Ultima editie tiparita in format pdf

Conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice!


Aparatele etilotest au înregistrat valori de 0,60; 0,66; 0,70 și 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat

* Pe 25 septembrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești-Biroulu Rutier au fost sesizați despre faptul că pe strada Democrației, din municipiu ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un autoturism.
Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Berceni. Pe motiv că acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
..Citeste mai departe..

Infracțiuni pe şoselele prahovene!

Duminică, 11 septembrie a.c., în jurul orei 9:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DN1, pe raza localității Românești au înregistrat cu aparatul radar un autoturism care circula cu viteza de 112 km/h, fiind condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani din Târgu Mureș.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu are dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României.
Astfel, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul de către o persoană al cărui permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
..Citeste mai departe..

În acestă săptămână se deschide Târgul de Toamnă, în Ploieşti!

Vineri, 16 septembrie, se deschide, la Ploieşti, cea de-a XX-a ediţie a „Târgului de Toamnă”.
Evenimentul, care se desfăşoară până pe 25 septembrie, este organizat de către Primăria Municipiului Ploiești și Consiliul Local al Municipiului Ploiești, prin S.C. Hale și Piețe S.A, în colaborare cu S.C. S.G.U Ploiești S.R.L.
Vor participa producători autohtoni de legume-fructe, vinificație și produse tradiționale românești, care vor expune roadele toamnei, în standuri special amenajate.
Ediția din acest an a târgului se va desfășura în zona centrală a orașului, respectiv în parcarea dintre Palatul Culturii și parcul „Toma Socolescu”
..Citeste mai departe..

Avem protest la Ploieşti!

Sâmbătă, de la ora 17:00, ploieştenii ies în stradă să ceară socoteală politicienilor pentru lipsa apei calde şi pentru austeritatea cerută de către UE!

Sâmbătă, 10 septembrie, ploieştenii ies în stradă, protestul fiind anunţat că începe la ora 17:00!
Motivul principal în constituie lipsa apei calde, Ploieştiul aflându-se în a cincea săptămână fără apă caldă, oficial declarându-se că este vorba despre o Mentenanţă, care durează "cel puţin 30 de zile", dar vedem că treburile se tărăgănează şi nicio speranţă nu se observă la orizont.
..Citeste mai departe..

Halele Centrale sunt tot închise!

Protecţia Consumatorilor s-a mulţumit doar să pună o coală de hârtie pe o uşă şi să spună, printre altele, că unitatea este închisă „temporar”!
Cât înseamnă „temporarul” ăsta, la fel ca şi în cazul apei calde?

 Ce se întâmplă cu carnea, cu laptele şi cu celelalte produse ce erau expuse la comercializare de către firmele ce activau în interiorul Halelor?

Deşi s-a comunicat că Halele Centrale se vor deschide astăzi, 9 septembrie, cu excepţia sectoarelor de peşte şi brânză, conform spuselor şefului de la Protecţia Consumatorilor, iată că situaţia nu este chiar aşa.
Halele Centrale erau cu porţile închise şi azi dimineaţă!
..Citeste mai departe..

S-a introdus „Mentenanţă” şi la Halele Centrale, domnilor?

Halele Centrale, închise chiar de Sf. Maria!
Se spune că un control al comisarilor de la Protecţia Consumatorilor ar fi constat anumite nereguli şi s-a decis închiderea Halelor!

Asupra supermarketingurilor străine există, oare, acelaşi tratament sever?

Să vezi şi să nu crezi! Astăzi, 8 septembrie, cine dorea să se aprovizioneze de la comercianţii din incinta Halelor Centrale s-au... lovit de uşi închise! Cum?
Da, toată Hala s-a închis, pe motiv, deocamdată neoficial, că au venit comisarii de la Protecţia Consumatorilor şi, în urma unor nereguli găsite la rafturile de peşte şi de brânză, s-a luat decizia de a se închide Halele! Se aude că pentru doar o zi o să stea Hala închisă! Oare doar atât?
..Citeste mai departe..

Opriţi-vă din a mai comite crime ecologice în Ploieşti!

Şi asta tot „toaletare” este?

Pe de o parte ni se bagă în cap tot felul de lucruri cu „green” şi că trebuie să renunţăm la anumite obiceiuri „pentru salva Planeta”, se pun şi taxe de mediu, dar pe de altă parte tăiem copacii! Păi cum vine asta?
Şi vă mai plângeţi de poluare!

Ucigând copacii, distrugeţi principala sursă de producere a oxigenului, distrugeţi principala sursă care absoarbe CO2-ul! Când tăiaţi copacii, nu mai este valabilă lozinca „Să salvăm Planeta”?
Păi cum o salvaţi, măi autorităţi, că vedem cum pe o parte introduceţi fel de fel de ciudăţenii în societate pe motiv că trebuie să fim „green”, iar pe de altă parte observăm că tăiaţi peste tot copaci! Cum vine asta?
..Citeste mai departe..

În luna august 2022, poliţiştii locali au aplicat 946 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 239.880 lei

Conform atribuțiilor prevăzute de legislația în vigoare, polițiștii locali au aplicat în cursul lunii august 2022, un număr de 946 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 239.880 lei, după cum urmează:

Circulație pe drumurile publice
Polițiștii locali cu atribuții pe linie de circulație rutieră au verificat în cursul lunii august, conform atribuțiilor legale, un număr de 622 conducători auto, dintre care 469 au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 116.765 lei, au fost asigurate măsuri specifice la 14 accidente rutiere soldate cu pagube materiale, fiind dispusă și ridicarea a 41 de autovehicule.
De asemenea, s-a asigurat fluența circulației rutiere și pietonale în zona Halelor Centrale, str. Cuza-Vodă, str. Jurnalist Gabi Dobre, str. C. D. Gherea, Bd. Republicii și în zona Gării de Sud, precum și în zonele în care s-au efectuat revizii la sistemul de semaforizare, fiind soluționate totodată 483 sesizări scrise/telefonice și afișate 88 procese-verbale de constatare a contravenției
..Citeste mai departe..

Sărmanii copaci!

Vino, Doamne, să vezi ce a mai rămas din vegetaţia pe care Tu ai lăsat-o pe Pământ pentru a exista viaţă!

CO2 reprezintă „hrana” vegetaţiei şi contribuie la procesul de producere a oxigenului pe care vegetaţia îl oferă prin FOTOSINTEZĂ CO2 este esenţial pentru existenţa vieţii pe Pământ, aşa că lăsaţi-vă de propaganda cum că trebuie să reducem emisiile de CO2, că nu ţine manipularea!
Reducera CO2-ului conduce la limitarea Naturii de a mai produce oxigen!

Dimineaţa zilei de 1 septembrie, în Ploieşti. O zi mai răcoroasă decât precedentele, dar o zi tristă pentru Natură, pentru Mediul înconjurător! Nişte lucrători de la „spaţii verzi” au primit... misiunea să taie crengi de copaci din curtea Liceului Tehnologic de Transporturi Auto, sediul de pe Strada „Elena Doamna”!
..Citeste mai departe..

Cât mai stau ploieştenii fără apă caldă? Cât mai suportă ploieştenii această situaţie?

Au trecut 30 de zile de când a fost oprită livrare apei calde către ploieşteni. Şi, se pare, că vor mai trece „n” zile până când Ploieştiul o să aibă din nou apă caldă, asta pentru că nu apare nimic la orizont ca să facă optimist şi să spui că „mâine avem apă caldă”.
Da, se face ceva, dar numai la nivel declarativ şi cu speranţe că poate, poate...!
Acum, Primăria Ploieşti, solicită, în baza Hotărârii Consiliului Local 358/25.08.2022, trecerea din domeniul public al Județului Prahova în domeniul public al Municipiului Ploiești a bunurilor imobile și mobile aferente sistemului de producere, transport și distribuție energie termică și apă caldă.
Totodată, la nivel de Consiliu Local, Hotărârea 359/25.08.2022, s-a aprobat înfiinţarea unei societăți cu răspundere limitată, având ca asociat unic Municipiul Ploiești, cu scopul desfășurării activităților specific Serviciului public de alimentarea cu energie termică în sistem centralizat în municipiul Ploiești.
..Citeste mai departe..

Lăsaţi vegetaţia să trăiască!

Omul nu poate să supravieţuiască fără vegetaţie, cum nici vegetaţia nu poate exista fără CO2!

Priviţi cum Natura face ce face şi nu se lasă strivită de pietre! Priviţi cum firicele de iarbă îşi fac loc printre bolovanii aruncaţi pe pământ, dându-se un semnal clar că omul ar trebui să respecte Natura, nu să contribuie la distrugerea ei.
Ce să vezi, se pun pietre peste iarbă, peste pământ, iar în acelaşi timp ne văităm că este poluare, că trebuie redus CO2-ul, că e criză climatică, domne! Numai pentru cine nu ştie circuitul FOTOSINTEZEI, ce înseamnă aşa ceva, ar putea să constituie un pericol CO2-ul!
Am mai explicat şi cu alte ocazii ce rol esenţial are CO2 în existenţa vieţii pe Pământ, nu are rost să repetăm la infinit.
Cu cât acoperi mai mult iarba, cu cât înlocuieşti iarba naturală cu cea sintetică, cu cât pui asfalt în loc de vegetaţie cu atât aerul o să devină mai irespirabil, iar temperaturile mai insuportabile vara!
Asta se vrea?
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5