Ultima editie tiparita in format pdf

Amendat pentru depozitare de deşeuri în loc nepermis!


O patrulă a Poliției Locale Ploiești a depistat, în cursul acestei săptămâni, o persoană de sex masculin care depozita deșeuri rezultate din construcții pe terenul viran din zona străzii Mircea cel Bătrân, la ieșirea spre localitatea Corlătești. Numitul Z.A., în vârstă de 34 de ani, domiciliat în comuna Lipănești, transportase molozul cu o autoutilitară Ford Transit carosată, proprietate personală, fiind surprins de polițiștii locali chiar în momentul în care abandona deșeurile pe domeniul public. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 300 lei, conform prevederilor legale pentru aprobarea Regulamentului de gospodărire a municipiului, totodată preluând de pe domeniul public resturile abandonate...Citeste mai departe..

Incendiu de proporţii la rafinăria Astra din Ploieşti

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ploieşti au intervenit la un incendiu care s-a manifestat cu degajare mare de fum în curtea Rafinăriei Astra. A fost al doilea incendiu, în ultimele şase luni, care a izbcnit în curtea rafinăriei ploieştene. Incendiul a fost semnalat de mai mulţi ploieşteni care au văzut un fum negru şi gros ce se înălţa ameninţător deasupra caselor din apropiere. La faţa locului s-a deplasat iniţial un echipaj de intervenţie cu o autoutilitară, dar pentru că incendiul era destul de mare şi a cuprins o suprafaţă de câteva zeci de metri pătraţi, forţele de intervenţie au primit întăriri.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, incendiul se manifesta la un canal de deversare situat lângă o instalaţie dezafectată. Aceeaşi sursă a precizat că nu a există pericol de propagare.

..Citeste mai departe..

Autorităţi, când aveţi de gând să luaţi măsuri împotriva golanilor din Ploieşti?

Locuitorii cartierului Ienăchiţă Văcărescu, din Ploieşti, au avut parte de clipe de coşmar duminică, 20 mai. Puţin după ora 17:00, nişte puştani au găsit de cuviinţă să-şi etaleze antitalentul la cântat tocmai în parcul situat în spatele blocurilor 141 de pe strada Zimbrului. Având asupra lor o boxă mare şi un microfon, indivizii respectivi au tulburat ordinea şi liniştea publică cântând muzică specifică etniei lor, poluând fonic cu ţipetele şi gemetele lor (cică asta e muzică!). Era o atmosferă greu de suportat şi nu înţelegem de ce suntem obligaţi să le suportăm acestor indivizi năravurile – lipsa de civilizaţie. Toleranţă, toleranţă..., dar până când... .?
..Citeste mai departe..

Ne-a părăsit unul dintre cei mai apreciaţi şi îndrăgiţi români, Cristian Ţopescu

Fostul mare comentator sportiv, îndrăgitul Cristian Ţopescu, a decedat astăzi, 15 mai, el suferind de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet. Cristian George Țopescu s-a născut la 26 martie 1937, în București și este licențiat al Institutului de Educație Fizică și Sport (1970). A făcut sport de performanță la Clubul Sportiv Steaua București, între 1953-1964, unde a practicat hipismul. Dragostea pentru cai a moștenit-o, evident, de la tatăl său. A cucerit titlurile de campion național în proba de sărituri peste obstacole în 1960 și 1962. După retragerea din activitatea competițională a devenit, din 1964, reporter sportiv la Televiziunea Română, calitate în care a participat la șase ediții ale Jocurilor Olimpice de vară și patru ale Jocurilor Olimpice de iarnă.
..Citeste mai departe..

Sâmbătă, 19 mai – Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor, eveniment de succes desfăşurat la nivel internaţional, a ajuns anul acesta la a 14-a ediţie.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, prezent la acest eveniment prin secţiile sale muzeale încă de la prima ediţie, vă invită în seara de 19 mai 2018, în intervalul orar 19.00 – 01.00 – intrarea gratuită -, să luaţi parte la următoarele evenimente:

 Secţii muzeale în Ploieşti:

·   Muzeul de Istorie şi Arheologie, str Toma Caragiu, nr. 10, ora 19 - Cinema muzeu

·   Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, str Nicolae Simache, nr. 1, ora 19 - Spectacol de muzică, film şi poezie: „Strada maeștrilor ceasornicari”

·   Muzeul „Ion Luca Caragiale”, str. Kutuzov nr. 1, ora 19 - Expoziţie de grafică: „Eroii lui Caragiale”

..Citeste mai departe..

Doi elevi de la C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti s-au calificat pentru Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii Theodor Cucu (12M1) şi Matei Banu (11M3), de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti au obţinut premiul I, respectiv premiul III, la etapa naţională a Olimpiadei de Lingvistică şi, astfel, s-au calificat pentru Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Ei sunt pregătiţi, la liceu, de prof. Carmen Olteanu – la Limba română şi de Radu Simion şi Nicolae Angelescu – la matematică. Aşadr, pentru al doilea an consecutiv, echipa României este alcăutită, în proporţie de 50%, de elevi din CN „Mihai Viteazul” Ploieşti. Anul trecut ei s-au întors de la Olimpiada Internaţională de Lingvistică de la Dublin cu medalie de aur, respectiv de bronz
..Citeste mai departe..

Absolvenţii din anul 2018 trebuie să cunoască aceste informaţii!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova reaminteşte absolvenţilor că, pentru a beneficia de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurăilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, trebuie să se înregistreze la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, ori la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă
..Citeste mai departe..

Cursuri pentru şomeri

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, prin Centrul Formare Profesională anunţă deschiderea următoarelor cursuri gratuite pentru şomeri:
Consilier pentru dezvoltare personală (studii superioare) – 4 săptămâni durata cursului;
Lucrător în lăcătuşerie mecanică structuri (8 clase) – 10 săptămâni durata cursului;
Cameristă (8 clase) - 10 săptămâni durata cursului;
Recepţioner de hotel (bacalaureat) -10 săptămâni durata cursului;
Limba engleză (8 clase) – 8 săptămâni durata cursului;
Lucrător în comerţ (8 clase) – 8 săptămâni durata cursului;
 Agent de securitate (8 clase) – 8 săptămâni durata cursului
..Citeste mai departe..

Control la tarabe, fără... tarabe!

Doamnelor şi domnilor! Suntem în măsură să vă prezentăm, în câteva rânduri, un caz de-a dreptul şocant. Chiar nu putem scrie prea multe, pentru că aşa ceva te lasă, pur şi simplu, fără... cuvinte! Este de-a râsu`-plânsu`! S-a făcut mai multe se sesizări, fiind chiar şi articole de presă, cu privire la modul în care se comercializează, la tarabele din corturi, anumite produse alimentare în zona intrării principale în Halele Centrale. O perioadă destul de lungă de timp s-au aflat acolo anumiţi indivizi şi individe care, sub corturi, la tarabe, vindeau oamenilor carne, preparate din carne, brânză, dulciuri, fără ca acestea să fie protejate contra prafului, a gazelor de eşapament (foarte aproape aflându-se o arteră de circulaţie destul de aglomerată), mai bine zis fără repectarea unor condiţii de igienă.
..Citeste mai departe..

Se deschide Bursa de valori educaţionale 2018, dedicată absolvenţilor de învăţământ gimnazial

Începând de pe data de 7 şi până pe 10 mai, Sala Coloanelor din cadrul Palatului Culturii Ploieşti găzduieşte cea de-a XVIII-a ediţie a Bursei de valori educaţionale”, activitate înscrisă în cadrul „Săptămânii de excelenţă pentru elevi”, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ) – coordonator, prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi activităţi extraşcolare, în parteneriat cu Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova. Joi, 3 mai a.c., la sediul ISJ Prahova a avut loc o întâlnire a profesorilor coordonatori din şcoli cu prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi activităţi extraşcolare, în vederea stabilirii detaliilor organizării acestui eveniment care a ajuns la o „vârstă” respectabilă.
..Citeste mai departe..

Pe 2 mai, prahovenii vor auzi „glasul” sirenelor!

Nu intrați în panică, este vorba doar despre un exercițiu de alarmare publică

Miercuri, 2 mai a.c., între orele 10.00 – 11.00, sirenele de alarmare publică vor fi acționate în întreg județul Prahova, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova pe site-ul său. Cu această ocazie, pompierii prahoveni vor executa controale inopinate la nivelul localităților în scopul obținerii unor informații reale privind funcționarea sau nefuncționarea echipamentelor dedicate, a timpilor de acționare și a modului de cooperare a autorităților și a populației pe timpul desfășurării exercițiului
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5