Ultima editie tiparita in format pdf

1 decembrie, Ziua Naţională a României

Publicat pe 2022-11-30 11:34:40Mihail Marinescu

La Ploieşti, acţiunile dedicate sărbătorii naţionale încep la ora 11:00 şi cuprind, printre altele, ceremonii militare, cu parada Armatei şi a tehnicii militare, expoziţii, dar şi celebra porţie de fasole cu cârnaţi şi vin fiert!

Primăria Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează, pe 1 decembrie, câteva acţiuni dedicate Zilei Naţionale a României. Acestea se vor derula, pentru început, în rondul din vecinătatea Catedralei „Sf. Ioan Botezătorul” şi a sediului Municipalităţii şi sunt anunţate a începe la ora 11:00, la eveniment participând oficialități locale, parlamentari ai județului Prahova, personal militar. Vor avea loc salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României și se va oficia un serviciu religios.
Totodată, reprezentanții municipiului Ploiești și ai județului Prahova vor susține alocuțiuni și se vor depune coroane, jerbe și buchete de flori în memoria eroilor României.
În final, ploieştenii vor putea admira defilarea trupelor, a tehnicii militare şi a fanfarei. Parada militară va începe din fața Catedralei „Sf. Ioan Botezătorul” și se va derula în jurul rondului Pieței Eroilor, urmând să se încheie în zona din fața Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga”, unde tehnica militară va putea fi admirată în cadrul unei expoziții, care va fi deschisă pentru publicul larg până la ora 14.00.
Nădăjduim că această paradă militară o să fie alcătuită numai din Armata română, nu şi trupe străine incluse în NATO.
Este, totuşi, Ziua Naţională a României, nu a NATO şi nu este normal ca armate străine să defileze de ziua ţării noastre, că Armata României nu se duce să defileze în vreo altă capitală europeană sau la Washington!
În finalul defilării, municipalitatea îi invită pe ploieștenii prezenți la manifestările dedicate Zilei Naționale a României să deguste un pahar de vin fiert și tradiționala fasole cu cârnați!
O societate comerciaăl va asigura 5.500 de porții de fasole cu cârnați și 1.500 litri de vin fiert pentru această masă tradițională, oferită în parteneriat cu Primăria municipiului Ploiești, în spațiul parcării publice dintre Parcul „Toma Socolescu” și Palatul Culturii Ploiești.
În seara zilei de 1 Decembrie, începând cu ora 19.00, ploieștenii vor putea admira un alt moment emoționant, respectiv o frumoasă ceremonie militară de retragere cu torțe a trupelor, care se va desfășura de pe esplanada Palatului Culturii.
Suntem curioşi să vedem care sunt parlamentarii care vor avea curajul să se afişeze public după ce şi în acest an şi-au cam bătut joc de naţia română prin votul lor exprimat asupra unor legi!
Amintim aici, legea prin care România să-şi limiteze capacitate de producţie a energiei electrice, ce generează închideri de termocentrale şi mine de cărbune, dar şi votul dat pentru OUG ce prevede obligativitatea locatarilor de a-şi monta repartitoare la calorifere!