Ultima editie tiparita in format pdf

Poliţia Locală Ploieşti, despre sinteza acţiunilor desfăşurate în domeniul Ordinii şi Liniştii Publice în prima lună din anul 2023


În luna ianuarie a.c., polițiștii locali din cadrul Birourilor Ordine Publică au acționat în permanență conform atribuțiilor specifice, pentru depistarea și sancționarea persoanelor care încalcă normele legale, fiind întocmite 147 procese-verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 26.680 lei și legitimate 952 de persoane.
De asemenea, au fost asigurate măsuri de ordine și liniște publică în zona unităților de învățământ stabilite în responsabilitate prin Planul local de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona unităților de învâțământ preuniversitar din municipiul Ploiești în anul școlar 2022-2023, se declară într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Ploieşti.
..Citeste mai departe..

Acțiuni rutiere pentru reducerea numărului de accidente

Recent, mai exact pe 30 ianuarie, la nivelul Serviciului Rutier Prahova și polițiilor orășenești Breaza și Vălenii de Munte au fost organizate și desfășurate trei acțiuni rutiere pentru reducerea numărului de accidente rutiere cu urmări grave.
În cadrul celor trei acțiuni, s-a acționat pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni care prin nerespectarea prevederilor legale privind traversarea părții carosabile în mod corespunzător sunt implicați tot mai des în accidente de circulație, precum și pentru reducerea riscului victimal în accidente produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.
Astfel, au fost controlate, în total, cel puţin 225 de autovehicule, fiind efectuate, cu ocazia opririi în trafic 95 de testări cu aparatul etilotest în vederea depistării conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice.
..Citeste mai departe..

Dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat

O tânără în vârstă de 22 de ani, împreună cu un puşti de 16 ani, au fost depistaţi de poliţiţişti, în urma unei sesizări, că ar fi sustras materiale neferoase dintr-o societate comercială din Bărcăneşti

Sâmbătă, 28 ianuarie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Blejoi au fost sesizați de către un bărbat, despre faptul că din incinta unei unități din comuna Bărcănești, au fost sustrase mai multe bunuri.
Astfel, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au identificat și ulterior depistat o tânără în vârstă de 22 de ani, respectiv un minor de 16 ani, care ar fi sustras din incinta societății comerciale mai multe materiale feroase. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat
..Citeste mai departe..

Cu ce a greşit acest brăduţ de a fost aruncat pe stradă?

Pe de o parte de arătăm îngrijorarea faţă de Planetă, iar pe de altă parte ne batem joc de vegetaţie, timp în care unii mai fac şi economie, mai ales la energia termică, că aşa este „trendul” în globalism european!

Sărmanul brăduţ! A fost aruncat pe stradă ca un sac de gunoi! Şi asta se întâmplă într-o perioadă când unii se consideră îngrijoraţi de situaţia Planetei şi de emisiile de CO2, declarându-se „bio”!
Pe de o parte ne dăm „bio”, iar pe de altă parte ne batem joc de pomi, de brazi, de vegetaţie, când se ştie foarte bine că vegetaţia este cea care absoarbe CO2-ul şi emană oxigen, prin procedeul numit FOTOSINTEZĂ!
..Citeste mai departe..

O asemenea zăpadă, Ploieştiul nu a mai avut de mult timp...!

S-a lăsat zăpada aşteptată atâta timp ca să fie apreciată cum se cuvine!
Ce "schimbări climatice", încât a început să ningă iarna, în ianuarie...! Oau!
Deşi este o perioadă bogată în precipitaţii şi bazinul hidrologic nu are de ce să sufere, prin unele zone din Ploieşti s-a oprit şi curentul electric, vineri, la prânz! Asta mai lipsea..., după frigul din apartamente acum se stă şi în întuneric!

Iată că, până la urmă, avem şi ninsoare şi zăpadă în Ploieşti în această iarnă! Şi nu orice zăpadă, ci una destul de însemnată cantitativ, cum nu a mai fost de mult în această zonă de ţară.
Este foarte binevenită această zăpadă, din multe puncte de vedere. Pentru sistemul imunitar al omului pentru sănătatea Naturii, pentru agricultură – aia care mai e..., pentru bazinul hidrologic, dar şi pentru bucuria copiilor.
..Citeste mai departe..

„Pot să renunț la violență” - Campanie de prevenire a criminalității

Joi, 26 ianuarie a.c., un grup format din cinci persoane private de libertate selecţionate în regim semideschis din Penitenciarul Ploieşti au participat, în sala de clasă a Școlii Gimnaziale „Anton Pann” din Ploieşti, la campania de prevenire a criminalităţii „Pot să renunţ la violenţă”.
În cadrul dezbaterii interactive, elevii au putut valorifica experienţa de viață a deținuților, fapt ce contribuie la evitarea comportamentelor sau contextelor care pot favoriza actele delincvenţe/ violențe, iar polițiștii de penitenciare prezenți le-au expus informaţii privind răspunderea penală în cazul minorilor şi tinerilor, tipurile de infracţiuni, cauzele şi consecinţele comiterii de infracţiuni şi alternativele sociale dezirabile.
..Citeste mai departe..

Aceasta este realitatea: Ploieştenii tremură de frig în casă, fiind obligaţi să aibă caloriferele reci mai ales pe timpul nopţii!

Nici în anii 80 nu exista bătaia asta de joc la adresa cetăţenilor! Asta e realitatea!

Suntem în cea de-a 26-a zi a noul an şi de tot atâtea zile ploieştenii nu mai au caloriferele calde în apartamente!
Practic, odată cu 1 ianuarie, caloriferele sunt mai mult reci-călduţe decât calde şi aste se întâmplă mai ales pe timp de noapte. Dacă în cursul zilei, caloriferele sunt mai mult... amorţite, ei bine, după ora 22:00, acestea devin aproape reci, deşi temperatura de afară scade simţitor faţă de cea din cursul zilei!
Ba se dă un pic de căldură, ba se de... gheaţă!
..Citeste mai departe..

Ce ar spune Cuza dacă ar vedea acum, în 2023, cum a ajuns România, cum au ajuns românii?

Nu se învață nimic despre dragostea de țară și despre umanitatea din 1859!
Degeaba dănțuiți „Hora Unirii” dacă de mâine reveniți la năravurile binecunoscute!

Pe 24 ianuarie, în fiecare an, în România este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române. Se marchează, astfel, Unirea dintre Moldova și Ţara Românească, care a avut loc în 1859, sub conducerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
Atunci, în 1859, s-a făurit primul pas spre realizarea unui stat național unitar român.
Ce avem acum, în 2023? Mai poate fi vorba despre stat național unitar în condițiile în care cei ce conduc acum România cedează suveranitatea țării noastre, România, Uniunii Europene și nu prea mai respectă prevederile Constituției României?
..Citeste mai departe..

Atenție, ceață deasă pe DN1!

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră se circulă în condiții de ceață densă, cu vizibilitate sub 150 de metri, pe DN1 Ploiești – Brașov (tronsonul kilometric 60-95).
Se recomandă ca, pe timp de ceaţă, conducătorii auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile.
De asemenea, se atrage atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic
..Citeste mai departe..

Cercetați într-un dosar de furt de catalizatoare

Vineri, 20 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Ploiești au reținut doi bărbați cu vârstele de 23, respectiv 35 de ani din județul Prahova, bănuiți de comiterea mai multor fapte de furt.
În fapt, în perioada septembrie-decembrie 2022 cei doi bărbați, împreună cu alte două persoane ar fi sustras mai multe catalizatoare auto de pe raza județului Prahova, creând un prejudiciu total de 12.000 de lei.
În vederea administrării probatoriului, pe 20 ianuarie a.c., au fost puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară la domiciliile persoanelor în cauză, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe scule electrice folosite la comiterea faptelor, respectiv un catalizator auto.
..Citeste mai departe..

Cateheza „Cinstirea lanțului Sf. Apostol Petru”, la Penitenciarul Ploiești

Joi 19 ianuarie a.c, la sediul Penitenciarului Ploieşti, în capela unității s-a desfășurat cateheza privind „Cinstirea lanțului Sf. Apostol Petru”, fiind urmată de slujba „Tainei Sfântului Maslu”, ambele slujbe fiind susținute de către preotul Joița Nicolae Gabriel din partea Parohiei „Lacul Tei” din București şi preotul unități Constantin Rădulescu.
La eveniment au participat aproximativ treizeci și cinci de persoane private de libertate de libertate custodiate de instituție ce și-au manifestat dorința să participe. Cu această ocazie, deținuții nevizitați au primit patruzeci de pachete din partea colaboratorilor externi constând în obiecte de uz personal și obiecte religioase.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4