Ultima editie tiparita in format pdf

Motivul pentru care aeronave de război au survolat marţi deasupra Ploieştiului, la altitudine joasă


S-a aflat motivul pentru care mai multe aeronave de război au survolat cerul Ploieştiului marţi, 21 ianuarie. Ei bine, Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” a găzduit o activitate interesantă a Forţelor Aeriene Române, reprezentanţii acestei instituţii venind în mijlocul elevilor pentru a promova cariera militară. Din programul activităţii a făcut parte şi acţiunea de survolare a unor aeronave de lupă pe deasupra liceului şi, implicit, a Ploieştiului. Toate bune şi frumoase, însă ar fi fost mult mai în regulă dacă exista şi o informare prealabilă a opiniei publice, pentru a nu exista speculaţii. Atât de jos au survolat acele aeronave de război încât puteai crede că e vorba de altceva decât de o demonstraţie, mai ales că suntem într-o perioadă în care amininţările şi conflictele armate există pe lângă ţărişoara noastră.
..Citeste mai departe..

Aeronave de luptă deasupra Ploieştiului!

Cerul Ploieştiului a fost survolat marţi, 21 ianuarie, de o serie de avioane şi elicoptere de luptă. Întâi şi-au făcut apariţia vreo trei avioane mari, militare, care au zburat la o altitudine destul de joasă, atât de aproape de sol încât dădeau impresia că urmăresc ceva sau pe cineva! După câteva minute au apărut şi elicopterele, ce survolau în formaţie de patru, în forma unui romb, după cum se poate observa şi din imaginea alăturată. Zgomotul produs de motoarele grele ale acestor aparate de zbor a fost destul de puternic, mai ales că avioanele erau foarte aproape de sol. Oricum, a fost un... episod interesant! Cel mai probabil, respectivele aeronave aparţin Aerodromului de la Boboc, acolo unde se ştie că există Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene
..Citeste mai departe..

Ce sancţiuni au mai aplicat poliţiştii locali

În perioada 13-19 ianuarie a.c., polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au efectuat o serie de acțiuni pentru constatarea și sancționarea contravențiilor săvârșite pe mijloacele de transport în comun, precum și asigurarea unui climat de ordine și siguranță în desfășurarea transportului public local. Astfel, polițiștii locali au legitimat un număr de 19 persoane, dintre care 11 au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 1350 lei – în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 433/2015 pentru aprobarea Regulamentului privind constatarea și sancționarea contravențiilor la transportul public local de persoane în municipiul Ploiești, celelalte persoane fiind atenționate verbal.
..Citeste mai departe..

De ziua lui Eminescu

Mai multe instituţii din Ploieşti au ţinut să organizeze, pe 15 ianuarie, activităţi dedicate Zilei Culturii Naționale şi în cinstea poetului nepereche Mihai Eminescu. Este vorba despre Primăria Municipiului Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga”, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Asociația „Cultul Eroilor” Prahova, Teatrul „Toma Caragiu”, Filarmonica „Paul Constantinescu” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ploiești. Manifestările au început cu depuneri de flori la monumentul poetului Mihai Eminescu, situat în zona centrală a orașului, în vecinătatea Casei de Cultură a Sindicatelor.
..Citeste mai departe..

Studenţi români! Germania vă aşteaptă să munciţi în hoteluri

Agenția Națională a Ocupării Forței de Muncă anunţă că, pe 13 ianuarie a început perioada de ȋnregistrare a aplicațiilor ȋn programul destinat studenților care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanței de vară (minim 2 luni). Pentru anul 2020, sunt disponibile 30 de posturi în domeniul hotelier – gastronomic, ȋn gastronomia de sistem (fast-food), ȋn producția industrială și ȋn domeniul serviciilor. Pot aplica studenții cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limba germană
..Citeste mai departe..

Ce au în comun Nicolae Iorga, Cehov, Al Capone şi Cassius Clay!

Deşi Nicolae Iorga, Cehov, Al Capone şi Cassius Clay s-au născut în ani diferiţi şi a avut fiecare personalitatea sa, remarcându-se prin lucruri cât de cât diferite, ei bine aceste patru persoane, foarte bine cunoscute, au ceva în comun. Ce legătură ar putea să fie între doi dramaturgi, un mafiot şi un boxer? Ei bine, acest punct comun este data naşterii, 17 ianuarie. Nicolae Iorga s-a născut în 1871 şi a fost istoric, critic literar, dramaturg, memorialist, dar şi politician, devenind ministru, parlamentar, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi prim-ministru. Iorga avea să transforme orașul prahovean Vălenii de Munte într-un centru academic și cultural. A fost adversar al Partidului Național Liberal și al Partidul Național Român, opunându-se grupării fasciste Garda de Fier. A rămas o voce independentă a opoziției după ce Garda a instaurat Statul Național-Legionar, fiind în cele din urmă asasinat de un comandou legionar.
..Citeste mai departe..

Orban: Am hotărât împreunp cu Președintele că anticipatele sunt bune pentru România

Premierul Ludovic Orban a anunţat, astăzi, că a hotărât împreună cu preşedintele Klaus Iohannis că pentru România cel mai bine este să fie organizate alegeri anticipate.

"Preşedintele României şi cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate", a spus Orban, pentru Agerpres, după întâlnirea cu şeful statului de la Palatul Cotroceni. În schimb, premierul nu a dorit să facă precizări privind strategia pentru declanşarea alegerilor anticipate.

..Citeste mai departe..

S-a întâmplat chiar de Bobotează, în Ploieşti! Pompierii, solicitaţi să se... lupte cu bucăţele de tencuială!

Un echipaj de pompieri a intervenit luni, 6 ianuarie, cu o autospecială la un bloc situat pe Strada Ştefan Greceanu din Ploieşti, la faţa locului sosind şi o ambulanţă Smurd. Nu era fum, nu era foc, nimeni nu se agita..., dar ce era? Păi, cineva a sesizat că bucăţele din tencuiala unui balcon de la etajul 6 pică pe trotuarul din faţa blocului şi acel cineva a considerat că cel mai bine ar fi să apeleze la pompieri! Ups! Ajunşi la locul cu pricina, pomierii au constatat că proprietarul imobilului respectiv nu era acasă (în jurul orei 15:30), după care au îndepărtat bucăţelele de tencuială de pe carosabil. Să soliciţi intervenţia pompierilor, dar şi a ambulanţei, pentru aşa ceva..., e cam absurd, dar şi riscant, pentru că, în acel moment, se putea întâmpla ceva mult mai grav prin oraş sau prin judeţ şi atunci chiar era nevoie de intervenţia pomierilor şi a Smurd-ului.
..Citeste mai departe..

Pleiadă de artificii deasupra Ploieştiului

Cei care au ales să întâmpine noul an în centrul Ploieștiului au putut admira un spectacol pirotehnic magnific. Odată cu apropierea de ora ce anunța trecerea în noul an, în Centrul Ploieștiului aveau să sosească mulțimi de oameni din diverse zone ale orașului sau din localurile unde își petreceau Revelionul. Nu a fost așa de multă lume ca în anii precedenți, însă majoritatea s-a comportat civilizat. Pe ici pe colo mai vedeai câte un disperat căruia îi venise pofta să iasă în evidență prin diverse gesturi de mahala sau unii cărora alcoolul li se urcase la cap. Lansate din zona Parcului „Toma Socolescu” (din fața Halelor Centrale), artificiile aveau să constituie punctul principal de atracție al trecerii în noul an, în lipsa concertelor ce erau organizate de municipalitate, pe bani publici, de Revelion.
..Citeste mai departe..

Conceptul de regenerare urbană la Ploieşti, în viziunea specialiştilor

Sufocat de traficul tot mai aglomerat dar şi, la propriu, de poluarea industrială, Ploieştiul are totuşi resurse substanţiale de a se transforma într-un oraş prietenos cu mediul şi locuitorii săi, cu condiţia aplicării inteligente a conceptului de regenerare urbană.

Ca şi alte oraşe încadrate la momentul 1989 în categoria aşezărilor preponderent industriale, Ploieştiul este astăzi nevoit să se reinventeze şi să valorifice eficient din toate punctele de vedere spaţiile abandonate ale fabricilor în care în perioada comunistă lucrau zeci de mii de oameni.

Pentru aceasta, spun specialiştii consultaţi de noi, administraţia locală trebuie să colaboreze îndeaproape cu potenţialii investitori, asigurându-le acestora infrastructura necesară realizării proiectelor de regenerare urbană.

“Ploieştiul trebuie să speculeze faptul că are atât spaţiu disponibil. Tendinţa este aceasta oricum, dacă ne gândim la fostele fabrici “Flacăra” sau „1 Mai”, în locul cărora au fost construite centre comerciale”– spune Corneliu Moraru, fondatorul Asociaţiei “Iubesc Ploiestii”, adăugând că “zonele unde s-a intervenit până acum au dus la creşterea economică a cartierelor prin deschiderea de mici magazine/afaceri în preajma centrelor comerciale“.

..Citeste mai departe..

11 persoane au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit, în zona stației CF Ploieşti Triaj

Un accident feroviar grav s-a produs miercuri după amiază, în jurul orei 15.39, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj. Un tren de călători și un tren de marfă al unui operator privat au intrat în coliziune. La momentul accidentului, în trenul Regio 5008 care circula pe ruta Buzău-Ploiești Sud-București Nord se aflau aproximativ 50 de persoane.

În urma impactului, 11 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, toate au fost conștiente, 10 dintre acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Ploiești, iar cea de-a 11-a la un spital din capitală cu elicopterul SMURD.

Alte 37 de persoane (din care 3 minori), din trenul de călători, au fost evaluate medical, însă au refuzat transportul la spital. La dispoziția acestora a fost pusă o garnitura de tren care i-a dus la destinație.

..Citeste mai departe..

1 2 3 4