Ultima editie tiparita in format pdf

Olimpiadele şi concursurile internaţionale pentru care se poate echivala proba scrisă de la examenul naţional de bacalaureat

Publicat pe 2016-01-18 16:26:03Mihail Marinescu

A fost făcută publică lista olimpiadelor şi concursurilor internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei pentru care se poate echivala proba scrisă de la examenul naţional de bacalaureat, listă valabilă şi pentru anul 2016. Astfel, la Limbă şi comunicare sunt trecute următoarele olimpiade: Olimpiada Internaţională de Lectură, Olimpiada Internaţională de Lingvistică, Olimpiada Internaţională de Limbă şi Literatură Maghiară, Internaţională de Limbă Turcă, Olimpiada Internaţională de Limbă şi Creaţie Literară Rromani, Olimpiada Internaţională de Limbă Germană, Olimpiada Internaţională de Limbă Rusă, Olimpiada Internaţională a Elenismului, Olimpiada Internaţională de Limbă Polonă, Olimpiada Internaţională de Limbă Franceză.

La Matematică şi Ştiinţe: Olimpiada Internaţională de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori; Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete, Olimpiada de Matematică pentru liceele maghiare din Europa; Olimpiada Internaţională de Fizică; Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia, Olimpiada Internaţională de Chimie, Olimpiada Internaţională de Chimie “D. Mendeleev”, Olimpiada Balcanică de Chimie, Olimpiada Internaţională de Biologie, Olimpiada Pluridisciplinară “Tuymaada”.

Om şi Societate: Olimpiada Internaţională de Filosofie, Olimpiada Internaţională de Geografie, Olimpiada Balcanică de Geografie.

Tehnologii: Olimpiada Internaţională de Informatică, Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Centrală, Olimpiada Balcanică de Informatică, Turneul Internaţional de Informatică-Shumen.