Ultima editie tiparita in format pdf

Amendat pentru depozitare de deşeuri în loc nepermis!


O patrulă a Poliției Locale Ploiești a depistat, în cursul acestei săptămâni, o persoană de sex masculin care depozita deșeuri rezultate din construcții pe terenul viran din zona străzii Mircea cel Bătrân, la ieșirea spre localitatea Corlătești. Numitul Z.A., în vârstă de 34 de ani, domiciliat în comuna Lipănești, transportase molozul cu o autoutilitară Ford Transit carosată, proprietate personală, fiind surprins de polițiștii locali chiar în momentul în care abandona deșeurile pe domeniul public. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 300 lei, conform prevederilor legale pentru aprobarea Regulamentului de gospodărire a municipiului, totodată preluând de pe domeniul public resturile abandonate...Citeste mai departe..

Bărbat înjunghiat în Ploieşti!

Caz incredibil petrecut miercuri, 1 august, în Ploieşti, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani fiind înjunghiat în timp ce se afla în piaţă. Agresorul avea să fugă de locul incidentului, însă a fost prins şi identificat ca fiind din satul Strejnic, judeţul Prahova şi având vârsta de 51 de ani. Bărbatul ce a fost înjunghiat în zona toracelui anterior a intrat în şoc hemoragic în urma rănii provocate, conform declaraţiilor reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova. El a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ploieşti pentru îngrijiri medicale, potrivit news.ro.
..Citeste mai departe..

Control la DNA Ploieşti

DNA, structura centrală, a dispus un control la DNA Ploieşti. Este verificată situaţia tuturor dosarelor în care apar membri ai familiei Cosma, indiferent de calitatea procesuală.Ca răspuns la o serie de solicitări formulate de reprezentanţi ai mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele: “​Luând în considerare comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din data de 25 iulie 2018, referitor la punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de domnul Onea Lucian Gabriel, procuror în cadrul Serviciului teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

..Citeste mai departe..

Continuă audierile la DIICOT Ploiești în dosarul

 Vineri, la sediul Parchetului, a fost citat manelistul Elis Armeanca. Acesta a ajuns la Ploiesti la ora 11.30 și a venit însoțit de avocat. Acesta a declarat jurnaliștilor că nu știe de ce a fost chemat de procurori. Surse judiciare au precizat că Armeanca ar fi unul dintre suspecții în dosar, fiind bănuit că oferea cintra cost droguri in lumea bună a Capitalei. Joi, la DIICOT Ploiești, au fost audiați în aceeași cauză, dar în calitate de martori, creatorul de modă Răzvan Ciobanu și Raluca Bădulescu.

..Citeste mai departe..

La un pas de dezastru!

Vegetația dintr-un parc din cartierul Ienăchiță Văcărescu din Ploiești a fost foarte aproape să fie distrusă din cauza unui incendiu produs la un tomberon din spațiul amenajat pentru depozitarea gunoiului

Pompierii ploieșteni au fost nevoiți să intervină cu o autospecială joi seara, pe 5 iulie, în locul amenajat pentru depozitarea gunoiului, aflat în vecinătatea parcului din spatele blocurilor de pe strada Zimbrului din cartierul Ienăchiță Văcărescu. Niște golani au dat foc unui tomberon și, în scurt timp, incendiul s-a extins și pe spațiul verde aflat foarte aproape de locul cu pricina. Întreaga vegetație risca să ardă, în mare pericol aflându-se și unele autoturisme ce erau parcate în zonă.
..Citeste mai departe..

Elevul din Păcureţi care şi-a ucis tatăl cu toporul a fost condamnat la 4 ani de închisoare

Elevul în vârstă de 17 ani, din comuna prahoveană Păcureţi, acuzat că şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de topor, a fost condamnat la închisoare. Instanţa a decis ca Ionuţ Florin Barnu să rămână în spatele gratiilor pentru o perioadă scurtă de timp. Adolescentul şi-a recunoscut fapta şi a precizat că a recurs la acest gest extrem pentru că tatăl său avea un comportament violent atât cu el, cât şi cu mama sa.

Medicul de familie a fost cel care a descoperit crima, pentru că Ionuţ, ajutat de mama sa, a încercat să ascundă fapta, anunţând rudele şi vecinii că bărbatul a murit de moarte bună.

Crima s-a petrecut în octombrie 2017 în comuna prahoveană Păcureţi. Adolescentul este acuzat că şi-a lovit tatăl cu mai multe lovituri de topor direct în cap, în timp ce victima dormea.

..Citeste mai departe..

Achitări pe bandă rulantă în dosarul în care fostul șef al Poliției Prahova a fost trimis în judecată alături de Sebastian Ghiță și șefii Parchetelor din județ

Viorel Dosar, fostul comandant al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, a fost achitat, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție în care a fost trimis în judecată de DNA Ploiești împreună cu Sebastian Ghiță, dar și cu șefi ai Parchetelor din județ. Decizia instanței de fond nu este definitivă, astfel că procurorii anticorupție pot face contestație la competul de cinci judecători. Astfel, instanța supermă a decis să-l achite pe Liviu Tudose, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, pentru folosire de informații nedestinate publicitații, luare de mită pe motiv că faptele nu există.

Achită pe Dosaru Viorel pentru luare de mită, flosirea de informații nedestinate publicitatii, pe motiv că faptele nu exista

 Achită pe Dosaru Viorel pentru trafic de influență și favorizarea făptuitorului pe motiv că faptele nu sunt prevăzute  de legea penală.

..Citeste mai departe..

Din cauza unei vijelii puternice, Şcoala „Regina Elisabeta”, din Poiana Ţapului, a rămas fără acoperiş

Furtuna puternică ce s-a abătut ieri şi asupra judeţului Prahova, nu a rămas fără urmări. Astfel, acoperişul Şcolii „Regina Elisabeta” din Poiana Ţapului, Buşteni, a fost smuls de vântul puternic şi a fost aruncat în curtea interioară a unităţii de învăţământ. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Autorităţile comunică faptul că furtuna nu a durat decât 10 minute, însă iată că a fost suficient pentru a produce atâta pagubă. Bine, totuşi, că a venit vacanţa, nepunându-se întrebarea unde or să înveţe elevii în perioada următoare! Sperăm, însă, că totul o să se repare până la începutul unui nou an şcolar. 
..Citeste mai departe..

Accident rutier în Prahova, trei persoane decedând, printre care şi un copil de 14 ani

Accident teribil luni, 4 iunie, pe DJ 100L, între localităţile Măgurele și Bălțești, din județul Prahova, în urma căruia trei persoane, printre care şi un minor, au decedat. După cum declară purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, este vorba despre un bărbat şi o femeie de aproximativ 30 de ani şi un băiat de 14 ani care şi-au pierdut viaţa în acest accident, după ce maşinile în care se aflau s-au răsturnat în urma impactului. Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, a precizat că, momentan, nu se cunosc împrejurările în care s-a produs evenimentul, ele urmând a fi stabilite după cercetarea la faţa locului
..Citeste mai departe..

Mainfreight Family & Friends Day

Sâmbătă, 9 iunie a.c., una dintre cele mai longevive afaceri din Prahova (pornită ca business de familie şi ajunsă astăzi companie globală) a organizat evenimentul Mainfreight Family & Friends Day, dedicat angajaţilor, colaboratorilor şi familiilor acestora. A fost un eveniment de suflet, în care cei prezenţi au socializat, s-au bucurat de realizările de până acum şi s-au gândit cu speranţe la viitor.

„Am început activitatea în anul 1992, după ce am fost invitat timp de 10 luni în Olanda de către primul meu partener, Dajkman. Împreună cu soţia mea am început această aventură în casa părinţilor, ca şi firmă de transport, eu fiind la dispecerat, iar soţia la departamentul financiar-contabil. În 1996 am trecut la un alt nivel şi am construit prima hală de 1.000 mp (dintr-un teren de 23.000 mp pe care îl aveam la dispoziţie) în zona de nord a Ploieştiului. Atunci aveam 10 camioane”, spune, cu satisfacţie şi emoţie, Emil Ion, Managing Director Mainfreight România.

..Citeste mai departe..

Interviu cu preşedintele C.J. Prahova, Bogdan Toader: „Încercăm să schimbăm lucrurile în bine. Principala noastră grijă e asigurarea locurilor de muncă, mai nou, locuri de muncă bine plătite şi atragerea investitorilor”

La Muzeul Petrolului din Ploieşti încerc, când sunt de serviciu, să prezint publicului, cu prioritate, performanţele. În special ale oamenilor, cele tehnice considerându-le în plan secundar. Aşa e evidenţiată prima femeie inginer din lume - Elisa Leonida Zamfirescu – sau cel mai bogat om al planetei, asta încă teoretic, inginerul Ion Basgan. Dacă familia va câştiga procesul de repunere în drepturi al acestui inventator, cum e corect, ar urma, luând în calcul inflaţia, ca urmaşii lui Ion Basgan să primească 56 de miliarde de dolari. Asta l-ar face, de departe, cel mai bogat om al lumii

..Citeste mai departe..

1 2 3 4