Ultima editie tiparita in format pdf

Viorica Dăncilă, la Ploiești


Premierul Viorica Dancilă, însoțită de miniștrii Sorina Pintea, Orlando Teodorovici, Radu Oprea și Nicolae Bădălau, a fost astăzi, 15 mai,  la Ploiești unde a participat la semnarea "Contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a activităţii de operare a Staţiei de Sortare a deşeurilor Boldeşti - Scăieni şi a Staţiei de Tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile Ploieşti, între Consiliul Județean Prahova și o companie privată. Cele două investiții ale Consiliului Județean Prahova au fost derulate cu fonduri europene.

Oficialii guvernamentali au și vizitat cele două obiective, iar ulterior au fost în județ pentru a vedea și alte investiții realizate din fonduri Europene.

..Citeste mai departe..

Klaus Iohannis, lansare de carte la Ploiești

Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat ieri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești, cea de-a treia sa carte, „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, apărută recent la Curtea Veche Publishing.

Cartea este o invitație la dezbatere, la analiză și cunoaștere, astfel încât să le ofere cititorilor informații de care au nevoie pentru a deveni cetățeni europeni implicați, alături de instrumente care să le contureze o poziție articulată față de Uniune și față de viitorul ei.

Lansarea face parte dintr-o serie de întâlniri cu cititorii în întreaga țară, în unele dintre cele mai importante instituții culturale și educaționale.

..Citeste mai departe..

9 mai, Ziua Independenței de Stat a României a fost sărbătorită şi la Ploieşti

Îndemnuri politice în fața militarilor!

Autorităţile locale ploieştene au organizat joi, 9 mai, activităţi prilejuite de sărbătorirea Zilei Independenței de Stat a României, a Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi a Zilei Europei. Astfel, ceremoniile militare și religioase ocazionate de sărbătorirea celor trei importante evenimente s-au desfășurat la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud. După sosirea persoanelor oficiale, salutarea Drapelului de luptă și ocuparea locului în dispozitiv s-au intonat Imnul Uniunii Europene și Imnul național a României, momente urmate de ceremonia militară şi alocuţiuni ale oficialităţilor, alocuţiuni care au fost, pe ici pe colo, politizate, mai cu perdeluţă, mai fără perdeluţă, deşi nu-şi aveau deloc locul şi nici rostul. Oricum, în faţa celor care au susţinut alocuţiuni erau decât cadre militare
..Citeste mai departe..

Opt bebeluşi născuţi morţi la Maternitatea din Ploieşti, înhumaţi abia după 10 ani

Mai mulţi bebeluşi care au murit la naştere în perioada 2007-2014 au fost ţinuţi aproape zece ani la morga Spitalului de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti. Copiii nu au putut fi înmormântaţi din cauza birocraţiei şi a indolenţei părinţilor. Este vorba de opt bebeluşi care s-au născut cu afecţiuni incompatibile cu viaţa şi care au fost abandonaţi de părinţi în spital. Pentru că părinţii nu i-au declarat la naştere, autorităţile au avut nevoie de o decizie a instanţei pentru a începe procedurile de înhumare. Nu este clar deocamdată de ce aceste proceduri au durat atât de mult. Abia miercuri, 24 aprilie, bebeluşii au fost înmormântaţi creştineşte.

..Citeste mai departe..

Fiul preotului din Lipăneşti, trimis în judecată pentru omor

Marin Teodor Mina, fiul unui preot din localitatea prahoveană Lipăneşti, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de omor calificat. Tânărul în vârstă de 23 de ani este bănuit că a omorât o vecină cu mai multe lovituri de cuţit, apoi a incendiat casa femeii. Teodor Mina Marin este principalul suspect al crimei care s-a petrecut în noaptea de 3 spre 4 februarie. Tânărul şi-a recunoscut fapta şi a descris în faţa instanţei întreaga scenă care s-a petrecut în casa ororii.

Teo, aşa cum este cuoscut în sat, era vecin cu Liliana, femeia în vârstă de 63 de ani, găsită moartă în casă de către pompierii chemaţi să stingă incendiul care i-a cuprins locuinţa. În seara de 3 februarie, tânărul a mărturisit în faţa judecătorilor că s-a aşezat la calculator în jurul orelor 23.00.

..Citeste mai departe..

Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” a ajuns şi în Ploieşti

Sala Europa a Consiliului Judeţean Prahova a găzduit luni, 6 mai a.c., lansarea celei de-a doua ediţii a Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”. Proiectul aparţine Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi este derulat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne. Evenimentul de la Sala Europa a fost organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, fiind coordonat de către prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru educaţia permanentă şi activităţi extraşcolare din cadrul ISJ Prahova. Au fost prezenţi, în sală, cel puţin 350 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a de la liceele şi colegiile din Ploieşti, împreună cu profesori diriginţi. Cu acest prilej, ministrul interimar al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Ștefan-Radu Oprea și subsecretarul de stat Victor Ionescu au discutat cu tinerii prezenți despre importanța informării corecte și eficiente înainte de a lua decizia de a studia în afara granițelor României. Demnitarii s-au referit şi la situațiile de risc cu care se pot confrunta, precum şi la soluțiile pentru a preveni astfel de situații.
..Citeste mai departe..

Măsuri de precauţie necesare sau exces de zel?

Cazul elevei de clasa a XII-a care şi-a bătut prietena studentă revine în actualitate. Inspectorul şcolar general, trimis de Ecaterina Andronescu la şcoala unde învaţă eleva respectivă, deşi era vacanţă, iar evenimentul a avut loc la domiciliul fetei agresoare, nu la şcoală! Sau tranformăm inspectorii şcolari în procurori?

O adolescentă din Ploieşti, elevă în clasa a XII-a, şi-a bătut, în urmă cu ceva timp, una dintre cele mai bune prietene, care este studentă, vorbindu-se, prin mass-media, că ar fi fost vorba despre tentativă de omor, mai ales că și declarația fetei agresate lasă să se înțeleagă acest lucru: „M-a chemat la ea acasă după școală, într-o zi, și mi-a spus că mă roagă să mă întorc cu spatele că are un cadou pentru mine.
..Citeste mai departe..

Criminal minor, condamnat la închisoare

*Este obligat să plătească daune simbolice rudelor bărbatului pe care l-a omorât

Leonard Dorian Pîrvan (17 ani), din satul Pleaşa, comuna prahoveană Bucov, a fost condamnat la 12 ani de închisoare fiind gasit vinovat de omor calificat. Tânărul şi-a omorât partenerul de hoţii după ce s-au certat pe pradă. Pîrvan a fost condamnat de Tribunalul Prahova la ”internarea într-un centru de detenţie pe o perioadă de 12 ani de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe”, conform portalului instanţelor de judecată. Instanţa l-a obligat pe criminal ”în solidar cu partea responsabilă civilmente Pârvan Gheorghe la plata sumei de 800 lei, reprezentând daune materiale şi 2000 lei daune morale”, conform instanţei de judecată.

..Citeste mai departe..

Se deschide Târgul cu Bunătăți și Dichisuri, la Sinaia, pentru Paşti şi 1 mai

Pe cei care au ales să petreacă Sfintele Sărbători de Paști și 1 Mai la munte, pe Valea Prahovei, îi înştiinţăm că, la Sinaia, se vor desfășura două ediții ale Târgului cu Bunătăți și Dichisuri. Prima va începe miercuri, 25 aprilie și va ține până sâmbătă seara, 28 aprilie, când producătorii și artiștii Târgului vor pleca spre casele lor pentru a petrece alături de familiile lor, însă se vor întoarce pe 1 mai, pentru a sărbători de data aceasta prin muncă, până dumincă, 5 mai. Turiștii își vor putea satisfice poftele degustând din bunătățile din târg și cu siguranță își vor cumpăra și câteva amintiri speciale, însă sinăienii vor fi cu adevărat privilegiați, putându-și face cumpărăturile pentru masa de Paști sau o vor putea îmbogăți cu delicatese gourmet și cu decorațiuni lucrate manual
..Citeste mai departe..

Informaţia Prahovei, de 25 de ani în familia presei româneşti

Am intrat în familia presei româneşti în aprilie 1994, fiind primul cotidian apărut, în Ploieşti, după evenimentele din decembrie 1989 şi care utiliza computerul pentru tehnoredactare. Era o perioadă în care societatea românească tocmai intra în Era calculatoarelor şi a Internetului şi avea nevoie acută de informaţii reale şi serioase, ori Ziarul Informaţia Prahovei era leacul perfect pentru asta, ca dumneavoastră, oameni buni, să citiţi articole concepute cu mult suflet şi entuziasm de către autorii săi, pentru că suntem „Un cotidian care vă respectă şi se ţine de cuvânt”! Suntem de 25 de ani în această familie, o familie care avea să fie tot mai numeroasă în perioada ce a urmat, putând afirma că, după apariţia noastră, publicaţiile apărute au adoptat şi ele sistemul computerizat în ce priveşte paginaţia.
..Citeste mai departe..

Elevii de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploieşti au dominat şi ediţiile jubileu ale Târgului Internațional al Firmelor de Exercițiu şi Concursului Romanian Business Challenge

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiești a organizat, în perioada 4-5 aprilie 2019, ediția jubiliară a Târgului Internațional al Firmelor de Exercițiu, Concursul de antreprenoriat Romanian Business Challenge și editia a II-a a Simpozionului internațional Performante prin parteneriate. Concursul „Romanian Business Challenge” şi Simpozionului internațional s-au desfăşurat pe 4 aprilie, la Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, iar Târgul internațional al firmelor de exercițiu a avut loc vineri, 5 aprilie, la Palatul Culturii, în Sala Coloanelor. Au participat reprezentanţi de la 121 de firme de exerciţiu şidouă întreprinderi simulate, dintre care 15 firme de exerciţiu din USA, Spania, Cehia, Republica Moldova şi Slovacia. Cele trei competiţii au avut ca scop dezvoltarea capacităţilor tinerilor pentru antreprenoriat, dar şi a abilităţilor care să îi transforme în viitori întreprinzători apţi să intre pe piaţa dinamică şi globală
..Citeste mai departe..

1 2 3 4