Ultima editie tiparita in format pdf

Poliţia Locală a făcut curăţenie... în Bereasca!


În cursul zilei de luni, 16 octombrie 2017, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Serviciului Ordine Publică au desfășurat, în Cartierul Bereasca, o acțiune privind salubrizarea municipiului, cu verificarea stării de curățenie a domeniului public. În urma monitorizărilor și controalelor întreprinse, la intersecția străzilor Crâșmărițelor, Cuptoarelor și Lucernei, pe un teren neîngrădit, au fost depistate aproximativ 500 kg deșeuri din sticlă și peste 850 kg deșeuri din plastic.
 
..Citeste mai departe..

Bunica Anei Maria Pătru, citată la DNA Ploieşti

Ioniţa Simionescu, bunica Anei Maria Pătru, a venit miercuri la DNA Ploieşti, citată fiind în calitate de martor. Bătrâna în vârstă de 90 de ani va da declaraţii în dosarul nepoatei sale, urmărită penal într-un nou dosar în care este acuzată că a luat mită 600 mii euro de la un om de afaceri. Bătrâna a venit la Ploieşti însoţită de nepoata sa. La DNA Ploieşti a fost solicitată şi prezenţa unei ambulanțe pentru a interveni în caz că Ioniţa Simionescu va avea nevoie, dat fiind vârsta înaintată. La intrare în sediul DNA Ploieşti, bătrâna a declarat că ştie de ce se află la DNA, instituţie pe care o acuză că i-a nenorocit copilul. (D.F.)

..Citeste mai departe..

Procuror DNA, audiat la... DNA!

Mihaiela Iorga Moraru, procuror anticorupţie din cadrul DNA structura centrală, a fost citată să se prezinte la audieri la DNA Ploieşti. Magistratul a declarat că a fost chemată în calitate de martor într-un dosar în care se fac cercetări de fals intelectual şi favorizarea infractorului. Iorga a precizat că nu ştie cu exactitate despre ce dosar este vorba, dar sunt surse care susţin că ancheta are legătură cu un dosar care îl privește și pe omul de afaceri Florian Walter. Concret, Iorga Moraru a avut în cercetare o cauză care îl privea pe Walter, însă aceasta ar fi tergiversat ancheta.

..Citeste mai departe..

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, acuzată că a cerut mită un milion de euro

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, este acuzată de luare de mită într-un nou dosar de corupție. Procurorii DNA din Ploiești, unde miercuri au avut loc audieri în cauză, susțin că Pătru ar fi cerut un milion de euro de la reprezentanții unei societăți private. În schimbul banilor fosta șefă a AEP ar fi promis că intervine pentru soluționarea favorabilă a unei anchete care privea firma respectivă.

600.000 de euro dintr-un milion cerut spun procurorii DNA din Ploiești că ar fi primit Ana Maria Pătru de la reprezentanții unei societăți cu profil IT. În schimbul banilor Pătru ar fi promis că îl va determina pe directorului unei instituții publice cu atribuții de control să soluționeze în mod favorabil o investigație care privea firma respectivă. Banii au fost primiți de Pătru, spun anchetatorii, în mai multe tranșe, în perioada 2013-2014.

..Citeste mai departe..

Ploieşteni! S-a deschis „Târgul de toamnă”

După atâtea şi atâtea festivaluri organizate în Ploieşti în acest an, iată că a venit rândul, odată cu sosirea toamnei, şi celebrului „Târg de toamnă”, ajuns la a XVI-a ediţie, un târg mult aşteptat de ploieştenii care vor să-şi aprovizioneze cămările cu tot felul de produse de sezon. Bani să fie! În cele 85 de căsuţe din lemn amenajate în Parcul „Toma Socolescu”, din faţa Halelor Centrale, întâlnim tot felul de produse, atât cele de sezon, cum ar fi legume, struguri, vin, must, ţuică, cât şi carne şi preparate din carne, în special cele afumate. De asemenea, nu lipsesc produsele de cofetărie, cu delicioasele feluri de ciocolată sau soiuri de bomboane.
..Citeste mai departe..

Șefa Arestului Poliției Prahova amenințată de un deținut recidivist

Comisarul Daniela Enache, șeful Centrului de Reținere și Prevenție al Inspectoratului Județean de Poliție  Prahova, a fost amenințată că va fi violată de către un bărbat arestat pentru furt, cunoscut în lumea interlopă din zona Florești. Agresorul, Ionuț Pietraru, este știut pentru actele sale de violență, acesta fiind implicat în mai multe scandaluri care au izbucnit în Arestul de la Câmpina și în care victime au fost chiar Sorin Blejnar, fostul șef ANAF și Iulian Herțanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta.  Atât Blejnar cât și Herțanu au avut ghinionul să fie încarcerați, după ce au fost arestați în dosare de corupție, în aceeași celulă cu Pietraru. În cauză, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a deschis o anchetă pe numele interlopului, pe care l-a și deferit justiției sub aspectu săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Scandalul din Arestul IJP Prahova a izbucnit din cauza condițiilor de detenție. Conform unor surse apropiate de anchetă, Pietraru ar fi cerut polițiștilor din Arest apă caldă pentru a-și prepara o cană cu cafea, asta în condițiile în care persoanele arestate beneficiază de luxul de a avea acces la apă caldă doar două zile pe săptămână.

..Citeste mai departe..

Criza de poliţişti

Ministerul de Interne dublează locurile la şcolile de profil şi organizează sesiuni de admitere extraordinare

Pentru prima dată în istoria postdecembristă a Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina un candidat a reuşit să obţină maximul de puncte la examenul de admitere. Diana Florina David, din Botoşani, absoleventă a Colegiului Mihai Eminescu, a rezolvat corect toate cele 90 de cerinţe şi astfel a distrus mitul că la unitatea de învăţământ a Ministerului de Interne nu ajung cei mai buni.

Nu a fost singurul record care s-a obţinut în sesiunea de admitere august-septembrie 2017. În urma corectării lucrărilor, nu mai puţin de 481 de candidaţi dintr-un total de 1400 au obţinut peste 80 de puncte, iar aproape 900 au obţinut peste 70 de puncte, ultimul punctaj cu care a fost admis un candidat fiind de 67, enorm, dacă este să comparăm cu rezultatele anilor trecuţi, când erau declaraţi admişi chiar şi cei care obţinuseră 50 de puncte, minimum necesar.

..Citeste mai departe..

Mult zgomot pentru... câteva tunete, fulgere şi o ploaie normală de toamnă!

Alarmare publică fără precedent pentru Ploieşti şi localităţile din judeţul Prahova pentru ziua de 20 septembrie şi dimineaţa zilei următoare. Mobilizări ale pompierilor, poliţiştilor, medicilor de ziceai că vine Potopul sau Apocalipsa! O parte a mediei prezenta în repetate rânduri imagini cu furtuna puternică de la Timişoara, poate de dragul rating-ului, a audienţelor, introducând în minţile oamenilor răul ce... urmează să vină ca urmare a avertizărilor ANM. Internauţii nu aveau cum să scape prilejul acesta şi au invadat spaţiul virtual cu postări... tematice, multe aberante! Până la urmă, realitatea avea să fie alta, ameninţările alarmante ale autorităţilor neavând nimic de aface cu ce avea să fie.
..Citeste mai departe..

Adio, Mircea Ionescu Quintus

Liderul liberal Mircea Ionescu Quintus, care a murit vineri, la Ploieşti, la vârsta de 100 de ani, a fost înmormântat luni, la Cimitirul Viişoara. Sicriul cu trupul neînsufleţit al omului politic a fost depus încă de duminică, la Biserica „Buna Vestire” din Ploieşti, aflată în imediata apropiere a reşedinţei familiei Quintus.

Încă de duminică, la biserică, au venit să aducă un ultim omagiu foşti şi actuali lideri PNL, printre care s-a aflat Raluca Turcan, Ludovic Orban, George Copos, Valeriu  Stoica, iar din partea formaţiunii politice ALDE a fost prezentă chiar Graţiela Gavrilescu, care este şi vicepremierul României. Îşi anunţase prezenţa şi ministrul de interne Carmen Dan, dar aceasta nu a mai putut veni la Ploieşti din cauza calamităţilor care s-au produs duminică seara la Timişoara, fiind prezentă acolo pentru a supraveghea operaţiunile specifice situației de criză.

..Citeste mai departe..

Codul portocaliu de furtuni şi ploi suspendă cursurile şcolare în Ploieşti şi în judeţ

Ca urmare a Codului portocaliu de instabilitate atmosferică sub care se află şi judeţul Prahova, a fost luată decizia ca toate unităţile de învăţământ din judeţ, implicit şi din Ploieşti, să-şi suspende cursurile începând cu ora 15:30, măsură valabilă pentru data de 20 septembrie, după cum am aflat şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. Judeţul nostru se află sub acest cod până pe 21 septembrie, ora 10:00, dar nu s-a anunţat dacă şi joi cursurile vor fi suspendate. Sunt anunţate vijelii şi cantităţi însemnate de apă, între 50 şi 70 l/mp.
..Citeste mai departe..

Melomanii zgomotoşi, dar şi cei care fumau în spaţii nepermise, pe lista „neagră” a poliţiştilor locali

Pentru încălcarea unor prevederi legale, valoarea sancţiunilor s-a ridicat la 38.820 lei, în perioada 11-14 septembrie

Ca urmare a activităţilor întreprinse de poliţiştii locali din Ploieşti, în perioada 11-14 septembrie a.c., au fost aplicate 177 de sancțiuni contravenționale, cu o valoarea totală a amenzilor de 38.820 lei. Faptele sancționate au constat în tulburarea liniștii și ordinii publice prin muzică ascultată cu volumul ridicat, dar şi consum de alcool pe domeniul public, în zone circulate precum străzile: „Gh. Gr. Cantacuzino”, „Arinului”, „Mihai Eminescu”, „Colinei”, „Cuza Vodă”, „Republicii”, „Mihai Bravu” şi Gang Nord.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4