Ultima editie tiparita in format pdf

Fiul unui celebru medic pediatru din Câmpina, înșelat de soția pe care nu a cunoscut-o niciodată

Publicat pe 2016-01-19 16:11:44

A vrut să-i facă o surpriză mamei sale, să o cheme direct la cununia civilă, dar a rămas cu o pagubă de 70.000 de lei și cu o sperietură pe care nu o va putea uita prea curând, după ce a căzut în plasa unei escroace din Buzău. Aceasta este povestea, pe scurt, a unui bărbat în vârstă de 47 de ani din Câmpina, fiul unui celebru medic pediatru din oraș,  care a avut ghinionul să se îndrăgostească de o “profesionistă” pe care a cunoscut-o prin intermediul unei rețele de socializare. Femeia, Monica Petcu, este o obișnuită a instanțelor de judecată, unde are mai multe procese penale pe rol, care și-a câștigat existența o bună perioadă de timp bazându-se pe banii obținuți de la persoane naive. Tot pe naivitatea lui Marius Gabriel M. s-a bazat această tânără și când l-a determinat să-i depună în cont o mare parte din averea familiei, doar pentru a-i accepta cererea în căsătorie. Povestea virtuală de dragoste și extrem de costisitoare s-a finalizat însă brusc la Poliție, după ce mama păgubitului a realizat în ce situație periculoasă se află fiul ei.

 

Cum proceda escroaca

Tot acest coșmar a început în vara anului trecut când Marius Gabriel M. a cunoscut-o prin intermediul unei rețele de socializare pe Monica Petcu, o tânără de care s-a îndrăgostit rapid. Au ținut legătura în mediul online câteva săptămâni, până ce bărbatul a decis că a venit timpul să-și cunoască și în realitate iubita, așa că a invitat-o la Câmpina. Femeia a acceptat, doar că, în ziua cea mare, l-a contactat pe Marius și l-a anunțat că nu mai poate ajunge la întâlnire pentru că, în Ploiești, hoții i-au furat geanta și a rămas fără niciun ban în buzunar. Galant, Marius se oferă să-i pună în cont o sumă de bani care să o scoată pe femeie din impas. În ciuda acestui gest, cei doi nu s-au întâlnit nici în ziua respectivă și nici cu altă ocazie. Chiar și așa, câmpineanul nu a realizat că se afla în fața unei escroace care nu rata nicio ocazie să-l tapeze de bani.

Cererea în căsătorie

Ba chiar a ajuns să-i facă și marea porpunere: a cerut-o încăsătorie. Monica a acceptat, dar cu o condiție. Viitorul său soț trebuia să facă dovada că poate întreține o familie, așa că Marius a virat în contul Monicăi o altă sumă de bani, de data aceasta mult mai consistentă, 10.000 delei. Povestea de dragoste s-a oprit brusc atunci când Marius a fost contactat telefonic de un bărbat care s-a recomandat procuror de la siguranța națională militară și care l-a anunțat că este vizat de o anchetă penală, fiind acuzat de “clonare de conturi”. Același individ l-a amenințat că, în cazul în care nu plătește 60.000 de lei, mama sa va fi victima unui accident rutier. Speriat și mult prea credul, Marius M. a vândut tot ce a putut pentru a face rost de suma de bani solicitată de “procurori” și a virat banii în cont. Zile la rând, susțin vecinii său, Marius a vegheat în fața porții ca nu cumva o mașină dubioasă să-și facă apariția pe stradă și a trăit mult timp cu teama că mama sa va păți ceva. Într-un final chiar femeia a fost cea a anunțat autoritățile când a aflat de ce a fost în stare fiul său.

Condamnată pentru trafic de influență

În urma reclamației, Monica Petcu a fost reținută de Poliția din Buzău și este cercetată acum sub control judiciar. Femeia nu este la prima anchetă. În anul 2014 ea a fost acuzată de trafic de influență după ce a înșelat mai multe persoane cărora le-a promis locuri de muncă, în special în cadrul unori unități militare. Aceasta solicita de la persoanele interesate diverse sume de bani, de oridinul miilor de lei și chiar, euro, bani care – chipurile - ar fi trebuit să ajungă la angajatori. În aprilie 2015 Tribunalul Buzău o condamnă pe Monica Petcu la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare și la muncă în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile. Pedeapsa nu o sperie deloc pe femeia care a găsit rapid noi clienți de la care să obțină cu lejeritate bani.