Ultima editie tiparita in format pdf

Salarii peste media judeţului Prahova în servicii şi în comerţ


Efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii octombrie 2018 a fost de 183.376 persoane, în creştere cu 4.405 persoane față de luna octombrie 2017. Câştigul salarial mediu net din județul Prahova a fost de 2.499 lei/salariat, mai mare cu 288 lei față de luna octombrie 2017, iar indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o creştere de 8,4%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramura servicii şi comerț, fiind de 2.616 lei/salariat, iar sub media județului în ramurile agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.055 lei/salariat), respectiv în industrie şi construcții (2.380 lei/salariat). Județul Prahova ocupă locul 10 după câştigul salarial mediu net: Municipiul Bucureşti (3.481 lei), Cluj (3.144 lei), Ilfov (2.932 lei), Timiş (2.873 lei), Sibiu (2.834 lei), Iaşi (2.696 lei), Braşov (2.612 lei), Olt (2.527 lei), Mureş (2.504 lei) şi Sălaj (2.504 lei)
..Citeste mai departe..

Onea și Negulescu, audiați la Parchetul General

Fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea s-a prezentat în această dimineaţa (11 ianuarie a.c.) la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de complicitate la favorizarea făptuitorului şi cercetare abuzivă. La intrarea în sediul Parchetului General, Lucian Onea le-a spus jurnaliştilor că nu doreşte să facă declaraţii. Tot azi, 11 ianuarie, la Parchetul General ar urma să vină şi fostul procuror Mircea Negulescu, scrie Agerpres. DNA a cerut joi, 10 ianuarie, CSM revocarea lui Onea din funcţia de procuror, pe motiv că acesta şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile. De asemenea, în aceeaşi zi, au fost transmise Secţiei de procurori a CSM cererile de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti a procurorilor Giluela Deaconu, Alfred Virgiliu Savu, Elena Cerasela Răileanu.
..Citeste mai departe..

133 de autorizații de construire eliberate în judeţul nostru în octombrie anul trecut

În luna octombrie 2018, în județul Prahova, s‐au eliberat 133 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creştere 19,8% față de octombrie 2017, ne comuncă Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Autorizațiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din județul Prahova, în luna octombrie 2018, dețin o pondere de 3,6% din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale din România, ceea ce ne conferă într‐un clasament național din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale locul 8 după: Ilfov (406 autorizații de construire), Timiş (264 autorizații de construire), Iaşi (204 autorizații de construire), Cluj (188 autorizații de construire), Suceava (169 autorizații de construire), Constanța (151 autorizații de construire) şi Bihor (145 autorizații de construire)
..Citeste mai departe..

În judeţul Prahova, indicele producției industriale a fost de 99,9% în octombrie 2018

Indicele producției industriale, în luna octombrie 2018 față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova a fost de 99,9%. În luna octombrie 2018, față de luna corespunzătoare din anul 2017, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 117,9%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Aceeaşi sursă precizează că exporturile de bunuri din județul Prahova, în luna august 2018, au însumat 171.182 mii euro. Comparativ cu luna august din anul 2017, exporturile au crescut cu 3,0%. Țările partenere situate pe primele 6 locuri în derularea exporturilor din luna august 2018 (reprezentând 55,3% din total exporturi) au fost: 1. Italia (14,5%), 2. Egipt (11,6%), 3. Germania (9,6%), 4. Republica Moldova (8,4%), 5. Regatul Unit (5,7%), 6. Franța (5,5%)
..Citeste mai departe..

50.188 de turişti au venit pe meleaguri prahovene în cea de-a zecea lună a anului precedent

Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna octombrie 2018, au pus la dispoziția turiştilor o capacitate de cazare de 12.323 locuri‐pat, valoare mai mică cu 0,5% comparativ cu luna octombrie 2017, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. În numărul total de structuri de primire turistică deschise în luna octombrie 2018 (316 unități), pensiunile turistice urbane au deținut cea mai mare pondere, respectiv 37,3%, urmate de hoteluri (25,6%), vile turistice (13,3%), pensiuni agroturistice (12,0%), etc. Numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna octombrie 2018, a fost de 50.188 persoane, din care 43.685 turişti români (87,0%) şi 6.503 turişti străini (13,0%)
..Citeste mai departe..

Cutremur de 4,4 pe scara Richter simţit şi la Ploieşti

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter s-a produs miercuri după-amiaza (9 ianuarie), la ora locală 13:36, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 119 kilometri, informează Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (37 km), Buzău (48 km), Râmnicu Sărat (53 km), Odobeşti (54 km) şi Covasna (55 km). Din ceea ce am simţit, cutremurul a durat, din fericire, foarte puţin, în jur de 3 secunde. În luna ianuarie 2019, în România s-au produs şapte cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,2 pe Richter.
..Citeste mai departe..

Caz revoltător la un spital din Ploieşti!

Rudele unui bărbat de 71 de ani, decedat în spital, susţin că acesta a murit din cauză că a fost scăpat de pe targă Caz extrem de dramatic la un spital din Ploieşti, un bărbat, în vârstă de 71 de ani, decedând la câteva zile după ce a fost operat pe creier, însă rudele acestuia susţin că decesul a avut loc în spital după ce bărbatul a fost scăpat de pe targă de către angajaţi ai spitalului. Nicolae D., în vârstă de 71 de ani, a fost internat în urmă cu două luni și operat pe creier. După intervenție pacientul se simțea bine și făcea progrese, însă la doar câteva zile a murit. Familia a depus o plângere și au aflat în urma autopsiei că bărbatul a murit după ce a fost scăpat în cap de pe targă
..Citeste mai departe..

Amenzi de 297.500 lei de la ISU Prahova

În luna decembrie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat 40 de activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la categoriile de obiective unde este preconizat un aflux mare de persoane, cum ar fi unități de cazare (hoteluri, pensiuni turistice și agroturistice, cabane montane), unități de alimentație publică unde au fost organizate mese festive, precum și la spații comerciale de tipul supermarketuri, mall-uri sau hipermarket-uri. Pe timpul verificărilor au fost depistate 130 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 61 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni.

..Citeste mai departe..

Artificii pierdute în ceață la Revelionul 2019 din Ploiești

Dacă anul trecut, articolul despre Revelionul petrecut în stradă de către ploieșteni avea titlul „Ce s-a văzut pe cerul Ploieștiului în noaptea de Revelion!”, ei bine acum, în 2019, cea mai potrivită exclamare ar suna în felul următor: „Ce nu s-a putut vedea pe cerul Ploieștiului în noaptea de Revelion!”. Aici nu ne referim neapărat la spectacolul de artificii – care oricum a fost mai slăbuț decât cel de anul trecut – ci la ceața groasă ce s-a abătut asupra Ploieștiului chiar în perioada când aveam nevoie o atmosferă limpede, pentru a încerca să vedem ceva artificii. Chiar și așa, numeroși au fost ploieștenii care au ieșit din case pentru sărbătorii trecerea în noul an pe stradă, unii dornici să spargă sticle și să facă show din cauza beției, alții doar ca să vadă spectacolul pirotehnic.

Ploieșteni, nu fiți supărați că nu s-a organizat spectacol artistic în aer liber de Revelion!Bani din bugetul local nu au mai intrat, astfel, în contul „divelor”!
Poate că cei mai mulți concetățeni sunt supărați pe autoritățile locale că nu au organizat un spectacol artistic în aer liber în noaptea de Revelion, cum de altfel s-a organizat în fiecare an de după decembrie 1989.
..Citeste mai departe..

Cezar Ouatu vine la Balul Filarmonicii

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești împreună cu Primăria Municipiului Ploieşti, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean Prahova, sponsorii şi partenerii instituţiei, organizează sâmbătă, 22 decembrie 2018, ora 18.00, cea de-a doua ediţie a „Balului Filarmonicii”, la Sala Coloanelor a Palatului Culturii. „Balul Filarmonicii”, eveniment cultural prin excelenţă, devine unul cu tradiţie pentru ploieşteni, fiind găzduit de o clădire emblematică a municipiului Ploieşti, capodoperă arhitecturală ce reprezintă o mică parte a centrului vechi. Programul artistic va permite invitaţilor noştri reîntâlnirea cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii, care se va afla sub bagheta dirijorală a maestrului Ilarion Ionescu-Galați, și renumiţii solişti Cezar Ouatu (contratenor) și Nicoleta Tudorache (țambal), precum și cu Ploiești Jazz Trio (Sorin Zlat - pian, Răzvan Cojanu - contrabas și Laurențiu Ștefan - tobe), care o vor avea alături pe Luiza Zan, una dintre cele mai bune voci ale jazz-ului românesc
..Citeste mai departe..

Accident rutier în Prahova, pe A3, în zona localităţii Brazi

Un număr de opt autoturisme au fost implicate, joi dimneaţa, într-un accident rutier care a avut loc pe A3 Bucureşti-Ploieşti, în zona localităţii prahovene Brazi. În urma accidentului, o persoană a fost uşor rănită, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), citată de Agerpres. „Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, la kilometrul 55, în zona localităţii Brazi, judeţul Prahova, s-au produs coliziuni între 8 autovehicule, din cauza poleiului depus pe carosabil. În urma impactului, o persoană a suferit leziuni uşoare. Traficul rutier este blocat pe sensul de mers spre Ploieşti, însă se deviază la kilometrul 43, în zona localităţii Gherghiţa", a precizat IGPR
..Citeste mai departe..

1 2 3 4