Ultima editie tiparita in format pdf

Pe 9 noiembrie, CCR are de luat o decizie istorică!

Publicat pe 2022-11-07 11:54:24Mihail Marinescu

Ce fel de justiţie vom avea după 9 noiembrie?


Miercuri, 9 noiembrie, Curtea Constituţională a României (CCR) are în agendă să soluţioneze obiecțiile de neconstituționalitate cu privire la modificările aduse de coaliţia de guvernământ asupra Legilor justiţiei.
Reamintim faptul că, pe 20 octombrie, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la neconstituționalitatea eliminării abaterii disciplinare constând în nerespectarea deciziilor CCR și ale ÎCCJ din proaspătul adoptat Statut al judecătorilor și procurorilor (art. 271 din L 612/2022). Acesta ar fi unul dintre cele mai grave lucruri aduse respectivelor legi modificări ce fac atingere Statului de Drept, independenţei actului de justiţie, Suveranităţii ţării.
Profesionişti din justiţie, dar nu numai aceştia, s-au mobilizat pe reţelele de socializare răspunzând, prin declaraţii video, într-o campanie pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la rolul Constituției României, supremației sale și importanța deciziei pe care urmează să o pronunțe CCR pe 9 noiembrie, campanie iniţiată de avocat Elena Radu.
Am putea spune, fără teama de a exagera, că de decizia CCR, din 9 noiembrie, depinde dacă în România mai poate exista o justiţie independentă sau o să fie o justiţie ce acţionează în funcţie de comanda politică globalistă!