Ultima editie tiparita in format pdf

90 de conducători auto au fost depistaţi, pe drumurile naționale din județul Prahova, încălcând regimul legal de viteză

Publicat pe 2022-11-25 13:10:35Mihail Marinescu; Sursa: ph.politiaromana.ro

În zilele de 19, respectiv 20 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri prahoveni au desfăşurat, pe drumurile naționale din județ, acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin combaterea utilizării telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitiv de tip ,,mâini libere”, precum și pentru nerespectarea limitei legale de viteză.
Acţiunea a avut drept scop reducerea evenimentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului mobil la volan și de nerespectarea limitei legale de viteză.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002R în valoare totală de 61.500 lei.
Au fost aplicate 90 de sancțiuni pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 7 sancțiuni pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitiv de tip ,,mâini libere”, precum și 15 pentru nepurtarea centurii de siguranță. De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.