Ultima editie tiparita in format pdf

„Notificare” înainte de blocarea roţilor! Next level!


Băieţii de la SGU, de la departamentul ce se ocupă de blocarea roţilor maşinilor parcate pe trotuar, aplică acum o nouă metodă în speţa respectivă?
Se ştia că se trecea direct la blocarea unei roţi, dar iată că acum se arată că îţi ataşează, întâi, o hârtie sub ştergător (dar dacă maşina nu are ştergător?) prin care te înştiinţeză că ai parcat necorespunzător şi te somează că, dacă nu iei măsuri, atunci îţi blochează o roată! Păi, nu puteaţi proceda aşa şi înainte, în toate cazurile, şi să nu vă aruncaţi din prima cu blocatul roţilor
..Citeste mai departe..

Pe 18 septembrie, primul târg de handmade și yard din Ploieşti

Sâmbătă, 18 septembrie, la Ploieşti, soseşte Târgul de bunătăţi şi dichisuri, organizându-se, astfel, primul târg de handmade și yard sale din Ploiești: Re.CREATIV.
Ploieştenii vor avea posibilitatea să cunoască artiști care creează minunate bijuterii, cosmetice naturale, aranjamente florale, îmbrăcăminte, unice sau în serii limitate, iar în zona „yardsale” vor întâlni tot spirite creative, dar care se despart de lucrurile dragi lor, urmând să fie cumpărate, reinventate și refolosite de persoane căutătoare de comori vestimentare, care au curaj și atitudine. Târgul se desfăşoară pe terasa Restaurantului Berbec, de la Hotel Central
..Citeste mai departe..

Decedat la pescuit

La data de 15 septembrie, în jurul orei 17.40, polițiștii Secției rurale nr.6 Ciorani au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că în canalul de colectare a apelor pluviale situat pe D.J. 102 N, la ieșire din satul Inotești, se află o persoană de sex bărbătesc, posibil decedată. 
 Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat cadavrul în cauză, fiind vorba de un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din comuna Colceag, care obișnuia să pescuiască în zonă. În urma examinării corpului, nu s-au constatat urme sau semne de violență.
..Citeste mai departe..

Accident între un tramvai şi un autoturismpe B-dul Republicii

Pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, în intersecţia de la Caraiman din Piaţa „Mihai Viteazul”, a avut loc astăzi, 15 septembrie, un accident rutier în care au fost implicate un tramvai și un un autoturism.
Evenimentul a avut loc în jurul orei 15:00 şi, din fericire, nu s-a soldat cu victime.
Aşadar, atenţie sporită, conducători auto, mai ales când vă aflaţi în intersecţii aglomerate!

..Citeste mai departe..

Un tren Regio a omorât un bărbat între stațiile Buda și Ploiești Vest

Aseară,în jurul orei 21.20, politiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că trenul Regio nr. 3012, între Stațiile C. F. Buda și Ploiești Vest, a accidentat un bărbat. La fața locului s-a deplasat echipa operativă, care a constatat ca cele sesizate se confirmă, persoana fiind decedată.
..Citeste mai departe..

Pe ce criterii sunt alese maşinile pentru a li se bloca roţile?

Construiţi mai multe parcări supraterane şi apoi să veniţi cu amenzi şi cu blocarea roţilor

Oare pe ce criterii se aleg maşinile pentru a le fi blocate roţile de către Serviciul de Gospodărire Urbană (SGU)?
Există vreun mod selectiv pentru a face asta? De mult timp se întâmplă asta prin Ploieşti şi până acum nimeni nu a reuşit să desluşească... misterul!
De exemplu, luni, 6 septembrie a.c., cei care se ocupă de blocarea roţilor au trecut şi pe Strada Romană şi, ce să vezi, au blocat la două autoturisme roţile, deşi mai erau parcate, în aceeași zonă şi pe acelaşi trotuar și alte autoturisme!
Înainte de a bloca roţile, aceşti angajaţi ai SGU ar trebui să verifice dacă nu cumva cel care a parcat acolo are serviciul în acel loc, nu să se grăbească să pună piedica la roată!
..Citeste mai departe..

Subprefectul Felix Bulearcă a fost demis

Felix Bulearcă, suprefect de Prahova susținut de către USR_Plus, a fost demis de către premierul Florin Cîțu, ca urmare a depunerii moțiunii de cenzură la adresa Executivului de către această formațiune politică. 
”Sunt 42 de decizii, 14 prefecți și 28 de subprefecți, eliberați din funcție, dar nu vor fi numite alte persoane deocamdată pe funcții, atribuțiile lor vor fi preluate”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern".
Prefect al județului Prahova rămâne Cristian Ionescu, susținut de către PNL
..Citeste mai departe..

Bărbat atacat de urs, în Telega

Un bărbat de 50 de ani a fost rănit grav după ce a fost atacat de un urs în pădurea din localitatea Telega. Evenimentul a avut loc marți, după-amiază, în jurul orei 17:07. Intervenția a fost dificiă pentru ca incidentul a avut loc într-o zonă greu accesibilă echipajelor de intervenție care s-au deplasat pe jos pentru a ajunge la bărbatul rănit. Victima era conștientă, dar prezenta multiple traumatisme și fracturi, fiind transportată de urgență la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate...Citeste mai departe..

Polițiștii Serviciului Rutier, acțiuni în centrul Ploieștiului

Polițiștii Serviciului Rutier au acționat, marți, 7 septembrie, între orele 11.00-14.00, preponderent în zona centrală a municipiului Ploiești, unde intensitatea traficului rutier, coroborată cu frecvența apariției pietonilor indisciplinați, îi expune adesea pe aceștia producerii unor accidente. Cu această ocazie, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.815 de lei, dintre acestea 5 amenzi fiind aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, 3 pentru folosirea telefonului mobil, 5 pentru neacordare prioritate pietoni, 14 la pietoni pentru traversare prin loc nepermis, 1 la depăsire neregulamentară, 2 pentru lipsă documente și 2 la alte abateri. De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere și un certificat de înmatriculare retras. Totodată, polițiștii au reținut și o autorizație TAXI. 
 Polițiștii recomandă pietonilor: 
 Să se asigure temeinic înainte de a traversa strada! 
Să se angajeze în traversarea străzii doar atunci când șoferii au oprit pentru a le acorda prioritate! 
Să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia! 
Să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie! 
Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor. 
 Pe conducătorii de vehicule îi sfătuiesc să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită: 
 La apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate! 
În zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii! 
La apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport! 
La apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers...Citeste mai departe..

Atenţie, şoferi, cum circulați pe drumurile publice!

Polițiștii locali cu atribuții pe linie de circulație rutieră au verificat în cursul săptămânii precedente, conform atribuțiilor legale, 142 conducători auto, dintre care 96 au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 24.115 lei, fiind asigurate totodată și măsuri specifice la 4 accidente rutiere, dintre care 2 soldate cu victime și 2 cu pagube materiale.
De asemenea, s-a asigurat fluența circulației rutiere și pietonale în zona Halelor Centrale, str. Cuza-Vodă, str. Jurnalist Gabi Dobre, C.D.Gherea, Bd. Republicii și în zona Gării de Sud, precum și în zonele în care s-au executat marcaje rutiere
..Citeste mai departe..

Acțiuni ordine publică ale poliţiştilor locali

Au fost aplicate, în perioada 30 august – 5 septembrie, sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 23.750 lei

În perioada 30 august – 5 septembrie 2021, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat pentru depistarea și sancționarea persoanelor care încalcă normele legale, fiind întocmite 109 procese-verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 23.750 lei și legitimate 360 de persoane
În aceeași perioada de referință polițiștii locali din cadrul Biroului de Intervenție Rapidă au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.700 lei pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, ordine și liniște publică, precum și pentru abandonarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public
..Citeste mai departe..

1 2 3 4