Ultima editie tiparita in format pdf

De abia acum se începe testarea TBC a refugiaţilor!

Publicat pe 2022-11-15 14:45:55Mihail Marinescu

Atenţie, români! Testele medicale sunt gratuite şi voluntare pentru refugiaţii din Ucraina, anunţă Ministerul Sănătăţii! Adică plătite din banii românilor, mai bine zis!

Persoanele depistate pozitiv nu vor fi supuse regulilor de izolare! Oau! Dar pe români îi izolaţi? Ar fi culmea discriminării dacă s-ar face şi în acest sens diferenţe!

De opt luni se află refugiaţii aici şi tocmai acum îi găsiră pe cei de la Ministerul Sănătăţii să pornească o campanie de testare a acestor persoane? Dar până acum ce aţi păzit, ce aţi aşteptat?

Ministerul Sănătății a anunțat că începe o perioadă de testării masive în rândul refugiaților ucraineni pentru a-i depista pe cei infectați cu TBC! Păi acum, tocmai acum, când au trecut opt luni de la intrarea refugiaţilor din Ucraina la noi în ţară?
Când atrăgeam atenţia ca aceştia să fie imediat testaţi, chiar la graniţă, de ce nu ne-a ascultat nimeni? Nici măcar când au fost cazaţi prin diverse localităţi nu le-a făcut cineva controale medicale mai amănunţite, că doar veneau dintr-o ţară în care, după cum spun anumite surse, existau zeci de biolaboratoare!
Şi prin Ploieşti există oaresce refugiaţi! Pe ei nu i-a verificat nimeni?
Acum, tocmai acum, iese public ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi declară că ar fi o problemă că în România sunt multe cazuri de tuberculoză şi că este nevoie a se face nişte controale medicale asupra refugiailor din Ucraina!
Dar, atenţie oameni buni! Testările vor şi voluntare şi gratuite! Ups!
Câţi dintre români beneficiează de servicii medicale gratuite, domnule ministru Rafila? Şi nu ne referim aici numai la TBC, aşa în general. Dar, când este vorba despre ucrainieni, atunci lucruruile se schimbă şi ei trebuie să aibă toate condiţiile din lume, pe gratis, bineînţeles! Teste gratuite pentru ei, dar sunt cheltuielile sunt din buget, adică din banii românilor!
Vă aduceţi aminte, români, cum nu eraţi lăsaţi să aveţi acces în instituţii publice, în magazine, în săli de sport, pe stadioane, până în 9 februarie a.c. decât dacă aveaţi testul anti C-19 făcut sau vaccinul? Vedeţi, cum se creează discriminarea?
Şi încă ceva, anunţat de Ministerul Sănătăţii, anume că ucrainenii care vor fi depistați pozitiv, dacă vor accepta testarea, bineînțeles, Ministerul Sănătății nu intenționează să impună nicio măsură de izolare a acestora, ci doar va recomanda un plan de tratament! Hai, că asta le cam întrece pe toate! Păi atunci de ce mai faci, nene, campanie de testare? Doar pentru cifre, nu şi pentru a încerca să opreşti răspândirea TBC-ului?
Acțiunea de depistare activă a TBC demarează în luna noiembrie şi se va derula în județele din Nordul şi din Estul ţării.