S-a încheiat cea de-a XVI-a ediţie a Bursei de valori educaţionale

Publicat pe 2016-05-20 16:43:49Mihail Marinescu

S-a tras cortina şi peste ediţia cu numărul XVI a Bursei de valori educaţionale, eveniment inclus în Săptămâna de excelenţă pentru elevi şi care a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova (ISJ Prahova), în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti. Gazdă a fost, şi de această dată, Sala Coloanelor din cadrul Palatului Culturii Ploieşti. Au fost amenajate 24 de standuri, unităţile de învăţământ liceal încercând să prezinte, într-un mod cât mai original, oferta educaţională valabilă pentru anul şcolar următor. Bursa de valori educaţionale este organizată, an de an, în această perioadă de primăvară, fiind destinată elevilor care acum încheie clasa a VIII-a, pentru ca aceştia să beneficieze de informaţii cât mai exacte, mai în detaliu, despre unitatea de învăţământ liceal şi despre profilul pe care doreşte să-l frecventeze în anii de liceu, ajutându-i astfel la Admitere.

La festivitatea de închidere au fost oferite diplome de excelenţă turturor instituţiilor care au avut standuri, diplomele fiind oferite de prof. Nicolae Angelescu – inspector şcolar general al ISJ Prahova, şi de prof. Cristina Petre – inspector şcolar pentru activităţi educaţionale şi extraşcolare.

Cei prezenţi au putut, de asemenea, admira şi un program artistic, în care au evoluat fetiţele din trupa de majorete „Jumper” a Palatului Copiilor Ploieşti şi solistul de muzică uşoară Eduard Stoica, semifinalist la concursul de televiziune „Românii au talent”, care ne-a impresionat cu talentul şi cu glasul său răsunător, deşi e doar un copilaş, că doar tot de la Palatul Copiilor Ploieşti este.