În atenţia celor care doresc să devină profesori! Au mai rămas doar două zile din perioada destinată înscrierilor la „Titularizare”

Publicat pe 2016-05-18 16:47:04Mihail Marinescu

Cei care doresc să participe la concursul de ocupare a posturilor didactice din acest an, mai  cunoscut sub denumirea de Concurs de Titularizare, mai au la dispoziţie doar două zile (joi şi vineri) pentru a-şi depune dosarul de înscriere la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Până la data de 17 mai inclusiv, figurau înscrişi cel puţin 400 de candidaţi, însă în următoarea zi, pe 18 mai, a fost înghesuială mare la înscriere, cifra dosarelor depuse ridicându-se la 700. După cum ne-au declarat inspectorii şcolari de la biroul personal al ISJ Prahova, numărul posturilor scoase la concurs pentru anul şcolar 2016-2017 este de 1.505, dintre care numai 166 sunt titularizabile.

După perioada destinată înscrierilor, pe 26 mai urmează validarea fişelor de înscriere de către candidaţi, tot la ISJ Prahova, iar cine nu se prezintă la validare pierde înscrierea.

Absolvenţii promoţiei 2016 realizeaza validarea în 14 şi 15 iulie a.c.

Pe data de 30 ale acestei luni, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova va fi publicată lista candidaţilor înscrişi (validaţi) şi a graficului de desfăşurare a inspecţiilor speciale/probelor practice de către comisiile de organizare.

Între 1 şi 10 iunie se vor susţine inspecţiie speciale/probele practice/orale, iar pe 20 iulie va avea loc proba scrisă a concursului de titularizare, la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” Ploieşti, Colegiul Naţional „M. Viteazul” Ploieşti şi Colegiul „Spiru Haret” Ploieşti.

Primele rezultate se vor afişa pe 27 iulie. Candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute pot depune contestaţii pe 27 sau 28 iulie, la ISJ Prahova, până la ora 12.00. Rezultatele acestora sunt prevăzute a se afişa pe 3 august.

Prima repartizare în şedinţă publică după concurs va avea loc pe 8 august, ea fiind rezervată acelor candidaţi care au obţinut media minim 7,00 la concurs, încadrarea făcându-se pe perioadă nedeterminată, pe posturi titularizabile.