Ultima editie tiparita in format pdf

Cerere în căsătorie inedită la Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina. Ministrul Carmen Dan a fost complice


Cerere în căsătorie inedită la Şcoala de Agenţi de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina, în timpul ceremoniei de absolvire a cursurilor prompiţiei 2015-2017. Una dintre eleve a avut parte de cel mai frumos moment al vieţii, atunci când iubitul său, a invitat-o să iasă din formaţie şi a cerut-o în căsătorie de faţă cu profesorii, colegii, oficiali din IGPR, dar şi în prezenţa ministrului de Interne, Carmen Dan.

Geanina Gheorghe a fost invitată de iubitul său, Ionuţ Georgescu, să vină în faţa tribunei cu oficiali din Ministerul de Interne şi a întrebat-o, la microfon, dacă vrea să-i devină soţie. Tânărul a îngenuncheat emoţionat şi i-a înmânat iubitei sale un imens buchet de flori, dar şi inelul de logodnă.

..Citeste mai departe..

Arestări pe bandă rulantă într-un dosar de trafic de droguri. 18 persoane au fost trimise în spatele gratiilor


18 persoane, din Prahova și Dâmbovița, au fost arestate  prevenitv şi alte 12 au fost plasate în control judiciar într-un dosar de trafic şi consum de droguri de risc şi mare risc, instrumentat de procurorii DIICOT Ploieşti. Este una dintre cele mai complexe anchete derulate de procurorii DIICOT din Ploiești în care au fost efectuate zeci de percheziţii la domiciliile suspecţilor, traficanți și consumatori, din Dâmboviţa, Bucureşti, Ilfov şi Prahova, iar  aproape 200 de suspecţi au fost aduşi la sediul Parchetului pentru audieri.

..Citeste mai departe..

Aruncarea cojilor de seminţe, scăldatul şi căruţele – în atenţia poliţiştilor locali

În perioada sezonului cald, Poliţia Locală Ploieşti are în atenţie atât prevenirea, cât şi sancţionarea săvârșirii faptelor de natură contravenţională, precum aruncarea cojilor de seminţe pe domeniul public, scăldatul în fântânile arteziene ori lacurile amenajate pe spaţiile verzi, circulaţia atelajelor hipo pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate, precum şi orice alte aspecte care privesc nerespectarea normelor de convieţuire socială, ne informează, printr-un comunicat Biroul Relaţii cu Publicul, Comunicare şi Managementul Calităţii din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti.
..Citeste mai departe..

Profesor din UPG găsit vinovat pentru luare de mită

Acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Profesorul de matematică Alexe Călin Mureşan, din cadrul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti, a fost condamnat de Tribunalul Prahova la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru luare de mită în formă continuată. Profesorul a fost acuzat că a cerut bani de la studenţii săi pentru a le acorda o notă de trecere la examen.

Instanţa a decis, de asemenea, să interzică profesorului dreptul de a-şi exercita profesia de cadru didactic pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a sentinţei.

..Citeste mai departe..

Tragedie: N-a mai apucat să afle că a luat BAC-ul cu medie mare

A murit în ziua afişării rezultatelor

 Sorin Mihai Panait (19 ani), absolvent al Liceului “Elie Radu” din Ploieşti, a murit înainte de afişarea rezultatelor la Bacalaureat, examen pe care l-a susţinut în sesiunea iunie-iulie 2017 şi pe care l-a absolvit cu o medie mare, peste 8. Din păcate, adolescentul nu a mai apucat să afle vestea cea mare. A fost implicat într-un accident rutier în urma căruia şi-a pierdut viaţa.

Sorin Panait a plecat împreună cu tatăl său la mare, să petreacă pentru câteva zile o vacanţă meritată, după efortul depus la Bacalaureat.  Sorin a fost înmormântat miercuri, 5 iulie, alături de tatăl său, care a decedat şi el în acelaşi accident.

..Citeste mai departe..

Trei copile din Ariceştii Rahtivani au înghiţit pastile cu pumnul ca să devină euforice

Trei minore din Prahova  au ajuns în stare critică la spital după ce ar fi înghiţit mai multe medicamente destinate persoanelor cu afecţiuni psihice. Una dintre ele se află în stare gravă, în comă, la un spital din Capitală, iar celelalte două au rămas internate la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, cu şanse mari de a se recupera. Motivul pentru care au recurs la acest gest este, deocamdată, incert, dar cel mai probabil copilele au înghiţit pastilele într-un moment de bravadă, crezând că aşa vor ajunge la o stare “euforică”.

Victimele sunt trei fete din localitatea Ariceştii Rahtivani, una de 16 ani şi două surori, una de 13 ani şi cea de-a treia de 14 ani. Potrivit apropiaţilor, adolescenta de 16 ani – cea care acum se află în stare critică la un spital din Bucureşti – fusese diagnosticată cu depresie pentru care avea prescris de la medic să ia un tratament specific. Avusese cu ceva timp în urmă o tentativă de suicid în urma unei decepţii în dragoste. Cele două surori au mers în vizită, iar prietena lor le-a invitat să înghită şi ele din medicamentele respective, promiţându-le o stare de bine. Naive, copilele au luat, fiecare, câte Citirea gândurilor, tot mai aproape de realitate!ase pastile. Totul a fost descoperit de fratele fetei mai mari care şi-a găsit sora întinsă pe podeaua din camera ei, în stare de inconştienţă.

..Citeste mai departe..

Cătălin Stan, fost subprefect de Prahova şi Viorica Diaconu, fost primar la Gorgota, condamnaţi definitiv la închisoare cu executare

Constantin Cătălin Stan, fost subprefect al judeţului Prahova şi Veronica Diaconu, fostul primar al comunei Gorgota, au fost condamnaţi la închisoare cu executare de Curtea de Apel Ploieşti în dosarul retrocedărilor ilegale de teren. Judecătorii ploieşteni au decis să o condamne pe Diaconu la şase ani de închisoare cu executare, iar pe Stan la trei ani de închisoare cu executare. Decizia este una definitivă şi executorie.

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată. În acelaşi dosar au mai fost condamnate alte  persoane, funcţionari din cadrul Primăriei Gorgota şi rude ale acestora. Concret, aceşti au fost găsiţi vinovaţi pentru că au retrocedate 250 de hectare de teren,  aflate în proprietatea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi  Medicină Veterinară Bucureşti, unor oameni de afaceri din Bucureşti, în baza unor testamente false.

..Citeste mai departe..

Cinci eleve de liceu din Ploiești au picat în plasa unui proxenet

Bărbatul a primit o pedeapsă record pentru Prahova

Cinci eleve de liceu, cea mai mică în vârstă de 15 ani, iar cea mai mare de 18 ani, au trecut prin coșmarul vieții lor după ce au picat în capcana întinsă de un proxenet ploieștean, conoscut în lumea interlopă din oraș drept Țăranu. Pe numele său adevărat Pavel Alexe, în vârstă de 42 de ani, bărbatul a fost condamant la 18 ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de viol în formă continuată, șantaj, amenințare și proxenetism și lipsire de libertate în mod ilegal. În aceeași cauză a fost condamnată și concubina proxenetului, Ana Maria Cărbunaru, care a primit o pedeapsă de 4 ani și șase luni pentru complicitate.

..Citeste mai departe..

Medic din Prahova, trimis în judecată pentru înşelăciune într-un dosar cu un prejudiciu de 900.000 lei

Maria Ghinea, un medic oftalmolog din Prahova, a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscriscuri sub semnătură privată. Împreună cu medicul au fost deferiţi justiţiei alţi 17 prahoveni, acuzaţi că au beneficat de ajutoare sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi în baza unor documente false emise de Maria Ghinea.

Prejudiciul în dosar depăşeşte suma de 900 000 de lei, iar  banii, spun procurorii, au fost acordaţi ca indemnizaţii de handicap unor persoane sănătoase care nu aveau dreptul să primească ajutor de la stat.

Conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în perioada 2006 – 2012, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpata Ghinea Maria, în calitate de medic specialist oftamolog, a eliberat un număr de 34 de referate medicale de specialitate prin care a atestat în fals existenţa unor afecţiuni oftalmologice, în scopul obţinerii certificatelor de încadrare în grad de  handicap grav cu indemnizaţie de însoţitor sau accentuat.

..Citeste mai departe..

Seară furtunoasă la... guvernare!

Premierul Grindeanu a rămas fără sprijin politic!
După cinci luni de la instalarea la Palatul Victoria, Executivul compus din miniștri din coaliția PSD-ALDE, condus de Sorin Grindeanu, a fost înlăturat de la guvernare chiar de coaliția care l-a numit și susținut. În ședința Comitetului Executiv Național al PSD (CEx) din seara de 14 iunie s-a decis în unanimitate retragerea sprijinului politic premierului Grindeanu și guvernului pe care-l conducea, cerându-se și demisia premierului, pe motiv că programul de guvernare, asumat de PSD-ALDE, nu are parcursul dorit, nerezolvându-se o bună parte din măsuri, deși, altfel spus, măsurile din programul de guvernare aveau finalizare peste 4 ani! Înainte de decizia Comitetului Executiv Național PSD, miniștri ALDE erau deja deciși să-și dea demisia, la fel ca și cei din PSD, după cum avea să declare președintele PSD, Liviu Dragnea. Anumite surse precizează, însă, că adevărul motiv al înlocuirii lui Grindeanu nu stă în programul de guvernare, ci din cauză că ar fi subordonat anumitor persoane, ignorând partidul care l-a susținut și din care făcea parte. Această criză politică vine într-un moment în care România are cea mai mare creștere economică din Europa!
..Citeste mai departe..

Fostul vicepreşedinte ANAF, Romeo-Florin Nicolae, achitat de Tribunalul Prahova într-un dosar în care a fost acuzat de trafic de influenţă

Romeo Florin Nicolae, fostul vicepreşedinte ANAF şi fost director general al Direcţiei Generală Antifraudă Fiscală,  a fost achitat de Tribunalul Prahova pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Sentinţa nu este definitivă, astfel că DNA poate face contestaţie la Curtea de Apel Ploieşti.

"În baza art. 396 alin.1 şi 5 cod procedura penală rap.la art. 16 lit.a cod procedură penală achită inculpatul NICOLAE ROMEO FLORIN pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 alin.1. cod penal , rap.la art. 7 lit.c. din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 5 cod penal, faptă din luna iulie 2010.

..Citeste mai departe..

Încep emoţiile pentru Admiterea la liceu

Primul obstacol de trecut, Evaluarea Naţională, 19-21 iunie

Absolvenţii învăţământului gimnazial vor susţine luni, 19 iunie, prima probă din cadrul Evaluării Naţionale, anume la Limba şi literatura română, după care, pe 21 iunie, urmează proba la Matematică, ambele probe fiind scrise. Media obţinută are o pondere de 80% din calculul mediei de admitere, faţă de 75% cât era până în acest an, Evaluarea Naţională având un rol foarte important pentru Admiterea la liceu
..Citeste mai departe..

1 2 3 4