Ultima editie tiparita in format pdf

Liberalizarea preţurilor la energie şi lipsa subvenţiilor scumpesc facturile, aducând austeritate în România!

Publicat pe 2022-10-07 12:22:03Mihail Marinescu

Lumea se pregăteşte să iasă în stradă, condamnând politica de austeritate impusă de la Bruxelles şi aplicată în România de către cei ce conduc ţara.

De ce se întâmplă, în România, toată bulversarea asta cu invocarea crizei energetice din moment ce ţara noastră este producătoare de energie electrică? Este o întrebare pe care românii şi-o adresează în aceste zile, miraţi, dar şi suspicioşi, că toate acestea se petrec aşa, cu repeziciune, una după alta.
Ştiţi cum se spunea în 2020-2021, că „avem criză sanitară”, odată cu aşa zisa „pandemie”.
După numai câteva luni de la ridicarea Stării de alertă , hopa că a apărut „criza energetică”, dar se discută şi despre „criza alimentară”! Măi să fie! Dar acum se spune că este din pricina războiului din Ucraina! Serios? Păi cine a impus sancţiuni împotriva Rusiei, care era cea mai exportatoare ţară de gaz, de petrol, de cereale?
Bun, hai să ne limităm la România, că asta ne interesează în primul rând, lăsându-i pe occidentali, că una e una, alta e alta. Ştiţi de ce aveţi, acum, preţuri mai mari la facturile utilităţilor? Simplu, pentru că nişte unii de prin clasa politică ce conduce acum România au liberalizat preţurile la utilităţi! A fost ceva cumplit, o... mişcare foarte proastă şi nu prea legală, pentru că electricitatea, apa, gazele reprezintă obiective strategice, mai ales că toate aceste bogăţii naturale sunt din pământul României, nu sunt importate.
În al doilea rând, după ce s-au liberalizat preţurile la utilităţi, a apărut Ursula, cea care a fost numită, nu aleasă de populaţie, să fie pe funcţia de preşedinte al Consiliului Europei (şefa UE, mai bine zis) cerând guvernelor ţărilor membre să nu mai aprobe acordarea de subvenţii pentru absolut nimic, accentul fiind pus pe subvenţiile pentru creşterea bovinelor şi pentru energia electrică!
Dar ca ce chestie se implică Ursula în politica ţării noastre? Acesta reprezintă amestec în treburile interne ale ţării, faptă condamnabilă!
Mai rău decât atât, guvernele au fost ameninţate de Ursula că, dacă nu vor proceda aşa, plus alte şi alte lucruri, atunci ţările respective nu vor mai încasa bani de la UE! Ăsta nu e şantaj? O, da!
Ce păzeşte doamna Codruţa Koveşi, şefa procurorilor europeni? De ce nu se ia nicio măsură în această privinţă? Unii şefi de state şi de guverne nu au cedat presiunilor exercitate de UE şi au declarat că adoptă propria politică naţională.
Alţi lideri, însă, uite că cedează şi fac exact ceea ce cere Ursula şi uite ce discursuri au cei care se află la conducerea ţării acum. Este halucinant ce se întâmplă!
Vedeţi cum se produc aceste „crize”? Artificial, prin „directive”, prin legi, prin ameninţări....!