresionat o ţară întreagă cu povestea sa tristă. Plecat la muncă în Anglia pentru a strânge bani ca să poată oferi o viaţă făra griji soţiei şi fiicei sale de doar doi ani, a avut surpriza neplăcută să găsească casa goală, când a revenit în ţară. Soţia şi fiica lui erau de negăsit. Când a auzit poveştile spuse de rude şi de vecini, tânărul a încremenit şi a cerut imediat ajutorul Poliţiei.

Marius Aldea a plecat în Anglia la începutul lunii octombrie. Avea nevoie de bani pentru a putea renova casa bătrânească din satul Coada Malului unde locuia împreună cu bunica sa, dar şi cu viitoarea lui soţie şi cu fiica celor doi. Locuinţa le fusese mistuită de un incendiu, iar de lucru găsea cu greu în sat, aşa că a decis să ia şi el calea străinătăţii ca mulţi alţi tineri români. A dormit prin gări şi parcuri până ce a reuşit să găsească un loc de muncă.

..Citeste mai departe..

Regele se întoarce acasă, pentru totdeauna

Programul actualizat al funeraliilor Regelui Mihai I al României

Miercuri, 13 decembrie, în jurul orei 11.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I va fi adus în România, cu un avion ce va ateriza pe Aeroportul Otopeni, după cum transmite site-ul oficial al Casei Regale. Apoi, sicriul va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş, iar la ora 14.00, corpul neînsuflețit al Regelui va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal: Miercuri, 13 decembrie 2017, între ora 21.00 și ora 24.00; Joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00; Vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00.
..Citeste mai departe..

A decedat Majestatea Sa Regele Mihai I al României

Casa Regală a României anunţă, pe site-ul său oficial, că Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață astăzi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora României), la reședința privată din Elveția. În comunicatul emis şi făcut public de Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui se afirmă că „la căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria. În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară. În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, ar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală.
..Citeste mai departe..

Salariul de bază minim brut pe ţară se majorează la 1.900 lei lunar, începând cu 1 ianuarie 2018

Guvernul recunoaşte că această majorare este influenţată de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, care reprezintă 22,75%

În şedinţa de astăzi, 29 noiembrie a.c., Guvernul a adoptat hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2018. Documentul aprobat de Guvern stabilește că salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se majorează la 1.900 lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2018, în această sumă nefiind incluse sporuri şi alte adaosuri, se precizează în comunicatul de presă prezent pe site-ul oficial al guvernului.Aceeaşi sursă arată că, practic, majorarea salariului minim brut de la 1.450 lei la 1.900 lei reprezintă o creștere de 31,03% față de anul 2017 şi este influențată de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, care reprezintă 22,75%.
..Citeste mai departe..

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Foarte puţine minute a durat parada la Ploieşti, copiii fiind dezamăgiţi că nu au văzut şi taburile armatei! Avioanele de acrobaţie şi cele de vânătoare, precum şi o barcă pneumatică a pompierilor au dat o culoare aparte evenimentului

Ziua Națională a României, 1 decembrie, a fost marcată și la Ploiești printr-o serie de activități organizate la locul devenit tradițional, monumentul domnitorului „Mihai Viteazul”, amplasat pe Bulevardul Republicii. În ciuda vremii închise și umede, numeroși ploieșteni au ținut să asiste la ceremoniile militare organizate de municipalitate.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5