Ultima editie tiparita in format pdf

Conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice!


Aparatele etilotest au înregistrat valori de 0,60; 0,66; 0,70 și 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat

* Pe 25 septembrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești-Biroulu Rutier au fost sesizați despre faptul că pe strada Democrației, din municipiu ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un autoturism.
Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Berceni. Pe motiv că acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
..Citeste mai departe..

„Secretele Mării”, la Ploieşti!

O săptămână dedicată promovării Forţelor Navale Române! Forţă se pare că mai avem, dar Flotă... !

În aşteptarea apei calde, ploieştenii sunt anunţaţi că urmează o săptămână dedicată promovării Forţelor Navale Române, sub titulatura de „Secretele Mării”, un eveniment organizat în premieră în Ploieşti.
Credeţi că vom afla unde a... dispărut o mare parte din Flota României? Greu de crezut, dar....!
Se anunţă o săptămână plină de evenimente expoziționale, locul ales pentru aşa ceva fiind Palatul Culturii, în Sala Coloanelor şi în Sala Marii Uniri.
Ziua de deschidere a manifestării este sâmbătă, 24 septembrie, iar Ziua Festivă este programată ceva mai târziu, pe 27 septembrie, când va participa la festivitatea oficială un amiral al Forțelor Navale Române, după cum se specifică pe invitaţia oficială.
..Citeste mai departe..

Sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 53.380 lei, aplicate de Poliţia Locală în primele 20 de zile ale lunii septembrie

Poliția Locală Ploiești prin Birourile de Ordine Publică a desfășurat, în perioada 1 – 20 septembrie a.c., acțiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice pe raza municipiului, de prevenire și combatere a faptelor contravenționale de orice natură.
Au fost aplicate 229 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 53.380 lei. Polițiștii locali au acționat în mijloacele de transport în comun, împreună cu lucrătorii T.C.E., fiind legitimate și avertizate 69 de persoane cu scopul de a preveni producerea unor fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială.
..Citeste mai departe..

Neregulile de la volan, sancţionate de poliţiştii locali

În dimineaţa de marti, 20 septembrie a.c., între orele 05:00 și 09:00, polițiștii locali ploieşteni din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au efectuat acţiuni privind asigurarea respectării prevederilor legale de către conducătorii de autovehicule destinate transportului de marfă și persoane.
Astfel, s-a acționat pe Șoseaua Vestului, strada Domnișori, str. Găgeni, str. Gh. Gr. Cantacuzino și str. Depoului. Au fost verificați 82 conducători auto și aplicate 53 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.250 lei, pentru circulația cu autovehicule având masa maximă mai mare de 3,5 tone, precum și pentru transportul de persoane cu miocrobuze/autobuze fără autorizație de acces, utilizarea altor terminale, circulația pe alte trasee și oprirea în alte stații decât cele stabilite de municipalitate).
..Citeste mai departe..

Municipiul Ploiești a câștigat titlul de Capitala Tineretului din România din 2024!

Sperăm să vină apa caldă până atunci!

Deşi ploieştenii traversează o perioadă neplăcută, din pricina lipsei apei calde de mai bine de 6 săptămâni şi a punerii sub semnul întrebării a acordării subvenţiilor pentru căldură, iată că se cuvine a le da şi o veste bună locuitorilor Ploieştiului.
Aşadar, la Summit-ul Tinerilor 7.0 RĂDĂCINI, desfășurat în perioada 15-17 septembrie, la Cluj-Napoca, Municipiul Ploiești a câștigat titlul de Capitala Tineretului din România în 2024!
Poate, pentru cei mai mulţi, vestea aceasta nu înseamnă mare scofală şi nu îi face să exclame „Oau!”, dar, totuşi, este o veste bună!
..Citeste mai departe..

Din nou porţi închise la Halele Centrale!

De data aceasta se spune că unitatea este închisă pentru a se face igienizare şi renovare, până pe 2 octombrie! Toamna, măi, faceţi aşa ceva?

După numai 10 zile de la acel control al Protecţiei Consumatorilor Prahova, care a dus la închiderea pentru 24 de ore a activităţilor comerciale din incinta Halelor Centrale, deşi nereguli au fost depistate doar la anumite sectoare, nu la toată Hala, iată că acum, pe 19 septembrie, ploieştenii aveau să vadă din nou porţi închise la Halele Centrale!
Să reamintim că, înainte de controlul Protecţiei Consumatorului, la Hale s-au aflat în control, cu o zi înainte, şi Poliţia Economică! Ups! 
..Citeste mai departe..

Cutremur în Muntenia, la doar 46 km. de Ploiești!

Seismul a fost măsurat ca având o magnitudine de 4.1 grade pe scara Richter

Panică în rândul locuitorilor din Muntenia! În searea de 18 septembrie a.c. s-a produs în Muntenia, Dâmbovița un cutremur de pământ cu magnitudinea ML 4.1, la adâncimea de 30 km., seismul fiind puternic resimțit de ploieșteni.
Este surprinzător că așa ceva se întâmplă dintr-o astfel de locație, Zona Dâmbovița nefiind cunoscută ca o zonă... bogată din punct de vedere seismic!
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului informează că seismul s-a produs la 46 km. Vest de Ploiești, 51 km. Nord Est de Pitești, 66 km. Sud de Brașov, 87 km. Nord Vest de București, 130 km. Sud Est de Sibiu, 140 km. Nord de Ruse, 154 km. Nord Est de Craiova, 200 km. Vest de Brăila, 202 km. Sud Vest de Bacău, 208 km. Vest de Galați
..Citeste mai departe..

Poliţia, la Colegiul „Elie Radu” din Ploiești!

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova anunţă că este alături de elevi, părinți și cadre didactice în noul an școlar, și va desfășura permanent activități în unitățile de învățămănt, pentru creșterea siguranței în unităţile școlare și în zona adiacentă acestora.
Astfel, în dimineața zilei de 16 septembrie, pe parcursul a două ore, polițiștii de siguranță școlară, prevenire, ordine publică, arme, explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale, dar și cei ai Secției nr.2 de poliție Ploiești au desfășurat o acțiune informativ-preventivă la 11 clase din cadrul Colegiului „Elie Radu” din Ploiești.
Activitatea a avut ca scop conștientizarea elevilor cu privire la prevenirea infracțiunilor motivare de ură, scăderea riscului de victimizare în rândul copiilor și modalitățile de prevenire antivictimală a acestora, dar și depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care tulbură ordinea și liniștea publică sau încalcă în orice mod prevederile legale.
..Citeste mai departe..

S-a deschis Târgul de Toamnă, la Ploieşti!

Aici găsiţi produse tradiţionale româneşti

Ploieştenii care vor să-şi umple cămara cu produse alimentare de sezon se pot prezenta în centrul municipiului, în parcarea dintre Parcul „Toma Socolescu” şi Palatul Culturii, acolo unde astăzi, 16 septembrie, s-a deschis cea de-a XX-a ediţie a „Târgului de Toamnă”.
Puteţi achiziţiona struguri, vin, must, mere, roşii, ardei iute, toate de la producători autohtoni.
De asemenea, este organizat şi un spaţiu în care puteţi să serviţi mici, friptură, bere.
„Târgul de Toamnă” este deschis până pe 25 septembrie şi este un eveniment organizat de către Primăria Municipiului Ploiești și Consiliul Local al Municipiului Ploiești, prin S.C. Hale și Piețe S.A, în colaborare cu S.C. S.G.U Ploiești S.R.L
..Citeste mai departe..

139 de sancțiuni contravenționale în acţiunile „Blitz” din 14 septembrie

Au fost reţiunte 5 permise de conducere!

Miercuri, 14 septembrie, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au fost efectuate trei acțiuni „Blitz” pe Drumul Național 1, în municipiul Câmpina dar și în zona limitrofă a orașului Slănic.
Astfel, polițiștii au acționat pe linie rutieră, în scopul prevenirii accidentelor rutiere cu urmări grave, în vederea combaterii accidentelor rutiere ce au drept cauză de producere nerespectarea regimului legal de viteză, dar și nerespectare regulilor de circulație de către bicicliști/pietoni.
..Citeste mai departe..

O nouă convocare fără succes a AGA a A.D. I. Termo Prahova!

Şi tot aşa.... până când, că vine sezonul rece acum?

Pentru a patra oară consecutiv, reprezentanții Consiliului Județean în A.G.A a A.D.I. Termo Prahova nu s-au prezentat la ședința similară programată, statutar, a se desfășura în regim de urgență, în vederea demarării procedurilor legale privind asigurarea apei calde pentru ploieșteni.
Astfel, Municipalitatea ploieșteană este nevoită să solicite, din nou, ADI Termo Prahova, pentru a cincea oară consecutiv, reluarea procedurii de convocare a Adunării Generale a Acționarilor (A.G.A.) a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova, în vederea demarării procedurilor legale privind asigurarea apei calde pentru ploieșteni, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Ploieşti.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4