Ultima editie tiparita in format pdf

Speranţe pentru ca supremaţia Constituţiei să fie redobândită

Publicat pe 2022-10-27 15:03:15Mihail Marinescu

Modificările aduse asupra Legilor Justiţiei, pe masa Curţii Constituţionale!
Avocatul Poporului şi-a făcut datoria, iar acum este rândul judecătorilor CCR să demonstreze că au tărie de caracter şi că respectă Constituţia!

Avocatul Poporului a sesizat astăzi, 20 octombrie, Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la neconstituționalitatea eliminării abaterii disciplinare constând în nerespectarea deciziilor CCR și ale ÎCCJ din proaspătul adoptat Statut al judecătorilor și procurorilor (art. 271 din L 612/2022).
Avocatul Poporului a luat cunoştinţă de aşa ceva datorită implicării unor parlamentari şi a unor avocaţi, care au depus sesizare la Instituţia Avocatul Poporului cu gândul, evident ca Renate Weber - cea care deţine funcţia de Avocat al Poporului, să sesizeze Curtea Constituţională despre acele documente ce fac atingere la Statutul judecătorilor şi la Constituţia României. Cinste parlamentarilor patrioţi care i-au convins şi pe alţi parlamentari să semneze pentru a se face sesizare către Avocatul poporului! Cinste avocaţilor care au conceput textul sesizării pentru Avocatul Poporului! Fără implicarea acestora, lucrurile deveneau foarte complicate pentru Justiţia din România!
Iată că mai există oaresce speranţe ca acele modificări odioase asupra Legilor Justiţiei, modificărui care reprezintă un atac frontal asupra Suveranităţii României şi a Statului de Drept, să nu intre în soluţie de aplicare şi să fie declarate, aşa cum este şi firesc, neconstituţionale, dar asta cât mai repede...!
Culmea ar fi ca judecătorii CCR să voteze împotriva a ceea ce ei reprezintă! Dar, s-au mai văzut aberaţii! Sperăm a acum să se voteze aşa cum ar fi şi firesc.
Supremaţia Constituţiei trebuie să fie redobândită! În nicio ţară din Europa nu se întâmplă ca în România, să fie Constituţia umilită în halul în care au umilit-o zilele trecute coaliţia de guvernământ, pin a elimina obligativitatea judecătorilor de a mai ţine cont de deciziile CCR.

Avocatul Poporului:
- „Sesizare de neconstituționalitate referitoare la dispozițiile art. 206, art. 228 alin. (5), (6) și (7), art. 234 alin. (2) și art. 271 din Legea privind statutul judecătoriilor și procurorilor (L 612/2022, PL-x nr. 440/2022) – 20 octombrie 2022”;
- „Sesizare de neconstituționalitate referitoare la dispozițiile art. 206, art. 228 alin. (5), (6) și (7), art. 234 alin. (2) și art. 271 din Legea privind statutul judecătoriilor și procurorilor (L 612/2022, PL-x nr. 440/2022) – 20 octombrie 2022”.