Ultima editie tiparita in format pdf

La mulţi ani, Ploieşti!


Numeroase activităţi au fost puse la dispoziţia ploieştenilor pentru a sărbătorii Zilele Oraşului. De vineri şi până duminică seara, Ploieştiul s-a aflat sub…asediul spectacolelor, cu muzică şi dansuri pentru toate gusturile, plus serii de acţiuni distractive susţinute atât în centrul civic, cât şi în Parcul Tineretului de la Sala Sporturilor Olimpia. Ploaia torenţială de sambătă după-masa i-a încurcat umpic pe organizatori, care s-au văzut nevoiţi să renunţe la unele acţiuni palnificate pentru acea zi şi oră. Sărbătoarea a fost deschisă, vineri, de o paradă a portului popular din oraşele înfrăţite: Hânceşti, Harbin, Asproyrgos, Lefkada, Amaroussion, după care, pe scena amplasată în zona Palatului Culturii, au început spectacolele, la care şi-au adus contribuţia artişti şi cântăreţi renumiţi din ţară.
..Citeste mai departe..

Comuna Adunați din Prahova fierbe. Cheloo de la Paraziții, condamnat să muncească la școala din sat

Cătălin Ștefan Ion, solistul trupei Paraziți, cunoscut publicului după porecla Cheloo, s-a transformat peste noapte în subiectul principal de discuții al micii comunități din localitatea prahoveană Adunați, după ce s-a aflat că vedeta va trebui să presteze muncă neremunerată, timp de o sută de zile, la școala generală din comună. Cheloo a fost condamnat, săptămâna trecută, în dosarul în care a fost acuzat pentru trafic și consum de droguri, cauză instrumentată de procurorii DIICOT Ploiești.

 De fapt a fost vorba despre un acord de recunoaștere, procedură a Noului Cod Penal, care permite inculpatului să-și recunoască și să-și asume vina pentru o ilegalitate comisă de el. Concret, Cheloo a bătut palma cu procurorul de caz, a acceptat încradrarea juridică de trafic și consum de droguri și a acceptat pedeapsa propusă de doi ani de închisoare cu suspendare, 180 de zile de amendă penală, care se traduce în bani la suma de 4500 de lei, și la interzicerea unor drepturi.

..Citeste mai departe..

Cetaţean moldovean reţinut pentru port de armă albă

În cursul zilei de joi, 18.05.2017, în jurul orei 10.40, un echipaj al Poliţiei Locale Ploieşti, care însoţea lucrătorii S.C. Transport Călători Express S.A. în activitatea de verificare a legitimaţiilor de călătorie, a depistat un bărbat ce călătorea fraudulos pe traseul 44 şi nu deţinea documente de identificare.

..Citeste mai departe..

Zilele Ploieştiului 2017

Vineri, 19 mai, începând de la ora 18:00, în centrul civic din Ploieşti va avea loc deschiderea activităţilor dedicate Zilelor Ploieştiului, cu o paradă portului popular din oraşele înfrăţite: Hânceşti, Harbin, Asproyrgos, Lefkada, Amaroussion. Pe scena amplasată în zona Palatului Culturii va fi spectacol de muzică tradiţională din China, spectacol de muzică şi dansuri greceşti, concert Adela Dumitrache, iar după ora 21:00, Emil Drăgoi va susține un recital de excepție
..Citeste mai departe..

Drama unei mame

Ea este obligată de instanță să-și predea fetița, de doar șase ani, tatălui, cetățean italian

Irina Bucur, o ploieșteancă în vârstă de 40 de ani, se luptă de șase ani să-și câștige dreptul de a-și crește fetița, al cărei tată biologic este un cetățean italian cu care femeia a avut o relație. Drama acestei mame începe chiar din primele săptămâni de sarcină, pe vremea când locuia în casa partenerului său, Emiliano Bontempi. Pentru că a avut mari probleme de sănătate, Irina a fost nevoită să renunțe la serviciu cât timp a fost însărcinată, iar neaunsurile financiare și-au spus cuvântul asupra relației sale conjugale 

..Citeste mai departe..

Un îngrijitor de la Grădina Zoologică a murit înțepat de o viespe uriașă

Scandal la Ploiești în urma unei tragedii care a avut loc duminică dimineață la Grădina Zoologică Bucov. Un angajat a murit, după ce a intrat în șoc anafilactic, în urma unei înțepături de viespe. Singura soluție pe care au găsit-o, pentru moment, reprezentanții Primăriei Ploiești, a fost să închidă Parcul Constantin Stere, până ce se va găsi o soluție pentru eliminarea pericolului provocat de viespea periculoasă, de mari dimensiuni, care atacă în special în zilele de vară senine

..Citeste mai departe..

Fetiţă de 8 ani din Pietroşani, bătută crunt de mama sa

Copila a fost preulată de asistenţii sociali din casa terorii

O fetiţă în vârstă de 8 ani, din satul Pietroşani, comuna Puchenii Mari, a fost preluată în regim de urgenţă din casa părintească după ce a venit la şcoală plină de vânătăi pe întreg corpul. Copila a povestit colegilor de clasă ca a fost bătută cu un băţ chiar de către mama sa. Una dintre colege a filmat rănile fetiţei şi a postat clipul pe youtube. Autorităţile s-au autosesizat în acest caz şi au declanşat anchete paralele. 

“Asistenţii sociali au decis să meargă la domiciliul familiei pentru a face o anchetă. La faţa locului au constatat că fetiţa în vârstă de 8 ani era în stare bună şi nu mai avea răni pe corp, cel mai probabil imaginile fiind surprinse cu ceva timp în urmă.

..Citeste mai departe..

Vacanţă de coşmar pentru 50 de turişti. Unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Sinaia, cuprins de flăcări

Vacanţă de coşmar pentru 50 de turişti cazaţi la unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Sinaia. Clădirea a fost cuprinsă de flăcări în toiul nopţii de sâmbătă spre duminică, astfel că toate persoanele care se aflau la acel moment în interiorul hotelului au fost evacuate. Deşi turiştilor li s-a oferit posibilitatea să se cazeze la alte hoteluri de acelaşi calibru din staţiune, cei mai mulţi au ales să-şi scurteze vacanţa şi să plece acasă, speriaţi de flăcările imense.

Focul de la hotelul Ioana a izbucnit puţin după ora 4 dimineaţa, la una dintre camerele situate la mansarda clădirii. Speriaţi de alarma de incendiu, dar şi de fumul gros, turiştii au ieşit buimăciţi din camere şi au aşteptat ca pompierii solicitaţi să intervină să stingă flăcările.

..Citeste mai departe..

Percheziții la membrii unei grupări specializate în trafic de etnobotanice

Poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate din Ploieşti și cei ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în trafic de etnobotanice. În urma a 16 percheziții desfăşurate ieri, 12 persoane au fost reţinute.

La data de 8 mai a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Prahova și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au efectuat 16 percheziții domiciliare în municipiul Ploiești. Au fost vizați membrii unui grup infracțional organizat, implicat în traficul de substanțe noi cu efecte psihoactive (etnobotanice).

..Citeste mai departe..

Scandal la Câmpina din cauza unei alei pietonale amenajată de Primărie.

„Este prea în pantă! Ne rupem picioarele până ajungem la medic”

Scandal în municipiul Câmpina din cauza unei alei pietonale amenajată, în primăvara acestui an, de către administrația publică special pentru a înlesni accesul pacienților către cabinetele medicale de pe strada Calea Doftanei.

Drumul de acces are o înclinație de peste 40 de grade, este în formă de „S”, astfel că pentru a ajunge la destinație trebuie să ai ceva condiție fizică. Mai greu este pentru pacienții vârstnici care se deplasează cu ajutorul unui baston, pentru cardiaci, pentru pacienții cu dizabilități, femeile însărcinate sau pentru  mamele care vin cu bebelușii la consult. Aceștia ar risca să se rănească dacă s-ar încumeta să urce sau, mai grav, să coboare panta asfaltată.

..Citeste mai departe..

Cea de-a opta ediţie a concursurilor pentru elevi Romanian Business Challenge şi Târgul firmelor de exercițiu – rezultate, declaraţii, păreri

Firmele de exercițiu, o şansă reală pentru dezvoltarea economică

Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Municipiul Ploiești a organizat şi în acest an cele două concursuri de antreprenoriat, anume Târgul firmelor firmelor de exercițiu şi Romanian Business Challenge, ajunse la cea de-a 8-a ediţie. Parteneri au fost Primăria Municipiului Ploiești, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Camera de Comerţ și Industrie Prahova, Universitatea Petrol Gaze Ploiești, agenți economici, bănci și alte instituţii, promotor şi coordonator al acestei activităţi tradiţionale fiind prof. ec. Simona Lupu – director al Colegiului Economic „Virgil Madgearu”
..Citeste mai departe..

1 2 3 4