Ultima editie tiparita in format pdf

Primăria Ploieşti a achiziționat două sisteme profesionale de nebulizare


Primăria Ploieşti prcizează, pe site-ul său, că, pe data de 2 aprilie a achiziționat cele două sisteme profesionale de nebulizare, necesare pentru dezinfecția ambulanțelor după transportarea pacienților suspecți sau confirmați cu COVID-19. Totodată, s-au achziționat și 4 litri de dezinfectant microfloră, urmând ca, în perioada următoare, municipalitatea să intre în posesia a încă 11 litri de dezinfectant de acest gen. Cele două aparate de tip KOX Basic și dezinfectantul (NOCOLYSE) sunt în conformitate cu cerințele și recomandările Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile și au fost predate, astăzi, Serviciului de Ambulanță Județean Prahova. Se reaminteşte, astfel, că bunurile respective au fost achiziționate de municipalitatea ploieșteană și predate Serviciului de Ambulanță Județean Prahova în baza Hotărârii nr.6/ 13.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Ploiești.
..Citeste mai departe..

30 martie: 192 de noi cazuri de infectare cu coronavirus

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj). Totodată, până acum, 44 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Ialomița și Satu Mare, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 192 noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani
..Citeste mai departe..

9 incendii în ultimele 24 de ore în Prahova

În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 9 incendii de vegetație uscată produse în localitățileAriceștii Rahtivani, Plopu, Predeal Sărari, Vălenii de Munte, Florești, Gornet, Comarnic și Bărcănești (2). Cauza probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 27 ha vegetație uscată

..Citeste mai departe..

„Avem vaccinul!”

Institutul de cercetări medicale din Timișoara, OncoGen, a produs vaccinul împotriva noului coronavirus, iar acum este în testare. O veste senzaţională pentru sănătatea populaţiei Globului

Institutul de cercetări medicale din Timișoara, OncoGen, are echivalentul a 1.000 de doze de vaccin și miercuri, 25 martie, au început testele. „Este vorba de vaccin în faza de testare în laborator”, potrivit OncoGen. Se precizează că totul a început cu o finanțare europeană. „Ieri (n.n. miercuri, 25 martie) am terminat sinteza vaccinului. Începem testele!”, au scris cercetătorii de la OncoGen pe pagina Facebook
..Citeste mai departe..

ANUNȚ TELEPRECIZIA SCM PLOIESTI

În conformitate cu prevederile Legii nr. 1/2005, ale Legii nr.31/1990 si ale statutului si actului constitutiv al societăţii, Consiliul de Administraţie al Teleprecizia Societate Cooperativă Meşteşugărească, cu sediul în Ploieşti, str.Gheorghe Doja, nr.96A, Judeţul Prahova, convoacă pentru toţi membrii cooperatori înregistraţi.

Adunarea Generală Ordinară a membrilor cooperatori pentru data de 30.03.2020,   ora 09,00 a.m., la sediul societăţii din Ploieşti, str.Gheorghe Doja, nr.96A, Judeţul Prahova.

Ordinea de zi a acestei adunări va fi următoarea:

-              Aprobarea bilanţului contabil la 31.12.2019

-              Aprobarea raportului comisiei de cenzori pentru anul 2019.

-              Aprobarea grilei de salarizare pentru anul 2020 si completarea sistemului de salarizare cu modificările realizate.

-              Ratificarea deciziilor interne pana la zi.

Adunarea Generala Extraordinară a membrilor cooperatori pentru data de   30.03.2020, ora 11,00 a.m., la sediul societăţii din Ploieşti, str.Gheorghe Doja, nr.96A, Judeţul Prahova. Ordinea de zi a acestei adunări va fi următoarea:

-              Aprobarea dizolvării societăţii Teleprecizia Societate Cooperativă Meşteşugărească conform art.82 alin.l lit.c si e din Legea nr.1/2005 având în vedere situaţia economică a societăţii, cu respectarea art.85 alin.l din Legea nr.l/2005.

..Citeste mai departe..

Noi modele de formulare prezentate de MAI

Doar cu acestea puteţi ieşi din case

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat noi modele ale declarației pe proprie răspundere şi a adeverinţei din partea angajatorului, cu care putem să ne deplasăm în această perioadă de Stare de urgenţă.Acestea sunt accesibile pe pagina www.stirioficiale.ro. Modelele au fost simplificate în privința datelor care necesită a fi completate. Documentele poat fi redactate/completate de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă (de mână - n.red.) a titularului. De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului. Reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.
..Citeste mai departe..

35 de dosare penale în Prahova pentru nerespectarea măsurilor contra COVID-19

Pentru combaterea răspândirii epidemiei de coronavirus, dar și depistarea altor nereguli în acest context, echipaje mixte ale Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat în Prahova seria de verificări atât în cazul persoanelor fizice auto-izolate, cât și în rândul agenților economici. În cursul zilei de 24 martie au fost verificate peste 4000 de persoane aflate în auto-izolare. În urma acestor controale, două persoane care nu au respectat măsura auto-izolării au fost plasate în carantină forțată. Suplimentar, acestea au fost sancționate contravențional conform prevederilor art. 8, alin. 1 din Ordonanța Militară 1/2020
..Citeste mai departe..

Recomandările Ministerului Muncii și Protecției Sociale în scopul prevenirii răspândirii infectării cu coronavirus

Aplicarea procedurilor stabilite la nivel național de către Ministerul Sănătății în cazul în care lucrătorul prezintă simptome asociate infecțiilor respiratorii la locul de muncă


În contextul apariției riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) face o serie de recomandări care pot fi aplicate în scopul asigurării securității și sănătății lucrătorilor, dar și pentru sprijinirea angajatorilor în derularea activităților curente. Aceste măsuri sunt necesare în scop preventiv, dar și pentru clarificarea situațiilor noi în care angajatorii și angajații se pot afla din punct de vedere al relațiilor de muncă, ca urmare a măsurilor de urgență impuse de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.
..Citeste mai departe..

Noi măsuri de restricții în România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat azi că a stabilit cu reprezentanţii Guvernului pregătirea unor măsuri de supraveghere electronică, pentru persoanele care se află în izolare sau carantină.

"Am convenit pentru această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral", a spus şeful statului, la finalul unei şedinţe cu premierul Ludovic Orban, cu miniştrii de Interne, al Sănătăţii şi al Apărării. Aceştia au discutat despre eventuale noi restricţii pentru populaţie, în scopul de a împiedica transmiterea noului coronavirus. Iohannis a afirmat că noile restricţii vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară, care va fi finalizată marţi, iar restricţiile intră în vigoare de miercuri.

..Citeste mai departe..

Elemente de construcție, cărămizi și o tablă luate de vânt!

În ultimele 24 de ore, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs în localitatea Urlați. Cauza probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 1 ha vegetație uscată.

Militarii au acționat în localitatea Ariceștii Rahtivani pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil. Totodată, pompierii au acționat pentru degajarea elementelor de construcție pe strada Victoriei din Ploiesti unde s-a desprins o bucată din acoperișul unei construcții, precum și pe strada Cornățel, unde mai multe cărămizi erau despinse de pe un bloc de locuințe, iar altele erau în pericol să cadă pe trotoar. Și pe strada Cumpătul au fost probleme din cauza unei table care a fost purtată de vânt într-un copac.

..Citeste mai departe..

Inconştienţă la Ploieşti!

Parcurile au fost din nou luate cu asalt, asta după ce au fost rupte panglicile puse de Poliţie

Primăria municipiului Ploiești a suplimentat măsurile luate în vederea limitării, pe cât posibil, a răspândirii coronavirusului, astfel că, de vineri, 20 martie, s-a luat decizia de a nu mai se permite accesul în parcurile mari din municipiu. Măsura a venit ca urmare a faptului că numeroase persoane au continut să fie prezente în parcuri, stând pe bănci, în ciuda recomandărilor și avertizărilor emise la nivel național. Vineri, 20 martie, parcurile erau înconjurate cu panglică specială, fiind afişat şi un document explicativ, scris cu caratere mici de litere, cam greu vizibil totuşi.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5