Ultima editie tiparita in format pdf

Aşa arată tricolorul românesc în Ploieşti, pe strada „Ştefan cel Mare”!


Material vizibil deteriorat, culori palide...!

Tricolorul românesc este mai mult decât un drapel de stat. În sufletele noastre, ale românilor, este iubirea faţă de această frumoasă şi pitorească ţară numită România!
Este respectul pentru cei care s-au luptat şi şi-au dat viaţa pentru ca acest drapel să fluture, să existe, indiferent de vitregiile vremurilor.
Mergând în Ploieşti, pe strada „Ştefan cel Mare”, nume de rezonanţă istorică, puteţi oberva cum, la unii stâlpi de iluminat există arborate steguleţe ce ar părea a reprezenta culorile noastre naţionale.
Spunem „ar părea” pentru că aşa cum se prezintă ele, steagurile, acum, nu prea mai seamănă cu roşu, galben şi albastru!
După cum vedeţi şi din imagini, culorile sunt foarte şterse, iar materialul din care sunt confecţionate steagurile este extrem de deteriorat, de zici că e mâncat de molii sau că sunt acolo de mii de ani....!
..Citeste mai departe..

Perimetre verzi și o fântână arteziană, vandalizate la Ploiești

Societatea de Gospodărire Urbană Ploiești trage un semnal de alarmă referitor la faptul că mai multe obiective din municipiu au fost vandalizate de către cetățeni. "În pofida eforturilor societății noastre de a imprima un aspect plăcut obiectivelor arhitectural peisagistice, prin întreținerea zilnică a perimetrelor verzi și a zonelor aferente acestora, încă există persoane lipsite de civism care vandalizează aceste obiective.
..Citeste mai departe..

Controale pe mijloacele de transport în comun

Începând cu data de 12 mai 2022, angajații S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești, în colaborare cu Poliția Locală Ploiești, desfășoară o serie de acțiuni privind controlul legitimațiilor de călătorie. Joi seară, în urma controalelor, 64 de persoane au fost depistate circulând fraudulos.
..Citeste mai departe..

Fetiță de 8 ani, decedată într-un accident la Plopu

În această dimineață, în jurul orei 7.30, în comuna Plopu, pe DJ 102 E, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei fetițe de 8 ani. Un bărbat în vârstă de 42 de ani, în timp ce se afla la volanul autoturismului, la intrare în comuna Plopu, a surprins și accidentat doi pietoni care se aflau în traversarea părții carosabile. 
 În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, femeie în vârstă de 48 de ani și decesul minorei de 8 ani.
..Citeste mai departe..

Respect şi căldură sufletească pentru Familia Regală din partea ploieştenilor

Văzând de câtă multă empatie se bucură şi acum Casa Regală, ne întrebăm ce ar fi fost dacă România ar fi redevenit, după evenimentele din 1989, Monarhie!

Eveniment remarcabil şi foarte emoţionant trăit de ploieştenii prezenţi astăzi, 10 mai, pe peronul Gării de Sud din Ploieşti. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, însoțită de Alteța Sa Regală, Principele Radu și de Alteța Sa Regală, Principesa Sofia, au sosit cu Trenul Regal, în Gara de Sud Ploieşti, făcând o scurtă escală în călătoria prin care s-a dorit să se marcheze data de 10 mai, Ziua Monarhiei.
Foarte mulţi oameni au ţinut să fie prezenţi la întâlnirea cu Familia Regală, lumea pur şi simplu călcându-se pe picioare în încercarea de a fi cât mai aproape de Majestatea Sa Margareta, de Principele Radu şi de Principesa Sofia, mai ales când aceştia au coborât din tren şi au păşit pe covorul roşu.
..Citeste mai departe..

La Ploieşti, ceremonia dedicată Zilei Independenţei României s-a desfăşurat fără Armata Română!

Sărbătorirea Ziei proclamării Independenţei României a avut parte, în acest an 2022, de situaţii atipice.
În primul rând, ceremonia nu s-a mai ţinut pe 9 mai, cum era şi firesc, ci cu o zi întârziere, pe 10 mai! Dar,cică aşa au stabilit parlamentarii prin lege! Poftim? Politicieni, Istoria nu se scrie şi nici nu se rescrie prin legile pe care voi le votaţi fără să le citiţi măcar! Înţelegeţi?
În al doilea rând, ceremonia s-a desfăşurat fără prezenţa Armatei Române, ceea ce este o surpriză neplăcută şi îngrijorătoare! De ce fără Armata Română? În toţii anii în care s-au desfăşurat ceremonii pentru Ziua Independenţei României, Armata era şi ea prezentă şi, mai mult decât atât, se organiza şi o scurtă defilare a lor prin faţa publicului.
Acum, în 2022, Armata a fost doar la ceremonia dedicată Zilei Europei, pe 9 mai, unde a avut loc şi salutul Drapelului, moment ce trebuia să aibă loc cu ocazia ceremoniei Zilei Independenţei României, nu de Ziua Europei!
Ce treabă are Armata Română cu Ziua Uniunii Europene? Oau!
..Citeste mai departe..

9 mai, Ziua Independenţei României

Ceremonia dedicată acestui act istoric a fost amânată, în Ploieşti, şi se va desfăşura pe 10 mai, de Ziua Regelui!

Data de 9 mai este o zi cu adevărat istorică pentru România, pentru poporul român. Este ziua când, în 1877, a fost proclamată Independenţa României, ori acest lucru nu trebuie să fie uitat, nu trebuie să fie ignorat.
În alte ţări, Independenţa este sărbătorită ca fiind Ziua Naţională, dar la noi, în România, Ziua Indepdenţei nici măcar nu mai era pomenită de către unele instituţii publice pe data de 9 mai, pe site-urile lor, amintindu-se doar despre „Ziua Europei”! De ce numai despre Ziua Europei? Chiar este mai importantă Uniunea Europeană decât Independenţa României? 
..Citeste mai departe..

Bărbat reținut de polițiștii secției din Blejoi

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției nr.3 de poliție rurală Blejoi, au fost sesizați de către reprezentanții unei societăți, din cadrul unui centru comercial din comuna Blejoi, cu privire la faptul că, o persoană ar fi sustras un articol vestimentar, în valoare de 250 de lei. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, identificând persoana bănuită, ca fiind vorba de un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Blejoi, care a recunoscut fapta comisă, iar articolul vestimentar a fost returnat reprezentanților societății.
..Citeste mai departe..

Fântânile arteziene din Ploiești sunt, din nou, funcționale

Municipalitatea ploieșteană a redeschis fântânile arteziene din oraș, obiective decorative întreținute de S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L.. Pe lângă rolul estetic pe care îl au, fântânile arteziene oferă relaxare și purifică aerul din zonele adiacente.
..Citeste mai departe..

Cum s-a descurcat Turismul prahovean în februarie 2022

Numărul turiştilor sosiţi în structurile de primire turistică, în luna februarie 2022 a fost de 35.145 persoane, din care 33.785 turişti români (96,1%) şi 1.360 turişti străini (3,9%), precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 71.127 în luna februarie 2022, în scădere cu 12,9% faţă de aceeaşi lună a anului 2021.
Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Prahova în luna februarie 2022, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o scădere cu 14,3%, iar cele ale turiştilor străini o creştere cu 19,7%
..Citeste mai departe..

Amenzi pentru gunoiul din Bereasca!

Să verificaţi, stimaţi poliţişti, şi străzile din Ploieşti, să vedeţi câte motive veţi avea pentru a plica sancţiuni contravenţionale ălora de arucă gunoiul pe totuare!

În vederea stopării fenomenului de depozitare ilegală a deșeurilor de orice natură pe domeniul public al municipiului Ploiești, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului desfășoară permanent acțiuni privind identificarea persoanelor fizice/juridice care nu au încheiat contracte pentru preluarea deșeurilor menajere, cu operatorul de salubritate autorizat la nivelul municipiului, ne informează Biroul de presă al Poliţiei Locale Ploieşti, printr-un comunicat de presă.
Aceeaşi sursă spune că, astfel, în urma acțiunilor efectuate în cartierul Bereasca, zona cuprinsă între străzile Bradului și Trandafirilor, până la limita cu str. Drumul Sării și în zona străzilor Stânjeneilor - Perilor, până la limita cu str. Dumbravei, au fost verificate 156 de proprietăți, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 90.000 lei, conform prevederilor Cap. I, pct. 11 din H.C.L. nr. 34/2019. 
..Citeste mai departe..

1 2 3 4