Ultima editie tiparita in format pdf

Grota lui Nea Vasile, săpată timp de 12 ani în stâncă, minunea din comuna Tătaru


Inspirat de adăposturile călugărilor care se refugiau în secolul al XVI-lea pe dealurile din localitatea natală, Vasile Şerban, un bărbat în vârstă de 63 de ani din comuna prahoveană Tătaru, a săpat timp de 12 ani în stâncă până ce a reuşit să amenajeze un adevărat castel din piatră. Astfel a ajuns să realizeze principala atractie turistica din zonă, dintr-o simplă ”dambla”, cum singur recunoaşte.

Povestea chiliei a început atunci când familia Şerban a decis să se ocupe de terenul moştenit de la bătrâni într-unul dintre cele mai izolate şi înalte locuri din comuna Tătaru, numit Dealul Alb. Deşi zonă viticolă de tradiţie, terenul era mult prea departe de sat, iar sălbăticiunile nu ar fi permis familiei să aibă o recoltă bogată, aşa că Vasile Şerban a decis să-şi încerce norocul cu o livadă de nuci.

..Citeste mai departe..

Înşelăciunea de la tarabă!

Pe platoul Halelor Centrale din Ploieşti, fructe şi legume din import erau vândute oamenilor ca fiind produse româneşti! Cu ocazia unei acţiuni de verificare efectuate pe 12 aprilie, în piața agroalimentară de pe platoul Halelor Centrale, poliţiştii de la Serviciul Control Comercial din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti au sancţionat 8 societăţi comerciale, din 15 controlate, pentru expunerea spre vânzare a unor cantități de fructe și legume din import, ca fiind marfă românească. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 8.500 lei, ne informează Biroul Relații cu Publicul, Comunicare și Managementul Calității al Poliţiei Locale Ploieşti
..Citeste mai departe..

Bărbat în etate, găsit întins pe carosabil, pe strada Ştefan cel Mare din Ploieşti, cu capul plin de sânge!

IPJ Prahova spune că este vorba doar despre un caz medical!

Un bărbat în etate a avut parte de clipe de coşmar în timp ce se afla pe strada Ştefan cel Mare din Ploieşti. Nu ştim, încă, din ce motive, el se afla căzut pe carosabil, exact pe linia de tramvai, în sensul de mers Gara de Sud-Centru, între cele două biserici –Biserica Ortodoxă Sf. Anton şi Biserica Romano Catolică. Posibil să se fi împiedicat sau, şi mai rău, să fi fost lovit de vreo maşină, bărbatul având rană deschisă în zona din spate a capului, de unde curgea mult sânge. Şi pe carosabil se putea vedea o pată mare de sânge. Oricum, până la sosirea unor date oficiale, nu puteam decât să speculăm cu privire la ce s-a întâmplat cu acest om
..Citeste mai departe..

Deșeuri reciclabile, confiscate de poliţiştii locali

Şi pe strada Vaslui se pot vedea saci mari cu peturi, sustrase din tomberoanele din cartierul Ienăchiţă Văcărescu

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au depistat în cursul dimineții de joi, 12 aprilie a.c., peste 500 kg. peturi depozitate ilegal pe domeniul public, în apropierea conductelor de termoficare din zona Podul Înalt. Deșeurile reciclabile, colectate în mod ilegal de pe platformele gospodărești, au fost ridicate de către lucrătorii operatorului de salubritate, iar zona a fost curățată.
..Citeste mai departe..

Oborul din centrul Ploieştiului!

Fructe şi legume stricate, expuse la vânzare
Poliţiştii au aplicat amenzi însumând 53.000 de lei Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat, în cursul dimineții de marți, 27.03.2018, calitatea produselor agro-alimentare expuse spre vânzare de către societățile comerciale cu punct de lucru pe platoul din Piața Centrală a municipiului. S-a aplicat un număr de 10 sancțiuni contravenționale agenților economici care comercializau marfă deteriorată, valoarea totală a amenzilor fiind de 53.000 lei
..Citeste mai departe..

Animale și păsări abandonate într-o autoutilitară, în Nordul Ploieştiului

30 animale și păsări (19 câini, 9 iepuri și 2 păsări de curte) au fost descoperite luni, 2 aprilie a.c., în urma unei sesizări, de către polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului. Acestea erau abandonate într-o autoutilitară care se afla de câteva zile într-o parcare situată pe Șoseaua Nordului din municipiul Ploiești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au identificat autorul faptei, în persoana numitului R.C., în vârstă de 44 ani, domiciliat în Boldești-Scăeni, care a şi fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei.
..Citeste mai departe..

Tone de deșeuri reciclabile depistate de polițiști pe strada Găgeni!

Clanuri după clanuri devastează, fără jenă, tomberoanele și își încarcă zilnic căruțele cu peturi. Câtă vreme vom mai asista la această debandadă în Ploiești? Ce fac autoritățile?

Poliția locală Ploiești ne anunță că a confiscat, pe data de 16 martie, o cantitate însemnată de deșeuri reciclabile (peturi), cel puțin 1,5 tone, ce erau depozitate în vecinătatea terminalului de microbuze de pe strada Găgeni. Persoanele depistate la fața locului, au fost identificate ca fiind C.V., C.S. și N.G., acestea fiind sancționate conform prevederilor legale în vigoare, se precizează în comunicatul Poliției Locale
..Citeste mai departe..

Breaza găzduieşte Olimpiada Naţională de Fizică, 2-6 aprilie

În acest an, etapa naţională a Olimpiadei de fizică este găzduită de localitatea prahoveană Breaza. Evenimentul se desfăşoară în perioada 2-6 aprilie, la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”şi la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, organizatorii –Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova – stabilind pentru data de 1 aprilie o festivitate de deschidere. Se aşteaptă participarea a aproximativ 600 de elevi, cărora li se vor adăuga şi cadrele didactice însoţitoare.

..Citeste mai departe..

Codul portocaliu închide, pe 23 martie, şcolile şi în Prahova!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, întreruperea cursurilor şcolare pentru vineri, 23 martie, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de pe teritoriul judeţului Prahova. S-a luat acestă decizie ca urmare a avertizării meteorologice emisă de Autoritatea Naţională de Meteorologie pentru 22 şi 23 martie, cu Cod portocaliu – fenomene meteorologice periculoase (ninsori abundente, viscol şi ger). Într-un comunicat postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, semnat de prof. Nicolae Angelescu – inspector şcolar general, se precizează şi că, prin excepţie, în interesul superior al copilului, consiliile de administraţie ale Grădiniţelor cu Program Prelungit şi ale Centrelor şcolare de Educaţie Incluzivă
..Citeste mai departe..

Bărbatul care şi-a ucis viitoarea soţie cu 34 de lovituri de cuţit, condamnat la 22 de ani de închisoare

Ploieşteanul Alexandru Rusu, care în februarie 2017 şi-a înjunghiat de mai multe ori concubina pe motiv că femeia şi prietenele ei au refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare. Bărbatul nu este la prima condmanare, el fiind anterior încarcerat pentru proxenetism.

Curtea de Apel Ploieşti a decis, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, să sporească cu doi ani pedeapsa primită de Rusu în prima instanţă. Tribunalul Prahova l-a condamnat pe fond la 20 de ani de închisoare cu executare şi la plata unor daune morale către membrii familiei. Curtea de Apel a considerat că ploieşteanul este vinovat şi de tentativă de omor, apreciind că bărbatul a avut intenţia să-l omoare şi pe băiatul minor al femeii pe care a ucis-o. Astfel instanţa a schimbat încadrarea juridică din lovituri şi alte violenţe în tentativă de omor, motiv pentru care anii de închisoare au fost suplimentaţi cu încă doi.

..Citeste mai departe..

OMV Petrom, obligată să plătească daune morale părinţilor unui copil omorât de gazele de sondă

Societatea OMV Petrom S.A. a fost găsită vinovată pentru ucidere din culpă în cazul morţii unui copil în vârstă de nouă ani intoxicat cu gaze de sondă. Decizia aparţine Judecătoriei Ploieşti care a hotărât, marţi, să condamnde OMV la plata unei amenzi penale şi a unor daune morale către famila victimei.

Potrivit soluţiei judecătorilor ploieşteni OMV a fost sancţionată cu amendă penală în valoare de 380.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În plus, societatea a fost condamnată să plătească daune morale părinţilor şi fraţilor victimei în valoare de 135.000 de euro. Aceştia din urmă au cerut iniţial daune de un miliard de euro, pentru ca în final să solicite daune în valoare de nouă milioane de euro.

..Citeste mai departe..

1 2 3 4