Ultima editie tiparita in format pdf

S-au bătut în autobuz pentru bani furaţi şi s-au ales cu poliţiştii pe cap


Doi indivizi s-au luat la bătaie într-un autobuz în centrul Ploieştiului pentru o sumă de bani ce se afla într-un portofel pe care unul dintre ei l-a furat de la un pasager. Şoferul autobuzului ce efectua traseul 30 a sesizat incidentul unui echipaj al Poliţiei Locale Ploieşti, care îşi efectua patrularea în zona centrală, evenimentul petrecându-se în cursul nopții de miercuri, 13 decembrie a.c., în jurul orei 22.30. Polițiștii locali au procedat la coborârea din autobuz a celor doi indivizi, precum și a unei femei care îi însoțea. Persoanele respective au fost identificate ca fiind A.Liliac, de 38 ani, Ș. Mannix, de 43 ani şi M. Mihaela, de 32 ani, se certau din cauza unei sume de bani.
..Citeste mai departe..

18 decembrie – „Ziua Porţilor Deschise” la AJOFM Prahova

Având în vedere că în data de 10 decembrie 2017, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a împlinit 19 ani de când a fost înfiinţată, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova organizează, pe 18 decembrie a.c., Ziua porţilor deschise”. Cu ocazia acestui eveniment aniversar, AJOFM Prahova va prezenta Pachetul de servicii destinat susţinerii financiare a uceniciei la locul de muncă pentru angajatorii dornici să-şi califice personalul la locul de muncă şi informarea privind aprobarea proiectului de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forței de muncă și pentru modificarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale
..Citeste mai departe..

Coşmarul prin care trece un prahovean plecat la muncă în Anglia pentru a-i oferi o viaţă mai bună copilului său

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna prahoveană Măgurele, sat Coada Malului, a impresionat o ţară întreagă cu povestea sa tristă. Plecat la muncă în Anglia pentru a strânge bani ca să poată oferi o viaţă făra griji soţiei şi fiicei sale de doar doi ani, a avut surpriza neplăcută să găsească casa goală, când a revenit în ţară. Soţia şi fiica lui erau de negăsit. Când a auzit poveştile spuse de rude şi de vecini, tânărul a încremenit şi a cerut imediat ajutorul Poliţiei.

Marius Aldea a plecat în Anglia la începutul lunii octombrie. Avea nevoie de bani pentru a putea renova casa bătrânească din satul Coada Malului unde locuia împreună cu bunica sa, dar şi cu viitoarea lui soţie şi cu fiica celor doi. Locuinţa le fusese mistuită de un incendiu, iar de lucru găsea cu greu în sat, aşa că a decis să ia şi el calea străinătăţii ca mulţi alţi tineri români. A dormit prin gări şi parcuri până ce a reuşit să găsească un loc de muncă.

..Citeste mai departe..

Regele se întoarce acasă, pentru totdeauna

Programul actualizat al funeraliilor Regelui Mihai I al României

Miercuri, 13 decembrie, în jurul orei 11.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai I va fi adus în România, cu un avion ce va ateriza pe Aeroportul Otopeni, după cum transmite site-ul oficial al Casei Regale. Apoi, sicriul va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş, iar la ora 14.00, corpul neînsuflețit al Regelui va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal: Miercuri, 13 decembrie 2017, între ora 21.00 și ora 24.00; Joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00; Vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00.
..Citeste mai departe..

A decedat Majestatea Sa Regele Mihai I al României

Casa Regală a României anunţă, pe site-ul său oficial, că Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață astăzi, 5 decembrie 2017, la ora 13 (ora României), la reședința privată din Elveția. În comunicatul emis şi făcut public de Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui se afirmă că „la căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria. În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară. În cursul zilei de mâine va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, ar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală.
..Citeste mai departe..

Salariul de bază minim brut pe ţară se majorează la 1.900 lei lunar, începând cu 1 ianuarie 2018

Guvernul recunoaşte că această majorare este influenţată de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, care reprezintă 22,75%

În şedinţa de astăzi, 29 noiembrie a.c., Guvernul a adoptat hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2018. Documentul aprobat de Guvern stabilește că salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se majorează la 1.900 lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2018, în această sumă nefiind incluse sporuri şi alte adaosuri, se precizează în comunicatul de presă prezent pe site-ul oficial al guvernului.Aceeaşi sursă arată că, practic, majorarea salariului minim brut de la 1.450 lei la 1.900 lei reprezintă o creștere de 31,03% față de anul 2017 şi este influențată de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, care reprezintă 22,75%.
..Citeste mai departe..

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Foarte puţine minute a durat parada la Ploieşti, copiii fiind dezamăgiţi că nu au văzut şi taburile armatei! Avioanele de acrobaţie şi cele de vânătoare, precum şi o barcă pneumatică a pompierilor au dat o culoare aparte evenimentului

Ziua Națională a României, 1 decembrie, a fost marcată și la Ploiești printr-o serie de activități organizate la locul devenit tradițional, monumentul domnitorului „Mihai Viteazul”, amplasat pe Bulevardul Republicii. În ciuda vremii închise și umede, numeroși ploieșteni au ținut să asiste la ceremoniile militare organizate de municipalitate.
..Citeste mai departe..

Locuri de muncă sezonieră în agricultura, în Spania

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova reamintește persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în Spațiul Economic European despre oferta de locuri de muncă în domeniul agricol din Spania. Se oferă 800 locuri de muncă vacante în Spania – firma Surexport (400 de femei și 200 de cupluri) - sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp, vârsta 18 – 50 ani), pentru recoltarea căpşunilor, campania 2018 (nu se solicită experiență). Selecția va avea loc pe data de 11 decembrie 2017, în municipiul Ploieşti. Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare este 15 februarie 2018.
..Citeste mai departe..

Un asteroid cu diametrul de cinci kilometri se va apropia de Pâmânt cu câteva zile înainte de Crăciun

Un asteroid gigant va trece pe lângă Pământ pe 16 decembrie. Acesta a fost denumit „3200 Phaethon”, după semizeul grec, care ar fi fost pe punctul de a incendia întregul Pământ. Conform Mirror, asteroidul a fost clasificat ca potenţial periculos de către Minor Planet Center. Însă, în ciuda numelui, „3200 Phaethon” nu constituie un pericol pentru omenire. Va trece la peste 10,460 milioane de kilometri de Pământ, în termeni spaţiali distanţa fiind relativ mică. Cercetătorii din cadrul Jet Propulsion Laboratory al NASA plănuiesc să utilizeze oportunitatea pentru a obţine modele 3D detaliate ale asteroidului, care are o formă neregulată. Conform măsurătorilor realizate de specialişti, asteroidul are un diametru de 4,82 de kilometri.
..Citeste mai departe..

Exporturile de bunuri din judeţul Prahova au crescut cu 10,2% în primele şapte luni ale acestui an

Indicele producției industriale în luna septembrie 2017, față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 106,7%, ne precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Aceeşi sursă mai anunţă că, în luna septembrie a.c., față de luna corespunzătoare din anul 2016, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie, pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 109,5%.Exporturile de bunuri din județul Prahova, în primele şapte luni ale acestui an, au însumat 1.298.767 mii euro. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, exporturile au crescut cu 10,2%.
..Citeste mai departe..

Participare-record la consultarea publică privind rolul temelor pentru acasă

S-a încheiat perioada destinată consultării publice la nivel naţional privind rolul temelor pentru acasă, organizată de Ministerul Educaţiei şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, pentru 7-20 noiembrie a.c. Demersul a suscitat un interes deosebit şi a generat o participare-record, chestionarele on-line fiind completate de 32.921 de părinți, 37.032 de elevi şi 12.487 de cadre didactice. În funcție de mediul de rezidență, 77,33% din totalul de respondenți provin din mediul urban, iar 22,67% din mediul rural. Pe categorii de respondenți, situația este următoarea: cadre didactice (63,72% - urban, 36,28% - rural), elevi (80,29% - urban, 19,71% - rural) și părinți (88% - urban, 12% - rural).
..Citeste mai departe..

1 2 3 4