Ultima editie tiparita in format pdf

25 noiembrie, Ziua internaţională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

Publicat pe 2022-11-25 14:45:16Mihail Marinescu; Sursă foto: fecebook.com

La data de 25 noiembrie a fiecărui an este marcată, la nivel internațional, Ziua pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.
Cu această ocazie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova informează opinia publică despre faptul că instituția implementează, în calitate de partener local al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”
În scopul prevenirii și intervenției în situații de abuz, în acord cu obiectivul general al proiectului, în structura DGASPC Prahova funcționează un serviciu social de tip Locuință Protejată, un Cabinet de Consiliere Vocațională și Grup de Suport pentru victimele violenței domestice, ne informează DGASP Prahova într-un comunicat de presă.
Aceaşi sursă precizează că, prin intermediul serviciilor dezvoltate în cadrul proiectului, victimele violenței domestice beneficiază de găzduire, informare, consiliere și sprijin în vederea adaptării la o viață independentă activă, dar și de oportunități de orientare și integrare/reintegrare profesională toate acestea având ca scop asigurarea securității personale și a independenței financiare și economice.
Astfel, de la data funcționării serviciului, din luna aprilie 2020 și până în prezent, în evidența acestui serviciu au fost înregistrate 46 de beneficiare. Pentru toate aceste persoane au fost asigurate servicii de consiliere psihologică individuală și de grup. Totodată, pentru 27 persoane s-au acordat și servicii de consiliere vocațională, iar 26 de persoane au beneficiat de găzduire și asistență în cadrul locuinței protejate.
Persoanele interesate pot să apeleze nr. de tel.: 0731336870 - Responsabil Servicii Sociale proiect VENUS – Monica Oprea. De asemenea, pot să consulte pentru informații suplimentare site-ul D.G.A.S.P.C. Prahova www.dgaspcph.ro - secțiunea Proiecte, de mai declară în comunicatul respectiv.