Ultima editie tiparita in format pdf

Achitări pe bandă rulantă în dosarul în care fostul șef al Poliției Prahova a fost trimis în judecată alături de Sebastian Ghiță și șefii Parchetelor din județ


Viorel Dosar, fostul comandant al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, a fost achitat, joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție în care a fost trimis în judecată de DNA Ploiești împreună cu Sebastian Ghiță, dar și cu șefi ai Parchetelor din județ. Decizia instanței de fond nu este definitivă, astfel că procurorii anticorupție pot face contestație la competul de cinci judecători. Astfel, instanța supermă a decis să-l achite pe Liviu Tudose, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, pentru folosire de informații nedestinate publicitații, luare de mită pe motiv că faptele nu există.

Achită pe Dosaru Viorel pentru luare de mită, flosirea de informații nedestinate publicitatii, pe motiv că faptele nu exista

 Achită pe Dosaru Viorel pentru trafic de influență și favorizarea făptuitorului pe motiv că faptele nu sunt prevăzute  de legea penală.

..Citeste mai departe..

Din cauza unei vijelii puternice, Şcoala „Regina Elisabeta”, din Poiana Ţapului, a rămas fără acoperiş

Furtuna puternică ce s-a abătut ieri şi asupra judeţului Prahova, nu a rămas fără urmări. Astfel, acoperişul Şcolii „Regina Elisabeta” din Poiana Ţapului, Buşteni, a fost smuls de vântul puternic şi a fost aruncat în curtea interioară a unităţii de învăţământ. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Autorităţile comunică faptul că furtuna nu a durat decât 10 minute, însă iată că a fost suficient pentru a produce atâta pagubă. Bine, totuşi, că a venit vacanţa, nepunându-se întrebarea unde or să înveţe elevii în perioada următoare! Sperăm, însă, că totul o să se repare până la începutul unui nou an şcolar. 
..Citeste mai departe..

Accident rutier în Prahova, trei persoane decedând, printre care şi un copil de 14 ani

Accident teribil luni, 4 iunie, pe DJ 100L, între localităţile Măgurele și Bălțești, din județul Prahova, în urma căruia trei persoane, printre care şi un minor, au decedat. După cum declară purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, este vorba despre un bărbat şi o femeie de aproximativ 30 de ani şi un băiat de 14 ani care şi-au pierdut viaţa în acest accident, după ce maşinile în care se aflau s-au răsturnat în urma impactului. Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, a precizat că, momentan, nu se cunosc împrejurările în care s-a produs evenimentul, ele urmând a fi stabilite după cercetarea la faţa locului
..Citeste mai departe..

Mainfreight Family & Friends Day

Sâmbătă, 9 iunie a.c., una dintre cele mai longevive afaceri din Prahova (pornită ca business de familie şi ajunsă astăzi companie globală) a organizat evenimentul Mainfreight Family & Friends Day, dedicat angajaţilor, colaboratorilor şi familiilor acestora. A fost un eveniment de suflet, în care cei prezenţi au socializat, s-au bucurat de realizările de până acum şi s-au gândit cu speranţe la viitor.

„Am început activitatea în anul 1992, după ce am fost invitat timp de 10 luni în Olanda de către primul meu partener, Dajkman. Împreună cu soţia mea am început această aventură în casa părinţilor, ca şi firmă de transport, eu fiind la dispecerat, iar soţia la departamentul financiar-contabil. În 1996 am trecut la un alt nivel şi am construit prima hală de 1.000 mp (dintr-un teren de 23.000 mp pe care îl aveam la dispoziţie) în zona de nord a Ploieştiului. Atunci aveam 10 camioane”, spune, cu satisfacţie şi emoţie, Emil Ion, Managing Director Mainfreight România.

..Citeste mai departe..

Interviu cu preşedintele C.J. Prahova, Bogdan Toader: „Încercăm să schimbăm lucrurile în bine. Principala noastră grijă e asigurarea locurilor de muncă, mai nou, locuri de muncă bine plătite şi atragerea investitorilor”

La Muzeul Petrolului din Ploieşti încerc, când sunt de serviciu, să prezint publicului, cu prioritate, performanţele. În special ale oamenilor, cele tehnice considerându-le în plan secundar. Aşa e evidenţiată prima femeie inginer din lume - Elisa Leonida Zamfirescu – sau cel mai bogat om al planetei, asta încă teoretic, inginerul Ion Basgan. Dacă familia va câştiga procesul de repunere în drepturi al acestui inventator, cum e corect, ar urma, luând în calcul inflaţia, ca urmaşii lui Ion Basgan să primească 56 de miliarde de dolari. Asta l-ar face, de departe, cel mai bogat om al lumii

..Citeste mai departe..

Incendiu de proporţii la rafinăria Astra din Ploieşti

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ploieşti au intervenit la un incendiu care s-a manifestat cu degajare mare de fum în curtea Rafinăriei Astra. A fost al doilea incendiu, în ultimele şase luni, care a izbcnit în curtea rafinăriei ploieştene. Incendiul a fost semnalat de mai mulţi ploieşteni care au văzut un fum negru şi gros ce se înălţa ameninţător deasupra caselor din apropiere. La faţa locului s-a deplasat iniţial un echipaj de intervenţie cu o autoutilitară, dar pentru că incendiul era destul de mare şi a cuprins o suprafaţă de câteva zeci de metri pătraţi, forţele de intervenţie au primit întăriri.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, incendiul se manifesta la un canal de deversare situat lângă o instalaţie dezafectată. Aceeaşi sursă a precizat că nu a există pericol de propagare.

..Citeste mai departe..

Autorităţi, când aveţi de gând să luaţi măsuri împotriva golanilor din Ploieşti?

Locuitorii cartierului Ienăchiţă Văcărescu, din Ploieşti, au avut parte de clipe de coşmar duminică, 20 mai. Puţin după ora 17:00, nişte puştani au găsit de cuviinţă să-şi etaleze antitalentul la cântat tocmai în parcul situat în spatele blocurilor 141 de pe strada Zimbrului. Având asupra lor o boxă mare şi un microfon, indivizii respectivi au tulburat ordinea şi liniştea publică cântând muzică specifică etniei lor, poluând fonic cu ţipetele şi gemetele lor (cică asta e muzică!). Era o atmosferă greu de suportat şi nu înţelegem de ce suntem obligaţi să le suportăm acestor indivizi năravurile – lipsa de civilizaţie. Toleranţă, toleranţă..., dar până când... .?
..Citeste mai departe..

Ne-a părăsit unul dintre cei mai apreciaţi şi îndrăgiţi români, Cristian Ţopescu

Fostul mare comentator sportiv, îndrăgitul Cristian Ţopescu, a decedat astăzi, 15 mai, el suferind de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet. Cristian George Țopescu s-a născut la 26 martie 1937, în București și este licențiat al Institutului de Educație Fizică și Sport (1970). A făcut sport de performanță la Clubul Sportiv Steaua București, între 1953-1964, unde a practicat hipismul. Dragostea pentru cai a moștenit-o, evident, de la tatăl său. A cucerit titlurile de campion național în proba de sărituri peste obstacole în 1960 și 1962. După retragerea din activitatea competițională a devenit, din 1964, reporter sportiv la Televiziunea Română, calitate în care a participat la șase ediții ale Jocurilor Olimpice de vară și patru ale Jocurilor Olimpice de iarnă.
..Citeste mai departe..

Sâmbătă, 19 mai – Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor, eveniment de succes desfăşurat la nivel internaţional, a ajuns anul acesta la a 14-a ediţie.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, prezent la acest eveniment prin secţiile sale muzeale încă de la prima ediţie, vă invită în seara de 19 mai 2018, în intervalul orar 19.00 – 01.00 – intrarea gratuită -, să luaţi parte la următoarele evenimente:

 Secţii muzeale în Ploieşti:

·   Muzeul de Istorie şi Arheologie, str Toma Caragiu, nr. 10, ora 19 - Cinema muzeu

·   Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, str Nicolae Simache, nr. 1, ora 19 - Spectacol de muzică, film şi poezie: „Strada maeștrilor ceasornicari”

·   Muzeul „Ion Luca Caragiale”, str. Kutuzov nr. 1, ora 19 - Expoziţie de grafică: „Eroii lui Caragiale”

..Citeste mai departe..

Doi elevi de la C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti s-au calificat pentru Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii Theodor Cucu (12M1) şi Matei Banu (11M3), de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti au obţinut premiul I, respectiv premiul III, la etapa naţională a Olimpiadei de Lingvistică şi, astfel, s-au calificat pentru Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Ei sunt pregătiţi, la liceu, de prof. Carmen Olteanu – la Limba română şi de Radu Simion şi Nicolae Angelescu – la matematică. Aşadr, pentru al doilea an consecutiv, echipa României este alcăutită, în proporţie de 50%, de elevi din CN „Mihai Viteazul” Ploieşti. Anul trecut ei s-au întors de la Olimpiada Internaţională de Lingvistică de la Dublin cu medalie de aur, respectiv de bronz
..Citeste mai departe..

Absolvenţii din anul 2018 trebuie să cunoască aceste informaţii!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova reaminteşte absolvenţilor că, pentru a beneficia de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurăilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, trebuie să se înregistreze la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă, ori la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă
..Citeste mai departe..

1 2 3 4