Ultima editie tiparita in format pdf

Primele premiante din Prahova la olimpiadele şcolare naţionale

Publicat pe 2016-04-22 10:16:39Mihail Marinescu

Ioana Rebecca Pascu, premiul I la Limba latină şi Alexandra-Cristina Necula, premiul II la Limba romană şi calificare pentru olimpiada internaţională

Au început să apară primele rezultate de la etapa naţională a olimpiadelor şcolare, iar pentru noi, prahovenii, ele sunt excepţionale. Astfel, eleva Alexandra-Cristina Necula (în foto alături de profesoara sa), de la Şcoală GimnazialaSf. Vineridin Ploieşti, a izbutit să obţină premiul II la olimpiada de Limbă, comunicare şi literatură română, dar şi calificarea în lotul naţional al României în vederea participării la olimpiada internaţională, ce se va desfăşura în luna august. Alexandra este în clasa a VIII-a, ea având-o ca profesoară la materia Limba romană pe Cristina Musgociu, iar în ultimii doi ani a reuşit să obţină, consecutiv, premiul I la etapa judeţeană a olimpiadei de Limba romană. Etapa naţională a olimpiadei de romană a avut loc la Rm. Vâlcea, în perioada 16-20 aprilie.

De asemenea, eleva Ioana Rebecca Pascu, clasa a IX-a la Liceul TehnologicC. Cantacuzino din Băicoi, prof. Raluca Olteanu, a intrat în posesia premiului I la etapa pe ţară a olimpiadei de Limbă latină, competiţia desfăşurându-se la Piteşti.

Mai sunt în derulare olimpiade la mai multe discipline şcolare, judeţul Prahova având numeroşi elevi calificaţi pentru această fază a competiţiei.