Ultima editie tiparita in format pdf

Alarmă cu bombă în centrul Ploieștiului


Aseară, aproape de ora 22, la numărul unic de urgență 112 s-a primit un apel care anunța plasarea unei bombe într-un local din centrul Ploieștiului. Autorul este un bărbat de 32 de ani, din Ploiești, care a fost transportat la o unitate medicală de psihiatrie în vederea acordării unor îngrijiri medicale de specialitate. 
 Față de acesta a fost luată măsura sancționării contravenționale în valoare de 3.000 de lei, conform prevederilor OUG 34/2008, privind organizarea și funcționarea sistemului național unic pentru apeluri de urgență.
..Citeste mai departe..

Accident între trei autoturisme în zona localităţii Movila Vulpii


Un accident rutier a avut loc joi, 20 ianuarie, în zona localităţii Movila Vulpii, în sensul de mers Bucureşti – Braşov.
Au fost implicate trei maşini, iar în urma impactului unul dintre şoferi, în vârstă de 42 de ani, s-a ales cu leziuni în zona picioarelor, anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.
Ceilalţi doi conducători auto au vârsta de 35 de ani.
În autoturismele implicate în accident se aflau cinci persoane adulte şi trei copii.

..Citeste mai departe..

CONVOCATOR


Presedintele ,,Obstei  Mosnenilor  Starchiojdeni si  Batraneni‘’  si  Consiliul  Director  convoaca  Adunarea  Generala  Ordinara a membrilor  Obstei  Mosnenilor  Starchiojdeni  si  Batraneni, pentru data de 03.02.2022, ora  10.00, care se va tine in comuna Starchiojd, sat Starchiojd nr.1, judetul Prahova, avand urmatoarea ordine de zi;

   La adunare pot participa toti membrii, personal sau prin imputernicit, conform dispozitiilor statutare. In cazul in care nu se vor indeplini conditiile legale privind cvorumul si valabilitatea deliberarilor, Adunarea Generala Ordinara a membrilor Obstei Mosnenilor Starchiojdeni si Batraneni, se va tine in data de 04.02.2022, la aceeasi ora, adresa si avand aceeasi ordine de zi.

 Se propune ;

 1.     Validarea / aprobarea modificari art. 27 ;  din Statutul Asociatiei Obstei Mosnenilor Starchiojdeni si Batraneni in sensul ;  Indemnizatiile pentru presedintele Obstei si membrilor  Consiliului Director se vor acorda in luna decembrie pentru anul in curs in baza valorilor din facturile emise pentru vanzare  lemn, incasari valorice de la APIA, precum si alte venituri cu conditia ca obligatiile la stat aferente sa se faca conform legii. Indemnizatiile se acorda in cuantum de 8% din total valori cumulate (vanzare  lemn, incasari APIA, precum si alte venituri) dupa cum urmeaza;

-         12%  presedintele ;

-         88% celor 10 membrii din Consiliu Director impartindu-se in mod egal.

..Citeste mai departe..

Acțiune a polițiștilor rutieri, acum, în Ploiești

La această oră, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești desfășoară o acțiune în municipiul Ploiești, în zonele Bulevardului București, Șoseaua Vestului și Gheorghe Grigore Cantacuzino.
Activitatea vizează combaterea nerespectării dispozițiilor legale care reglementează acordarea priorității de trecere pietonilor și combaterea abaterilor săvârșite de pietoni
..Citeste mai departe..

Autotren răsturnat în zona Mănăstirii Cheia

Aseară a avut loc un accident rutier pe DN1A, în zona mănăstirii Cheia, la km 149+500, când un autoturism condus de un tânăr de 20 ani, pe sensul de mers Brașov către Ploiești, a intrat în coliziune cu un autotren condus de un bărbat în vârstă de 66 de ani. În urma impactului ambele mașini au ieșit în afara părți carosabile, autotrenul fiind răsturnat.
Conducatorul autoturismului a fost transportat spital pentru investigatii medicale de specialitate, ambii conducători auto fiind testați la alcool, rezultatul fiind negativ
..Citeste mai departe..

Teroarea de la Cota 1400!

Zeci de persoane, printre care şi 12 copii, nu au mai putut coborî în Staţiunea Sinaia, de la Cota 1400, din cauza unei întreruperi de curent ce a făcut imposibilă folosirea mijloacelor de transporte cablu. Aveau să fie ajutaţi de jandarmi să coboare în staţiune.

Ieri, 22 decembrie, în jurul orelor 15:00, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au ajutat mai mulți turiști rămași în zona ,,Cota 1400" să ajungă în stațiunea Sinaia deoarece aceștia nu au putut coborî cu instalațiile de transport pe cablu din cauza unei întreruperi a alimentării cu energie electrică.
..Citeste mai departe..

Un tânăr de 15 ani, la un pas să își piardă viața în Munții Baiului

Un tanar în vârstă de 15 ani a căzut duminică de pe ATV într-o râpă din Munţii Baiului, fiind scos de salvamontişti şi transportat cu targa pe munte până la un drum forestier, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD pentru a fi transportat la spital. Tânărul a suferit o gravă fractură deschisă la un picior, având si hemoragie.
..Citeste mai departe..

Unde a dispărut Iesla din centrul Ploieştiului?

Iesla cu figurine ce arăta momentul vizitei la pruncul Isus şi la Fecioara Maria a celor Trei Magi nu a mai fost, anul acesta, montată în faţa Palatui Administrativ din Ploieşti, asta şi în contextul în care Târgul de Crăciun a fost intitulat „Târg de iarnă”!

Redaţi oraşului simbolurile Creştinătăţii!

Eram obişnuiţi ca în fiecare iarnă, când Ploieştiul era ornat, cu ocazia Crăciunului şi a anului nou, cu tot felul de beculeţe, leduri, figurine, ghirlande luminoase, să vedem şi Iesla cu figurine ce-i întruchipează pe cei Trei Magi de la Răsărit stând lângă Fecioara Maria şi pruncul Isus.
Din păcate, în acest an 2021, Iesla nu a mai fost montată în centrul Ploieştiului! De ce? Deranja pe cineva că arătam, şi prin acest mod, că suntem un popor creştin? Asta se întâmplă şi în contextul în care Târgul de Crăciun a fost, de fapt, initulat, acum, „Târgul de iarnă”!
..Citeste mai departe..

O nouă ediție a caravanei "Tirul lui Moș Crăciun"

Primăria Municipiului Ploiești și Filarmonica “Paul Constantinescu” organizează o nouă ediție a caravanei “Tirul lui Moș Crăciun”. Evenimentul se va desfășura în perioada 23-24 decembrie a.c., în intervalele orare 10.30-13.30, respectiv 16.30-19.30. 
 Copiii pot să îl vadă pe Moș Crăciun în cadrul caravanei amintite, care va circula pe următoarea rută: Hipodrom - Gara de Sud – B-dul Independenței – Centru – B-dul Republicii, cu întoarcere în sensul giratoriu de la Carrefour, Șoseaua Vestului cu întoarcere la Lidl Vest, retur Șoseaua Vestului, Șoseaua Nordului, strada Găgeni, strada Gh. Doja, strada Apelor, strada Mihai Bravu, B-dul Independenței, Gara de Sud, Hipodrom.
..Citeste mai departe..

36 de misiuni ale ISU Prahova în doar două zile

În perioada 21 – 22 decembrie, în Prahova s-au înregistrat 36 de misiuni ale ISU, din care 17 au fost intervenții în situații de urgență, 16 cazuri SMURD și 3 activități de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 6 incendii, o misiune (măsuri suport COVID), două recunoașteri, precum și în alte 8 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, asigurare zonă accidente rutiere etc. În toate aceste cazuri, 16 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
..Citeste mai departe..

100 de case, luate cu asalt de către polițiști pentru a împărți daruri

Pe tot parcursul zilei de ieri, 21 decembrie a.c., 100 de case din satele Valea Unghiului, Marginea Pădurii și Boboci au fost luate cu asalt de polițiștii prahoveni pentru a împărți zâmbete, cât să le ajungă pe toată perioada aceasta plină de semnificație și emoție. Polițiștii prahoveni au împărţit alimente, dulciuri dar și jucării, reușind astfel să aducă puțină lumină în casele tuturor locuitorilor celor 3 sate. "De ce să ajutăm satul? Pentru că toți dintre noi avem origini acolo.
..Citeste mai departe..

Accident rutier soldat cu pagube materiale, în zona localităţii Păuleşti

Un accident rutier s-a petrecut astăzi, 17 decembrie, în zona localităţii Păuleşti.
O femeie in varstă de 46 de ani, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza comunei Păuleşti a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 70 de ani.
Acesta circula pe DJ 102, din direcţia Ploieşti către Găgeni, ne-a comunicat subinspector de poliție Mihaela Adriana Florescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.


..Citeste mai departe..

Amenzi şi sancţiuni în domeniul comerţului!

Aşteptăm ca poliţia să acţioneze şi în privinţa comerţului cu măşti declarate neconforme de către ANPC încă de anul trecut! Plus comercializarea de alte produse sanitare, cum ar fi testele date în şcoli elevilor, teste care oferă foarte multe rezultate fals pozitive.
În schimb, când vine cineva de la ţară şi vinde şi el nişte zarzavaturi puse pe o lădiţă postată pe trotuar este considerat „comerţ ilegal”! Tot omul sărman e vinovat!

Poliţiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au desfășurat, în primele 12 zile din decembrie, 40 acțiuni de control și au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 lei, pentru nerespectarea regulilor privind desfășurarea activității de comerț.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5