1.505 de candidaţi pentru „titularizare”. Un singur post de Limba română este râvnit de 125 de profesori!

Publicat pe 2016-05-26 14:33:38Mihail Marinescu

Pentru concursul organizat în vederea ocupării posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul prahovean s-au înscris 1.040 de candidaţi, în timp ce numărul posturilor scoase la concurs este de 1.505, dintre care doar 166 sunt pe perioadă nedeterminată, adică titularizabile.

Şi în acest an, „bătălia” cea mai mare să dă pentru un singur post titularizabil la Limba şi literatura română, unde figurează înscrişi 125 de candidaţi! Respectivul post se găseşte la Liceul Tehnologic din comuna Sângeru.

De asemenea, raportând la numărul înscrişilor faţă cel al posturilor vacante, foarte căutate sunt posturile de învăţători, unde numărul înscrişilor trece lejer de 200, dar şi la Limba engleză, cu 109 candidaţi pentru 8 posturi titularizabile. La polul opus se situează Muzica instrumentală, Biologie, Muzică, Desen – chiar dacă acum, în comparaţie cu alţi ani, numărul înscrişilor a crescut simţitor. Totodată, de semnalat şi faptul că avem, în judeţul Prahova, mulţi candidaţi proveniţi din alte judeţe, aceştia căutând posturi de Religie, Matematică, Istorie, Geografie, Filozofie, Economie etc.  

Din cele 1.505 posturi scoase la concurs pentru anul şcolar 2016-2017, 805 se află în mediul urban şi 700 în cel rural. Dintre cele titualrizabile, 100 se găsesc în mediul urban şi 66 în mediul rural. Numărul posturilor complete, din cele netitularizabile, este de 492, în timp ce incomplete sunt 847 (821 vacante şi 26 rezervate).

Astăzi, 26 mai, cei înscrişi trebuie să se prezinte la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova în vederea validării fişelor de înscriere, iar în cazul în care sunt persoane care, din anumite motive, nu se prezintă pentru validare, acestea îşi pierd dreptul de a mai participa la concurs, considerându-se retraşi. Absolvenţii promoţiei 2016 realizeaza validarea în 14 şi 15 iulie a.c.

Pe data de 30 ale acestei luni, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova va fi publicată lista candidaţilor înscrişi (validaţi) şi a graficului de desfăşurare a inspecţiilor speciale/probelor practice de către comisiile de organizare.

Între 1 şi 10 iunie se vor susţine inspecţiie speciale/probele practice/orale, iar pe 20 iulie va avea loc proba scrisă a concursului de titularizare, la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” Ploieşti, Colegiul Naţional „M. Viteazul” Ploieşti şi Colegiul „Spiru Haret” Ploieşti. Rezultate se vor afişa pe 27 iulie. Candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute pot depune contestaţii pe 27 sau 28 iulie, la ISJ Prahova, până la ora 12.00. Rezultatele acestora sunt prevăzute a se afişa pe 3 august.

Prima repartizare în şedinţă publică după concurs va avea loc pe 8 august, ea fiind rezervată acelor candidaţi care au obţinut media minim 7,00 la concurs, încadrarea făcându-se pe perioadă nedeterminată, pe posturi titularizabile.