Ultima editie tiparita in format pdf

165 de dosare pentru obținerea pretransferării în învățământul prahovean

Publicat pe 2016-04-08 16:00:25Mihail Marinescu

Pe 30 martie s-a încheiat perioada destinată înscrierilor cererilor referitoare la obținerea pretransferului de către cadrele didactice care solicită acest lucru. Astfel, după cum ne-a precizat prof. Tudor Iancu, inspector școlar pentru mobilitatea personalului didactic din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, au fost înregistrate 165 de dosare pentru pretransferare, cererile fiind depuse de către 160 de persoane.

Aceste cadre didactice trebuie să știe că mai sunt de parcurs câteva etape până la obținerea definitivă, ca să spunem așa, a pretransferării, anume: între 1 şi 4 aprilie se primesc eventualele contestaţii apărute în urma punctajelor acordate; 4 aprilie – desfăşurarea probelor practice (dacă este cazul); 5 aprilie – soluţionarea de către consiliul de administraţie al I.S.J. Prahova a contestaţiilor la punctaje; 5-8 aprilie – depunerea cererilor, însoţite de documentele cerute în acestea, de către cadrele didactice, la unităţile de învăţământ, pentru obţinerea acordului/acordului de principiu pentru pretransfer; 14 aprilie, orele 15.00-17.00- comunicarea la Comisia de mobilitate a I.S.J.Prahova a hotărârii consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ cu privire la acordarea/neacordarea acordului/acordului de principiu pentru pretransfer, de către reprezentanţii unităţilor şcolare; 15 aprilie, orele 11.00-15.00 – depunerea, de către candidaţi, la inspectoratul şcolar, a acordului/acordului de principiu/refuzului pentru pretransfer, emis de unităţile de învăţământ; 22 aprilie – soluţionarea cererilor de pretransfer consimţit, între unităţile de învăţământ, în şedinţă publică.

Pretransferul consimţit între unităţile de învăţământ preuniversitar, la cerere, al personalului didactic titular, se organizează şi se desfăşoară conform Metodologiei - cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţămantul preuniversitar în anul şcolar 2016-2017.