Ultima editie tiparita in format pdf

„Informaţi-vă înainte de a semna contracte sau de a plăti orice fel de comisioane sau taxe!!!”


Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova a emis un comunicat prin care atrage din nou atenţia cu privire la neregulile ce au fost semnalate la încadrarea cetăţenilor români în străinătate. Iată, în cele ce urmează, ce conţine acest comunicat: „Revenim cu atenţionări pentru cetăţenii români aflaţi în căutarea unui loc de muncă în străinătate, în condiţiile în care ne-au fost semnalate nereguli, ilegalităţi în momentul în care aceştia s-au adresat unor firme private de plasare a forţei de muncă, sau chiar persoanelor fizice care s-au interpus activităţii de mediere.
..Citeste mai departe..

Examen de corigență cu acuzații de luare de mită!

Se pare că nu trece o vară fără să intervină un scandal în învățământ. Acum, în 2017, este vorba despre acuzații de luare de mită cu prilejul examenului de corigență. Asupra a doi profesori din Prahova s-a dispus începerea controlului judiciar, cei în cauză fiind cercetați pe motiv că ar fi primit mită de la unii elevi care susțineau examenul de corigență la matematică și economie în cadrul Colegiului „Toma Socolescu” din Ploiești.Surse judiciare au declarat că ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova şi procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova
..Citeste mai departe..

Un individ extrem de periculos a terorizat, sâmbătă dimineața, cartierul Ienăchiță Văcărescu din Ploiești!

În dimineața zilei de sâmbătă, 22 iulie a.c., un individ aflat în stare de ebrietate, dar care este posibil să fi consumat și altceva, a încercat să pătrundă frauduros în apartamentele locatarilor din Blocul 141 E, scara B. Era în jur de ora 6 dimineața, când respectivul a încercat să deschidă ușa unui apartament de la ultimul etaj, noroc însă că locatarul respectiv avea cheia în ială și astfel hoțul nu a putut să-și ducă la îndeplinire obiectivul. Locatarul a aprins lumina și, după aceea, individul a luat-o la pași repezi pe scări, părăsind locul, dar nu a făcut-o oricum, ci spărgând geamurile ușilor de la scara blocului. Probabil că panica sau beția l-a împiedicat să gândească... lucid, pentru că putea doar să apese pe un buton și ușa s-ar fi deschis pentru a ieși din bloc. Nu se știe, însă, cum a fost posibil să intre pe scara blocului, pentru că există instalat interfon atât la cele două intrări în bloc. Și alt bloc a avut aceeași soartă, 115 D, aflat în vecinătate, geamuri sparte, precum și un autoturism aflat parcat prin zonă. Agresorul a fost prins de poliţişti, după care şi i s-a întocmit dosar penal pentru distrugere, fiind cercetat în stare de libertate, nedepunându-se plângere împotriva sa, după cum am aflat din surse apropiate anchetei. De asemenea, aceleaşi surse ne-au comunicat că individul se afla în evidenţele poliţiştilor, fiind recunoscut ca un mare consumator de alcool
..Citeste mai departe..

Ploieştiul, oraşul festivalurilor!

Ploieştiul o ţine din festival în festival. La doar o săptămână de la Festivalul medieval, iată că ploieştenii au avut parte, la finele săptămânii trecute, de Festivalul turcesc, un eveniment menit să promoveze tradiţiile turceşti. Timp de trei zile, ploieştenilor le-au fost pregătite surprize culinare, dar şi momente artistice, cu muzică şi dansuri tradiţionale, cu dansul dervişului rotitor. Produsele culinare au avut parte de cea mai mare atenţie, în frunte cu baclavaua, dar şi cu unul din cele mai apreciate kebab-uri, Lule Kebab, care vine din Turkmenistan. Nu au lipsit placintele turcesti „gozleme”, preparate chiar în faţa clienţilor.

Festivalul turcesc a avut loc în parcarea situată între  Muzeul de Ştiinţele Naturii şi Piaţa Profesor Arhitect „Toma T. Socolescu” – Halele Centrale.

..Citeste mai departe..

Cerere în căsătorie inedită la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina. Ministrul Carmen Dan a fost complice

Cerere în căsătorie inedită la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina, în timpul ceremoniei de absolvire a cursurilor prompiţiei 2015-2017. Una dintre eleve a avut parte de cel mai frumos moment al vieţii, atunci când iubitul său, a invitat-o să iasă din formaţie şi a cerut-o în căsătorie de faţă cu profesorii, colegii, oficiali din IGPR, dar şi în prezenţa ministrului de Interne, Carmen Dan.

Geanina Gheorghe a fost invitată de iubitul său, Ionuţ Georgescu, să vină în faţa tribunei cu oficiali din Ministerul de Interne şi a întrebat-o, la microfon, dacă vrea să-i devină soţie. Tânărul a îngenuncheat emoţionat şi i-a înmânat iubitei sale un imens buchet de flori, dar şi inelul de logodnă.

..Citeste mai departe..

Arestări pe bandă rulantă într-un dosar de trafic de droguri. 18 persoane au fost trimise în spatele gratiilor

18 persoane, din Prahova și Dâmbovița, au fost arestate  prevenitv şi alte 12 au fost plasate în control judiciar într-un dosar de trafic şi consum de droguri de risc şi mare risc, instrumentat de procurorii DIICOT Ploieşti. Este una dintre cele mai complexe anchete derulate de procurorii DIICOT din Ploiești în care au fost efectuate zeci de percheziţii la domiciliile suspecţilor, traficanți și consumatori, din Dâmboviţa, Bucureşti, Ilfov şi Prahova, iar  aproape 200 de suspecţi au fost aduşi la sediul Parchetului pentru audieri.

..Citeste mai departe..

Aruncarea cojilor de seminţe, scăldatul şi căruţele – în atenţia poliţiştilor locali

În perioada sezonului cald, Poliţia Locală Ploieşti are în atenţie atât prevenirea, cât şi sancţionarea săvârșirii faptelor de natură contravenţională, precum aruncarea cojilor de seminţe pe domeniul public, scăldatul în fântânile arteziene ori lacurile amenajate pe spaţiile verzi, circulaţia atelajelor hipo pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate, precum şi orice alte aspecte care privesc nerespectarea normelor de convieţuire socială, ne informează, printr-un comunicat Biroul Relaţii cu Publicul, Comunicare şi Managementul Calităţii din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti.
..Citeste mai departe..

Profesor din UPG găsit vinovat pentru luare de mită

Acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Profesorul de matematică Alexe Călin Mureşan, din cadrul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti, a fost condamnat de Tribunalul Prahova la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru luare de mită în formă continuată. Profesorul a fost acuzat că a cerut bani de la studenţii săi pentru a le acorda o notă de trecere la examen.

Instanţa a decis, de asemenea, să interzică profesorului dreptul de a-şi exercita profesia de cadru didactic pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a sentinţei.

..Citeste mai departe..

Tragedie: N-a mai apucat să afle că a luat BAC-ul cu medie mare

A murit în ziua afişării rezultatelor

 Sorin Mihai Panait (19 ani), absolvent al Liceului “Elie Radu” din Ploieşti, a murit înainte de afişarea rezultatelor la Bacalaureat, examen pe care l-a susţinut în sesiunea iunie-iulie 2017 şi pe care l-a absolvit cu o medie mare, peste 8. Din păcate, adolescentul nu a mai apucat să afle vestea cea mare. A fost implicat într-un accident rutier în urma căruia şi-a pierdut viaţa.

Sorin Panait a plecat împreună cu tatăl său la mare, să petreacă pentru câteva zile o vacanţă meritată, după efortul depus la Bacalaureat.  Sorin a fost înmormântat miercuri, 5 iulie, alături de tatăl său, care a decedat şi el în acelaşi accident.

..Citeste mai departe..

Trei copile din Ariceştii Rahtivani au înghiţit pastile cu pumnul ca să devină euforice

Trei minore din Prahova  au ajuns în stare critică la spital după ce ar fi înghiţit mai multe medicamente destinate persoanelor cu afecţiuni psihice. Una dintre ele se află în stare gravă, în comă, la un spital din Capitală, iar celelalte două au rămas internate la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, cu şanse mari de a se recupera. Motivul pentru care au recurs la acest gest este, deocamdată, incert, dar cel mai probabil copilele au înghiţit pastilele într-un moment de bravadă, crezând că aşa vor ajunge la o stare “euforică”.

Victimele sunt trei fete din localitatea Ariceştii Rahtivani, una de 16 ani şi două surori, una de 13 ani şi cea de-a treia de 14 ani. Potrivit apropiaţilor, adolescenta de 16 ani – cea care acum se află în stare critică la un spital din Bucureşti – fusese diagnosticată cu depresie pentru care avea prescris de la medic să ia un tratament specific. Avusese cu ceva timp în urmă o tentativă de suicid în urma unei decepţii în dragoste. Cele două surori au mers în vizită, iar prietena lor le-a invitat să înghită şi ele din medicamentele respective, promiţându-le o stare de bine. Naive, copilele au luat, fiecare, câte Citirea gândurilor, tot mai aproape de realitate!ase pastile. Totul a fost descoperit de fratele fetei mai mari care şi-a găsit sora întinsă pe podeaua din camera ei, în stare de inconştienţă.

..Citeste mai departe..

Cătălin Stan, fost subprefect de Prahova şi Viorica Diaconu, fost primar la Gorgota, condamnaţi definitiv la închisoare cu executare

Constantin Cătălin Stan, fost subprefect al judeţului Prahova şi Veronica Diaconu, fostul primar al comunei Gorgota, au fost condamnaţi la închisoare cu executare de Curtea de Apel Ploieşti în dosarul retrocedărilor ilegale de teren. Judecătorii ploieşteni au decis să o condamne pe Diaconu la şase ani de închisoare cu executare, iar pe Stan la trei ani de închisoare cu executare. Decizia este una definitivă şi executorie.

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată. În acelaşi dosar au mai fost condamnate alte  persoane, funcţionari din cadrul Primăriei Gorgota şi rude ale acestora. Concret, aceşti au fost găsiţi vinovaţi pentru că au retrocedate 250 de hectare de teren,  aflate în proprietatea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi  Medicină Veterinară Bucureşti, unor oameni de afaceri din Bucureşti, în baza unor testamente false.

..Citeste mai departe..

1 2 3 4