Ultima editie tiparita in format pdf

Din cauza unei vijelii puternice, Şcoala „Regina Elisabeta”, din Poiana Ţapului, a rămas fără acoperiş


Furtuna puternică ce s-a abătut ieri şi asupra judeţului Prahova, nu a rămas fără urmări. Astfel, acoperişul Şcolii „Regina Elisabeta” din Poiana Ţapului, Buşteni, a fost smuls de vântul puternic şi a fost aruncat în curtea interioară a unităţii de învăţământ. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Autorităţile comunică faptul că furtuna nu a durat decât 10 minute, însă iată că a fost suficient pentru a produce atâta pagubă. Bine, totuşi, că a venit vacanţa, nepunându-se întrebarea unde or să înveţe elevii în perioada următoare! Sperăm, însă, că totul o să se repare până la începutul unui nou an şcolar. 
..Citeste mai departe..

Control la tarabe, fără... tarabe!

Doamnelor şi domnilor! Suntem în măsură să vă prezentăm, în câteva rânduri, un caz de-a dreptul şocant. Chiar nu putem scrie prea multe, pentru că aşa ceva te lasă, pur şi simplu, fără... cuvinte! Este de-a râsu`-plânsu`! S-a făcut mai multe se sesizări, fiind chiar şi articole de presă, cu privire la modul în care se comercializează, la tarabele din corturi, anumite produse alimentare în zona intrării principale în Halele Centrale. O perioadă destul de lungă de timp s-au aflat acolo anumiţi indivizi şi individe care, sub corturi, la tarabe, vindeau oamenilor carne, preparate din carne, brânză, dulciuri, fără ca acestea să fie protejate contra prafului, a gazelor de eşapament (foarte aproape aflându-se o arteră de circulaţie destul de aglomerată), mai bine zis fără repectarea unor condiţii de igienă.
..Citeste mai departe..

Se deschide Bursa de valori educaţionale 2018, dedicată absolvenţilor de învăţământ gimnazial

Începând de pe data de 7 şi până pe 10 mai, Sala Coloanelor din cadrul Palatului Culturii Ploieşti găzduieşte cea de-a XVIII-a ediţie a Bursei de valori educaţionale”, activitate înscrisă în cadrul „Săptămânii de excelenţă pentru elevi”, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ) – coordonator, prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi activităţi extraşcolare, în parteneriat cu Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova. Joi, 3 mai a.c., la sediul ISJ Prahova a avut loc o întâlnire a profesorilor coordonatori din şcoli cu prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi activităţi extraşcolare, în vederea stabilirii detaliilor organizării acestui eveniment care a ajuns la o „vârstă” respectabilă.
..Citeste mai departe..

Pe 2 mai, prahovenii vor auzi „glasul” sirenelor!

Nu intrați în panică, este vorba doar despre un exercițiu de alarmare publică

Miercuri, 2 mai a.c., între orele 10.00 – 11.00, sirenele de alarmare publică vor fi acționate în întreg județul Prahova, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova pe site-ul său. Cu această ocazie, pompierii prahoveni vor executa controale inopinate la nivelul localităților în scopul obținerii unor informații reale privind funcționarea sau nefuncționarea echipamentelor dedicate, a timpilor de acționare și a modului de cooperare a autorităților și a populației pe timpul desfășurării exercițiului
..Citeste mai departe..

Panică pe „Republicii”!

Bulevardul Republicii din Ploiești a fost, vineri, 27 aprilie, închis o perioadă de timp pe prima bandă, în sensul de mers spre Centru. Pompierii militari de la ISU Prahova aveau să intervină cu o autospecială la un bloc aflat vis-a-vis de Monumentul lui Mihai Viteazul, pentru a îndepărta bucăți de tencuială ce puteau pica pe trotuarul din fața blocului. Pericolul de accidentare a pietonilor era foarte mare, ținând cont că destulă lume circulă pe în acea zonă și, mai ales, că blocul cu pricina este situat în dreptul unei stații de autobuz.


..Citeste mai departe..

O prahoveancă de 45 de ani, acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa minoră!

Mihaela Ioana Dima, o prahoveancă în vârstă de 45 de ani, de fel din comuna Vâlcăneşti, a fost trimisă în judecată în stare de libertate de către procurorii DIICOT din Ploieşti sub acuzaţiile de incest, pornografie infantilă şi act sexual cu un minor. Femeia este acuzată că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiica ei minoră, în vârstă de 17 ani la data săvârşirii faptelor.

Potrivit unor surse judiciare, Mihaela Dima şi fiica ei s-au filmat în impostaze indecente, iar imaginile erau realizate cu scopul de a fi promovate pe site-uri de specialitate. Aceleaşi surse au precizat că mama victimei ar fi fost şantajată de un bărbat care deţinea la rândul lui imagini compromiţătoare pe care ameninţa că le va face publice, în caz că femeia nu se supunea solicitărilor lui. Acesta se pare că ar fi fost motivul pentru care Mihaela Dima a acceptat să compromită viitorul fiicei sale, obligând-o să participe ca protagonistă în filme pentru adulţi. 

..Citeste mai departe..

Dosarul de corupţie al lotului Oniga, fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap, se judecă de cinci ani

Dosarul de corupţie al ”lotului Oniga”, numit astfel după numele Vioricăi Oniga, fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul DGASPC Prahova, trimis în instanţă de procurorii DNA Ploieşti se judecă pe fond de cinci ani la Tribunalul Buzău. 13 persoane au fost deferite justiţiei în această cauză şi alte câteva zeci de persoane au fost audiate ca martori. Din acest dosar s-au desprins alte trei anchete instrumentate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în care sute de persoane au fost trimise în judecată pentru recuperarea prejudiciului adus statului. Este vorba despre bolnavii închipuiţi care au beneficiat în mod ilegal şi în baza unor documente false de ajutoare sociale ca însoţitor pentru o persoană cu handicap.

Fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, se află în prezent sub puterea măsurii preventive a controlului judiciar, iar dosarul în care este inculpat pare că nu se mai termină.

..Citeste mai departe..

la Bursa generală a locurilor de muncă din Prahova, 403 persoane au fost selectate în vederea încadrării

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova ne informează că, la Bursa generală a locurilor de muncă – activitate care a avut loc vineri, 20 aprilie şi care a fost organizată în colaborare cu Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului Ploieşti, au participat 3.733 persoane, dintre care 3.121 în Ploieşti şi 612 în Câmpina. Dintre acestea, 403 au fost selectate în vederea încadrării (Ploieşti – 197, Câmpina – 206 ). Totodată, 4 persoane au fost încadrate pe loc, fiind vorba despre un brutar, doi muncitori necalificaţi şi un manipulant
..Citeste mai departe..

Grota lui Nea Vasile, săpată timp de 12 ani în stâncă, minunea din comuna Tătaru

Inspirat de adăposturile călugărilor care se refugiau în secolul al XVI-lea pe dealurile din localitatea natală, Vasile Şerban, un bărbat în vârstă de 63 de ani din comuna prahoveană Tătaru, a săpat timp de 12 ani în stâncă până ce a reuşit să amenajeze un adevărat castel din piatră. Astfel a ajuns să realizeze principala atractie turistica din zonă, dintr-o simplă ”dambla”, cum singur recunoaşte.

Povestea chiliei a început atunci când familia Şerban a decis să se ocupe de terenul moştenit de la bătrâni într-unul dintre cele mai izolate şi înalte locuri din comuna Tătaru, numit Dealul Alb. Deşi zonă viticolă de tradiţie, terenul era mult prea departe de sat, iar sălbăticiunile nu ar fi permis familiei să aibă o recoltă bogată, aşa că Vasile Şerban a decis să-şi încerce norocul cu o livadă de nuci.

..Citeste mai departe..

Înşelăciunea de la tarabă!

Pe platoul Halelor Centrale din Ploieşti, fructe şi legume din import erau vândute oamenilor ca fiind produse româneşti! Cu ocazia unei acţiuni de verificare efectuate pe 12 aprilie, în piața agroalimentară de pe platoul Halelor Centrale, poliţiştii de la Serviciul Control Comercial din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti au sancţionat 8 societăţi comerciale, din 15 controlate, pentru expunerea spre vânzare a unor cantități de fructe și legume din import, ca fiind marfă românească. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 8.500 lei, ne informează Biroul Relații cu Publicul, Comunicare și Managementul Calității al Poliţiei Locale Ploieşti
..Citeste mai departe..

Bărbat în etate, găsit întins pe carosabil, pe strada Ştefan cel Mare din Ploieşti, cu capul plin de sânge!

IPJ Prahova spune că este vorba doar despre un caz medical!

Un bărbat în etate a avut parte de clipe de coşmar în timp ce se afla pe strada Ştefan cel Mare din Ploieşti. Nu ştim, încă, din ce motive, el se afla căzut pe carosabil, exact pe linia de tramvai, în sensul de mers Gara de Sud-Centru, între cele două biserici –Biserica Ortodoxă Sf. Anton şi Biserica Romano Catolică. Posibil să se fi împiedicat sau, şi mai rău, să fi fost lovit de vreo maşină, bărbatul având rană deschisă în zona din spate a capului, de unde curgea mult sânge. Şi pe carosabil se putea vedea o pată mare de sânge. Oricum, până la sosirea unor date oficiale, nu puteam decât să speculăm cu privire la ce s-a întâmplat cu acest om
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5