Ultima editie tiparita in format pdf

Primarul Volosevici vrea redeschiderea Oborului


Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, va iniţia un proiect de hotărâre care să permită desfăşurarea activităţilor comerciale în cadrul obiectivului Obor. Proiectul de act normativ va fi supus analizei şi votului forului legislativ local, respectiv Consiliul Local Ploieşti, în următoarea şedinţă ordinară, care va avea loc joi, 26 noiembrie 2020. “Dacă votul va fi favorabil în Consiliul Local vom putea redeschide PIAŢA MIXTĂ OBOR, începând chiar din acest week-end.
..Citeste mai departe..

Pe aici nu se trece!

Restricţiile aplicate în numele covidului, multe fiind în afara cadrului constituţional, le dau puteri exagerate unor paznici de la anumite instituţii!

Este de-a dreptul inadmisibil ce se întâmplă, în această perioadă, la Hale Centrale din Ploieşti.
Paznicii au un comportament foarte ciudat, se adresează prea agresiv oamenilor care le cer socoteală pentru restricţia de a nu fi lăsaţi să intre în Hale pe uşile laterale.
Cum te poţi adresa în halul ăsta: „Băăăăă, nu ai voie pe aici. Aşa spune legea”!, se răsteşte paznicul la tine.
Cum îşi permit indivizii ăştia să se adreseze aşa contribuabililor?
Şi, totuşi, care este legea aia, „bă”, de o tot invoci?
Niciun ordin sau vreo hotărâre nu trebuie să ţină loc de lege, nu trebuie să fie mai presus de Constituţia României
..Citeste mai departe..

Vânzătorii de la tarabe, în bătaia vântului, în context epidemiologic!

Decizie surprinzătoare luată asupra comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea la tarabe în Piaţa Centrală din Ploieşti.
După ce Parlamentul a votat pentru redeschidrea pieţelor (în Ploieşti, din câte ştim, nu a fost închisă nicio piaţă luni, când avea să intre în vigoare ordinul unui anumit comitet, ceea ce este un lucru minunat!), nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că miercuri seara, tarabele din Piaţa Centrală, cele de pe partea cu Halele, zona peşte, nu mai erau protejate de acel paravan din plastic!
Oamenii aceştia, care vând la tarabe, sunt acum obligaţi să stea atâtea ore în bătaia vântului, în curent, în frig. Nu este în regulă ce se întâmplă!
Existau, în piaţă, spaţii suficiente pe unde se putea "plimba" aerul, nu că acele paravane prezentau neapărat o problemă.
Au existat şi încă mai există, iată, restricţii ce au fracturi de logică elementară
..Citeste mai departe..

Vedeţi pentru cine a fost scăzută vârsta de pensionare, fără a suporta penalizarea prevăzută iniţial în lege

Camera Deputaţilor a dat, pe 10 noiembrie a.c., vot final pentru propunerea legislativă referitoare la modificarea şi completarea alin.(5) al art.65 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Astfel, avem veşti bune pentru ploieşteni şi pentru locuitorii din Breaza, în sensul că persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă beneficiează de o reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizarea prevăzurtă la alin.(4), unde se spunea aşa: „Cuantumul pensiei anticipate parțiale se stabilește din cuantumul pensiei pentru limită de vârstă care s-ar fi cuvenit, prin diminuarea acestuia cu 0,75% pentru fiecare lună de anticipare, până la îndeplinirea condițiilor pentru obținerea pensiei pentru limită de vârstă”
..Citeste mai departe..

Camera Deputaţilor a decis ca pieţele să rămână deschise!

Pe 10 noiembrie, deputații au decis ca, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.
Legea a fost votată cu 173 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 93 de abțineri.
Se pare că marele protest desfăşurat duminică, 8 noiembrie, în Piaţa Victoriei, contra restricţiilor impuse de guvern în numele covid, are succes şi că parlamentarii înţeleg, totuşi, că sunt reprezentanţii poporului
..Citeste mai departe..

Măsuri luate în piețele din Ploiești; Oborul se inchide

În contextulHotărârii Guvernului nr.935/05.11.2020, publicata în Monitorul Oficial nr. 1042/06.11.2020, edilul şef al municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, a dispus următoarele măsuri: 
-S.C. Hale şi Pieţe S.A trebuie ca, până în seara zilei de 8 noiembrie a.c., să desfiinţeze perimetrele cu policarbonat din pieţele Nord, Vest, Mihai Bravu şi piaţa centrală a oraşului, pentru a se realiza spaţii deschise şi a se evita, astfel, intrarea sub incidenţa actului normativ mai sus amintit; 
- Deoarece activitatea pieţei Malu Roşu se desfăşoară într-un spaţiu închis, pentru a veni în sprijinul ploieştenilor din cartier, vor fi amenajate, în exterior, 10 tarabe, care vor funcţiona între orele 09.00 - 18.00. La finalul programului, în acel perimetru se va face curăţenie generală; 
- Oborul ploieştean va fi închis, începând cu data de 9 noiembrie 2020.
..Citeste mai departe..

Stare de urgenţă... mascată?

Ploieşteni, ordinul prin care vi se cere să purtaţi masca în aer liber nu este lege.
Avem dreptul să respirăm aerul pe care ni-l dă Dumnezeu!
Orice atingere asupra drepturilor omului se poate face doar prin lege adoptată de Parlamentul României, nu prin ordine, nu prin hotărâri de guvern şi nici prin ordonanţe de urgenţă!
Nimeni nu are dreptul să vă amendeze decât dacă are la bază o lege!
De ce atâtea restricţii pentru un virus gripal ce dă o rată a supravieţuirii de peste 98% la persoanele cu vârste de până în 60 de ani?
Ordinele pot fi anulate de către Instanţă! Valabil şi pentru decizia privitoare la pieţe, pieţe care nu se află în subordinea Palatelor de la Bucureşti!


Chiar dacă Parlamentul nu a votat Starea de urgenţă, şeful statului a susţinut joi un discurs, de la Guvern, anunţându-i pe români despre noile restricţii, de parcă acestea care erau nu ar fi fost suficiente
..Citeste mai departe..

315 posturi restructurate la CJ Prahova

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, a anunțat, într-o conferință de presă, o reducere substanțială a numărului de posturi în administrația pe care o conduce. „După evaluarea aparatului propriu și a direcțiilor Consiliului Județean Prahova, am decis să propun aleșilor județeni o nouă organigramă, construită pe principiile eficienței, meritocrației și responsabilității. Propunerea pe care o înaintez aleșilor județeni constă în reducerea unui număr total de 315 posturi - care va aduce o economie la bugetul județean de aproape 1.000 de miliarde de lei vechi în patru ani. Am găsit, la Consiliul Județean Prahova, o structură plafonată, cu mulți oameni fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor, plină de pile de partid. Prahovenii trebuie să știe că, în administrația pe care o conduc, banii lor sunt cheltuiți cu chibzuință și transparență, pe priorități”, a declarat Iulian Dumitrescu
..Citeste mai departe..

Gunoaie reapărute în zonele în care Primăria Ploiești a făcut curățenie

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a solicitat ploieștenilor să respecte activitățile de salubrizare urbană derulate de municipalitate în această perioadă. La nivelul Primăriei Municipiului Ploiești s-au semnalat deja situații de reapariție a gunoaielor în zonele unde s-au realizat deja ample acțiuni de curățenie și igienizare a domeniului public, respectiv Nord și Bulevardul Republicii. Cetățeni certați cu bunul simț au depozitat ilegal deșeuri. Mai mult, deși a fost suplimentat numărul coșurile stradale pentru gunoi, după cum se poate observa din imagine, mai mulți ploieșteni au aruncat gunoaie chiar lângă astfel de dispozitive.
..Citeste mai departe..

Cultura, aruncată pe stradă, printre chiştoace şi pungi cu gunoi!

Chiar aşa de mult este dispreţiuită cartea în Ploieşti încât să fie aruncată pe trotuar, ca un chiştoc?
Privind aceată imagine, ne întrebăm dacă cel sau cea care a făcut asta avea cunoştinţe de faptul că acele cărţi le putea dona cuiva sau să le ducă la un anticariat.
Să le consideri gunoaie aruncându-le pe unde îţi vine nu dă deloc o notă pozitivă nivelului de civilizaţie şi de cultură din Ploieşti. Bun, ne preocupă ca cetăţenii patriei să respecte restricţiile cu privire la mult mediatizatul covid, să se stea distanţaţi, să se poarte masca că altfel încasezi amendă, însă nu credeţi că ar trebui să ne intereseze şi curăţenia?
..Citeste mai departe..

Primăria Ploiești are restanțe uriașe către furnizori

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a avut, miercuri, 4 noiembrie, prima întâlnire, de la preluarea mandatului, cu reprezentanții mass-media locale. În cadrul conferinței de presă, primarul Andrei Liviu Volosevici a dorit să prezinte situația reală, din punct de vedere financiar, a Municipiului Ploiești, ca urmare a analizei pe care a efectuat-o în acest sens. Astfel, bugetul Municipiului Ploiești înregistrează, la ora actuală, un deficit de aproximativ 50 de milioane lei. Activitatea de curățenie în cadrul contractului subsecvent este subfinanțată și este nevoie de o rectificare bugetară de 4 milioane lei pentru a se ajunge la suma de 21 de milioane de lei, cât este necesar să fie alocat pentru serviciul de salubritate, curățenie căi publice, în conformitate cu prevederile Acordului cadru.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5