Ultima editie tiparita in format pdf

Lucrări de reparații ale unei străzi din Ploiești


Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că se vor executa lucrări de reparații/ întreținere pe strada Vlad Țepeș, pe tronsonul dintre strada Gh. Grigore Cantacuzino și strada Cuza Vodă, în data de 27 februarie 2021, începând cu ora 06.00. Lucrările vor fi executate în baza contractului ce are ca obiect “Delegarea gestiunii serviciului de construire, modernizare, reparare și întreținere rețele stradale, lucrări de artă, parcări (cu excepția celor aflate în administrarea altor entități) aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Ploiești, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban”.
..Citeste mai departe..

Autoutilitară plină cu cauciucuri, în flăcări la Comarnic

Un incendiu violent a cuprins în această dimineață o autoutilitară plină cu cauciucuri. Evenimentul a avut loc la ora 06:28, pe DN1, km 115, în dreptul localitatății Comarnic. La sosirea echipajului de pompieri incendiul se manifesta generalizat și cu degajare foarte mare de fum. Vâlvătaia a pornit din cauza unui cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice. Din fericire, conducătorul auto a reușit să iasă la timp din mașină și nu a fost rănit.
..Citeste mai departe..

Amenzi de 47.500 lei aplicate de ISU Prahova linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor

În săptămâna 1–5 februarie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova a desfășurat 9 acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unități de învățământ, sanitare și turism. Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 63 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă din care 11 au fost soluționate pe timpul controoalelor.
..Citeste mai departe..

Lucrări de reparații pe o stradă din Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că se vor executa lucrări de reparații/ întreținere în zona străzii Găgeni, de la intersecția cu strada Tabla Buții, strada Alexandru Depărățeanu, strada Radu de la Afumați, în data de 6 februarie 2021. Lucrările vor fi executate în baza contractului ce are ca obiect “Delegarea gestiunii serviciului de construire, modernizare, reparare și întreținere rețele stradale, lucrări de artă, parcări (cu excepția celor aflate în administrarea altor entități) aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Ploiești, inclusiv echiparea tramei stradale cu elemente de mobilier urban”...Citeste mai departe..

Unde se câştigă cele mai mari salarii!

Efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii noiembrie 2020, a fost de 181.081 persoane, în scădere cu 4.624 persoane faţă de luna noiembrie 2019. Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.124 lei/salariat, mai mare cu 217 lei faţă de luna noiembrie 2019, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 105,2%.
Câştiguri salariale peste media judeţului s‐au înregistrat în ramura servicii (3.140 lei/salariat) şi ramura industrie şi construcţii (3.125 lei/salariat), iar sub media judeţului în ramura agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.572 lei/salariat)
..Citeste mai departe..

100 de autorizaţii de construire eliberate în noiembrie, în Prahova

În luna noiembrie 2020, în judeţul Prahova, s‐au eliberat 100 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 13,0% faţă de noiembrie 2019, spune Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Autorizaţiile eliberate pentru clădiri rezidenţiale din judeţul Prahova, în luna noiembrie 2020, deţin o pondere de 3,2% din totalul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale din România, ceea ce ne conferă într‐un clasament naţional din totalul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale locul 10.
În luna noiembrie 2020, din totalul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale, 18,0% au fost eliberate în mediul urban şi 82,0% în mediul rural
..Citeste mai departe..

Ce spune statistica despre turismul prahovean

Numărul turiştilor sosiţi în structurile de primire turistică, în luna noiembrie 2020 a fost de 21.536 persoane, din care 21.006 turişti români (97,5%) şi 530 turişti străini (2,5%).
Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 43.804 în luna noiembrie 2020, în scădere cu 53,9% faţă de aceeaşi lună a anului 2019. Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Prahova în luna noiembrie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o scădere cu 51,8%, iar cele ale turiştilor străini o scădere cu 72,3%.
Indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune, în judeţul Prahova, în luna noiembrie 2020 a fost de 14,4%, mai mic cu 12,5 puncte procentuale faţă de cel înregistrat în aceeaşi lună a anului 2019.
Durata medie a şederii turiştilor în luna noiembrie 2020, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 2,0 zile mai mică decât cea înregistrată în luna noiembrie 2019, când a fost de 2,1 zile
..Citeste mai departe..

Volosevici, întâlnire cu locuitorii din Cartierul Mitică Apostol

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, s-a întâlnit, marți, 2 februarie, la sediul municipalității, cu reprezentanții Asociației cartierului Mitică Apostol și cu reprezentanții operatorilor de servicii publice (apă, canal, gaze și drumuri), pentru a stabili pașii concreți ce vor fi derulați, în contextul modernizării cartierului respectiv. Deoarece sistemul de canalizare nu a fost recepționat în totalitate de către municipalitatea ploieșteană din cauza lucrărilor defectuos realizate, reparațiile la sistemul de canalizare vor fi suportate de executantul acestor lucrări, S.C. ALPENSIDE S.R.L. Situația în cartierul Mitică Apostol este mult mai complexă, urmând ca, după remedierea lucrărilor sistemului de canalizare, să se realizeze și o mini stație de epurare pe canalul din zonă, în acest sens fiind deja transmisă o cerere către Apele Române.
..Citeste mai departe..

Percheziții în Ploiești și Blejoi, la persoane bănuite de furt

În această dimineață, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești efectuează 3 percheziții, în Ploiești și comuna Blejoi, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt, la activități participând și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova. Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, persoanele bănuite ar fi comis furturi din autoturisme, în zona de vest a municipiului Ploiești.
Foto cu caracter ilustrativ
..Citeste mai departe..

Claxoane şi înjurături în centrul Ploieştiului!

Un individ care, probabil, se considera mai presus de oricine şi de orice, şi-a etalat vocabularul spurcat asupra pietonilor, pentru a-şi parca şi el, sărmanul, maşina pe trotuar, de parcă spaţiul pietonal ar fi proprietate personală. Poliţişti şi jandarmi, vă uitaţi numai după măşti? De aceşti bădărani, cine vreţi să se ocupe?

Mulţi golani bântuie prin acest oraş numit Ploieşti. Că aparţin de această zonă sau că vin din altele aici, cu diverse „treburi”, nu au nicio jenă de a-şi etala mitocăniile.
De exemplu, în seara datei de 26 ianuarie, şoferul acestui autoturism din imagine, cu numărul de București, a agresat verbal pietonii care circulau regulamentar pe trotuar.
El, șoferul, claxona ca disperatul pentru ca pietonii să se dea la o parte din calea să, iar pe o parte dintre ei îi înjura ca la ușa cortului!
..Citeste mai departe..

CONVOCATOR

Președintele Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni și Consiliul  Director  convoacă Adunarea  Generală  Ordinară a membrilor  Obștei  Moșnenilor  Starchiojdeni  și  Bătrâneni, pentru data de 23.02.2021, ora  10.30, care se va ține în comuna Starchiojd, sat Starchiojd nr.1, judetul Prahova, având următoarea ordine de zi;

Se propune;

1.    Validarea / aprobarea împuternicirii administratorului Săndulescu Constantin pentru încheierea unui contract în vederea obținerii Avizului de Mediu pentru Amenajamentul fondului forestier proprietate privată aparținând Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni, jud. Prahova la prețul de 3 euro/ ha + TVA.

..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5