Ultima editie tiparita in format pdf

,,Cutia Școlarului” pentru elevii ploieşteni din clasele pregătitoare!

Publicat pe 2022-11-10 16:44:38Mihail Marinescu

Primăria Municipiului Ploiești va distribui, începând cu această lună, 1.824 de pachete cu rechizite destinate copiilor din clasa pregătitoare, în concordanță cu prevederile Hotărârii nr. 479/11.10.2022 a Consiliului Local Ploiești privind acordarea pentru anul școlar 2022 – 2023 a pachetului cu rechizite „Cutia Școlarului”.
Foarte frumos! Însă, şcoala a început încă din luna septembrie, ori acum suntem în noiembrie şi nu credem că elevii au fost la cursuri fără rechizite în aşteptarea „cutiei şcolarului”!
Măcar dacă se spunea să li se deconteze părinţilor rechizitele respective. Şi altă denumire nu se găsea, decât „cutia şcolarului”? Parcă ne-am referii la „cutia milei”!
De exemplu, putea să i se spună „rechizitele şcolarului”.
Asta e, mergem înainte şi aşa, cu această denumire, „cutia şcolarului”.
Proiectul ,,Cutia Școlarului” a fost inițiat, recent, de municipalitatea ploieșteană din dorința de a veni în sprijinul bobocilor din învățământul primar, cu un set de rechizite școlare gratuite, asamblate într-un pachet atractiv, atât pentru fetițe cât și pentru băieței, care să fie utilizate cu interes de către micii elevi la activitățile din clasa pregătitoare.
Reamintim în acest context că, administrația publică ploieșteană derulează un program similar, cu tradiție în orașul nostru – Primul ghiozdan – prin intermediul căruia mii de copii ploieșteni, care au frecventat clasa I, au beneficiat, în ultimii 10 ani, de rechizite școlare gratuite și ghiozdane cu un design modern și plăcut, menite să le ofere un imbold de bucurie pe drumul cunoașterii.
Noul proiect al Primăriei Municipiului Ploiești, ,,Cutia Școlarului” a fost gândit din aceleași perspective, respectiv de a se acorda o facilitate concretă elevilor din învățământul primar și de a se combate abandonul școlar timpuriu”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Ploieşti.
Da, dar de aceea se crede că abandonau copiii şcoala, că nu aveau rechizite sau că nu aveau părinţii posibilităţi financiare pentru a face faţă cerinţelor şcolii din ziua de azi, plus bani pentru haine, bani pentru transport, pentru manuale? Ca să nu mai aducem aminte despre perioada când politicienii au decis ca elevii să stea acasă şi să facă şcoală online, deşi nu toţi copiii aveau tehnologia necesar acasă pentru aşa ceva!
Dar iată ce cuprinde ,,Cutia Școlarului”: caiet de Matematică; caiet de lucru – Limba română; set de carioci; pahar pictură din material plastic; caiet tip I, A5 – 2 buc; caiet Matematică, A5 – 2 buc; hârtie glasată – 6 culori; set de scris – 4 piese; stilou cu 2 rezerve; acuarele – 12 culori; caiet de lucru exerciții grafice; set creioane colorate; caiet de lucru - dezvoltare personală; mapă plastic cu buton, A4; set etichete școlare, bloc desen A4.