Ultima editie tiparita in format pdf

Gata cu vacanţa! De mâine, elevii şi profesorii se întorc la şcoală. Urmează cea mai aglomerată şi grea perioadă, cu teze, examene şi multe emoţii!

Publicat pe 2016-05-05 10:05:05Mihail Marinescu

Vacanţa de Paşti 2016 se încheie astăzi, elevii urmând se întoarcă miercuri, 4 mai, la şcoală, pentru ultima parte a semetrului II. Acum, de fapt, începe perioada cea mai grea pentru elevi, părinţi, dar şi pentru profesori. Vin tezele, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a şi examenele naţionale (Evaluarea Naţională pentru Admiterea la liceu şi Bacalaureatul), la care se adaugă, pentru profesori, concursul de „titularizare”.

Conform calendarului, tezele semestrului al II-lea vor fi susţinute de elevii din învăţământul gimnazial şi liceal pâna la data de 20 mai.

Evaluarea Naţională pentru clasa a II-a începe pe 6 iunie, cu proba scirsă la Limba română şi continuă pe 7 iunie, cu Citit - Limba română, apoi cu Matematică, pe 8 iunie.

Pentru clasa a IV-a, Evaluarea Naţională începe pe 30 mai, cu proba la Limba română, după care urmează: 31 mai – Matematică şi pe 2 iunie – Limba maternă.

Elevii claselor a VI-a vor susţine Evaluarea Naţională astfel: 23 mai – Limbă şi comunicare; 24 mai – Matematică şi ştiinţe (Matematică, Fizică şi Biologie).

Evalurile vor fi susţinute, de regulă, în aceleaşi săli de clasă în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod constant.

Rezultatele obţinute la aceste evaluări nu se înregistrează în catalogul clasei şi sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, consemnarea în portofoliul educaţional al elevului, respectiv informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Elevii claselor a VIII-a vor termina cursurile pe 17 iunie, după care vor intra în „focurile” Evaluării Naţionale şi a Admiterii la Liceu. Înscrierea pentru participarea la Evaluare se poate face în perioada 15-17 iunie. Pe 27 iunie va avea loc proba la Limba română, iar pe 29 iunie la Matematică. În prima zi a lunii iulie urmează să fie afişate primele rezultate.

Elevii claselor a XII-a vor termina cursurile anului şcolar pe 3 iunie, următoarea perioadă fiind dedicată desfăşurării examenului de Bacalaureat. Înscrierile, pentru prima sesiune, se primesc în perioada 30 mai – 3 iunie, iar probele se desfăşoară între 13 iunie şi 8 iulie, primele rezultate fiind programate pentru 12 iulie.

Următoarea vacanţă pentru elevi este vacanţa de vară 2016, care începe pe 25 iunie, cu excepţia, bineînţeles, a claselor terminale.

Despre concursul organizat pentru ocuparea posturilor din învăţământul prahovean, cunoscut sub denumirea de Concurs de Titularizare, vă putem spune că acesta se desfăşoară pe data de 20 iulie, înscrierile urmând să se primească în perioada 13-20 mai.