Ultima editie tiparita in format pdf

Ministerul Educaţiei consideră că printr-o campanie pot să fie oprite violenţele din şcoli şi să se apere drepturile celor agresaţi!

Publicat pe 2022-11-17 15:00:21Mihail Marinescu

Doamnelor şi domnilor de la minister, poate nu ştiaţi, dar există Poliţie, Jandarmerie, Justiţie care să intervină şi cu care de pot susţine şi diverse acţiuni cu elevii, nu să se apeleze la ONG-uri! Ce să ştie un ONG mai bine şi mai multe decât o instituţie specializată? Offf!


Ministerul Educației a lansat campania „Nu sunteți singuri. Împreună oprim violența din școli”! Pe site-ul ministerului, edu.ro, într-un comunicat, stă scris că această campanie reprezintă „mesajul pe care îl transmitem elevilor care au fost victime ale violenței verbale, fizice sau psihologice, cărora trebuie să le fim alături și să le protejăm drepturile”.
Iauzi, măi nene, măi! În primul rând, drepturile sunt protejate de Constituţie, ele fiind obligatoriu să fie respectate, nu că vine acum cineva şi declară că „eu vă voi proteja drepturile”!
Poliţia, Jandarmeria, Justiţia trebuie să vegheze la respectarea drepturilor, nu un ONG sau un proiect! Înţelegeţi?
De ce să faci o campanie pentru aşa ceva atâta timp cât ai organele abilitate cu care poţi iniţia activităţi în şcoală, cu elevii, alături de poliţişti, jandarmi, avocaţi?
Pare o campanie cu iz electoral, mai bine zis, să se arate oamenilor că uite ce implicare există din partea noului ministru al Educaţiei!
În al doilea rând, dacă tot faceţi referire la respectarea drepturilor omului, unde aţi fost în 2020-2021, atunci când elevii au fost obligaţi, de către voi, cadre didactice, să poarte pe faţă masca şi când erau trasate, prin curţile şi prin holurile şcolilor, dungi care indicau pe unde să circule copiii? Ca să nu mai spunem despre implicarea, cu mult servilism, din partea unor şefi de inspectorate şcolare şi directori de şcoală, în campania de înţepare cu seruri experimentale - o altă fărădelege comisă de sistemul de învăţământ.
Le-aţi „recomandaţi” elevilor să se înţepe cu serurile alea! Uitaţi-vă ce a păţit copilul care, în Argentina, era folosit, de către statul de acolo, ca fiind promotor al înţepării şi apoi să vă vedem dacă aveţi bunul simţ să vă cereţi scuze faţă de părinţi şi faţă de copii pentru propaganda care aţi făcut-o acelor seruri experimentale.
Revenind la campania ce face subiectul acestui articol, să spunem că Ministerul Educaţiei a iniţiat deja câteva modificări ce o să le aducă Statutului Elevului, prin completarea de obiecte ce vor fi interzise în şcoli, printre care se numără şi armele albe, dar şi brichetele, pe motiv că elevii nu trebuie să fumeze la şcoală. Dar, de chibrituri, s-a uitat?
Acum, se încearcă a se găsi o soluţie legală prin care paznicii şcolilor să aibă dreptul să percheziţioneze elevii!