Ultima editie tiparita in format pdf

Anunţ


Municipiul Ploiești, cu sediul în Ploiești, Piața Eroilor nr. 1 A, județul Prahova CIF 2844855 în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Ploiești nr. 297/31.08.2020 organizează in data de 01.10.2020 ora 10:00 licitația publică pentru vânzarea imobilului teren în suprafață de 84 m2, situat în Ploiești, str. Luca Arbore nr. 10A – domeniu privat al Municipiului Ploiești:

Adresă mobil: Ploiești, str. Luca Arbore nr. 10A;
Preț pornire licitație (lei fără TVA - 19.488,00;
Taxa de participare(lei) - 250;
Garanție de participare(lei) - 1.948,80;
Contravaloare documentație de atribuire(lei) - 500.

Documentația de atribuire se achiziționează de la Direcția Gestiune Patrimoniu (Municipiul Ploiești, Piața Eroilor nr. 1 A, etaj 4, cam. 409) în baza unei dispoziții eliberată de Serviciul Publicitate, Valorificare Patrimoniu
..Citeste mai departe..

„Şi eu unde votez, totuşi, în localuri sau în secţii de votare?”

Într-o intervenţie televizată, preşedintele României le-a denumit „localuri” pe clădirile care vor găzdui secţii de votare, majoritatea dintre acestea fiind în unităţi de învăţământ.
„Localurile în care se va vota vor avea la dispoziție tot ce trebuie, de la măști la dezinfectanți, circuite separate. Putem să mergem să ne exprimăm votul dacă respectăm toate normele”, a afirmat Iohannis.
Să se spună „localuri” în loc de locuri în care se votează, deşi denumirea exactă este secţie de votare, pare că ar duce spre o altă direcţie şi poate să apară confuzii.
Când spui local, primul gând este la un local gen restaurant, că e de zi sau de noapte, nu contează, dar în niciun caz nu te-ar duce gândul că ar fi vorba despre vreo secţie de votare
..Citeste mai departe..

Aşa arată un coş stradal pentru gunoi de pe B-dul Independenţei!

Ce credeţi, oameni buni, că trebuia să reprezinte acest obiect montat pe unul dintre trotuarele Bulevardului Independenţei din Ploieşti?
Bineînţeles că aceste „beţe” nu au fost ele instalate acolo de pomană, dar oare aşa golaşe trebuie să arate?
Ei bine, v-aţi prins, este vorba despre un suport pentru coş stradal de gunoi, pus acolo pentru a menţine curăţenia oraşului, pentru ca trecătorii să nu mai fie nevoiţi să se debaraseze, de exemplu, de ambalajele de la cornuri aruncându-le pe jos.
Din ceea ce cu toţi vedem, adevărul este că şi dacă ar fi mai dese aceste coşuri de gunoi, unii dintre noi tot avem prostul obicei de a arunca pe jos ceea ce considerăm că nu ne mai este de folos
..Citeste mai departe..

Trei primari din Prahova au rămas fără funcție!

În perioada 25.08.2020 – 8.09.2020, mai mulți aleși locali din Prahova și-au pierdut mandatul înainte de expirarea duratei normale, ca urmare a înscrierii în alte partide față de cele pentru care au candidat și au fost votați la alegerile locale din 2016. Astfel, în perioada amintită, prin Ordin al prefectului județului Prahova, Cristian Ionescu, au încetat de drept, înainte de expirarea duratei normale, mandatele a doi consilieri județeni și a 14 consilieri locali din următoarele unități administrativ teritoriale (UAT): Albești Paleologu (3), Măgurele (3), Scorțeni (2), Iordăcheanu (4) și Posești (2). De asemenea, o decizie similară a fost luată și în cazul primarilor UAT-urilor: Băicoi, Mizil și Bărcănești.
..Citeste mai departe..

O mașină a ars în totalitate pe A3

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Prahova, pompierii au intervenit la 45 de situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență, astfel că echipajele SMURD pentru acordarea primului ajutor celor 26 de persoane aflate în dificultate. Luni, 7 septembrie, în jurul orei 21:02, un echipaj de pompieri a fost alertat de urgență pe A3 în dreptul localității Dumbrava după izbucnirea unui incendiu care a cuprins un autoturism în totalitate. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
..Citeste mai departe..

Rezultatele finale ale Bac-ului de toamnă

În Prahova, procentul de promovabilitate este de doar 27,83%, mai slab cu procente faţă de cel înregistrat anul trecut

Procentul final de promovabilitate, înregistrat în sesiunea august-septembrie, la examenul național de Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor, este de 27,83%, în scădere cu aproape cinci procente, în raport cu sesiunea august-septembrie 2019 (32,92%), anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.
Comparativ cu rata de promovare generată de rezultatele inițiale (25,94%) se constată o majorare de 1,9%
..Citeste mai departe..

Număr Telverde pentru cei care vor să ştie cum se va desfăşura activitatea didactică, în context epidemiologic!

Oare este ceva ce se poate afla în mod oficial?

Deşi declaraţiile autorităţilor centrale, dar şi locale, se cam bat cap în cap şi nu sunt finalizate detaliile cu privire la desfăşurarea cursurilor şcolare, Ministerul Educației și Cercetării a comunicat faptul că înfiinţează o linie Telverde-0800 67 20 31, pentru toţi cei interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea didactică în anul școlar/universitar 2020-2021. Păi, dacă oficial încă nu se ştie ce şi cum, la telefon cum se pot oferii amănunte
..Citeste mai departe..

Accident la Loloiasca; Două persoane au fost rănite grav

Două autoturisme și o autobasculată în care se aflau cinci ocupanți au fost implicate, miercuri, în jurul orei 15.30, într-un accident rutier grav produs pe DN 1B, la ieșirea din Loloiasca către Mizil. În urma impactului, două victime au rămas încarcerate, fiind extrase în cel mai scurt timp dintre fiarele contorsionate ale autoturismului de catre echipajele ISU Prahova. La fața locului s-au deplasat cu operativitate două echipaje de descarcerare, unul de stingere și două de prim ajutor. În urma accidentului o victimă a fost transportată cu elicopterul SMURD la un spital din capitală, iar cea de-a doua la Spitalul Județean Ploiești. Este vorba despre o femeie de 32 de ani cu politraumatisme și un băiat de 14 ani, intubat și politraumatizat
..Citeste mai departe..

Cum arată cifrele din turismul prahovean din prima lună de vară, la revenirea în activitate

Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova precizează că numărul turiştilor sosiţi în structurile de primire turistică, în luna iunie 2020 a fost de 14.653 persoane, din care 14.455 turişti români (98,6%) şi 198 turişti străini (1,4%).
Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 26.222 în luna iunie 2020, în scădere cu 76,8% faţă de aceeaşi lună a anului 2019.
Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din judeţul Prahova în luna iunie 2020, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o scădere cu 73,1%, iar cele ale turiştilor străini o scădere cu 97,4%
..Citeste mai departe..

Se redeschid restaurantele în toate localitățile din Prahova

Ținând seama de măsurile adoptate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43/2020 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice și a Hotărârii de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la HG nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, vor fi reluate activitățile cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, hotelurilor; a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în toate localitățile din Prahova.
..Citeste mai departe..

S-au lovit în centrul Ploieştiului!

Un accident rutier s-a petrecut sâmbătă în Ploieşti, în intersecţia aflată între Halele Centrale şi blocul 7 etaje, din cauza neacordării priorităţii. O doamnă în vârstă a fost accidentată în zona feţei.

Viteza, neacordarea priorităţii, neatenţia, pot avea urmări grave în trafic. Deşi se pune mult accent şi pe această temă la Şcoala de şoferi, iată că ea nu prea se respectă după ce se obţine carnetul de şofer. De fapt, multe lucruri nu sunt respectate de participanţii la trafic după ce se văd cu carnetul în buzunar, cum ar fi „mângâierea” telefonului în timpul condusului, de parcă maşina ar funcţiona cu ajutorul telefonului! Dar, asta e o altă poveste. Să revenim la subiectul principal şi să vă aducem la cunoştinţă faptul că sâmbătă, 29 august, în Ploieşti, în jurul orei 14:30, a avut loc un accident în intersecţia aflată în vecinătatea Halelor Centrale şi Blocul 7 etaje, din pricina neacordării priorităţii, dar poate şi a grabei.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4