Ultima editie tiparita in format pdf

Criza de poliţişti


Ministerul de Interne dublează locurile la şcolile de profil şi organizează sesiuni de admitere extraordinare

Pentru prima dată în istoria postdecembristă a Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina un candidat a reuşit să obţină maximul de puncte la examenul de admitere. Diana Florina David, din Botoşani, absoleventă a Colegiului Mihai Eminescu, a rezolvat corect toate cele 90 de cerinţe şi astfel a distrus mitul că la unitatea de învăţământ a Ministerului de Interne nu ajung cei mai buni.

Nu a fost singurul record care s-a obţinut în sesiunea de admitere august-septembrie 2017. În urma corectării lucrărilor, nu mai puţin de 481 de candidaţi dintr-un total de 1400 au obţinut peste 80 de puncte, iar aproape 900 au obţinut peste 70 de puncte, ultimul punctaj cu care a fost admis un candidat fiind de 67, enorm, dacă este să comparăm cu rezultatele anilor trecuţi, când erau declaraţi admişi chiar şi cei care obţinuseră 50 de puncte, minimum necesar.

..Citeste mai departe..

Adio, Mircea Ionescu Quintus

Liderul liberal Mircea Ionescu Quintus, care a murit vineri, la Ploieşti, la vârsta de 100 de ani, a fost înmormântat luni, la Cimitirul Viişoara. Sicriul cu trupul neînsufleţit al omului politic a fost depus încă de duminică, la Biserica „Buna Vestire” din Ploieşti, aflată în imediata apropiere a reşedinţei familiei Quintus.

Încă de duminică, la biserică, au venit să aducă un ultim omagiu foşti şi actuali lideri PNL, printre care s-a aflat Raluca Turcan, Ludovic Orban, George Copos, Valeriu  Stoica, iar din partea formaţiunii politice ALDE a fost prezentă chiar Graţiela Gavrilescu, care este şi vicepremierul României. Îşi anunţase prezenţa şi ministrul de interne Carmen Dan, dar aceasta nu a mai putut veni la Ploieşti din cauza calamităţilor care s-au produs duminică seara la Timişoara, fiind prezentă acolo pentru a supraveghea operaţiunile specifice situației de criză.

..Citeste mai departe..

Codul portocaliu de furtuni şi ploi suspendă cursurile şcolare în Ploieşti şi în judeţ

Ca urmare a Codului portocaliu de instabilitate atmosferică sub care se află şi judeţul Prahova, a fost luată decizia ca toate unităţile de învăţământ din judeţ, implicit şi din Ploieşti, să-şi suspende cursurile începând cu ora 15:30, măsură valabilă pentru data de 20 septembrie, după cum am aflat şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. Judeţul nostru se află sub acest cod până pe 21 septembrie, ora 10:00, dar nu s-a anunţat dacă şi joi cursurile vor fi suspendate. Sunt anunţate vijelii şi cantităţi însemnate de apă, între 50 şi 70 l/mp.
..Citeste mai departe..

Melomanii zgomotoşi, dar şi cei care fumau în spaţii nepermise, pe lista „neagră” a poliţiştilor locali

Pentru încălcarea unor prevederi legale, valoarea sancţiunilor s-a ridicat la 38.820 lei, în perioada 11-14 septembrie

Ca urmare a activităţilor întreprinse de poliţiştii locali din Ploieşti, în perioada 11-14 septembrie a.c., au fost aplicate 177 de sancțiuni contravenționale, cu o valoarea totală a amenzilor de 38.820 lei. Faptele sancționate au constat în tulburarea liniștii și ordinii publice prin muzică ascultată cu volumul ridicat, dar şi consum de alcool pe domeniul public, în zone circulate precum străzile: „Gh. Gr. Cantacuzino”, „Arinului”, „Mihai Eminescu”, „Colinei”, „Cuza Vodă”, „Republicii”, „Mihai Bravu” şi Gang Nord.
..Citeste mai departe..

Calul abandonat după ce a fost torturat a ajuns la Grădina Zoologică din Bucov, unde beneficiează, după cum ni s-a spus, de tratament medical, hrană şi condiţii civilizate de trai

Revenim cu noutăţi în ce priveşte cazul dramatic al unui cal găsit de noi în stare foarte gravă, abandonat lângă o centrală termică pe Strada Transilvaniei din Ploieşti după ce a fost pur şi simplu torturat de nişte indivizi care nu pot fi numiţi oameni. Am solicitat, în scris, Administraţiei Parcului Memorial „Constantin Stere” din Bucov, locul unde a fost adus calul pentru tratament, datalii despre starea de sănătate a sărmanului căluţ, iar răspunsul, venit în scurt timp, a fost că respectivul cal se află cazat la Grădina Zoologică, într-un amplasament curat şi cu iluminat corespunzător.

..Citeste mai departe..

Sălbăticie în Ploieşti! Cal abandonat după ce a fost torturat!

Deşi ne aflăm în anul 2017 când, nu-i aşa, omul pare să fi atins un nivel înalt de civilizaţie, iată că întâlnim şi cazuri de „vestul sălbatic”, de sălbăticie, de te determină să te întrebi dacă acei indivizi, care chinuie animalele, mai merită să se numească oameni. Pe data de 29 august, un cal abandonat zăcea pe iarba aflată lângă o centrală termică, locaţia – strada Transilvaniei, vis-a-vis de Tipografia Grafica Prahoveană. Culcat pe iarbă, căluţul se vedea că suferă şi că-l doare ceva. Dorea să se ridice, însă săracul nu putea şi parcă vroia să ne arate ce anume îl deranjează.
..Citeste mai departe..

Goana pentru jumătate de milion de euro

Recompensă record pentru găsirea bătrânului kuweitian dispărut la Cheia

Se reia ancheta în cazul misterioasei dispariţii din vara anului 2015 a unui cetăţean kuweitian, cazat la o pensiune din staţiunea prahoveană Cheia. Familia sa nu s-a mulţumit deloc cu gândul că bătrânul Mohamed Al-Baghli nu mai este de găsit, aşa că au decis să facă tot posibilul să motiveze cetăţenii, români sau străini, să dea de urma bărbatului. Miza este uriaşă, un record pentru România: 500.000 de euro recompensă pentru oricine poate da o informaţie care să ducă la găsirea lui Mohamed.

Atraşi de sutele de mii de euro, localnicii din Cheia, dar şi turiştii au început să scotocească prin pădurile din zona turistică a comunei Măneciu. Căutările sunt extrem de dificile şi asta pentru că informaţiile sunt puţine, iar cele care au apărut în spaţiul public sunt confuze. În paralel, familia Al-Baghli împreună cu reprezentanţi ai ambasadei Kuweitului în România au mers la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova pentru a afla care sunt noutăţile în acest dosar complicat.

..Citeste mai departe..

Autorităţi! Luaţi măsuri împotriva tulburării ordinii şi moralei publice, fapte de „horror” fiind tot mai prezente în parcul dintre blocuri aflat în Cartierul Ienăchiță Văcărescu

Ideea cu amplasarea parcurilor între blocuri sau în imediata vecinătate a lor nu se dovedeşte deloc bună. Ar fi benefică pentru oameni normali la cap, civilizaţi, dar nu şi pentru unii tineri ce arată lipsă de cuviință, de respect față de regulile de convieţuire socială. Locatarii sunt pur şi simplu... bombardaţi cu foarte multă gălăgie. Fie că e zi, fie că e noapte, în aceste parcuri îşi fac apariţia fel de fel de indivizi şi individe care nu au nicio legătură cu civilizaţia, dovadă fiind comportamentul etalat. „Campion” la acest capitol pare a fi parcul aflat în spatele blocurilor 141 de pe străzile Malu Roşu, Zimbrului, în Cartierul Ienăchiță Văcărescu.
..Citeste mai departe..

Scandal la Ploieşti între Leonard Doroftei şi Primărie: *”Moşu”, somat să evacueze spaţiul unde funcţionează Pub-ul său

Scandal fără precedent la Ploieşti între fostul pugilist Leonard Dorin Doroftei şi reprezentanţii administraţiei publice Locale. Motivul neînţelegerilor îl reprezintă locul unde funcţionează, de mai bine de zece ani, Pub Doroftei, un restaurant reprezentativ pentru municipiul Ploieşti. Primăria Ploieşti l-a somat pe Doroftei să evacueze spaţiul unde se află în prezent Pub-ul administrat de fostul sportiv şi asta datorită faptului că acea clădire, situată în centrul municipiului, a fost catalogată cu risc seismic, iar autorităţile nu mai pot emite autorizaţie de funcţionare.

Leonard Doroftei se află în ipostaza nefericită de a renunţa la afacerea sa de suflet în urma modificărilor legislative privind localurile de alimentaţie publică.

..Citeste mai departe..

Consilier local din Breaza, acuzat că întreţinea relaţii sexuale cu băieţi minori într-o haltă părăsită

Cristian Brotoiu, fost consilier local (PSD) din oraşul Breaza, arestat preventiv pentru întreţinere de relaţii sexuale cu minori, era cunoscut în comunitatea locală pentru apucăturile sale nesănătoase. Informaţia apare în motivarea de arestare preventivă emisă de Tribunalul Prahova. În plus, se pare că Brotoiu nu a făcut doar o singură victimă, susţin procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina care instrumentează acest dosar.

Până în prezent, anchetatorii n-au identificat decât o victimă, dar din declaraţiile martorilor audiaţi în cauză reiese că Brotoiu avea un grup de copii şi adolescenţi pe care-i folosea pentru plăcerea proprie.  Bărbatul reuşea să-şi ademenească victimele într-o clădirea abandonată din halta Nistoreşti, situată pe marginea Drumului Naţional 1. 

..Citeste mai departe..

Primăria Sinaia, câştig de cauză în procesul cu ANAF

Primăria oraşului Sinaia a câştigat la Curtea de Apel Ploieşti, Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal, prin hotărârea civilă cu numărul 1120/14 iunie 2017rămasă definitivă, din dosarul nr.467/105/2016, returnarea sumei de 470.907 lei de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahova şi încasarea sumei de 17.289 de lei reprezentândcheltuieli de judecată. Suma reprezintă o parte din TVA-ul aferent investiţiei pentru construirea tronsonului 1 al Telegondolei Sinaia. Corpul de control al ANAF, în urma inspecţiei fiscale efectuate la Primăria Sinaia, nu a aprobat rambursarea acestei sume pe motiv că Oraşul Sinaia nu era proprietarul Telegondolei.

„Am acţionat în instanţă Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Prahovaşi am cerut restituirea cotei de TVA după ce ANAF a decis să nu mai vireze banii.

..Citeste mai departe..

1 2 3 4