Ultima editie tiparita in format pdf

Un șofer de autocar a rupt barierele lăsate la o trecere la nivel cu calea ferată


Un şofer de autocar a rupt barierele lăsate la o trecere de cale ferată, în judeţul Prahova, îincidentul fiind surprins de camerele de luat vederi amplasate în zonă. Potrivit oficialilor CFR Infrastructură, incidentul a avut loc marţi, 26 octombrie 2021, la ora 14.15, la trecerea la nivel cu calea ferată de la kilometrul 45+200, situată între staţiile Crivina - Brazi, în judeţul Prahova.
..Citeste mai departe..

Fără taxe la cămin şi la înscrierea la facultate pentru copiii cadrelor didactice

Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor a votat, în unanimitate, o iniţiativă legislativă care prevede că toţi copiii cadrelor didactice, ai cadrelor didactice auxiliare sau pensionare şi orfanii ai căror părinţi au lucrat în sistemul educaţional să fie scutiţi de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în universităţi şi să beneficieze de gratuitate în cămine şi internate.

..Citeste mai departe..

Şeful IPJ Prahova, Viorel Dosaru, numit subsecretar de stat

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova,chestorul Viorel Dosaru, a fost numit în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul de Interne, printr-o decizie a premierului Dacian Ciolos, publicată astazi în Monitorul Oficial. 

Viorel Dosaru a ocupat funcţia de inspector şef al IJP Prahova din iulie 2012, iar în martie 2014, a fost avansat la gradul de chestor de poliţie. În perioada 2001-2006, Viorel Dosaru a fost şef al Poliţiei Municipiului Ploieşti. 

..Citeste mai departe..

ZECE ZILE FĂRĂ APĂ POTABILĂ LA BREAZA

Problema apei potabile de la Breaza se agravează de la o zi la alta. Astăzi, Hidro Prahova a decis să oprească alimentarea cu apă în majoritatea cartierelor din localitate după ce Direcţia de Sănătate Publică Prahova a anunţat că bacteria clostridium perfringens nu a dispărut din instalaţii. S-a luat din nou măsura igienizării bazinului de apă (cel de lângă Hidro Jet), iar în toată această perioadă ISU Prahova asigură alimentarea populaţiei cu apă trimiţând câte cinci cisterne a câte cinci tone pe zi, cu posibilitate de suplimentare în caz că va fi necesar.

..Citeste mai departe..

Trei accidente azi, în Prahova

Astăzi, în judeţul Prahova, s-au produs trei evenimente rutiere, primul dintre ele având loc în Ploieşti, la prânz, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, un biciclist fiind acroşat de un autoturism.

În jurul orei 16, la intrarea în Sinaia, pe DN1, două autoturisme s-au ciocnit, iar o persoană a fost rănită. Şi pe DN1B, în zona Albeşti, a avut loc un accident rutier, tot între două autoturisme, de data aceasta soldat doar cu pagube materiale.
..Citeste mai departe..

Liberalii vor Legea prevenţiei în sănătate

Partidul Naţional Liberal a organizat astăzi o conferinţă de presă, în care senatorul Ion Luchian şi consilierul judeţean Viorica Vasile au prezentat proiectul Legii de prevenţie în sănătate, aflat în dezbatere publică până pe data de 4 martie a.c.

„Este o lege care va revoluţiona sistemul de sănătate din România.

..Citeste mai departe..

Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie

Alegerile locale din acest an vor avea loc în data de 5 iunie, potrivit unei Hotărâri incluse în pachetul legislativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor autorităților administrației publice locale, adoptat ieri de Guvern.

Stabilirea datei de 5 iunie a avut în vedere prevederile legale potrivit cărora data alegerilor se stabilește prin Hotărâre de Guvern cu cel puțin 75 de zile înaintea votării și permite consilierilor locali, județeni și primarilor aleși în scrutinul electoral anterior să își încheie mandatele obținute pentru o perioadă de patru ani.

..Citeste mai departe..

Ursul prins la Ploiești se reîntoarce la Zărnești

Primăria Municipiului Ploiești, prin Administrația Parcului Memorial „Constantin Stere”, informează cetățenii că ursul capturat pe raza municipiului Ploiești, în noaptea de 24 spre 25 decembrie 2015, va fi relocat din Grădina Zoologică Ploiești către Rezervația de urși Zărnești, joi, 11 februarie 2016. Îmbarcarea se va face între orele 07.30 – 08.30.

..Citeste mai departe..

Conferinţă susţinută de Dumitru-Dorin Prunariu în faţa elevilor ploieşteni

Este o mare onoare să te poţi afla în preajma unui asemenea om ca Dumitru-Dorin Prunariu, singurul român care a... păşit dincolo de atmosfera Pământului, în spaţiul cosmic, înconjurând Terra de 125 de ori, în cadrul programului spaţial din care a făcut parte. Ai un sentiment deosebit, aparte, cu vibraţii energetice înalte. Bunul simţ, modestia şi, nu în ultimul rând, inteligenţa sunt aspecte care spun multe despre caracterul său nobil.

..Citeste mai departe..

Accident cu 5 morţi lângă Ploieşti

În această dimineaţă, la ora 6.15, pe Centura de Vest a Ploieştiului a avut loc cel mai grav accident de circulaţie din ultimii ani, în urma căruia şi-au pierdut viaţa cel puţin 5 persoane, patru bărbaţi şi o femeie, toţi adulţi, una dintre ele fiind chiar şoferul autobuzului, care efectua o cursă regulată Măneşti - Ploieşti. Alte câteva zeci sunt rănite. În zonă traficul este blocat, fiind instituit cod roşu de intervenţie. 22 de ambulanţe au fost prezente la faţa locului, 26 de persoane fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. 

Tragedia s-a produs ca urmare a coliziunii între o autobasculantă încărcată cu nisip şi un autobuz cu călători.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova , Marian Popescu, a declarat că „nu putem avansa o cauză a producerii accidentului, ci doar ipoteze”. Pe carosabil nu exista nicio urmă de frânare a autobuzului.

..Citeste mai departe..

Vizită a unui secretar de stat în Prahova

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Adrian Marius Dobre, a efectuat astăzi o vizită de lucru în Judeţul Prahova. Acesta a fost primit la sediul Consiliului Judeţean Prahova de către Radu Ionescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova; Fabioara Ionescu, administratorul public al judeţului; Ludmila Sfîrloagă, consilier judeţean precum şi de către prefectul Judeţului Prahova, Rodica Paraschiv.

După această întrevedere, secretarul de stat a facut o vizită la mai multe centre de plasament din Judeţul Prahova, rebilitate cu fonduri europene şi co-finanţate de Consiliul Judeţean Prahova: Centrul de Plasament Filipeştii de  Târg,  Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Ariceştii Rahtivani (sat Nedelea) şi Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Tătărai 

..Citeste mai departe..

    124 125 126 127 128 129 130