Ultima editie tiparita in format pdf

„Grija” omului modern pentru Natură!


L-au luat în casă, l-au împodobit, s-au pozat cu el, iar acum, după sărbători, este aruncat pe caldarâm, ca şi cum ar reprezenta un gunoi! Aşa face omul cu lucrurile ce, într-o anumită perioadă, îi erau utile. Le transformă în gunoi! Cu ce a greşit acest brăduţ din imagine de a ajuns să fie aruncat precum o măsea stricată? Aceasta este grija unora faţă de Natură! Iar Natura răspunde pe măsură. Nu v-aţi convins încă?
..Citeste mai departe..

Copacii, pe post de tomberoane!

Ce rău a făcut bietul copac de are parte de o asemenea mizerie la trunchiul său? Indivizii aceştia, care aruncă gunoiul pe unde le vine, mai sunt oameni?
Să pui pungile cu gunoiul menajer şi cu peturi la rădăcina copacilor este o totală lipsă de respect, de civilizaţie şi de inconştienţă!
Păi, nu mai urlăm că e poluare? Cine face poluarea? Copacul sau omul prin neglijenţă?
Ăştia de conduc acum Europa au avut, probabil, o revelaţie şi au spus că nu mai e bine să se sacrifice animalele pentru hrană, că acea carne poluează, şi că indicat este să se consume gândaci şi diverse insecte! Vă daţi seama ce e în capul acestor indivizi?
Bine că poluează carnea şi nu poluează gunoiul menajer aruncat pe străzi, la baza copacilor!
Unde este conştiinţa umană? În ce se transformă omul făcut de Dumnezeu?
..Citeste mai departe..

Pompierii au intervenit in 73 de misiuni: incendii și un accident soldat cu moartea unei persoane

În perioada 15 – 18 ianuarie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 73 de misiuni, din care 29 au fost intervenții în situații de urgență și 44 de urgențe medicale. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 8 incendii, precum și în alte 21 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvări de animale, accidente rutiere, degajări de copaci etc. 47 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 11 accidente rutiere, în urma cărora o persoană și-a pierdut viața. 
 În săptămâna 11 – 15 ianuarie, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 4 acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la spații de producție și depozitare, sănătate și operatori deșeuri. Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 19 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 8 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 16 avertismente și 3 amenzi în cuantum de 20500 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 7 instruiri la care au participat 42 de persoane.
..Citeste mai departe..

Pasajul de pe locația fostului Pod de Lemn a fost recepționat de Primărie

Primăria Ploiești a anunțat că lucrările la pasajul de trecere între strada Depoului şi strada Mimiu (Podul de lemn) au fost recepţionate de către municipalitatea ploieşteană. Noul pasaj de trecere între strada Depoului şi străzile Mimiului şi Marian Mehedinţeanu are o lungime de 78 de metri, nu va avea restricții de circulație cu privire la gabaritul/tonajul autovehiculelor, are două benzi de circulație, cu o lățime de 8,4 m, trotuare pentru circulația pietonală, cu lățime de 1,5 m şi pistă de biciclete de 1 m, pe ambele sensuri de mers. Noul pod reprezintă un tronson de legătură important în infrastructura locală, care va asigura un trafic sigur pentru ploieştenii ce tranzitează zona.
..Citeste mai departe..

Contracte semnate pentru locuințele ANL din Ploiești

Miercuri, 13 ianuarie, au fost date în folosinţă primele 14 locuinţe din noile blocuri construite în Cartierul Libertăţii Ansamblul 9 Mai. La sediul municipalităţii ploieştene s-au semnat 14 contracte de închiriere pentru noile locuinţe din cartierul Libertăţii, iar ploieştenii respectivi se vor putea muta, cât de curând, în noile case. În perioada următoare se vor semna şi celelalte contracte de închiriere. Noile locuinţe, situate în strada Libertății nr. 3, sunt repartizate către persoanele îndreptăţite prevăzute la art.1 alin.3 din O.U.G. nr.74/2007 privind asigurarea fondului de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi sau care urmează a fi evacuaţi din locuinţele retrocedate foştilor proprietari, în funcție de ordinea de prioritate, stabilită potrivit hotărârilor emise de Consiliul Local Ploieşti, cu respectarea legii
..Citeste mai departe..

Uite protestul, nu e protestul!

Lucrătorii din Poştă au renunţat la protestul anunţat pentru 13 ianuarie. Arta dialogului a... învins!

Sindicaliştii din Poştă au renunţat la protestul ce urma să aibă loc miercuri, 13 ianuarie a.c., pe motiv că s-a ajuns la o înţelegere! E bine aşa!
Ce frumos este când dialogul le rezolvă pe toate sau aproape pe toate! În rest, toate bune şi frurmoase prin Ploieşti!
Principalele nemulțumiri, potrivit organizatorilor, se refereau la tehnica de calcul învechită, dar și dotarea insuficientă cu scanere și scanerele neperformante, care conduc la întârzieri în procesul de prelucrare.
Se anunţa participarea a 30 de persoane vor protesta în fața sediului CN Poșta Română – Sucursala Ploiești – Oficiul Județean de Poștă Prahova, iar alte aproximativ 70 de persoane în curtea interioară a instituției cu sediul în Ploiești.
Protestul trebuia să înceapă la ora 11:00
..Citeste mai departe..

Salvată dintr-un incendiu

În această perioadă rece, pompierii prahoveni intervin tot mai des la incendii care survin în locuințe. Luni, în jurul orei 18:00, două echipaje de stingere și unul de prim ajutor ale ISU Prahova au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea prahoveană Gornet-Cricov. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 50 mp și în bucătărie. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură.
..Citeste mai departe..

Măsuri decise în CJSU pentru municipiul Ploiești

În conformitate cu Hotărârea nr. 1/11.01.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgenţă Prahova, Municipiul Ploiești se încadrează în intervalul de referință a incidenţei ratei cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3 cazuri/1000 locuitori, respectiv 1,86. Măsurile specifice, prevăzute de H.G. nr. 1065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3 cazuri/1000 locuitori,care se aplicăîn Municipiul Ploiești pentru perioada 12-25.01.2021: Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.
..Citeste mai departe..

Acțiuni de deszăpezire la Ploiești

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, a demarat, în această dimineaţă, activităţi de deszăpezire a drumurilor principale din oraş, precum şi a zonelor pietonale accesate frecvent. 
Astăzi, încă de la primele ore ale dimineţii, zeci de angajaţi ai operatorului de salubritate şi beneficiari ai venitului minim garantat au demarat acţiunile de deszăpezire, punându-se accent şi pe străzile secundare de circulaţie. Astfel, sunt utilizate peste 25 de utilaje pentru deszăpezire și un încărcător frontal pentru curăţat parcările din zona Centrului Civic.

..Citeste mai departe..

Avem iarnă cu adevărat în Prahova!

Ninsorile continuă până marţi seara

După atâta timp de aşteptare şi de tentative nereuşite, iată că şi în judeţul Prahova, precum şi în municipiul Ploieşti s-a aşternut zăpada. Putem spune că acum, în iarna lui 2021, avem iarnă cu adevărat. Ştim bine că anul trecut a fost o iarnă uscată, lucru ce nu a fost de bun augur nici pentru sănătatea omului şi nici pentru agricultură. Când te trezeşti dimineaţa şi vezi copaci încărcaţi cu omăt şi totul este alb îţi oferă un sentiment încântător şi de mulţumire că Dumnezeu îţi dă privilegiul să ai parte de o asemenea experienţă frumoasă. Conform datelor meteorologice valabile pentru Ploieşti şi judeţul Prahova, ninsoarea continuă până marţi seara, după care, oameni buni, pregătiţi-vă pentru ger. De la -13 grade Celsius la -16 grade Celsius, temperatură anunţată pentru noaptea de duminică spre luni (17-18 ianuarie)
..Citeste mai departe..

Muniție neexplodată din Al Doilea Război Mondial, găsită la Cocorăștii Misli

Joi, 7 ianuarie a.c., la ora 11.48, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” a desfăşurat o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Muniţia a constat în 3 cartușe de infanterie de calibru 9,1 mm, acestea fiind găsite în curtea unei biserici din localitatea Cocorăștii Mislii. Specialiştii pirotehnicieni au asanat o suprafaţă de teren de aproximativ 500 metri pătraţi şi au acţionat pentru identificarea, ridicarea, transportul şi depozitarea muniţiei în condiţii de siguranţă, aceasta urmând a fi distrus la o dată ulterioară
..Citeste mai departe..

1 2 3 4