Ultima editie tiparita in format pdf

Au crescut exporturile!


Indicele producției industriale în luna septembrie 2018, față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova a fost de 98,0%, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Aceeşi sursă precizează că, în luna septembrie a acestui an, față de luna corespunzătoare din anul 2017, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 113,6%. Exporturile de bunuri din județul Prahova, în luna iulie 2018, au însumat 204.388 mii euro
..Citeste mai departe..

Câştiguri salariale peste media județului, în servicii şi în comerț!

Efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii august 2018, a fost de 183.135 persoane, în creştere cu 4.512 persoane cât se înregistra în luna august 2017. Câştigul salarial mediu net, din județul nostru, a fost de 2.415 lei/salariat, mai mare cu 244 lei față de luna august 2017, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o creştere de 5,9%. Câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramura servicii şi comerț (2.524 lei/salariat) iar sub media județului în ramurile agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.102lei/salariat) respectiv în industrie şi construcții (2.302 lei/salariat)
..Citeste mai departe..

În luna august, 11.232 turişti străini au vizitat meleagurile judeţului Prahova

Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna august 2018, au pus la dispoziția turiştilor o capacitate de cazare de 12.420 locuri‐pat, valoare mai mică cu 0,3% comparativ cu luna august din 2017. În numărul total de structuri de primire turistică deschise în luna august 2018 (319 unități), pensiunile turistice urbane au deținut cea mai mare pondere, respectiv 36,7%, urmate de hoteluri (25,4%), vile turistice (13,8%), pensiuni agroturistice (11,9%), etc. Numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna august 2018, a fost de 65.152 persoane, din care 53.920 turişti români (82,8%) şi 11.232 turişti străini (17,2%), precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
..Citeste mai departe..

Statuia Libertăţii din Ploieşti, eclipsată de o construcţie... stelară!

În peisajul ploieştean şi-a făcut apariţia, dintr-o dată, o construcţie ce simbolizează o stea. Aceasta este amplasată vis-a-vis de Catedrala Ioan Botezătorul, în rondul în care se află şi Statuia Libertăţii, un simbol al oraşului. Nimic rău de zis că Ploieştiul se înzestrează cu... stele – fie şi numai ca ornamente pentru sărbătorile de iarnă, însă depinde şi unde sunt aşezate, dacă dă sau nu dă bine în aspectul municipiului. Ei bine, construcţia, respectivă, care este destul de mare, a fost amplasată chiar în faţa Statuii Libertăţii, eclipsind tot spaţiul acela, inclusiv acest simbol al Ploieştiului – Statuia Libertăţii
..Citeste mai departe..

Incendiu în Ploiești, lângă cimitir!

Duminică după-amiază, cerul Ploieștiului a fost invadat de un nor gros și negru de fum, vântul făcând ca fumul să se întindă pe o suprafață însemnată, de la Sud la Nord. Este vorba despre un incendiu produs cel mai probabil la un depozit de mase plastice, aflat în vecinătatea Cimitirului Bolovan din Ploiești. Pompierii militari au sosit imediat la fața locului, fiind anunțați de o persoană care a sunat la 112. Conform ISU Prahova, pentru stingerea incendiului se intervine cu trei autospeciale cu apă și spumă, precum și cu o ambulanță Smurd. În perioada următoare vom putea afla și ce a cauzat producerea acestui incendiu din Ploiești
..Citeste mai departe..

Căruțe confiscate de Poliţia Locală Ploieşti

Veniţi, domnilor poliţişti, şi pe străzile Elena Doamna, Malu Roşu, Traian, dar şi pe arterele de circulaţie vecine, să vedeţi acolo „paradă” de căruţe şi cărucioare pline cu peturi!

Poliţia Locală Ploieşti ne informează, printr-un comunicat de presă, că, de la intrarea în vigoare a H.C.L. privind interzicerea accesului și deplasării căruțelor și vehiculelor trase sau împinse cu mâna, s-au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.750 lei, fiind confiscate 5 atelaje hipo și un căruț. De asemenea, s-au confiscat peste două tone deșeuri din construcții, 300 kg deșeuri reciclabile și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 lei, mai se precizează în comunicatul respectiv.
..Citeste mai departe..

Două cutremure joi dimineaţa, de Ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil

Primul seism a avut magnitudinea 3,7 pe scara Richter, iar cel de-al doilea de 3,5 pe scara Richter, ambele producându-se în aceeaşi zonă, Vrancea 

În dimineaţa zilei de joi, 8 noiembrie, de Ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, în zona Vrancea, au avut loc două cutremure de peste 3,5. Primul a avut magnitudinea 3,7 pe scara Richter şi s-a produs la ora locală 5:47, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Aceeaşi sursă spune că seismul a avut loc la o adâncime de 73 de kilometri, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost: Nehoiu (46 km), Covasna (48 km), Slănic-Moldova (51 km), Odobeşti (52 km) şi Oneşti (54 km).
..Citeste mai departe..

România, zguduită de un puternic seism de 5,8 grade pe scara Richter, produs în noaptea de 27-28 octombrie!

A fost cel mai puternic cutremur din ultimii 14 ani. Din ultimele opt cutremure, cinci au avut loc în lunile de toamnă, majoritatea pe timp de noapte!

Cu 28 de minute înainte de revenirea la ora clasică (ora de iarnă), România avea să fie zguduită de un cutremur puternic, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) revizuind la 5,8 pe scara Richter magnitudinea seismului produs duminică dimineața, la ora 3:38, în zona seismică Vrancea. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 150 de kilometri și a fost măsurat cu o intensitate de 6 pe scara Mercalli. Durata seismului încă nu a fost anunțată oficial, însă se pare că acesta a ținut cel puțin 12 secunde. Oricum, acest cutremur a fost cel mai puternic din ultimii 14 ani
..Citeste mai departe..

Achitări în dosarul Lukoil

Achitări pe bandă rulantă în dosarul Lukoil în care prejudiciul calculat de procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești a fost de 1,7 miliarde de euro.

I.În baza art. 396 alin.5 rap. la art. 16 alin.1 lit. a Cod de procedură penală, dispune achitarea inculpaţilor:

1) Bogdanov Andrey Iurevici, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea cu rea credinţă a capitalului societăţii, prev. de art. 272 alin.1 lit. b din legea 31/1990 republicată şi spălare a banilor, prev. de art. 29 alin.1 din legea 656/2002, toate cu aplicarea art. 35 alin.1 şi art. 38 alin.1 Cod penal.

..Citeste mai departe..

Primar din Prahova cercetat pentru act sexual cu un minor, șantaj și ponografie infantilă

În această dimineață, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Ploiești au efectuat două percheziții domiciliare în județul Prahova (n.n. se pare ca ar fi vizat chiar primarul din Șotrile, Bogdan Davidescu), fiind vizat un bărbat bănuit de şantaj, act sexual cu un minor și pornografie infantilă prin sisteme informatice.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 - 2017, acesta ar fi întreținut în mod repetat raporturi sexuale cu o minoră și ar fi produs materiale video și foto reprezentând-o pe aceasta în ipostaze compromițătoare. Ulterior, în cursul lunii iunie 2018, ar fi distribuit în mediul on-line materialele astfel produse, cu scopul de a o șantaja.

..Citeste mai departe..

La Alianţa Franceză din Ploieşti a fost lansat un proiect de mobilitate în domeniul educaţiei adulţilor

Proiectul se derulează pe o perioadă de 24 de luni, obiectivul central al proiectului fiind formarea competenţelor de lucru cu instrumente digitale de nouă generaţie

Miercuri, 17 octombrie a.c., Asociaţia Alianţa Franceză Ploieşti a avut bucuria şi plăcerea de a face cunoscută publicului francofon ploieştean lansarea proiectului „Le numérique à l’aide de la francophonie (N.A.F.)”, proiect nr. 2018-1-RO01-KA104-048084, depus şi ulterior aprobat în cadrul Apelului naţional la propuneri de proiecte 2018, Programul Erasmus+, Acţiunea Cheie 1 - Proiecte de mobilitate în domeniul educaţiei adulţilor pentru termenul limită 1 februarie 2018.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5