Ultima editie tiparita in format pdf

S-a dat interzis pentru paradele militare pe B-dul Republicii şi la ceremoniile organizate la Monumentul voievodului Mihai Viteazul!

Publicat pe 2022-12-01 14:51:56Mihail Marinescu

Motivaţia autorităţilor este că se blochează artere importante de circulaţie!
Păi, la rondul de la Catedrală, de exemplu, nu se mai blocheză circulaţia rutieră? Sau vara, când se închide circulaţia rutieră pe B-dul Independenţei în fiecare week-end aproape, cum e?
Oricum ai pune problema, tot există circulaţie blocată, domnilor!

Într-un comunicat al Primăriei Ploieşti, publicat pe cityapp.ploiesti.ro, cu ocazia anunţatelor evenimente ce se vor organiza cu prilejul Zilei Naţionale a României, se precizează că ceremoniile militare nu se mai organizează la Monumentul voievodului Mihai Viteazul (de pe Bulevardul Republicii), locul tradiţional de desfăşurare a ceremoniilor de Ziua Naţională, ci se vor susţine, „începând cu acest an” ceva mai spre zona centrală, la rondul din faţa Catedrelei şi a sediului Primăriei!
Decizia este motivată prin faptul că „nu se mai bloca accesul autovehiculelor înspre două artere principale de circulație, care asigură legătura directă între cartiere, respectiv Bulevardul Republicii și strada Gheorghe Doja”!
În primul rând, de defilat nu se mai defilează pe Bulevardul Republicii de prin 2019, nu de acum...!
În al doilea rând, dacă se ţine atât de mult la fluidizarea circulaţiei rutiere, atunci de ce aproape la fiecare sfârşit de săptămână din vară se opreşte circulaţia rutieră pe Bulevardul Independenţei, zis şi Castanilor şi se deviează circulaţia pe străduţele din vecinătate?
Dar, totuşi, să se oprească circulaţia la rondul de la Catedrală nu este important?
Oricum ai pune problema, tot există circulaţie oprită, blocată, aşa că nu ştim dacă într-adevăr acesta pare să fie motivul real pentru care Ziua Naţională nu se mai serbează la Monumentul lui Mihai Viteazul!
Vedem cum, prin anumite zone din ţară, statuile şi monumentele cu Mihai Viteazul, dar şi cu alţi viteji ai României, sunt fie mutate, fie aruncate, ceea ce e horror!
Lăsaţi-ne tradiţia şi eroii în pace, domnilor politicieni!